Is dit een grap of om te weinen?

Door omstandigheden ben ik met een huurauto met Duits kenteken onderweg in Nederland. Als ik het parkeerterrein van mijn hotel in Scheveningen wil verlaten, doet de slagboom het niet.

Een medewerker van het hotel – een vriendelijke jongeman van in de twintig met een pet – komt gedienstig naar buiten en laat me door.

“Ein prettiges Tag!” wenst hij me joviaal door het open portierraam toe.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

58 gedachten over “Is dit een grap of om te weinen?”

 1. Ik had hier toch liever het nieuwe NRC-ikje gezien, hoe slecht misschien ook. Ik ga dus maar even wenen, al zou ik liever naar Wenen gaan. Het schijnt daar nogal prettig te zijn.

 2. @Kees @15:12
  Kost teveel tijd Kees, leuk als je werkloos bent en je loopt te vervelen , of gedurende de baas zijn tijd zit/zat te parasiteren zoals Ingries, Wille met een erretje, en DSR.

 3. Staat weer zo’n domme Duitser voor de slagboom. Moeilijk hoor … kan het knopje niet vinden, hebben ze zeker niet in hun eigen land. Daar schreeuwen ze gewoon “AUFMACHEN!”

  Ik slof naar buiten, druk de knop voor hem in en zet mijn zonnigste lach op. “Prettiges Tag noch!” roep ik hem na, gevolgd door een zacht “Eichel”.

 4. Kan iemand uitleggen wat dit is? Een Ik-je of eigen werk. Van groot belang voor de Eindoordeel-units, in cijfers of sterretjes.

 5. Dit is eigen werk, ingezonden voor de ikjesrubriek, maar – zoals al jaren met andere inzendingen – hooghartig door de NRC-gansjes genegeerd dan wel op de prikker gespietst.

 6. Warhoofd had ooit een waanzinnige afkorting en dito waarderingssysteen met bitterballen en bier om uit te drukken hoe terecht het was dat het afgewezen ikje niet door NRC was geplaatst. Oh mooie onschuldige tijden waarom zijde gij henengevlogen *luid brullend jankicoontje*

 7. Er staat geen inzender onder, dus het is APD?

  Ligt er nog een grote stapel waar we door moeten?

  In termen van moderatie zal dit toch geen verschil maken met het reguliere Ik-je? In dat geval toch het rechthartelijke verzoek & advies dat ook te plaatsen voor bespreking.

 8. @APD
  Dat had ie van DSR afgekeken.

  Trouwens, in aanvulling op bovenstaande: Ik-jes horen bij afgewezen Ik-jes als bier bij kroketten.

 9. Apie waarom heb je de reactie weggehaald waarin ik schreef dat Mopperkont in reactie 2 zijn eigen onderstreepte Mopperkont kan aanklikken? Een en ander om de geloofwaardigheid van mijn bewering in de voige posting te adstrueren?

  Of was het omdat ik schreef dat als we de intelligentie van DSR als eenheid kiezen, waarmee hij zeer vereerd zal zijn, we nooit meer met getallen kleiner dan een zullen hoeven werken, wat hem dan tevens bijzonder goed uitkomt?

 10. DSR, alles op dit blog is eigen werk van ondergetekende, stukjes, versjes en plaatjes, zoals je uit de ondertitel van het blog had kunnen opmaken en – ik durf het bijna niet te zeggen – dit blijkt ook uit de About us pagina *gulle lach icoon”. Het was een van de redenen om af te zien van de ikjesbespreking, die ikjes uit vreemde doos vervuilden het oeuvre.

  Neen, er ligt geen grote stapel, de meeste afgewezen ikjes zijn al met groot succes hier of op het blog dat we niet meer noemen geplaatst.

 11. Gewoon in het Nederlands terug antwoorden?

  Maar het doet me wel denken aan die vrouw die aan bruine kindertjes geen snoepjes wilde geven omdat die kindertjes volgens haar Islamitisch zijn.

 12. Van Oord, ik haalde dat weg omdat je de naam van een reageerder noemde. Ja, ik weet, die naam had iedereen kunnen weten, en misschien nog, omdat hij eerder deze week een foutje had gemaakt. Maar dat kan iedereen overkomen, zelfs de beste (nee jou niet I know …), en dan is het internet geduldig,omdat het razensnelle verveelde reageerderspubliek toch alleen maar de produktie van het laatste uur leest.

  Het gaat dan niet aan om het foutje uit te buiten en de betrokkene te kijk te zetten. Da’s net alsof voor je een oud vrouwtje over een rollator struikelt en een omstander daar hard bij gaat staan te lachen.

  Normaliter zou ik de reactie hebben gemodereerd, d.m.v. het plaatsen van wat sterretjes, want de rest kon door de beugel, maar … ik zat in de eerste klasse van een internationale trein op de smartphone en dan heb ik maar twee mogelijkheden: doorlaten of schrappen. Dit keer heb ik na even nadenken voor het laatste gekozen. De tussenweg was er niet. Ik hoop dat je dat begrijpt, vanuit mijn gezichtspunt, ook al hoef je het er niet mee eens te zijn.

 13. Onbegrijpelijk dat dit niet is geplaatst! ‘NRC-lezer ontmoet eenvoudige’, de redactie is er zo dol op!

  Maar misschien heeft men gedacht dat dit een pastiche was op het ideale standaard-Ik-je. Of miischien vond men de pointe toch te onbeduidend (er zit geen enkele spanning of dubbelzinnigheid in de verspreking) of te elitair-onsympathiek?
  TNGIN:**1/2 (zegge: tweeeneenhalf sterretje)

 14. “Ik hoop dat je dat begrijpt, vanuit mijn gezichtspunt, ook al hoef je het er niet mee eens te zijn.”

  Iemand die zich willens en wetens misdraagt zo gedwee toespreken had zelfs Chamberlain niet voor elkaar gekregen.

 15. Dank je DSR, die tweeenhalve sterren betekenen meer voor me dan je misschien beseft, snif, vooral in deze moeilijke tijden.

  T.a.v. je opmerking over mijn antwoord aan van Oord, what’s your problem? Ik leg mijn keuze uit, maar eis niet dat men het met me eens is. Het is namelijk echt zo dat iedereen dit had kunnen zien, dus echt ontoelaatbaar is het niet, hooguit wat kinderachtig, maar … in ieder geval tegen de etiquette van dit blog. That’s all. Ja, lastig he, mensen die niet zwart/wit denken, maar genuanceerd. *zou bijna vinden dat je een lul bent maar net nog niet icoontje*

 16. Het is anders maar een halfhartige score op een schaal van 5.

  “What’s your problem?” – LOL! Vergeet het ‘dude!’ niet, coole kikker. *milde glimlachicoon*
  Waarom vraag je DSR dat? Zeker als je niet eist dat iedereen het met je eens is, hoef je toch je reagasten niet in straattaal toe te spreken?

  En die lul-gedachte steek je maar in je reet, dan komt ie niet niet uit je mond (of je typevingers).

 17. Nounounou, wat een taal hier op mijn nette blog. Doe dat maar elders hoor, je kent er genoeg. Nog even en het eerste glory**** duikt hier op. Zucht.

 18. Als het je niet bevalt, dan modereer je DSR maar en stuur je d’r een slijmerige reactie achteraan. Moet je eens zien wat er gebeurt.

  Er is nog geen aanleiding geweest om glory holes ter sprake te brengen, maar kennelijk zit je erom verlegen?

 19. Typisch dat het moderatiespook alleen begint rond te waren bij een kritische gedachtenwisseling van de blogbaas. Allemaal toeval.

 20. Heerlijk,die weelderige winterkortavondvertellingen, alsof NNN onder ons is *milde glimlachicoon*.

 21. @Apie 15.40
  Had je dat niet eerder kunnen bedenken? Nu moet ik weer naar dr****** om het ikje te lezen en het daarvan onafscheidelijke en onmisbare commentaar van ons Rechtertje. Het is ook een beetje droevig om te constateren dat ons Rechtertje na zijn ferme houding jegens JdW, zo bloemrijk verwoord in zijn kenmerkende stijl vol originele, zelfs Homeros overtreffende vergelijkingen, met hangende pootjes is teruggekeerd, tot hoon der blijvers. Het is altijd enigszins beschamend en meelijwekkend tegelijk om iemand van de statuur van ons Rechtertje zo door het stof te zien gaan. En dat terwijl de man het grootste gelijk van de vismarkt had. Maar ik vind hem nog steeds ontzettend lief en ik blijf natuurlijk fan van hem.

 22. Och Kees, als je nooit iets probeert … ik kwam er gelukkig al na twee dagen achter, ik benadeel geen mensen die jarenlang aan iets gewend waren en ik heb het meteen en eerlijk uitgelegd. Ik heb gemerkt – hier op de site en in emails – dat vrijwel iedereen me begrijpt. Ik kan me herinneren dat jij zelve ooit eens in een vlaag van ja van wat alle reacties van je site hebt geschrapt, met terugwerkende kracht van een jaar of zo. Dus je weet vermoedelijk wel een beetje wat ik bedoel.

  Een site voor externen beheren, inclusief een normaal klantencontact, daar gaat een hoop tijd in zitten, dat zouden eigenlijk alleen gepensioneerden en werklozen moeten willen. Ik heb met mijn blog zo’n beetje dezelfde doelstelling als jij met het jouwe. Wat plaatsen als je iets wilt plaatsen, dan reacties afwachten en een beetje babbelen. Over dat stukje, dat fotootje, over wat je er al of niet mee hebt losgemaakt, hoe je het hebt gedaan, hoe het beter kan. Als je er de tijd voor hebt en als je er zin in hebt, maar niet als dagelijks corvee. Daar is het echte leven te spannend voor!

  De Oude Man heeft daarin al jaren een punt: in plaats van je talenten te ontplooien en/of een bijdrage te leveren aan de samenleving ga niet uren,dagen, jaren lang als ouwe mannetjes (m/v) in het park over niks zitten te ouwehoeren mensen.

  Ja DSR, het is me wat. Die heeft niet zoveel anders lijkt het wel, we weten het, steeds meer mensen knippen hun eigen haren en dat van hun kinderen. Het is moeilijk voor die beroepsgroep, dus ik wil hem daarin niet te hard vallen.

  Maar dat hij weer naar die site is teruggekeerd, waar hij echt heel vervelend is toegesnauwd door de beheerder en door sommige reageerders met een Stockholmsyndroom, ja, da’s inderdaad triest. Zijn kritiek was zeker terecht en, och hij dacht dat hij iemand een galbak vond, van mij mag zoiets hoor. Men mag van mij ook denken te vinden wat men denkt te vinden. Maar ook ons rechtertje werd vermoedelijk moedeloos, getergd en wanhopig van het discussieren met een stompe muur.

  Ik hoop dat het goed komt met hem en hier blijft hij van harte welkom. Ik kan je ook verklappen dat het erg prettig is om met hem in het echt een pilsje te drinken. Lief vind ik geen passende beschrijving van hem trouwens. Misschien wel heel diep van binnen, maar dan wordt dat heel effectief verhuld achter zijn minzame glimlachjes.

 23. Natuurlijk begrijp ik je Apie. Het was een dappere poging van je en daarvoor verdien je lof. Maar jammer blijft het wel.

 24. Apie en Keessie, jullie houden weer van elkaar! Daar moet ik heel zachtjes van weinen. Lievv

  Zie je wel, de wereld is zo slecht nog niet…

 25. Huil maar even meisje. Hier mag je. Snif. Schiet ik zelf ook inene vol. Schuif eens op, da’s mijn hoekie. Gaan we samen wenen.

 26. DSR vertrek op Drasties is op meer ontzetting verhaald dan zijn terugkeer op spot.

  Hij handhaaft zijn gelijk, trekt niks terug, maar loopt er niet tussenuit. Belangrijkste reden is uiteraard Heer Rozenwater, die anders alleen dreigt te verkommeren. En zie: de laatste BEEKM staat toch maar mooi op zijn naam.

  Beroepsmatig trekt het aan, zeker nu er een markt onderstaat voor oudere heren met jonge vriendinnetjes die van hun onderbuikswol afmoeten. Je verpest er je scharen mee, maar als kleine zelfstandige mag je ook het smerige geld niet laten liggen.

 27. Ja maar die overwinning is toch een aalmoes, dat moet je toch niet willen? Toch niet van hem die hier niet genoemd wordt maar van wie we denken dat het een lulbak is? Als een kwispelend hondje accepteer je het stukje worst van je kwelgeest!

 28. Ik krijg vast spijt van mijn vraag maar het moet toch: wie moeten er precies van hun onderbuikwol af? Die oudere heren of de jonge vriendinnetjes? En krijg je ook dergelijke verzoeken van oudere dames met jonge vriendjes?

  Wat die verpeste scharen betreft: wel eens aan hars of wax gedacht?

 29. @APD
  DSR kwispelt niet, maar blijft waardig weerwoord bieden.

  @L
  De oudere heren natuurlijk. De jongedames zorgen wel voor zichzelf en zijn, tot ’s kappers vreugde, helemaal door het heersende modebeeld geindoctrineerd. Nog nooit een jongere heer mer oudere vriendin onder de schaar gehad, ook zij weten wt er van hen wordt gewacht.

  Hars of wax? Lach me niet lachen! Daar zijn de kerels, met name de ouderen, veel ter kleinzerig voor. Of liever gezegd: die zijn niet zo gek als de dames op zich levend te laten villen.

 30. Sommige ouderen heren, had er laatst nog eentje met een jonger Russisch ding aan de arm – dan doen ze de gekste dingen om maar hip en bij de tijd te blijven – willen hun onderbuikwol mee in een zakje.

  Wat ze daar nou mee aan willen vangen, daar kun je slechts naar raden.

 31. @DSR 14.44
  “Daar zijn de kerels veel te kleinzerig voor” Kleinzerig zijn ze misschien wel ,maar je hebt de laatste ontwikkelingen gemist als je denkt dat ‘de kerels’ niet harsen of waxen.
  @14.46
  “Een oudere heer met een jonger Russisch ding aan zijn arm” LOL. Waar was dat, als ik vragen mag?

 32. Dat is een voorhoede. Als haroloog geef ik je op een briefje dat het daarbij blijft.

  Bij mij in de zaak. Ze waren net uit de eersteklasluxestreinwagon gestapt en die vent bleef maar met z’n smartphone spelen – al had ie er geloof ik niet veel plezier in, veel klagen dat ’t allemaal zoveel werk was enzo. Waarom koop je dan uberhaupt zo’n ding, vraag ik me dan af.

  Enfin, hij was d’r zo iebelig van dat ie blij mag zijn dat ie er onverknipt vanaf is gekomen.

 33. Nou moe, ik moet er niet aan denken, wijdbeens bij DSR in de stoel. En hij maar aan gloryholes denken, nee mannetje, bij mij kom je er niet in! *waarschuwend icoontje met heel hoog opgetrokken wenkbrauwtjes*

  Maar een *uitbundig schatericoontje* voor de “computerafdeling van het NRC” die een linkje heeft geplaatst (citaat van de dag, van elders geplukt, bronvermelding niet nodig). Jaja, het is wat het is. De computerafdeling … he mensen, werkelijk de tranen in de ogen. In tijden niet zo ….

 34. Het vak heeft veel te lijden gehad van dit stukje, die zoveel ongein a la APD heeft losgemaakt.

  Sleutelzin voor L:
  ‘Harsen doen we daar niet meer’

 35. Voor de liefhebber een favorietje van Apie, Waardenberg en de Jong; “Heb een wijf aangezeten!” of een “kromme homo” … Over het verschil tussen man en vrouw, past in feite bij de discussie van gisteren, dat sletvrees van Sunny Bergman, maar ik zet hem maar eventjes hier (en niet daar zoals bekend). Enjoy!

 36. Prethaft, spreek uit preethaft bedoel je? Nou dat zou ik wel prettig gevonden hebben ja! Dan had ik ook een stukkie op een Duits blog kunnen zetten. 😉

 37. Kees 18.41, die hoon tegen DSR? Waar heb je die, op een paar kroeggrapjes na, gelezen?
  DSR hoort net als Apie en vele andere bij Drasties thuis.
  Kees 19.25 eens dat het een dappere poging was maar het past echt niet hier. Het was een beetje geforceerd maar….. Appie heeft wel kijkerspubliek gekregen.
  Ik heb op, of zeg je dan bij?, Drasties geschreven dat het Aap siert om toe te geven dat het teveel werk was. Snappen we nu ook een beetje Jan?
  Verder, lieve Aapmans, goed voor elkaar hier.

 38. Hey Afzender! Leuk, hebben ze tegenwoordig wifi in de koek&zopie? Waar blijft de tijd mensen. Dank voor het compliment, we doen ons best he, en vooralsnog helegaar gratis. See you!

 39. Ik had toch gedacht dat het Rotterdamse duo Waardenberg en de Jong ook een duimpje van Tante Pollewop zou bewerkstelligen. Maar nee, ze mokt nog even. Geeft niet. Het komt wel goed.

 40. Lieve Aap 19.28, in de K&Z hebben ze niet eens geen plee. Daar hang je nog ouderwets tegen de boom aan. Achter het hutje stroomt een stroompje 🙂 Die voert alles af maar het gaat helaas veranderen. Er is een nieuwe investeerder met plannen om er een pretpark van te maken. Als het doorgaat word mijn K&Z in de afvalbak afgevoerd en is er alweer een stuk pure natuurgenieting naar de klote. Dit doet pijn.

 41. Kun je negeren als je wilt. Niets moet. Er zijn er die hier alleen maar lezen, dan liken of duimpjes indrukken en weer verder surfen. Mag. Zolang er een paar overblijven die praten vind ik alles best.

 42. Je zit er wel bovenop. Ik bedoel op je blog of hoe heet dat waar ik hier zit. Polie Polie brengt me net een glaasje wijn.

 43. Zit trouwens me muis en zo te verklote. Heb net de deuren van ons kantoor geschilderd maar geen spul in huis om de handen schoon te maaken. Toetsenbord ziet er niet meer uit. Deuren zijn prima.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: