Oh wat was dat toch leuk dat drasties koppenspel

Ranglijst 11 september 2013

1. Apiedapie, Luvienna, Ilona (21)
4. Letterzetter (18)
5. Goedhart (16)
6. Indra (15)
7. Otto (14)
8. De Schrijvende Rechter (13)
9. Miep (11)
10. Maarten (10)
11. [gemodereerd] (9)
12. Witte, lummel (8)
14. Flip (7)
15. JaJu, weeromstuit (6)
17. riverside blues, NaamNomName, Arjan, denachtzelve (5)
21. Emma, Fladder, Ad Hok (4)
24. Willem®, Hagenaar, Ningbootje, Bertje (3)
28. Frans H., Afzender, Marianne (2)
31. crt, Pimm’s, NJ, Ween, Linksbuiten, JdW, Heer Rozenwater, Yich, Voor de vuist, Redbone, mk, Keessie, Ome L., drasties, Assepoetser, Pinocchio, Fleurop, Lidy, The Swinging Cats, Fyffes (1)
51. iedereen die nog niet gewonnen heeft of – erger – nog niet heeft meegedaan (0)

Deze diashow vereist JavaScript.

De dagelijkse koppenwedstrijd van drasties, waarbij reageerders een originele kop bij een foto bedenken, was een ongekend succes. Humor, creativiteit, competitie, elkaar aftroeven, en na afloop zeuren over de scheidsrechter, het zit allemaal in de mens. Vroeger gingen we daarvoor voetballen, of desnoods klaverjassen of een avondje risken. Nu doen we het thuis via pc of tablet of onderweg via de smartphone.

De eerste inning werd op 12 december 2012 afgerond. Koppenkoning was Apiedapie, goede tweede Ad HokIlona was First Lady met een derde plaats. Zie de uitslag en de regels van het spel hier. De tweede inning ging van start op 13 december 2012. Het nieuwe spel bood nieuwe kansen voor hen die niet wonnen. Het spel zorgde opnieuw voor zinderende spanning en klantenbinding.

Het zogenaamde “turfaapje” hield getrouw en tegen een hongerloontje de stand bij. Hij voorzag de dagelijkse ontwikkelingen van olijke commentaren, feliciteerde winnaars en moedigde losers aan. Bij discussies fungeerde hij als verbindingsman tussen publiek en Integriteitscommissie. Bovendien archiveerde hij alle foto’s met hun winnende kopjes in a one-stop shop op dit blog.

Deelnemers aan het koppenspel kwamen ook dit seizoen weer uit Honduras, de Filipijnen, Hongkong, Belgie, Frankrijk, Nederland, Canada, USA, UK (zogenaamd), Griekenland, Almere, Polen, Rusland, Italie, Oostenrijk, Zwitserland, Thailand en wie weet waarvandaan nog meer.

Hierboven dus het overzicht van alle winnende kopjes met alle bijbehorende plaatjes en ook nogeens de naar eer en geweten bijgewerkte ranglijst, maar dat had u al gezien. Tot en met 11 september.

De werkzaamheden van turfaapje – en dus het bijhouden van het klassement – stopten toen de onsympathieke websitemoderator JdeW hem op de site toebeet dat hij niet wist wat het apie nog altijd op drasties deed. Het was Apiedapie namelijk opgevallen dat veel blogs die op drasties verschenen gekopieerd waren van andere sites (iets dat op zich niet ongebruikelijk is in internetland), zonder bronvermelding (al iets minder gebruikelijk in internetland) maar bovendien waren er kleine woordjes in de originele teksten veranderd, vervangen door synoniemen, en waren zelfs reacties van reageerders van elders op drasties herplaatst waarbij de namen van die reageerders vervangen werden door fantasienamen. Zodat het allemaal leek alsof het een origineel verhaal was met echte reacties. Brrrr. Onsmakelijk gedoe. En zelden vertoond, voorzover Apie weet.

Apie merkte hier iets over op en JdeW reageerde als een gebeten hond, zei eerst dat het niet zo was, toen dat hij het allemaal niet zo belangrijk vond, vervolgens dat hij weinig tijd meer had voor de website en heel dringend weg moest. Vanaf dat moment is hij gestopt met het plaatsen van de pseudoblogs en -reacties. En liet de site min of meer over aan de reageerders, trollen en passanten. Als klap op de vuurpijl versperde hij Apiedapie de toegang tot zijn site.

Het zij zo, lekker belangrijk, hij doet zijn best maar (doet hij niet). Het verhaal in ijzingwekkende chronologische volgorde staat elders op dit blog. ’t Is wel lang, dus ga daar niet heen als je geen eten en drinken bij je hebt.

Wat drasties is? Drasties was tot 11 september een veelbezochte Nederlandse website voor Nederlanders en buitenlanders in het buitenland en voor Nederlanders en buitenlanders in Nederland die in Nederland en het buitenland geïnteresseerd zijn. drasties_logo

Nu is het een keuvelsite voor een handvol overgeblevenen die niet weten waar ze anders heen moeten.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

112 gedachten over “Oh wat was dat toch leuk dat drasties koppenspel”

 1. Gefeliciteerd overigens, ik zie nu dat je reactie over de vredesdaad nr. 100 was. Op dit blog – waar niet eindeloos offtopic geoh’d wordt – een niet veel voorkomende mijlpaal. Taart zal worden overhandigd volgende keer we meet.

  Like

 2. Ha, je bent weer terug op drasties! Je kon er toch niet lang zonder, dus. 😉

  Like

 3. Verkeerde conclusie. Ik kon er juist verbazend gemakkelijk buiten. Maar ik vond het zielig voor de koppenwinners, hun stand werd maar een paar dagen bijgehouden, vervolgens moesten ze een week wachten en werd het nog verkeerd gedaan ook. Och, en toen ik er toch was … 😉

  Like

 4. Nounou, een thumbs down onder mijn reactie, die het opperaapje kennelijk niet welgevallig is.

  Like

 5. Lief Luvje, mijn dashboard laat me niet zien wie thumbs ups or thumbs downs geeft. Ik heb je in ieder geval een upje gegeven.

  Like

 6. Da’s lief, Apie. En je hebt kennelijk de thumbs down weggepoetst; dat had ook niet gehoeven hoor, maar dank je wel. 🙂

  Like

 7. Nee nee, ik kan geen thumbs down wegpoetsen, althans niet die van anderen dan mijzelve. Maar het geeft niet. Inmiddels is het zonneklaar waar commentaar, positief of negatief, welkom is en waar niet. 😉

  Like

 8. Hm, hier gaat toch iets niet goed. Vrees ik. Mijn reactie zie ik hier niet terug. Maar sta wel in het lijstje “dit zei”. Onbegrijpelijk. De wereld is te ingewikkeld geworden voor mij. Lijkt het.

  Like

 9. Zie hier reacties van mij in 2013. Dus die vier jaar is een beetje overdreven. Ook toen waren er allerlei onbegrijpelijke problemen. Dwz: voor mij onbegrijpelijk. Het lijkt erop dat er nog steeds rare dingen gebeuren. Het lukt mij niet (lijkt het) hier een reactie geplaatst te krijgen. Wat “dit zei” linksboven ook beweert. Brr.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.