We love DSR (8)

rechterInternetgeweldenaar De Schrijvende Rechter (DSR) publiceert ook deze week zijn beroemde Eindoordelen over de “ikjes”. Deze lezersanekdotes worden speciaal voor hem aangeleverd door lezers, vrienden en bekenden van de NRC. In het reactieveld hieronder verschijnen elke dag rond 14h00 uur verse ikjes, gevolgd door de interessante meningen en rake oordelen van DSR. En ook die van andere reageerders die het vak willen leren.

DSR, in het dagelijkse leven CEO van een keten kapsalons in Brussel en verre omstreken, wordt alom bewonderd om zijn weergaloze taalgevoel. Hij wordt geliefd om zijn bijna Lady Diana-achtige empathie. En een droge soevereine humor die vanzelf lijkt te komen. Gelukkig laat hij ons ook deze week niet in de steek. Natuurlijk, soms lijkt het een tikkie gemeen en zuigend wat hij schrijft, maar het is altijd mild en relativerend, en och, die kleine taal-, spellings-, denk- en tikfoutjes horen erbij.

streepjeshemd-ketnetHet fotootje hierboven is hij niet echt hoor. In werkelijkheid ziet hij er keivriendelijk uit en, het moet gezegd, het is een knappe vent. Hij gaat piekfijn gekleed, in modieuze streepjesoverhemden, met een nonchalante pantalon daaronder en dito schoenen. Maar die kunnen niet verhullen dat de man een godenlichaam heeft, de six pack spettert door zijn knoopjes heen, om nog maar te zwijgen over wat hij vast nog allemaal meer in huis heeft. En dat is allemaal alleen beschikbaar voor zijn mooie goedlachse vriendin. Hij is trouw tot in zijn tenen. Kwestie van een goede opvoeding. Daar kunnen sommigen nog een voorbeeld aan nemen, nee, we noemen geen namen!

bleu de toiSlechts weinigen kunnen er zich op beroemen hem in levende lijve ontmoet te hebben. Dat zijn life changing events, dat kan ik uit ervaring vertellen. Bier drinken, een dubbel dippend bitterballetje nuttigen of een kreeft in een bintje eten, met dito wijn, dat ga je allemaal heel anders doen na een ontmoeting met deze geweldenaar. Maar goed, dit hoeft u allemaal niet te weten, het gaat om de Eindoordelen, en die staan dus allemaal hier. En niet elders. De eigenaar van het “Hier is Apie” blog is apetrots om DSR tot de vaste medewerkers, eersterangsreageerders en publiekstrekkers te mogen rekenen.

Scrol nu maar snel naar beneden, schud het hoofd in bewondering, slaak een zucht, en dames, onderdruk dat kreetje van bewondering. Wij zijn niet van steen. Druk liever een duimpje of tig (wel de cookies leegmaken of van device wisselen), en zeg hem de heerlijke waarheid. Dat we van hem houden. Keiveel. hartje

Bekijk ook rustig wat Eindoordelen van vroeger.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

197 gedachten over “We love DSR (8)”

 1. @Apie, 18 gedeeld door 33 (18:33) ik zei al: de mensen zijn hier op leeftijd , met hun kunstheupen-met-wifi. Maar deze reactie van u was adrem grappig. Zie ik DSR niet zo gauw nadoen.

  Like

 2. @Apioedapie Jammer weer van uw reactie van 18:35. Ik heb het nergens over hoer a. Dat maakt u ervan. En die twee eeuwen had ik het ook niet over. Ook niet over uw baard.
  Enfin. Gepost vanaf mijn Sparta / Gazelle / Union.

  Like

 3. @APD
  Het gaat om schelden op 11:45. ‘Huffertje’, en dat in een post terecht getiteld ‘We love DSR’.
  Dat heeft geen pas en het is bovendien onverkort schelden.

  Een moderatie van het desbetreffende word is toch wel het minste, en een oorwassing voor Ut.

  En het gaat niet over de baardmop ‘hoer a’, maar over een bij naam genoemde minderjarige die hier niet om gevraagd heeft. Zal DSR tegenvallen als je dat zomaar laat passeren.

  Like

 4. En Henks herhaling op 18:33 kan natuurlijk ook niet. Het zal je als Ik-jesinzender gebeuren dat ’t deze kant opgaat.

  Like

 5. Mopperkont had gelijk: Dsr lacht enkel om zijn eigen grappen. En ‘hoer’ blijft een zwaar beladen begrip bij Dsr.

  Like

 6. Dus jij vindt ’t normaal om mensen hoer te noemen.? En als men je moeder of dochter zo zou noemen?

  DSR lacht helemaal nergens om , maar vandaag is ie wel de enige die grapjes maakt.

  Like

 7. ik vond de reactie van henk niet beledigend maar wel grappig. Uiteraard uitsluitend in het geval de banketbakkersvrouw snedig zou hebben opgemerkt:” die dochter van U kennende lijkt die a van hoera mij minder op zijn plaats”. Je moet een beetje fantasie hebben in de deprimerende wereld van de ikjes.

  Geliked door 1 persoon

 8. ik lees op 11.45 nergens het woord huftertje. wel anonieme amoebes. Dat zou beledigend kunnen worden opgevat, maar ik zou daar persoonlijk niet over vallen.

  Like

 9. Apie,

  Betrokkene poept spijkers op laag water.

  Het diminutief van desbetreffen woord was uiteraard hardstikke lief bedoeld.

  Like

 10. Ik vind huftertje inderdaad lief, valt voor mij in de categorie tutje. Of trutje zelfs. Het mag mits het niet gemeen bedoeld is. En dat was het niet.

  Like

 11. Tsss….alsof APD genoeg mensenkennis zou hebben om de ware bedoelingern van wie dan ook te duiden!

  Nee, dit otpen de deur voor willekeur. Je gebruikt een verkleinwoordje, plaatst een judas-lief-je en APD trapt er met open ogen in.

  En over dat schandelijke hoerdiscours geen sjoege…*zucht*

  DSR ziet zich genoodzaakt maandag maar een klein boycotje te doen.

  Like

 12. Op stap? Ik hoop gewoon dat er door deze aankondiging morgen al een gevoel van bezinning zal ontstaan, die zich dan in de loop van maandag kan verdiepen.

  Like

 13. Nee, bezinning niet nodig. En maandag, zo begrijp ik, moeten we het dus zonder Eindoordeel doen. Het zou dan zomaar eens kunnen dat ik geen nieuw topic plaats. Wil je dat op je geweten hebben, oh egoistje, al die mensen die radeloos heen en weer surfen op zoek naar een stek. Is het dan echt allemaal zo belangrijk, dat ego van je?

  Like

 14. Dsr doet zich graag voor als een verzoener, maar zijn optreden leidt meestal tot een schisma.

  Like

 15. Waar hij ook maar komt, mopperkont, je hebt gelijk. Zou je nog eens een lekker linkje naar een njammie muziekstukje kunnen plaatsen, iets toepasselijks zogezegd, iets wat hoort bij afscheid en weder geboren worden?

  Like

 16. De dolende zielen wanneer er moedwillig geen nieuw topic wordt aangemaakt, komen op conto van APD, niet DSR, da’s duidelijk.

  En MK heeft allicht te lang op dat giftige Drasties rondgehangen om hier echt leuk mee te kunnen doen . Hij, en APD, kunnen beter de introductie van dit topic nog eens tot zich nemen. Want dat was toch nooit geschreven als DSR geen bovenstebeste kerel was. *milde glinmlachicoon*

  Like


 17. Vegetariër

  Ik ben al jaren vegetariër. Dat levert bij lunches en diners steevast dezelfde vragen op. Hoe lang ben je het al? Eet je ook geen vis, nee, echt niet? Waren je ouders ook vegetariërs?
  Een jaar geleden was ik in het buitenland. Met een collega, een Braziliaan die een beetje gebrekkig Engels sprak, zat ik aan de lunchtafel. Hij hoorde mij een vegetarische lunch bestellen en zag daarin een mogelijkheid het ietwat moeizame gesprek op gang te brengen. In één klap bracht hij de o zo saaie vragen tot een geheel nieuwe hoogte: „Oh excuse me, how long have you been a vegetable?”
  Ellen van Schouten

  Like

 18. Hoe verder de Nederlanders de wereld in trekken, hoe bekrompener ze meestal lijken. *zucht* . En de Braziliaan sloeg toch zeker de spijker op z’n kop?

  Niet dat de inzender uberhaupt goede zin leek te hebben. Daar kan ze het best een biefstukje tegen eten, want dat vreugdeloze vegavoer gaat tenslotte aan een mens knagen.
  Eindoordeel: 3- (zegge: driemin)

  Like

 19. Oude Man, volgende keer s.v.p. het websiteadres dat je intikte achterwege laten. Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet. En de websitebeheerder en lezers hier hebben niks met die website te maken en hebben dat ook nooit goedgekeurd.

  Like

 20. DSR! 🙂 Kijk, dat zijn de oordelen waar we het voor doen. Grandioos. “En de Braziliaan sloeg toch zeker de spijker op z’n kop?” Zeer groot grijns en LOL-icoontje.

  Like

 21. Grandioos ? Apiedapie doet kennelijk aan klantenbinding, mag.
  Een Braziliaan zal een vrouw nooit en te nimmer vergelijken met een brocoli of een winterwortel, zelfs niet als ze er uitziet als een verlept slablaadje.

  Like

 22. Nee kontje, dan ken je me niet. Ik zeg wat ik ervan vind, vooral als ik het niks vind, haha. Maar deze vond ik heel erg leuk, juist omdat niet de Braziliaan maar DSR de vrouw een “vegetable” noemt. En da’s keiterecht als je zo’n ikje inzendt.

  Like

 23. Wat me zo irriteert aan vegetariers is hun weigering om vlees te eten.
  Ik zou me ook ergeren aan carnivoren, die de groente laten staan, maar ik ben ze eerlijk gezegd nog nooit tegengekomen.

  Like

 24. Nee, dan veganisten, die zijn pas irritant. Als je daarmee in een restaurant gaat eten dan moeten ze eerst een half uur met ober en kok overleggen. En jij zit daar maar te wachten totdat je je biefstukje kunt bestellen.

  Like

 25. Koester je geluk. Je kunt leuke dingen met ze doen, maar dus niet uit eten gaan. Ook thuis voor ze koken is een ramp. Allemaal saaie dingen moet je dan klaarmaken en ook nog doen alsof jij het ook lekker vindt.

  Like

 26. Och, iedereen maakt zelf uit of hij vlees noch vis of ei eet. Het is de vaak de ostentatieve wijze waarop deze keuze kenbaar wordt gemaakt die mij irriteert.

  Denk aan b.v Roos Vonk en haar vriendje Stapel , die vleeseters als meer hufterig bestempelden, “echte wetenschappers” die hun onderzoek en conclusies met valse data staven.

  Like

 27. Ik zeg altijd, eet en laat eten. Maar ja, die veganers die willen opvoeden en superieur zijn, en de vegetariers willen uitleggen, meer aan zichzelf dan aan de ander heb ik weleens het idee. Klare taal, twee keer de is ok hier hoor, al wil je d’r drie. De de de de de de … zie je wel? Hier mag het ! Leef je maar lekker uit met de lidwoorden.

  Like

 28. Heerlijk zo’n vrijplaats voor lidwoorden, APD, ik kan hier echt losgaan tussen de haakjes door.

  Like

 29. Dank je, Klare taal, ik weet dat ik er veel mensen gelukkig mee maak. Het kan namelijk nergens. Hier wel. Ook in andere talen. Ut en it en the and a(n). Le, la en un(e). Der die das en neben, el ook, enfin, leef je maar uit. Bijwoorden en bijvoegelijke naamwoorden mogen ook, maar die wel met mate natuurlijk.

  Like

 30. Tuurlijk, grenzen moeten er zijn, anders ontaardt het hier in een tokkiesite met veel drieletterwoorden, dat zou jammer zijn.

  Nee daar ga ik echt niet aan beginnen hoor, wees maar niet bang.
  Dat ligt me ook niet zo, hoewel ik soms wel even daartoe neig, maar goed dat wordt dan in de kiem gesmoord, gewoon de kop ingedrukt, punt uit en klaar!

  Like

 31. Wat mij dan weer interesseert: wanneer neig je er naar, wat gebeurt er dan? Even keihard “duh” roepen bijvoorbeeld, drieletterig lidwoord, dat kan zo bevrijdend zijn.

  Like

 32. Tsja dat is natuurlijk weer een interimmomentje , om eens een nieuw woord te gebruiken.

  Ik moet maar eens bij mezelve te rade gaan en uitpluizen ( vies woord ) wat ik wil.
  Het woord “duh” is slapjes en voegt niets toe , om in modern jargon te spreken.
  Er is een woord van drie letters wat wel voldoet, maar dat gaat hier niet lukken.

  Bonne Nuit, het weekend verblijf ik in Zeeuws Vlaanderen en Belgie.
  Jammer dat Jan Hoet , de kunstpaus van Gent , dood is.

  Like

 33. Veel plezier in het Belgische. Lekker eten. Zelf ben ik vanavond vooral bezig met het overlijden van Hugo Brandt Corstius. Heb heel erg veel van hem gelezen vroeger. Bonne nuit, goedennacht Freunde!

  Jan Hoet, RIP.

  En Hugo dus ook.

  Like

 34. Nou nou nou, wat een bevooroordeelde en kortzichtige reactie van het rechtertje op vegetariers, en van de meelopers die daar gretig mee instemmen. Zelfs Apie, van wie ik genuanceerde mening had verwacht. ‘Vreugdeloos ‘vegavoer’; nee, dan de slachtafvalfrikandel, daar word je pas blij van.

  Like

 35. Hugo Brandt Corstius, dat is toch dat onaangename figuur, die polemist die onder de naam Piet Grijs Wouter Buikhuisen de grond in boorde vanwege diens wetenschappelijk onderzoek naar mogelijke biologische oorzaken van criminaliteit? Zodanig zelfs dat de arme man met de dood werd bedreigd en uiteindelijk de wetenschap uit is gevlucht? Terwijl dat soort onderzoek later volkomen normaal gevonden werd, maar Piet Grijs het verhipte zich van zijn uitspraken te distantiëren, laat staan zijn excuses aan Buikhuisen, wiens carrière hij vernietigd had, aan te bieden?

  Like

 36. Ja die! Een multitalent, taalvirtuoos, maar niet alles wat hij deed was geweldig natuurlijk. Opperlandse Letterkunde staat nog altijd prominent in mijn boekenkast.

  Like

 37. Wat maar weer bewijst dat het hebben van een (uitzonderlijk) talent niet per se inhoudt dat de persoon in kwestie ook een fijn karaktertje heeft. Hitler kon goed schilderen, geloof ik. Ja, ik weet het, godwinnetje.

  Like

 38. Nog even,
  Hugo Brandt Corstius was een geniale , maar ook vileine man .

  Een taalkunstenaar , maar ook een etterbak die een wetenschapper als Buikhuizen , een criminoloog, om zeep geholpen heeft. Die man is later gerehabiliteerd maar heeft wel lang in disgrace geleefd.

  Like

 39. Die Buikhuisen was a) geen wetenschapper maar een jurist en b) een engerd eerste klas die bovendien helemaal niet gerehabiliteerd is. Dat Brandt Corstius de oorzaak van zijn ondergang zou zijn is ook weer zo’n malle mythe. Komaan mensen, kom bij zinnen!

  Like

 40. Nou ja, geen jurist maar criminoloog, wat nog vager is trouwens. Destijds adviseur van Van Agt. Een larmoyante nonvaleur, om in Van Agt termen te spreken.

  Like

 41. Of je een criminoloog wel of niet als een wetenschapper wil beschouwen mag je zelf weten. Feit is dat Buikhuisen hoogleraar was aan de universiteit, en dat hij door de hetze die op zijn persoon was gericht, gestart en aangevoerd door Brandt Corstius, uitgekotst werd en een carrière aan de universiteit verder wel kon vergeten.
  Los wat je van Buikhuisens onderzoek en de man zelf vindt: Brandt Corstius was gewoon een naar, eng mannetje, die het leuk vond dat hij de macht had om iemand ten gronde te richten.

  Like

 42. Nou nou nou! HBC had een fors ontwikkelde eigen mening en een vlijmscherpe dodende pen. Geen onoirbare middelen. En de tegenpartij had natuurlijk met argumenten en een goed verhaal kunnen komen. Zo zij die gehad hadden.

  Like

 43. Mensen toch! Wel een paar dingen uit elkaar houden. Columnist valt wetenschapper aan (in woord en geschrift): is ok. We hoeven het niet eens te zijn met columnist, maar hij mag het doen. In wat voor bewoordingen dan ook (in een andere affaire noemde hij een politicus, ik meen de toenmalige Minister van Financien of Sociale Zaken, die bijstandstrekkers wilde prikkelen om werk te zoeken,Eichmann en had hij het over de Endloesung, niet fris nee). Maar da’s nu eenmaal wat een columnist mag doen in ons landje, en weerwoord (ok) en intrekken van een staatsprijs (niet ok) is altijd mogelijk.

  Dat de universiteit van Leiden er aanleiding in vond om Buikje van het onderzoek te halen, dat is iets anders, en daarvoor heeft hij – terecht – later excuses gekregen. Als universiteit kom je op voor de wetenschap en je waait niet mee met de winden van rechts en van links. Het was een kulonderzoek, maar dat geeft niet, die moeten er ook zijn, anders komt de wetenschap nooit verder.

  HBC heeft overigens nooit excuus gemaakt en waarom zou hij ook. Zie ook de bekijkenswaardige Boekenuitzending op Uitzending Gemist die gisteravond weer eens door VPRO werd vertoond.

  Like

 44. Als je iemand een kale, impotente carrièrewetenschapper – dat was slechts een van de termen di Piet Grijs bezigde – kom je niet met inhoudelijke argumenten maar ben je doodrordinair aan het schelden. Tuurlijk, mag. Maar als iemand vanwege een hetze die jij gestart hebt en waarvan jij lekker het vuurtje brandend houdt, bestookt wordt met bommeldingen en met de dood bedreigd wordt, vind ik dat je minstens je excuses moet aanbieden.

  Like

 45. Ik niet.

  Overdrijving is een stijlmiddel dat een columnist mag gebruiken. Buikje en universiteit hadden ook de schouders kunnen ophalen en sereen doorgaan met het onderzoek. En aantonen dat zij wel gelijk hadden dat het zinvol en ethisch verantwoord onderzoek was.

  Like

 46. Heb je wel gelezen wat er allemaal rondom die kwestie gebeurde destijds? Doorgaan met het onderzoek is Buikhuisen onmogelijk gemaakt want ook de universiteit spuugde hem uit. Nog afgezien van de doodsbedreigingen, waarmee het niet zo lekker werkt,

  Dat Piet Grijs lekker op zijn graf stond te dansen vind ik nog wel het meest kwalijk. Maar hij heeft niets strafbaars gedaan, dat klopt. Als je dat bedoelt.

  Like

 47. Ja, ik heb nu ook even de wiki gelezen, de affaire zat te ver in mijn herinnering, was een middelbare scholier destijds. Ik bedoel inderdaad dat Piet Grijs niets strafbaars heeft gedaan en dat je hem de maatschappelijke onrust en de overtrokken reactie van de universiteit niet mag aanrekenen en dat hij dus ook geen excuses zou hoeven te maken (dat laatste is overigens sinds kort een tikkie onmogelijk).

  Wat ik wel vind is dat “links” destijds wel heel erg dom en kortzichtig en gelijkhebberig bezig was. Echt brrr. Debatten werden in de kiem gesmoord met scheldpartijen. Als je niet dacht als de linkse kerk dan was je een nazi. Of het nou om Buikhuisen, buitenlanders, kernbommen, kapitalisme, milieu, armoede ging … er was geen normaal debat mogelijk.

  Natuurlijk had het weldenkende deel van de natie (en dan heb ik het niet over een columnist die amuseert en polemiseert) zo’n onderzoek eerst maar eens af moeten wachten alvorens te oordelen. Tegen een onderzoek zijn omdat de mogelijke resultaten je niet bevallen is niet ok.

  Like

 48. ‘Brandt Corstius was gewoon een naar, eng mannetje, die het leuk vond dat hij de macht had om iemand ten gronde te richten.’ Als je dat schrijft kan je het maar beter later om iemand van schelden en grafdansen te beschuldigen.
  Ik heb college bij hem gelopen en heb hem zeker niet gekend als een naar, eng mannetje, die het leuk vond dat hij de macht had om iemand ten gronde te richten.

  Like

 49. Oei! Ook Luvienna kent de nuance niet. Wie niet voor mij is, is tegen mij. Ik denk dat lummel bedoelde dat de man in het algemeen niet zo op hem overkwam. Op mij ook niet trouwens, maar ik ken hem niet persoonlijk. Uiteraard kan een ieder uit de bocht vliegen, in de geest van de tijd, in de vaart van het betoog, in de overwinningsroes, en da’s nooit goed. Maar het betekent niet dat iemand daarmee voor eens en voor altijd en tot in het diepst van zijn wezen een naar en eng persoon is. Vind ik dan weer. Maar goed, ieder zijn mening.

  Like

 50. Eigenlijk zou ik niet moeten reageren op posts die inhoudelijk zwaar beneden peil zijn en bovendien feiten en mythe op een hoop gooien. Lees dit overzichtje maar eens, wetenschapsfetisjisten, dan komt de nuance hopelijk weer terug en zie je zelf ook in dat prof. Buikhuisen een regelrechte charlatan was en dat de opvatting dat een columnist een wetenschapper kan ruïneren een mening op kleuterschoolniveau is.
  http://www.vanmaanen.org/hans/artikelen/buikhuisen.html

  Like

 51. Dank Kees, met belangstelling gelezen. Overigens zien we hier weer eens dat het niet goed is om niets terug te zeggen als je wordt aangevallen. De aanvaller gooit er dan uit boosheid of voor de pure lol een schepje bovenop. Bovendien kan zwijgen ook door omstanders worden opgevat als ongelijk erkennen. Wij hebben dit fenomeen onlangs nog gezien toen een v/h gewaardeerde websitebeheerder van plagiaat werd beschuldigd. De man heeft zich nooit echt verweerd. Beweerde eerst alleen maar dat het niet zo was, maar dat ontkrachtte hij vervolgens door te zeggen dat hij er toestemming voor had, en door er wel onmiddellijk mee op te houden. Was niet handig.

  Like

 52. Bedankt voor de link Keessie. Leuk dat hij Frans de Waal, een van de belangrijkste Nederlandse biologen, citeert: “Buikhuisen was zijn tijd tien jaar vooruit. Ik heb onlangs een criminologisch congres in Amerika bezocht, het ging alleen maar over genetische bepaaldheid. Ik vraag me af of Piet Grijs ooit zijn excuus heeft aangeboden”. Ik vraag me op mijn beurt af of er zelfs maar 1 wetenschapper te vinden is die er dezelfde opvattingen op nahoudt als deze Volkskrant-journalist.

  Like

 53. Bertje, biologen denken nu eenmaal dat alles bepaald wordt door de biologie, in het bijzonder de voortplanting. Dat is hun makke, of ze nu beroemd zijn of niet. Zo denken ze dat mensen neuken met als doel zich voort te planten, maar wij weten wel beter. Mensen neuken omdat ze dat lekker vinden en soms komen daar kinderen uit voort. Als bijverschijnsel, en echt niet om de soort in stand te houden.
  Geen wonder dat in Amerika zo gedacht wordt onder criminologen. Past helemaal in het dominante ideologische klimaat. Het is donderen in de valkuil van het misleidende Swaab-denken. Natuurlijk heeft HBC nooit zijn excuses aangeboden. Waarom zou hij? Hij heeft het bij het rechte eind. Of had, moet ik eigenlijk zeggen, maar dat zou maar verwarring teweegbrengen.

  Like

 54. Volledig met Luv eens, HBC was een naar eng mannetje, werd ook niet meer serieus genomen en toen begon hij hij nog wilder en ongenuanceerder om zich heen te slaan. Met Jelle en Aaf heeft wel een paar leuke kinderen op de wereld gebracht.

  Like

 55. En Keesje besef je wel dat biologen een andere invalshoek hebben dan sociologen die alles “maatschappij gerelateerd” verklaren en dat is zeer gebonden aan de heersende tijdgeest.

  De wetenschap gaat steeds verder met genenonderzoek en dat levert andere visies op misdaad,
  psychopathie, bipolaire stoornissen en ook op criminaliteit.

  Like

 56. Vijfde in de rij

  Jaren geleden stond ik als vijfde klant bij de kassa van de Hoogvliet-supermarkt. Het grote bord boven de kassa beloofde mij een gratis kar boodschappen wegens mijn plaats in de rij wachtenden.

  Toen ik de caissière hierop attent maakte, was haar antwoord: „Ja, voor die onzin hebben we echt geen tijd, hoor.”

  Nu, jaren later, loop ik naar de kassa van de Jumbo waar ik als vijfde klant wil aansluiten. Deze keten heeft dezelfde garantie, maar de caissière roept nog vóór ik er ben: „Gaat u maar naar de kassa hiernaast.”

  Oké, spullen op de band en wachten maar.

  De tweede caissière komt nooit opdagen. Als haar rij geslonken is, roept de eerste caissière: „Komt u maar weer hier hoor.”

  Zo. Opgelost.

  Harry Slieker

  Like

 57. Kees, je maakt een karikatuur van wat biologen denken, maar dat doe je wellicht expres. Ze denken niet dat mensen neuken met als doel zich voort te planten. Ze denken dat veel van ons gedrag te maken heeft met de vroegere voortplantingsdrift. Tot uiting komend in het je mooi, aantrekkelijk willen maken voor het andere geslacht. Het uiteindelijke neuken, dat weet ook de bioloog, is inmiddels op de achtergrond. Maar nog altijd (onze genen zijn wat ouder dan wij zelve) doen we daarom dingen die uitgaan boven het simpele ons zelf in stand houden (ademhalen, eten en drinken).

  Like

 58. Dan het ikje, ons aangeleverd door een goede fee (en we nemen dan idd maar aan dat dit een daadwerkelijk officieel ikje is): een mooi consument-wordt-verneukt-door-het-grootkapitaal ikje, een verschijnsel dat niet nieuw is, maar je toch maar weer doet beseffen hoe gering wij allen zijn, hoe machteloos. Om treurig van te worden. En Harry maar elke zaterdag met zijn karretje op de loer staan tussen de Pampers.

  Like

 59. Harrie, je doet het erom, die gratis tas, nietwaar?

  Blijf maar lekker proberen, misschien dat Piekema bij AH ook zoiets invoert.

  Like

 60. Vraagje: de link in de introductie naar het NRC ikje staat sinds 26 februari droog, d.w.z. daarna staan er geen ikjes meer. Weet iemand hoe of wat? Is het een tijdelijke technische storing, of staan de ikjes niet meer op de NRC site?

  Like

 61. Op nrc.nl staan sinds 26-02 geen ikjes meer. Klopt inderdaad. Waarom, geen idee.
  Het laatste was: Post.
  Ik lees het in de papieren krant die al om 4uur met een scootertje bezorgd wordt.

  Like

 62. Met een scootuh! Toemaar! Hopen dat ze de ikjes ook weer op de site zetten. Anders moeten vrijwilligers het handmatig gaan overtypen, dat gaat vast niet (lang) goed.

  Like

 63. Ja Ja de krant wordt duur betaald. Net als de vis erin verpakt.
  Logés en vis blijven drie dagen fris.
  Beetje melig icoon, morgen lekker weg naar Belgenland.

  Like

 64. Ah, ik dacht dat je er al was, daar in dat mooie Belgenland. Have fun, het is een land om te genieten, als je weet waar je moet zijn en met wie. Qua icoon, hier krijgt een ieder niet de icoon die hij/zij verdient, maar die de toevalsgenerator hem toewijst. Het plaatje oogt wat streng. Nou ja, het had erger kunnen zijn, kijk Bertje nou! *proest icoontje*

  Like

 65. Dank je APDP.
  Alleen, het woord genieten, daar moet ik bijna van braken, zoniet erger nog, een woord dat ik niet zal noemen opdat je morgen niet een schoonmaakploeg hoeft aan te rukken.
  Dat woord moet verboden worden overal in elke conversatie en omstandigheid ook.

  Like

 66. Ja Apie @22:34, ik heb het wel weer getroffen met mijn kop! Weet je zeker dat je niet heel eventjes op het toevaluitschakelknopje van je toevalsgenerator gedrukt hebt?

  Like

 67. Wat een feest der herkenning. Wat ’n zeer geslaagde opzet om bovenaan je mening te geven.
  Per Ikje gewoon erin springen prima.
  Leuke ikjes ook.
  ik merk op dat de inhoudelijke commentaren hier goede maat houden met ’n ander blog.
  Wachten is ’n fenomeen, Omdat niet iedereen tegelijk geholpen kan worden, bedenkt men per grutter ’n systeem, de klant af te laten rekenen.
  Er zijn culturen waar de Dienstverlening belangrijker is , lijkt dan afrekekenen.
  Dit ikje komt uit het Polderlandschap.
  Onderzoek toont aan dat…. Het per saldo niet zo veel uitmaakt welke kassa je neemt.
  Met dit verhaaltje kan ik niets.
  Het voegt niets toe, aan mijn , vreugde, verdriet, hosanna gevoel.
  Enige tijd indicatie, sociaal verplichte “date”,ontbreekt: meneer koopt, rekent af.
  Daar trekt je tijd voor uit. soms sneller, soms wat langer.
  U verwacht van mij nu ’n Loftrompet hoe het Ook kan?
  Metro Gaisano, Cebu, op de hoek in het sous terrain.
  Daar tonen experts hun kwaliteiten.
  In 10 minuten is alles gepiept. Ga ik hier niet vertellen, hoe & wat.
  Blijft er van dit stukje niets over. Volgende keer maar dan? Houd tu nog van mij te goed?

  Like

 68. Samengevat:
  -L, HR en Bertje hebben gelijk, K. slaat de plank mis
  -Aaf BC was vroeger leuker dan nu en kan zich beter tot papier beperken
  -Vandaag is het voor de rest van de dag DSR-klein-boycotje-dag:

  “Een moment voor bezinning”,, aldus P.H. te S.

  “Een navolgenswaardig initiatief” , schreef K. v.E. te B.

  Like

 69. L, HR, B en K, je noemt iedereen behalve A, mag! (bangkopje).

  Je boycotje is genoteerd, Wel het verzoek even, al is het dan maar in een zin, te melden wat ook alweer de reden is en wat je wil bereiken. Anders lijkt het zo op die protestdemo’s waar luidzingende en vrolijkbreiende demonstreerders by God niet weten waar ze ook alweer tegen zijn.

  Ik weet het echt niet meer, en om nu 200 reacties terug te scrollen op zoek naar iets ergs, da’s ook weer zo wat met een feestneus en een boerenkiel op een tochtig hoekje, een deerne tegen me aangedrukt.

  Om 13h00 zal een aan de omstandigheden aangepast topic verschijnen.

  Like

 70. Apie, die eer zou te groot zijn. Het Eindoordeel is onlosmakelijk verbonden met ons Rechtertje. Het is soms een mallerd en grillig als het lenteweer, maar zijn Eindoordeel is ongeëvenaard. Daar wil ik mijn vingers niet aan branden. Men moet zijn grenzen kennen.

  Like

 71. Ja, dat is waar, het is een Instituut. Ik denk weleens dat het mensen weerhoudt om hier hun oordeel over het ikje te vellen. Wat zal ik doen, hem eruit gooien?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.