Joepie, we hebben een paus Maximo!

Joepie, we hebben een paus Maximo!

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

14 gedachten over “Joepie, we hebben een paus Maximo!”

 1. We hebben hem allemaal. Wat we er individueel meedoen, aanbidden, haten of negeren, staat iedereen vrij. Net als bij Maxima (die wel mooiere benen heeft, denk ik althans).

 2. Oh fijn, als ik z’n Vaticaanse rijkdom dan ook mag hebben?
  Anders heb ik niks hè, zoals randfiguur zijnde gewoonlijk.

 3. De man is arm en gaat met de bus naar zijn werk. Grilt ook zelf zijn Argentijnse biefstukjes en stampt zijn eigen rode wijn. Ga eens bij hem eten, zal hij gezellig vinden.

 4. Jezos Koristos,
  wat is dat nou voor een reactie?!
  Wat weet jij van Pausmans portemonnee?
  (Wel heel hoopgevend dat hij zich naar de armste der armen Franciscus noemt, dat meen ik)
  Maar ben jij wel eens in Argentinië geweest?
  Uit jouw reactie begrijp ik zeker van niet.
  Argentijnen eten liever een kilo steak dan een ons.
  En dan ook nog belegd met een paar niertjes, testikels en spek.
  Die Paus zal mij niet te eten vragen,
  maar ik heb ruim voldoende in Argentinië gedineerd om vegetariërs alle gelijk van de wereld te geven voor altijd en altijd

 5. Ja hoor, altijd goed naar mijn zin gehad. Leuke mensen die Argentijnen (nou ja, niet allemaal).
  Qua portemonnee, daar kan en wil ik niet inkijken. Dat is onbeleefd.

  Die vleespassie die ken ik, en deel ik niet, een lekker mager biefstukje gaat er wel in. Maar bij een onsje of drie houd ik echt op. Maar dan is er in een Argentijns restaurant nog genoeg te genieten, waaronder: de tango.

 6. Het is toch wat, dit Internet. Ik kan er geen genoegen van krijgen. Sterker nog, ik moet de laatste tijd ervan achter vandaan gesleurd worden. Zo scrabble ik in het Engels (via Facebook) met bijna veertig mensen, meest woonachtig in GB, maar ook in Hong Kong, Singapore, Australië en Brabant. En nu lees ik Selma die misschien in het koudere? Finland is en heer Dapie waar u zich bevindt is mij meestal een raadsel en soms ook niet. Dan vermoed ik dat mijn lezer in Zwitserland u is. Maar wie die ene Noord Koreaan nu is…of komt u daar ook?

  De Paus kan mij gestolen worden, zoals Selma schrijft, ze kunnen het losgeld best betalen. Alleen al om al het gelul in alle programmaatjes in ons niet Katholieke land.
  Maar ik zet mij er niet meer tegen af, zoals ik deed toen ik een twintiger was. Waarom zou je ook.
  Ze slaan er om mij heus geen kruisje minder om.

 7. Grijns! Hij leefde inderdaad sober, op een flatje, Een videle kardinaal, die toestemming moest geven voor de ontbinding van een huwellijk en een gift van $200.000 ontving, las ik op Spaanse website’s. Had ook goede banden Father Brown en met de niet te missen link naar FIFA Sondona, die arme boeren onteigende in Bariloche in de goeie ouwe tijden. En van alles fideel aan elkaar knoopte. Schijnen nog steeds bijeenkomsten in diverse villa’s te zijn waar de families elkaar ontmoeten in Bariloche. Stond erbij in toen Videla de troostprijs aan de aanvoerder van het Nederlandse voetbalteam overhandigde.
  Zag ook op internet dat Kirchner er als een gek op los twitterde. Nog leuker, Een foto in een digitaal archief, elders uiteraard, je weet maar nooit…., die van het internet is gehaald van opa met Sondona.
  Blijft de vraag of ze elkaar straks in 2014 weer tegenkomen tijdens de voetbalfinale tussen Argentinie en Brazilie. De vorige Paus bezocht tenslotte ook een voetbalwedstrijd.
  Overigens hield een landgenoot een boek vast op het bordes, een graag geziene diplomaat, die ook aspiraties had om Paus te worden.
  Jezuiet Van Rompuy gaat aan de witte rook vast nog een haiku wijden. Ying en Yang, nietwaar, in het Chinese Slangenjaar.

 8. Ach, Nederlanders zijn mij ietsje te fanatiek in het veroordelen van dingen uit het verleden. Als je iets hoogs in Argentinie bent geweest, zelfs onder een fout regime, dan sta je natuurlijk weleens op de foto met een hoogwaardigheidsbekleder en doe je natuurlijk weleens vriendelijk naar mensen die eigenlijk niet deugden. Discussie over Maxima’s vader word ik zo langzamerhand ook een tikkie onpasselijk van. Moet iedereen een verzetsheld worden, revolutie beginnen? Laat Nederland vooral ook eens naar het eigen verleden, zoals in Ned. Indie, kijken, wat daar allemaal is gebeurd terwijl Nederlanders op zijn minst aan het toekijken waren. En niet roomser dan de paus zijn alsjeblieft.

 9. Best wel zielig, die man die daar 2 dagen opgesloten heeft gezeten,
  en geen verschoning bij zich. en dan ook nog niet naar huis mag om afscheid te nemen van zijn … ja, wie eigenlijk? Mag hij zelfs zijn plakboek niet ophalen?
  Ook wel erg dat ie met de bus naar zijn werk moet! Zelfs onze minister wordt opgehaald.
  Maar ja, paus zijn doe je niet voor het geld maar als roeping.
  Hij had een mooie jurk aan, die hebben ze wel snel genaaid, XL vermoed ik.
  En nu is het maar hopen dat deze jonge man wat geestiger wordt, en vooral bij de tijd, over abortus, euthanasie en homosexualiteit. Tenslotte waren al die priester en nonnen dat.
  Ik duim! Het komt vast allemaal goed.

 10. Ik heb niet zoveel met pausen/katholicisme/religie, maar dit wil ik wel met jullie delen:

  1. Hoe denkt de nieuwe paus over katholiek-heikele zaken, zoals daar zijn: homo’s, het homohuwelijk, abortus, euthanasie, misbruik-door-de-katholieke-kerkschandalen e.d.? Nou, ietsje moderner dan de oude, maar dat doe je natuurlijk al snel: http://t.co/yAcl7OLBty

  2. Het alter ego van de nieuwe paus is Jonathan Pryce:

 11. De grootste carnavalsvereniging heeft weer een nieuwe opperclown.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: