Relatie met geen of nauwelijks seks (238)

Overzicht van ikjes en een enkel hoogtepuntje

Er was een ikje over een “medemees”. De spitsvondigheid was afkomstig van Anne van der Veen, die er eentje gezien had in haar tuin. Daar vlogen “opeens” tientallen mezen in. Opeens? Had er iemand een raam laten openstaan of zo? Er viel een mees dood neer en die ging op zijn rug liggen “met kop en nek verdraaid tegen de stenen”. Nee, we zien het niet voor ons, Anne. Nou, en toen kwam er een medemees en die legde een paar takjes bij het lijkje neer en ziet, voorwaar ik zeg u, de mees stond op en vloog uit. “Het moet een mooie bijna-doodervaring zijn geweest”, voegt Anne er voor de zekerheid aan toe, mocht iemand de clou niet begrepen hebben.

Koolmees
foto: Petra Wegner

Het hekelgedicht over mezen van mijn voorganger Apiedapie is zoals bekend nog altijd op deze site te zien en wordt nog keiveel aangeklikt. Mezen hebben meer vijanden dan wij weleens denken.

Les 1: dood liggen en snel weg vliegen

Een enkeling alhier suggereerde dat Anne misschien een glaasje op had toen ze dit verhaaltje waarnam, schreef en opstuurde. Lummel, ervaren ornitholoog in Frankrijk, wist natuurlijk wat er wel aan de hand was met het meesje: “Les 1: dood liggen en snel weg vliegen”. Dat deden de mezen op zijn balkon tenminste ook allemaal als hij ze probeerde te vangen voor een pot-au-feu.

Dan was er een merkwaardig verhaaltje van ene Hein van Woerden. Zijn mailbox begint vol te lopen met tientallen “steeds dezelfde mails”, schrijft hij. Kan. Mag. Maar dan besluit hij de storingsdienst van de KPN te bellen. Huh? Nog gekker wordt het als de helpdeskfiguur hem vriendelijk aanraadt de stekker van het modem uit het stopcontact te halen. Die zat dus intussen wat anders te doen, daar in zijn callcentre. Toch? “Radio uit, modem uit, pc uit – en ook de vriendelijke meneer was weg, “rondt Hein zijn anekdote af.

Mr. Hock niet te verwarren met Spock

Computerexpert Lummel, ja, die uit Frankrijk, hij is van alle markten thuis, bevestigde dat de stekker uit het modem trekken nul komma nul invloed heeft op je emails. Joke was het daar niet mee eens, dus we zullen het misschien nooit weten. Of het nou de modem of het modem was, wilde Lummel vervolgens weten. Want als je verloren hebt, moet je de aandacht afleiden. Hij wist ook dat het woord “modem” van modulateur/demodulateur komt, en dat wist eigenlijk helemaal niemand hier te lande en verderop in Europa. Volgens een Amerikaanse computerexpert, mr. Hock niet te verwarren met Spock, was het “the modem”. Volgens iemand anders “zze modem”, maar Ilona en Bertie kwamen uiteindelijk, het was warm, met het allesverlossende antwoord: het mag allebei. De en het dus. En ze zitten allebei in een kastje, omdat je anders twee kastjes nodig zou hebben. Jaja.

190701tinderIntussen had Hetty van Oordt (misschien wel familie van de ingenieur) ons ingewijd in de geheimen van “Tinder”. Zoals iedereen die tindert had ook zij dit zogenaamd aan een vriendin te danken. Maar het gaat lekker, en al gauw krijgt ze de smaak te pakken. Omdat ze op zoek was naar een vaste partner swipete ze vooral de mannen aan die hun bio van de opmerking “ONS” hadden voorzien. In haar fantasie ging dat immers om mannen die “voor ons” wilden gaan, oftewel een keivaste relatie met geen of nauwelijks seks. De volgende dag hielp haar tienerdochter haar uit de droom en meldde dat “ONS” voor “One Night Stand” staat. Gillen natuurlijk.

“Mag het een onsje minder”, merkte de Franse online-datingexpert Lummel terecht op. En Bertie merkte scherpzinnig op dat “ons kent ons” in dit geval dus niet op gaat.

Verder ging het ook nog over de processierups, maar daar kregen we jeuk van. En rode bulten. En ikjes over Alzheimer, dat weten jullie, die behandel ik hier uit principe niet meer. Ervaringsdeskundigen zoals Ad Hok tillen er overigens niet zo zwaar aan dat je af en toe om hullie uitspraken lacht. Maar zou het misschien toch niet in de krant willen zien, en dat … bedoelde ik nou net.

Hekje, feestje, keekje, weekje, we zullen het nooit weten

Mark kwam nog even wat nasputteren, het ging weer over zichzelf en wat er allemaal door hem heenging. Maar ook dat mag. Mensen die geen dagboek hebben of geen luisterend oor op de bank die zijn hier van harte welkom. Hij had niet verder gelezen dan het “feekje”, ook na dagen puzzelen weet ik nog altijd niet wat het typefoutje geweest zou kunnen zijn. Hekje, feestje, keekje, weekje, we zullen het nooit weten, want Mark vergeet zijn reacties onmiddellijk en leest ze ook niet meer terug, als hij ze al zou kunnen vinden. Verder laten we het sputteren maar rusten, het is zoals het is en we blijven van hem houden, op onze manier dan. Virtueel. Op afstand.

Overigens gaf hij toe sommige stukjes met “een rummetje of 6 in de mix” te typen, dus dat verklaart toch wel veel. Nu ik dit zo citeer, wordt hij vast boos, want dat heeft hij zo vast niet geschreven, en ik heb het verzonnen en zijn reactie vervolgens (nu dus) snel verwijderd om dat niet te laten uitkomen. Grinnik icoontje. Wel een keimooi moppie muziek leverde hij af, en dan is het weer goed.

Mark gaf ook toe dat hij bijna niet kan slapen zonder aan mij te denken, iets dat ik al een tijdje vermoedde. Hij heeft zelfs “een klein basje” gekocht en aan de hond opgevoerd.

Uit de discussie op de site bleek er zowaar een markt te bestaan voor Bas van Vuren- merchandise. Lummel zou bijvoorbeeld graag een basje hebben voor de twee pitbulls van de buren.

Nog grotere belangstelling bestond er, zo bleek een dag later, voor hondenmeppers, extra stevige voor bullterriërs (Ilona heeft nieuwe buren, met een blerende moeder en kind, en “een @#$!hond die om het minste of geringste begint te blaffen, ongeacht welk uur, dag en nacht”. Bertie ging nog een ietsje pietsje verder: “Ik wil iets waarmee ik alle keffende honden monddood kan maken en de baasjes eventueel morsdood.😒”

Maar dat soort meppers kunnen natuurlijk niet legaal geleverd worden en de reactie is best heftig, op Twitter kun je ervoor een paar dagen op non-actief gezet worden.

190415HOND
Robin, hond van Timmerark

Gelukkig stond er iets lievigs tegenover, het heeft ons misschien wel gered. Joke, de schat,zei geen hondenmeppertje met mijn logo te hoeven. De hondjes in haar buurt zijn welopgevoede, nauwelijks blaffende en al helemaal niet bijtende superhondjes. “Dus ook al houd ik totaal niet van honden in het algemeen, de buurthonden mogen wat mij betreft gewoon blijven waar ze zijn. Is dat nou niet ontzettend aardig en ruimdenkend van mij?” Ja, vinden wij wel.

Zelf overweeg ik om naast kleine pluche basjes ook molentjes, waaiers, vliegenmeppers en bokalen in de online-shop te gaan aanbieden, afhankelijk van prijs en kwaliteit en belangstelling. En het businessplan, dat moet ook nog geschreven worden. Houd het in de gaten, zou ik zeggen, en qua verjaardagen en zeker Sinterklaas zit je dit jaar goed.

Wil jij net als Joke en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren
Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, of via het contactformulier hier, of via een email naar bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan hier onze dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik zat weer eens naar de televisie te kijken. Meidenvoetbal nog wel. Ja, je moet meiden zeggen. Niet dames, niet vrouwen. Meiden. En ze doen het goed en gaan deze week wereldkampioeninnen worden, dat gaan jullie zien. Het wordt zo langzamerhand wel weer eens tijd dat Pawi terugkomt. Kan ze meejuichen. En Lummel aflossen, die krijgt vast een lam handje van al dat ikjes plaatsen. 

Foto: “Meiden op de tv” © 2019 Bas van Vuren

Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent beroemde mensen.

172 gedachten over “Relatie met geen of nauwelijks seks (238)”

 1. Goedemorgen.
  Mooi intro, dankjewel, het maakt het gepuf van de afgelopen dagen ’n beetje goed.
  En de ☼ schijnt alwéér.
  ps
  excuses voor het ondoordachte morsdood-woord. ☻

  Liked by 1 persoon

 2. Griekenland

  We zijn neergestreken op een terras in een piepklein dorpje aan het Prespameer in Noordwest Griekenland. Het is ons de afgelopen dagen duidelijk geworden dat veel Grieken nog steeds moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen. De eigenaar van de taverne komt langs en probeert ons van alles voor de lunch te laten bestellen, maar we houden het op een Griekse salade met wat te drinken. Hij vraagt waar we vandaan komen. Ons „Ollandias” wordt beantwoord met een perfect uitgesproken en vernietigend „Dijsselbloem!” Vol afkeer beent hij weg om onze bestelling te regelen.

  Cor Smit

  Like

 3. Wederom een fijn intro vandaag en ook een verrassend leuk ikje met bijpassende commentaren van onze Mokumers!

  Like

 4. En of

  Een broertje of een zusje. Onze kleinzoons van 8 en 6 wilden wel heel graag dat het een broertje zou worden. Maar ze waren goed geprogrammeerd door de ouders: „een broertje of een zusje”. Kort na de bevalling hadden ze meteen met eigen ogen geconstateerd, dat hun wens in vervulling was gegaan. Toch floepte het er bij de oudste spontaan uit, toen we die avond bij de frietzaak stonden: „Ik heb een broertje of een zusje gekregen!”

  Theo Koot

  Like

 5. Verboden

  Ik moet naar een adres in de stad, maar weet niet zo goed op welke hoogte het precies is. Ik laat me leiden door m’n telefoon: moet ik zo links- of rechtsaf? Ik zwabber wat over de Amsterdamse Nieuwe Kerkstraat, en word ingehaald door een man op een elektrische fiets, ter hoogte van de kruising met de Wibautstraat. Hij spreekt me bestraffend toe dat op je telefoon kijken tijdens het fietsen sinds kort verboden is. Na zijn korte preek fietst hij aan de linkerzijde van de weg door rood het fietspad op, tegen het verkeer in. Ik roep hem nog na dat zijn gedrag al heel lang verboden is. Tevergeefs.

  Wim van de Laak

  Like

 6. Mag ik nog even reageren op het ikje over het bruszoertje? Vast wel. En zo niet, dan toch 😛.
  Op 31 juli 1962 werd in ons gezin, met drie meiden van 10, 8 en 2, weer een kindje geboren. ’s Avonds laat kwam mijn vader de oudsten wakker maken om het geslacht te vertellen. Mijn zusje van 8 deed één oog open, uitte de historische woorden: “Getver, alwéér een meid!’, draaide zich om en sliep door.

  Liked by 3 people

 7. Als Jokezelf het mag – leuke! – waag ik er ook eentje aan:
  Op 11 januari 1948 werd in ons gezin van drie meiden 6, 4 en 2 een jongen geboren.
  Mijn zus van 4 ging aan iedereen die het horen wilde, vertellen dat er een meisje was geboren met een billen met een stok erop.

  Liked by 3 people

 8. De bakkersfamilie bij ons om de hoek had zes meiden voordat er eindelijk een jongetje geboren werd. Ja, dat was zeker geen relatie met geen of nauwelijks seks.

  Like

 9. Niet thuis

  We hebben nieuwe bovenburen: Thijs en Felix. Felix is Duits, en hoewel zijn Nederlands behoorlijk goed is, blijven sommige dingen lastig. De ui-klank bijvoorbeeld, een bekend struikelblok voor nieuwkomers. Terwijl we een paar dagen na de verhuizing op het balkon zitten te genieten van de zon, wordt hij gebeld door de bezorger van de koelkast. Als hij na het gesprek heeft opgehangen zegt hij: „Thijs en thuis lijken te veel op elkaar. De bezorger vroeg of ik thuis was. Ik zei: ‘Nee, ik ben Felix.’”

  Marijn van Grunsven

  Like

 10. Ilona, ja die bedoel ik natuurlijk. Niet de Stichting Nedrlandse Vrijwilligers, of hoe die tegenwoordig weer heten mag.

  Like

 11. Waarom

  Mijn kleinzoon van vier vraagt, naar mijn idee, naar de bekende weg. Wijzend naar een mandje eieren vraagt hij: „Zijn dat eieren opa?” „Nee”, zeg ik plagerig. „Dat zijn tomaten.” Even is het stil, waarna een tweede vraag volgt: „Waarom lijken deze tomaten op eieren?”

  Hayo van der Werf

  Like

 12. Het ventje van 4 hunkert naar erkenning van opa. (Weet je wat zei dikkertje dap, ik kan ook al bijna rekenen en kan mooie poppetjes tekenen. Tis niet waar zei de giraf dikkertjedikkertjedikkertjedikkertje ik sta paf)
  Opa is dus dommer dan de giraf en komt met zijn 19e eeuwse domineesmentaliteit aankakken, jevraagt naar de bekende weg. En probeertzijn kleinkind in de krant voor schut te zetten.
  In de krant.

  Liked by 2 people

 13. Opgelost

  Afgelopen weekend sliepen wij in een kamer van een bekende hotelketen. De kamer met balkon en de inrichting waren prima verzorgd. Alleen de matrassen waren wat veel gebruikt, waardoor we sliepen in een diepe kuil. De volgende ochtend, bij het uitchecken, vroeg de receptioniste of alles naar wens was geweest. We vertelden dat de matrassen kuilen hebben, en we daardoor niet zo goed hadden geslapen. De receptioniste antwoordde dat ze door zou geven dat de matrassen omgekeerd moeten worden. Daarmee was het probleem slapen in een kuil opgelost.

  Henk Wenning

  Like

 14. En Bas, ik hoef dit niet te schrijven, we weten het, en deze of gene kwakkeldoos die er niet toe doet, die doet er niet toe, credit waar ze due, zeg maar, zijn:
  je censuur of moderatiebeleid verdient lof, alle lof, bijna altijd alle lof.
  Knap, kleinere kerels zouden er onder bezweken zijn maar jij hebt altijd en immer ferm gestaan en geblogd.

  Maar waarom Bas van Vuren? Er zijn er meerdere en dus is mijn vraag: Heeft ooit op zes of zeven jarige leeftijd ene Cora Baas of Lisa Sangria jou ten faveure van een BvV afgewezen? Het is mij overkomen maar ik heb een geheugen als een zeef en ben niet haatdragend, noch links, noch rechts. Zo, weer een introtiteltje…
  Het is allemaal totaal onbetekenend in het grote geheel van:

  Geen dank en tot hoorns luidjes!

  Liked by 1 persoon

 15. Home trainer

  Elke ochtend doe ik twintig minuten fitnessoefeningen en fiets ik een half uur op mijn hometrainer om gezond te blijven. Met een Amerikaanse vriend praat ik over gezond eten en genoeg bewegen. Ik vertel hem dat ik elke ochtend om half zeven een half uur op mijn hometrainer zit. Hij kijkt me met grote ogen aan: „You have a personal trainer who comes to your home so early in the morning, and you sit on him – or her?”

  Karel van Oosterom

  Like

 16. Sjezus! Je hebt niks teveel gezegd, Lummel. Wat goed dat dit stukje lorre niet het reactiedraadje van een vers intro bederft. Allerslechtste ikje ever. Echt. In alle opzichten.

  Liked by 1 persoon

 17. Na de verloren finale kon dit ikje er nog wel bij. Die Amerikaanse vriend kwam zeker dat k*twijf aanmoedigen.

  Maar s’ochtends dit op je nuchtere maag, dat leek me te veel

  Liked by 1 persoon

 18. In de bus naar de Kennermeduinen zongen de hup de meisjes zijn nix ze weten geeneens wat voetballens, ze hebben een kieper die houdt geen sodemieter, de bal gaat er door en de kieper ligt ervoor.

  Ik denkdat als dr nog steeds jongens en meisjes naar de Kennermrduinen gaan ze nu werkelijk aan een nieuw liedje moeten zingen

  Liked by 1 persoon

 19. De meisjes in die bus zongen natuurlijk hup de jongens zijn nix. Waarom we niw waren heb ik nooit geweten om dat we tegelijkertijd de retorische kunst van elkaar overschreeuwen leerden leerden.

  Like

 20. Dat liedje zingen wij ook. De meisjes zongen dan als tegenlied: “Jongens zijn niks jongens zijn niks. Ze weten nog geeneens wat afwassen is … ” 😂😂😂 Echt waar. The times they are a changing …

  Liked by 1 persoon

 21. Als die bussen nog bestaan, wordt er nog gezongen? Of zit iedereen met oortjes in ?
  Ik leerde daar elk jaar weer hoe je een vlieger kunt maken. Ook figuurzagen als het regende en waar je geen nieuw zaagbladje kreeg alstie zonder enige reden brak.

  Like

 22. Overigens, dit is uiteraard een typerend plaatje van de Kennemerduinen. Vroeger heb ik er keiveel gerend, gefietst, gewandeld en noem het maar op, alles deed ik er. Nu heet het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Maar ik herkende het plaatje onmiddellijk. Waarom Nationaal en Park niet aan elkaar geschreven wordt is me een raadsel, we leven toch in Nederland? En er moet ook een streepje tussen Zuid en Kennemer. Maar misschien ook niet. Afijn, geniet ervan, die heerlijke Kennemerduinen.

  Like

 23. Inderdaad zeg, je hebt gelijk. Ik kan er ook geen eentje vinden. Meestal vind je ze na een paar pagina’s, daar waar de vakantiekiekjes van een paar jaar geleden op het internet zijn gezet. Maar niet dus voor dat spartelmeer in Bloemendaal, er moet daar een scherpe fotograaf zitten die zijn rechten goed in de gaten houdt. Niet dus. Dan blijf je maar onbekend, ventje/zusje.

  Zat gratis foto’s van meren op het internet hoor, zoals onderstaande. En nu ik het zeg, het heeft er best wel wat van weg toch?

  Like

 24. Wat errug dit ikje, ik heb er geen woorden voor. En dat meertje hierboven lijkt van geen kanten. Ik heb er eentje gevonden bij Jeugdduin2, het kindervakantiedagkamp van de Stichting Licht en Lucht (ja lummel, van die bussen naar de Kennemerduinen en voor zover ik weet, werd dat liedje tot vorig jaar nog gezongen. Dit jaar is het misschien anders).

  (ik hoop dat het lukt zoals ik het heb gedaan en anders moet je het maar weghalen Bas).

  Like

 25. Oei, die mag vast niet van de heren en dames van de Toezicht. Herkenbare gezichten in beeld, ook nogeens in half ontklede staat en jeugdig 😀 Ze kennen ons niet daar bij het Toezicht en weten niet dat we het goed bedoelen. Toch voor de zekerheid maar weggehaald. Binnen 15 minuten na plaatsing van een lezer, lieve meneer Toezicht, da’s toch best oppassend en verantwoordelijk van mij? 😀

  Like

 26. Erg verantwoordelijk Bas, en, ja, ook wel een beetje roomser dan de paus vind ik, want met een link mag je volgens mij alles laten zien. Maar dat vind ik so wie so van de dames en heren van het Toezicht. Stom gedoe dat je op internet geen foto meer mag plaatsen van spelende kinderen in een duinvennetje, terwijl die foto’s gewoon op internet te vinden zijn, geplaatst door de Stichting zelf. En wie herkent die gezichten nou? Zou er nou werkelijk iemand met een vergrootglas die koppies afstruinen om te kijken of er eentje bijzit die hij of zij herkent? En daar dan boos om wordt? Waar zijn wij toch helemaal mee bezig in deze tijd, vraag ik u af! Enfin, ik ging zelf ook met die bussen naar de Kennemerduinen. In de jaren zeventig. Hartstikke leuk vrijwilligerswerk. Is het nog steeds trouwens; hartstikke leuk en vrijwilligerswerk.

  Liked by 1 persoon

 27. Inflight

  De vlucht van Glasgow naar Amsterdam stijgt vijf minuten na de aftrap van de WK-finale tussen Nederland en de VS op. Na drie kwartier vragen we de ruststand op. Vol spanning horen we de piloot het woord nemen: de tussenstand is bekend maar… kan bij de steward worden aangevraagd. De steward geeft vol enthousiasme de aanwezige voetbalfans de stand door. Hij legt het beleid uit: omdat er zowel Amerikanen als Nederlanders aan boord zijn, wordt de stand niet omgeroepen. Ervaring op eerdere vluchten heeft geleerd dat aanwezigheid van beide partijen tot inflight supportersrellen kan leiden.

  Lotje Meijknechten Arine van der Lely

  Like

 28. Lotje Meijknechten Arine van der Lely? En dat is één naam?

  Qua ikje heeft Lotje niet gescoord. Inflight supportersrellen, goh. Zelve was ik ook aan het vliegen tijdens de wedstrijd. Vanuit een heel warm land dat niet voetbalt naar een land waarin weinig Nederlanders en laat staan Amerikanen wonen. Dus niks stand omroepen, na de landing meteen de mobiel aan en de treurige uitslag wham meteen fors in het gezicht. En toen naar de bagageband.

  Like

 29. Nee Bas, dat is vast niet één naam. Lotje Meijknecht en Arine van der Lely zaten samen in dat vliegtuig en besloten erom te tossen wie dit verhaal als ikje zou inzenden. Het opgegooide muntje rolde tussen de stoelen van het toestel en was onvindbaar. Vandaar.
  .

  Like

 30. Jawel Bas, ik heb nog foto’s van mijn tijd als groepsleidster bij Licht en Lucht in de Kennemerduinen, maar die zijn bijna allemaal vervaagd en er zit er geen tussen van het meertje in kwestie. Anders had ik die wel gestuurd.

  Liked by 1 persoon

 31. En als Pawi op 22 juli nog altijd niet terug is, dan moeten we ermee stoppen, he? Laten we dit even op ons laten doordringen en het er morgen nogeens over hebben.

  Like

 32. Keffertje

  Ik ga een dagje winkelen in de grote stad Amsterdam. In een warenhuis mogen geen honden naar binnen, daarom doe ik mijn pekinees onder mijn jas, met zijn kopje uit de half openstaande kraag. In de winkel loopt een man vlak langs me, waardoor het beestje schrikt en even keft. De man kijkt verrast op en zegt in onvervalst plat Amsterdams: „Krijg nau wat, er sitte nog batterije in ook.”

  Hayo van der Werf

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.