Het is weer zomertijd op Apie!

Bloemetjes en bijtjes die weer gaan gonzen. We gaan weer likken aan ijsjes en elkaar. Zomer! Zon! Waaaaarm! Meer! Meer! Meer!

Gefeliciteerd allemaal en geniet ervan. Het kan de laatste zijn. Dat dan weer wel.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

24 gedachten over “Het is weer zomertijd op Apie!”

  1. Eerst sloot ik met een vrolijke voorjaarsgroet.
    Maar nu is het al weer tijd voor;
    Een zonnige zomergroet,

  2. Ja het leven raast voorbij.

    Groet, Rob. And stay tuned, voor je het weet is het herfst. Ik heb al een half uurtje na het plaatsen van dit artikel een blaadje zien vallen.

  3. Lentetijd: na bloedstollende schermutselingen met de pitbull-meerkoeten, zitten de zwanen nu eindelijk op een nest in de vijver, met inmiddels 5 eieren.

  4. Is dit nu zo’n befaamd ‘eigen stukje’ van APD, waar we hier wel eens over hebben horen verluiden?

  5. “Bloemetjes en bijtjes die gaan gonzen”, voor de duidelijkheid: het zijn enkel de bijtjes die gaan gonzen. Bloemen hoort men meestal niks van.

  6. De laatste? Is het einde der tijden dan nabij? Wat ons stervelingen betreft kan elke dag de laatste zijn. Maar laat dat memento mori maar even achterwege: Summertime!

  7. Goed zo, Henk! Jij leest zorgvuldig en haalt eruit wat erin gestopt was.

    Dank Kees, prachtige door merg-en-been-gaande uitvoering, bijna net zo mooi als die van Kaz Lux.

  8. Apie, mooi lied van Maarten met zijn onafscheidelijke sigaret en hartverscheurende stem.

    Luvienna, echte lente met je foto. Als ik hier uit mijn raam kijk zie ik eenzelfde tafereel , broedende zwaan aan de rand van de plas. Vanmiddag even langsgelopen, vader zwaan hield de wacht.
    Binnenkort weer jonge zwaantjes, ben benieuwd hoeveel.

  9. @Bertje @Klare taal

    Vijver in de tuin, vlak naast het bruggetje. Moeder (of vader) sist inmiddels niet meer als ik over de brug voorbij kom. De meerkoeten zijn uit arren moede verderop maar een nest begonnen.

    Vorig jaar lieten de zwanen plotsklaps het nest in de steek en het (enkele) ei was ook verdwenen. Wie of wat dat nou opeet?

  10. Yep, ze nemen het mee en peuzelen het elders op. Eventuele schalen blijven daar of worden meeopgevreten. Is gezond. Kalk!

  11. Leda en de zwaan… Ik herinner me, in een ver verleden, een koppenwedstrijd met dit thema.

    De zwanen kijken inmiddels nauwelijks meer op als ik voorbijkom, alleen een schuin oogje dat me in de gaten houdt, vaak met een kop nog elegant in de rugveren gestoken. Het zijn geen ochtendzwanen.

  12. Nou van mij mag het wel 15 graden blijven, dan nodig je makkelijker iemand uit in je bed dan wanneer je naar buiten moet omdat er gelikt moet worden aan ijsjes.

Ik vind er dit van: