Heb jij het nodig? Lees hier dingen over drukwerk die je nog niet wist!

Hoe je makkelijk en voordelig hele mooie dingen kunt laten drukken

Druk werk heb je zeker niet nodig. Er zijn al burnouts genoeg in deze wereld. Maar dit informatieve en behoorlijk inspirerende artikel gaat over drukwerk. En je zult heel wat nieuws lezen. Dingen die je nog niet wist. Dingen die je leven gaan verfraaien. Ja, ook als dat leven al keifraai is. Het kan altijd leuker. Het kan altijd beter. Het kan altijd handiger.

Lees maar gauw verder. Binnen twee, drie minuten heb jij inspiratie voor heel veel mooie dingen. En je hebt bliksemsnel ook de informatie die je nodig hebt om het allemaal heel easy te gaan doen. Met heel weinig moeite. Voor bijna geen geld. En met heel erg veel plezier. Het is bijna te mooi om waar te zijn. Toch zul je dit allemaal te weten komen als je even verder leest.

Nodig? Drukwerk? Moi? Niet echt toch? Nee. Heb je helemaal gelijk in. Maar toch …

Veel sneller, beter en vakkundiger dan met drukwerk kan het niet

Drukwerk is niet echt nodig. Wel als je geboren wordt, als je gaat trouwen of als je gestorven bent. Dan mag de hele wereld dat weten. Veel sneller, beter en vakkundiger dan met drukwerk kan dat niet. Maar als je leventje vlotjes voortkabbelt of prettig verder pruttelt dan heb je drukwerk niet echt nodig. Dan is het meer een nice to have.

Mocht je nou om wat voor reden om drukwerk verlegen zitten en je hebt geen zin om iets voorbedrukts in de winkel te gaan halen of online te gaan shoppen, dan heb ik een gouden tip voor je. Lees maar gauw verder.

Vroeger toen opa nog een opaatje was en ikzelf een kleine jongen, moest je naar de drukker in de stad als je drukwerk nodig had. Die tijden zijn gelukkig voorbij. Man man, wat was dat afzien. Met je fiets dat hele eind door de regen. Fiets op de standaard tegen de winkelpui of tegen een treurwilg, want overdekte fietsenstallingen hadden ze toen nog niet. En dan die winkel in en die was dan bijvoorbeeld dicht. Stond je daar met je neusje tegen de deur. Kon je het hele stuk weer terugfietsen en de volgende dag terugkomen, soms wel een maand lang net zolang tot de drukkerij open was.

Want haast hadden de mensen toen nog niet. Behalve jij.

Stond je eindelijk binnen, dan was je niet altijd meteen aan de beurt. Stond er net een jong stelletje voor je dat geboortekaartjes kwam kopen, maar nog niet eens wist of het voor een jongen of meisje was, welke kleur, naar hoeveel mensen en hoeveel geld (Nederlandse guldens of Belgische franken) ze ervoor over hadden. Dus dat duurde uren, want de man met stofjas achter de toonbank, zijn bril half op zijn neus, trok daar lekker ruim de tijd voor uit. Want haast hadden de mensen toen nog niet. Behalve jij. Maar je was een klein pikkie dat bedremmeld achterin de winkel stond. Of een klein wichtje met een paardenstaart, als je een meisje was. Janken soms en de winkel uitrennen, gauw terug naar mama.

Het was kortom best wel onhandig om aan drukwerk te komen in vroegere tijden. Er moet weer een kadertje in het geel komen, met een soort van kernbetoog. Komt ie:

Maar nu is er het internet. Lekker thuis vanuit je gemakkelijke stoel of desnoods vanuit je luie bed, je bruisende schuimbad of op zolder met de spinnenraggen in je haar jouw persoonlijke drukwerk bestellen.

Bestel het niet zomaar ergens. Let op, er zijn internetcowboys en gemene trollen die op jouw geld en privacy uit zijn.

Bestel het dus bij een vertrouwd adres, bestel het bij voorkeur bij Drukwerknodig.nl Die zijn betrouwbaar en erg vriendelijk. Ik heb daar hele goede persoonlijke ervaringen mee.

En al die vierkante meters liggen klaar voor jouw drukwerk

Je denkt nu misschien, hoezo Drukwerknodig.nl? Wat zijn dat voor mensen? Wat is dat voor een winkeltje? Je denkt misschien dat ze dagelijks maar een paar bestellingen versturen. Fout! Ze produceren en versturen dagelijks honderden bestellingen, in zowel grote als kleine oplages. Had je niet gedacht, geef maar toe! En je denkt dat ze misschien maar een jaar of twintig ervaring hebben. Fout! Ze hebben meer dan dertig (schrijve 30) jaar ervaring! Of je denkt dat hun digitale drukkerij, want daar hebben we het natuurlijk over, maar een oppervlakte heeft van minder dan 10.000 m2. Weer fout, hahaha! Het gaat om ruim 13.000 m2! Dertien! Duizend! M2! Ruim! Dat zijn heel wat voetbalvelden, hoor. En al die vierkante meters liggen klaar voor jouw drukwerk, dat de mensen die dat voor jou gaan maken daar overheen kunnen lopen, zeg maar. En op zijn tijd even uitrusten, kopje koffie, teamuitje, over het voetbal praten, basketball of klootschieten, want dat komt de kwaliteit van jouw drukwerk alleen maar ten goede.

Schrik niet. Hou je vast. Ik kom nu meteen al op de kern van het verhaal. Misschien sneller dan je gedacht had. Maar hoe sneller ik schrijf en hoe sneller jij het leest, hoe sneller jij kunt beginnen aan jouw avontuur op de site van Drukwerknodig.nl. Daar gaat het me om. En die kern is: wat heb jij nodig, wat maken ze, en hoe zorg je dat jij het krijgt? Heel belangrijk, dus dat zet ik weer in een geel blokje:

De mannen, vrouwen en alles daartussenin van Drukwerknodig.nl maken heel veel drukproducten. Eigenlijk kun je zeggen: ze bedrukken alles, behalve je huisdier, je kamerplant of premier Rutte.

Netjes verdeeld over de categorieën “Boeken, huisstijl, promotie, horeca, outdoor en presentatie” kun je de volgende dingen laten bedrukken:

Genietboeken, hardcover en softcover boeken, afsprakenkaarten, hardcover en softcover agenda’s, boekenleggers, briefpapier, bureaukalenders, bureauleggers, doosjes, enveloppen, multomappen, ringbanden, notitieblokken, offertemappen, schriften, tabbladen, verzenddozen, visitekaartjes, brochures, buttons, cadeaubonnen, deurhangers, flessendozen, flessenhangers, flyers, folders, fotopuzzels, gondeldoosjes, hoodies, inpakpapier, kaart op hout, andere kaarten, katoenen tassen, kerstballen, andere ballen, magneetfolie, merci chocolade, mokken, muismatten, posters, raamstickers, schapkaarten, stickers op vel, stickers zonder vel, ronde stickers met of zonder vel, T-shirts, wijnkisten, wobblers (je kent ze wel), bierglazen, bierviltjes, champagneglazen, draagtrays, flesetiketten, krijtbordstickers, menukaarten, onderzetters, placemats, tafelkaarten, tafelkleden, theeglazen, wijnglazen, baniervlaggen, banners, spandoeken, beachflags, gevelborden, raamborden, sandwichborden, baliebordjes, baliedisplays, beurswanden, greene screens, langdurige plafondhangers, tijdelijke plafondhangers, statafels, zittafels, ligtafels, hangtafels,loop en -rentafels en X-boards (die ken je ook wel).

Toemaar, welkom terug onder dit gele blok. Ik had hem wat kleiner in gedachten, maar ja, ze bedrukken echt alles en dat wilde ik toch even laten zien. Blok dus. Geel Giga Blok. Als je dit leest, dan heb je kennelijk echt drukwerk nodig. Dan ben jij echt behoorlijk geïnteresseerd. Da’s fijn, want klanten zoals jij die willen ze graag, die fijne mannen en vrouwen en alles daartussenin van Drukwerknodig.nl

Al binnen een paar dagen kwam de bestelling aan

Ik nam de proef op de som, want zomaar klakkeloos iets aanbevelen aan mijn lezers, daar ben ik niet van. Ik ging dus helemaal spontaan viltjes bestellen, voor bier, maar later bedacht ik me dat er ook wijn of zelfs koffie op geserveerd zou kunnen worden. Het hele bestelproces was keimakkelijk, dat hadden jullie al gedacht. Want anders zou ik dit hele stuk niet geschreven hebben. Al binnen een paar dagen kwam de bestelling aan en man, man, wat een kwaliteit! Die overtrof zelfs mijn stoutste verwachtingen.

De viltjes kwamen in een mooie kartonnen doos die heel stevig aanvoelde. Het plastic om de viltjes liet zich gemakkelijk verwijderen. Er was geen overbodige opsmuk. Geen foldertjes met andere aanbiedingen. Geen gratis snuisterijtjes. Gewoon: doos met viltjes. Dat wil je toch?

Echte viltjes, zoals je die nog uit de kroeg kent, als je daar althans weleens kwam. Van dat lekkere dikke karton. Ook rond zoals viltjes horen te zijn. En heel fraai bedrukt. Met op de ene kant het logo van de site, inclusief de titel en een QR-code. Zodat je je gast niet hoeft uit te leggen wat dit voor site is, hij of zij kan er meteen naar toe gaan, hoeft ook niks op te noteren. Of, erger nog, op je viltje te schrijven!

Voor de andere kant koos ik zoals jullie boven zien voor een wat rustigere illustratie; ook in de unieke Bas van Vuren huisstijl. Visjes op een rustieke bruine achtergrond, zwemmend in een prachtig meer ergens in midden-Europa. En dat allemaal op een viltje dus. Bestel ze ook! Of iets anders. Dat wilde ik even zeggen. Maar er is meer. Lees dat hieronder in het gele blokje.

De leuke mensen van Drukwerknodig.nl hebben geheel spontaan aangeboden om onze weekprijs voor de 100e, 200e, 300e enzovoortigste reacties bij het wekelijkse intro te gaan sponsoren.

Al vele jaren is de weekprijs het bekende en felbegeerde zwaarvergulde lepeltje, dus ja, die attentie mag weleens een keertje worden opgefrist, zeker ook met het oog op de huidige gekte qua metaalprijzen en portokosten.

De zwaargepersonaliseerde viltjes zullen naar verwachting vanaf volgende maand worden verstuurd aan de gelukkige plaatsers van de zoveelste reacties. Hoe dat precies in zijn werk gaat, wanneer het precies gaat beginnen en vooral hoe jij dan zo’n viltje in de bus en op je salontafel kunt krijgen, wordt heel gauw bekend gemaakt op deze site.

Ik zeg: keileuk! Dank Drukwerknodig.nl en heel veel succes met jullie fijne digitale drukkerij. Dat heel Holland en misschien ook wel heel Vlaanderen jullie maar mogen vinden!

Ook de duurzaamheidstest (zowel glas als fles) doorstonden de viltjes glansrijk

Zie hier andere advertorials op deze site, aanvragen via het contactformulier of email.

Het Vrolijke Viltjes Klassement is trouwens per 12 december 2022 als volgt:

 1. Pawi 3
 2. DSR 2
 3. Ilona 1
 4. Bertie 1

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

46 gedachten over “Heb jij het nodig? Lees hier dingen over drukwerk die je nog niet wist!”

 1. Die QR-code tussen je ogen in natuurlijk geen gezicht. Dan ben je een schaap dat zich laat scannen voor wat extra bonuspunten oid.

 2. Niet tussen de ogen maar op het hoge voorhoofd.

  Schaapje? Die code brengt je heel gemakkelijk naar deze site en is dus een onderdeel van de personificatie.

  Wees blij dat je info niet onmiddellijk naar het reptielenhoofdkwartier gaat!

 3. Die ‘zwaargepersonaliseerde’ viltjes zijn in feite massaproductie.

  Echt persoonlijk zou een viltje met de avatar van de winnaar zijn, zoals met de Bokaal voor de Reageerder van het Jaar 2014 (de enige keer dat er onomstreden, harmonieuze verkiezingen zonder gedoe over de uitslag was trouwens).

