We love DSR (8)

rechterInternetgeweldenaar De Schrijvende Rechter (DSR) publiceert ook deze week zijn beroemde Eindoordelen over de “ikjes”. Deze lezersanekdotes worden speciaal voor hem aangeleverd door lezers, vrienden en bekenden van de NRC. In het reactieveld hieronder verschijnen elke dag rond 14h00 uur verse ikjes, gevolgd door de interessante meningen en rake oordelen van DSR. En ook die van andere reageerders die het vak willen leren.

DSR, in het dagelijkse leven CEO van een keten kapsalons in Brussel en verre omstreken, wordt alom bewonderd om zijn weergaloze taalgevoel. Hij wordt geliefd om zijn bijna Lady Diana-achtige empathie. En een droge soevereine humor die vanzelf lijkt te komen. Gelukkig laat hij ons ook deze week niet in de steek. Natuurlijk, soms lijkt het een tikkie gemeen en zuigend wat hij schrijft, maar het is altijd mild en relativerend, en och, die kleine taal-, spellings-, denk- en tikfoutjes horen erbij.

streepjeshemd-ketnetHet fotootje hierboven is hij niet echt hoor. In werkelijkheid ziet hij er keivriendelijk uit en, het moet gezegd, het is een knappe vent. Hij gaat piekfijn gekleed, in modieuze streepjesoverhemden, met een nonchalante pantalon daaronder en dito schoenen. Maar die kunnen niet verhullen dat de man een godenlichaam heeft, de six pack spettert door zijn knoopjes heen, om nog maar te zwijgen over wat hij vast nog allemaal meer in huis heeft. En dat is allemaal alleen beschikbaar voor zijn mooie goedlachse vriendin. Hij is trouw tot in zijn tenen. Kwestie van een goede opvoeding. Daar kunnen sommigen nog een voorbeeld aan nemen, nee, we noemen geen namen!

bleu de toiSlechts weinigen kunnen er zich op beroemen hem in levende lijve ontmoet te hebben. Dat zijn life changing events, dat kan ik uit ervaring vertellen. Bier drinken, een dubbel dippend bitterballetje nuttigen of een kreeft in een bintje eten, met dito wijn, dat ga je allemaal heel anders doen na een ontmoeting met deze geweldenaar. Maar goed, dit hoeft u allemaal niet te weten, het gaat om de Eindoordelen, en die staan dus allemaal hier. En niet elders. De eigenaar van het “Hier is Apie” blog is apetrots om DSR tot de vaste medewerkers, eersterangsreageerders en publiekstrekkers te mogen rekenen.

Scrol nu maar snel naar beneden, schud het hoofd in bewondering, slaak een zucht, en dames, onderdruk dat kreetje van bewondering. Wij zijn niet van steen. Druk liever een duimpje of tig (wel de cookies leegmaken of van device wisselen), en zeg hem de heerlijke waarheid. Dat we van hem houden. Keiveel. hartje

Bekijk ook rustig wat Eindoordelen van vroeger.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

197 gedachten over “We love DSR (8)”

 1. Wat een prachtige woorden, maar wat verwacht je anders in een Elimpje in de internetwoestijn als apiedapie.com!

  DSR neemt de hem toegezwaaide lof ootmoedig in ontvangst en voegt er nog een paar puntjes aan toe – omdat we onder waarheidsvrienden zijn en omdat het anders te gek wordt:

  -DSR heeft weliswaar een 6-pack, maar dan geen keihard wasbord hoor. Het biedt ook gelegenheid voor troostende knuffels.
  -DSR heeft toch altijd zijn zondagse schoenen en pantalon aangetrokken, zelfs op zaterdag.
  -Een ‘keten’ van kapsalon -bloos- ’t zijn er maar 10 hoor, en ze bedienen maar een fractie van de Brusselse bevolking.

  Enfin, Ons voelt zich weer gesterkt voor wat toch moeilijk een even woelig weekje kan worden als hetgeen we net achter de rug hebben.

  Like

 2. Inburgering

  Wij, een groepje redelijk fitte vijftigers, staan op zondagochtend om 11 uur stipt klaar op het voetbalveldje in het Westerpark. Het wachten is op de tegenstander: een groepje jonge, superfitte Afrikaanse asielzoekers van de Vluchtelingenkerk. Zo dragen wij ook iets bij aan hun inburgering, en dat geeft een goed gevoel.

  Om 3 over 11 kijkt onze aanvoerder beteuterd op zijn mobieltje: „Ze komen niet”, zegt hij, „het is te koud.”

  Bob van der Sluis

  Like

 3. Brrr, wat een naar ikje. “Zo dragen wij ook iets bij ..” en “het is te koud”, nare discriminerende tussenwerpseltjes verpakt als geintjes die op het voetbeld thuishoren (en zelfs daar niet), maar zeker niet in de krant.

  Like

 4. ..en dan heeft het nog geeneens gesneeuwd, want dan had je ze eens in blinde paniek op hol moeten zien slaan! *bwho-ho-ho-icoon*. Of ze hadden er in gehapt, net als de Russische dame van jaren her (wie weet ’t nog..) en dan was er ook nog wel een mooie draai aan te geven,

  Enfin, de inzender kan met al die goede werken vast binnenkort een lintje op z’n redelijk fitte balg spelden, daar kun je staat op maken.
  Eindoordeel: 4.5 (zegge: viereneenhalf)

  Like

 5. @APD
  Dat ’t naar, dommig of zelfgenoegzaam is, akkoord – maar discrimenerend?

  Like

 6. Ja, vanwege deze twee aannamen:
  1) asielzoekers zijn zielig en willen graag met dikbuikige gearriveerde vijftigers voetballen, dit bezorgt hen een goed gevoel;
  2) Afrikanen hebben het koud in Hollandse temperaturen. Want Afrikanen zijn natuurlijk allemaal die schattige negertjes die halfnaakt onder de brandende zon over de Afrikaanse steppen rennen.

  OMG! En de NRC plaatst het.

  Like

 7. -Het goede gevoel slat op de vijftig-plussers, niet de alsielzoekers. Ten opzichte van hen geen discriminatie.
  -Maar d’r lui hebben zichzelf juist afgemeld omdat het te koud was! Daarvan wordt melding gemaakt, zonder dat er verder over Afrikaanse asielzoekers in het algemeen wordt gesproken.

  Dus beter niet zo onbekookd, mon brave. Dit komt wel erg trigger-happy over en maakt de massa alleen maar minder ontvankelijk voor klachten over echte discriminatie.

  Ook aardig: dit Ik-je viel samen met de aftrap van de Zwarte Piet-discussie 2014!

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/02/gs_repo_verbied_zwarte_piet.html#more

  Like

 8. Als andere voetballers, mensen dus die geen Afrikaanse asielzoekers zijn, een voetbalwedstrijd hadden afgezegd vanwege de kou, dan zou dit ikje niet geschreven zijn. Toch?
  Apie mobiel!

  Like

 9. je kunt het ook vanuit de tegenstelling jong & fit vs ouder & een stuk minder fit zien.

  Like

 10. Dat is mede de clou, in de context van de door DSR aangehaalde elementen.

  In die context moet je het zien. Je gaat je te buiten aan verregaande inlegkunde.

  Like

 11. Dit Ikje geeft op z’n minst te denken. Die “jonge, superfitte Afrikaanse asielzoekers van de Vluchtelingenkerk” hebben zich, zo neem ik maar aan, per sms of app afgemeld met als reden dat het te koud is. Hoe koud was het dan? Want bij min 10 graden celsius en windkracht 8 is het volgens mij inderdaad te koud, tenzij je met maillot, handschoenen en bontmuts op kunt spelen en een dik pak kranten voor de borst. Maar bij een licht briesje en een temperatuur boven 0 kan men zelfs met korte mouwen een potje voetballen. Door het ontbreken van deze informatie zakt het Ikje door het ijs.

  Ergerlijker dan de suggestie dat die Afrikaanse asielzoekers ondankbare watjes zijn is de expliciete opmerking dat we hier te maken hebben met een man die zichzelf als een echte good doer beschouwt, die onder het mom van gezond sporten beweert een daad van naastenliefde te plegen in plaats van zijn conditie op peil te houden.

  Like

 12. Dus er wordt geen berichtje gestuurd aan de scheids? Zijn dit wilde partijtjes dan en geen KNVB wedstrijden? Afzeggen? Degraderen! Rode kaarten regen!

  Like

 13. Ik snap dit Ikje sowieso niet; wat is nou de clou? De wijze les? Het aha-moment? Iets van: wij zijn zo goed en hullie werken niet mee?

  Like

 14. Jaja – en als er een bananenboot langskomt, dan springen ze zeker allemaal aan boord.

  Like

 15. Internetdaten

  Een vriendin van mij doet sinds een maand aan internetdaten. De meeste mannen die ze ontmoet worden afgeserveerd onder het mom van ‘te behaard’ of ‘te kaal’, maar ze blijft volhouden. Afgelopen week had ze weer een date. Benieuwd naar de uitkomst stuur ik haar een berichtje: „Und???” Ze reageert meteen: „Afgeknapt op zijn lievelingsdrankje.”

  Ik bespeur ergernis bij mijzelf. Dat je afknapt op iemands uitspraken of verschijning, snap ik, maar iemands lievelingsdrankje? Hoe erg kan het zijn dat hij van bockbier houdt en jij liever aan een wijntje lurkt? Verbaasd sms ik haar: „Drinkt hij Baileys of sherry?”

  Ze antwoordt: „Nee, Wicky!”

  Ineens begrijp ik haar.

  Hedda Treffers

  Like

 16. De titel doet je al op voorhand van plaatsvervangende schaamte onder de tafel duiken – en terecht.

  Heb ‘Wicki’ even moeten opzoeken en ben blij dat beide dames elkaar begrijpen. Dan zijn ze tenminste niet helemaal alleen op de wereld. Samenwonen met 10 katten, daar zal het wel opuitdraaien.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 17. En weet je wat nou nog het gemeenste is van dat hele Drasties-gedoe?

  M’n winnende kop, een dag voordat m’n login werd ingetrokken gescoord, is niet meegeteld in het BEEKM-klassement!

  Like

 18. Tsss…*grinikicoon* .Een schrale troost – slechst het geschrevene blijft. DSR heeft altijd zijn plaats in de Geschiedenis in het achterhoofd.

  ’t was ‘medaillespiegel voor de verandering eens niet gespiegeld.’ Een hoopvol teken, ’t leek erop dat JdW zowaar aan zelfspot deed.

  Like

 19. Ikje: ik snap er geen hout van, ook niet na googelen. Wat is wicky?

  Anton van Vuren: nu je het zegt, nooit meer iets over gehoord. Ik neem dan maar aan dat de heren onderling ruzie hebben gekregen en voormelde Anton zich bijtijds en stilletjes zonder fanfare en gejammer heeft terug getrokken. Dat hij gelijk had 🙂

  Like

 20. @Mopperkont! Wat een niveau, en dat staat allemaal open en bloot in het openbare archief van een landelijk ochtendblad. Ergens ongelooflijk. Maar waar.

  Like

 21. Dank je Indra, hier kwam die niet uit de google, wel allerlei andere dingen, een voetballer, een professor, bruidsmode, een elektriciteitszaak en zelfs een bepaalde techiek van een discjockey (the wicky scratch).

  Maar iewerderiew nog eens aan toe mensen! Fruitlimonade met frambozensmaakje, vast en zeker geen framboos voor geplukt, maar chemische troep met ladingen kunstmatige zoetstof.

  Maar om daar nu een lekkere date voor af te zeggen, gaat me wat ver. Er zal dus wel meer mis geweest zijn met dit heerschapje (of nog onder de 18 natuurlijk, dat kan ook, en daar kwam die vriendin pas achter toen het joch zich kenbaar maakte. Of de iPhone en de dikke vingertjes van vriendin maakte samen wicky van whisky. Of was dat de clou?

  Like

 22. Kim Jan-Oen heeft de moderatiemuur weer opgetrokken…

  Totdat ik erachter kwam dat Wicky daadwerkelijk een bestaand drankje is dacht ik ook dat de manspersoon iets te veel whiskies besteld had tijdens de date. Dan is hij, afgezien van de overbodige laatste zin, wel aardig.

  Like

 23. Och, hier komt je reactie ook niet meteen door. Triest.

  Kim Jan-Oen geeft je tenminste nog een melding dat je in de moderatiekerker gesmeten wordt.

  Like

 24. Nou , op de People’s Republic of Drasties ben ik inmiddels weer vrijgelaten. Kan het tolerante Apiedapië nog een puntje aan zuigen.

  Like

 25. Post
  Ik kom tegelijkertijd met de postbode bij mijn portiek. Ik geef hem even de gelegenheid de post over de twee deuren te verdelen. Rechts de post voor ons op de begane grond, Van Wijk en Verstappen. Links voor I, II en III hoog, respectievelijk Van Vloten, Kalff, Andrews, Saris, Gomez en Hulscher. E.e.a. duidelijk op naambordjes vermeld.

  Als hij klaar is, open ik mijn voordeur en raap de zojuist door hem bezorgde envelop van de mat. De heer J. van Vloten, staat erop. „Postbode”, zeg ik, „hier staat Van Vloten, ik ben Van Wijk, kijk dat staat hier op de bordjes.” „Ach meneer”, antwoordt hij, „als ik al die namen moest lezen, was ik vanavond nog niet klaar.”

  Maxim van Wijk

  Like

 26. Zou Maxim voordat hij het Ikje instuurde, aan alle medebewoners toestemming hebben gevraagd? Of kunnen we er gevoeglijk van uitgaan dat iedereen het een eer vindt met naam en toenaam in de krant te staan?
  Overigens: I, II en III hoog en dan respectievelijk 6 namen, dat kennie, he?

  Like

 27. Hoe bedoel je Luvje? Drie verdiepingen, op elke verdieping wonen twee gelukshalzen, da’s zes in totaal. En Van Wijk en Verstappen maken het Cluedo af, en schrobben op de begane grond zo af en toe de modder van de stoep. En staan de volgende keer met de loden pijp op de postbode te wachten.

  Like

 28. Waar is De Schrijvende Rechter eigenlijk? Heeft iemand hem weer beledigd? Of wil de diva dat we hem missen en heel hard om hem gaan roepen? Voor carnaval is het nog te vroeg.

  Like

 29. Dat zou mij ook niks verbazen, mopperkont, hoewel de niet-Mokummers er ook wat van kunnen. Kan me althans genoeg krantenartikels over volle postzakken, gedumpt in boerensloten op diverse plattelanden herinneren.

  Like

 30. Ja, 6 gedeeld door 3 is 2. Maar hoe weten we dat op elke verdieping 2 namen thuishoren? Waarom niet 1, 2 en 4? Of 0, 3 en 3? Of 6, 0 en 0? Maar ja, dat interesseert ons waarschijnlijk niet. Netzomin als die namen zelf. Die had Max dus ook wel weg kunnen laten.
  Kortom: het is óf te weinig , óf te veel informatie, net naar je wilt. Maar in ieder geval niet precies goed.

  Like

 31. Mee eens. Geen goed ikje maar wel een misstand terecht aan de kaak gesteld en da’s tenminste iets. We wachten op de ingezonden excuusbrief van de post-CEO.
  Apie mobiel!

  Like

 32. Tja, of je komt nooit op straat, of je bent zwaar bejaard als je het drankje Wicky niet kent. Het lijkt hier Drasties wel.

  Like

 33. Kom kom Henkie, als je je er op voorstaat dat je weet hoe Wicky smaakt, dan pas is er iets mis met je gevoel voor eigenwaarde, vind ik dan weer.
  Apie mobiel!

  Like

 34. Jammer dat DSR zomaar wegblijft zonder zich af te melden. Al twee dagen. Ik ga de introductie op dit topic maar eens herzien. Ietsje minder uitzinnig misschien, het heeft er bij hem de scherpte uitgehaald.

  Like

 35. Nou-nou, wat een treffende combinatie van miezerigheidm gebrek aan vertrouwen en hysterie weer….

  DSR is gisteren op en neer naar Stockholm geweest, omdat ie zin had in smorrebrod Kan toch?

  Like

 36. Dat kan, maar zeg het even, we waren allemaal kei ongerust. En dat je in Stockholm niet al roamend eventjes een Eindoordeel hebt geplaatst, valt dan toch weer tegen. Maar enfin, we zien ze met terugwerkende kracht tegemoet. Ook graag een commentaar op het item over kussen.

  Like

 37. Mijnheer, ik was en besogne! Desondanks heb ik vanaf het vliegveld een kaartje gestuurd, met een Eindoordeel, op je te verrassen. Maar aangezien je kennelijk niet van verrassingen houdt, heb ik maar even opgebeld dat ’t niet doorgaat.

  Commentaar op iets anders als het Ik-je? Weet je het zeker? Eerder heb je het toch duidelijk laten doorschemeren dat DSR vooral in z’n hok moet blijven.

  Like

 38. Je mag overal commentaar op geven, DSR, ook jij. Op het item over kussen is zelfs speciaal naar je gevraagd, ik meen door Ut of Henk. Zij hebben die bloedmooie vriendin van je nooit gezien en denken dat je nog nooit gezoend hebt. Dat vraagt om een reactie. Bij het plaatsen van een fotootje kan ik behulpzaam zijn. Gewoon de link naar de foto en ik doe de rest.

  Like

 39. DSR reageert niet op posts van anonieme amoebes, zoals Ut c.s.
  Maar hij wil best je stukje wel ven becommentarieren, hoor,

  Like

 40. Volgens becommentarieert ons rechtertje altijd van harte. Met wel of niet een denigrerend commentaar, al naar gelang de kwaliteit van de tekst van het stukje/de kwaliteit van de inhoud/zijn petje staat.

  Like

 41. Denigrerend toontje? Dat zij verre. Tjsongejonge, wat ben je toch prikkelbaar.

  Dat commentaartje komt eraan hoor, stuk ongeduld.

  Like

 42. Nou DSR zit elders te ‘hi hi’ en, maar een Eindoordeel hier ho maar. Jammer voor Maxim, dat wel, hij had er zo zijn best op gedaan. En het nieuwe ikje staat vast al klaar, even op NRC kijken.

  Like

 43. Tsja, triest, zowel van de postbode als van de inzender die kenenlijk maar weinig met privacy opheeft.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 44. Taart

  In de banketbakkerszaak bestel ik bij een oudere vrouw een taart voor mijn jarige dochter. De bakkersvrouw gaat op zoek naar een orderblok. Opgelucht vist ze het onder een stapel spullen vandaan. „Komt u de taart zelf ophalen?”
  Ik knik: „Zaterdag.”
  Jonge bakkersknechten lopen intussen af en aan en moeten om haar heen de vitrines vullen. De vrouw noteert: „Zaterdag 29 februari.”
  Ik help haar door te zeggen dat 29 februari in 2014 niet voorkomt. Ik voeg toe dat er een opschrift op de taart moet: „Hoera Annelies 17 jaar.”
  De vrouw zucht, kijkt me aan en vraagt: „Moet er achter hoera een vraagteken?”
  Nynke Klaassen

  Like

 45. Dementerende bakkersvrouw nog aan het werk, het zou niet moeten mogen. Of het is tijdelijk en het mens heeft aan het smorrebrod gezeten. DSR, kom er maar in. Komt ze je bekend voor?

  Like

 46. Luie postbodes, domme bakkersvrouwen. Het is maar goed dat er nog kritische NRC-lezertjes zijn, die deze wantoestanden aan de kaak stellen. Hoe zat het ook alweer met de zelfspot ?

  Like

 47. Nou ja, alles beter dan de buren waar hedenmorgen een stuk stond waarin werd beweerd dat Afrikanen dom zijn en homofielen gevaarlijk. Nee, ik overdrijf niet, ik verdraai niet, dat staat er echt, in een lang krenentommend verhaal, geschreven door de websitebeheerder, op een toontje dat op de PVV-website nog als “te opgewonden en ongenuanceerd” zou worden gekenschetst. Hij kan maar weer beter gaan knippen en plakken van elders.

  Like

 48. Wat Mopperkont zegt. Een misselijkmakend kakkebroekverrhaal.

  Wat bezilet NRC, vraag je je af.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 49. @Apie
  Gluren bij de buren is er niet meer bij. Kreeg deze melding: “You are not allowed to access this address.” Posten kon ik al veel langer niet meer. Niet dat ik daar nog behoefte aan had, maar het is ondertussen wel een erezaak geworden, geband zijn bij drasties.

  Like

 50. Ik zie me kunnen voorstellen dat de blogbaas ingrijpt bij een betiteling van een minderjarige zoals door ‘Henk’,

  Like

 51. Kees,
  Er zal wel wat mis zijn met de site. Ligt ws niet aan jou. Kreeg ook dit te zien:

  403 – Forbidden Error
  You are not allowed to access this address.
  If the error persists, please contact the website webmaster.
  If you are the webmaster of this site please log in to Cpanel and check the Error Logs. You will find the exact reason for this error there.

  Common reasons for this error are:

  Incorrect file/directory permissions: Below 644.
  In order files to be read by the webserver, their permissions have to be equal or above 644. You can update file permissions with a FTP client or through cPanel’s File Manager.

  Restrictive Apache directives inside .htaccess file.
  There are two Apache directives which can cause this error – ‘Deny from’ and ‘Options -Indexes’.

  Like

 52. Huh? Da’s breaking news. Kees kon daar al langer niet meer posten?? Die heb ik gemist. Tot zover dacht ik dat alleen Trolley, Apiedapie, DSR en Luvienna van de site geband waren. Maar jij dus ook? Graag de opgegeven motivatie, datum, jouw verweer e.d. Ik overweeg een nieuwe update aan de “Bizar websitebeheerder laat eigen site in steek” chronologie.
  De foutmelding van vandaag schijnt overigens algemeen te zijn.

  Like

 53. Gaat weer goed met dat loslaten *milde glimlachicoon*

  K. bedoelt allicht dat hij geen login heeft aangevraags om zonder moderatie op Drasties te kunnen reageren.

  Like

 54. @Kees en Ilona

  Ik wilde net even op drasties kijken maar dat ging niet door, ik kreeg hetzelfde verhaal
  als jullie te zien!

  Like

 55. @Apie 00:14

  Ik heb juist geen idee waarom. Is het vanwege kinderachtig modereren op een woord dat begint met “dra” en eindigt op “sties”? Dat kan eigenlijk niet zijn, want dat woord noemde ik pas in de derde posting.

  @11:37 Nee, was ik niet. Het huftertje (zie o.a. 11:45) kan me weinig boeien.

  Like

 56. Ut zeurt, zo blijkt uit het bovenste hij scheldt nog bovendien. Wel een toepasselijk avatarretje!

  APD, zou je het voor deze keer bij een verwijdering van Ut’s reactie willen houden? Een toegangsverbod is allicht wat te streng.

  Like

 57. Ik vermoed dat het spamfilter je emailadres verdacht vind, Ut. En dan moet er even een mensenhand aan te pas komen om je door te laten. Meer is het niet.
  Apie mobiel!

  Like

 58. Zou de webmaster in overweging kunnen nemen de toevoeging ‘ Apie mobiel!’ (met overbodig uitroepteken, alhoewel, de gasten hier zijn wel wat op leeftijd natuurlijk), voortaan achterwege te laten? Het interesseert de bezoeker van de site werkelijk niks van waaruit die webmaster reageert. Het oogt wat pedant en nogal aanstellerig.

  Like

 59. We gaan erover nadenken Henk. Het gaat automatisch als ik via de BlackBerry reageer. Niet pedant bedoeld, ik bedoel maar … BlackBerry!! *proest icoontje*
  Apie mobiel!

  Like

 60. @DSR 17:52 Och grutjes, denk je echt? Dan kan ik bezig blijven. En vergeet ook niet: men kan intens gemene kwetsende dingen zeggen zonder – technisch – te schelden. Beoordelen we dus van geval tot geval.
  Deze is schaterlachend verworpen. Beroep bij Integriteitscommissie mogelijk want die hebben niks meer te doen. De Voorzitter wil er weer eens op uit.
  Apie mobiel!

  Like

 61. @APD
  Zou je eerst niet eens DSR’s reactive afwachten alvorens je conclusies trekt?

  Like

 62. @Mopperkont 18:29 uh, welke grap bedoelde u, die over Annelies? (Hoer!) Ik vond ‘m wel geinig. Dan zal DSR er toch ook wel om kunnen meesmuilen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.