Oh wat was dat toch leuk dat drasties koppenspel

Ranglijst 11 september 2013

1. Apiedapie, Luvienna, Ilona (21)
4. Letterzetter (18)
5. Goedhart (16)
6. Indra (15)
7. Otto (14)
8. De Schrijvende Rechter (13)
9. Miep (11)
10. Maarten (10)
11. [gemodereerd] (9)
12. Witte, lummel (8)
14. Flip (7)
15. JaJu, weeromstuit (6)
17. riverside blues, NaamNomName, Arjan, denachtzelve (5)
21. Emma, Fladder, Ad Hok (4)
24. Willem®, Hagenaar, Ningbootje, Bertje (3)
28. Frans H., Afzender, Marianne (2)
31. crt, Pimm’s, NJ, Ween, Linksbuiten, JdW, Lulletje Rozenwater, Yich, Voor de vuist, Redbone, mk, Keessie, Ome L., drasties, Assepoetser, Pinocchio, Fleurop, Lidy, The Swinging Cats, Fyffes (1)
51. iedereen die nog niet gewonnen heeft of – erger – nog niet heeft meegedaan (0)

De dagelijkse koppenwedstrijd van drasties, waarbij reageerders een originele kop bij een foto bedenken, was een ongekend succes. Humor, creativiteit, competitie, elkaar aftroeven, en na afloop zeuren over de scheidsrechter, het zit allemaal in de mens. Vroeger gingen we daarvoor voetballen, of desnoods klaverjassen of een avondje risken. Nu doen we het thuis via pc of tablet of onderweg via de smartphone.

De eerste inning werd op 12 december 2012 afgerond. Koppenkoning was Apiedapie, goede tweede Ad HokIlona was First Lady met een derde plaats. Zie de uitslag en de regels van het spel hier. De tweede inning ging van start op 13 december 2012. Het nieuwe spel bood nieuwe kansen voor hen die niet wonnen. Het spel zorgde opnieuw voor zinderende spanning en klantenbinding.

Het zogenaamde “turfaapje” hield getrouw en tegen een hongerloontje de stand bij. Hij voorzag de dagelijkse ontwikkelingen van olijke commentaren, feliciteerde winnaars en moedigde losers aan. Bij discussies fungeerde hij als verbindingsman tussen publiek en Integriteitscommissie. Bovendien archiveerde hij alle foto’s met hun winnende kopjes in a one-stop shop op dit blog.

Deelnemers aan het koppenspel kwamen ook dit seizoen weer uit Honduras, de Filipijnen, Hongkong, Belgie, Frankrijk, Nederland, Canada, USA, UK (zogenaamd), Griekenland, Almere, Polen, Rusland, Italie, Oostenrijk, Zwitserland, Thailand en wie weet waarvandaan nog meer.

Hierboven dus het overzicht van alle winnende kopjes met alle bijbehorende plaatjes en ook nogeens de naar eer en geweten bijgewerkte ranglijst, maar dat had u al gezien. Tot en met 11 september.

De werkzaamheden van turfaapje – en dus het bijhouden van het klassement – stopten toen de onsympathieke websitemoderator JdeW hem op de site toebeet dat hij niet wist wat het apie nog altijd op drasties deed. Het was Apiedapie namelijk opgevallen dat veel blogs die op drasties verschenen gekopieerd waren van andere sites (iets dat op zich niet ongebruikelijk is in internetland), zonder bronvermelding (al iets minder gebruikelijk in internetland) maar bovendien waren er kleine woordjes in de originele teksten veranderd, vervangen door synoniemen, en waren zelfs reacties van reageerders van elders op drasties herplaatst waarbij de namen van die reageerders vervangen werden door fantasienamen. Zodat het allemaal leek alsof het een origineel verhaal was met echte reacties. Brrrr. Onsmakelijk gedoe. En zelden vertoond, voorzover Apie weet.

