Nieuw: heel uzelf op de therApiesite (68)

Soms zijn zo’n prachtblog als dit en de mooie verhalen die erop verschijnen vooral een handvat voor de reageerders om de eigen jeugdherinneringen of het huidige ondraaglijke leed van zich af te schrijven. Zo ook vorige week, die in het teken stond van de genezing van de innig geliefde auteur Timmerark. Deze kanjer lag met een heuse tia (zoek maar op, is niet prettig) en een katheter (idem) in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam.

Ook voelde hij zich niet langer een dief, zoals in het ziekenhuis, waar hij ’s nachts op rooftocht ging in het keukentje, een ongeopend pak lange vingers vond, maar dat niet durfde te pakken.

Hij deed over verschillende reactiedraden verspreid live verslag van zijn gedachten, gevoelens, lieve thuisslapende vriendin, de schetenlatende medemannen op de zaal, en natuurlijk de verleidelijke nachtzusters. Hij probeerde eenmaal thuisgekomen wat oude boeken te slijten, zonder veel succes, en was vooral blij dat hij weer kon roken in bed. Ook voelde hij zich niet langer een dief, zoals in het ziekenhuis, waar hij ’s nachts op rooftocht ging in het keukentje, een ongeopend pak lange vingers vond, maar dat niet durfde te pakken. Ook het plassen gaat thuis beter, want ons Timmertje is zo’n man “die niet kan plassen (…) als er een andere man naast je staat, laat staan op een koude vloer met een verpleegster naast je die je bijlicht met een zaklantaarn.” Het blog werd daarmee, aldus Indra, een heuse therApiesite. En eind goed, al goed, hopen we.

Pawi publiceerde het derde deel van haar jeugdherinneringen, over een huis met heel veel trappen, een vader met lust, en een wildaantrekkelijke buurvrouw. Lekker ding hoor! Maar niet leuk voor haar moeder. “En daar verscheen Tante Lucia, onze buurvrouw. In bikini, met een zomerhoed op haar loshangende haar, blootsvoets. Jong, mooi, vrolijk. Haar lippen gestift in dezelfde kleur als de nagellak van haar vingers en tenen. Je zag haar schaamteloze vrijheid. “Ha! Thee! Heerlijk! Wat is het warm hè? “ Ze was achterom gelopen. De sfeer werd nu zinderend.”

Normaliter honoreren wij geen sneren, maar vanwege de grappigheid maken we een uitzondering. De Schrijvende Rechter, wie anders, haalde uit naar een reageerder die waarderend had opgemerkt de dialogen in het verhaal van pawi niet gemist te hebben. “Dus jij had de dialogen niet gemist? Dat treft. DSR ook niet. Ook de afwezigheid van arresleeën en wenken voor het timmeren ener vogelhuisje hebben DSR volstrekt niet gestoord. -milde glimlachicoon-” Een ietsje minder sneren zou overigens welkom zijn. Dat spreekt.

De voorzitter bleek vorige week per direct haar functie te hebben neergelegd. Na 3 1/2 maand had ze nog steeds problemen met gmail.

Heer Rozenwater deed clandestien verslag van de nu echt escalerende ontwikkelingen rondom de Bewoners Commissie. De voorzitter bleek vorige week per direct haar functie te hebben neergelegd. Na 3 1/2 maand had ze nog steeds problemen met gmail. “Daar valt echt niet mee te werken. Misschien is het maar beter zo” merkte onze deep throat op, nog onwetend van het nog grotere onheil, dat nu gaat komen, te weten een greep naar de macht door A. “Het is A. puur en alleen te doen om de sleutel naar de gemeenschappelijk ruimte. Ze doet er alles aan om een setje sleutels in handen te krijgen,” zei hij nietsvermoedend. Jaja.

grotezus

Ook Letterzetter had geen gemakkelijke jeugd, zoals wij weten. Maar in het derde deel van zijn feuilleton valt het mee. Hij leert scheuvelen, en luistert op zondag naar het hoorspel “Sprong in het Heelal“, terwijl zijn mooie zus achter hem met een vriendje zit te friemelen in vaders leunstoel. ’s Avonds laat vanuit zijn warme bedje leert hij over het geloof dat zijn vader hartstochtelijk praktizeert. “Als Vader en Moeder dan later op de avond gingen slapen bleef de slaapkamerdeur op een kier, wegens de warmte. Eens hoorde ik dat Vader bad. Ik dacht dat hij op zijn knieën voor het bed lag, hij mocht natuurlijk tegen het bed leunen, vanwege zijn zere been. Het bed kraakte ritmisch en ik hoorde hem smeken: “God, o God, o Gód…”

Er waren ook nog wat ikjes, die lezersanekdotes uit de NRC die alhier voor gespreksstof blijven zorgen. Het meest gewaardeerd werd een kinderikje van Jaap Schokker. “De kleine doet het super op zwemles” maar betwijfelt of ze al mag afzwemmen. “Dat watertrappelen is keimoeilijk! Dan moet ik tot honderd tellen, maar dat kan ik nog niet.” Men vond het een keileuk kinderikje en onze Kees zag zijn zwembadverhaal bevestigd. Ad Hok meende te weten dat de badmeester de tijd (60 seconden) bijhield. En Lummel haalde herinneringen op uit het Zuiderbad “na de hengel, het touw en de haak watertrappen en daarna keet trappen onder de fontein.”

Een ikje over een selfiestick en een oma van 95 van Raf Vermolen kon onze reageerders minder bekoren. DSR: “Hoe dat plaatsen van een smartphone op een ‘opgeheven’ wandelstok in z’n werk gaat, dat wordt (…) niet duidelijk, maar da’s misschien wel het beste.” Henk (v/m zeloot) deed een verdienstelijk hikje, waarin hij het oude besje een stickie laat roken. “Oma neemt een paar diepe hijsen. Was ze in eerste instantie nog wat achterdochtig, bij de derde hijs toont ze een zelfverzekerde, geamuseerde glimlach en danst ze knetterstoned op de tafel.”

Ene Gerdien van Lange had iets grappigs gehoord over een mobieltje. DSR: “Van de selfiestick naar een jaren negentig-bakje over een mobiele telefoon. Dat lijkt er meer op, qua NRC-Ik-thematiek. Volgende week maar eens een oud besje dat nog heur haar kamt als de bakelieten huistelefoon schalt. Eindoordeel: 3 (zegge: drie)”

Een best wel mooi beschouwend ikje van rechtenstudent Erik Boot over Joseph, een schoonmaker op Schiphol, die met zijn zuurverdiende geld een waterput in zijn geboortedorpje in Kenia liet bouwen, maakte dan weer wat minder los. Maar goed, dat hou je toch en het was zaterdag.

Directe aanleiding was een volgens Klare taal incestueus incrowd ikje van een oud NRC-redacteur die nog mee wil doen en na zijn dood ook nog gratis in de krant wil.”

“Er wordt (…) veel te veel geneuzeld in de Ik-jes van de laatste tijd. Mensen lezen iets, denken iets, er wordt iets tegen ze gezegd, ze staan in de rij… maar echt iets gedaan of beleefd wordt er bijna niks meer.” had DSR eerder in de week al geoordeeld. Directe aanleiding was een volgens Klare taal incestueus incrowd ikje van een oud NRC-redacteur die nog mee wil doen en na zijn dood ook nog gratis in de krant wil.” We gaan het zien, Hans Ulrich, maar hopelijk duurt het nog lang.

Het 100e-reactielepeltje ging naar Mopperkont voor een opmerking over een nicht, en het mooie moppie muziek werd vorige week door Luvienna geplaatst. Njam njam, maar wel zielig voor die slang.

Nou, dat was weer het overzicht van alles wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd weer afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. Maar de reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de Apiedapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels.

Stuur nu ook zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je weet wat je overkomt, sta jij volgende week in het nieuwe intro. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres.Alle voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen.

Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

353 gedachten over “Nieuw: heel uzelf op de therApiesite (68)”

 1. Hahahaaa icoontje, het is echt een heel grappige pointe, dat ikje van vandaag dat is me er eentje. Maar ja, zoals DSR al aangeeft, bijna zo grappig dat het niet echt gebeurd kan zijn. Toch een bravo icoontje van mijn kant. Zo willen we ze hebben hoor, ik wel tenminste.

 2. Allemachtig – nou ook nog schooierij om gratis zendtijd. Heb er toch even naar gekeken, kan het niet laten.

  Tipje: laat er eens naar kijken door iemand die de Engelse taal beheerst….

 3. Maar Roos roept zijn sjaggo wel over zichzelf af natuurlijk, lichtelijk masochistisch vind ik het bijvoorbeeld dat hij in een Bewoners Commissie gaat zitten waar de verbrijzelde liefde van zijn leven ook in zit. Gek als een deur, dat weten we inmiddels, dus niet voor de heb voor het leven, maar ze gaat vast uitdagend gekleed, en gunt de medecommissieleden misschien wel bewust wat inkijkjes. En Roos? Roos wil niet kijken, maar kijkt wel. Steels. Triest. Want Roos weet hoe het allemaal aanvoelt. Dat doe je jezelf toch niet aan???

 4. Nou moe, da’s behoorlijk apart en heel verheugend nieuws. De telaapjes melden me zojuist dat artafterallart de 200e reactie heeft geplaatst, en aldus (maar dat weet hij vermoedelijk niet) volgende week het bijbehorende felbegeerde lepeltje zal ontvangen (art: let op het weekoverzicht dat volgende week om 13h00 stipt wordt gepubliceerd). Vele reageerders doen er elke week weer moeite voor, en art komt het zomaar aanwaaien. Die moeten we in de gaten gaan houden, die jongen! 😀

 5. @HR
  Verjaagd worden door de overgrootvader, verloren (ontvoerd of verongelukt) gewaand worden, meester Splunter die dreigt de ribbekast blauw te verven, het hertrouwen van de moeder met een man van wie ze niet naar Hour of Power mocht kijken, zijn dementeren, includief het ronddelen van poep, het weigeren van een rietje door een rotober hoewel ze Parkinson had…. – het is allemaal al een in een of meerdere andere boeken aan de orde geweest. En dat is nog maar wat me zo te binnen schiet, er was nog meer.

  En moeder speelt maar een zijdelingse rol speelt in veel verhalen. Ik had meer focus verwacht.

 6. Niet te geloven dat een zo duidelijk verzonnen plot, gebaseerd op een ouwe mop, door de ikjes-douane heen komt. 😦

 7. Hmm, zou het echt een ouwe mop zijn, ik had hem nog nooit gehoord. Een snelle google levert ook geen resultaten op. We zullen op Ad Hok moeten wachten voor het definitieve oordeel.

 8. Hm, de sterretjeszeloot heeft vannacht maar liefst een keer of tien op 1 sterretje (“heel slecht”) gedrukt. Ik houd me dan maar vast aan de kwalitatieve loftuigingen die ik heb mogen ontvangen voor dit intro. Kom zeg, je zou er anders bijna mee ophouden! 🙂

 9. Dat lepeltje komt me goed van pas, Apiedapie, door een spontane (?) zwelling van mijn achilleshiel lukt het niet meer zonder dat gereedschap mijn schoen aan te trekken. Het is toch een schoenlepeltje?

 10. Een snelle google leverde het volgende resultaat op:

  staat er een Turk bij de albert heijn met een Marokkaan.. de Turk wilt wat kopieeren en draagt de kopieermachine naar buiten. De Marokkaan zegt: “ah abi wat doe jij, je maakt ons allochtonen zwart..” zegt de Turk: “er staat BUITEN GEBRUIK”

  Gedateerd 05-04-2011

 11. Juist, Ad. Iets dergelijks had ik ook al eens gelezen. En ook iets over toiletten bij tankstations. Nou ja, te dom voor woorden dus!

 12. Het is helaas een theelepeltje, Art, wel uitermate fraai vormgegeven. Je ziet hem volgende week, of blader anders eens door wat ouwe weekoverzichten, hij wordt vrijwel wekelijks uitgereikt.

 13. Als onze art het lepeltje aanscherpt, kan ie er misschien wel z’n eksterogen mee uitscheppen.

 14. Apiedapie april 23, 2015 om 17:57

  Doe is gek Apie, en geef die man een schoenlepeltje. Hij komt fraai binnen naar mijn smaak en geeft en passant ons Rechtertje weer wat omhanden. En voor je het weten hebben we straks team Roosart, goed voor kunstige dingen enzo. Dat portret van zus art vond ik origineel weergegeven. Goede reden om een blik op zijn blog te werpen.

 15. Het punt, oh lieve Keessie, is dat ik dat dolgraag zou doen, zoveel 70-jarigen zijn er niet onder onze lepeltjeswinnaars, maar ik bestel die dingen bij de groothandel. Ik heb nog een doos met, ik heb ze net geteld, 47 gewone lepeltjes. Ga ik nu schoenlepels bestellen, dan duurt het minimaal 7 werkdagen. Too late! Maar we nemen het mee in de lange-termijnstrategie. Fijn je weer te zien overigens. Je werd gemist, zoals je vast hebt gezien.

 16. Hallo aardige Apiedapie. Ik herlees je naar mij toe zo lieve intro nog eens en ik moet toch graag één dingetje recht zetten. Ik begin een reconstructie te maken van de precieze vier opnames in 15 dagen tijd.

  En dat voor drie verschillende redenen. Plasproblemen (twee maal), een bijna hartaanval (blijkbaar, ik moet het nog na gaan vragen maar ik bleek een alarmerend tekort aan kalium te hebben ten tijde van een (bijna) rituele katheder sessie en ik mocht absoluut niet meer (op de fiets zeker niet) naar huis en eenmaal dus voor de TIA.

  Ik kan nu even weer niet slapen en het schrijven gaat moeilijk dus ik ben erg blij dat ik het Word pakket heb aangeschaft vanwege de spellingscontrole.

  Je schrijft dat ik toen ik weer thuis was ik erg blij was weer in bed te kunnen roken (is waar maar wel onder bewaking van mijn vriendin!) en dat ik en passant wat oude boeken aan de wonderbaarlijk mooie mix aan bezoekers van jouw met zoveel kunde en passie gemaakte site wilde slijten (moet eigenlijk cursief maar dat lukt me nu even niet).

  Niets is minder waar! Ik wilde ze gratis weggeven, en ook de verzendkosten voor mijn rekening nemen. Het schijnt dat mensen met een TIA soms even van persoonlijkheid veranderen. Maar dat dit niet blijvend hoeft te zijn. Opgelucht ademend icoontje.

 17. Ja, dat is zo, Timmerark, je wilde die boeken gratis slijten, toch wilde niemand ze hebben, kun je nagaan. Hoe zo’n lief bedoeld plannetje zo in de kiem gesmoord wordt!

 18. Passie

  Vorig jaar was ik samen met mijn vader in Italië om de Mille Miglia te bezoeken – een rally voor oldtimers – in onze Alfa Romeo Bertone. Na een dag rondrijden hadden we zin om wat te eten. Na een overheerlijke pizza rekenden we af en liepen we rustig terug naar onze Alfa, die er mooi uitzag in de laatste zonnestralen. Toen we dichter bij de auto kwamen, zagen we iets bewegen. Een persoon lag met zijn hoofd op het stuur. Toen hij ons opmerkte, rolde een traan over z’n wang. We openden de deur en hij zei dat hij vroeger ook zo’n auto had, maar die moest verkopen door zijn financiële situatie. Italianen en hun passie voor auto’s.

  Mik Kuiper

 19. Alsof een lauwe pizza in je snufferd kletst, dat gevoel krijgt DSR van staaltje klefschrijverij, dat zo jammerlijk mislukt in de wanhopig poging sfeer te creeeren.

  ‘overheerlijke pizza, ‘rustig teruglopen’, ‘die er mooi uitzag’ (dju, wat banaal) – bweeh….en met het verhaal heeft het niets te maken.

  En dan lijkt er eindelijk iets te gebeuren, met emotie en gevoel, en dan wordt het afgeraffeld met kil boekhoudersproza als ‘persoon’ (zeg toch gewoon ‘man’) en ‘maar die moest verkopen door zijn financiële situatie.’.

  Dat maakt die laatste zin niet goed, integendeel. Had liever iets meer verteld over hoe het verder ging. Maakte de man zich de voeten uit? Mocht hij nog even aan het leer van de bestuurderstoel snuffelen?
  Eindoordeel: 3- (zegge: driemin)

 20. Ja, zo is het Mik, dat maken wij Alfarijders wel vaker mee. Ik zelve sluit daarom het portier af. Maar ook dan moet je oppassen. Ze klemmen zich soms om de uitlaat. Heel vervelend, dan hoor je zo’n rotgeluid bij het optrekken.

  Alfa Romeo is denk ik het enige merk waarvan de auto’s mooier zijn dan de pitspoezen die erop liggen. Je hebt tijdens zo’n autosalon echt de neiging om te roepen, he, ga eens opzij! Dat heb ik met andere merken niet.

 21. O ja, da’s waar ook, Apie is een Alfa-adept. Maar de situatie dat Apie tegen een pitspoes roept dat ze opzij moet gaan krijg ik toch moeilijk in beeld.

 22. Alfa Romeo Giulia 1300 Wit

  (Die ik kocht omtrent 1980 was niet die van het filmpje!)
  Ze was vijf jaar en ik verliefd.
  Enkele weken later was de verliefdheid voorbij, want:
  – Ze was een door-en-doorgeroeste roestbak
  – Ze startte niet als het vochtig weer was
  – Ze startte ook niet als je haar met drie man aanduwde
  – Als ze soms reed, dan schakelde ze niet, soms alleen als je dubbelklutste
  – Als ik haar verlichting aandeed sloeg haar motor af
  – In de bijzondere gevallen dat ze startte, moest ze eerst tien minuten warmlopen voordat je met haar kon wegrijden, op straffe van bokken of een afslaande motor
  – Voor het eventueel vervangen van de uitlaat moest ik eerst een paar jaar vlijtig sparen
  – De voorramen vielen tijdens een ritje spontaan naar beneden
  – Er zwommen eenden in de kofferbak als het had geregend
  – Ik moest geld toe geven toen ik haar inruilde

  Ze had één gunstige eigenschap: ze was heel zuinig in het gebruik.
  In de driekwart jaar dat ik haar eigenaar was heb ik maar één keer kunnen tanken.

 23. Ja, je kunt het wat minder treffen. Zelve rijd ik al sinds mijn 20e Alfa en heb nooit problemen gehad, integendeel, het heeft mijn leven verblijd. Het stuurtje, het pookje, het geluid … er is niets zo lekker (zo geil had ik bijna geschreven) als een Alfa Romeo. Een goeie dan, niet zo’n Mio of Mito braadpannetje.

 24. ik heb niets met auto’s en de sentimenten van hun bezitters.
  buona notte

 25. Ik heb geen rijbewijs en twee gewone poesen die vandaag, gisteren (24 april) zes jaar zijn geworden en ik ga nu dromen maar hopelijk niet van een pispoes.

 26. Tim, ik kan me ook geen Alfa veroorloven, maar ook geen 2 pakjes sigaretten per dag, ondanks de ruim 40 uur die ik draai! Heb je dat wel eens uitgerekend? 😉

 27. Ik rij Car2Go. Heerlijke wagentjes, kan ik iedereen die in Amsterdam woont aanraden.

 28. Postzegels

  Wij behoren tot de generatie die bij een verjaardag nog feliciteert met een kaart of brief per post. Omdat we geen postzegels meer hadden, ging ik naar het postagentschap om nieuwe te kopen.

  Kostte meer tijd dan voorzien: „U weet dat u er minstens tien moet kopen?” vroeg de verkoopster met een stem die aangaf dat ze verwachtte dat ik ze dan wel niet zou willen. Ik wilde er zelfs twintig! Nou dat was de verkoop van de dag. Ik vroeg wel speciaal om zelfklevende zegels. Toen ze me de kleurige met de hoofden van bekende Nederlandse dj’s afgebeelde zegels overhandigde, vroeg ik zekerheidshalve toch nog maar een keer of ze wel zelfklevend waren.

  „Ja hoor, u hoeft er alleen maar aan te likken.”

  Andrea Nelissen-De Pont

 29. Een ikje dat begint met “Wij behoren tot de generatie ..” dat kan niet meer goed komen. Ach guttegut de nieuwe tijd, wat u zegt. Voor mij als expat een nieuwtje: er zijn dus postzegels met bekende Nederlandse dj’s??? Da’s nogeens iets om je over op te winden. In mijn generatie spaarde je zeehelden, staatsmannen en dieren, maar ja, die zijn er niet meer natuurlijk. Eindoordeel: 6, 5 (schrijve: zeseneenhalf). Het halve puntje voor de moeite. Andrea heeft dit ikje naar verluidt per paard en wagen bij de NRC-redaktie afgeleverd.

 30. En jawel, we hebben beeld! Helegaar gemist, maar ja, ik heb al jaren geen post met postzegels meer gekregen. Als je ze scant met je smarthphone dan hoor je zelfs een lievelingstrack van de DJ in kwestie. Nou moe, sapperdeflap ik sta paf.

 31. Verbazingwekkend, dat er nog postzegels zijn waar je aan moet likken. Die enkele keer dat ik postzegels koop zijn ze altijd zelfklevend – zonder likken.

 32. Inmiddels is de syntax voor Nederlandse kentekens sinds 30 maart als volgt: GB-001-B, maar ooit komt vast wel de syntax AA-AA-AA in gebruik. Voor als dat eenmaal zover is:

  HE-RO-WA

  @Apie Dat kun je vast wel in je fraaie kentekenplaat verwerken (hoe heb je dat gedaan trouwens?)

 33. Ah, een mannetje! Altijd handig, mannetjes.

  HeRoWa! Kom eens gauw kijken!

 34. OH, APD heeft het EIndoordelen overgenomen? Dan neemt DSR een dagje vrij. -misnoegd glimlachje-icoon-

 35. Geniet ervan, rechtertje, je was er zo aan toe! Moegestreden. Blogbaas dezes voelt dipjes aan, burnoutjes en neemt actie. Mensen in mijn omgeving noemen mij wel een bloggerfluisteraar. Zouden ze gelijk hebben? Denk het wel!

 36. Een dagje vrij van het Eindoordelen – voor de rest laat DSR zich niet wegterroriseren.

 37. Tuurlijk, plaats een lekker moppie muziek, of schrijf een gedichtje. Desnoods een verhaal over hoe je vannacht geslapen hebt. Maar nee, liever geen Eindoordeel vandaag. Dat is al geveld.

  Laten we volgende week nog een stapje verder gaan. Een hele zaterdag zonder Eindoordeel, van niemand. Haaa, voel je de rust? Ik wel. De lichtheid van het weekend die ook Heer Rozenwater praktizeert. Oooooom …

 38. Nee APD, een echt Eindoordeel is niet geveld vandaag, en dat weet je best. Man-man, wat sta je strak met je krampachtig ge-ontspan. -milde glimlachicoon-

 39. Indra april 25, 2015 om 08:12

  Je kunt je ook maar beter helemaal geen sigaretten veroorloven Indra. En jouw geld gaat natuurlijk op aan die twee verwende snotneuzen. 😉

 40. Letterzetter april 24, 2015 om 17:28

  Letter :-). Als je je auto aanspreekt alsof het een vrouw is ben je pas een echte man!

 41. Apiedapie april 25, 2015 om 11:30

  Een aardige pastiche van een Eindoordeel, maar ik mis de genadeloze scherpte van ons Rechtertje.

 42. Kees, het was niet als een pastiche bedoeld. Ik schrijf mijn eigen dingetjes en heb mijn eigen stijl. Alleen het woord “Eindoordeel” was uiteraard een gebbetje. Met het verwachte effect van iemand die in de gordijnen vloog. Didn’t think it was that easy .. 🙂

 43. Ach, maar dan wel met enige zelfkennis gezien de luchtige toonzetting.
  ’t was overigens een redelijke adequate bespreking.

 44. Kees 14:06

  Voor mij inderdaad sinds ruim een half jaar geen sigaretten meer, maar er was eerst een forse longontsteking voor nodig om me nou eindelijk eens te motiveren. Roken en onregelmatig en dus vaak slecht eten zie je heel vaak in de zorg. Het valt niet altijd mee om daarvan los te komen.

  Wat betreft mijn knullen: die krijgen nauwelijks de kans om verwend te raken. Eerst moeten brillen en (veel te vroegtijdige) beugelbekkies betaald worden.

 45. Indra april 25, 2015 om 15:49

  Indra, hou vol, want roken is minstens zo slecht als Tims paracetamol!

  Maar meen je nu echt dat je ze niet een beetje verwend (op welke manier ook?)

 46. Apiedapie april 25, 2015 om 14:51

  Er bestaan kennelijk ook onbedoelde pastiches. Verder eens met het oordeel van ons Rechtertje over jouw pv. Eindoordeel.

 47. Kees @15:58

  Financieel kan ik ze niet eens verwennen, maar ik compenseer wel de afwezigheid van hun vader en mijn gedwongen afwezigheid i.v.m. werk door meer dingen goed te vinden.

 48. @ Indra

  Als ik het niet dacht. :-). Ik vind dat, in alle ernst, wel een riskante aanpak. Mijn dochter verloor haar moeder toen ze 15 was, maar ik heb dat nooit op die manier gecompenseerd, als je zoiets al kunt compenseren. Ik denk het niet eigenlijk.

 49. Kees @16:40

  Nee hoor, niks riskants aan. Gewoon een half uurtje langer mogen opblijven dan hun leeftijd/klasgenoten. Mezelf iets meer oppeppen om, ondanks m’n moeheid, nog een spelletje te doen.Samen een leuke film te kijken. En…niet te lang achter m’n computer blijven hangen, want dat mogen ze van mij ook niet. Ik ben nu weg!

 50. @ Indra april 25, 2015 om 17:16

  Ah! Maar dat is toch iets heel anders dan “meer dingen goed vinden”?!

 51. Indra als moeder, dat willen we allemaal wel (en ik zou mama weer met alle plezier in haar korset helpen :-))

  Aardig gefröbel van Apie met mijn Car2Go nummerbord maar het kan natuurlijk veel en veel beter.

  @Apie, dus jij beweert dat de duimpjeszeloot mijn reactie omhoog heeft zitten duimen? En waarom dan?

 52. Nou Indra, wordt weer het hemd van het lijf gevraagd 😦

  Roos, baas boven baas 😀 De pausmobiel op de achtergrond is ook niet slecht 😀

  Ja waarom dan, je lijkt DSR wel, ik beweer niks, ik constateer slechts feiten, de duiding is voor degene die duidt.

 53. .. maar je suggereert wel het één en ander….

  Maria Callas had overigens ook een gouden strotje. Jeetjemina!

 54. Voor wie het leuk vindt om te weten: de 75 euro waarvan ik dacht in de wachtruimte van de EHBO of in de behandelkamer (leek mij zelf erg onwaarschijnlijk) bestolen te zijn, of waarvan ik dacht dat ik die op de colamachine had laten liggen (een typische TimmerArk mogelijkheid) heb ik net teruggevonden in een half leeg pakje klikpeuken.

  Klikpeuken zijn sigaretten waardoor je, als je op een mechaniekje in het filter klinkt, een mentholsigaret krijgt in plaats van een gewone sigaret. Wie zegt dat roken alleen maar geld kost?

 55. TimmerArk april 25, 2015 om 19:24

  Niet alleen maar geld, maar ook nog je gezondheid. Tenminste, die kans is groot. Indra bevestigde dat zonet nog.

  Dat “leeglopen” was, zeker in jouw geval, positief bedoeld.

 56. Dat weet ik toch Kees! Ik zit net naar een opgenomen programma van de keuringdienst van waarde te kijken over slakken en het slakkenbedrog. Slakken worden soms in andere huisjes dan hun eigen geduwd voor de commercie!

  Maar goed, ik meende mij even te bedenken dat ik mij ergens, eens, op een detail lichtelijk te hebben tegengesproken maar zit daar maar niet mee in, ik doe het in ieder geval niet. These days are over!

  Het is niet eens dichterlijke vrijheid, meer een kwestie van niet meer de exacte volgorde van zaken kunnen herinneren. Maar de lengte blijft 40 centimeter.

 57. Och Timmer, afgezien van die vreselijke katheterstory, vind ik dat je er nog niet eens zo slecht vanaf bent gekomen, nu weer 75 euro terugvinden, onverwachts gewoon in je sjekbaal ( vriendje van Spekman misschien),natuurlijk voorzien van een ironische glimlachicoon.

  Het zwelgen in ellende kan veel positieve ervaringen losmaken en aanzetten tot het schrijven van van naturalistische , uit het leven gegrepen verhalen, zoals de geschiedenis al vaak heeft laten zien.

  Naturalisme( nurture, nature), realisme ( het jongetje met de traan)
  dit alles kan tot grote hoogten leiden.

 58. DSR,
  Laat je vooral niet weg- veroordelen door de Kees -gymnasiasten dezer aarde.

 59. @HeRoWa 19:21 u.

  Ach, Callas! Node gemist in de keuken als er nootmuskaat geraspt moest worden, of het frituurmandje ontvet.

  Heden ten dage worden de sterren van de hemel gezongen door mooier klinkende dames dan Callas. Wel met Mozart natuurlijk!

 60. Koningsdag. Bah, ik krijg het maar niet uit mijn strot. Koninginnedag dat was een heel ander gebeuren, zonder gedachten aan het fascisme. Koninginnenacht was nog mooier, vanaf je vijftiende tot je vijfendertigste was dit een zoektocht naar een koninginnetje om haar eens persoonlijk een defilé af te nemen. Toen kwamen de boeren; was de prijs van de xtc zo laag dat een avondje NS treinen slopen goedkoper werd dan een paar liter melk.

  Er waren natuurlijk altijd provincialen geweest die, al dan niet gezagsgetrouw, zich een dag door de hoofdstad heen pisten maar daar kon je nog met behoorlijk veel dedain omheen lopen. Nu liep je kans de hersens ingeslagen te worden door deze groep opgefokte stieren of door de eveneens opgefokte politie. En je had thuis gewoon een eigen gebraden kippetje waardoor de noodzaak de stad in te gaan was afgenomen.

  Ik kan mij trouwens nog wel een Koninginnedag herinneren waarop ik thuis bleef, het jaar waarin ik de hasj haar eerste kans gaf en ik twee televisies had, handig om bijvoorbeeld tegelijkertijd het WK Snooker en porno te zien maar waarop ik dat jaar onze innig geliefde Koningin met haar familie koek happend zichzelf de reden voor haar vorstelijke salaris zag bewijzen en op de andere tv rellen in Los Angeles naar aanleiding van de Rodney King zaak. Een zeer vermakelijke zaak; waar de voor het eerst genuttigde hasj zeker debat aan was.

  Nu, as we speak, nou ja, as I write hoor ik op de radio over rellen in Baltimore naar aanleiding van de dood van een zwarte man aan de hand van politiekogels. 1991 en 2015. Bijna een kwart eeuw later en toen was ik uiteraard fel tegen de Koningin. Nu hebben we Wilders en WA maar gelukkig als toetje Maxima.

  Ik heb wel zin in een gebraden kippetje maar ons hele huis puilt uit van de gezonde producten. Vezels, fruit. Niets om me ’s nachts op uit te leven.

  Maandag, morgen dus, 27 april, blijf ik lekker thuis, doe ik zelfs geen radio of televisie aan want van een drama als bij de Speld in Amersfoort, daar kun je me tegenwoordig ook niet meer voor wakker maken. Ik ben een saaie, burgerlijke trut geworden die zichzelf tegenwoordig tussen negen en tien pijnigt, zijn maltbiertje (met een smaakje meestal, frambozen is in) drinkt en al om 11 uur ’s avonds knikkebollend het einde van met het oog op morgen niet haalt.

  Het is dat mijn feeling met nicotine me ’s nachts nog even uit het bed haalt, anders zou ik zelfs dit enige momentje voor mijzelf missen. Tijd om de poesen binnen te halen en voor het slapen kan ik even overdenken of ik op deze site nog zal verhalen over mijn bijna ook nog eens min of meer terechte bijna arrestatie bij de bibliotheek. Zo boeiend is het eigenlijk allemaal niet. Waarschijnlijk ga ik mijn tijd besteden aan het in werking nemen van mijn nieuwe smartphone, een 5 inch eindelijk, nadat ik mijn vorige toestel in de rookruimte van het SLAZ had laten vallen. Telefoons en ziekenhuizen gaan bij mij nooit samen. Misschien moet ik mij er de volgende keer maar eens bij mijzelf inprenten dat ik er voor mijn rust en genezing heen ga en niet om continu met het thuisfront in contact te staan; maar ja, je hebt tegenwoordig ook nog apiedapie.com en daar is de 5 inch dan weer handig voor. Kan ik eindelijk berichten typen zonder honderd keer te moeten backslashen.

 61. Koningsdag fascistisch? Leg eens uit Timmer.

  Per ongeluk Bavaria malt kersen gekocht dit weekend. Best lekker.

 62. Gefeliciteerd met de smartphone, Timmer. Op Koninginnedag op twee schermen tegelijktijdig naar porno en biljarten kijken, jij bent me er eentje! Nee wees dan maar blij met apiedapie.com. Morgen gewoon met een weekoverzicht op de gebruikelijke tijd. Want Koningsdag in het buitenland? Dat vieren ze niet, tenzij je tussen de bitterballen-en stroopwafelfanaten van de expattencommunity wil staan. Wel op BVN naar het Groothoofd in Dordrecht kijken en de bootjes en koninginnetjes die daar voorbij gaan. Dan wordt het toch nog een gedenkwaardige maandag.

 63. Wel, goedemorgen trouwens Heer Rozenwater, voor ik weer aan waterval aan rechtse kritiek over mij heen krijg: Koningsdag ‘klinkt’ in mijn oren nou meer naar: Sieg Willem en presenteer je geweertje dan naar Ach goh, zie je wat voor een hoed ze op had? En over dode prinsen niets dan goeds: ik heb wel eens gelezen dat Frisco in de bus met zijn middelvinger omhoog zat naar het zwaaiende grauw. Dat is tenminste een pils, sorry, dat komt zo, prins naar mijn hart. Lekker van de maatschappij incasseren en tegelijkertijd op ze kotsen.

  Als je er geen verstand van hebt Apiedapie dan moet je je er ook niet tegen aan bemoeien. Ik spreek even voor mijzelf in dezen: voor ex alcoholici zijn de maltjes, en tegenwoordig zelfs of juist die met een smaakje erg goed te pruimen. Zeker ook als diabeticus (die ooit academicus hoopte te worden, maar waarom zou ik dat er hier nu bijslepen? Het motregent en dat is al chagrijnig makend genoeg) die door de morfine een tijdelijke colaverslaving er bij opliep (pept lekker op maar wat een suiker) zijn deze maltjes, (maar dan in mijn geval, ook bij ‘echt’ bier trouwens, dan wel liever in blikvorm), een ware uitkomst. (Niet geestelijk maar zuiver lichamelijk.)

  Misschien omdat blikjes slechter zijn voor het milieu en waarom zou wat slecht voor mij is ook niet slecht voor het milieu mogen zijn? Gelijke monniken gelijke kappen.

  PS
  Wat is BVN?

 64. Vandaag is trouwens de dag: of de pop-ups de deur uit of mijn computer. Programma gekocht van Goeroe, bladen uit de bieb en telefonisch informatie ingewonnen…energie getankt…want als ik Apiedapie.com oplaat krijg ik tegenwoordig eerst een datingssite, zeer ergelijk allemaal.

 65. @Timmer 09:43, laatste alinea:

  Omdat in dezen gedeelde smart geen halve smart is?

  BVN = televisiezender het Beste van Vlaanderen en Nederland; gericht op NL en VL in het buitenland.

 66. Okay, Luvienna, ik zal mijn afval gaan scheiden. Een paar straatjes verderop begint onze mooie buurt al af te takelen, ik breng de hele rotzooi daar wel naar toe en pleur het daar op een hoek, heb ik ook nog een loopje.

  Maar hebben meer mensen last van die datingsite bij Apiedapie.com? Sprokkelt hij zo die Alpha bij elkaar? Het is zelfs zo erg dat ik in het reactieveld niet meer naar home kan scrollen, er staan allemaal foto’s van laarzen en juwelen en zelfs een keer van een dildo!

 67. De tot nu toe ondernomen acties lijken te werken, geen datingsite, geen dildo’s meer. Sorry APD, dat wordt een tweede handsje.

 68. Weet ik toch wel. Niet gelijk zo boos reageren. De Telegraaf schijnt met name erg slecht te zijn, en waarschijnlijk helpt Facebook e.d. ook niet. Maar het is nu opgelost en het is weer heerlijk!

 69. De PC is nu ook weer even snel als toen ie net uit de doos kwam. Vandaar dat ik ´s nachts vaak wat schrijf. Hiervoor was ik al tien maal naar de wc geweest voor hij eindelijk opgestart was. Over constipatie gesproken. Is het, de wereld, het leven niet gewoon geweldig wanneer er problemen zijn die opgelost worden? Ik peins er zelfs over om zo 2,1 kilometer te kopen met als eind doel een bakje Ben en Jerry’s. Schijnt erg lekker en slecht voor je te zijn, een moeilijk afwijsbare combinatie.

  Kon ik mijzelf maar zo makkelijk naar de fabrieksinstellingen terugzetten maar dan, als je dan ook je gehegen kwijt bent… Werkgeheugen ala, maar mijn verdere hoogte en zelfs sommige dieptepuntjes zou ik toch voor geen goud willen missen.

 70. Porno en biljart op meerdere schermen tegelijkertijd openhebben, daar gaat de commerciele sector op los. Je zoekt dan kennelijk een hulpmiddel. Denken ze dan, want het zijn machines.

 71. @APD
  Een ik-je, maar dan heb je ook een ons-je in een liedje, uit mijn nieuwe blogje:

  Onder de zwanenhelm

  Slechts één ding kan ons nog helpen
  slechts één poort maakt het ongedaan
  waar ons gehoor zich bedient van schelpen
  verstopt een vetzuchtige traan de druppelende kraan

  Hele zinnen zijn vlees geworden
  heel de wereld een gebroken brood
  een hoger zelf eet uit de halflege borden
  drinkt zijn wijn uit glazen gemaakt van schroot

  Hoor: wij zijn de wereld, wij zijn het heelal
  wij zijn dagelijks getuige van hun zondeval
  van vrijbrieven voor een schaamteloze geldzucht
  van dreigbrieven met een even schandelijke kapitaalvlucht

  Zie: wij zijn de absolute meerderheid in getal
  laten wij een scheet harder dan de oerknal
  zitten we op een geheel verwoeste planeet
  in de geldregen uit een kolossale hemelse reet

 72. Porno en snooker dat waren de begin jaren negentig Apie, die zijn al lang voorbij.

 73. Heb toch menigmaal liever dat intens dorre belastingproza van art dan dergelijk quasi-geengageerd pseudo-gedichtelarij, dat niet werd geplaatst om deel te nemen aan het gesprek maar slechts om z’n eigen winkeltje te promoten.

 74. Ik vraag me wel eens af of kwantiteit het hier steeds meer gaat winnen van kwaliteit.

 75. @ Kt

  Probeer zelf eens een bijdrage aan de kwaliteit hier te leveren i.p.v. negatief vrijblijvend commentaar langs de zijlijn te spuien. Probeer eens een feuilletonnetje over je ervaringen met het Rijke Roomsche Leven of, beter nog, over die van vrouw van een huisarts. Wie weet stuw je de kwaliteit van dit blog tot ongekende hoogt op. Zou zomaar kunnen.

 76. @K
  Het lijkt me dat KT net als ieder ander hier het hare mag zeggen over de kwaliteit van het gebodene. Het schrijven, of herpubliceren, van een feuilleton is daarvoor geen vereiste.

 77. Kees, graag je onthouden van sarcastisch getoonzette oproepen. Wie hier een feuilleton wil plaatsen, moet dat vrij en onvervreerd kunnen doen, of niet. Het heeft in ieder geval niets maar dan ook helemaal niets te maken met reacties. Bovendien heb ik niet de indruk dat de reactie van KT op jou sloeg, dus, waar bemoei je je mee, zou ik bijna willen zeggen.

  In feite heeft KT een punt, ik heb zojuist mijn gebruikelijke weekoverzicht voorbereid, en het valt idd op dat de bijdragen deze week wel heel erg lang waren van deze en gene. Het internet is geduldig, en er gaat geen regenwoud aan verloren, en ieder moet zijn dingetje kunnen doen, zeker, maar het staat KT vrij hier wat van te zeggen. En gaat over tot de orde van de dag.

 78. Kees, ik dacht dat ik me al menigmaal had uitgelaten over het Rijke Roomse leven.

  Ik begrijp niet wat vrouw van een huisarts hier iets te maken heeft met mijn opmerkingen, hoogstens dat jouw opmerkingen kant nog wal raken.

  QED

 79. Wilde ik net opschrijven hoe blij en gelukkig ik ben…hou ik het maar kort dan. Een goede week aan iedereen gewenst.

 80. Dan werd DSR eerder wel eens uitgelachen als hij om een executive summary vroeg, maar dat was deze week wel mooi van pas gekomen.

 81. Och, het was deze week een therApiesite zullen we dan maar zeggen, hopen dat het vanaf morgenmiddag 13h00 weer een beetje normaal kan worden. Al die mensen hebben ook een eigen blog zou je zeggen, en daar mag ruim naar worden verwezen. Hier, zeker in de reacties, graag weer wat puntiger en to the point. En ging al eerder over tot de orde van de dag.

 82. Een briljant idee, stom dat ik er niet eerder aan gedacht heb!* Hier beperk ik mij vanaf nu tot de ikjes, en daar berperkte ik mij toch al zeer, en tot de kunstkoppen, waar ik mij eerder al sneller beperkte. Vatten jullie hem, koppensneller? Gevat toch?

  En als er weer een feuilleton deel van iemand komt dan schrijf ik daaronder hoe goed het geschreven is en verder schrijf ik hier niets meer maar alleen maar op mijn eigen Blog (hoop dat ik de inloggegevens snel kan vinden) en dan plaats ik hier een linkje. Op welke thread is dan nog een beetje dubben, maar daar kom ik wel uit.

  *als ik heel eerlijk ben had ik er toevallig een uurtje of eerder over gedacht maar ik ben nu eenmaal een leugenaar, een kladloper, een simulant en met vakantie

  De mazzel.

 83. Ik knoop het in mijn oren dat je hier kort van stof moet zijn.

  Een quotum van 50 woorden invoeren, misschien?

  Het zou wellicht ook meer opschieten als de mores beperkt worden tot het aanklikken van de duimpjes.

  Ook voor zedenmeesters geldt de gulden regel:uit de beperking blijkt meesterschap.

 84. Als het over mijn (ziekenhuis) bijdragen gaat van de afgelopen week dan mag je wel al mijn reacties verwijderen. Ik wil alleen nog maar bij een club horen die mij er ook graag bij wilt.

 85. Tim, waarom voel je je zo snel aangevallen?

  Je feuilletonbijdragen, en zeker de laatste over die bijeenkomst, vond ik steengoed en dat heb ik ook duidelijk laten merken, maar aan ellenlange verhalen over ziek en zeer heb ik een gruwelijke hekel. Vandaar dat ik daar nauwelijks op reageer. Heeft waarschijnlijk te maken met m’n beroep.

  Je associatieve denken tijdens je slapeloze nachten boeien me weer wel, met name daar veel in herken.

  Ik vind Apie een zeer gastvrije blogbaas, die ons heus niet zal beperken tot 50 woorden per bijdrage, maar ik kan me voorstellen dat er ook voor hem grenzen zijn.

 86. Artafterallart 7:34

  Het op- en neerduimsysteem is hier uitermate onbetrouwbaar, aangezien bepaalde figuren hun sneue dagen en nachten vullen met het consequent neerduimen van de meest integere en prima reacties.

  Dus laten we ons daartoe niet beperken.

 87. De discussie hier kenmerkt zich weer door snel-op-de-teentjes-getrapten, belachelijk-makers, een laconieke blogbaas en een zoals altijd weer redelijke en vinger-op-de-zere-plekleggende Indra.

 88. Het staat ieder vrij om de schoen aan te trekken als die hem past en (over) te reageren. Dit blog wordt gekenmerkt door een bepaald kwaliteitsniveau in verhalen en reacties. Er wordt ruimhartig en welkomend omgegaan met schrijfsels van derden; wijs me de blogs maar aan waar je halve of hele pagina’s door kunt leuteren via reactievelden op artikelen van de blogbaas of anderen over alles wat er in je leven gebeurt, zonder enige relatie tot het bestaande of tot de in gang zijnde discussie. Je wordt er elders doorgaans beleefd maar vriendelijk uitgebonjourd, tot aan het zonder boeh noch bah schrappen van je bijdragen aan toe. Hier niet.

  Hier draait het primair op het vertonen van respekt naar collega-schrijvers, en een gehoopte zelfbeperking in het volplempen van hun reactiedraden. Regeltjes als het beperken van het aantal woorden in een reactie zijn nooit nodig geweest, en zullen wat mij betreft ook niet nodig worden.

  Voor degenen die een eigen blog hebben, doe daar rustig je dingetje, vermeld dat hier kort, als het in de discussie van pas komt (met name de wekelijkse draad met de ikjes staat traditiegetrouw open voor van alles en nog wat, doe het in feuilletons van anderen alleen als het met de gaande discussie te maken heeft), doe het met een samenvatting van de strekking, een paar regels citaat en een link, dat wordt hogelijk gewaardeerd.

  Maar dit is geen kladblok. Mocht je via associatief schrijven een wat langer verhaal alhier willen plaatsen, redigeer het dan, stuur het op via email, en zoals je gezien hebt, plaatsing, opgemaakt en al, met layout en plaatjes, volgt tot groot plezier van blogbaas, schrijvers en reageerders.

  Uitzonderingen die de regel bevestigen: (1) als je in therapie bent, in grote nood en je hebt het echt nodig, (2) als je hier nieuw bent, en (3) als je geen eigen blog hebt en op de Filippijnen woont.

  Overigens, hier is zoals bekend het Schone Lei Principe van toepassing, hetgeen inhoudt dat er elke week op maandag om 13h00 precies een nieuwe week begint, met nieuwe kansen. Ook vandaag zal het intro weer een en al positiviteit uitstralen, let vooral ook op de laatste regel van dat intro.

 89. Ik had gewoon al mijn ziekenhuisverhalen op mijn eigen blog moeten en kunnen plaatsen. Ik heb daar totaal niet aan gedacht, was een beetje dom, maar zal het vanaf nu wel doen.

 90. De blogbaas zelve kan ook nog wel eens z e e r z e e r lang van stof zijn.

  Als we objectief het aantal woorden tellen dan gaan blogbaas en DSR (zedeprediker numero uno) elke dag over hun vijftig woorden maximum heen.

  Blogbaas en DSR’s dagelijks gekibbel voegt ook kwalitatief z e e r weinig toe aan apie.com, toekomstige generaties zullen er geen aandacht aan besteden, snel aan voorbij scrollen maar het is zeker amusant, daar niet van.

  Voor de liefhebbers: Ik zal nog even een AVV’tje neerpleuren. Daarna ga ik de stad in.

  Art, bespreking van je kunst heb ik doorgespeeld aan mijn gecertificeerde vriendin. Of ze er wat mee gaat doen is de vraag.

 91. Dank je, Heer Rozenwater, ook jouw mening is genoteerd. Er is hier geen maximum van 50 woorden, waar haal je dat vandaan? Dat ik zelf het meeste schrijf op mijn eigen blog, kan toch neem ik aan niemand mij kwalijk nemen. Jij wel dus. Mag. Het is overigens niet waar, niet qua reacties en – sinds we met de feuilletons begonnen zijn – niet qua verhalen. Duik maar eens in de archieven, langere verhalen van mijzelve dateren van 2011 en daaromtrent.

 92. Ik neem het je niet kwalijk, ik constateer het alleen maar.

  Het lijkt hier overigens soms wel de BC, dat draaien om de hete brij. Voortaan gewoon meteen man (Timmer) en paard (Timmer) noemen. Scheelt weer een hoop onnodige woorden 🙂

 93. Nee hoor, ik had niet alleen Timmerark op het oog. Bovendien heb ik voor hem een uitzondering gemaakt, zie regel 1. Maar anders dan jullie laat ik elk weekend de hele afgelopen week de revue passeren, achter mekaar, alle draden, alle reacties (nodig voor het weekoverzicht) en dan vallen je bepaalde dingen op. En dan zeg ik er wat van, zonder een persoon aan te vallen, maar in het algemeen, positief als regie-aanwijzing geformuleerd, ook voor hen die het nog niet doen en misschien mochten gaan denken dat ze dit nu ook kunnen gaan doen, waardoor het van kwaad tot erger gaat. Dat was de strekking. En uitzonderingen, ook van mezelf, mogen altijd, die maken het leven de moeite waard.

 94. Oh, Tim, je bent ook een beetje een aansteller en een primadonna. En enigszins ondankbaar door zulke dingen te fluisteren in het luisterend oor dat de gemeenschap je hier met alle liefde biedt.

  Enfin, je bent een nog slechtere wegloper dan DSR, of APD destijds. We zullen je rond het middaguur vast wel weer zien. -milde glimlachicoon-

 95. @art
  Art, je bent een weergaasche zeikerd.

  Je dumpt je bijdragen, reageert agressief op kritiek en schoolmeestert erop los over hoe het er hier aan toe zou moeten gaan zonder nochthans moeite te doen om deel uit te maken van het gesprek, de mensen te leren kennen en zodoende deel uit te maken van de gemeenschap. Dan ben je wel de laatste die over mores zou moeten beginnen.

  Nee, totnutoe heb je je hier alleen nog maar gemanifesteerd om je eigen chagerijn te koesteren en te uiten.

 96. Pardon, Tim was alweer terug. Als ik op de laatste reactie klik, kom ik vaan op de een na laatste pagina terecht, vandaar.

 97. Vraagje: schijnt in Nederland het Oranjezonnetje, ten teken dat God ons goedgezind is?

 98. @DSR, zonnetje en goddelijke goedertierenheid hebben niets met elkaar te maken, dat zou jij met je plattelandsachtergrond toch moeten weten. Waar zouden we zijn zonder regen man!

  Het zonnetje schijnt overigens, er staat wel een straf windje, een enkel stout opwaaiend zomerjurkje van meerderjarig prinsesje of liever Koninginnetje naar keuze zit er dus nog altijd in voor hen die daar op wachten, niet opgeven, zie BVN Live op de link eerder gegeven.

 99. @APD
  Ach, zo’n ouwe koppensneller moet je een beetje halfweg komen. Jij hebt art ook gewoon z’n gang laten gaan met z’n voor dit blog, tamelijk ongebreidelde vergelijkingen. DSR is, als ie wordt aangevallen, nou eenmaal geen pacifist.

  En een blogbaas die zelf wel eens het woord ‘lul’ in de mond heeft genomen terwijl hij een concurrent overdacht, moet in dit opzicht ook maar wat slikken, zeker als het om schelden met een knipoog gaat, met jongensboekenwoorden als ‘weergaache’.

 100. @APD
  Toch moet je maar eens goed kijken: tijdens crisisjaren liep de koningin doorgaans in de stromende regen. Hoe het zich onder de koning zal ontwikkelen, zullen we nog moeten zien.

 101. Het is toch altijd weer een klein gemis om er met Koningsdag niet bij te zijn, zeker als de herinnering aan een uitstekende viering vorig jaar nog vers is.

  Aan de andere kant…..:

  Tientallen Dordtenaren met de achternaam De Koning staan vandaag in een speciaal vak aan de Mattenkade om de koning te verwelkomen. Bij het vak is een spandoek opgesteld met de tekst ‘De Koning groet de koning’. Dat meldt persdienst ANP.

  In Dordrecht wonen circa negentig mensen met die achternaam. Velen hebben gevolg gegeven aan de uitnodiging. Mevrouw Nellie De Koning-de Kreek zegt verguld te zijn met de invitatie. “Want het is best wel leuk om met De Koning getrouwd te zijn.” – NRC

 102. Het was dan ook een milde terechtwijzing, DSR. Op dit blog heb ik voorzover ik weet het woord lul niet in de mond genomen. En op dat andere blog, het zij maar weer eens gezegd, heb ik gezegd dat ik “dacht” dat hij dat was. Denken staat vrij.

 103. Ja, wat een leuk idee, dat konden ze vroeger niet doen, want niemand heet voorzover ik weet “De Koningin”. Het wachten is nu op de sinterklaasintocht, waar Sinterklaas alle mensen die “Klaas” heten zal begroeten in een speciaal vak. Ook een Pietenvak moet kunnen.

 104. @APD
  DSR reageert dan ook mild.

  Volgens mij is het woord ‘lul’ ook hier wel gebruikt. DSR heeft zich overigens voorzichting uitgedrukt door de brede term ‘duiden’ te gebruiken.

  Tussen zeggen dat iemand een lul (of zeikerd) is of zeggen dat je dat denkt dat iemand een lul is, is voor mij geen praktisch of moreel verschil. De vraag of iemand een lul is, is per definitie subjectief – en dus een mening-, zelfs als je het als een feit formuleert. Het als een feit formuleren heeft wel weer de charme van directheid, zonder met meel in de mond te praten. Daar gaf DSR in deze de voorkeur aan. Mag.

 105. Het zonnetje schijnt maar het is behoorlijk koud. Als we het weer als een teken voor het hoe hierboven over het koningsschap, en dit koningsschap in het bijzonder, wordt gedacht, hoe moeten we dit dan interpreteren?

 106. @Timmie, kijk uit met je lange tenen; die kunnen zeer doen als je ze stoot.

  Publiceer natuurlijk je verhalen op je eigen blog, maar doe dat ook hier! Misschien kan niet iedereen elk verhaal evenzeer waarderen als de meesten hier, maar je kunt het nou eenmaal niet iedereen naar de zin maken. Met jouw levenservaring weet je dat wel.

 107. @L
  Dat gaat over het land in het algemeen, niet alleen het koningschap.

  De tekenen des hemels die je noemt, duiden erop dat het weliswaar beter gaat met de economie, maar dat we er nog niet zijn. Ook moet de koning zich nog definitief bewijzen, onder meer bij het ramptroosten, en door zich wijs cq terughoudend op te stellen als de politici onverhoopt toch weer met de hoed in hand bij hem uitkomen na de volgende verkiezingen.

 108. Ook op zelfbeklagzinnetjes als “maar ik ben nu eenmaal een leugenaar, een klaploper, een simulant en met vakantie” zit niet iedereen te wachten. De argeloze lezer die hier niet alles volgt zou namelijk weleens kunnen denken dat de betrokken reageerder hier zo is genoemd. Schadelijk voor de sfeer van het blog. Wij schelden hier namelijk niet of zeer mild.

  Verder stelden wij van apiedapie.com ook de insinuaties niet op prijs dat er hier advertenties van datingsites en dildoteleshops zouden verschijnen en dat wij daaraan zouden verdienen. Ook hiervoor geldt: de lezer die het blog en mijzelve kent, weet wel beter. Maar de argeloze passant haakt subiet af. Moeten we niet willen.

  Het bleek overigens, zoals we weten, aan het surfgedrag van de betrokken reageerder zelf te liggen. Ik heb ooit voor een grappig verhaal over “Apie gaat daten” beroepsmatig een paar maanden lang datingsites bezocht, en my god, wat ik toen voor een ellende op het scherm kreeg, op alle tijdlijnen, zowel web als google als sociale media, dat wil je niet weten. Porno daar doe ik niet aan, ik heb gelukkig echte opwinding genoeg in het echte leven. love icoontje naar mijn bloedmooie vriendin die hier af en toe meeleest

  Pfoe, gelukkig over twintig minuten de Schone Lei, dit was een vervelend weekje en het blijft maar doorzeuren ook.

 109. De week begint met het soort gezeik waar Timmer nou juist géén behoefte aan heeft. Het zal hier saai worden. Want de uitgebreide vermaningen van Apiedapie, de gelijkhebberige reacties van ons Rechtertje en niet in de laatste plaats mijn sarcasme kennen we nu onderhand wel. Enz. enz.

  Mijn aansporing gericht tot Kt was bedoeld om het niveau hier, waar ze zich over beklaagt, danig op te krikken. Ik gaf daarbij enkele zinnige feuilletonsuggesties. Iets met Frans kan natuurlijk ook.

  Verder eens met Rozenwatertje, vooral mbt het man en paard noemen.

 110. Volgens mij heeft niemand daar behoefte aan, Kees, niet alleen Timmer. De vermaningen zijn regie-aanwijzingen, heel gebruikelijk in bloggersland waar een moderator een site beheert met meerdere schrijvers. Wat wil je dan, gewoon maar een schutting waar iedereen tegenaan mag plassen? Alles mag? Weet je hoe dat er uit gaat zien? Kijk maar eens om je heen op het internet. Je hebt mijn antwoord aan Rozenwater kennelijk niet gelezen, zo graag wilde je het met hem eens zijn. Laat het maar lekker saai worden dan. Je zit overigens op de verkeerde draad, de Schone Lei is om 13h00 elders begonnen.

 111. Apiedapie april 27, 2015 om 13:32

  Als ik geacht word volgens voorschrift van de blogbaas te reageren en zelfs toegevoegd krijg waar ik me mee bemoei als ik op een reactie reageer, is het reageren voor mij einde oefening.

  Ondertussen kunnen sneren aan mijn adres zonder commentaar van de blogbaas passeren. Het zal mij een biet zijn, die sneren, maar ik merk deze dubbele manier van doen toch even op.

 112. @Kees, het is Koningsdag vandaag, niet lange-tenendag. Als het helpt: blijf alsjeblieft. Zonder jouw regelmatige tegengas (en waar nodig voorgas) wordt het hier een stuk saaier.

 113. Laat maar Luvvie, allereerst wordt niemand hier geacht “volgens voorschrift” van de blogbaas te reageren, schromelijke en zelfs lasterlijke overdrijving en verdraaing van mijn zorgvuldige betoog. Bovendien heb ik hem niks toegevoegd, maar zei mild “zou ik bijna zeggen”, ook die reactie was zeker niet buiten het boekje.

  Sneren aan zijn adres die zonder commentaar van de blogbaas gepasseerd zijn? Ik heb geen sneren gezien die correctie behoefden, maar hij mag zich melden zoals hij weet.

  Wat wil hij nou? Dat ik bij elke sneer van een ander die hem niet welgevallig is vermanend optreed? En datzelfde dan ook bij anderen? Voorschriften dus? Ah, voor iedereen, maar niet voor zichzelf!

  Enerzijds pleit hij voor vrijheid, geen voorschriften, anderzijds wil hij dus een oneindig sterkere pietluttige moderatie. Kortom, hij is niet goed bezig en verlengt het gezeik van vorige week nu tot na 13h00 op de maandagmiddag. Kwalijk.

  En ik ga door op het pad van vooral optreden als mensen schelden en echt misselijk naar elkaar toe zijn en voor de rest met vriendelijke aanwijzingen de mensen zelve de boel een beetje in het normale proberen te houden. Zie ook het moderatiebeleid onder de knop van “Over&About”.

 114. Jongens toch….nieuwe week, nieuwe thread. Het geldt voor iedereen.

 115. Het was maar een grapje dat APD zijn geld zou verdienen met datingsites en reclame voor dildo´s. Ik had echt wel gedacht dat je dat je dat zou begrijpen. Jij insinueert vervolgens dat dit aan ons surfgedrag ligt terwijl er op deze computer nooit naar Porno gekeken is (dat bedoelde ik trouwens over het door elkaar lopen van mijn novelle Blank Vuil en mijn reacties op deze site) of naar een dildo is gezocht. Alle ellende begon met het downloaden van de gratis versie van Google Earth.

  Maar goed als ik (te lange) stukken op je site plaats over mijn ziekenhuis ervaringen dan deed ik dat omdat ik wilde dat ze gelezen zouden worden door de mensen die ik hier mag. Het is wel weer iets typisch voor mij om zo snel ergens over te schrijven. Een half jaar na dato zou ik het hebben verwerkt in een verhaal of erover hebben gezwegen. Maar mijn eigen Blog zou natuurlijk perfect geweest zijn. Dat ga ik vanaf nu ook doen onder de titel: ZIEK, over mijn ervaring om ziek uit dienst (het werkleven, niet het leger;) te gaan zo rond april 2008; waar ik mijn ervaringen kan gebruiken die ik buiten Blank Vuil wil houden.

  Je had het best even op de mail mogen zetten hoor, Apiedapie, of ook publiekelijk, dat je je er aan ergerde dat ik (vaak ’s nachts) mijn gevoelens zo lang verwoorde, ik had zelf ingeschat dat je de foto van de katheter niet zou plaatsen, maar dit terzijde.

  Mijn reacties als zijnde een leugenaar, en een fantast en op vakantie en de mazzel zijn beneden het door mij gewenste peil, maar soit, dan ben ik ook maar eens uit de slof geschoten. Over het weghalen van al mijn reacties: idem dito.

  Als ik het goed begrepen heb krijgen de mensen die mij volgen (27 inmiddels) een berichtje wanneer ik weer iets nieuws plaats, dat is afdoende voor mij. Zodra ik een nieuw aflevering voor Apiedapie heb ik zal ik deze hem mailen; ik ga ervan uit dat je deze nog steeds wilt plaatsen?

 116. @Timmerark, klinkt allemaal heel goed. Wel bizar dat je mij een email stuurt met het verzoek een foto van dat katheter te plaatsen, dat doe ik braaf, en met plezier voor je, meteen nog dezelfde avond als ik het goed heb, denkende dat je er een goede reden voor had, vanuit dat ziekenhuis of waar je dan ook in nood was, en nu vertel je doodleuk dat je had ingeschat dat ik die foto niet zou plaatsen. Wat zijn dat voor merkwaardige spelletjes?

  Gefeliciteerd met je 27 volgers, het worden er vast meer. Ze krijgen niet per definitie een mailtje bij elk nieuw bericht, daar moeten ze zich voor inschrijven. Ik ga dat zeker doen.

  Overigens, ik insinueerde niet dat die pop-ups naar rare sites aan je surfgedrag zou liggen, dat is een algemeen bekend feit. Het is gewoon zo. Waarnaar je op zoek bent, of je huisgenoot die je er nu bijhaalt (had ik niet gedaan), of wellicht een inbreker die elke nacht op jouw computer surft, of een kat die wijzer wil worden, dat weten die zoekrobots dan weer beter dan ik. Gelukkig maar. Ik hoef dat namelijk niet te weten.

  “Je surfgedrag”, Timmer, daar had ik het over. Jij maakt ervan dat ik heb gezegd dat je naar porno kijkt en naar dildo’s zoekt … Het downloaden van gratis software, of dat nou Google Earth of Mario is, is “surfgedrag”.

 117. Mijn opmerking april 26, 2015 om 19.57, heeft nogal wat commotie en kritiek, maar ook instemming opgeleverd.

  Het ging dus over kwaliteit en/of kwantiteit, waarover dus blijkbaar niet door mij geoordeeld mocht worden omdat ikzelf geen geen van beide heb geleverd.

  Ik blijf erbij, die opmerking was helemaal te goeder trouw en absoluut niet ‘ de mauvaise foi ‘ zoals het in het Frans zo duidelijk kan zijn.

  Roma locuta causa finita, wat mij betreft.

 118. Nee helaas, de Schone Lei is een wekelijks fenomeen. Vrij uniek, elke maandagmiddag. Als je die niet pakt moet je wachten op de volgende, net als een zonsverduistering. Maar samen komen we er wel doorheen. Nu samen!

 119. Riverside?
  -Yep.
  DSR nog gezien, gehoord.? Geen idee, Niet opgelet. Niet zo “My cup of tea”.
  Ze zijn bezig met ’n video over de aardigste uitspraken van hem, waar mogelijk voorzien van ’n ranzig randje.
  Voorlopige werktitel: “Likken naar boven, trappen naar beneden “: Op & Neer met DSR.
  Klopt. Het SM traject toont ineresse.
  Klink zo op het eerste gezicht uivoerbaar.
  Markt lijkt internationaal. Planning & distributie: Mail order?
  Presentatie, Accoord? Niet echt. Staat in dw stijger.
  Maar “Onder de Kerstboom met DSR” moet haalbaar zijn.
  Al nagedacht over DSR geeft de Plantjes Water?
  Ja. Kleinere markt.
  Die serie “Het Sterfbed van…..” lijkt goed in de markt te liggen.
  Er zijn ’n paar cultureel antropologische aspecten . Vooral dat stukje over de laatse ademtocht, is sterk.
  Komt ook ’n quiz bij. Wat denkt u dat de Stervende als laatste tekst zal zeggen?
  – Het was Conchita;
  – -Het goud ligt in de diepvries;
  – Let goed op Moeder ze sluist al mijn geld weg.

  Van alle 3 zijn opnames.

  Op internet aangeven wat jouw keuze was. Drie maanden later uittreiking van “Het Sterfbed van mijn Vader” beker aan de top 3 per uitspraak.

  Jouw regeltjes over “Het is vijf uur”. Er is belangstelling uit het buurthuis promotiefilm voor drug gebruik. Hoe kun je er in familiekring aan het Sterfbed van Vader” van ’n goede spuit genieten?

  Dan de video over de Laatste zin?
  heeft meer tijd nodig.. Eerst uitleggen wat ‘n “ikje” is. Dan uitleggen wat de laatste zin is.
  Doorgaans, kijken de meesten..ze hebben weinig idee wat de vraagsstelling eigenlijk is.
  De markt? Die is heel klein. Wie is er eigenlijk op het idee gekomen?
  “De laaste zin van ‘n “ikje”, met toelichting “hoe het zou kunnen? ” Hebben die luitjes niets meer om handen?
  Wil men bewijzen dat…..? Wat? Geen idee. Als er over 3 weken geen duidelijker respons is kkrijg je de opdracht terug.

  Heb je het laatste “ikje”
  “Buiten gebruik?”.
  Dat niveau ’n beetje.

  Moeder ligt op sterven.
  Iedereen al op de hoogte?
  Komen ze allemaal?
  Nou, de belangstelling bij Vader was van ’n andere golflengte.
  Moeder, had vrijwel de hele Noordkant onder Controle.
  Prostitutie, witwasssen.
  Zo kleurrijk als vader dood ging, zo stil zal het bij moeder zijn.
  Als er al luitjes komen is het niet veel. Het prachige Chinees porcelijn voor de bal gehakt, beetje kip om te kluiven, beetje friet. , . Appelmoes…misschien..Het moois blijft in de kast.
  Mandoline en gitaar komen, die hebben al ja gezegd.
  Zo veel geld als ze heeft, zo blij is men als ze er niet meer is.
  ’n Dag of wat, dan is het geschiedenis.
  Dat familielid, die ’n beetje ranzig schrijft?
  Die heeft ’n gevulde agenda.
  De errfenis? Veelal uitstekend belegd. Gespreid. Deels cocaine, prostirutie, onroerend goed.
  Voor ons ’n Muntje?
  Geen idee, mevrouw notaris weet misschien wel meer.

  De Rotary biedt ‘n 3 Daagse geheelverzorgde tour aan.

  Interessant. Met name voor presentatie, promotie “ Wie zijn wij..”
  Niet verplicht om ’n verhaal te houden, maar men zag je ’n paar weken terug bij die jubileum viering, men zou graag van jouw ’n verhaal over Migratie stroom naar Europa willen horen.
  Maar ook:
  Rokjesdag, wat is dat? Laat ik het plaatje van het blog hier zien. Die met dat rokje omhoog? Ja, die bedoel ik. Is meer om het niveau van het blog aan te geven.
  In het algemeen van is men hier nieuwsgierig naar je verhaal.
  Muziek instrument mee.
  Platform functie, de enige One Liner die scoort:
  “We Serve”.
  Ambitieuse setting. De vloer opgaan. verhaal houden: velen kijken naar Europa. Daar kom ik vandaan.
  Denk je dat je het kunt?
  Ja, vooral relaxed aangeven, geloof hoop, verwachting. Toekomst perspectief.
  Voor geleuter niet zoveel tijd?,
  Jawel maar dan aardig geleuter. Gaat verder dan “Het Sterfbed van..” “De laatste zin etc.
  Tot volgende week. Bevalt me goed.
  Sax mee? Ja, zit nu o.a. bij “Cry me a river”. Beeldschoon. 3 accoorden
  in prachtige setting. Op tenor Selmer schitterend.
  See you.

 120. Art schrijft diepe dingen die keiwaar zijn. Kunst moet de geest doen wapperen. Is waar, je kijkt naar kunst en hopla er gaat iets bewegen, je geest gaat op reis naar onbekende oorden.

  Hoewel ik ook weleens verstild voor een schilderij heb gestaan, de geest juist samengebald tot een (schrijve: 1) punt. Naar binnen. Daar waar je maar hoogst zelden komt. De plaats waar je ook mag zijn in een goede meditatie. Het wapperen uit zich dan in de minieme vibraties op molecular niveau waarvan je je ineens bewust wordt.

  Goed eten, hardlopen, muziek, seks, dat alles, lieve mensen, moet de geest doen wapperen. Zodat je uiteindelijk bij jezelf komt, je eigenste wapperende jezelf.

  Dank je, Art. Laat ons wapperen.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: