Persoonlijker. Wat vinden jullie van dit ikje?

Dit is het nieuwe “ikje”, zojuist gespot op NRC Handelsblad. Wat vinden jullie ervan? Leuk, slecht, stom of *schouderophaal icoontje*? Druk een duimpje in of schrijf een beoordeling. Andere reageerders afkatten mag ook, mits het een tikkie normaal blijft.

Nieuw hier? Je ziet helegaar geen ikje? Kijk in de reacties. Als hij daar niet staat, dan ben je misschien te vroeg of je bent de eerste die het ikje mag plaatsen. Hoe? Cut het ikje van vandaag (niet dat van gisteren) van HIER (inclusief titel en auteursnaam) en plak het vervolgens als jouw reactie hieronder. Vetgedrukt graag door er een <b> voor te zetten en een </b> achter. De rest komt goed en eeuwige dankbaarheid, warmte en genegenheid zijn je deel.

lijst apiedapiea

En nu … scrollen maar, reageren maar, have fun!

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

12 gedachten over “Persoonlijker. Wat vinden jullie van dit ikje?”

 1. Persoonlijker

  Albert Heijn heeft een nieuwe klantenkaart. Ik weet niet of het politiek correct is, maar ik ben een fan van Albert Heijn. En was blij dat ik met de oude kaart korting kreeg op allerlei producten. De nieuwe kaart is even wennen. Vroeger hadden we twee kaarten op één gezamenlijk account. Dat kan niet meer. Onhandig. Maar het servicecenter van AH verzekerde dat het de aanbiedingen „nog veel persoonlijker” zou maken.

  Deze week kreeg ik de eerste exclusieve aanbieding per mail: yorkham met 25 procent korting. Fijn. We zijn al 30 jaar vegetariërs.

  Huib Koeleman

 2. 2. Ach, nou, tja, och … allereerst Huib, je mag een fan van AH zijn, ben ik ook, dus je bent in goed gezelschap. Maar stuur dit ikje nou gewoon in naar de Allerhande joh!

  Weet je, zo’n kaart reageert op wat AH wil, niet wat jij wil. En de kaart weet niet waarom jij geen vlees koopt, misschien doe je het wel bij de slager om de hoek. Oftewel, en da’s het hele eieren eten bij die klantenkaarten, AH probeert je te verleiden om eens een keertje vlees bij AH te kopen. Duh!

 3. Tsss….’t vee loeit omdat de messen van de slager niet scherp genoeg zijn.

  Wie of wat ‘politie’-correct’ is, daar houden nette, vrije mensen zich niet mee bezig, maar de inzender is dan ook een buitengewoon sucesvol geindoctrineerd exemplaar, die keurig volgt wat de media, de reclame en de schreeuwlelijken in ‘De Wereld Draait Door’ in zijn gelabelde blaten.

  Je ziet ‘m al bellen naar het ‘servicecenter’, terwijl de telefoniste op de automatische piloot de standaardantwoorden geeft.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 4. Alweer moderatie, het lijkt verjopie Drasties wel!

  Of is dit ivm de testerij?

 5. 3.
  Ja huib, het is even wennen maar het neurale netwerk dat artificial intelligence experts ingehuurd door AH hebbe fursonne, heeft enige leertijd nodig.

  Zo weet ik ook, als ik op mun skootah pizza’;s rondbreng mijn fooi te optimaliseren door de juiste volgorde te kiezen van bezorgadressen die doorgaans niet samenvalt met minimaal brandstofverbruik, maar wel de beste keuze blijkt.

 6. Aanloopprobleempjes, geen paniek, hier wordt niet gemodereerd, althans niet uitgaande boven het normale modereren, alleen af en toe wat per ongeluk opgehouden. Elk internetforum is een vuilnisbelt, schrijft JdeW hedenmorgen in zijn slotwoord. Ajakkie, wat een akelige opvatting. Wij stortten het vuil, hij ruimde het op en nu mogen de wastepickers het overnemen. Als je zo over je site denkt, houd er dan idd maar mee op zou ik zeggen (zie ook update 10 op het Bizar verhaal).

 7. Overigens (lieve lezers, ja, ik zie in de statistieken dat er heel wat meer lezers zijn dan reageerders, factor 1,000 meer): het experiment “ikjes plaatsen” is met ingang van heden beeindigd. Waarom? ’t Is niet echt mijn ding, het gedoe weegt niet op tegen het plezier. Omdat ik het goed wil doen, echt communiceren en er bovenop zitten met een kwinkslag hier en een kwinkslag daar, word ik te vaak uit mijn concentratie (op het werkelijke leven) gehaald. Met name het modereren van gezeur is gewoon niet plezierig, dan moet je echt helemaal niks anders in het leven te doen hebben om dat te willen. Niet voor mij dus. Ik ga me weer als vanouds en op mijn eigen tempootje en in mijn eigen ritme toeleggen op eigen content. Dank voor de belangstelling en tot ziens.

 8. Om even op het ikje terug te komen: weg met alle aanbiedingen, kortingen, zegeltjes, bonus- en andere flauwekulkaarten. Het is allemaal vernachelarij. Uit angst om een dief van eigen portemonnee te zijn doe je maar mee, terwijl de echte dieven in hun vuistje of achter de ingevulde plakzegelkaarten lachen om de domheid der klanten. Maar ja, je kunt nu eenmaal niet buiten het systeem leven. Je eigen brood bakken is leuk voor een keer, zoals het liefhebberen in een moestuintje het levensgeluk vormt van sommigen. Voor mij is dat niet weggelegd, dus hoor ik net zo goed tot die suffe klanten. Met bonuskaart en al op zak. Maar géén koopzegeltjes!

 9. Gelijk heb je Apie, ik vond de manier waarop je ermee bezig was schier bovenmenselijk. Op zich zou het wel kunnen, maar niet zoals jij het voor ogen had. Dan heb je er een dag- en nachttaak aan en leg je uiteindelijk geestelijk het loodje. En dat zou nog jammerder zijn.

 10. Tja, kweenie. Lijkt me meeliften van het succesnummer dat de het NRC en Drasties al hadden. Weinig origineel ook, zo’n oud lijk proberen te reanimeren. Misschien zelf een succesnummer bedenken?

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: