We love DSR (8)

rechterInternetgeweldenaar De Schrijvende Rechter (DSR) publiceert ook deze week zijn beroemde Eindoordelen over de “ikjes”. Deze lezersanekdotes worden speciaal voor hem aangeleverd door lezers, vrienden en bekenden van de NRC. In het reactieveld hieronder verschijnen elke dag rond 14h00 uur verse ikjes, gevolgd door de interessante meningen en rake oordelen van DSR. En ook die van andere reageerders die het vak willen leren.

DSR, in het dagelijkse leven CEO van een keten kapsalons in Brussel en verre omstreken, wordt alom bewonderd om zijn weergaloze taalgevoel. Hij wordt geliefd om zijn bijna Lady Diana-achtige empathie. En een droge soevereine humor die vanzelf lijkt te komen. Gelukkig laat hij ons ook deze week niet in de steek. Natuurlijk, soms lijkt het een tikkie gemeen en zuigend wat hij schrijft, maar het is altijd mild en relativerend, en och, die kleine taal-, spellings-, denk- en tikfoutjes horen erbij.

streepjeshemd-ketnetHet fotootje hierboven is hij niet echt hoor. In werkelijkheid ziet hij er keivriendelijk uit en, het moet gezegd, het is een knappe vent. Hij gaat piekfijn gekleed, in modieuze streepjesoverhemden, met een nonchalante pantalon daaronder en dito schoenen. Maar die kunnen niet verhullen dat de man een godenlichaam heeft, de six pack spettert door zijn knoopjes heen, om nog maar te zwijgen over wat hij vast nog allemaal meer in huis heeft. En dat is allemaal alleen beschikbaar voor zijn mooie goedlachse vriendin. Hij is trouw tot in zijn tenen. Kwestie van een goede opvoeding. Daar kunnen sommigen nog een voorbeeld aan nemen, nee, we noemen geen namen!

bleu de toiSlechts weinigen kunnen er zich op beroemen hem in levende lijve ontmoet te hebben. Dat zijn life changing events, dat kan ik uit ervaring vertellen. Bier drinken, een dubbel dippend bitterballetje nuttigen of een kreeft in een bintje eten, met dito wijn, dat ga je allemaal heel anders doen na een ontmoeting met deze geweldenaar. Maar goed, dit hoeft u allemaal niet te weten, het gaat om de Eindoordelen, en die staan dus allemaal hier. En niet elders. De eigenaar van het “Hier is Apie” blog is apetrots om DSR tot de vaste medewerkers, eersterangsreageerders en publiekstrekkers te mogen rekenen.

Scrol nu maar snel naar beneden, schud het hoofd in bewondering, slaak een zucht, en dames, onderdruk dat kreetje van bewondering. Wij zijn niet van steen. Druk liever een duimpje of tig (wel de cookies leegmaken of van device wisselen), en zeg hem de heerlijke waarheid. Dat we van hem houden. Keiveel. hartje

Bekijk ook rustig wat Eindoordelen van vroeger.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

196 gedachten over “We love DSR (8)”

 1. Wat een prachtige woorden, maar wat verwacht je anders in een Elimpje in de internetwoestijn als apiedapie.com!

  DSR neemt de hem toegezwaaide lof ootmoedig in ontvangst en voegt er nog een paar puntjes aan toe – omdat we onder waarheidsvrienden zijn en omdat het anders te gek wordt:

  -DSR heeft weliswaar een 6-pack, maar dan geen keihard wasbord hoor. Het biedt ook gelegenheid voor troostende knuffels.
  -DSR heeft toch altijd zijn zondagse schoenen en pantalon aangetrokken, zelfs op zaterdag.
  -Een ‘keten’ van kapsalon -bloos- ’t zijn er maar 10 hoor, en ze bedienen maar een fractie van de Brusselse bevolking.

  Enfin, Ons voelt zich weer gesterkt voor wat toch moeilijk een even woelig weekje kan worden als hetgeen we net achter de rug hebben.

 2. Inburgering

  Wij, een groepje redelijk fitte vijftigers, staan op zondagochtend om 11 uur stipt klaar op het voetbalveldje in het Westerpark. Het wachten is op de tegenstander: een groepje jonge, superfitte Afrikaanse asielzoekers van de Vluchtelingenkerk. Zo dragen wij ook iets bij aan hun inburgering, en dat geeft een goed gevoel.

  Om 3 over 11 kijkt onze aanvoerder beteuterd op zijn mobieltje: „Ze komen niet”, zegt hij, „het is te koud.”

  Bob van der Sluis

 3. Brrr, wat een naar ikje. “Zo dragen wij ook iets bij ..” en “het is te koud”, nare discriminerende tussenwerpseltjes verpakt als geintjes die op het voetbeld thuishoren (en zelfs daar niet), maar zeker niet in de krant.

 4. ..en dan heeft het nog geeneens gesneeuwd, want dan had je ze eens in blinde paniek op hol moeten zien slaan! *bwho-ho-ho-icoon*. Of ze hadden er in gehapt, net als de Russische dame van jaren her (wie weet ’t nog..) en dan was er ook nog wel een mooie draai aan te geven,

  Enfin, de inzender kan met al die goede werken vast binnenkort een lintje op z’n redelijk fitte balg spelden, daar kun je staat op maken.
  Eindoordeel: 4.5 (zegge: viereneenhalf)

 5. @APD
  Dat ’t naar, dommig of zelfgenoegzaam is, akkoord – maar discrimenerend?

 6. Ja, vanwege deze twee aannamen:
  1) asielzoekers zijn zielig en willen graag met dikbuikige gearriveerde vijftigers voetballen, dit bezorgt hen een goed gevoel;
  2) Afrikanen hebben het koud in Hollandse temperaturen. Want Afrikanen zijn natuurlijk allemaal die schattige negertjes die halfnaakt onder de brandende zon over de Afrikaanse steppen rennen.

  OMG! En de NRC plaatst het.

 7. -Het goede gevoel slat op de vijftig-plussers, niet de alsielzoekers. Ten opzichte van hen geen discriminatie.
  -Maar d’r lui hebben zichzelf juist afgemeld omdat het te koud was! Daarvan wordt melding gemaakt, zonder dat er verder over Afrikaanse asielzoekers in het algemeen wordt gesproken.

  Dus beter niet zo onbekookd, mon brave. Dit komt wel erg trigger-happy over en maakt de massa alleen maar minder ontvankelijk voor klachten over echte discriminatie.

  Ook aardig: dit Ik-je viel samen met de aftrap van de Zwarte Piet-discussie 2014!

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/02/gs_repo_verbied_zwarte_piet.html#more

 8. Als andere voetballers, mensen dus die geen Afrikaanse asielzoekers zijn, een voetbalwedstrijd hadden afgezegd vanwege de kou, dan zou dit ikje niet geschreven zijn. Toch?
  Apie mobiel!

 9. je kunt het ook vanuit de tegenstelling jong & fit vs ouder & een stuk minder fit zien.

 10. Dat is mede de clou, in de context van de door DSR aangehaalde elementen.

  In die context moet je het zien. Je gaat je te buiten aan verregaande inlegkunde.

 11. Dit Ikje geeft op z’n minst te denken. Die “jonge, superfitte Afrikaanse asielzoekers van de Vluchtelingenkerk” hebben zich, zo neem ik maar aan, per sms of app afgemeld met als reden dat het te koud is. Hoe koud was het dan? Want bij min 10 graden celsius en windkracht 8 is het volgens mij inderdaad te koud, tenzij je met maillot, handschoenen en bontmuts op kunt spelen en een dik pak kranten voor de borst. Maar bij een licht briesje en een temperatuur boven 0 kan men zelfs met korte mouwen een potje voetballen. Door het ontbreken van deze informatie zakt het Ikje door het ijs.

  Ergerlijker dan de suggestie dat die Afrikaanse asielzoekers ondankbare watjes zijn is de expliciete opmerking dat we hier te maken hebben met een man die zichzelf als een echte good doer beschouwt, die onder het mom van gezond sporten beweert een daad van naastenliefde te plegen in plaats van zijn conditie op peil te houden.

 12. Dus er wordt geen berichtje gestuurd aan de scheids? Zijn dit wilde partijtjes dan en geen KNVB wedstrijden? Afzeggen? Degraderen! Rode kaarten regen!

 13. Ik snap dit Ikje sowieso niet; wat is nou de clou? De wijze les? Het aha-moment? Iets van: wij zijn zo goed en hullie werken niet mee?

 14. Jaja – en als er een bananenboot langskomt, dan springen ze zeker allemaal aan boord.

 15. Internetdaten

  Een vriendin van mij doet sinds een maand aan internetdaten. De meeste mannen die ze ontmoet worden afgeserveerd onder het mom van ‘te behaard’ of ‘te kaal’, maar ze blijft volhouden. Afgelopen week had ze weer een date. Benieuwd naar de uitkomst stuur ik haar een berichtje: „Und???” Ze reageert meteen: „Afgeknapt op zijn lievelingsdrankje.”

  Ik bespeur ergernis bij mijzelf. Dat je afknapt op iemands uitspraken of verschijning, snap ik, maar iemands lievelingsdrankje? Hoe erg kan het zijn dat hij van bockbier houdt en jij liever aan een wijntje lurkt? Verbaasd sms ik haar: „Drinkt hij Baileys of sherry?”

  Ze antwoordt: „Nee, Wicky!”

  Ineens begrijp ik haar.

  Hedda Treffers

 16. De titel doet je al op voorhand van plaatsvervangende schaamte onder de tafel duiken – en terecht.

  Heb ‘Wicki’ even moeten opzoeken en ben blij dat beide dames elkaar begrijpen. Dan zijn ze tenminste niet helemaal alleen op de wereld. Samenwonen met 10 katten, daar zal het wel opuitdraaien.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 17. En weet je wat nou nog het gemeenste is van dat hele Drasties-gedoe?

  M’n winnende kop, een dag voordat m’n login werd ingetrokken gescoord, is niet meegeteld in het BEEKM-klassement!

 18. Tsss…*grinikicoon* .Een schrale troost – slechst het geschrevene blijft. DSR heeft altijd zijn plaats in de Geschiedenis in het achterhoofd.

  ’t was ‘medaillespiegel voor de verandering eens niet gespiegeld.’ Een hoopvol teken, ’t leek erop dat JdW zowaar aan zelfspot deed.

 19. Ikje: ik snap er geen hout van, ook niet na googelen. Wat is wicky?

  Anton van Vuren: nu je het zegt, nooit meer iets over gehoord. Ik neem dan maar aan dat de heren onderling ruzie hebben gekregen en voormelde Anton zich bijtijds en stilletjes zonder fanfare en gejammer heeft terug getrokken. Dat hij gelijk had 🙂

 20. @Mopperkont! Wat een niveau, en dat staat allemaal open en bloot in het openbare archief van een landelijk ochtendblad. Ergens ongelooflijk. Maar waar.

 21. Dank je Indra, hier kwam die niet uit de google, wel allerlei andere dingen, een voetballer, een professor, bruidsmode, een elektriciteitszaak en zelfs een bepaalde techiek van een discjockey (the wicky scratch).

  Maar iewerderiew nog eens aan toe mensen! Fruitlimonade met frambozensmaakje, vast en zeker geen framboos voor geplukt, maar chemische troep met ladingen kunstmatige zoetstof.

  Maar om daar nu een lekkere date voor af te zeggen, gaat me wat ver. Er zal dus wel meer mis geweest zijn met dit heerschapje (of nog onder de 18 natuurlijk, dat kan ook, en daar kwam die vriendin pas achter toen het joch zich kenbaar maakte. Of de iPhone en de dikke vingertjes van vriendin maakte samen wicky van whisky. Of was dat de clou?

 22. Kim Jan-Oen heeft de moderatiemuur weer opgetrokken…

  Totdat ik erachter kwam dat Wicky daadwerkelijk een bestaand drankje is dacht ik ook dat de manspersoon iets te veel whiskies besteld had tijdens de date. Dan is hij, afgezien van de overbodige laatste zin, wel aardig.

 23. Och, hier komt je reactie ook niet meteen door. Triest.

  Kim Jan-Oen geeft je tenminste nog een melding dat je in de moderatiekerker gesmeten wordt.

 24. Nou , op de People’s Republic of Drasties ben ik inmiddels weer vrijgelaten. Kan het tolerante Apiedapië nog een puntje aan zuigen.

 25. Post
  Ik kom tegelijkertijd met de postbode bij mijn portiek. Ik geef hem even de gelegenheid de post over de twee deuren te verdelen. Rechts de post voor ons op de begane grond, Van Wijk en Verstappen. Links voor I, II en III hoog, respectievelijk Van Vloten, Kalff, Andrews, Saris, Gomez en Hulscher. E.e.a. duidelijk op naambordjes vermeld.

  Als hij klaar is, open ik mijn voordeur en raap de zojuist door hem bezorgde envelop van de mat. De heer J. van Vloten, staat erop. „Postbode”, zeg ik, „hier staat Van Vloten, ik ben Van Wijk, kijk dat staat hier op de bordjes.” „Ach meneer”, antwoordt hij, „als ik al die namen moest lezen, was ik vanavond nog niet klaar.”

  Maxim van Wijk

 26. Zou Maxim voordat hij het Ikje instuurde, aan alle medebewoners toestemming hebben gevraagd? Of kunnen we er gevoeglijk van uitgaan dat iedereen het een eer vindt met naam en toenaam in de krant te staan?
  Overigens: I, II en III hoog en dan respectievelijk 6 namen, dat kennie, he?

 27. Hoe bedoel je Luvje? Drie verdiepingen, op elke verdieping wonen twee gelukshalzen, da’s zes in totaal. En Van Wijk en Verstappen maken het Cluedo af, en schrobben op de begane grond zo af en toe de modder van de stoep. En staan de volgende keer met de loden pijp op de postbode te wachten.

 28. Waar is De Schrijvende Rechter eigenlijk? Heeft iemand hem weer beledigd? Of wil de diva dat we hem missen en heel hard om hem gaan roepen? Voor carnaval is het nog te vroeg.

 29. Dat zou mij ook niks verbazen, mopperkont, hoewel de niet-Mokummers er ook wat van kunnen. Kan me althans genoeg krantenartikels over volle postzakken, gedumpt in boerensloten op diverse plattelanden herinneren.

 30. Ja, 6 gedeeld door 3 is 2. Maar hoe weten we dat op elke verdieping 2 namen thuishoren? Waarom niet 1, 2 en 4? Of 0, 3 en 3? Of 6, 0 en 0? Maar ja, dat interesseert ons waarschijnlijk niet. Netzomin als die namen zelf. Die had Max dus ook wel weg kunnen laten.
  Kortom: het is óf te weinig , óf te veel informatie, net naar je wilt. Maar in ieder geval niet precies goed.

 31. Mee eens. Geen goed ikje maar wel een misstand terecht aan de kaak gesteld en da’s tenminste iets. We wachten op de ingezonden excuusbrief van de post-CEO.
  Apie mobiel!

 32. Tja, of je komt nooit op straat, of je bent zwaar bejaard als je het drankje Wicky niet kent. Het lijkt hier Drasties wel.

 33. Kom kom Henkie, als je je er op voorstaat dat je weet hoe Wicky smaakt, dan pas is er iets mis met je gevoel voor eigenwaarde, vind ik dan weer.
  Apie mobiel!

 34. Ut zat even – te lang – vast in het spamfilter, hij weet vast zelf wel waarom. Desondanks, excuses voor de te lange wachttijd.

 35. Jammer dat DSR zomaar wegblijft zonder zich af te melden. Al twee dagen. Ik ga de introductie op dit topic maar eens herzien. Ietsje minder uitzinnig misschien, het heeft er bij hem de scherpte uitgehaald.

 36. Nou-nou, wat een treffende combinatie van miezerigheidm gebrek aan vertrouwen en hysterie weer….

  DSR is gisteren op en neer naar Stockholm geweest, omdat ie zin had in smorrebrod Kan toch?

 37. Dat kan, maar zeg het even, we waren allemaal kei ongerust. En dat je in Stockholm niet al roamend eventjes een Eindoordeel hebt geplaatst, valt dan toch weer tegen. Maar enfin, we zien ze met terugwerkende kracht tegemoet. Ook graag een commentaar op het item over kussen.

 38. Mijnheer, ik was en besogne! Desondanks heb ik vanaf het vliegveld een kaartje gestuurd, met een Eindoordeel, op je te verrassen. Maar aangezien je kennelijk niet van verrassingen houdt, heb ik maar even opgebeld dat ’t niet doorgaat.

  Commentaar op iets anders als het Ik-je? Weet je het zeker? Eerder heb je het toch duidelijk laten doorschemeren dat DSR vooral in z’n hok moet blijven.

 39. Je mag overal commentaar op geven, DSR, ook jij. Op het item over kussen is zelfs speciaal naar je gevraagd, ik meen door Ut of Henk. Zij hebben die bloedmooie vriendin van je nooit gezien en denken dat je nog nooit gezoend hebt. Dat vraagt om een reactie. Bij het plaatsen van een fotootje kan ik behulpzaam zijn. Gewoon de link naar de foto en ik doe de rest.

 40. DSR reageert niet op posts van anonieme amoebes, zoals Ut c.s.
  Maar hij wil best je stukje wel ven becommentarieren, hoor,

 41. Volgens becommentarieert ons rechtertje altijd van harte. Met wel of niet een denigrerend commentaar, al naar gelang de kwaliteit van de tekst van het stukje/de kwaliteit van de inhoud/zijn petje staat.

 42. Denigrerend toontje? Dat zij verre. Tjsongejonge, wat ben je toch prikkelbaar.

  Dat commentaartje komt eraan hoor, stuk ongeduld.

 43. Nou DSR zit elders te ‘hi hi’ en, maar een Eindoordeel hier ho maar. Jammer voor Maxim, dat wel, hij had er zo zijn best op gedaan. En het nieuwe ikje staat vast al klaar, even op NRC kijken.

 44. Tsja, triest, zowel van de postbode als van de inzender die kenenlijk maar weinig met privacy opheeft.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 45. Taart

  In de banketbakkerszaak bestel ik bij een oudere vrouw een taart voor mijn jarige dochter. De bakkersvrouw gaat op zoek naar een orderblok. Opgelucht vist ze het onder een stapel spullen vandaan. „Komt u de taart zelf ophalen?”
  Ik knik: „Zaterdag.”
  Jonge bakkersknechten lopen intussen af en aan en moeten om haar heen de vitrines vullen. De vrouw noteert: „Zaterdag 29 februari.”
  Ik help haar door te zeggen dat 29 februari in 2014 niet voorkomt. Ik voeg toe dat er een opschrift op de taart moet: „Hoera Annelies 17 jaar.”
  De vrouw zucht, kijkt me aan en vraagt: „Moet er achter hoera een vraagteken?”
  Nynke Klaassen

 46. Dementerende bakkersvrouw nog aan het werk, het zou niet moeten mogen. Of het is tijdelijk en het mens heeft aan het smorrebrod gezeten. DSR, kom er maar in. Komt ze je bekend voor?

 47. Luie postbodes, domme bakkersvrouwen. Het is maar goed dat er nog kritische NRC-lezertjes zijn, die deze wantoestanden aan de kaak stellen. Hoe zat het ook alweer met de zelfspot ?

 48. Nou ja, alles beter dan de buren waar hedenmorgen een stuk stond waarin werd beweerd dat Afrikanen dom zijn en homofielen gevaarlijk. Nee, ik overdrijf niet, ik verdraai niet, dat staat er echt, in een lang krenentommend verhaal, geschreven door de websitebeheerder, op een toontje dat op de PVV-website nog als “te opgewonden en ongenuanceerd” zou worden gekenschetst. Hij kan maar weer beter gaan knippen en plakken van elders.

 49. Wat Mopperkont zegt. Een misselijkmakend kakkebroekverrhaal.

  Wat bezilet NRC, vraag je je af.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 50. Mopperkont heeft het bij het recht eind. Als ons Rechtertje er nog even een cijfer aan toe wil voegen zijn we helemaal klaar met dit Ikje.

 51. @Apie
  Gluren bij de buren is er niet meer bij. Kreeg deze melding: “You are not allowed to access this address.” Posten kon ik al veel langer niet meer. Niet dat ik daar nog behoefte aan had, maar het is ondertussen wel een erezaak geworden, geband zijn bij drasties.

 52. Ik zie me kunnen voorstellen dat de blogbaas ingrijpt bij een betiteling van een minderjarige zoals door ‘Henk’,

 53. Kees,
  Er zal wel wat mis zijn met de site. Ligt ws niet aan jou. Kreeg ook dit te zien:

  403 – Forbidden Error
  You are not allowed to access this address.
  If the error persists, please contact the website webmaster.
  If you are the webmaster of this site please log in to Cpanel and check the Error Logs. You will find the exact reason for this error there.

  Common reasons for this error are:

  Incorrect file/directory permissions: Below 644.
  In order files to be read by the webserver, their permissions have to be equal or above 644. You can update file permissions with a FTP client or through cPanel’s File Manager.

  Restrictive Apache directives inside .htaccess file.
  There are two Apache directives which can cause this error – ‘Deny from’ and ‘Options -Indexes’.

 54. Huh? Da’s breaking news. Kees kon daar al langer niet meer posten?? Die heb ik gemist. Tot zover dacht ik dat alleen Trolley, Apiedapie, DSR en Luvienna van de site geband waren. Maar jij dus ook? Graag de opgegeven motivatie, datum, jouw verweer e.d. Ik overweeg een nieuwe update aan de “Bizar websitebeheerder laat eigen site in steek” chronologie.
  De foutmelding van vandaag schijnt overigens algemeen te zijn.

 55. Gaat weer goed met dat loslaten *milde glimlachicoon*

  K. bedoelt allicht dat hij geen login heeft aangevraags om zonder moderatie op Drasties te kunnen reageren.

 56. @Kees en Ilona

  Ik wilde net even op drasties kijken maar dat ging niet door, ik kreeg hetzelfde verhaal
  als jullie te zien!

 57. @Apie 00:14

  Ik heb juist geen idee waarom. Is het vanwege kinderachtig modereren op een woord dat begint met “dra” en eindigt op “sties”? Dat kan eigenlijk niet zijn, want dat woord noemde ik pas in de derde posting.

  @11:37 Nee, was ik niet. Het huftertje (zie o.a. 11:45) kan me weinig boeien.

 58. Ut zeurt, zo blijkt uit het bovenste hij scheldt nog bovendien. Wel een toepasselijk avatarretje!

  APD, zou je het voor deze keer bij een verwijdering van Ut’s reactie willen houden? Een toegangsverbod is allicht wat te streng.

 59. Ik vermoed dat het spamfilter je emailadres verdacht vind, Ut. En dan moet er even een mensenhand aan te pas komen om je door te laten. Meer is het niet.
  Apie mobiel!

 60. Zou de webmaster in overweging kunnen nemen de toevoeging ‘ Apie mobiel!’ (met overbodig uitroepteken, alhoewel, de gasten hier zijn wel wat op leeftijd natuurlijk), voortaan achterwege te laten? Het interesseert de bezoeker van de site werkelijk niks van waaruit die webmaster reageert. Het oogt wat pedant en nogal aanstellerig.

 61. We gaan erover nadenken Henk. Het gaat automatisch als ik via de BlackBerry reageer. Niet pedant bedoeld, ik bedoel maar … BlackBerry!! *proest icoontje*
  Apie mobiel!

 62. @DSR 17:52 Och grutjes, denk je echt? Dan kan ik bezig blijven. En vergeet ook niet: men kan intens gemene kwetsende dingen zeggen zonder – technisch – te schelden. Beoordelen we dus van geval tot geval.
  Deze is schaterlachend verworpen. Beroep bij Integriteitscommissie mogelijk want die hebben niks meer te doen. De Voorzitter wil er weer eens op uit.
  Apie mobiel!

 63. @APD
  Zou je eerst niet eens DSR’s reactive afwachten alvorens je conclusies trekt?

 64. @Mopperkont 18:29 uh, welke grap bedoelde u, die over Annelies? (Hoer!) Ik vond ‘m wel geinig. Dan zal DSR er toch ook wel om kunnen meesmuilen?

 65. @Apie, 18 gedeeld door 33 (18:33) ik zei al: de mensen zijn hier op leeftijd , met hun kunstheupen-met-wifi. Maar deze reactie van u was adrem grappig. Zie ik DSR niet zo gauw nadoen.

 66. @Apioedapie Jammer weer van uw reactie van 18:35. Ik heb het nergens over hoer a. Dat maakt u ervan. En die twee eeuwen had ik het ook niet over. Ook niet over uw baard.
  Enfin. Gepost vanaf mijn Sparta / Gazelle / Union.

 67. @APD
  Het gaat om schelden op 11:45. ‘Huffertje’, en dat in een post terecht getiteld ‘We love DSR’.
  Dat heeft geen pas en het is bovendien onverkort schelden.

  Een moderatie van het desbetreffende word is toch wel het minste, en een oorwassing voor Ut.

  En het gaat niet over de baardmop ‘hoer a’, maar over een bij naam genoemde minderjarige die hier niet om gevraagd heeft. Zal DSR tegenvallen als je dat zomaar laat passeren.

 68. En Henks herhaling op 18:33 kan natuurlijk ook niet. Het zal je als Ik-jesinzender gebeuren dat ’t deze kant opgaat.

 69. Mopperkont had gelijk: Dsr lacht enkel om zijn eigen grappen. En ‘hoer’ blijft een zwaar beladen begrip bij Dsr.

 70. Dus jij vindt ’t normaal om mensen hoer te noemen.? En als men je moeder of dochter zo zou noemen?

  DSR lacht helemaal nergens om , maar vandaag is ie wel de enige die grapjes maakt.

 71. ik vond de reactie van henk niet beledigend maar wel grappig. Uiteraard uitsluitend in het geval de banketbakkersvrouw snedig zou hebben opgemerkt:” die dochter van U kennende lijkt die a van hoera mij minder op zijn plaats”. Je moet een beetje fantasie hebben in de deprimerende wereld van de ikjes.

 72. ik lees op 11.45 nergens het woord huftertje. wel anonieme amoebes. Dat zou beledigend kunnen worden opgevat, maar ik zou daar persoonlijk niet over vallen.

 73. Apie,

  Betrokkene poept spijkers op laag water.

  Het diminutief van desbetreffen woord was uiteraard hardstikke lief bedoeld.

 74. Ik vind huftertje inderdaad lief, valt voor mij in de categorie tutje. Of trutje zelfs. Het mag mits het niet gemeen bedoeld is. En dat was het niet.

 75. Tsss….alsof APD genoeg mensenkennis zou hebben om de ware bedoelingern van wie dan ook te duiden!

  Nee, dit otpen de deur voor willekeur. Je gebruikt een verkleinwoordje, plaatst een judas-lief-je en APD trapt er met open ogen in.

  En over dat schandelijke hoerdiscours geen sjoege…*zucht*

  DSR ziet zich genoodzaakt maandag maar een klein boycotje te doen.

 76. Op stap? Ik hoop gewoon dat er door deze aankondiging morgen al een gevoel van bezinning zal ontstaan, die zich dan in de loop van maandag kan verdiepen.

 77. Nee, bezinning niet nodig. En maandag, zo begrijp ik, moeten we het dus zonder Eindoordeel doen. Het zou dan zomaar eens kunnen dat ik geen nieuw topic plaats. Wil je dat op je geweten hebben, oh egoistje, al die mensen die radeloos heen en weer surfen op zoek naar een stek. Is het dan echt allemaal zo belangrijk, dat ego van je?

 78. Dsr doet zich graag voor als een verzoener, maar zijn optreden leidt meestal tot een schisma.

 79. Waar hij ook maar komt, mopperkont, je hebt gelijk. Zou je nog eens een lekker linkje naar een njammie muziekstukje kunnen plaatsen, iets toepasselijks zogezegd, iets wat hoort bij afscheid en weder geboren worden?

 80. De dolende zielen wanneer er moedwillig geen nieuw topic wordt aangemaakt, komen op conto van APD, niet DSR, da’s duidelijk.

  En MK heeft allicht te lang op dat giftige Drasties rondgehangen om hier echt leuk mee te kunnen doen . Hij, en APD, kunnen beter de introductie van dit topic nog eens tot zich nemen. Want dat was toch nooit geschreven als DSR geen bovenstebeste kerel was. *milde glinmlachicoon*

 81. wWe zullen het ook vandaag weer van de overtikketjes moeten hebben *zucht*


 82. Vegetariër

  Ik ben al jaren vegetariër. Dat levert bij lunches en diners steevast dezelfde vragen op. Hoe lang ben je het al? Eet je ook geen vis, nee, echt niet? Waren je ouders ook vegetariërs?
  Een jaar geleden was ik in het buitenland. Met een collega, een Braziliaan die een beetje gebrekkig Engels sprak, zat ik aan de lunchtafel. Hij hoorde mij een vegetarische lunch bestellen en zag daarin een mogelijkheid het ietwat moeizame gesprek op gang te brengen. In één klap bracht hij de o zo saaie vragen tot een geheel nieuwe hoogte: „Oh excuse me, how long have you been a vegetable?”
  Ellen van Schouten

 83. Hoe verder de Nederlanders de wereld in trekken, hoe bekrompener ze meestal lijken. *zucht* . En de Braziliaan sloeg toch zeker de spijker op z’n kop?

  Niet dat de inzender uberhaupt goede zin leek te hebben. Daar kan ze het best een biefstukje tegen eten, want dat vreugdeloze vegavoer gaat tenslotte aan een mens knagen.
  Eindoordeel: 3- (zegge: driemin)

 84. Oude Man, volgende keer s.v.p. het websiteadres dat je intikte achterwege laten. Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet. En de websitebeheerder en lezers hier hebben niks met die website te maken en hebben dat ook nooit goedgekeurd.

 85. DSR! 🙂 Kijk, dat zijn de oordelen waar we het voor doen. Grandioos. “En de Braziliaan sloeg toch zeker de spijker op z’n kop?” Zeer groot grijns en LOL-icoontje.

 86. Grandioos ? Apiedapie doet kennelijk aan klantenbinding, mag.
  Een Braziliaan zal een vrouw nooit en te nimmer vergelijken met een brocoli of een winterwortel, zelfs niet als ze er uitziet als een verlept slablaadje.

 87. Nee kontje, dan ken je me niet. Ik zeg wat ik ervan vind, vooral als ik het niks vind, haha. Maar deze vond ik heel erg leuk, juist omdat niet de Braziliaan maar DSR de vrouw een “vegetable” noemt. En da’s keiterecht als je zo’n ikje inzendt.

 88. Wat me zo irriteert aan vegetariers is hun weigering om vlees te eten.
  Ik zou me ook ergeren aan carnivoren, die de groente laten staan, maar ik ben ze eerlijk gezegd nog nooit tegengekomen.

 89. Nee, dan veganisten, die zijn pas irritant. Als je daarmee in een restaurant gaat eten dan moeten ze eerst een half uur met ober en kok overleggen. En jij zit daar maar te wachten totdat je je biefstukje kunt bestellen.

 90. Koester je geluk. Je kunt leuke dingen met ze doen, maar dus niet uit eten gaan. Ook thuis voor ze koken is een ramp. Allemaal saaie dingen moet je dan klaarmaken en ook nog doen alsof jij het ook lekker vindt.

 91. Och, iedereen maakt zelf uit of hij vlees noch vis of ei eet. Het is de vaak de ostentatieve wijze waarop deze keuze kenbaar wordt gemaakt die mij irriteert.

  Denk aan b.v Roos Vonk en haar vriendje Stapel , die vleeseters als meer hufterig bestempelden, “echte wetenschappers” die hun onderzoek en conclusies met valse data staven.

 92. Ik zeg altijd, eet en laat eten. Maar ja, die veganers die willen opvoeden en superieur zijn, en de vegetariers willen uitleggen, meer aan zichzelf dan aan de ander heb ik weleens het idee. Klare taal, twee keer de is ok hier hoor, al wil je d’r drie. De de de de de de … zie je wel? Hier mag het ! Leef je maar lekker uit met de lidwoorden.

 93. Heerlijk zo’n vrijplaats voor lidwoorden, APD, ik kan hier echt losgaan tussen de haakjes door.

 94. Dank je, Klare taal, ik weet dat ik er veel mensen gelukkig mee maak. Het kan namelijk nergens. Hier wel. Ook in andere talen. Ut en it en the and a(n). Le, la en un(e). Der die das en neben, el ook, enfin, leef je maar uit. Bijwoorden en bijvoegelijke naamwoorden mogen ook, maar die wel met mate natuurlijk.

 95. Tuurlijk, grenzen moeten er zijn, anders ontaardt het hier in een tokkiesite met veel drieletterwoorden, dat zou jammer zijn.

  Nee daar ga ik echt niet aan beginnen hoor, wees maar niet bang.
  Dat ligt me ook niet zo, hoewel ik soms wel even daartoe neig, maar goed dat wordt dan in de kiem gesmoord, gewoon de kop ingedrukt, punt uit en klaar!

 96. Wat mij dan weer interesseert: wanneer neig je er naar, wat gebeurt er dan? Even keihard “duh” roepen bijvoorbeeld, drieletterig lidwoord, dat kan zo bevrijdend zijn.

 97. Tsja dat is natuurlijk weer een interimmomentje , om eens een nieuw woord te gebruiken.

  Ik moet maar eens bij mezelve te rade gaan en uitpluizen ( vies woord ) wat ik wil.
  Het woord “duh” is slapjes en voegt niets toe , om in modern jargon te spreken.
  Er is een woord van drie letters wat wel voldoet, maar dat gaat hier niet lukken.

  Bonne Nuit, het weekend verblijf ik in Zeeuws Vlaanderen en Belgie.
  Jammer dat Jan Hoet , de kunstpaus van Gent , dood is.

 98. Veel plezier in het Belgische. Lekker eten. Zelf ben ik vanavond vooral bezig met het overlijden van Hugo Brandt Corstius. Heb heel erg veel van hem gelezen vroeger. Bonne nuit, goedennacht Freunde!

  Jan Hoet, RIP.

  En Hugo dus ook.

 99. Nou nou nou, wat een bevooroordeelde en kortzichtige reactie van het rechtertje op vegetariers, en van de meelopers die daar gretig mee instemmen. Zelfs Apie, van wie ik genuanceerde mening had verwacht. ‘Vreugdeloos ‘vegavoer’; nee, dan de slachtafvalfrikandel, daar word je pas blij van.

 100. Je hebt gelijk lief, ik maakte maar een geintje. Ik eet graag een komkommertje. En zit op dit moment zelfs aan de gedroogde vijgen.

 101. Hugo Brandt Corstius, dat is toch dat onaangename figuur, die polemist die onder de naam Piet Grijs Wouter Buikhuisen de grond in boorde vanwege diens wetenschappelijk onderzoek naar mogelijke biologische oorzaken van criminaliteit? Zodanig zelfs dat de arme man met de dood werd bedreigd en uiteindelijk de wetenschap uit is gevlucht? Terwijl dat soort onderzoek later volkomen normaal gevonden werd, maar Piet Grijs het verhipte zich van zijn uitspraken te distantiëren, laat staan zijn excuses aan Buikhuisen, wiens carrière hij vernietigd had, aan te bieden?

 102. Ja die! Een multitalent, taalvirtuoos, maar niet alles wat hij deed was geweldig natuurlijk. Opperlandse Letterkunde staat nog altijd prominent in mijn boekenkast.

 103. Wat maar weer bewijst dat het hebben van een (uitzonderlijk) talent niet per se inhoudt dat de persoon in kwestie ook een fijn karaktertje heeft. Hitler kon goed schilderen, geloof ik. Ja, ik weet het, godwinnetje.

 104. Nog even,
  Hugo Brandt Corstius was een geniale , maar ook vileine man .

  Een taalkunstenaar , maar ook een etterbak die een wetenschapper als Buikhuizen , een criminoloog, om zeep geholpen heeft. Die man is later gerehabiliteerd maar heeft wel lang in disgrace geleefd.

 105. Die Buikhuisen was a) geen wetenschapper maar een jurist en b) een engerd eerste klas die bovendien helemaal niet gerehabiliteerd is. Dat Brandt Corstius de oorzaak van zijn ondergang zou zijn is ook weer zo’n malle mythe. Komaan mensen, kom bij zinnen!

 106. Nou ja, geen jurist maar criminoloog, wat nog vager is trouwens. Destijds adviseur van Van Agt. Een larmoyante nonvaleur, om in Van Agt termen te spreken.

 107. Of je een criminoloog wel of niet als een wetenschapper wil beschouwen mag je zelf weten. Feit is dat Buikhuisen hoogleraar was aan de universiteit, en dat hij door de hetze die op zijn persoon was gericht, gestart en aangevoerd door Brandt Corstius, uitgekotst werd en een carrière aan de universiteit verder wel kon vergeten.
  Los wat je van Buikhuisens onderzoek en de man zelf vindt: Brandt Corstius was gewoon een naar, eng mannetje, die het leuk vond dat hij de macht had om iemand ten gronde te richten.

 108. Nou nou nou! HBC had een fors ontwikkelde eigen mening en een vlijmscherpe dodende pen. Geen onoirbare middelen. En de tegenpartij had natuurlijk met argumenten en een goed verhaal kunnen komen. Zo zij die gehad hadden.

 109. Mensen toch! Wel een paar dingen uit elkaar houden. Columnist valt wetenschapper aan (in woord en geschrift): is ok. We hoeven het niet eens te zijn met columnist, maar hij mag het doen. In wat voor bewoordingen dan ook (in een andere affaire noemde hij een politicus, ik meen de toenmalige Minister van Financien of Sociale Zaken, die bijstandstrekkers wilde prikkelen om werk te zoeken,Eichmann en had hij het over de Endloesung, niet fris nee). Maar da’s nu eenmaal wat een columnist mag doen in ons landje, en weerwoord (ok) en intrekken van een staatsprijs (niet ok) is altijd mogelijk.

  Dat de universiteit van Leiden er aanleiding in vond om Buikje van het onderzoek te halen, dat is iets anders, en daarvoor heeft hij – terecht – later excuses gekregen. Als universiteit kom je op voor de wetenschap en je waait niet mee met de winden van rechts en van links. Het was een kulonderzoek, maar dat geeft niet, die moeten er ook zijn, anders komt de wetenschap nooit verder.

  HBC heeft overigens nooit excuus gemaakt en waarom zou hij ook. Zie ook de bekijkenswaardige Boekenuitzending op Uitzending Gemist die gisteravond weer eens door VPRO werd vertoond.

 110. Als je iemand een kale, impotente carrièrewetenschapper – dat was slechts een van de termen di Piet Grijs bezigde – kom je niet met inhoudelijke argumenten maar ben je doodrordinair aan het schelden. Tuurlijk, mag. Maar als iemand vanwege een hetze die jij gestart hebt en waarvan jij lekker het vuurtje brandend houdt, bestookt wordt met bommeldingen en met de dood bedreigd wordt, vind ik dat je minstens je excuses moet aanbieden.

 111. Ik niet.

  Overdrijving is een stijlmiddel dat een columnist mag gebruiken. Buikje en universiteit hadden ook de schouders kunnen ophalen en sereen doorgaan met het onderzoek. En aantonen dat zij wel gelijk hadden dat het zinvol en ethisch verantwoord onderzoek was.

 112. Heb je wel gelezen wat er allemaal rondom die kwestie gebeurde destijds? Doorgaan met het onderzoek is Buikhuisen onmogelijk gemaakt want ook de universiteit spuugde hem uit. Nog afgezien van de doodsbedreigingen, waarmee het niet zo lekker werkt,

  Dat Piet Grijs lekker op zijn graf stond te dansen vind ik nog wel het meest kwalijk. Maar hij heeft niets strafbaars gedaan, dat klopt. Als je dat bedoelt.

 113. Ja, ik heb nu ook even de wiki gelezen, de affaire zat te ver in mijn herinnering, was een middelbare scholier destijds. Ik bedoel inderdaad dat Piet Grijs niets strafbaars heeft gedaan en dat je hem de maatschappelijke onrust en de overtrokken reactie van de universiteit niet mag aanrekenen en dat hij dus ook geen excuses zou hoeven te maken (dat laatste is overigens sinds kort een tikkie onmogelijk).

  Wat ik wel vind is dat “links” destijds wel heel erg dom en kortzichtig en gelijkhebberig bezig was. Echt brrr. Debatten werden in de kiem gesmoord met scheldpartijen. Als je niet dacht als de linkse kerk dan was je een nazi. Of het nou om Buikhuisen, buitenlanders, kernbommen, kapitalisme, milieu, armoede ging … er was geen normaal debat mogelijk.

  Natuurlijk had het weldenkende deel van de natie (en dan heb ik het niet over een columnist die amuseert en polemiseert) zo’n onderzoek eerst maar eens af moeten wachten alvorens te oordelen. Tegen een onderzoek zijn omdat de mogelijke resultaten je niet bevallen is niet ok.

 114. ‘Brandt Corstius was gewoon een naar, eng mannetje, die het leuk vond dat hij de macht had om iemand ten gronde te richten.’ Als je dat schrijft kan je het maar beter later om iemand van schelden en grafdansen te beschuldigen.
  Ik heb college bij hem gelopen en heb hem zeker niet gekend als een naar, eng mannetje, die het leuk vond dat hij de macht had om iemand ten gronde te richten.

 115. Oei! Ook Luvienna kent de nuance niet. Wie niet voor mij is, is tegen mij. Ik denk dat lummel bedoelde dat de man in het algemeen niet zo op hem overkwam. Op mij ook niet trouwens, maar ik ken hem niet persoonlijk. Uiteraard kan een ieder uit de bocht vliegen, in de geest van de tijd, in de vaart van het betoog, in de overwinningsroes, en da’s nooit goed. Maar het betekent niet dat iemand daarmee voor eens en voor altijd en tot in het diepst van zijn wezen een naar en eng persoon is. Vind ik dan weer. Maar goed, ieder zijn mening.

 116. Eigenlijk zou ik niet moeten reageren op posts die inhoudelijk zwaar beneden peil zijn en bovendien feiten en mythe op een hoop gooien. Lees dit overzichtje maar eens, wetenschapsfetisjisten, dan komt de nuance hopelijk weer terug en zie je zelf ook in dat prof. Buikhuisen een regelrechte charlatan was en dat de opvatting dat een columnist een wetenschapper kan ruïneren een mening op kleuterschoolniveau is.
  http://www.vanmaanen.org/hans/artikelen/buikhuisen.html

 117. Dank Kees, met belangstelling gelezen. Overigens zien we hier weer eens dat het niet goed is om niets terug te zeggen als je wordt aangevallen. De aanvaller gooit er dan uit boosheid of voor de pure lol een schepje bovenop. Bovendien kan zwijgen ook door omstanders worden opgevat als ongelijk erkennen. Wij hebben dit fenomeen onlangs nog gezien toen een v/h gewaardeerde websitebeheerder van plagiaat werd beschuldigd. De man heeft zich nooit echt verweerd. Beweerde eerst alleen maar dat het niet zo was, maar dat ontkrachtte hij vervolgens door te zeggen dat hij er toestemming voor had, en door er wel onmiddellijk mee op te houden. Was niet handig.

 118. Bedankt voor de link Keessie. Leuk dat hij Frans de Waal, een van de belangrijkste Nederlandse biologen, citeert: “Buikhuisen was zijn tijd tien jaar vooruit. Ik heb onlangs een criminologisch congres in Amerika bezocht, het ging alleen maar over genetische bepaaldheid. Ik vraag me af of Piet Grijs ooit zijn excuus heeft aangeboden”. Ik vraag me op mijn beurt af of er zelfs maar 1 wetenschapper te vinden is die er dezelfde opvattingen op nahoudt als deze Volkskrant-journalist.

 119. Bertje, biologen denken nu eenmaal dat alles bepaald wordt door de biologie, in het bijzonder de voortplanting. Dat is hun makke, of ze nu beroemd zijn of niet. Zo denken ze dat mensen neuken met als doel zich voort te planten, maar wij weten wel beter. Mensen neuken omdat ze dat lekker vinden en soms komen daar kinderen uit voort. Als bijverschijnsel, en echt niet om de soort in stand te houden.
  Geen wonder dat in Amerika zo gedacht wordt onder criminologen. Past helemaal in het dominante ideologische klimaat. Het is donderen in de valkuil van het misleidende Swaab-denken. Natuurlijk heeft HBC nooit zijn excuses aangeboden. Waarom zou hij? Hij heeft het bij het rechte eind. Of had, moet ik eigenlijk zeggen, maar dat zou maar verwarring teweegbrengen.

 120. Heer Rozenwater, wat leuk dat je er weer bent! Heb je proefverlof gekregen?

 121. En Keesje besef je wel dat biologen een andere invalshoek hebben dan sociologen die alles “maatschappij gerelateerd” verklaren en dat is zeer gebonden aan de heersende tijdgeest.

  De wetenschap gaat steeds verder met genenonderzoek en dat levert andere visies op misdaad,
  psychopathie, bipolaire stoornissen en ook op criminaliteit.

 122. Vijfde in de rij

  Jaren geleden stond ik als vijfde klant bij de kassa van de Hoogvliet-supermarkt. Het grote bord boven de kassa beloofde mij een gratis kar boodschappen wegens mijn plaats in de rij wachtenden.

  Toen ik de caissière hierop attent maakte, was haar antwoord: „Ja, voor die onzin hebben we echt geen tijd, hoor.”

  Nu, jaren later, loop ik naar de kassa van de Jumbo waar ik als vijfde klant wil aansluiten. Deze keten heeft dezelfde garantie, maar de caissière roept nog vóór ik er ben: „Gaat u maar naar de kassa hiernaast.”

  Oké, spullen op de band en wachten maar.

  De tweede caissière komt nooit opdagen. Als haar rij geslonken is, roept de eerste caissière: „Komt u maar weer hier hoor.”

  Zo. Opgelost.

  Harry Slieker

 123. Kees, je maakt een karikatuur van wat biologen denken, maar dat doe je wellicht expres. Ze denken niet dat mensen neuken met als doel zich voort te planten. Ze denken dat veel van ons gedrag te maken heeft met de vroegere voortplantingsdrift. Tot uiting komend in het je mooi, aantrekkelijk willen maken voor het andere geslacht. Het uiteindelijke neuken, dat weet ook de bioloog, is inmiddels op de achtergrond. Maar nog altijd (onze genen zijn wat ouder dan wij zelve) doen we daarom dingen die uitgaan boven het simpele ons zelf in stand houden (ademhalen, eten en drinken).

 124. Dan het ikje, ons aangeleverd door een goede fee (en we nemen dan idd maar aan dat dit een daadwerkelijk officieel ikje is): een mooi consument-wordt-verneukt-door-het-grootkapitaal ikje, een verschijnsel dat niet nieuw is, maar je toch maar weer doet beseffen hoe gering wij allen zijn, hoe machteloos. Om treurig van te worden. En Harry maar elke zaterdag met zijn karretje op de loer staan tussen de Pampers.

 125. Harrie, je doet het erom, die gratis tas, nietwaar?

  Blijf maar lekker proberen, misschien dat Piekema bij AH ook zoiets invoert.

 126. Vraagje: de link in de introductie naar het NRC ikje staat sinds 26 februari droog, d.w.z. daarna staan er geen ikjes meer. Weet iemand hoe of wat? Is het een tijdelijke technische storing, of staan de ikjes niet meer op de NRC site?

 127. Op nrc.nl staan sinds 26-02 geen ikjes meer. Klopt inderdaad. Waarom, geen idee.
  Het laatste was: Post.
  Ik lees het in de papieren krant die al om 4uur met een scootertje bezorgd wordt.

 128. Met een scootuh! Toemaar! Hopen dat ze de ikjes ook weer op de site zetten. Anders moeten vrijwilligers het handmatig gaan overtypen, dat gaat vast niet (lang) goed.

 129. Ja Ja de krant wordt duur betaald. Net als de vis erin verpakt.
  Logés en vis blijven drie dagen fris.
  Beetje melig icoon, morgen lekker weg naar Belgenland.

 130. Ah, ik dacht dat je er al was, daar in dat mooie Belgenland. Have fun, het is een land om te genieten, als je weet waar je moet zijn en met wie. Qua icoon, hier krijgt een ieder niet de icoon die hij/zij verdient, maar die de toevalsgenerator hem toewijst. Het plaatje oogt wat streng. Nou ja, het had erger kunnen zijn, kijk Bertje nou! *proest icoontje*

 131. Dank je APDP.
  Alleen, het woord genieten, daar moet ik bijna van braken, zoniet erger nog, een woord dat ik niet zal noemen opdat je morgen niet een schoonmaakploeg hoeft aan te rukken.
  Dat woord moet verboden worden overal in elke conversatie en omstandigheid ook.

 132. Ja Apie @22:34, ik heb het wel weer getroffen met mijn kop! Weet je zeker dat je niet heel eventjes op het toevaluitschakelknopje van je toevalsgenerator gedrukt hebt?

 133. Wat een feest der herkenning. Wat ’n zeer geslaagde opzet om bovenaan je mening te geven.
  Per Ikje gewoon erin springen prima.
  Leuke ikjes ook.
  ik merk op dat de inhoudelijke commentaren hier goede maat houden met ’n ander blog.
  Wachten is ’n fenomeen, Omdat niet iedereen tegelijk geholpen kan worden, bedenkt men per grutter ’n systeem, de klant af te laten rekenen.
  Er zijn culturen waar de Dienstverlening belangrijker is , lijkt dan afrekekenen.
  Dit ikje komt uit het Polderlandschap.
  Onderzoek toont aan dat…. Het per saldo niet zo veel uitmaakt welke kassa je neemt.
  Met dit verhaaltje kan ik niets.
  Het voegt niets toe, aan mijn , vreugde, verdriet, hosanna gevoel.
  Enige tijd indicatie, sociaal verplichte “date”,ontbreekt: meneer koopt, rekent af.
  Daar trekt je tijd voor uit. soms sneller, soms wat langer.
  U verwacht van mij nu ’n Loftrompet hoe het Ook kan?
  Metro Gaisano, Cebu, op de hoek in het sous terrain.
  Daar tonen experts hun kwaliteiten.
  In 10 minuten is alles gepiept. Ga ik hier niet vertellen, hoe & wat.
  Blijft er van dit stukje niets over. Volgende keer maar dan? Houd tu nog van mij te goed?

 134. Samengevat:
  -L, HR en Bertje hebben gelijk, K. slaat de plank mis
  -Aaf BC was vroeger leuker dan nu en kan zich beter tot papier beperken
  -Vandaag is het voor de rest van de dag DSR-klein-boycotje-dag:

  “Een moment voor bezinning”,, aldus P.H. te S.

  “Een navolgenswaardig initiatief” , schreef K. v.E. te B.

 135. L, HR, B en K, je noemt iedereen behalve A, mag! (bangkopje).

  Je boycotje is genoteerd, Wel het verzoek even, al is het dan maar in een zin, te melden wat ook alweer de reden is en wat je wil bereiken. Anders lijkt het zo op die protestdemo’s waar luidzingende en vrolijkbreiende demonstreerders by God niet weten waar ze ook alweer tegen zijn.

  Ik weet het echt niet meer, en om nu 200 reacties terug te scrollen op zoek naar iets ergs, da’s ook weer zo wat met een feestneus en een boerenkiel op een tochtig hoekje, een deerne tegen me aangedrukt.

  Om 13h00 zal een aan de omstandigheden aangepast topic verschijnen.

 136. Ons rechtertje kan zich maar beter beperken tot het Eindoordeel en zich niet bemoeien met dingen waar ie geen verstand van heeft.

 137. Wat vind je van het ikje van vandaag? Je hebt de unieke kans dat jouw oordeel vandaag tot Eindoordeel wordt gepromoveerd.

 138. Apie, die eer zou te groot zijn. Het Eindoordeel is onlosmakelijk verbonden met ons Rechtertje. Het is soms een mallerd en grillig als het lenteweer, maar zijn Eindoordeel is ongeëvenaard. Daar wil ik mijn vingers niet aan branden. Men moet zijn grenzen kennen.

 139. Ja, dat is waar, het is een Instituut. Ik denk weleens dat het mensen weerhoudt om hier hun oordeel over het ikje te vellen. Wat zal ik doen, hem eruit gooien?

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: