De ikjes verdwijnen langzaam maar zeker uit de aandacht van het Apiesvolk (46)

Het zal je lot maar zijn. Je bent net wakker, staat met een recept van dokter Post in de apotheek te babbelen over je eigen risico. Je hebt een krant in de tas waarin op de achterpagina een oud mopje over genitaliën staat. Buiten wandelt een dementerend dametje voorbij die een wolf nadoet. Dan weet je: je bent weer in NRC Ikjesland. Vroeger een geliefde bestemming waar je terecht kon voor inspirerende conversaties, nu heerst er de stilte van een leegstaand industrieterrein en een woonwijk in verval.

Ikjes zijn anekdotes die worden aangeleverd door een paar trouwe lezers van de of het NRC. Ze verschijnen op de achterpagina van de papieren krant en op de website. Reacties op de ikjes worden niet door de NRC gepubliceerd en staan dus hier, aangeleverd door de apiedapie community. Door middel van dit intro starten we de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was.

“Kan Mirjam Killian (mét haar aandoening) niet permanent op de isolatieafdeling van dat ziekenhuis opgenomen worden?”

“Kan Mirjam Killian (mét haar aandoening) niet permanent op de isolatieafdeling van dat ziekenhuis opgenomen worden?” vroeg Letterzetter zich af over een van de serie-ikjesschrijfsters. “De NRC-Ikjesredactie vond het vast te veel werk worden, al die mails met Ikjes lezen. Dus hebben ze een klein aantal hofleveranciers aangewezen voor een gestage stroom Ikjes, hoeven nergens op te slaan, als er maar vulling is.” aldus Luvienna.

“En alweer ging er een dag voorbij dat de NRC-lezers kennelijk niks meemaakten.” zuchtte De Schrijvende Rechter na lezing van het ikje van Sietske de Ruiter-van der Leij. Ik heb van m’n leven nog geen apotheek gezien met twintig wachtenden én plaats om te gaan zitten. Zat Sietske misschien op haar eigen duim waaruit ze dit niksje misschien heeft gezogen?” grapte Letterzetter. En definitief afgevoerd werd ze door Riverside Blues: Ze wordt nu in de rolstoel gereden: we noemen dat Begeleid Wandelen.”

Een andere toon sloeg DSR aan toen hij naar aanleiding van een ikje over een colporteur van het Algemeen Dagblad de volgende levenswijsheid ten beste gaf: “Wie zich tegen laat houden door verkopers of bedelaars, in plaats van dwars door ze heen te trappen als ze willens en wetens de doorgang verhinderen, hoeft van dezelven uiteraard niet te rekenen op een respectvolle behandeling.”

Ad Hok was weer eens een gevalletje van fraude op het spoor. Zijn ome Tinus zei altijd “Als het klinkt als een omgekatte bak, ís het meestal ook een omgekatte bak”, waarna in dit geval een snelle google een veelheid aan “Genitalië” ongein aan het licht bracht.

De ergste vonden wij deze, voor u gevonden door Mopperkont:

Het hoogtepunt van de Duitstalige joligheid “Ihre Fürze schallen eh ihre Schürze fallen” (hun scheten knallen, eh, hun schorten vallen) zette het komische trio Luvienna, Apiedapie (maar die mag van Mopperkont niet genoemd worden) en Letterzetter aan tot een samenspraakje, dat na een “je moet het horen

100e reactielepeltje

denk ik (de zin, niet de scheten)”, uitmondde in de vraag of Duitsers ook hun scheten nasynchroniseren. Luvje scoorde met “ik denk niet dat scheten in het Duits erg anders klinken dan in het Nederlands” het 100e-reactielepeltje.

Dit alles mocht niet verhelen dat de gang er bij de ikjes uit is. Mopperkont: De ikjes zijn steeds vaker de modder op de vlag van de achterpagina.” Ja, jammer dan voor die achterpagina! De apiedapie community zit er helegaar niet mee en zit al volop in de doorstart. “De ikjes verdwijnen langzaam maar zeker uit de aandacht van het Apiesvolk en worden vervangen door mooie feuilletons en levensverhalen”, constateerde Luvienna heel terecht.

En zo is het, vorige week gebeurde er ontiegelijk veel meer dan de ikjes. Er werd een nieuwe Hier Kan Uw Kop Staan gepubliceerd (“Kijkdoos” of “Lubberding had lang haar”), een prachtige achtste aflevering van Rozenwaters avonturen op de Canarische Eilanden (over hoe mooi wolken zijn), een prachtig Achtste Boek over het Geloof (waarin De Twijfel opduikt), en als klap op den vuurpijl kon de wereld genieten van Timmerarks autobiografie, eerste deel, getiteld “Ik ben geboren met een burnout“. Drie feuilletons, volkomen verschillend, maar alle van een literaire kwaliteit die de gemiddelde blogkwaliteit verre overstijgt. En dan hebben we die van Riverside (vol met muziek) nog niet eens gezien!

Het nog altijd stijgende aantal bezoekers ging ten koste van de snelheid van de site. De door Letterzetter aangezwengelde discussie (waarvoor dank) heeft inmiddels in overleg met het WordPress team tot wat versnellingen en verbeteringen geleid. Een enkeling wond zich buitenmatig op. Wij zijn daar niet zo van. De leukste vonden wij derhalve deze “Poe hee, wat een reacties weer. Zal straks eens timen. Meestal zet ik eerst een pot thee, roer wat in de honing en zoek een lekkere fles bruine rum.” (Timmerark) En zo is het, mensen, kalm aan nou toch eens, er is zoveel belangrijkers op de wereld.

Zoals de schoen (maat 45) die Letterzetter op zaterdagavond zette, zich daarmee als een potentiële target blootstellend aan de actiegroep Kick Out Zwarte Piet, die eerder op die dag een kinderfeest te Gouda had geprobeerd te verpesten. Hij bleef leeg, zoals verwacht. In de hoop dat het Sinterklaasfeest weer onbekommerd wordt, brengen we graag nogeens het vrolijke deuntje van vorig jaar onder de aandacht (klikken op het onderstaande plaatje van harte aanbevolen).

zwarte piet

In de sector Persoonlijk Nieuws tot slot de mededeling dat blogbaas dezes opnieuw even in de lappenmand zat. Ditmaal had hij zichzelve met de nagel van zijn duim het oog opengekrabd. Ging vanzelf over, maar de

geen duimpje

Duimpjesbokaal wilde hij begrijpelijkerwijs even niet uitreiken. Sorry DSR community, jullie hadden hem weer keiverdiend!

Stuur zolang het nog kan nu maar eens een goed ikje naar de krant, Scrol naar beneden en zeg wat het ikje van de dag bij jou losmaakt. Voor je het weet staan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro.

Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. Je eerste reactie wordt gemodereerd om te kijken of je echt bent.

Het complete Ikjesdiscussieintroarchief valt elders op dit blog te raadplegen. Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom. Kortom, het wordt weer een prettige week.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

133 gedachten over “De ikjes verdwijnen langzaam maar zeker uit de aandacht van het Apiesvolk (46)”

  1. Dat APD een kattig blogbaasje is, dat was bekend, dus dat had hij niet hoeven te demonstereren door z’n eigen oog uit te krabben.

    Hoe krijgt ie dat trouwens voor elkaar? Je zou toch denken dat ie regematig bij de manicure zit, zodat de scherpe randjes er wel af zijn?

    Of zou hij z’n spreekwoordelijke nagel om z’n kont te krabben krabben laten groeien? Zo eentje die bij ouwe Indiers uithardt tot een dodelijke dolk?

    [Insert: plaatje van een kasuaris – een poot opgeheven – bij voorbaat dank]

    Maar gelukkig heeft eea een puike intro niet in de weg gestaan. DSr moest rechthartelijk lachen om de eerste paragraaf.

    Maar de vraag blijft: waarom staat APD’s ongelukje de uitreiking van de Duimpjesbokaal in de weg? Het tellen gaat toch automatisch? DSR kan ‘m ook wel een andere keer in ontvangst nemen. hoor.

  2. AOW’er

    Vanmiddag was ik bij onze bloemist in het dorp om een plant te kopen. Hij vertelde dat zijn vrouw en hij een nieuw bed wilden kopen maar dat ze nooit samen boodschappen konden doen omdat de winkel van maandagmorgen tot en met zaterdagmiddag open was.

    Op mijn vraag of zijn moeder, die vroeger de winkel runde, misschien kon inspringen antwoordde hij: „Mijn moeder? Geen schijn van kans. Die is een echte AOW’er, Altijd OnderWeg.”

    Minnie Elias

  3. Bij de Ik-jes gaat het er inmiddels om om ouwe meuk zo origineel mogelijk te verpakken.

    Het komt nog niet echt van de grond, ondanks het bloemetje. En had Warhoofd, een reageerder van heel vroeger, ook nog niet eens een Ik-je met de afkorting voor een busje oid?

    Zoals wel vaker is de naam van inzender het aardigst. Je moet immers meteen denken aan parlementarier Tom Elias -op stockfoto’s altijd op de zomerrecesbarbeque in de weer- die je nu eenmaal niet met het begrip ‘mini’ in verband brengt. geforceerd lachje-icoon

    Ja, je moet toch wat.
    Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  4. Zucht, de serie oubollige moppies uit grootmoeders doos wordt gecontinueerd.

    @DSR, tot je dienst. Het niet kunnen uitreiken van de Duimpjesbokaal had een psychische achtergrond, tijdelijk traumaatje tegen duimen en duimachtigen.

  5. De Ikjesweekinleiding moet je ook maar in een feuilleton verwerken, Apie, ze zijn er fraai genoeg voor. BTW: vond=wond, denk ik, daar ergens naast Winnie de Poe hee.

    Het 100e-reactielepeltje zie ik gaarne tegemoet! Ik hang hem op een ereplaatsje aan de muur en zal er een fotootje van opsturen. Overigens ben ik inmiddels de mening toegedaan dat scheten in het Duits toch wel anders zullen klinken dan in het NLs – de scheet wordt ongetwijfeld beïnvloed door wat men genuttigd heeft en Bratwurst und Sauerkraut zal een andere scheet met bijbehorende klank opleveren dan een vegetarisch hapje met sla en quinoa.
    “Laat mij uw scheet horen en ik zal u zeggen wat u gegeten heeft.”

    Aiaiai, dat oog! Je doet toch hopelijk niet aan opzettelijke self mutilation? Of was het speciaal voor Halloween?

    NB: De tweetjes gaan zich zowaar beter gedragen, al is het nog zonder bijbehorende plaatjes (die waren er eerst toch wel?):

  6. Dank je, Luvienna. Ja, er vindt wat onderhoud aan de site plaats. Maar de tweets zouden nu met foto’s weer in orde moeten zijn.

  7. Goed verhaal , Apiedapie.
    Het is zaak, je blog zo in te richten, dat lolbroek, ijdeltuit, ’n gewoon mens, ’n rugzak vol alledaagsheid, bij je kwijt kunnen,of juist het in hun ogen het bijzondere.

    Dat lukt je. Hulde.

    Heb geen kennis/kunde van andere blogs, maar , soms nodigt ’n enkeling door zijn verhaal uit, tot ’n bijdrage.. Al naar gelang de Pet staat, komt daar dan ’n lapje tekst uit.

    Als daar dan door Inzender : Allen bedankt voor commentaar, wat wil je dan nog meer?

    De kracht zit in ’t veel- kleurige.

    De “ikjes” vormen ’n deel, dat soms wel aardig is.

    Ik kom op je blog om naast De Wereld die om mij heen Draait , iets aardigs te lezen.
    Het aardige daarvan veelal is dat sommig actueel discussie over techniek, absoluut te ver van mijn bed is.

    Toch is het aardig om verschillende bijdragen te lezen, waar ik maar dan ook niets van snap.

    Zo je blog iets doet, biedt het verstrooing, dat is ’n verdienste.

    Sukses , deze week.

  8. @RSB
    Moet zo’n stroopkwast nou nog in de terpetijn nadat je ‘m hebt gebruikt?

  9. Apiedapie
    Ik vind de keuze voor de foto twijfelachtig.
    Ik wil geloven in ’n samenleving waar we van elkaar leren, samen te leven.
    Sleutel woorden voor vooruitang is saneren, het oude weggooien, dicht spijkeren ervan leren.
    Ik zeg Ja tegen de foto, mits, ’n volgende foto het ..noem je dat niet “elan vitale” aspect nadert, of zo iets.
    Ik geloog heilig vooruitgang.

    Ik moet dagelijks loopjes spelen om op niveau te blijven.
    Alleen dan kun je naar het nieuwe.
    Dat gaat heel gedisciplineerd. Je moet dat oude koesteren.

    Oh wat zou ik die mevrouw graag van ’n oud pand naar ’n wenkende ( wat ’n afgrijselijke cda taal?) toekomst willen laten lopen.

    Die mevrouw vertelt maar één deel van het verhaal, ik zou wensen dat ze naar ’n mooie toekomst loopt.

    Misschien is mijn mening wel het laatste waar je op wacht, de foto “daagt me uit” vandaar mijn tekst.