Apie merkte hier iets over op en JdeW reageerde als een gebeten hond, zei eerst dat het niet zo was, toen dat hij het allemaal niet zo belangrijk vond, vervolgens dat hij weinig tijd meer had voor de website en heel dringend weg moest. Vanaf dat moment is hij gestopt met het plaatsen van de pseudoblogs en -reacties. En liet de site min of meer over aan de reageerders, trollen en passanten. Als klap op de vuurpijl versperde hij Apiedapie de toegang tot zijn site.

Het zij zo, lekker belangrijk, hij doet zijn best maar (doet hij niet). Het verhaal in ijzingwekkende chronologische volgorde staat elders op dit blog. ’t Is wel lang, dus ga daar niet heen als je geen eten en drinken bij je hebt.

Wat drasties is? Drasties was tot 11 september een veelbezochte Nederlandse website voor Nederlanders en buitenlanders in het buitenland en voor Nederlanders en buitenlanders in Nederland die in Nederland en het buitenland geïnteresseerd zijn. drasties_logo

Nu is het een keuvelsite voor een handvol overgeblevenen die niet weten waar ze anders heen moeten.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

111 gedachten over “Oh wat was dat toch leuk dat drasties koppenspel”

 1. Oh, mooi! De foto erbij en als ansicht eronder geschreven titel en kopwinnaar.
  Het wordt almaar mooier! Ik ben trots en ook op jou, Apie!

 2. Apie:

  Je mag wel aantekenen dat miv 29.12.2012 Ad Hok, verplicht veld en yours truly (AH en vv spreken voor zichzelf; ik in elk geval uit protest tegen gebruik van de racistische afbeelding van POTUS voor Beemk,m en vooral de betreurenswaardige insteek van drasties/JdeW (“Racist or funny?”) daarbij) niet meer aan Beemk,m meedoen.

 3. Genoteerd Pimm’s. Ik was er ook niet blij mee. En heb dacht ik ook protest aangetekend. Maar ja, dat hou je toch bij Jan. Hij houdt van reuring en maakt soms (in mijn ogen) verkeerde keuzes. De gekozen winnende kop (slechte smaak) maakt het mijns inziens ten dele wel wat dragelijker. Vind je niet?

 4. Nee.

  Ach, Apie, drasties/JdeW kent wellicht de zegswijze “When in a hole, stop digging” niet. Doorgaan met de dagprijs, hij had dat mijns inziens beter achterwege kunnen laten. Nu wordt z’n eerste vergissing alleen maar groter wegens zijn tweede vergissing.

  Ik zie dat Ad Hok z’n protest net een dag geduurd heeft. Hierbij dient mijn eerdere aantekening te worden geacht in dier voege te zijn bijgewerkt.

 5. Och, Ad doet gewoon weer mee, dan houdt hij zijn invloed. En we weten er niet minder om wat hij van die foto vond. Maar: we hebben onze mening gegeven, jij hebt Jan een suggestie gedaan, en dan is het aan Jan om te luisteren, en/of die suggestie op te volgen. De zaak te boycotten als je je zin niet krijgt lijkt voor mij op kindergedram. De mening is geuit, klaar. Het is Jan zijn site.

 6. Ho, ho, Apie. Het gaat mij er niet om dat ík mijn zin niet krijg, wat draai jij de zaak om, zeg! Wat redelijkerwijs van drasties/JdeW verwacht kon worden was handopsteken en: “Foutje, bedankt!” Dat JdeW dat niet wil opbrengen, dàt vind ik jammer. En een boycot: het is niet om JdeW “een lesje te leren” of “kindergedram”: het is dat ik mij niet met zoveel ondoordachtheid en vooral mean-spiritedness (of lompheid, of eigenzinnigheid, of … maakt mij niet uit) (van JdeW, in mijn ogen, want hij koos ervoor om toch ten hele te dwalen) wens te associeren. Zoals je kunt weten: morgen weet niemand het meer. Het is idd JdeW zijn site, met wratten en al. Genoeg hierover.

 7. OK, genoeg hierover. Ik vind het schoolpleintjesgedrag, jij niet. Zoals je zegt, morgen weet niemand het meer, maar doe jij toch nog altijd niet meer mee met Jan’s beemk spel …. daar ging het me om. Niet om het terecht protesteren, wel om het gedrag erna. Prettig Nieuwjaar!

 8. Ben je hier lief (en dan bijvoorbeeld i.t.t. op drasties) of moet ik een komma lezen tussen ‘hier’ en ‘lief’?

 9. Dank je. Maar wat is het antwoord nou? (En was het expres voor meer uitleg vatbaar ;-)?)

 10. Om eerlijk te zijn was het met komma bedoeld, waarbij de nadruk op “hier” viel. Bij nader inzien vind ik jouw uitleg leuker (and related). Ja dus. Maar hier komen de vervelende typetjes ook niet of nauwelijks. Dat helpt een stuk om lief te blijven. Dit is een oase, jawel, van leukigheid en lievigheid en schoonheid, door velen gelukkig ook als zodanig herkend. Men uit dat niet door reageren en op elkaar kissebissen, ongeacht het onderwerp in kwestie zoals op sommige andere sites (eentje begint er met een d), maar door in stilte te genieten. Mooi toch? Houd ik van! 😉

 11. Heb je je nu verstopt op je eigen site onder een andere titel; Gekissebis…??
  Kop op, joh! Je wordt gemist!

  (Wil je wel bedanken voor het bijhouden van de koppenstand.) Kom nou maar terug alsjeblieft?

 12. Verstopt? ’t Is in het openbaar op het internet. Geen dank voor het bijhouden van de stand, het staat in mijn contract met JdW. Het dagelijks turven der stand, dus dat blijf ik doen, op de achtergrond, tot 12/12 2013 (voor een schijntje, maar daar heb ik zelf voor getekend).
  Er staat echter niets in over het dagelijks geven van de link, de aai over de bol, de bespreking van de stand, zoals ik als extra deed. Vandaar dus! 🙂

 13. Maar waarom heb je de kop dan veranderd? In Opnieuw gekissebis?
  ’t Is dat ik jouw laatste reactie zag (en ook van Luvienna), anders had ik de koppensnellersbijhoudlijst nooit gevonden, We dachten al dat je die ook had weggehaald.

 14. ’t bevalt DSR wel, dat nederig turven zonder partijdig commentaar.

 15. …al spreekt de veranderde titel antuurlijk boekdelen, met name over de tuverd van dienst. Mag.

 16. De titel, lieve mensen, was al een hele tijd geleden veranderd. Van “opnieuw emoties en spanning bij ..” tot “opnieuw kissebissen bij ..”. Een kop die wat meer sexy klinkt, meer niet. En hij dekt de lading volledig.

 17. Dus toch, net als JdW, een kruidenier in hart en nieren, die het te doen is om de klandizie in plaats van de stilte.

  DSR is de kwaadste niet en wil best wel zo af en toe een digitaal straatkrantje kopen hoor.

  Twee dingen:
  -nummering van de reacties om reageren mogelijk te maken zou welgekomen zijn.
  – denk toch nog maar eens na over een nieuw behangetje – dat kikkerdrilgroen is zoo 2012 en ’t staat niet zo fraai bij m’n winnende koppen.

 18. Dat is allemaal prima, Apie, maar kom nou gewoon maar terug. Dan beloven wij dat we vaker op jouw site komen.

  Alsjeblieft?

  P: even checken: word je per reactie betaald of zelfs al per bezoekje?

 19. DSR, nummeren daar doen we hier niet aan, dat is zoo drasties! Zonder nummertje lukt het ook, zoals je ziet.

  De prachtige olijfgroene omlijsting van al het fraais, is, zo wordt me van vele kanten bevestigd, juist een extra reden om hier regelmatig te komen. Zoveel nieuws verschijnt er hier niet, maar veel lezers zetten de site gewoon aan om van de kleuren te genieten, bijna zoals het testbeeld van de TV vroeger. Het olijfgroen maakt hen rustig en sereen heb ik me laten vertellen. Heb jij dat niet dan?

  Luvienna, nee gelukkig word ik per click betaald net als JdW. De reacties zijn de krenten in de pap voor een communicatief persoontje als ik, maar voor mijn levensonderhoud niet noodzakelijk.

 20. Daar sta je dan met je goeie gedrag @ dito suggesties: het laat de blogbaas blase, net als op Drasties – en dan deelt hij naar dat sympathieke margeblog nog steken uit ook.

  Enfin, wie zich thuis voelt te midden van eendekroos is waarschijnlijk zelf een kikker.

 21. Dank je voor je antwoord op mijn twede vraag, Apie.

  En je antwoord op mijn eerste?

 22. DSR, wie stiijlvol olijfgroen (of staalgroen zoals sommige mensen zeggen) niet van kikkerkroos kan onderscheiden is zelf een kikker lijkt me. De suggesties zijn welwillend bekeken, met dank; dat er (vooralsnog) geen uitvoering aan zal worden gegeven heeft niets met blase dan wel met hetzij gebrek aan technische middelen (nummering kan op dit blog gewoon niet, of ik zou een veel duurder abonnement moeten nemen en dat kan bruin niet trekken) dan wel met andere smaak (mag?) te maken. Maar ik vind het keigoed dat je meedenkt!

  Luvienna, een bijterdje ben je hoor of een bijtertje met een t. Kijk, die dingen leren ze je dus niet op school! Iemand die bijt dus. Die eerste vraag, mijn allerheerlijkste reageerster, laat zich nog niet beantwoorden. Als het gevoel er is dan kan het zomaar gebeuren. Als niet dan niet. Het is niet anders.
  Maar hier ben ik te allen tijde.

 23. Luvienna, ik zie net op het lijstje van reageerders dat je nog maar 6 reacties nodig hebt, en dan ben jij numero 1 (een!) hiero. De top drie luidt nu:

  lona 75
  Luvienna 69
  Appelvrouw 48

 24. Lieve oproep Apie, maar ik reageer toch wel, hoor. 😉

  Dat is een.

  Overigens: jouw topreageerders zijn alledrie vrouwen; wat zegt dat?.

 25. Tja, wat zegt dat? Dat kun je wellicht zelf beter beantwoorden dan ik. Ook in het echte leven speelt zich iets soortgelijks af (ik onderga dat gelaten uiteraard). 😉

 26. Ach arme jongen, wat een zwaar leven moet jij leiden (of lijden)!

  Ik ga slapies doen, morgen vroeg weer op. Welterusten (al zal het bij jou nog geen slapiestijd zijn).

  Dat is twee.

 27. Nounou, WordPress kan slechter turven dan ik met de hand kennelijk. Want wat is nu de stand?

  Ilona 73
  luvienna 72
  Appelvrouw 47
  Selma 35
  Heer Rozenwater 21
  Annet Lemaire 19

  Nee, het lijkt mij ook niet te kloppen, maar het is wordpress statistics, en die tippen! (ze hebben ook geen Integrititeitscommissie om te reclameren). Enfin, gefeliciteerd Ilona, je staat nog even bovenaan.

 28. Het wordt ongelooflijk spannend. Je denkt dat je het weet, maar WordPress heeft zijn eigen turfaapjes. Ik durf niet eens te kijken zeg! Vanavond of morgen of misschien nog wel later weer een nieuwe stand, e.e.a. mede afhankelijk van het weer.
  Ik vind het wel wat hebben, een lief intiem spelletje voor drie. Laten we het dus vooral stilhouden. Je wilt niet weten hoeveel werk het is om bijvoorbeeld ook die duimpjes aan te klikken (ook daarvan wordt de stand volautomatisch bijgehouden, ergens helegaar onderaan dit blog).

 29. Oh, ik kon het toch niet laten. Het klopt nog, alletwee eentje erbij, sinds die laatste stand. Overigens, het gaat hier om de * Based on the 1000 most recent comments. Dus die honderden commentaren van Ilona uit de beginjaren tellen niet meer mee. Gemeen eigenlijk *angry kijkicoontje*

 30. Meest gewaardeerd comment had overigens maar liefst zestien (leze: 16) duimpjes up en eentje down. Was van Trolley of aanverwant iemand, hele tijd trug. Ja dat waren tijden.

 31. Juist, bijterTje dus, dank je luvienna. Ik zal eens kijken waarom je hier geen plaatje kunt achterlaten, misschien iets met instellingen. Sorry!

 32. Ilona, je bent nu wel heel kort van stof. Maar ja, ze tellen wel bij wordpress. Het gaat om de punten.

  Luvvie; nee joh, ben je gek! 😉

  Stand: 76 – 76. Ik hoop dat ik zometeen kan slapen!

 33. Hou je Nederlandse slaaptijden aan? En is het slapen gelukt?

  Nou, nog maar eens een poging. Kijken of ik het gevoel kan reanimeren:

 34. Jaja, lief plaatje hoor. Ik heb goed geslapen, dank je, werd wel rond een uur of vijf heel onrustig wakker. Toeval? Dan sta jij toch altijd op? Wat zijn Nederlandse slaaptijden? Waar ik ook woon of ben, ik ga zo rond middernacht naar bed en sta zo rond een uur of zeven op. Met grote variaties. Jij?

 35. Hahaha! Wat kun jij je leuk van de domme houden! Ik bedoel natuurlijk de tijd dat we gemiddeld hier in NL, volgens Nederlandse tIjd, gaan slapen. (Hoe zet je in jouw blog tekst cursief?)

  Ik ga wat vroeger dan jij naar bed – door de week, althans – want inderdaad rond 5 uur weer op. En als jij rond een uur of 5 onrustig wakker werd, heb je vast mijn wekker gehoord. Tenminste, als dat 5 uur NL-tijd was.

 36. Ja leuk he? Sommigen vinden dat ik me zo goed van de domme kan houden dat ik het misschien wel ben! Ja wie weet! Wil je die wekker alsjeblieft ietsje zachter zetten? Dankje ook namens je buren (die je dat niet direct hebben willen zeggen maar mij recent via ‘contact us’ hebben benaderd).

  Voor schuin moet je hier em tussen de bekende haakjes zetten en afsluiten met /em tussen de bekende haakjes. Dus wat je bij JdW met i doet, doe je hier met em. Vraag me niet waarom. Vet is dit. (strong in plaats van zoals bij Jan b).

 37. Dat is dan heel dom van die mensen, want dan zou jij je nooit zo goed van de slimme kunnen houden.

  Ik kan de wekker niet nog zachter zetten, want dan hoor ik hem niet meer. En wil je de buren alsjeblieft terugmelden dat ze hun microfoons ergens anders op moeten richten?

 38. Je leert snel. Qua schuin. Niet qua buren. “Zo gaat het nu altijd”, citeer ik uit een whatsappje van een buur, “mevrouw doet gewoon haar ding. Al jaren.”

  Ik houd me er verder buiten. Onderschat dit niet Luvienna. Ineens kan dit escaleren, ineens het kookpunt bereikt, ineens kopen ze een haan om je terug te pakken. (En dan zit je met de gebakken eieren).

 39. O, jullie whatsappen al? Ik dacht dat het contact via ‘Contact us’ liep. 😉

  Hanen (en kippen) vind ik leuk. En haneneieren zou ik graag eens bakken.

 40. Hij stuurde op het contactformulier meteen zijn whatsappnummer mee (omdat hij meteen voelde, hoewel hij me niet kende, blabla, “dat ik te vertrouwen was”). Echt een leuke buurman, je mist wat!
  Ik vind kippen inclusief hanen ook leuk, heb ze zelfs jaren gehad, ja, zelf, in de tuin, loslopend (maar ’s avonds op stok). Op een gegeven moment vloog de haan over de omheining, in paniek vanwege een marter of marterachtige, was niet meer te vinden, en de volgende morgen, oh traumatische herinnering, zag ik het hanenlijkje liggen langs de rails van de trein waarheen ik lopend op weg was. De kippen kwijnden toen een voor een weg. Uiteindelijk waren die dus ook weg of dood, ben vergeten hoe of wat, hoewel het nog niet zo lang geleden is. Verdrongen.
  Haneneieren heb ik nooit gezien, hoewel ik eigenlijk niet zeker weet wat die haan soms in dat binnenhok uitvogelde. Het zal toch niet? Nee het zal toch niet!

 41. Hmmm… heb ik dan wat gemist op de jaarlijkse buurtbarbecue en kerstborrel? Misschien toch maar eens een kopje suiker gaan lenen.

  Er loopt sinds enige tijd een actie: redeenlegkip.nl. Daar kun je een toompje kippen (of één) redden van de legbatterij. Is dat iets voor je? Om het wegkwijnen van de kippen vanwege het gebrek aan een haan te voorkomen, bestond er: adopteereenhaan.nl; haantjes die na het uitbroeden gered zijn van de versnipperaar, maar de site is er mee opgehouden.

 42. Nee, da’s niks voor me. Ik heb ooit zo’n kip gekregen, van een goedbedoelende collega. Thuisgekomen en na een paar weken bleek het een plofkip te zijn, die door zijn pootjes zakte, heel erg zielig, was niks aan te doen. Kippen die voor de batterij gefokt zijn, zijn helaas geen kippen maar ja wat eigenlijk, vleesmachiientjes, die dood moeten. Ook zo’n haantje zal vermoedelijk, ook al krijgt hij een normaal scharrelleven, genetisch niet in orde zijn. Het is niet geheel toevallig dat ik bij de laatste verkiezingen op de Partij voor de Dieren heb gestemd, ok, ook omdat ik Marianne een heerlijk ding vind, maar toch. En jij?

 43. Een plofkip is inderdaad helaas niet meer te redden; zie hier een verslagje van poging tot rehabilitatie (onder kop Plofkip). Voor een plofhaantje zal hetzelfde gelden. Ik had het echter over legbatterijkippen, en de haantjes die uit legbatterijkippenproductiëeieren (3xwoordwaarde) zijn gekropen.

  Tuurlijk heb ik op de PvdD gestemd, elke verkiezing waar ze aan hebben deelgenomen. Het lekker-dingargument, zal je niet verbazen, was voor mij niet relevant.
  ’t Is wel grappig: die partij verenigt heel uiteenlopende mensen, links en rechts, vooruitstrevend en conservatief, boeren (sommige), burgers en buitenlui, oud, jong, arm en rijk. Het enige verbindende element is dierenwelzijn.

 44. Overigens is het hier voor mij onmogelijk een avatar te gebruiken. Het apparaat blijft zeuren om een wachtwoord voor WordPress, maar accepteert niet het juiste wachtwoord. Heb jij enig idee wat ik fout doe? Nou ja.

 45. Heb ik ook gehad, Reg.Willem. Heb je een WordPress-account? Heb je eennieuw wachtwoord of een reset aangevraagd?

 46. Ja, het kan dus wel. Al is het mij volstrekt onduidelijk hoe dit werkt. Ik moest weer mijn wachtwoord wijzigen, maar nu accepteerde WordPress het ineens wel. Deze wereld begrijp ik niet. Blup.

 47. De prijs voor de mooiste avatar op wordpress gaat naar …. (tromgeroffel) …. Willem met de r in het rondje! Kalm aan. En vraag me niet hoe het werkt. Maar het heeft niets met je wachtwoord te maken. Avatar werkt puur en alleen op het emailadres dat je invult. Hoef je niet eens voor in te loggen. Ik heb de eerste drie gecorrigeerd, daar had je dus een ander emailadres ingevuld. That’s all. Welkom! 🙂

 48. Dank voor je harverwarmende woorden, Apie. Maar het avatar-gedoe is (vrees ik) ingewikkelder dan jij suggereert. Het email-adres dat ik nu gebruik, werd aanvankelijk door WordPress geweigerd. Daardoor lukte het mij niet hier eerder al iets te plaatsen. Dat heb ik dagenlang vergeefs geprobeerd en ben uiteindelijk gisteren maar even op een fake-adres overgestapt (zoals je gezien hebt). Toen werd er wel geplaatst maar kreeg ik uiteraard mijn avatar er niet bij. Pas nadat ik het wachtwoord voor de zoveelste keer had gewijzigd (na de reactie van Luvienna), werkte het weer. Nou ja.

 49. Wat een ellende. En wat een hartverwarmende inzet. Hopen dat het definitief goed gekomen is nu! Vraag blijft: waarom heb je ooit een WP account genomen, je blogt toch niet? Het merendeel van mijn lezers heeft geen account. Nou ja indeed.

 50. Ja, waarom? O, als ik mij goed herinner heb ik een avatar aangeschaft omdat we toen twitterden. Was jij ook bij. Een avatar stond daar wel aardig bij. Dat aanschaffen deed ik bij gravatar.com. Een tijdje terug wilde ik mijn avatar wijzigen en toen bleek gravatar.com opeens via WordPress te werken (waarom is dat?). Moest ik een WrPr-account aanmaken. Het is beidewee heel ergerlijk dat je je eigen account bij WrPr niet kan opheffen. Maar goed.

  PS
  Ik stel voor WP te reserveren voor WordPerfect. WordPress verdient geen afkorting die warme gevoelens geeft.

 51. Wat een rotmensen daar bij gravatar! Dat wist ik helegaar niet. Ik neem je voorstel mbt WP in overweging. Dit dienen we wel met het Nationaal Afkortingscommitee (NAC) af te stemmen natuurlijk. Als ik dit zomaar ineens ga doen hier op mijn site, dat gaat natuurlijk niet.

 52. Dus Gravatar.com=Wordpress? Geen wonder dat al die wachtwoorden in de war raken. Ik zal contact opnemen met het NAC en jouw blog aanbieden als communicatiemedium voor dit instituut. Geen dank.

 53. Dank je, Willem. Ik wist dat ik op je kon rekenen. Snif. Zodra ze toehappen, neem ik het over met prijslijst en voorwaarden en zo. Jij krijgt uiteraard een vette bonus van ee procentje of wat. Mvg, A.

 54. Apie, kom nou maar weer terug, Apie.
  Niks an zo zonder jou. Je wordt gemist.

 55. Wat ben je toch een slordig kereltje, Roos, twee sterretjes te weinig!

  Jouw avatar mag er ook wezen hoor. Van je moeder geweest?

 56. Apie, ik wil best vaak op je blog komen en reacties en likejes en boordelingen geven, graag zelfs, maar nieuwe content zou daarvoor zeker helpen.

  PS ik ga niet meer vragen of je weer naar drasties terugkomt. Dat heb ik genoeg gedaan en het is zoals je zegt: als het gevoel er weer is dan wel, en zo niet dan niet.

 57. Haha! Lees het verhaal hierboven, is flink herschreven. Echt nieuwe content alleen als ik er zelf zin in heb. Niet om de klanten te plezieren. Ik vind het dus ook niet erg als hier dagen, weken niets gebeurt. Het is zomer! Voel die zon op je neus. Die wind door je haren. Dat zand tussen je tenen. Leef! (Doe ik ook) 😉

 58. Wat een gegriefdheid spreekt er uit je aanpassing, Apie! En dan toch nog steeds maar de stand bijhouden. Moedig hoor.
  BTW, in je laatste zin staat dat de stand dateert van ‘2 mei april 2013’. Zal niet de bedoeling zijn.

 59. Ja mooi he? Ik heb er echt m’n best op gedaan. Om het zo gegriefd mogelijk te maken, maar toch ook weer waardig. Niet te jammerend. Scherp. Aan de kaak stellend. Maar ook weer groot, relativerend en er boven staand. Dank voor tip, inmiddels gecorrigeerd, die dingen gebeuren vooral bij mobiel updaten.

 60. Ik heb het al vaker gezegd. Je bent een scherp meiske 😉

 61. Mooi dat het lijstje weer wordt bijgehouden, jammer dat die verhandeling naar aanleiding van het ‘smaadaap’-incident (bekt op zich lekker trouwens) er nog steeds staat.

  Doet dus rustig en nauwgezet voort en pas dat stukje aan, zou DSR zeggen *milde glimlachicoon*

 62. Dank je DSR. Het stukje is inmiddels aangepast en lekker positief gehouden. Helaas moest ik ene reageerder G. tot g. degraderen, vanwege omstandigheden die niet vermeld zullen worden. Het is niet anders. Hij kan het vast wel hebben.

 63. Mooi! DSR stelt in aansluiting op de aanpassing een kleine toevoeging voor, nl. “ook wel “smaadaapje” achter “Het zogenaamde “turfaapje”.

  Dat je de als “Goedhart” bekendstaande reageerder slechts met G. of g. aanduidt, getuigt er trouwens niet van dat je met betrekking tot hem in je kracht staat, om maar eens een heel lelijke uitdrukking te gebruiken.

  Wees groots en noem de beestjes bij hun naam. Een mens komt al gauw als kleinzerig over.

 64. Dat mag service van de zaak heten, om nog maar eens een roemruchte reageerder uit vroeger jaren in herinnering te roepen.

  Makk nu ook die laatste sprong over je eigen schaduw en laat je niet door Goedhart vernarren tot kinderachtigheden als zijn naam verkort weergeven. Als het echt zo’n vlerk is, mag de wereld toch weten om wie het gaat. Je spreekt immers al met *milde zelfspot* over de bijnaam die hij je had toebedacht.

 65. Ook dat is inmiddels gebeurd, zijn volledige huiveringwekkende naam staat in het lijstje. Moet ik hem ook nog heilig verklaren? Je zegt het maar hoor. Wat een vergevingsgezindheid mensen. Groetjes, Mandelapie.

 66. Een vresdesdaad, hopelijk kan Goedhart het op waarde schatten.

  Om rente bij te mogen schrijven op je hemelse bankrekening moet het natuurlijk wel echt gemeend uit het hart komen, maar dat zit wel snor zeker.

 67. Overigens verloopt het reageren op Drasties tegenwoordig soepeler dan hier.

  ’t zal wel niks met die kikkerdrilachtergrond te maken hebben?

 68. Gefeliciteerd overigens, ik zie nu dat je reactie over de vredesdaad nr. 100 was. Op dit blog – waar niet eindeloos offtopic geoh’d wordt – een niet veel voorkomende mijlpaal. Taart zal worden overhandigd volgende keer we meet.

 69. Ha, je bent weer terug op drasties! Je kon er toch niet lang zonder, dus. 😉

 70. Verkeerde conclusie. Ik kon er juist verbazend gemakkelijk buiten. Maar ik vond het zielig voor de koppenwinners, hun stand werd maar een paar dagen bijgehouden, vervolgens moesten ze een week wachten en werd het nog verkeerd gedaan ook. Och, en toen ik er toch was … 😉

 71. Nounou, een thumbs down onder mijn reactie, die het opperaapje kennelijk niet welgevallig is.

 72. Lief Luvje, mijn dashboard laat me niet zien wie thumbs ups or thumbs downs geeft. Ik heb je in ieder geval een upje gegeven.

 73. Da’s lief, Apie. En je hebt kennelijk de thumbs down weggepoetst; dat had ook niet gehoeven hoor, maar dank je wel. 🙂

 74. Nee nee, ik kan geen thumbs down wegpoetsen, althans niet die van anderen dan mijzelve. Maar het geeft niet. Inmiddels is het zonneklaar waar commentaar, positief of negatief, welkom is en waar niet. 😉

 75. Hm, hier gaat toch iets niet goed. Vrees ik. Mijn reactie zie ik hier niet terug. Maar sta wel in het lijstje “dit zei”. Onbegrijpelijk. De wereld is te ingewikkeld geworden voor mij. Lijkt het.

 76. Zie hier reacties van mij in 2013. Dus die vier jaar is een beetje overdreven. Ook toen waren er allerlei onbegrijpelijke problemen. Dwz: voor mij onbegrijpelijk. Het lijkt erop dat er nog steeds rare dingen gebeuren. Het lukt mij niet (lijkt het) hier een reactie geplaatst te krijgen. Wat “dit zei” linksboven ook beweert. Brr.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: