Ik hou nog niet van golfen

Buiten onder het balkon van mijn hotel stopt een autootje. Een oude van dagen zwaait zijn benen half uit de auto en doet zijn golfschoentjes aan. Met een kam in de hand loop hij naar de koplamp, verstelt daar iets, of zag hij een vliegenpoepje, en kamt zorgvuldig zijn haar.

Dan groet hij een andere oude van dagen die met een al even klein autootje en een al even zo geringe snelheid zojuist heeft ingeparkeerd. Vlak naast de zijne, hoewel het parkeerterrein groot en leeg is. Vrienden. Ze gaan golfen.

Maandagochtend. De rest van Nederland werkt. En ik kijk naar ouden van dagen. Over twintig jaar mijn beurt? Ik hou nog niet van golfen.

Uit: Ochtendschimmen, verzameld werk,© 2012 Apiedapie

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

17 gedachten over “Ik hou nog niet van golfen”

  1. @Spuit 11: == wat ga je dan doen, als ik vragen mag == het hoort bij de etiquette van het spel om op dat moment vooral niet de concentratie van de medespeler te verstoren, niet rond te gaan lopen, noch te spreken, en dus gewoon rustig te blijven staan.

  2. Er zijn nog veel meer dingen die je kunt gaan doen als je oud en der dagen zat bent. Zoals daar zijn; de klaverjas en de bridge, de bingo, het jeux de boulen, het MBVO (meer bewegen voor ouderen), het kofie- dan wel theeschenken voor nóg oudere ouderen, het frequenteren van de bejaardenhangplek, koffie ochtenden en middagen speciaal voor de eenzame zielige bejaarde medemens. En dan heb je de reisjes langs de Rijn met een goedgevulde bejaardenbus, of erop in een leuke ouden van dagen boot. Je kunt sjoelen, goedkoper met de trein of de tram gewoon zomaar ergens heen, op maandagmiddagen goedkoper naar de film. En je mag véél vaker bij verschillende artsen op bezoek in het ziekenhuis. voor onderzoekjes die lekker lang duren en waar je lekker lang voor in de wachtkamer mag blijven zitten. Zijn je dagen zó om hoor. Golf spelen is helemaal niet nodig ;-).

  3. Heb m’n teksten steeds aangepast en uiteindelijk in een holletje verstopt…

  4. Snakt zo’n ouwe van dagen bij zo’n uitdaging niet mateloos naar een hole in one? Of is het niet zijn cup of tee?

  5. Ik zie liever golven dan golfen en die dame op de foto draagt niet de voorgeschreven clubkleding. Neem die dame nou eens leunend tegen een reling met een tropische zonsondergang erachter, dan begrijp je wat ik bedoel.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: