Vrouw gebruikt Kama Sutra in de keuken (33)

Kama Sutra“Ik wil graag dat dunne paarse boekje hebben. Pardon, dat is de Kama Sutra voor de beginnende lezer? Oh, dat kan wel, mijn vrouw gebruikt het in de keuken. Het onderzettertje is gebroken.”

Zo kom je nogeens wat te weten. Het is Riverside Blues’ vrouw (op de foto rechts) waar het hier om gaat.  De ontboezeming kwam vorige week van haar man naar aanleiding van een ikje over boekenkasten waarin de boeken op kleur werden gesorteerd.

Ikjes zijn anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC.  Ze verschijnen hieronder in het reactieveld, elke dag vanaf een uur of twee. En dan gaan de reageerders er op reageren, of op elkaar.  Zo ook vorige week.  Het is evenals het liefdesspel een kwestie van geven en nemen, en vooral ingaan op de ander.  Voelen. Durven. Niet teveel nadenken. Dan komt het vanzelf en is het goed.

Luvienna had er zin in. “Maak het wachtwoord dan ook patatje oorlog, dan heb je die misverstanden niet”,  raadde ze de ober van een kakrestaurant aan die “kreeftensoep” als wachtwoord van de wifi opgaf aan niet-begrijpende gasten die dat gerecht dan ook prompt gingen bestellen.

Potverdikke, die verbijstering kan ik me goed voorstellen! Dat ze daar bij de Dom niet weten dat ‘zijken’ met een korte ei is!

En wat te denken van haar droge reactie op het ikje van Gerrie-Eva Mol-van Kooten, waarin deze beschrijft hoe ze met haar man in de Keulse Dom een folder aantrof met de volgende tekst:  „Geachte gasten, met deze folder geven we U de belangrijkste informatie om zonder gids de Dom te kunnen bezijken.”  Wat Luvienna zei? “Potverdikke, die verbijstering kan ik me goed voorstellen! Dat ze daar bij de Dom niet weten dat ‘zijken’ met een korte ei is!”

keigoedDe Schrijvende Rechter (DSR) was vorige week vooral bezig met andere reageerders en zwengelde een discussie aan over het gebruik van het stopvoorzetsel “kei“. Hij vond dat klinken “als een middelbare scholier anno 1988. ” Hij wenste een reageerster “de racekak toe als je net in de kerk zit “ en ging daarna met vakantie, die dit jaar precies samenvalt met zijn opgespaarde boycotdagen.  Het werd meteen een stuk rustiger op het duimpjesfront. Blogbeheerder en reageerders konden weer reageren zonder angst te hebben voor de “piranha die afschiet op alles dat beweegt op apiedapie.org”.  

duimpjesbokaalHeer Rozenwater merkte op dat de duimpjeszeloot – die standaard elke reactie een duimpje omlaag geeft – een zeer eenzame ziel moet zijn. “Ik ben van de duimpjeszeloot gaan houden, wat een toewijding! Zou hij of zij nog weten waarom hij of zij met het duimpjesdrukken begonnen is? Ik denk het niet, het moet een automatisme geworden zijn.” Treurig feit is dat de Duimpjesbokaal opnieuw niet kan worden uitgereikt vanwege vermoedens over duimfixing. De fraudebestendige reactievaantjes gaan er wel uit. De 100e voor DSR, de 200e voor diens enige fan, Kees de Jongen.

Meedoen? Genieten? Scrol naar beneden en zeg wat het ikje van de dag of een opmerking van deze of gene bij u losmaakt. Voor u het weet bent u zelf een actief deelnemer en staan uw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro. De drempel is laag. Inschrijven of registreren niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. That’s all.  De Ikjesdiscussies van vroeger blijven – voorlopig zonder betaalmuur – te raadplegen voor ieder die dat maar wil. Ook voor ieder die dat niet wil.  Have fun. 

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.