Nieuw: heel uzelf op de therApiesite (68)

jankenSoms zijn zo’n prachtblog als dit en de mooie verhalen die erop verschijnen vooral een handvat voor de reageerders om de eigen jeugdherinneringen of het huidige ondraaglijke leed van zich af te schrijven. Zo ook vorige week, die in het teken stond van de genezing van de innig geliefde auteur Timmerark. Deze kanjer lag met een heuse tia (zoek maar op, is niet prettig) en een katheter (idem) in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam.

Ook voelde hij zich niet langer een dief, zoals in het ziekenhuis, waar hij ’s nachts op rooftocht ging in het keukentje, een ongeopend pak lange vingers vond, maar dat niet durfde te pakken.

Hij deed over verschillende reactiedraden verspreid live verslag van zijn gedachten, gevoelens, lieve thuisslapende vriendin, de schetenlatende medemannen op de zaal, en natuurlijk de verleidelijke nachtzusters. Hij probeerde eenmaal thuisgekomen wat oude boeken te slijten, zonder veel succes, en was vooral blij dat hij weer kon roken in bed. Ook voelde hij zich niet langer een dief, zoals in het ziekenhuis, waar hij ’s nachts op rooftocht ging in het keukentje, een ongeopend pak lange vingers vond, maar dat niet durfde te pakken. Ook het plassen gaat thuis beter, want ons Timmertje is zo’n man “die niet kan plassen (…) als er een andere man naast je staat, laat staan op een koude vloer met een verpleegster naast je die je bijlicht met een zaklantaarn.” Het blog werd daarmee, aldus Indra, een heuse therApiesite. En eind goed, al goed, hopen we. tante lucia

Pawi publiceerde het derde deel van haar jeugdherinneringen, over een huis met heel veel trappen, een vader met lust, en een wildaantrekkelijke buurvrouw. Lekker ding hoor! Maar niet leuk voor haar moeder. “En daar verscheen Tante Lucia, onze buurvrouw. In bikini, met een zomerhoed op haar loshangende haar, blootsvoets. Jong, mooi, vrolijk. Haar lippen gestift in dezelfde kleur als de nagellak van haar vingers en tenen. Je zag haar schaamteloze vrijheid. “Ha! Thee! Heerlijk! Wat is het warm hè? “ Ze was achterom gelopen. De sfeer werd nu zinderend.”

Normaliter honoreren wij geen sneren, maar vanwege de grappigheid maken we een uitzondering. De Schrijvende Rechter, wie anders, haalde uit naar een reageerder die waarderend had opgemerkt de dialogen in het verhaal van pawi niet gemist te hebben. “Dus jij had de dialogen niet gemist? Dat treft. DSR ook niet. Ook de afwezigheid van arresleeën en wenken voor het timmeren ener vogelhuisje hebben DSR volstrekt niet gestoord. -milde glimlachicoon-” Een ietsje minder sneren zou overigens welkom zijn. Dat spreekt.

De voorzitter bleek vorige week per direct haar functie te hebben neergelegd. Na 3 1/2 maand had ze nog steeds problemen met gmail.

Heer Rozenwater deed clandestien verslag van de nu echt escalerende ontwikkelingen rondom de Bewoners Commissie. De voorzitter bleek vorige week per direct haar functie te hebben neergelegd. Na 3 1/2 maand had ze nog steeds problemen met gmail. “Daar valt echt niet mee te werken. Misschien is het maar beter zo” merkte onze deep throat op, nog onwetend van het nog grotere onheil, dat nu gaat komen, te weten een greep naar de macht door A. “Het is A. puur en alleen te doen om de sleutel naar de gemeenschappelijk ruimte. Ze doet er alles aan om een setje sleutels in handen te krijgen,” zei hij nietsvermoedend.  Jaja. grotezus

Ook Letterzetter had geen gemakkelijke jeugd, zoals wij weten. Maar in het derde deel van zijn feuilleton valt het mee. Hij leert scheuvelen, en luistert op zondag naar het hoorspel “Sprong in het Heelal“, terwijl zijn mooie zus achter hem met een vriendje zit te friemelen in vaders leunstoel.  ’s Avonds laat vanuit zijn warme bedje leert hij over het geloof dat zijn vader hartstochtelijk praktizeert. “Als Vader en Moeder dan later op de avond gingen slapen bleef de slaapkamerdeur op een kier, wegens de warmte. Eens hoorde ik dat Vader bad. Ik dacht dat hij op zijn knieën voor het bed lag, hij mocht natuurlijk tegen het bed leunen, vanwege zijn zere been. Het bed kraakte ritmisch en ik hoorde hem smeken: “God, o God, o Gód…” Watertrappertje

Er waren ook nog wat ikjes, die lezersanekdotes uit de NRC die alhier voor gespreksstof blijven zorgen. Het meest gewaardeerd werd een kinderikje van Jaap Schokker. “De kleine doet het super op zwemles” maar betwijfelt of ze al mag afzwemmen. “Dat watertrappelen is keimoeilijk! Dan moet ik tot honderd tellen, maar dat kan ik nog niet.” Men vond het een keileuk kinderikje en onze Kees zag zijn zwembadverhaal bevestigd. Ad Hok meende te weten dat de badmeester de tijd (60 seconden) bijhield. En Lummel haalde herinneringen op uit het Zuiderbad “na de hengel, het touw en de haak watertrappen en daarna keet trappen onder de fontein.”

Een ikje over een selfiestick en een oma van 95 van Raf Vermolen kon onze reageerders minder bekoren. DSR: “Hoe dat plaatsen van een smartphone op een ‘opgeheven’ wandelstok in z’n werk gaat, dat wordt (…) niet duidelijk, maar da’s misschien wel het beste.” Henk (v/m zeloot) deed een verdienstelijk hikje, waarin hij het oude besje een stickie laat roken. “Oma neemt een paar diepe hijsen. Was ze in eerste instantie nog wat achterdochtig, bij de derde hijs toont ze een zelfverzekerde, geamuseerde glimlach en danst ze knetterstoned op de tafel.” telefoon

Ene Gerdien van Lange had iets grappigs gehoord over een mobieltjeDSR: “Van de selfiestick naar een jaren negentig-bakje over een mobiele telefoon. Dat lijkt er meer op, qua NRC-Ik-thematiek. Volgende week maar eens een oud besje dat nog heur haar kamt als de bakelieten huistelefoon schalt. Eindoordeel: 3 (zegge: drie)”

Een best wel mooi beschouwend ikje van rechtenstudent Erik Boot over Joseph, een schoonmaker op Schiphol, die met zijn zuurverdiende geld een waterput in zijn geboortedorpje in Kenia liet bouwen, maakte dan weer wat minder los. Maar goed, dat hou je toch en het was zaterdag.

Directe aanleiding was een volgens Klare taal incestueus incrowd ikje van een oud NRC-redacteur die nog mee wil doen en na zijn dood ook nog gratis in de krant wil.”

“Er wordt (…) veel te veel geneuzeld in de Ik-jes van de laatste tijd. Mensen lezen iets, denken iets, er wordt iets tegen ze gezegd, ze staan in de rij… maar echt iets gedaan of beleefd wordt er bijna niks meer.” had DSR eerder in de week al geoordeeld. Directe aanleiding was een volgens Klare taal incestueus incrowd ikje van een oud NRC-redacteur die nog mee wil doen en na zijn dood ook nog gratis in de krant wil.” We gaan het zien, Hans Ulrich, maar hopelijk duurt het nog lang.

Het 100e-reactielepeltje ging naar Mopperkont voor een opmerking over een nicht, en het mooie moppie muziek werd vorige week door Luvienna geplaatst. Njam njam, maar wel zielig voor die slang.

Nou, dat was weer het overzicht van alles wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd weer afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. Maar de reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de Apiedapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels.

Stuur nu ook zelf eens een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je weet wat je overkomt, sta jij volgende week in het nieuwe intro. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres.Alle voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen.

Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

353 gedachten over “Nieuw: heel uzelf op de therApiesite (68)”

 1. Als het over mijn (ziekenhuis) bijdragen gaat van de afgelopen week dan mag je wel al mijn reacties verwijderen. Ik wil alleen nog maar bij een club horen die mij er ook graag bij wilt.

  Like

 2. Tim, waarom voel je je zo snel aangevallen?

  Je feuilletonbijdragen, en zeker de laatste over die bijeenkomst, vond ik steengoed en dat heb ik ook duidelijk laten merken, maar aan ellenlange verhalen over ziek en zeer heb ik een gruwelijke hekel. Vandaar dat ik daar nauwelijks op reageer. Heeft waarschijnlijk te maken met m’n beroep.

  Je associatieve denken tijdens je slapeloze nachten boeien me weer wel, met name daar veel in herken.

  Ik vind Apie een zeer gastvrije blogbaas, die ons heus niet zal beperken tot 50 woorden per bijdrage, maar ik kan me voorstellen dat er ook voor hem grenzen zijn.

  Like

 3. Artafterallart 7:34

  Het op- en neerduimsysteem is hier uitermate onbetrouwbaar, aangezien bepaalde figuren hun sneue dagen en nachten vullen met het consequent neerduimen van de meest integere en prima reacties.

  Dus laten we ons daartoe niet beperken.

  Like

 4. De discussie hier kenmerkt zich weer door snel-op-de-teentjes-getrapten, belachelijk-makers, een laconieke blogbaas en een zoals altijd weer redelijke en vinger-op-de-zere-plekleggende Indra.

  Like

 5. Het staat ieder vrij om de schoen aan te trekken als die hem past en (over) te reageren. Dit blog wordt gekenmerkt door een bepaald kwaliteitsniveau in verhalen en reacties. Er wordt ruimhartig en welkomend omgegaan met schrijfsels van derden; wijs me de blogs maar aan waar je halve of hele pagina’s door kunt leuteren via reactievelden op artikelen van de blogbaas of anderen over alles wat er in je leven gebeurt, zonder enige relatie tot het bestaande of tot de in gang zijnde discussie. Je wordt er elders doorgaans beleefd maar vriendelijk uitgebonjourd, tot aan het zonder boeh noch bah schrappen van je bijdragen aan toe. Hier niet.

  Hier draait het primair op het vertonen van respekt naar collega-schrijvers, en een gehoopte zelfbeperking in het volplempen van hun reactiedraden. Regeltjes als het beperken van het aantal woorden in een reactie zijn nooit nodig geweest, en zullen wat mij betreft ook niet nodig worden.

  Voor degenen die een eigen blog hebben, doe daar rustig je dingetje, vermeld dat hier kort, als het in de discussie van pas komt (met name de wekelijkse draad met de ikjes staat traditiegetrouw open voor van alles en nog wat, doe het in feuilletons van anderen alleen als het met de gaande discussie te maken heeft), doe het met een samenvatting van de strekking, een paar regels citaat en een link, dat wordt hogelijk gewaardeerd.

  Maar dit is geen kladblok. Mocht je via associatief schrijven een wat langer verhaal alhier willen plaatsen, redigeer het dan, stuur het op via email, en zoals je gezien hebt, plaatsing, opgemaakt en al, met layout en plaatjes, volgt tot groot plezier van blogbaas, schrijvers en reageerders.

  Uitzonderingen die de regel bevestigen: (1) als je in therapie bent, in grote nood en je hebt het echt nodig, (2) als je hier nieuw bent, en (3) als je geen eigen blog hebt en op de Filippijnen woont.

  Overigens, hier is zoals bekend het Schone Lei Principe van toepassing, hetgeen inhoudt dat er elke week op maandag om 13h00 precies een nieuwe week begint, met nieuwe kansen. Ook vandaag zal het intro weer een en al positiviteit uitstralen, let vooral ook op de laatste regel van dat intro.

  Like

 6. Ik had gewoon al mijn ziekenhuisverhalen op mijn eigen blog moeten en kunnen plaatsen. Ik heb daar totaal niet aan gedacht, was een beetje dom, maar zal het vanaf nu wel doen.

  Like

 7. De blogbaas zelve kan ook nog wel eens z e e r z e e r lang van stof zijn.

  Als we objectief het aantal woorden tellen dan gaan blogbaas en DSR (zedeprediker numero uno) elke dag over hun vijftig woorden maximum heen.

  Blogbaas en DSR’s dagelijks gekibbel voegt ook kwalitatief z e e r weinig toe aan apie.com, toekomstige generaties zullen er geen aandacht aan besteden, snel aan voorbij scrollen maar het is zeker amusant, daar niet van.

  Voor de liefhebbers: Ik zal nog even een AVV’tje neerpleuren. Daarna ga ik de stad in.

  Art, bespreking van je kunst heb ik doorgespeeld aan mijn gecertificeerde vriendin. Of ze er wat mee gaat doen is de vraag.

  Like

 8. Dank je, Heer Rozenwater, ook jouw mening is genoteerd. Er is hier geen maximum van 50 woorden, waar haal je dat vandaan? Dat ik zelf het meeste schrijf op mijn eigen blog, kan toch neem ik aan niemand mij kwalijk nemen. Jij wel dus. Mag. Het is overigens niet waar, niet qua reacties en – sinds we met de feuilletons begonnen zijn – niet qua verhalen. Duik maar eens in de archieven, langere verhalen van mijzelve dateren van 2011 en daaromtrent.

  Like

 9. Ik neem het je niet kwalijk, ik constateer het alleen maar.

  Het lijkt hier overigens soms wel de BC, dat draaien om de hete brij. Voortaan gewoon meteen man (Timmer) en paard (Timmer) noemen. Scheelt weer een hoop onnodige woorden 🙂

  Like

 10. Nee hoor, ik had niet alleen Timmerark op het oog. Bovendien heb ik voor hem een uitzondering gemaakt, zie regel 1. Maar anders dan jullie laat ik elk weekend de hele afgelopen week de revue passeren, achter mekaar, alle draden, alle reacties (nodig voor het weekoverzicht) en dan vallen je bepaalde dingen op. En dan zeg ik er wat van, zonder een persoon aan te vallen, maar in het algemeen, positief als regie-aanwijzing geformuleerd, ook voor hen die het nog niet doen en misschien mochten gaan denken dat ze dit nu ook kunnen gaan doen, waardoor het van kwaad tot erger gaat. Dat was de strekking. En uitzonderingen, ook van mezelf, mogen altijd, die maken het leven de moeite waard.

  Like

 11. Oh, Tim, je bent ook een beetje een aansteller en een primadonna. En enigszins ondankbaar door zulke dingen te fluisteren in het luisterend oor dat de gemeenschap je hier met alle liefde biedt.

  Enfin, je bent een nog slechtere wegloper dan DSR, of APD destijds. We zullen je rond het middaguur vast wel weer zien. -milde glimlachicoon-

  Like

 12. @art
  Art, je bent een weergaasche zeikerd.

  Je dumpt je bijdragen, reageert agressief op kritiek en schoolmeestert erop los over hoe het er hier aan toe zou moeten gaan zonder nochthans moeite te doen om deel uit te maken van het gesprek, de mensen te leren kennen en zodoende deel uit te maken van de gemeenschap. Dan ben je wel de laatste die over mores zou moeten beginnen.

  Nee, totnutoe heb je je hier alleen nog maar gemanifesteerd om je eigen chagerijn te koesteren en te uiten.

  Like

 13. Pardon, Tim was alweer terug. Als ik op de laatste reactie klik, kom ik vaan op de een na laatste pagina terecht, vandaar.

  Like

 14. Vraagje: schijnt in Nederland het Oranjezonnetje, ten teken dat God ons goedgezind is?

  Like

 15. @DSR, zonnetje en goddelijke goedertierenheid hebben niets met elkaar te maken, dat zou jij met je plattelandsachtergrond toch moeten weten. Waar zouden we zijn zonder regen man!

  Het zonnetje schijnt overigens, er staat wel een straf windje, een enkel stout opwaaiend zomerjurkje van meerderjarig prinsesje of liever Koninginnetje naar keuze zit er dus nog altijd in voor hen die daar op wachten, niet opgeven, zie BVN Live op de link eerder gegeven.

  Like

 16. @APD
  Ach, zo’n ouwe koppensneller moet je een beetje halfweg komen. Jij hebt art ook gewoon z’n gang laten gaan met z’n voor dit blog, tamelijk ongebreidelde vergelijkingen. DSR is, als ie wordt aangevallen, nou eenmaal geen pacifist.

  En een blogbaas die zelf wel eens het woord ‘lul’ in de mond heeft genomen terwijl hij een concurrent overdacht, moet in dit opzicht ook maar wat slikken, zeker als het om schelden met een knipoog gaat, met jongensboekenwoorden als ‘weergaache’.

  Like

 17. @APD
  Toch moet je maar eens goed kijken: tijdens crisisjaren liep de koningin doorgaans in de stromende regen. Hoe het zich onder de koning zal ontwikkelen, zullen we nog moeten zien.

  Like

 18. Het is toch altijd weer een klein gemis om er met Koningsdag niet bij te zijn, zeker als de herinnering aan een uitstekende viering vorig jaar nog vers is.

  Aan de andere kant…..:

  Tientallen Dordtenaren met de achternaam De Koning staan vandaag in een speciaal vak aan de Mattenkade om de koning te verwelkomen. Bij het vak is een spandoek opgesteld met de tekst ‘De Koning groet de koning’. Dat meldt persdienst ANP.

  In Dordrecht wonen circa negentig mensen met die achternaam. Velen hebben gevolg gegeven aan de uitnodiging. Mevrouw Nellie De Koning-de Kreek zegt verguld te zijn met de invitatie. “Want het is best wel leuk om met De Koning getrouwd te zijn.” – NRC

  Like

 19. Het was dan ook een milde terechtwijzing, DSR. Op dit blog heb ik voorzover ik weet het woord lul niet in de mond genomen. En op dat andere blog, het zij maar weer eens gezegd, heb ik gezegd dat ik “dacht” dat hij dat was. Denken staat vrij.

  Like

 20. Ja, wat een leuk idee, dat konden ze vroeger niet doen, want niemand heet voorzover ik weet “De Koningin”. Het wachten is nu op de sinterklaasintocht, waar Sinterklaas alle mensen die “Klaas” heten zal begroeten in een speciaal vak. Ook een Pietenvak moet kunnen.

  Like

 21. @APD
  DSR reageert dan ook mild.

  Volgens mij is het woord ‘lul’ ook hier wel gebruikt. DSR heeft zich overigens voorzichting uitgedrukt door de brede term ‘duiden’ te gebruiken.

  Tussen zeggen dat iemand een lul (of zeikerd) is of zeggen dat je dat denkt dat iemand een lul is, is voor mij geen praktisch of moreel verschil. De vraag of iemand een lul is, is per definitie subjectief – en dus een mening-, zelfs als je het als een feit formuleert. Het als een feit formuleren heeft wel weer de charme van directheid, zonder met meel in de mond te praten. Daar gaf DSR in deze de voorkeur aan. Mag.

  Like

 22. Het zonnetje schijnt maar het is behoorlijk koud. Als we het weer als een teken voor het hoe hierboven over het koningsschap, en dit koningsschap in het bijzonder, wordt gedacht, hoe moeten we dit dan interpreteren?

  Like

 23. @Timmie, kijk uit met je lange tenen; die kunnen zeer doen als je ze stoot.

  Publiceer natuurlijk je verhalen op je eigen blog, maar doe dat ook hier! Misschien kan niet iedereen elk verhaal evenzeer waarderen als de meesten hier, maar je kunt het nou eenmaal niet iedereen naar de zin maken. Met jouw levenservaring weet je dat wel.

  Like

 24. @L
  Dat gaat over het land in het algemeen, niet alleen het koningschap.

  De tekenen des hemels die je noemt, duiden erop dat het weliswaar beter gaat met de economie, maar dat we er nog niet zijn. Ook moet de koning zich nog definitief bewijzen, onder meer bij het ramptroosten, en door zich wijs cq terughoudend op te stellen als de politici onverhoopt toch weer met de hoed in hand bij hem uitkomen na de volgende verkiezingen.

  Like

 25. Ook op zelfbeklagzinnetjes als “maar ik ben nu eenmaal een leugenaar, een klaploper, een simulant en met vakantie” zit niet iedereen te wachten. De argeloze lezer die hier niet alles volgt zou namelijk weleens kunnen denken dat de betrokken reageerder hier zo is genoemd. Schadelijk voor de sfeer van het blog. Wij schelden hier namelijk niet of zeer mild.

  Verder stelden wij van apiedapie.com ook de insinuaties niet op prijs dat er hier advertenties van datingsites en dildoteleshops zouden verschijnen en dat wij daaraan zouden verdienen. Ook hiervoor geldt: de lezer die het blog en mijzelve kent, weet wel beter. Maar de argeloze passant haakt subiet af. Moeten we niet willen.

  Het bleek overigens, zoals we weten, aan het surfgedrag van de betrokken reageerder zelf te liggen. Ik heb ooit voor een grappig verhaal over “Apie gaat daten” beroepsmatig een paar maanden lang datingsites bezocht, en my god, wat ik toen voor een ellende op het scherm kreeg, op alle tijdlijnen, zowel web als google als sociale media, dat wil je niet weten. Porno daar doe ik niet aan, ik heb gelukkig echte opwinding genoeg in het echte leven. love icoontje naar mijn bloedmooie vriendin die hier af en toe meeleest

  Pfoe, gelukkig over twintig minuten de Schone Lei, dit was een vervelend weekje en het blijft maar doorzeuren ook.

  Like

 26. De week begint met het soort gezeik waar Timmer nou juist géén behoefte aan heeft. Het zal hier saai worden. Want de uitgebreide vermaningen van Apiedapie, de gelijkhebberige reacties van ons Rechtertje en niet in de laatste plaats mijn sarcasme kennen we nu onderhand wel. Enz. enz.

  Mijn aansporing gericht tot Kt was bedoeld om het niveau hier, waar ze zich over beklaagt, danig op te krikken. Ik gaf daarbij enkele zinnige feuilletonsuggesties. Iets met Frans kan natuurlijk ook.

  Verder eens met Rozenwatertje, vooral mbt het man en paard noemen.

  Like

 27. Volgens mij heeft niemand daar behoefte aan, Kees, niet alleen Timmer. De vermaningen zijn regie-aanwijzingen, heel gebruikelijk in bloggersland waar een moderator een site beheert met meerdere schrijvers. Wat wil je dan, gewoon maar een schutting waar iedereen tegenaan mag plassen? Alles mag? Weet je hoe dat er uit gaat zien? Kijk maar eens om je heen op het internet. Je hebt mijn antwoord aan Rozenwater kennelijk niet gelezen, zo graag wilde je het met hem eens zijn. Laat het maar lekker saai worden dan. Je zit overigens op de verkeerde draad, de Schone Lei is om 13h00 elders begonnen.

  Like

 28. Apiedapie april 27, 2015 om 13:32

  Als ik geacht word volgens voorschrift van de blogbaas te reageren en zelfs toegevoegd krijg waar ik me mee bemoei als ik op een reactie reageer, is het reageren voor mij einde oefening.

  Ondertussen kunnen sneren aan mijn adres zonder commentaar van de blogbaas passeren. Het zal mij een biet zijn, die sneren, maar ik merk deze dubbele manier van doen toch even op.

  Like

 29. @Kees, het is Koningsdag vandaag, niet lange-tenendag. Als het helpt: blijf alsjeblieft. Zonder jouw regelmatige tegengas (en waar nodig voorgas) wordt het hier een stuk saaier.

  Like

 30. Laat maar Luvvie, allereerst wordt niemand hier geacht “volgens voorschrift” van de blogbaas te reageren, schromelijke en zelfs lasterlijke overdrijving en verdraaing van mijn zorgvuldige betoog. Bovendien heb ik hem niks toegevoegd, maar zei mild “zou ik bijna zeggen”, ook die reactie was zeker niet buiten het boekje.

  Sneren aan zijn adres die zonder commentaar van de blogbaas gepasseerd zijn? Ik heb geen sneren gezien die correctie behoefden, maar hij mag zich melden zoals hij weet.

  Wat wil hij nou? Dat ik bij elke sneer van een ander die hem niet welgevallig is vermanend optreed? En datzelfde dan ook bij anderen? Voorschriften dus? Ah, voor iedereen, maar niet voor zichzelf!

  Enerzijds pleit hij voor vrijheid, geen voorschriften, anderzijds wil hij dus een oneindig sterkere pietluttige moderatie. Kortom, hij is niet goed bezig en verlengt het gezeik van vorige week nu tot na 13h00 op de maandagmiddag. Kwalijk.

  En ik ga door op het pad van vooral optreden als mensen schelden en echt misselijk naar elkaar toe zijn en voor de rest met vriendelijke aanwijzingen de mensen zelve de boel een beetje in het normale proberen te houden. Zie ook het moderatiebeleid onder de knop van “Over&About”.

  Like

 31. Jongens toch….nieuwe week, nieuwe thread. Het geldt voor iedereen.

  Like

 32. Het was maar een grapje dat APD zijn geld zou verdienen met datingsites en reclame voor dildo´s. Ik had echt wel gedacht dat je dat je dat zou begrijpen. Jij insinueert vervolgens dat dit aan ons surfgedrag ligt terwijl er op deze computer nooit naar Porno gekeken is (dat bedoelde ik trouwens over het door elkaar lopen van mijn novelle Blank Vuil en mijn reacties op deze site) of naar een dildo is gezocht. Alle ellende begon met het downloaden van de gratis versie van Google Earth.

  Maar goed als ik (te lange) stukken op je site plaats over mijn ziekenhuis ervaringen dan deed ik dat omdat ik wilde dat ze gelezen zouden worden door de mensen die ik hier mag. Het is wel weer iets typisch voor mij om zo snel ergens over te schrijven. Een half jaar na dato zou ik het hebben verwerkt in een verhaal of erover hebben gezwegen. Maar mijn eigen Blog zou natuurlijk perfect geweest zijn. Dat ga ik vanaf nu ook doen onder de titel: ZIEK, over mijn ervaring om ziek uit dienst (het werkleven, niet het leger;) te gaan zo rond april 2008; waar ik mijn ervaringen kan gebruiken die ik buiten Blank Vuil wil houden.

  Je had het best even op de mail mogen zetten hoor, Apiedapie, of ook publiekelijk, dat je je er aan ergerde dat ik (vaak ’s nachts) mijn gevoelens zo lang verwoorde, ik had zelf ingeschat dat je de foto van de katheter niet zou plaatsen, maar dit terzijde.

  Mijn reacties als zijnde een leugenaar, en een fantast en op vakantie en de mazzel zijn beneden het door mij gewenste peil, maar soit, dan ben ik ook maar eens uit de slof geschoten. Over het weghalen van al mijn reacties: idem dito.

  Als ik het goed begrepen heb krijgen de mensen die mij volgen (27 inmiddels) een berichtje wanneer ik weer iets nieuws plaats, dat is afdoende voor mij. Zodra ik een nieuw aflevering voor Apiedapie heb ik zal ik deze hem mailen; ik ga ervan uit dat je deze nog steeds wilt plaatsen?

  Like

 33. @Timmerark, klinkt allemaal heel goed. Wel bizar dat je mij een email stuurt met het verzoek een foto van dat katheter te plaatsen, dat doe ik braaf, en met plezier voor je, meteen nog dezelfde avond als ik het goed heb, denkende dat je er een goede reden voor had, vanuit dat ziekenhuis of waar je dan ook in nood was, en nu vertel je doodleuk dat je had ingeschat dat ik die foto niet zou plaatsen. Wat zijn dat voor merkwaardige spelletjes?

  Gefeliciteerd met je 27 volgers, het worden er vast meer. Ze krijgen niet per definitie een mailtje bij elk nieuw bericht, daar moeten ze zich voor inschrijven. Ik ga dat zeker doen.

  Overigens, ik insinueerde niet dat die pop-ups naar rare sites aan je surfgedrag zou liggen, dat is een algemeen bekend feit. Het is gewoon zo. Waarnaar je op zoek bent, of je huisgenoot die je er nu bijhaalt (had ik niet gedaan), of wellicht een inbreker die elke nacht op jouw computer surft, of een kat die wijzer wil worden, dat weten die zoekrobots dan weer beter dan ik. Gelukkig maar. Ik hoef dat namelijk niet te weten.

  “Je surfgedrag”, Timmer, daar had ik het over. Jij maakt ervan dat ik heb gezegd dat je naar porno kijkt en naar dildo’s zoekt … Het downloaden van gratis software, of dat nou Google Earth of Mario is, is “surfgedrag”.

  Like

 34. Mijn opmerking april 26, 2015 om 19.57, heeft nogal wat commotie en kritiek, maar ook instemming opgeleverd.

  Het ging dus over kwaliteit en/of kwantiteit, waarover dus blijkbaar niet door mij geoordeeld mocht worden omdat ikzelf geen geen van beide heb geleverd.

  Ik blijf erbij, die opmerking was helemaal te goeder trouw en absoluut niet ‘ de mauvaise foi ‘ zoals het in het Frans zo duidelijk kan zijn.

  Roma locuta causa finita, wat mij betreft.

  Like

 35. Nee helaas, de Schone Lei is een wekelijks fenomeen. Vrij uniek, elke maandagmiddag. Als je die niet pakt moet je wachten op de volgende, net als een zonsverduistering. Maar samen komen we er wel doorheen. Nu samen!

  Like

 36. Riverside?
  -Yep.
  DSR nog gezien, gehoord.? Geen idee, Niet opgelet. Niet zo “My cup of tea”.
  Ze zijn bezig met ’n video over de aardigste uitspraken van hem, waar mogelijk voorzien van ’n ranzig randje.
  Voorlopige werktitel: “Likken naar boven, trappen naar beneden “: Op & Neer met DSR.
  Klopt. Het SM traject toont ineresse.
  Klink zo op het eerste gezicht uivoerbaar.
  Markt lijkt internationaal. Planning & distributie: Mail order?
  Presentatie, Accoord? Niet echt. Staat in dw stijger.
  Maar “Onder de Kerstboom met DSR” moet haalbaar zijn.
  Al nagedacht over DSR geeft de Plantjes Water?
  Ja. Kleinere markt.
  Die serie “Het Sterfbed van…..” lijkt goed in de markt te liggen.
  Er zijn ’n paar cultureel antropologische aspecten . Vooral dat stukje over de laatse ademtocht, is sterk.
  Komt ook ’n quiz bij. Wat denkt u dat de Stervende als laatste tekst zal zeggen?
  – Het was Conchita;
  – -Het goud ligt in de diepvries;
  – Let goed op Moeder ze sluist al mijn geld weg.

  Van alle 3 zijn opnames.

  Op internet aangeven wat jouw keuze was. Drie maanden later uittreiking van “Het Sterfbed van mijn Vader” beker aan de top 3 per uitspraak.

  Jouw regeltjes over “Het is vijf uur”. Er is belangstelling uit het buurthuis promotiefilm voor drug gebruik. Hoe kun je er in familiekring aan het Sterfbed van Vader” van ’n goede spuit genieten?

  Dan de video over de Laatste zin?
  heeft meer tijd nodig.. Eerst uitleggen wat ‘n “ikje” is. Dan uitleggen wat de laatste zin is.
  Doorgaans, kijken de meesten..ze hebben weinig idee wat de vraagsstelling eigenlijk is.
  De markt? Die is heel klein. Wie is er eigenlijk op het idee gekomen?
  “De laaste zin van ‘n “ikje”, met toelichting “hoe het zou kunnen? ” Hebben die luitjes niets meer om handen?
  Wil men bewijzen dat…..? Wat? Geen idee. Als er over 3 weken geen duidelijker respons is kkrijg je de opdracht terug.

  Heb je het laatste “ikje”
  “Buiten gebruik?”.
  Dat niveau ’n beetje.

  Moeder ligt op sterven.
  Iedereen al op de hoogte?
  Komen ze allemaal?
  Nou, de belangstelling bij Vader was van ’n andere golflengte.
  Moeder, had vrijwel de hele Noordkant onder Controle.
  Prostitutie, witwasssen.
  Zo kleurrijk als vader dood ging, zo stil zal het bij moeder zijn.
  Als er al luitjes komen is het niet veel. Het prachige Chinees porcelijn voor de bal gehakt, beetje kip om te kluiven, beetje friet. , . Appelmoes…misschien..Het moois blijft in de kast.
  Mandoline en gitaar komen, die hebben al ja gezegd.
  Zo veel geld als ze heeft, zo blij is men als ze er niet meer is.
  ’n Dag of wat, dan is het geschiedenis.
  Dat familielid, die ’n beetje ranzig schrijft?
  Die heeft ’n gevulde agenda.
  De errfenis? Veelal uitstekend belegd. Gespreid. Deels cocaine, prostirutie, onroerend goed.
  Voor ons ’n Muntje?
  Geen idee, mevrouw notaris weet misschien wel meer.

  De Rotary biedt ‘n 3 Daagse geheelverzorgde tour aan.

  Interessant. Met name voor presentatie, promotie “ Wie zijn wij..”
  Niet verplicht om ’n verhaal te houden, maar men zag je ’n paar weken terug bij die jubileum viering, men zou graag van jouw ’n verhaal over Migratie stroom naar Europa willen horen.
  Maar ook:
  Rokjesdag, wat is dat? Laat ik het plaatje van het blog hier zien. Die met dat rokje omhoog? Ja, die bedoel ik. Is meer om het niveau van het blog aan te geven.
  In het algemeen van is men hier nieuwsgierig naar je verhaal.
  Muziek instrument mee.
  Platform functie, de enige One Liner die scoort:
  “We Serve”.
  Ambitieuse setting. De vloer opgaan. verhaal houden: velen kijken naar Europa. Daar kom ik vandaan.
  Denk je dat je het kunt?
  Ja, vooral relaxed aangeven, geloof hoop, verwachting. Toekomst perspectief.
  Voor geleuter niet zoveel tijd?,
  Jawel maar dan aardig geleuter. Gaat verder dan “Het Sterfbed van..” “De laatste zin etc.
  Tot volgende week. Bevalt me goed.
  Sax mee? Ja, zit nu o.a. bij “Cry me a river”. Beeldschoon. 3 accoorden
  in prachtige setting. Op tenor Selmer schitterend.
  See you.

  Like

 37. Art schrijft diepe dingen die keiwaar zijn. Kunst moet de geest doen wapperen. Is waar, je kijkt naar kunst en hopla er gaat iets bewegen, je geest gaat op reis naar onbekende oorden.

  Hoewel ik ook weleens verstild voor een schilderij heb gestaan, de geest juist samengebald tot een (schrijve: 1) punt. Naar binnen. Daar waar je maar hoogst zelden komt. De plaats waar je ook mag zijn in een goede meditatie. Het wapperen uit zich dan in de minieme vibraties op molecular niveau waarvan je je ineens bewust wordt.

  Goed eten, hardlopen, muziek, seks, dat alles, lieve mensen, moet de geest doen wapperen. Zodat je uiteindelijk bij jezelf komt, je eigenste wapperende jezelf.

  Dank je, Art. Laat ons wapperen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.