    Voila.

  10. Dikke LOL! Nu is onze pilaarheilige aan gene zijde van de aardkloot om geloofsredenen gekant tegen een foto! bulderende glimlachicoon

    Dat ie eerst maar eens z’n internetklantjes verzoekt om hun poten van tafel te halen. Begin de wereld, begin bij jezelf.

  11. Oh , het “ikje”?
    Het zijn woordgrapjes, die sinds de aow, in werd gevoerd, met regelmaat van de klok, je netvliet passeren.
    Leuk gevonden:
    de thuis zitter tegenover de altijd onderweg…….
    maar omdat je nu internet hebt kun je makkelijk de hele dag onderweg zijn op het net?

    Dat Altoijd Onder Weg zijn heeft ziojn nadeel.
    Het kost zoveel tijd.
    Soms is de opbrengst zo groot, wegen alle tijdkosten zijn onzichtbaar.
    Het is gelukt. Alles doet het weer.

    Da’s 1 dag..maar Altijd Onder Weg, daar moet ik niet aan denken.

    Achter in de zaal nog iemand?

    Alleen antwoorden op de vraag. Altijd Onder Weg?

    Even niet over Zwarte Piet, die echt de hele dag onderweg is dezer dagen.

  12. @pawi, dank.

    @Riverside, wat ben je toch een goeierd, die mevrouw naar een wenkend pand willen brengen, willen we dat niet allemaal als we een oud besje zien strompelen? Nee, dat willen we niet allemaal! Goedlachse Rutten, gladde Ascher en kornuiten willen dat die ouwe mensjes zich zelf redden, of anders maar bij hun familie gaan bedelen om geld.

    @ DSR, jaja, het is me wat.

  13. Ach, is uiteindelijk niet alle waarheid een leugen?

    Iedereen richt zich maar op dat dichtgespijkerde huis en och wat een ellende – maar in de linkerbovenhoek staat een steiger. Er wordt gebouwd!

    Misschien komt er wel een prachig ouwemensenpaleis en kwam die mevrouw even kijken hoe de werkzaamheden vorderen.

    En dat ze niet thuis blijft omdat het buiten een beetje donker is, hetgeen een foto altijd droefgeestiger maakt dan in werkelijkheid, dat valt alleen maar te prijzen.

  14. Mooie intro, blogbaas, maar weet de blogbaas heel zeker dat het zijn eigen nagel was die zijn oog zowat uitkrabde, en niet de nagel van een/zijn vriendin?? Of heeft de blogbaas zelf van die lange nagels die ervoor zorgen dat een oog er zo toegetakeld uitziet.

  15. november 17, 2014 om 14:28
    Rechtertje, wees blij dat je eens een keer níet met de teerkwast wordt bewerkt. Voor je het weet is het weer zover.

  16. Beterschap ApieDapie. Met het risico voor Narcist uitgemaakt te worden (maar ja, als je een autobiografie schrijft over iemand die volgens de één geen klap voor zijn kloten waard is en volgens mijzelf liever aartslui dan gewoon lui dan ontkom je daar toch niet aan), ik heb zelf een vergelijkbaar incident meegemaakt, nou okay, het is een iet wat overtreffende trap: Op een woensdagavond wilde ik een shagje aansteken met een lucifer toen de kop eraf schoot en in mijn linker ooghoek terecht kwam.
    Ik was eerst verbaasd, toen wilde ik lachen maar kwam het toch nog in mij op mijn hoofd te buigen en de brandende lucifer kop uit mijn oog te laten vallen, het was nog een grote lucifer ook. Ik heb dagen lang een tranend oog gehad.

    En ik had de twee volgende dagen sollicitaties, wat wel weer een dankbaar onderwerp bleek om het ijs te breken.

    PS
    Ik begin langzaam fan te worden van een van je vaste bezoekers.

  17. @Ilona, ik weet het zeker, ik ken mijn eigen duim als mijn broekzak. Tip van de sluier: ik speel gitaar. Verder zeg ik niks en ga over tot de orde van de dag.

    @Timmerark, dank, ja, die dingen gebeuren.

  18. Zij zaten bij het kampvuur
    zij zei wat is het warm
    hij zei dat klopt
    dat is het kampvuur waar je inhangt met je arm

  19. @K
    Ach, je weet toch dat dat DSR koud laat? De mensen kwasten maar raak. Maar als de waarheid in het gedrang komt, dan is DSR wel zo vrij om van zich te laten horen.

    Timmerark steekt ondertussen nog maar heel schuchter zijn grote teen in het bad. Hij communiceert wat met de blogbaas, ook over andere reageerders, maar zich in het melee mengen dat doet hij niet.

    Jammer, want het maakt zijn bespiegelingen wat opzichzelfstaand en daarmee oninteressanter, ook al zijn ze niet slecht geschreven. Alsof iemand staat te zingen voor de omstanders, maar dan wel met een koptelefoon op.

  20. …Goedlachse Rutten, gladde Ascher…

    Die willen de rechtse vinger in de linkse kont, flink draaien en aflikken en hopen op een electoraal wonder.

    En de schrijvende rechter krijgt op deze manier een slechte naam. Daarom bedacht ik mij onlangs, de evolutie had ons een derde arm moeten geven, op onze rug, handig voor bij jeuk maar ook ter voorkoming van rechts links tegenstellingen.

    En mijn tenen steken nog steeds in mijn jaren zestig sokken.

  21. Geachte DSR,

    Ik weet ook niet welke teen ik precies bij wie ik moet laten zien. Eerlijk gezegd ben ik niet zo een tenen man. B&B, alla, mooie vingers, zolang ze zich gedragen, ook mooi. Tenen, ja ik laat ze wel eens likken, maar alleen ‘in the heat of the moment’. En u?

  22. K*t. Tablet is overgevoelig voor mijn statische vingers. Mijn pc is gecrasht. Ga nooit in op het aanbod van je virussoftware om je register op te schonen, dat is funest.
    Wat ik dus wilde zeggen is dat het blog sneller toegang geeft. En dat hoort zo, bij een kwaliteitsblog. Meer, meer, meer Damesonderdelen zoals geshopte konten of lubberende Venusheuvelen!! 🙂

  23. “Begin de wereld, begin bij jezelf. ” [14:48] Nee, ook geen idee wat dsr ons hier wil vertellen, maar het klinkt allemachtig poetisch, en dat van ons rechtertje: begin de wereld, begin bij jezelf. Abstract, zou ik zeggen, tikje gloedvol, beetje wazig toch wel, drank? Ik zou het niet weten. Begin de wereld, tikje megalomaan ook wel, beetje taaldwaas, zo kennen we dsr ook wel. Geef ‘ns het goeie voorbeeld knul.

  24. Oh Lz wel herkenbaar, het gevoel in de “software jungle” te zijn misleid.
    Dat soort opschonen, door ’n expert laten doen.
    In mijn tijd stelde men: Riverside, als je geen Porno sites bezoekt heb je minder last van allerlei ongein.
    Mijn harde schijf werd schoongemaakt. € 85 armer.
    Alles opnieuw invoeren. Ik heb wat af geleden.

    Als door Pavlov zelve gedreven zie je dat de aantekkelijkheid van de porno het ruim wint van ’t gevoel.. moet dat nou?

    Regelmatig stond ik bij ’n techneut .

    Zeker niet ’n periode waar ik met veel vreugde op terug kijk.

    Maar nu, anno vandaag?

    De “verboden sporen” worden met zorg gekozen.

  25. @T
    DSR is meer van aanloop+bommetje.

    @S
    Ah, daar is de zeloot weer – precies zoals DSR al had voorspeld vorige week. En hij hapt weer precies zoals je zou verwachten. milde glimlachicoon

  26. De snelheid is inderdaad verbluffend, kon het zelfs in de tram lezen, en dat is handig want ik had geen theekan mee.
    Theekan toch?

    @Apiedapie, dat er een spelling controle meedenkt is te billijken maar heeft u hier geen Invloed op?
    Voorwaar Apiedapie is toch correct gespeld?

  27. De spellingscontrole komt uit je pc, table of smartphone, niet van hiero. De juiste spelling van Apiedapie is Apiedapie, sla er het woordenboek maar op na.

  28. Mijn digitale Van Dale vindt dat Apiedapie een apin is, Apie. Misschien moet je iets rechtzetten?

    Bij ons danwel bij Van Dale. 😉

  29. U wilt ’n verhaaltje over …ik moet u teleurstellen. Als u niet van “signaalfunctie” houdt snel iets anders gaan doen, of doorlopen.

    Men orakelt hier over “snelheid”.
    Ik ken slechts ’n signaal, dat de supplier tenminste aan je wil verkopen. Om het genot “op te leuken” kun je dat signaal opvoeren, krijg ik meer “pings” in ’n minuut. U corrigeert me ?
    Ik werk dus met zo’n verhoogd signaal. Zo rond 7.1 pings per..etc.
    Als de gamers & de chatters er zijn. Kan ik niet “downloaden”: geen foto’s plakken.

    Is het hier sneller voor mij?
    Zou het niet weten, nou vooruit vroeger ging het langzamer.

  30. Verschoning, de ingezonden reactie komt peilsnel, dat is beslist trager geweest.

  31. Vergaderen

    Tijdens een vergadering op mijn werk die naar mijn smaak al veel te lang duurde, stelde ik aan mijn vrouwelijke collega, de voorzitter, de vraag: „Hoe lang blijven we nog doorvergaderen schat je?”

    Ze keek me nogal geïrriteerd en tegelijkertijd verwonderd aan en antwoordde:

    „We zijn zo klaar en nog even dit: ik ben jouw schatje zeker niet en dat zal ook nooit gebeuren. Hoe haal je het in je hoofd?”

    Presley Bergen

  32. Tja, best aardig. Een tikkeltje moppig en de pointe is al duidelijk na de eerste alinea, maar dat soort dingen gebeuren nu eenmaal, zijn best grappig en ’t wordt dragelijk verteld. De titel is echter ubersuf. ‘Schatje’ was beter geweest.

    Namen zoeken voor de kindertjes is natuurlijk heel lastig als je niet ouderwets vernoemd, maar je mag toch hopen dat aanstaande ouders zich een beetje inhouden.

    P. kan dan wel leuk klinken, maar stel dat je een oud mannetje bent, de vetkuif die je aan je stand verplicht bent is allang uitgevallen, je zit in de wachtkamer van de dokter en je R&R-naam wordt afgeroepen…levensgrote kans dat je in een Ik-je belandt.
    Eindoordeel: 7- (zegge: zevenmin)

  33. Tja, op zich redelijk grappig, maar we moet Ad maar weer eens vragen een onderzoek te doen naar dit volgens mij zeer belegen mopje. geeuwicoontje

  34. @Apie Meneer Van Dale Wacht vast nog steeds Op jouw Antwoord.

    Ik denk ook wel beter te weten, maar niets weinig staat in beton gehouwen en je kunt altijd van overtuiging veranderen, mits goede argumenten worden aangedragen.

    Maar toegegeven, in dit geval zouden er wel héél goede argumenten moeten komen.

  35. Ja, ze bestaan dus nog wel de grappige ikjes.

    Prima en royaal eindoordeel van DSR, trouwens als de auteur Elvis of zelfs Wesley was genoemd zag zijn oude dag er ook niet rooskleuriger uit.

  36. @ Luvienna,
    Ik begrijp dat jij hier een soort ‘genitaliën’ mop in ziet?

    Uit de moppentrommel van Ome Tinus.
    Zou zomaar kunnen.

  37. Ja, Klare taal, dit mopje heeft volgens mij een baard langer dan de meeste movembers.

  38. Misschien gaat het wel sneeuwen straks, potje thee, honing en zo, en af en toe, hier en daar, lekker gniffelen en als krans op de boom, een avondje me, myzelf and I. Time to write.
    Hoe doe je dat, apestaartje Luvienna, jezelf, je eigen woord doorstrepen, dat kan wel eens handig zijn denk ik.

  39. @Timmertje, dat doe je door ‘del’ tussen rechte haakjes: voor het betreffende woord/de betreffende zin te plaatsen, en ‘/del’ tussen rechte haakjes erachter.

  40. Ai, in mijn post van 14:48 zijn de rechte haakjes na de : weggevallen. Misschien zijn het ‘verboden tekens’, voorbehouden aan HTML? Wellicht lukt het zo: “”

  41. Ons Rechtertje is wel heel mild gestemd vandaag. Maar liefst een 7- (zegge: zevenmin) voor dit flauwe en verdachte Ikje. En dat terwijl ons Rechtertje erom bekend staat dat hij bepaald niet scheutig is met zijn becijfering. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat zijn stemming euforische proporties heeft aangenomen nu hij denkt de popi jopi bokaal al in de tas te hebben. Wat hem overigens van harte gegund is, daar niet van.

  42. @K
    De becijfering is altijd relatief. De inktzwarte duisternis van de afgelopen weken gold als vergelijkingsmateriaal. Dan is ook een waterig zonnetje mooi meegenomen.

    Om dan maar meteen DSR’s karaktervastheid in twjfel te trekken…

    Waarom is het trouwens een ‘verdacht’ Ik-je? Het heeft zoals gezegd iets moppigs, maar ook moppen vallen voor in het dagelijks leven.

  43. He, wat net nog een reactie voor mij, nee, na mijn reactie was is er nu opeens voor, of verbeeld ik mij dit?

  44. Apiedapie, mag iedereen hier overal zomaar een stukje muziek plaatsen of
    -moet dit relevant zijn?
    -wordt je misschien uitgekotst, erger, genegeerd?

  45. @WTF, ik doe het gewoon een keer en zie de consequenties wel tegemoet.

    Gewoon, omdat het weer het vraagt (hier althans)

  46. Er mag veel hier, Timmerark. De een waardeert het linkdumpen wel, de ander niet.

    Zelf vind ik het meestal leuker als de dumper er op z’n minst een (schrijve: 1) zinnetje bijzet, te weten: waarom is dit muziekie mop zo mooi, waarom moest hij er ineens aan denken. Al was het maar: “in een opwelling die ik zelf ook niet begrijp plaats ik de volgende YT”.

    Jij doet veel aan Presley, Riverside aan ouwe blues en dixyland, Kees aan de Stones, Heer Rozenwater allerlei onbekende volkszangeressen uit Ierland, IJsland, Noorwegen en contreien. Mopperkont (onze huisDJ) is bekend om de meest prachtige klassieke moppies in de nachtelijke uren, velen klikken dat aan en surfen – zonder commentaar – verder op de moppertonen. Ik klik het ook graag even aan vanwege zijn voorkeur voor rondborstige diva’s die hun heart out zingen. Zo’n hijgende boezem is gewoon een prettig gezicht. Vind ik dan.

    Ik zelf, en ook DSR, plaatsen vaak toepasselijke muziek, qua sfeer, titel of vrije associatie op een ikje, stukje, reactie, reageerder. Recent hilarisch voorbeeld: zet de brandslang erop, van DSR. Zelve sta ik bekend om mijn liefde voor John Lennon, VV Brown, dingetje van de Zwarte Pieten, en het Cocktail Trio. Zie hier de apiedapie muziek- en artiestenrubriek, onvolledig, maar het geeft de beginnende lezer houvast.

  47. Tussen al mijn cijferwerk voor de komende rapportvergaderingen heb ik ook nog even door deze uitmuntende reacties gebladerd.

    Het herfstweer maakt mij niet vrolijk, mijn blogvrienden weer wel.

    Vriendelijke groet,

  48. Euh… muziekjes, zei je? Wat hebben we hier nog nooit gehoord/gezien? Ballet! En niet zomaar ‘een ballet’.
    Prokokokofiev’s Romeo en Juliaatje. Dieptragisch, maar wat een opwindende muziek. Russische rock&roll uit de jaren dertig.
    En ja, die Elvis kon met z’n heupen zwaaien maar als hij dit gezien en gehoord had was-ie er nooit aan begonnen. Denk ik.

  49. Alles heel erg mooi. Dank voor de plaatsing
    Ooit plakte MK bourgeois gentilhomme de swingende dames, spannender ken ik niet.

  50. Gespot

    Na mijn afscheid van school kon ik dit jaar voor het eerst buiten de schoolvakanties op reis. Een heel lang rondje Sicilië werd gevolgd door een weekje Rome, waar op dat moment leerlingen waren die ik het afgelopen jaar in de les had.

    Een paar weken later was ik als gepensioneerde even terug op school om mijn laptop in te leveren. Ik zat nog geen tien minuten in de docentenkamer, of een collega toonde mij op haar tablet het volgende berichtje van een leerling: „Meneer Veldstra gespot. Casual. Minder bruin dan in Rome. En hij is naar de kapper geweest.”

    Bert Veldstra

  51. Bijzonder dat meester Veldstra zijn laptop pas inlevert na een paar weken vakantie buitenland en web paard weken daarna binnenland.

  52. Bij gebrek aan goed ikjes dan maar een hapklare brok music van de ouwe Bryan Ferry. De Heineken music Hall in Adam was afgeladen vol gisteravond bij het concert van Bryan Ferry. Het geluid van de band was oorverdovend en het kan de fans kennelijk niets schelen, dat Ferry drie backing vocals en een meezingende keyboardspeler nodig heeft om te verbergen, dat zijn stem de tand des tijds niet heeft doorstaan. Ook met jeugdsentiment krijgen sommige ouwe bijna uitgedoofde sterren de zalen nog wel vol. Die danseresjes hadden wij gisteravond helaas niet.

  53. letterzetter
    dank voor dat mooie balletfilmpje. De muziek is prachtig en bekend, maar het bijpassende ballet zie je zelden. Ik ben niet zo’n balletfan maar dit dansje uit le bourgois gentilhomme van Lully kan riverside ook zeer waarderen.

  54. @Letterzetter Hinderlijke interventie van Autocorrect; wat er had moeten staan is: en een paar weken daarna binnenlands.

    In de hoop en goed vertrouwen dat Autocorrect zich er dit keer buiten houdt.

  55. MK helemaal geweldig. Alles in dit dansje, is zo subtiel. Dank , merci mille fois.

    Ikje
    Veldstra, man als dit trendbreuk gerelateerd “ikje” is, dan breken er nieuwe tijden aan.
    Er is hier iemand, die niet veel meer zegt dan , bla bla..Eind oordeel 5, of zo.
    Het dagelijks leven was met ’n laptop, die is technisch nu geschiedenis, economisch nog niet, dus er zijn er nog met ’n laptop, die lever je in.
    Als je dezer dagen in Rome ’n scheet laat, ruikje die 100 % zuiver in Tulpenland, op twitter, tablet. Jouw Laptop ligt dan bij de andere laptops.

    Jij focust inmiddels op…….

    Maar wat wil je eigenlijk zeggen? Beetje zeer onduidelijk, voor mij. Geeft dat niet, ik worstel wel verder, maar ’n beetje onduidelijk wat je wil vertellen is ’t wel.
    Je wordt gespot, vind ik wel leuk voor je hoor.

    Mooie dag verder.

    Eindoordel : 9

    Je moet goed je kijkers open houden vandaag de dag.

  56. MK ik bedoelde deze, deze is zo goed. swingt ook de pan uit. kan dat? Ja, dat kan.


  57. Drukte

    Drukte in de AH. De kassarij, waar ik in sta, stagneert doordat er iets misgaat bij het afrekenen bij mijn voorganger. Tijdens het wachten stoot de winkelwagen van de volgende in de rij tamelijk hard tegen mijn hielen.
    „Kan gebeuren in deze drukte”, denk ik, en wacht geduldig verder.
    Weer voel ik de winkelkar tegen mij aanrijden. Dit keer kijk ik om, in het rimpelige gezicht van een oud, krom dametje. Ik glimlach vriendelijk, zij ontwijkt mijn blik.
    Als voor de derde keer de wielen zich in mijn hielen boren, zeg ik beleefd: „Mevrouw, heeft u in de gaten dat u steeds tegen mij aanbotst?” Het antwoord luidt: „Ja, schiet dan ook op!”
    Suzanne Ritzen

  58. ” Als je dezer dagen in Rome ‘n scheet laat, ruik je die 100 % zuiver in Tulpenland, op twitter, tablet”. Gelukkig valt er hier nog genoeg te lachen.

  59. Ja, prima “ikje”. Niet lullen maar duwen.
    Monofocaal. Niet naar de leuke gasten om je heen grijnzen, duwen & pinnen.

    Zou – ie ..jaja daar komt het:
    Bij ons op de Phils kent men geen Tijd – druk .
    Haast , is ’n 3 dimensionaal onbekende kreet.

    Bij de kassa-plaats wordt 4 dimensionaal service verleend.
    De glimlach , het inpakken, alles gebeurd 400% Dienstverlenend.

    Het duwen met de kar, volstrekt ondenkbaar.

    Jij bepaalt door de keuze van de rij hoeveel haast je hebt. Pardon hoeveel tijd je hebt.

    ’n Oudere dame, alleen? Ook ondenkbaar je doet hier tenminste met ’n man of drie boodschappen.

    Kan ik wel ’n zijstaat inslaan van hoe gezellig het wachten is bij de kassa, maar dan krijg je ’n mix van mijn aardigste bijdragen, sprak hij bescheiden.
    Veel plezier met anderre reactanten?

    Als u twijfelt op wie U wilt stemmen?

    Riverside–Riverside—Riverside—-Riverside—-Riverside—-Riverside.;—

  60. Voor hen die mijn laatste zin standaard overslaan:
    Stemt
    Riverside——Riverside—–Riverside——-Riverside—–Riverside———

  61. Eindelijk weer eens een aardig Ikje. Met een laatste zin die noodzakelijk is. Alleen dat ‘geduldig wachten’ en ‘vriendelijk glimlachen’ klinkt nogal zalvend, daarmee maakt Suzanne zich wel erg heilig. Hopelijk heeft ze de ouwe heks een fikse oplawaai verkocht en het karretje omgekieperd. Dat zal ze leren, dat seniore tuig van de richel.

  62. Tja. Kweet niet. Mevrouw Ritzen heeft geen kont? Ik raak dames meestal niet op de hielen met mijn kar als ik voor de kassa sta. Ik probeer het wel hoor, vooral als zo’n dame nogal laat tot de ontdekking komt dat ze moet betálen, bij die kassa. Gaat zo’n omvangrijke tas open en graait ze een minuut of drie naar een betaalmiddel.
    ‘Ja! Gevonden,’ kraait ze dan triomfantelijk.
    ‘Heeft u ook een bonuskaart?’ vraagt de cassière, gelukkig met zo’n moment van rust.
    ‘O ja,’ en weer duikt ze in haar tas. Intussen heb ik al drie pogingen gedaan om haar hielen te raken. Maar die kont hè…

  63. Ik denk dat ik wel weet waar dat aan ligt, Letterzetter, en dat heeft te maken met jouw keuze van dames die je tot de orde wil roepen. Raak je na zo’n corrigerend tikje wel eens in gesprek met het slachtoffer?

  64. Mijn ergernis is dan tot zo’n grote hoogte gestegen dat ik het mooie in dat mens niet meer zie.

    Laatst stond ik in m’n Mazda2 nét geparkeerd, mooi in het midden van het redelijk ruime parkeervak (die hebben we hier nog, in Friesland), duikt de neus van een vervaarlijk grommende SUV naast me op, zodat ik niet kan uitstappen. Vrijwel dwars tot stilstand gekomen, stapt er een vrouw uit. Ik roep uit mijn geopende portierraam: ‘Mag ik er ook nog uit, mevrouw?!’
    Ze keek verwonderd.
    “Hè?’ riep ze.
    ‘Of ik er uit mag,’ riep ik terug uit mijn nauwelijks geopend portier.
    ‘O,’ zei ze en stapte weer in het monster.
    Na veel brommend heen en weer geschuif van dat bakbeest (de vrouw had duidelijk geen ruimtelijk inzicht) kon ik uitstappen. Ik maakte glimlachend een sarcastische opmerking: ‘Moeilijk, hè, met zo’n grote auto parkeren?’ maar ze gaf geen krimp.
    ‘Hoezo?’
    ‘Omdat ik er nauwelijks tussendoor kan, aan deze kant.’
    Ze haalde haar schouders op en beende de Lidl in.
    Ik moet bekennen dat ik met mijn autosleutels in de hand iets stond te overwegen. Maar er zat al een deuk en veel krassen in dat bakbeest.
    Ik ben ook niet hufterig genoeg, denk ik.

  65. LZ, je hebt jezelf tekortgedaan. Weet je wel hoe lekker het gevoeld zou hebben als je quasi per ongeluk een van de zijspiegels van dat monster van een monster afgebroken zou hebben?

    Het Ikje: eens met Luv. De eerste zin is overbodig, maar het geheel steekt boven de middelmaat uit.

  66. Nog een wonder dat ’t wijfje op die manier de pensioensgerechtigde leeftijd heeft behaald. Ze zal allicht een leven van Ik-waardigheden echter zich hebben.

    Ja, en het gaat nogal eens mis, vooral met de zelfscan. Het lijkt me dat ouderen best 5% inefficientietaks op hun boodschapjes mogen betalen. Ontheffing pas mogelijk bij bewezen kundigheid.
    Eindoordeel: 7+ (zegge: zevenplus)

  67. Ik heb eigenlijk de indruk dat je in de westerse samenleving het verste komt door voortdurend tegen schenen te schoppen. Wellevendheid is hier al lang geleden uitgestorven.


  68. Kippen

    Een grijze dame op New Balance- sneakers loopt langs de kippenren mijn tuin in.
    „U heeft altijd van die heerlijke eieren liggen voor de verkoop”, spreekt ze me toe, „hoe laat leggen de kippen?”
    Nog verwonderd dat ze zomaar in mijn tuin staat, laat ik weten dat ze in de middag produceren.
    „Dat is jammer”, vervolgt de mevrouw. „Kunnen ze niet eerder?”
    Wat uit balans antwoord ik: „Ik zal het ze vragen.”

    Jeannette Kuijpers

  69. 100. Het is wel even omschakelen van de verleidelijke Mylene Farmer, die in Nederland volslagen onbekend is, maar in Frankrijk nog steeds volle stadions trekt, naar een wereldvreemde grijze dame met sneakers.

  70. “n Andere dame vroeg dat ook vorige week, maar het zijn eigenwijze beestjes. Het Uurwerk van de Almachtige, luistert zeer nauw.

  71. Leuk, aardig, absurd – de lijn stijgt

    Een RSB-tje zonder het warrige haatgelul, waar het overigens iets beter mee lijkt te gaan – RSB, een complimentje!
    Eindoordeel: 7.5 (zegge: zeveneneenhalf)

  72. Is dat diezelfde weer? Vorige week liep ze langs en deed een wolf na toch?

    Een prachtige beginzin, voor mij een van de mooiste beginzinnen uit de ikjeshistorie: “Een grijze dame op New Balance- sneakers loopt langs de kippenren mijn tuin in.”

    Kijk, dan wil je verder lezen. En je wordt beloond met een vervreemdend ikje, waarvan je niet weet of je lachen of huilen moet. Hulde aan de ikjesschrijfster!

  73. Hoe gaat ’t met Onze homosexuele vriend?
    – Weet ik niet.
    Sinds hij cirkels in het gras maait is mijn belangstelling voor hem minder.
    Wacht maar Op Timmerark, Klara Taal, Luv, Letterzetter.,Apiedapie, MK
    , vaak prettig leesbaar.

  74. Vervelende vragen

    Afgelopen week nam ik deel aan een groepsreis door Tibet. November is geen hoogseizoen door de barre kou op de hoogvlakte. In mijn groep zaten twee vrouwen uit Indonesië. Beiden de hele week ziek door de grote hoogte.

    Toen we aankwamen bij het Mount Everest-basecamp, na een hobbelige rit van drie uur, kreeg de groep de keuze: blijven slapen in een klooster op 5.100 meter of drie uur terugrijden naar een plaats op 4.400 meter.

    De rest van de groep maakte het niet veel uit. Iedereen voelde zich nog goed, maar de twee Indonesische vrouwen hadden een vraag voor ze een keuze wilden maken: „Is there in both hot water available?”

    Geïrriteerd reageerde onze gids dat er natuurlijk in beide plaatsen warm water was, niet wetende dat deze dames een warme douche bedoelden. Dus bleven we in het basecamp.

    Toen we de volgende dag in de auto zaten, kregen we opnieuw een vraag: „Als er geen douche is op deze hoogte, douchen de mensen die hier wonen dan nooit?” Toen bleef het lang stil.

    Feline Scheijmans

  75. Het vestigen van de aandacht op de indonesische vrouwen kan niet verhullen, dat Feline ook van gekkigheid niet weet wat te doen met een paar weken vakantie. Je gaat uit vrije wil toch ook niet naar de Gaza-strook.

  76. Nou,da ’s een driedubbele!

    En als dat nou het interessantste is wat er van zo’n mooie reis te vertellen valt, dan had je net zo goed thuis kunnen blijven.

    Het lelijkheidsprijsje gaan naar: ‘November is geen hoogseizoen door de barre kou op de hoogvlakte’.
    Eindoordeel: 4.5 (zegge: viereneenhalf)

  77. Apiedapie, ik stel vast dat het concept van één onzer om met 6 woordejs plus ’n cijfermatige beoordeling, het “ikje” van commentaar te voorzien, zich incidenteel uitbreidt, of als test door u goedgekeurd, zich nu ook richt op ’n individuele reactant.
    ’n Ontwikkeling die ik volstrekt afwijs.
    Stel je voor de reactant geeft ’n compliment, in het openbaar, daar wil je toch niet bijhoren?
    Als ik voor iemand hier niet kom, is het wel door zo’n reactant beoordeeld te worden. In tekst, kwalitatief, in aantal woordjes. in ’n cijfermatig beoordeling.

    Het is ’n zijstaat met alleen ergenis & tijdverlies?
    Heb je ’t gelezen je bent door reactant beoordeeld met ene 8.

    Is dit hier ’n openbare weet ik wat?

    Ik geef je in overweging het initiatief, te modereren.

    Terzijde
    Mijn netvlies blijft even hangen:

  78. Spitsuur voor hen , die moeten oversteken.
    Goed opletten , voor je ’t weet doe je wat verkeerd.
    Val je, Waar moet ik naar toe? Alles gaat razend snel.
    Niet bellen, alles van waarde in je tas, stijf tegen je aan.


  79. De ene foto daat over “openbaar vervoer, de ander “moet aan de andere kant zijn.

  80. Vis per tricycle (Gemotoriseerde 3 wieler) uitventen, gaat eerst de wastobbe in , daarna de pan in.

  81. <img src="Image and video hosting by TinyPic” alt=”” />

    Zo ’s middags tegen 05.00 pm kun je in volkse wijken, oversteekplaatsen, ’n ei naar eigen behoefte, met heerlijkheden aanvullen.
    ’n Keertje gedaan, om het te doen. , je staat in zo’n ei te happen. 1 Keer is genoeg. Maar er zijn er die het vakkundig pellen opeten, daar zichtbaar van genieten.

  82. Enig “ikje”. De voorbereiding van beschreven dames had beter gekund.
    Ja, natuurlijk douchen ze. Alleen doen ze het met ’n pannetje. Net zo lekker, net zo trefzeker..

    Moet ik er nu verder van zeggen.
    Ik zou dit zo graag ook willen doen.

    Ik kom er waarschijnlijk niet toe.

    In jaren 50 vorige eeuw de voorbereiding van Hillary gezien (Himalaya), ik wist ‘t: ik wil daar ook naar toe.

    Het zal waarschijnlijk niet gebeuren.
    Dat is niet leuk. Je moet als je over de 70 bent niet meer denken, zal ik, zullen we…het zal niet gaan.
    Dat is heel jammer.

    Ik ga misschien heel mooi sax spelen, n harte wens. Dat lukt dan misschien wel.

    Per saldo: Je moet wat je wilt proberen goed voor bereiden.

  83. @RSB
    Zozo-allemaal foto’s! Weet je dat daar speciale sites voor zijn, bv. Instagram, waar je die in geheel eigen samenhang kunt plaatsen zonder hier de flow der dingen te verstoren? milde glimlachicoon

    Helaas vandaag dus geen complimentje, maar een (kleine) beknorring, ook omdat ’t haatzeuren weer een vlucht neemt. Klikkebekken bij de blogbaas- ga je schamen man, hoe oud ben je?!

    Zou je het leuk vinden als ik ’t bijhouden, zodat we je ontwikkeling bij kunnen houden? milde grinikicoon

  84. Zo’n groepsreis door Tibet in de barre koude is natuurlijk de ultime vorm van zelfkwelling zeker voor de tropische medemens.

    Het plezier spat ervan af.

    Wel interessante stof voor een ikje dat zieltogend ten onder gaat.

  85. @dsr 19:38 Zou je het leuk vinden als ik ‘t bijhouden, zodat we je ontwikkeling bij kunnen houden? ach, ach ’t rechtertje takelt zienderogen af.

  86. Reisje naar…….?
    Wat wil ik, naar ’t dak van de wereld?
    Heb je in ieder geval de goede route.
    Favo leeftijd: tot 55 of 60 jaar of zo?
    Gevaren: Talloos, velerlei.
    Voorbereiding: Kan niet grondig genoeg zijn.
    Opbrengst: Niet te definieren groot.

    Conclusie: Op jouw leeftijd , kijk naar kleinere haalbare zaken.
    Komt Apiedapie: Idee: met uw Selmer naar boven?
    hahah Prima, dat is ’n cit.
    De lucht Apieda[ie, is hier spelbreker.
    Andere Ideetjes?

    2016: Cafe Apiedapie Meet & Greet.

    Pardon? Ja, 2015 volgend jaar budgettair dichtgespijkerd.

    Heb je nog meer dingen op je lijstje:
    – interesse
    – delen met
    – nog ’n keer met jou delen?

    Ik wil dat ultiem genieten, met die ander, muziek maken.
    zullen we ’t zo spelen?
    Voor mezelf, om dat het publiek dat wil?
    Op zoek naar bassist, gitarist. wil daar volgend voorjaar mee klaar zijn.

    Morgen is big day, dan is mijn Mark VII klaar, grote beurt, die anders bij Tom Lee HK, tegen veel hogere prijs daar., ’n beurt zou krijgen.

    De foto’s
    ’n Impressie van Manila ergens voor je naar Zuid gaat.
    Waar de foto’s zijn gemaakt, happen, drinken, noem het op, het kan daar.
    De verschillende bestemmingen van jeepnies worden omhoog gehouden.
    Na dik ’n jaar hier, voor mij nog steeds ’n doolhof. Zonder hulp niet te doen.
    Alternatief: ’n eigen goedkope auto? Kan. Voorbereiding in stilte.

    Vis aan huis
    Vis kan je natuurlijk overal kopen, maar aan de deur, is weer ‘ns wat anders. Vandaar.

    Meneer met Balot
    Die meneer met het ei, bij veel drukke plekken, in achterstandswijken ’n regelmatige verschijning.

    Ten overvloede
    @ Dsr
    Ik ben hier uit vrije wil, passie, ambitie.
    Als 1 van u daar ’n publieke beoordeling bij maakt: Dat heb je mooi gedaan,….’n ..7. of iets dergelijks, dan ervaar ik dat als ’n intense belediging. Die mijn fatsoensnormen overschrijdt.
    Zo ik hier voor 1 ding absoluut niet kom is dat voor enige beoordeling cijfermatig door enig reactant.

    Niemand doet dat, dsr is de enige , die zich van deze praktijk bedient.
    Dat dsr bij goed lezen staat er. Niet meer , niet minder.

    Stel je voor ik mobiliseer mijn achterban omdat ik ’n stukje heb gemaakt dat dsr met zes Plus beloont?

    Duimpjes , leuk, polls ook, maar om iemand en plein publique met ’n cijfer te beoordelen?

    Ik wil verder, leuke dingen genieten.

    Ik wens Dsr veel genoegen bij het componeren , plaatsen , zijner stukjes, alsmede feedback van reactanten.

    @ Mildred
    Ooit gehoord : er is geen groter vermaak dan leedvermaak?
    Dsr is voor mij wat je noemt “’n Gepasseerd Station”, maar je kunt toch niet zeggen: ” hij takelt zienderogen af” , dat doe je toch niet?
    Beneden enig Peil, Onacceptabel.

  87. @RSB
    Je zit DSR nu al weken stalkerig op de huid omdat hij het heeft gewaagd woorden te gebruiken die jou niet aanstaan.

    Mag – maar staat in schril met alle mooie bedoelingen die je schijnt te hebben en je moet dan ook niet vreemd opkijken als DSR dan eens op jou reageert op een wijze die je niet aanstaat.

    Om dat naar de blogbaas te lopen met het verzoek DSR te modereren, is de kinderachtigheid voorbij. Dan duiken we helaas met het aantal te vergeven complimentjes onder het nulpunt.

  88. @RSB
    Mildred mag dat best zeggen, aldus DSR zelve. Je ingrijpen is in deze niet nodig.

    Goed te horen dat DSR voor jou een gepasseerd station is -zijn compliment bij deze!-, zeker als dat dat dan ook zou betekenen dat je niet langer bij hem blijft stilstaan in je reacties, opdat de rust en goede sfeer kunnen terugkeren.

  89. Gelukkig dat er zo meteen weer schoon schip gemaakt wordt, het nieuwe intro biedt weer nieuwe kansen en nieuwe gespreksstof. Nog eventjes, mensen, dan staat hij er weer op. Met een prachtig quote van Luvienna in de kop. Meer verklap ik niet.

  90. De mooiste quotes komen van onbedoelde uitspraken, Apie. Althans, bij mij vaak wel.

  91. Dat begrijpt Luvienna echt wel hoor Letterzetter. Je begrijpt haar niet 🙂

  92. 1) 17 november 15:30 het mijn laatste bijdrage, van dat jaar minimaal, moeten zijn gebleven dat was ik misschien mysterieus en zeker minder uitvoerig ouwehoerend overgekomen zijn.
    2) Als ik over kon doen zou ik iig het hele katheteriseren verhaal, nachtelijk nog wel, en alleen door Keeschie gewaardeerd, achterwege hebben gelaten. Niet alleen in woord maar ook in daad want ik denk dat ik er weliswaar veel over heb kunnen zeiken maar dat ik er nu moeite door heb met pissen.
    3) En ik zou heel graag een welgemeende maar verkeerd begrepen gemoedstoestand hebben weggelaten een waardoor geliefde schrijfster pawi wakker lag en zich daarna terugtrok van mijn blog, waar we begonnen waren te schrijven onder andere over liefelijke bootjes.
    Ook zou ik 75% van mijn feuilleton hebben herschreven of geschrapt.

    Maar punt 1 was eigenlijk genoeg om de punten 2 en 3 achterwege gelaten te hebben.
    Helaas hebben wij bloggers/schrijvers geen VAR.

Ik vind er dit van: