Wat hebben we het toch moeilijk met z’n allen (71)

❓ Problemen volop vorige week bij de leden van de Apiedapie Community (APDC) en toevallige aanwaaiers:

 • Hoe ze smijltjes moesten maken (les 1: spaties niet vergeten, les 2: autocorrect op z’n lazer geven). 🙄   o_O
 • Of de dokumentaire van Hella de Jonge goed was (ja, en het was zónder Freek, heerlijk) en of die over Grunberg en zijn moeder nou wel of niet bekeken moest worden (nee, toch?).
 • Wanneer ze kunnen ophouden met treuren om Ludwig, wijlen de kanarie van Letterzetter (antwoord: allang).kanarie
 • Of ze Frans Bauer, die een benefietconcert bij Spelend Sporten in Leeuwarden gaf moeten “fucken” (zoals Timmerark voorstelde) of eigenlijk een toffere gozer vinden dan ze hadden gedacht. Antwoord: moet iedereen zelf weten, blogbaas dezes gaat hem zeker niet fucken. 😮
 • Fuck het volk, LuckyTV
  Fuck het volk, LuckyTV

  Of ze het 5-meiconcert nou wel of niet geslaagd moesten vinden (eindoordeel: de meningen waren verdeeld). Een willekeurig citaat: “Verwaaid. IJlle stemmetjes, Claudia de Breij, Herman van Veen… die moeten niet buiten zingen. Enfin, Willy en Max en de ouwe Koningin doen hun plicht en doen alsof ze genieten.”

Kickass snake tat, 1928

Dat zijn nog maar een paar van de problemen die hier aangekaart en al dan niet opgelost werden. Luvienna vertrok zonder paspoort maar met een lekker koppie naar het buitenland om aan een meerdaagse ralley mee te gaan doen. Dat bracht de hoofden van de mannen natuurlijk op hol. Letterzetter opperde zelfs dat onze Luv een “lekker lijf” had. En hij plaatste een stoere foto van een vrouw van vroeger. Nou moe!

Vintage Image 1930s Two Young Girls Driving (public domain)
Vintage Image 1930s Two Young Girls Driving (public domain)

Later toverde hij een wat meer to the pointe vintage plaat op de site, van twee jonge meiskes in een auto. Bewerkt voor 3 euro te downloaden via etsy.com.

Maar het moet gezegd, la Luvienna zit er lekker bij; de Knotse-Kneuzen-Ralley is hedenochtend om precies 7h01 van start gegaan, naar verluidt onder een stralend zonnetje. Luvvie’s parasolletje – en geile helmpje – kwam dan ook goed van pas. We hopen op de overwinning, en in ieder geval een behouden thuiskomst. (tekst loopt door onder illustratie)

Wacky Races, Hanna-Barbera Studios
Wacky Races, Hanna-Barbera Studios

Letterzetter kreeg onlangs een brief van zijn verhuurder met een – op zich onbenullig administratief – foutje erin. En, wat je nooit moet doen, hij ging erover bellen met het gansje “Ze bleef zeggen dat ik niet zo flauw moest doen, gewoon op tijd betalen dan was er niks aan de hand. Ik heb een middelvinger opgestoken (telefonisch, jammer genoeg) en ze uitgemaakt voor rotte vis. Daarna heb ik een gepeperde brief aan de directie gezonden.” Hij kreeg daarvoor een fles wijn en boetedoening. Betreffende secretaresse werd met pek en veren door de straten van de stad gereden en wacht nu in een charmant oranje overalletje op het voltrekken van het doodvonnis.

Onze nieuwe reageerder en KomputerCunstenaar Art deed zijn best om wat leuker te worden, maar bleef toch nog een ietsepietsie te knorrig. Toen er naar zijn smaak te weinig response kwam op een reactie van hemzelver ging hij sneu doen, in de trant Heinekenvan waar-hep-het-allemaal-voor- nodig en waar-doe-ik het-allemaal-voor. Toen de blogbaas hem wat algemene kenmerken van scorende reacties mededeelde, reageerde hij als een gebeten hond: “Helderder dan Heineken kun je niet zijn. DIT VIND IK levert dus geen meningen op, want een ‘willekeurige passant’ kan de duimpjes aanklikken. Wel een drogreden, DAT VIND IK. Helaas geen middelvinger hier te vinden. We zullen Windows 10 moeten afwachten. (…) . Ook een knopje voor een verweerschrift zou hier geen luxe zijn.” Volhouden, Art. Jij gaat dit kunnen.

“Apiedapie is altijd knus. Zijn site, bedoel ik”

Luvienna was blijder: “Apiedapie is altijd knus”, jubelde ze in volle bikiniglorie vanaf de rand van het zwembad in het buitenland. “Zijn site, bedoel ik.” Maar toch. Daar doen we het voor.

Je zou bijna vergeten zijn dat het over de ikjes ging, zoals ook Mopperkont opmerkte. Nou, hier komen ze dan, de oogst was megakarig dit keer:

 • Amé Derks melde trots dat ze in de supermarkt herkend werd. Duh! De Schrijvende Rechter (DSR): “Een pointe zo mager als een bakvissenbil. Eindoordeel: 3 (zegge: drie)”
 • Marcel van der Horst stapte naar kaas meurend uit het vliegtuig. Het bleek een kakibroek met kots. Duh. Eind goed al goed.
 • Er was het zoveelste Siri-mopje, dit keer van Trijneke Stuit. Duh!
 • We lazen het zoveelste ikje waarin een ouder van een kindje met Downsyndroom vertelt hoe fijn het leven wel niet is. Dank je, Anne Loeber, maar je had het echt voor je mogen houden. Ter gelegenheid van 5 mei en ter verhoging van de plaatsingskans had zij als pointe gekozen voor: “Bevrijding!”
  Gelegenheidsreageerder Zonzijde parafraseerde de eindzin met een heerlijk spottend “Al 15 jaar lichtheid en vreugde. Maar iets meer zout in het eten, dat had wel gemogen.”
  Klare taal verwoordde weer eens de mening van velen: “Tsja, hier valt niet veel over te zeggen, ik denk dat Anne een beetje overspannen is.”
  Mopperkont was wat scherper: “Ik vermoed dat Anne ook liever zowel een opgewekte moeder als een spraakzame en gezonde dochter zou hebben gehad. Je kunt van elke nood wel een deugd maken.”
 • Dan hadden we nog Tom van Eijndhoven die wat administratieleed van zich afschreef over het ophalen van een gestolen aanhangwagen. Hij had natuurlijk ook blij kunnen zijn met het terugvinden van de buit. Nee, hij moest de politie te kakken zetten. Mag! Volgende keer bij die aanhangwagen maar een andere kant uitkijken, meneer Diender en collegaatjes. Letterzetter schreef er een prachtig plaatsvervangend Eindoordeel bij: “Bij ontstentenis van DSR kan er alleen een Voorlopig Eindoordeel geveld worden. Ik kan maar geen pointe ontdekken. Tom tikt zonder spel- of taalfouten, dat wel weer. Hij toont ook ongeduld; als je een jaar hebt gewacht dan kan dat ene weekje er ook wel bij, Tom. Kost niks meer. <== Kijk nou, een pointe! Maar waarvan eilengijk? Voorlopig Eindoordeel: +2 omdat er een witregel in staat.”
 • Tenslotte ging ene Vincent van Munster zeuren over geld terug krijgen van de woningbouwvereniging en een beldame die al koffiedrinkend en whatsappend de hele dag “in overleg” is. Tjonge tjonge tjonge, waar is Frits Bom als je hem nodig hebt?

“‘Verlichtingsboodschappen’ klinkt als sekte-praat, in afwachting van het ruimteschip of de Heiland. DSR heeft er niet zoveel mee op.”

DSRDSR zelve verwaardigde zich tegen het einde van de week niet om ook maar eventjes op de site te komen kijken, wij vermoeden een heugelijke reden, maar onze lippen zijn verzegeld. Even afmelden had toch wel prettig geweest. Maar ja, het is De Schrijvende Rechter zullen we dan maar zeggen. Hij is soeverein en doet wat hij wil. We kennen hem. duimpjesbokaalBovendien ging hij weer eens met de Duimpjesbokaal aan de haal. Acht (8) stemmen up en slechts eentje (1tje) neer kreeg hij voor een – ja wat anders – sneer aan een reageerder. De reageerder zal in het kader van het Schone-Lei-Principe niet nogeens genoemd worden. De sneer wel: “‘Verlichtingsboodschappen’ klinkt als sekte-praat, in afwachting van het ruimteschip of de Heiland. DSR heeft er niet zoveel mee op.”

Francois Boucher, “George Dandin ou le marie confondue”

Letterzetter, oh Letterzetter, plaatste een paar merkwaardige plaatjes die zo op het oog geen enkele relatie met het gebodene hadden, zoals deze hiernaast. Hij zei er als toelichting bij “Ik dacht dat je met een kort lontje heel iets anders bedoelde, Dora”, tja, oke … maar hoezo dan? Een mooie reproductie van het werkje is voor € 76 te koop bij http://www.blanc-kunstverlag.de/ Maar misschien elders ook wel.

mama 2
Banksy wallpapers

Nog zo’n opvlieger van Letterzetter was deze hiernaast, onder de vermelding dat hij was getroffen door “een staking van het huishoudelijk personeel”. “Ze mompelde iets over een spreekbeurt en zei doei. Nu moet ik zelf de biertjes uit de koelkast halen, de nootjes in een schaaltje doen en de zak chips klaarleggen.” Nou moe, en dat nog wel op Moederdag, als je net keiveel visite kan krijgen!

100e reactielepeltjeMaar onze Letterzetter was natuurlijk wel in een feestroes, dat moeten we niet vergeten, vanwege het scoren van de 100e reactie, evenals Mopperkont dat later was voor het behalen van de 200e. “Ik drink nooit voordat ik het ikje heb besproken. Meestal snak ik daarna wel naar een borrel.” zei laatstgenoemde en dat was dus goed voor een lepeltje.

Gibson
Monkey Choir, PhotoBucket.com

Letterzetter had ook al gescoord in Rozenwaters Kunstrubriek. “Hé, daar heb je Gibson! (Tweede van rechts)”, dichtte hij bij het nevenstaande plaatje. Het is een werkje van een onbekende fotograaf, dat op het internet is gezet via de Photobucket.com dienst: “By making your content public” hadden ze hem nog gewaarschuwd, “you are also giving other Members on Photobucket the right to copy, distribute, publicly perform, publicly display, reproduce and create derivative works from it via the Site, third party websites or applications (for example, via services allowing Members to order prints of Content or t-shirts and similar items containing Content, and via social media websites), provided such use is not for a commercial purpose.” Tja, dan moet je het zelf maar weten, fotograafje! *lekker puh icoontje*

“We citeren het werk hier, om er vervolgens een recensie dan wel polemiek aan te wijden, en we suggereren mooie opschriften.”

Gibson, het moet gezegd, was wel echt een beetje een brulaapje vorige week. Brullend, snerend, intimiderend en dreigend ging hij tekeer, tot het de blogbaas teveel werd, en hij de deur pardoes hopla en zonder verdere poespas in zijn smoel dichtsmeet. Nou, dan moet je echt te ver zijn gegaan, zoals wij allen weten, dat doet de blogbaas niet zomaar. Het ging weer eens over auteursrechten op de plaatjes die Heer Rozenwater hier in de reactieruimte op de site zet. Zoals blogbaas dezes minzaam uitlegde: “We citeren het werk hier, om er vervolgens een recensie dan wel polemiek aan te wijden, en we suggereren mooie opschriften. De afbeeldingen zijn hier niet als verfraaiing, da’s bij sommige hooguit een prettig neveneffect. De meeste vinden we echter tamelijk duffe plaatjes.” Letterzetter was wat radikaler: “Dit is internet. Internet is anarchie. Als je ‘kunst’ op het internet plempt moet je er rekening mee houden dat het gejat wordt.”

Maar het is een feit dat de doorsnee hobbyblogger de ingewikkelde jurisprudentie echt niet bij kan houden en daarom maar doet wat iedereen doet, zonder kwaad in de zin, en zonder zich te willen verrijken. Het achterhalen van zelfs de meest simpele basisgegevens van plaatjes als auteur, titel en jaartal, laat staan of ze gedeeld mogen worden, is vrijwel onmogelijk, zeker die via Pinterest en aanverwante sites tot ons komen. Die plaatjes worden duizenden malen op websites gedeeld, net zolang tot de oorspronkelijke maker niet meer te achterhalen is. Maar we doen ons best, hoor, Gibson, relax man.

timmerarkTimmerark was wat rustigjes vorige week Die doet zoals wij weten eigenlijk alleen zijn best als er vrouwen op de site zijn die om hem kunnen lachen, hem kunnen bewonderen, hem kunnen troosten, en tja, er zijn er nogal wat op vakantie, is niet anders. “Volgens mij wordt dit een bedaagd en kort intro. Het is je gegund beste Blogbaas.” slijmde hij bij gebrek aan beter. En bedaagd en kort is het dus niet geworden. Duh!

Maar … dat was dus weer het overzicht van alles wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd weer afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. Maar de reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de Apiedapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels.

Stuur nu ook zelf eens een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het nieuwe intro. Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen.

Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured imagePhoto by Ed Gregory/stokpic.com

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

194 gedachten over “Wat hebben we het toch moeilijk met z’n allen (71)”

 1. Luid gekreun? Wat voor kranten lees jij? o_O

  En wij feliciteren reageerder Timmerark met het behalen van de 100e reactie op deze draad. Daar ga je!

  Like

 2. Helaas bereikt mij zojuist het bericht dat onze Luvienna – niet te verwarren met het meiske boven – heden is gestrand bij de tijdcontrole. Kapotte aandrijfas. Einde oefening dus. Foto, zie twitterrubriekje alhier, linker kolom.

  Like

 3. Oh, da’s waar ook, het is Hemelvaartsdag vandaag. Of zoals het hier heet: Thursday. Geniet ervan, mensen.

  Like

 4. Zo was het en zo zal het zijn. De een zegt wit en de ander (vaak daarom) zwart. Het leven is feitelijk een enorme leegte en gelukkig zal de mensheid maar kortstondig bestaan en uiteindelijk door alles vergeten zijn; zelfs de bewijzen zullen verpulveren.

  Like

 5. Misschien uitgezonderd zij die in de periode van het internet leefden. Misschien zijn zij triest omdat er bewijzen van hun nutteloosheid het heelal geslingerd werden.

  Like

 6. APD:
  mei 14, 2015 om 15:29

  Timpie, ik heb die doku na een minuut of vijf weggedraaid.

  Ja, das juist het probleem, ik heb hem opgenomen en de eerste paar minuten nodigen niet echt uit om verder te kijken… Vandaar dat ik vraag of iemand hem UIT/AF heeft gekeken…

  T6 Letterzetter? Intrigerend, maar waar, en hoe…

  Like

 7. APD 16:36…op de achtergrond is toch de auto van Luv?

  O, en ik lees, als ie er is, de Volkskrant. Maar er is toch ook geen NRC?

  Er is in Nederland geen nieuws omdat een groepje mensen (netjes verwoord) een geloof (ik blijf mijzelf verbazen) aanhangt. En omdat er ooit CAO’s zijn afgesproken. Ik denk dat er in mei in Nederland nog minder gewerkt wordt dan in december.

  Like

 8. Timmer, zo oud ben je toch nog niet? Er is zowel een Volkskrant als een NRC. Trouw weet ik niet, zou consequent zijn als die er vandaag niet was.

  Het nieuws vandaag is er wel degelijk, en het wordt continu aangeleverd door nijvere journalisten, opgemaakt door nijvere interneteditors en helemaal gratis en voor niks op het web geplaatst. Nee, het wordt niet op grote vellen papier gedrukt, waar je handen zwart van worden, en dat al achterhaald is als je het leest. Moet dat dan echt? Zit je ook nog op een hurktoilet?

  Like

 9. Sorry, ik keek niet omhoog. Nee, jawel, natuurlijk hurk ik op min toilet, hoe doe jij het dan? Hangend omhoog?

  Ik heb een maand de krant weer eens, en dan werd ik wakker met burenruzie en geen krant, domper! Maar voor de rest leef ik er wel omheen hoor, mijn beste, ik had gewoon zin hier iets te deponeren. Doe ik graag, gratis en nu ga ik lopen, wandelen, in de natuur, maar met Radio1 op mijn hoofd want ik ben, helaas, nieuws c.q. informatieverslaafd.

  Like

 10. @ Timmer 17:45 u.
  Poe, net weer van mijn wolkje afgestegen met het schaamrood op mijn wangen…
  T9 was de voorspellende autocorrectie op die ouwe trouwe Nokia 32 of daaromtrent… Excuus, ik zal eens in mijn smartphone duiken of ik erachter kan komen hoe het tegenwoordig heet (en werkt of niet werkt).

  Like

 11. Gevonden. Zie onderstaande link, voor Android telefoons (niet voor aangevreten boomvrucht-telefoons) 🙂

  Like

 12. Twas de bovenste, hing nog in mijn toestenbrod.
  Als we A.Dapie ook niet hadden… 🙂

  Like

 13. Wow, echt geweldig mensen, ik ga er zo mee aan de slag, zit nu met mijn gade naar Arnon en zijn moeder te kijken, het gaat wat moeizaam maar ik ben in ieder geval al verder dan Apiedapie…of we het uit gaan kijken, helemaal, weet ik ik nog niet…

  Like

 14. We hebben een half uur gekeken (echte tijd 45 minuten); veel gesprekken tussendoor met mijn vriendin die parallellen ziet tussen mij en mijn moeder (Jappenkampverleden). Het komt wel een beetje aan, op die manier. Weet niet of we het af zullen zien, in ieder geval niet vanavond.

  Like

 15. Nog niet gelukt. Nog een keer proberen. Als ik straks in onbegrijpelijks post is het gelukt.

  Like

 16. Sorry, ik stop onmiddellijk, nadat ik Letterzetter en jou nogmaals bedankt heb, uit de grond van mijn digibete hart.

  Maar als laatste, over de documentaire over Arnon Grunberg en zijn moeder: als mijn moeder over haar vroege jeugd praat kijkt ze op precies dezelfde manier, emotieloos, griezelig om te zien.

  Koele avatar, trouwens. Eerst van Apiedapie naar A. Dapie, en nu dit…? Ben je jezelf ‘presentable’ aan het maken? Een bloggersgala waar we niets van af weten?

  Like

 17. Dank. Je bent een scherp observeerder en dito denker. Langzaamaan wordt inderdaad – met de nodige nostalgie – het apenkopje afgeschud. Doet pijn. Maar het moet.

  Like

 18. Apie weg… Maar waar staat nu de A voor?
  Aboe? Aloïs? Aernout? Antwan? August? Amadeo? Avi? Mov? Jpg?

  Like

 19. @Timmer 16.26
  Taliban Luvienna? Ik ben nog niet van geloof veranderd. Of zelfs maar aan het geloof gegaan. En @17.14: wat een zwartgallige gedachten. Ik ben zelf toch wel blij dat ik er ben, nutteloos en leeg als ik op zich voor het universum ben.

  Wat het uitvallen betreft: dat blijkt de cardanas te zijn. Academisch verschil, beide soorten probleem vragen minstens een weekje reparatie, dus het is definitief einde oefening, deze Tulp. En dat nadat ik gisteren een paar keer de auto de helling op heb geduwd (geholpen door een klein beetje aandrijving). Snificoontje. Zo’n rallye is nutteloos maar wel leuk.

  Like

 20. Hoi Luvienna. Ik schreef eerder rallybaby maar de nu uit geschakelde spellingcorrectie maakte er Taliban van. Het is een vreemde wereld, die Amerikaanse.

  Like

 21. Sorry Apie, maar ik vind je nieuwe koppie zó niet passen bij het beeld dat ik van Apiedapie als de blogbaas heb.

  Like

 22. Als de blogbaas = en de blogbaas, maar misschien had A. Correct het dit keer wel bij het goeoe eind.

  Like

 23. Grinnik, het goeoe eind! Goeoeeeeeeeee …. 😀 Komt allemaal goed, over een week weet je niet anders. Ik ook niet. Snif. Denk je dat het makkelijk voor mij is?

  Like

 24. @Timmertje, rare jongens, die Amerikanen, de goede niet te na gesproken. Wat zeg ik, een paar van mijn beste vrienden zijn Amerikanen.

  Like

 25. Ja, ik heb ook een paar goeie Amerikaanse vrienden. Ze kunnen keigoed huggen en zeggen how much they love you. En dat mes in je rug krijg je er later echt wel weer uit.

  Like

 26. @Apie, waarom zou het dan moeten? Moet het van de Hogere Aap? Laat hen lekker naar z’n eige kijke!

  Like

 27. O. Hm. Een paar van mijn beste vrienden zijn mijn beste vrienden, meer weet ik van dit onderwerp niet af.

  Like

 28. Intimi mogen me gerust apie of dapie blijven noemen, hoor. Dat meneer A. Dapie is meer voor de officiele mensen. Rijbewijs en zo.

  Like

 29. Dat vond ik het geheel wel een feestelijk tintje geven. Is een beetje Groen Links effect, van ouwe aap naar jong aanstormend energiek mannetje. Sorry Bram, geintje!

  Like

 30. Tja, als je in de openbaarheid staat dan moet je – ook als man – wat hulpmiddelen gebruiken. Heb ook een stiftje gebruikt om de walletjes rond de ogen en wat rimpeltjes op het voorhoofd te camoufleren. Schaam ik me niet voor. Vrouwen doen niet anders! Nu zijn wij aan de beurt! Jammer dat het fotootje mijn nieuwe borsthaartoupetje niet laat zien, laat staan het resultaat van de brazilian wax. Au! Maar wel lekker gevoel, had ik eerder moeten doen.

  Like

 31. Misschien wel handig voor aansluiting bij de jeugd van tegenwoordig om een paar strategisch gezette piercings te nemen.

  Like

 32. Nee piercings en andere verminkingen van het lichaam daar doe ik niet aan mee. Ook niet daar.

  Timmer! Probeer ergens anders aan te denken! 😀

  Like

 33. @Apie, die Brazilian geeft het velletje zo ongenadig op zijn/haar donder dat hij/zij voorlopig niet meer ruw durft te doen.

  Like

 34. Duurt een dagje, daarna kun je er weer tegen aan, hoor. Ik wel tenminste.

  Ik heb het door de buurman laten doen, mocht niet naar een professioneel instituut met behandeldames van mijn vriendin, zelfs niet als ze hun witte jassen aan zouden houden.

  Like

 35. @ Luv @ Apie
  Cardanas.
  Geen cardan-as zoals in het voorbeeld, want voorwielaandrijving. De voorwielen worden aangedreven met aandrijfassen vanuit differentieel/versnellingsbak en zijn voorzien van kruiskoppelingen.
  http://www.kulsdom.be/aandrijfas_overzicht.html
  Omdat voor de kruiskoppeling geen homokineten gebruikt zijn, mag je van cardan-as spreken, maar niet zoals in het voorbeeld.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Homokinetische_koppeling
  Doorscrollen naar Toepassingen.
  HTH.

  Like

 36. Ik ga de dag in met het beeld van Luv die een auto de helling opduwt.

  Wat een powerlady!

  Like

 37. Naar verluidt duwde ze dat autootje met een (1) hand, met de andere twitterend en bloggend (we hopen ook op een selfie). En ze had haar hoge hakken aan. Wereldwijf indeed.

  Like

 38. Heeft er iemand hier, tijdens het waxen, nog naar Met het Oog op Morgen geluisterd? Presentator van dienst, Joost Vullings riep alle Nederlandse Hoofdredacteuren op om volgend jaar gewoon op Hemelvaartsdag met een krant te verschijnen, op papier dus. Dus ik ben niet de enige die hier naar verlangt. Maar goed en enfin, vanmorgen weer geen krant! Tweede keer (gisteren uiteraard niet meegeteld) deze maand! En er volgt (tegenwoordig) geen nabezorging maar je abonnement wordt met één dag verlengd. Ik weet niet goed wat ik hiervan vindt. Het gebeurt steeds op vrijdag en ik denk nog steeds dat de vrijdagkrant ‘goed’ is, stamt nog uit de jaren negentig of zo toen er een goed katern bij zat, dat had je toen nog, goede katernen, waar je naar uit keek, of de krant juist voor kocht of niet, film boeit mij al jaren niet dus daar hoef ik niet over te lezen, donderdag geloof ik.

  Ik ga straks een erg slecht boek kopen. Zo, dat is er uit. De vorige twee boeken van deze ‘schrijver’ heb ik uit de bieb en daar was ik blij mee want het was rommel (Gijp en Kieft) die je met één oog kon lezen, minder zelfs. Maar nu wil ik Topshow (over VI, ‘voetbal’ programma op RTL7) en ik heb geen zin om te wachten. Dus ik dacht gisteren, misschien is ie wel te koop in de Albert Heijn. In ‘ons’ filiaal staat daar op nummer 1 (echt waar, ik had een foto kunnen maken) 50 Shades of Grey!!!

  Het is niet treurig, het is om te lachen.

  Iedereen een Goede Vrijdag of en alvast een fijn weekeind. Ik ga nu op ziekenbezoek, de moeder van een vriend heeft haar heup gebroken en verblijft nu enige weken in een verzorgingshuis. Het wordt verbouwd en nu kan ze niet zelfstandig in haar rolstoel naar buiten om een peukje te doen, dus dan wil ik uiteraard graag helpen. Slofje sigaretten onder de arm; koene ridder in nood. :mrgreen:

  Like

 39. Oeps foutje bedankt!!! Nee he, Fats is nog springlevend, BB King is er tussenuit. Ik vond het al zo raar dat niemand op de radio en in de krant zijn Blueberry Hill nummer noemde. diep bloosicoontje

  Like

 40. Timpie, het is een koene ridder, maar een kloeke ridderes. Qua papieren krant en die gemaakt en bezorgd willen hebben … ken je het begrip “achterhoedegevecht”? Ik ken niemand van onder de pak ‘m beet de 40 jaar die dat nog wil. Leer met je tablet, pc en smartphone omgaan. We gingen vroeger ook nog met onze pannetjes naar de Chinees om die voor vijf gulden met nassi te laten vullen. Nu krijg je het in plastic mee. Duh.

  Like

 41. Zelfstandig

  Nee, niet daar!!! Verschrikt kijkt hij me aan. Even verderop staan 40 klasgenoten bij de bus te wachten die hen naar Duitsland zal brengen voor twee dagen ‘studiereis’.

  Tsja, je bent bijna zestien, dan wil je zelfstandig zijn, en natuurlijk niet dat ze zien dat je uit de auto van je vader stapt….

  Vier minuten later gaat mijn telefoon. „Euh, pap met mij, ik had toch mijn paspoort mee moeten nemen in plaats van een kopie. Zou je nog even….”

  „Ja hoor, ik kom het nog even brengen”, zeg ik met een grote glimlach op mijn gezicht.

  Mark Rab

  Like

 42. Ja Mark, standaardverhaaltje van ouders van 15/16-jarige. Ik moet zelf mijn zoon ook altijd om de hoek afzetten. Hij loopt dan heel snel weg zonder omkijken. Tja, moet dat nou echt in de krant?

  Like

 43. Een kopie????

  Ongeloofwaardig

  (vervolg) Als ik vlak voor de ingang van de school bijna krijsend rem, word ik uit mijn auto gesleurd. Gepositioneerd in ‘doggy style’ over de motorkap halen ze zijn paspoort uit mijn zak.

  Pas op het politiebureau had ik zijn ‘sick joke’ door. De rechercheurs konden er niet om lachen. Volstrekt ongeloofwaardig vonden ze het.

  Over twee dagen komt hij het vast wel rechtzetten.

  Mark R.

  Like

 44. Met koor, orkest en solisten in een dubbeldekker naar Autun in de Bourgogne, waar we vanavond in de kathedraal de Fransen gaan verrassen met de hier tamelijkonbekende Johannes passion. Daarna weer wat meer tijd voor de ikjesbespreking.
  Hartelijke groeten

  Like

 45. Zoals verwacht teleurstellend boek: ronkend te koop aangeboden nu voor 12,50 voor de lezer zonder hersenhelften op AYS.

  Like

 46. @Letter MEI 14, 2015 OM 23:31

  Dank voor de uitleg, Letter. Helder en to-the-point (of hoe zeg je dat netjes in het NL. O ja: ter zake, dank je wel).

  Het enige wat we nog nodig hadden was een tweede. Cardanas, bedoel ik. Niet een tweede uitleg want de eerste uitleg volstaat ook uitstekend voor de tweede cardanas.

  @Apie meteen daarna: achterin zitten in een twoseater is wat je noemt uitdagend. Of nog beter genoemd: onmogelijk.

  Denk je dat Lettertje de volgende rallye mee zou willen, zittend op de bumper?

  Like

 47. @HeRoWa en Apie, 15 mei in de ochtend

  Dank jullie wel voor de egostrelende vleijerijen, lieve heren. Een beetje (te) rooskleurig beeld wordt er wel opgeroepen: stiletto’s heb ik thuisgelaten, voor twitteren en bloggen had ik op die momenten geen hand of aandacht vrij, en het zingen van De paden op, de lanen in, werd door het gierende gehijg onmogelijk gemaakt. Dat laatste des te beter, denk ik.

  Like

 48. Voor wie het wil weten: vanavond poging twee om de docu over Arnon en Zijn Moeder te zien. Kwam ik deze week dankzij de heer A. Dapie al tot de voor ontelbare manier ….eh te lange zin, er achter dat ik geen jongeren ken, ook de artsen zijn vaak jonget maar die ken ik ook niet, dankzij de docu kwam ik er achtet dat ik ook geen joden ken. Op Frits Barend na. Het is een docu die in de ark tot veel discussie leidt en dan voornamelijk over letterlijke fysieke omgangsnormen. Is er hier iemand die hem welvafgezien hebt? Ben benieuwd hoe anderen erop reageerden.

  Ps
  Typen op mobiel zonder correctie (lees hulp bij mistypen) is ook niet alles…zeker niet als je haast hebt of een beetje trilt

  Like

 49. Once upon a time…

  Mijn zoontjes van 12 en 14 had ik vereerd met het vooruitzicht dat er vanavond zó’n mooie film op tv zou komen dat ze ervoor mochten opblijven: Once upon a time in the West. Een onvergetelijke film!

  Terwijl ik weer zit te genieten van de nauwgezette spanningsopbouw, word ik bestookt met opmerkingen als „saai!”

  Ik leg uit wat zo bijzonder aan deze film is en dat ze pas na afloop kunnen oordelen. Nadat ze het zuchtend hebben uitgezeten, vraagt de jongste: „Pap, waarom heet zoiets nou een spaghettiwestern?” Waarop de ander antwoordt: „Natuurlijk omdat het zo langdradig is!”

  Sander Essers

  Like

 50. Tjeempie… het stenen tijdperk doet weer van zich spreken.
  Zo weet ik ook nog wel een paar honderd fillums van vroegâh die tóen bijzonder waren en nu bijzonder vervelend. Daar zwijg je gewoon over.
  Keihard oordeel: duim omlaag.

  Like

 51. Nee sorry, Timmer, ik heb hem niet gezien. En ook niet van plan hem te zien.

  Vanaf welke leeftijd reken je iemand als jongere?

  Like

 52. Dat jochie van veertien heeft een goed ontwikkeld gevoel voor humor.

  Alle films van vroeger, alle boeken, alle verhalen zijn te lang voor de YouTube generatie. Live with it.

  Like

 53. En mopperkont ligt lekker in zijn bedje na te ronken na een weergaloos optreden waarbij de gasten op de kerkbanken stonden. Als ze tenminste naar binnen zijn gegaan, OMG, hoe kun je ruim tien minuten over een poort praten? Dan is het mooie er wel van af.

  Like

 54. Zo is het, Ilona. Zelve heb ik vanmiddag een moeilijk intro zitten schrijven, het is af, en wordt zoals gebruikelijk maandagmiddag om 13h00 gepubliceerd. “Het leven gaat door” heet het, nou dan weet je het wel. 😦

  Like

 55. Maar goed, nu we er toch zijn, feliciteren we Koningin Maxima met haar 44e verjaardag. Da’s de tol van beroemd zijn, iedereen weet je leeftijd. Verder herdenken we vandaag Donna Summer, die precies drie jaar geleden op veel te jonge leeftijd (63) overleed. Radio 2 publiceerde een mooie ode aan de discokoningin.

  http://www.radio2.nl/nieuws/id-6757-ode-aan-discokoningin.html

  Ja en zo wil je toch herinnerd worden, niet? Met muziek die mensen blij maakt, ‘If you’ve never been to one of my concerts. I want you to know that it is OK to scream and yell.’ waren haar woorden, en zo is het in feite. Volg vandaag dus Donna’s raad op, zo raadt NPO2 ons aan. Doe je mooiste kleren aan, koop of pluk mooie bloemen voor in je haar (of voor het haar van je lief), ga lekker dansen en laat zo nu en dan goed van je horen. Yeah. o_O

  Like

 56. Jeemig, ik heb het overlijden van Donna Summer helemaal niet mee gekregen terwijl ik toch een beetje verliefd op haar ben geweest en een aantal maxi singles van haar heb gehad.

  Like

 57. Een mooi vervolg op ‘Wat hebben we het toch moeilijk met z’n allen’.
  Wat een titel. Dat wist jij ook niet van tevoren.
  Met die titel heb ik zoiets als: inderdaad, we moesten ons schamen.

  Like

 58. Klopt Ilona, die titel was een knipogend niemendalletje, maar achteraf kreeg hij een andere lading.

  Schamen hoeven we ons m.i. niet. Het is logisch dat je je eigen leed (klein of groot) voorop stelt. Het hertje dat in het midden van de kudde een mede-hertje ten slachtoffer ziet vallen aan een wolf denkt ook niet: ok, nou hou ik maar op met grazen. Dat is het leven. We zijn allemaal ons eigen eilandje, ademend, kloppend, pratend en doend, en wat we ons aan het geluk of het verdriet gelegen laat liggen, da’s in feite “luxe”, de een gelukkig wat meer dan de ander. Wegkijken doen we allemaal.

  Denk aan de hemeltergende ellende met de bootvluchtelingen, de koppensnellers in het Midden-Oosten, de aardbevingen … we zeggen, ach, we zeggen och, en we menen dat echt, maar we moeten door.

  Maar een ondertoon van ellende, die voel je langzaam onder ons voorheen zo gelukkige wereldje stromen. 😦

  Like

 59. A. Dapie,… (vanwaar deze metamorfose?)
  Je bent lief!
  Je geeft troost.
  Waren er maar meer mensen zoals jij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.