 4. Jaja, die bokaal lag al een paar maanden later in gruzelementen ergens op een mesthoop in het hoge noorden. Nee, dat gaan we niet nog een keer doen, vadermans. *boosicoontjemetopgetrokkenwenkbrauwen

 5. Lasterlijke leugenpraatjes, je weet wel beter!

  Veel plezier met je steeds goedkopere kermisrommel.

 6. Nou nou, ochtendhumeurtje mensen. Alvast een adres waar de viltjes niet heen zullen gaan. Komt mooi uit, want naar Brussel rekent de post torenhoge tarieven.

  En wees maar blij dat ik geen Verkiezing van de Reageerder van het Jaar 2022 zal organiseren. Zou een bijzonder smadelijke afgang worden voor een zeker persoon.

 7. Geeneens sluik, dit wervende verhaal.
  Dit komt zeer waarschijnlijk vanavond verder ter tafel.
  Alvast veel plezier!

 8. Dank je, Pawi. Ik zal ze inderdaad vanavond live voor de camera heen en weer wapperen, er mijn tanden inzetten en andere duurzaamheidstesten op verzoek uitvoeren. Misschien komt de sponsor ook nog even langs voor een welkomstwoordje. Ik heb vanochtend al contact met ze gehad. Het hangt nog even af van de reacties van de lezers, zeiden ze. Die van DSR helpen niet, maar, zoals ik vergoeilijkend zei, “we kennen hem”. Al zou je hem een gratis limo sturen, dan nog zou hij klagen over een vaal plekje op het portier, een snoeppapiertje in de asbak, een niet goed vastgedraaide tankdop. Koning DSR noemen we hem hier op de redactie.

 9. “Steeds goedkopere kermisrommel” … zelfs als je weet wie het zegt snijdt het toch door de ziel. Allereerst zijn ze met liefde ontworpen. Hoef je niet mooi te vinden, maar dat kun je ook anders zeggen. En bovendien kosten ze dus 0,49 per stuk, zie https://www.drukwerknodig.nl/horeca/bierviltjes/ Niet goedkoop, geen rommel, en dus gewoon een aanrader voor diegene die er open voor staat.

 10. Ja, dat zal je gedacht wezen. Als DSR de honderdste reactie heeft oid, dan zal ik krijgen wat hem toekomt.

  Je maakt altijd wel iemand blij met zo’n prulletje, hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt.

  Jammer dat er geen Reageerder van het Jaar-verkiezing komt. Ik denk niet dat ik veel kans maak, maar APD zou er zeker naast grijpen. Na bijna tien keer is dat toch wel een viltje waard. -milde glimlachicoon-

 11. Is dit niet een advertorial, een reclametekst in de gedaante van een artikel, in ruil voor korting, of wie weet zelfs gratis koopwaar, wat geld en een sigaar?

  Dat had er dan wel eens bij mogen staan.

  Proberen te verdienen aan de reageerders dus….binnenkort een Tupperware-party?

 12. Sommige mensen, zoals Marcel van Roosmalen en Jim Cornette, slagen erin om op humoristische, aanstekelijke wijze reclame te maken voor van alles en nog wat via hun podcast. Misschien het idee om dat nog weer eens te proberen?

  APD zou deze lap tekst met zijn donkerbruin timbre toch wel binnen het uur uitgesproken moeten kunnen krijgen? -milde glimlachicoon-

  In geschreven vorm heeft Simon Carmiggelt zich er wel eens aan gewaagd, ‘In de weer met schrijfmachines’ oid.

  Maar ja, een viltje is geen schrijfmachine. En APD is geen…. Ach, we weten het, maar dat geeft verder niet. -nog mildere glimlachicoon-

 13. Nou-nou, lange teentjes, korte lontjes daar in huize Van Vuren. Dat belooft nog wat voor zometeen. -milde glimlachicoon-.

  DSR hoeft niet zo nodig een podcastje te maken, hoor. Hij kent zijn beperkingen.

  En nu weten we ook de officiële reden waarom APD ermee op is gehouden.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: