Je tante op een houtvlot – nu bestellen

Kent u deze uitdrukking, dames en heren? Je tante op een houtvlot. Weleens gezien? Ik de mijne niet, hoor. Ook geen oom. Die zijn wel wijzer.

Zelf ja. Zelf stond ik vaak op een houtvlot. Ik maakte ze van wrakhout en alles wat ik kon vinden. En wankelend boomde ik daarmee dapper over de vijver, onder takken door, het nauwe slootje in. Kroos in mijn haren. Eenden snaterend op de vlucht. Dat dat geluk was, dat wist ik toen nog niet.

een stoer en natuurlijk product met een unieke houtstructuur

Maar hoe dat eruit ziet, je tante, je oom, of misschien wel jijzelf, of een goeie vriendin of vriend, op een houtvlot, daar kun je nu gemakkelijk achterkomen. Je surft, net zoals ik dat ook heb gedaan naar een goeie site waar ze foto’s op hout afdrukken. Bijvoorbeeld de Foto Op Hout site, ik zeg maar wat. En hopla, het is bijna niet te geloven, maar toch waar: de mensen van die site printen jouw mooiste foto op hout. Dat is zoals jullie weten een stoer en natuurlijk product met een unieke houtstructuur. Want daar is het hout voor. Anders had het wel een andere structuur.

Bas van Vurenhout

Je kunt zelf je houtsoort kiezen: Bas van Vurenhout, Ayoushout (da’s mijn neefje), of – voor je tante – Steigerhout en nog zo wat meer. Je kunt ook de positie van de planken uitkiezen, verticaal of horizontaal, maar dat vind ik eng, want daarbij moet ik aan een grafkist denken, wat nergens op slaat, maar gedachten kun je niet sturen, hooguit niet opschrijven, en da’s nu te laat.

Het geheel laat je natuurlijk witwassen, of whitewashen zoals dat in het buitenland heet (het Foto op Hout team haalt jouw foto door een wasstraat, zodat de kleuren goed tot hun recht komen) en hoppetee, daar komt jouw eindproduct, over de post, helegaar gratis ook nog (qua bezorgen). De prijzen zelf vallen ook best mee. En voor je het weet heb je weer wat om ergens in een hoekje te zetten en over een paar jaar doet hij het ook erg leuk op de rommelmarkt.

in feite kun je het zo gek niet bedenken

Zeg je nou, hout hout hout, ik moet geen hout, ik mot geen vlot, dan is dat ook niet erg. Zeg je bijvoorbeeld, ik wil een eigen foto op glas maken, dan kan dat ook. Klik maar op de link. Die gaat naar een paar heel aardige plexiglasdrukkers, die nog veel meer doen, in feite kun je het zo gek niet bedenken of zij maken voor jou een foto print of fotoprint zoals je dat eigenlijk zou moeten schrijven. En daarna gaan ze lekker samen koffie drinken, vertellen over hun weekend, en eens per jaar met een afdelingsuitje naar het bos.

Ik ben benieuwd, stuur je even een fotootje van je creatie? De mooiste wordt beloond met een heleboel roem en likes.

Foto helegaar boven: Houtvlot met verblijfplaats voor de bemanning op de Martapura-rivier, Bandjermasin, Collectie Tropenmuseum, Wikimedia Commons. Geen andere relatie met de tekst dan dat dit een plaatje was dat ik vond toen ik op “houtvlot” googelde.

Zie hier andere advertorials op deze site, aanvragen via het contactformulier of email.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

11 gedachten over “Je tante op een houtvlot – nu bestellen”

 1. Ik ben niet zeker van wat ik moet opsturen, ik heb geen ooms en tantes meer, een foto op hout of glas of op een kledingstuk of zoiets? Ik heb een foto van mijn dochter ooit eens op een mok gezet. Telt dat? Maar mijn dochter wil niet op het web.

 2. Och, zo eenmaal per jaar en op mijn eigen voorwaarden. Zoals je ziet heb ik de hele tekst helemaal zelf bedacht zonder restricties, zonder compromissen.

 3. I am clueless here. 04:57
  What you read is who you get.
  Na zielseiblijroerselen ga ik wederom te bed en te paard.
  Zie je die paardenballen? Het is bijna vijf uur.
  Morgen start de euthanasie. Gezondheid!

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: