De Schrijvende Rechter moddert onbekommerd voort (7)

rechterInternetconifeer De Schrijvende Rechter (DSR) publiceert ook deze week zijn beroemde Eindoordelen over de “ikjes”. Deze lezersanekdotes worden speciaal voor hem aangeleverd door lezers en vrienden en bekenden van de NRC. In het reactieveld hieronder verschijnen elke dag de verse ikjes, gevolgd door de gezouten meningen van DSR en van iedereen die wil meeoordelen.

SchepjeDe herenkapper uit Brussel met de stoere taal en het kleine hartje laat zijn licht schijnen en reageert op kritiek. Soms een tikkie gemeen en zuigend, meestal mild en vrijwel altijd met een taal- of spellingsfoutje.

Scrol nu naar beneden, schud het hoofd, druk een duimpje, en zeg hem de waarheid. Daar gaat het hem om. Bekijk hier de Eindoordelen van vroeger.

*Noot: benaming internetconifeer aangeleverd door Henk.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

175 gedachten over “De Schrijvende Rechter moddert onbekommerd voort (7)”

 1. Apie! Om 6 uur de piepers op tafel: zo oerhollands ben je toch niet (meer)? En de wijn al op? Was er dan maar één flesje?
  Nou, dan neem ik dat beschimmelde korstje brood met een stukje zweetkaas, maar… *snif*
  Geintje! Doe het puntje pizza maar. Met een glaasje wijn; haal maar uit de voorraad bewaarflessen. *ik hou ook van jou, hoor-icoontje*
  DSR: kijk je even de andere kant op?

  Like

 2. Weet je, Luv, dit zijn onbelangrijke aanloopmisverstandjes. Ik dacht juist, nou ja, ze is Nederlands, die wil om zes uur eten. Normaliter eet ik kei later. Ik ga je pizza nu in de magnetron zetten, ’t is heel veel meer dan een puntje hoor. Met ananas, ik hoop dat je daarvan houdt. Geen vlees, geen vis. Maar lekkere groente en wat fruit. En een bodem natuurlijk, een goeie, niet zo’n goedkope uit de supermarktdiepvries, maar van de delicatessenboer hier om de hoek.

  En weet je? Ik heb al jaren voor een hele speciale gelegenheid een keidure Primitivo in de kelder liggen. Dit is die gelegenheid dus! Ik voel het gewoon. Hij moet even de-dingesen (lucht erbij), maar dan heb je ook wat. Ik ga nu naar de kelder. Knap jij je lekker op, douche maar even, en trek dan lekker je slobberpakje aan, die roze huispyama, met die pantoffels van Nijntje. Geen haast alsjeblieft. Je bent nu thuis, je bent bij mij, de stress kan van je afvallen, die collega’s kunnen je hier niks doen. Zo meteen masseer ik even je voetzolen.

  En er is vast wel iets gezelligs op de TV. Eh, CNN zappen we gauw weg vandaag *geschokt waar zijn ze in puntjepuntjenaam mee bezig daar in Kiev kijk icoontje*

  Like

 3. He heerlijk, Apie! Jij weet wat een vrouw na een lange dag nodig heeft. Lekker saampjes languit op de bank, elkaar het glaasje aan de lippen zetten, knusjes naar een of ander onbenulig maar ontspannend teeveeprogrammaatje kijken, en dan ongemerkt zachtjes indommelen… zzz….

  Like

 4. Terwijl APD zoete broodjes bakt, wordt het laatste object zijner oprijneigingen elders een ‘zanikzeloot’ genoemd door een vooraanstaand reageerder aldaar!

  Moed kun je die vrouw niet ontzeggen, nu al twee dagen achter elkaar.

  Like

 5. Zoete broodjes? DSR, ik mag toch hopen dat je in de gaten hebt wat hier gebeurt. Kunnen we misschien even als een (schrijve: 1) man achter een moedige vrouw staan? Een vrouw die haar noodlot in de ogen durft te zien. Die rechtop voor de aanstormende tank gaat staan. Die zegt: tot hier en niet verder. Hier is een held in the making. En ik houd mijn hart vast. En weet niet of ik moet lachen, huilen of heel stil in een hoekje gaan zitten.

  Wat die reageerder betreft, dat valt me zo zwaar van hem tegen, dat wil je niet weten. Alsof Luv iets oneerbaars doet, iets raars, iets vies, iets schandelijks. Maar goed, van koken heeft de man meer verstand. Oh, nu ik dit zeg, realiseer ik me dat Luv toch een van de gewaardeerde medewerkers op zijn kookblogje is? Da’s dus een dolk in de rug en dan vind ik het nog minner. Maar ik zeg niks meer. Ik zwijg. Ik kan er namelijk niet meer tegen en wou dat dit gedoe allemaal gauw voorbij zou zijn. Ik ga vanavond denk ik maar eens vroeg naar bed. De stemming is er helemaal uit. *geen eens geen fut om een icoontje te verzinnen icoontje*

  NB. Let ook even op wie er stil is, wie doet alsof er niets aan de hand is fluit fluit fluit. Da’s vaak nog erger vind ik zelf dan.

  Like

 6. Oooooh ….. “live with it” zegt ze. Ik val echt om van bewondering. Opnieuw. Wat een karakter, deze meid. Wat een standvastigheid, wat een kalmte, je voelt dat ze het helemaal gehad heeft met die onzin. En gelijk heeft ze. Nou de anderen nog, maar die pruttelen en reutelen liever door. Lijkt het wel. Zou je zeggen. Maar ik zeg het niet hoor. Ik sla het gaande.

  Gokje: daar komt geen antwoord op, want de betreffende reageerder is niet zo van het discussieren en de dialoog, die is meer van het effe hard roepen en dan wegrennen. Wedden?

  Like

 7. MEDEDELING: in verband met de gebeurtenissen bij de buren maar ook in Kiev wordt het lollige “en het ging verder” vanavond opgeschort. Ik neem aan dat iedereen dat kan begrijpen. Hopen dat het morgen weer kan mensen.

  Like

 8. Pfoeh, ’t is weer gezellig, bij de buren. Heel onkarakteristiek voor het oude drasties. Helaas niet voor het nieuwe drasties. Misschien moet ik maar vast wat fraaie scheldwoorden en afdroogzinnen verzamelen. Om in voorraad te hebben. Van die fraaie, Reveriaanse/Blackadderige. Maar dat is niet mijn forte: DSR, jij bent daar goed in; verzamel jij eens een paar lekker droogkloterige, tot op het bot beledigende orenwasserettes voor me. Ik beloof dat ik er ‘copyright DSR’ bij zal zetten.

  Even serieus: ik was echt onaangenaam verrast door die reactie van lummel. Had ik van hem niet verwacht.

  Like

 9. Ja Luv, ik werd daar ook even niet goed van, met name ook omdat je met hem op het kookblog zit, en jullie, voorzover ik weet nooit onenigheid hebben gehad, en jij bovendien nou niet echt iets heel ergs hebt gedaan. Zanikzeloot (term uit de NRC tijd) was toch echt een lul (m/v) die hele lappen tekst, dagen achter elkaar, plaatste, tot ergernis van iedereen. Maar je ziet het, lummel heeft dan niet het fatsoen om zijn onaangenaamheid even toe te lichten. Vervelend sfeertje, echt, zo ga je niet met elkaar om vind ik.

  Het oude NRC was keileuk, de eerste jaren drasties ook, maar nu is het echt een triestig gebeuren. Het is niet anders. De fut is eruit, en die komt er alleen maar weer in als genoeg reageerders er weer zin in krijgen en met elkaar gaan geinen en rollebollen. Maar men is afgetaaid, het is niet anders. En diegenen die nog zin hebben in lekker ouwehoeren – afgezien van jou – die zitten allebei hier en zijn daar geband. Dus … dan roep je het over jezelf af en creeer je een website waar pawi, riverside blues en Ilona wat meligheden uitwisselen. Riverside is overigens wel op dreef deze week, ik lees hem graag.

  Schelden zou ik je ernstig afraden, lieve Luv. Dat is zo “niet jou”, zou ik niet doen, en is ook niet nodig. Je bent nu juist lekker soeverein bezig, vooral dat spijkerharde “live with it”, ik zou, zolang je er nog mag komen (en laten we hopen dat dat lang is) het op die toon blijven doen. Duidelijk, waardig, voor niemand bang, door niemand geimponeerd. Laat hen maar schelden, het wordt misschien nog wel erger dan zeloot, laat het van je afglijden, stel je een glazen pyramide om je heen voor, waar de pijlen op af ketsen, je ziet ze wel, maar ze dringen niet binnen. En laat die anderen maar doen alsof hun neus bloedt, dat kennen we uit de geschiedenis, dat is dan ook duidelijk. Tenzij er iets gebeurt, een initiatief, een gebaar van iemand, gebeurt er verder niet veel meer daaro. En nu lekker slapen, lief, morgen weer gezond op. Misschien laat ik je wel slapen. Baaldagje. Ik bel wel naar je werk! *kus icoontje*

  Like

 10. En dan zap je toch even langs CNN en P&W en zie je beelden in Kiev, waar demonstranten met eigengemaakte “schilden” (gewoon houten boardplaten, stukken deur) door schutters worden neergeknald. Dat zijn vaders, zonen, broers … die worden doodgeschoten om (in feite) niks. En dan zwijg je maar, en denk je, waarom doen WIJ allemaal of onze neus bloedt, ook al zijn we dan machteloos hier en nu, hoe kunnen wij nog “gezellig” bloggen, ons wijntje drinken en ginnegappen en grapjes met elkaar maken. Oneindig triest. Mijn hart bloedt. En nu echt.

  Like

 11. @APD
  Je ‘echte’ reactie over Kiev is even gratuit als alderluitjes die onlangs vroompjes ‘RIP Mandiba’+quote de wereld instuurden.

  @L
  Trootst je ermee dat Drasties voorheen nog een veel grotere slangenkuil was, met ditto grofmondigheid. Het kan dus nog erger. Maar ja, dat betrof meestal DSR in de slachtofferrol en dat schijnt niet mee te tellen.

  Voor een zekere reageerder mag je het ten dienste van de hele mensheid copyright-vrije DSR-isme ‘grafdansende farizeeer’ gebruiken, want dat is die zekere reageerder.

  Like

 12. Ja DSR, zelfs als iemand uit het hart op echte ontwikkelingen in Kiev reageert, dan moet daar nog een originaliteitsoordeel over worden gegeven. Je beseft vermoedelijk niet eens wat je daarmee doet, en hoe je je daarmee laat zien, dus ik laat het maar voor zich spreken.

  Like

 13. Wat doe ik daar dan mee? Niks anders dan de oppervlakkigheid van eea laten zien. Originaliteit doet er uiteraard niet toe maar aan (vals) sentiment heeft DSR een broertje dood

  Ineens weet ik waar het me aan doet denken: ‘Wat een ellende in de wereld, We nemen nog een toastje’.

  Like

 14. Ach nou ja, ik bedoelde eigenlijk ook niet letterlijk schelden, meer een soort fijntjes afdrogen. Zoals je wel eens in polemieken tussen goede schrijvers leest.
  Maar ik hou het maar even bij live with it en soortgelijk. En als het moment daar is kan ik grafdansende farizeeer van DSR gebruiken.

  Like

 15. Ja, DSR, op empathie met iets of iemand hebben we jou nog niet kunnen betrappen. “Echt” tussen aanhalingstekens, “vals sentiment”, “gratuit” … toe maar, je strooit met kwetsende kwalificaties alsof het pepernoten zijn. Je mag niet zeggen dat je iets erg vindt kennelijk, tenzij je er zelf heen gaat om het conflict op te lossen. Man man.

  Like

 16. @L
  Grafdansende farizeeer is natuurlijk geen schelden, maar een gekruidig-gepolemiseerde weergave van de werkelijkheid.

  @A
  Je heb er weer eens niks van begrepen, getuige de opvatting die je aan DSR toeschrijft. En natuurlijk moet er in je driestuiverstukje ook weer een karaktermoord voorkomen, je kunt nu eenmaal niet anders.

  Kwetsende kwalificaties zijn gelukkig niet gebruikt, tenzij je zo kleinzerig bent dat je kritiek op jouw persoontje per definitie zo opvat.

  DSR is vervuld van empathie en loopt er juist daarom niet zo mee te koop. De Schrift leert ons behartigenswaardige dingen over lieden die op hoeken van straten bidden.

  Like

 17. Wow! Let liever op wat er bij de buren is gebeurd. Echt ongelooflijk maar waar. Luv had in reactie op een vraag van Arjan uitgelegd hoe een en ander zat, en wat denk je? Jan heeft dat hele betoog verwijderd. Het was een helder, transparant en redelijk betoog, zeker niets onbetamelijks, waarin zij zijn gedrag – het voorwaarden verbinden aan het toelaten van DSR – censuur noemde. De dolgedraaide websitebeheerder zegt als toelichting iets vreemds: links naar je site leveren geld op, links van je site naar andere sites verlagen je waarde. Veel van het internet begrepen heeft hij dus niet, maar voila, hier is vijf maanden na het begin van de discussie alweer een nieuwe reden voor zijn verzuim om bronnen te vermelden bij zijn stukjes. En daarom heeft hij dus nu zogenaamd Luvs reactie weggehaald. Pffffrt.

  Als het opnemen van de link de werkelijke reden was geweest, dan had hij natuurlijk Luvs betoog kunnen laten staan en alleen de erin voorkomende link kunnen schrappen. De reden kan dus niet anders zijn dat hij wilde voorkomen dat andere reageerders Luvs heldere betoog zouden lezen (en het er misschien wel mee eens zouden zijn).

  Luv, heb je je reactie nog? Zet hem s.v.p. hier neer zodat belangstellenden kunnen oordelen over wat je schreef. En daarna gaan ze weer vrolijk verder, maar dat mag iedereen zelf weten.

  Like

 18. Tssss…..nou, JdW grijpt dan eindelijk hard in. Flinke kerel.

  Ben benieuwd naar L’s betoog, heb dat helemaal gemist.

  Het meest parmantige vind ik nog zijn geraaskal over ‘links die waarde vertegenwoordigen op internet’. Vorige week ging het nog om doorgeleiden naar pornografie en andere onwenselijkheden. Een blog waar je geen links mag plaatsen, is trouwens niks waard.

  Ondertussen vindt de overgbleven harde kern kennelijk alles wel best. Mag.

  Like

 19. Och heden, Ruud Lulgit is ook weer terug bij de buren. Zo sneu. Het gaat, lieve lezers, als volgt. Websitebeheerder plaatst een artikel. Vervolgens gebeurt er een hele tijd niets. Kan gebeuren, is overal zo op internetland tenzij je een grote als geenstijl, de speld bent. Wat doet nu JdeW? Die gaat onder allerlei fantasienamen zelf reacties op zijn eigen stukje schrijven!!! Zo in de trant van: “nou het is me wat” (Jacky), “wat een schande” (scheethoven), “hahahaha” (areuserious). Deze “reageerders” praten, anders dan echte reageerders, nooit met elkaar, of met de websitebeheerder. Ze zijn dus door een kind van vijf te herkennen. Mag dit niet? Ja hoor het mag! Is het erg? Nee het is niet erg. Echt niet. Maar kijk maar eens naar blogs in internetland waar dit ook gebeurt, heel weinig indeed. Kwestie van klasse.

  Like

 20. Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat deze, inderdaad wat eenzelvige, reageerders, zich nu pas weer veilig voelen op Drasties, nu de de blogbaas eventuele waardeverlagende links en andere onaangenaamheden, zoals kritische reageerders, scherp in het oog houdt en waar nodig bant.

  Allicht bloeien ze snel wat meer op.

  Wat dat betreft kan APD, die internetvandalisten als T. mild-vergevingsgezind laat amokmaken, een dak oven het hoofd biedt, een voorbeeld nemen aan de wijze waarop JdW invulling geeft aan het blogbeheer.

  Like

 21. Apie, ik kan hier (binnen het netwerk van een opdrachtgever) geen plaatjes uploaden (stel je voor zeg! plaatjes!) maar ik heb het schermprintje gemail dus je kunt hem hier zelf neerzetten.

  Like

 22. Ja mooi he? Nog mooier dan op die site.

  Prima stukkie, en slechts iemand met een gevoel van eigenwaarde onder nul haalt zoiets weg.

  Ik heb overigens het verhaal van die links nagetrokken, de vakmensen (allemaal) adviseren tegen het ontmoedigen van (voor je lezer relevante) uitgaande links. Maar goed, dat had ik eigenlijk niet op hoeven zoeken, malle jongen die ik ben. Dat het een schijnargument is, wordt wel duidelijk als we beseffen dat de site al vijf tot acht jaar helemaal volgestouwd is met links. En ineens vandaag zou dat inzicht ingedaald zijn? En jouw link moest daarom onmiddellijk worden verwijderd? *haha icoontje*

  Like

 23. Mooi hoor, die reactie van L.! Vooral die snog met Indra.

  Je kunt je als blogbaas niet belachelijker maken door zoiets te verwijderen. Blij dat JdW ons dus de moeite bespaart.

  Like

 24. Ja, dat moet ik nog even uitleggen aan hen die zich niet continue aan die site laven. Het kusje voor Indra was een reactie op haar:

  @7 Lummel

  Tjonge jonge! Valt hier nog wat te katten? Begin jij nou ook al na Riverside?
  Tegen nota bene een van de leukste reageerders, die hier nog over zijn!

  By Indra on 21/02/2014 – 6:00

  Like

 25. Nuchter

  Een oudere man wordt niet goed op ons erf, zo erg zelfs dat we toch maar 112 bellen. Na een grondige check van een half uurtje wordt door de ambulancebroeder ‘oké’ gegeven op voorwaarde dat de man bij mij in huis thee mag drinken, mag rusten en warm mag worden. Met een wollen deken over zijn magere schouders en een warme kop thee in zijn handen zegt deze nuchtere West-Fries: „Zolang de dood er is, moet je vrezen voor je leven!”

  Herbert Blankesteijn

  Like

 26. Ja so what? Dat is een standaardgrapje. Wat is er verder gebeurd?

  En zolang er leven is, moet je vrezen voor de dood dus. Nou, enfin, we kunnen het weekend weer in, het was geen bijster beste ikjesweek, maar de andere ontwikkelingen maakten een hoop goed.

  Like

 27. Op zich een Ik-waardige gebeurtenis, maar op de een of andere manier heel iebbelig opgeschreven. ‘grondige’ check vs een ‘half uurtje’ diminutief), drie keer ‘mag’….

  En zoals de onfortuinlijke man tot karikatiir wordt gemaakt: de goedertieren woollen deken over de ‘magere’ schouders natuurlijk mag de ‘nuchterheid’, oerdeugd aller landmannen, niet ontbreken, om vervolgens met een tegelstjeswijsheid af te sluiten (waarvan ’t trouwens mooi is dat de oudere man er zinnigheid in heft die te berde te brengen).
  Eindoordeel: 5+ (zegge: vijfplus)

  Like

 28. Een weinig empatische reactie, APD. Een oudere man zag z’n levensgeesten tijdelijk wijken, dat is er gebeurd, en hij maakt geen grapje, maar weet ondanks de nare omstandigheden toch nog iets gevats te zeggen.

  Dat is nou jouw empatie anno 2014: als een echte politiek-correcterik van het waarschijnlijk llinkisige soort leef je mee met hip mondiaal leed, maar de oudere, magere man die niet goed wordt, kan op desinteresse en een schimpscheut rekenen.

  Daar krijg je een duipje-neer voor. ok voor de ‘andere ontwikkelingen’ die een ‘hoop goed’ maken. Dan heb je het toch zeker over de censuristische knevelarijen op Drasties, waar zowel L. and DSR het slachtoffer van zijn geworden? Of heb je weer een eersteklastrein met extra zachte kussens voor je uitdijende bourgouisderriere gescoord?

  Like

 29. Kruidje-roer-me-niet, wees blij dat zo’n filter strak afgesteld staat. Beter een paar vals positief, dan een erge die erdoorheen glipt, ook in jouw belang. Hier worden de lezers beschermd zonder botte bijl.

  Like

 30. Apie op 13:28

  Dank voor je uitleg. Het duizelt me zo langzamerhand een beetje. Kan de lesstof niet meer volgen door te vaak spijbelen!.

  Ik begrijp de verbazing van Luvienna goed. Een aantal jaren geleden overspoelde Mopperkont ons met links naar zijn favoriete muziek. Dat moet Jan dan een kapitaal gekost hebben. En waarom mag het dan nu ineens niet meer? De reactie van Lummel ten aanzien van Luvienna begrijp ik absoluut niet!

  Jammer dat de sfeer op drasties zo veranderd is. Ik vond het ’s morgens, in alle vroegte, altijd een gezellig opwarmertje voor de lange dag die nog komen moest. Of ’s nachts, in mijn vorige baan, als ik nachtdienst had.

  Like

 31. Hoi Indra, dat was een uitleg van Luvienna, die ze op drasties had geplaatst, maar die JdeW heeft verwijderd. Het volledige verhaal (de ontwikkelingen sinds september vorig jaar, chronologisch bijgehouden d.m.v. updates, tot een punt dat ik er genoeg van kreeg staat hier: http://apiedapie.com/2013/09/13/bizar-beheerder-laat-eigen-website-in-de-steek-na-plagiaatverdenking/

  Ik deel je teleurstelling over drasties. Ik kwam er ook graag wat dollen, het was echt een ontmoetingsplek tijdens de bedrijven door, vanuit het buitenland een leuk middel om wat contact te houden met Nederlanders die geen familie of vrienden zijn. Maar JdeW ging ineens heel raar doen, en het lijkt wel of het steeds raarder wordt. Ik mis het wel. Vooral het bijhouden van het koppenklassement. Maar het leven gaat door, gelukkig komen er hier regelmatig kennissen langs, en ik weet ook dat vrijwel alle drastiesreageerders van het eerste uur hier meelezen, ja, zelfs JdeW 🙂 Da’s ook wat, reageren mag, maar hoeft niet. Alle liefs, je Apie.

  Like

 32. En ja hoor, mijn reactie op drasties bij het Ikje van vandaag is alweer verdwenen. Maar inloggen kan ik nog steeds.
  Wat wil Jan nou? Blijft hij steeds op de loer liggen of ik niet een linkje plaats?

  Like

 33. Ja, want hij heeft “weinig tijd” om zich met zijn site bezig te houden. Deed hij bij mij ook (totdat ik het zelf zat werd). *schater icoontje*

  Like

 34. Om de week toch nog lachend af te sluiten een youtuubje dat mij zojuist bereikte. Ik heb eigenlijk een hekel aan het genre (mensen die struikelen en vallen, met homerisch gelach op de achtergrond) maar bij deze kon ik een hardop schateren zo ergens na het midden (1:48, 2:05) niet onderdrukken. Hoe dom mensen kunnen zijn, tja, laten we er maar om lachen, huilen hoeft niet.

  Like

 35. Het begint allemaal een beetje heel erg irritant te worden.
  De lol gaat er ook bij mij steeds meer af.
  Zowel JdW als Apiedapie zijn, vind ik, hartelijke, verstandige en relativerende mensen (altijd geweest.)
  Men kon tegen plaagstootjes, cynisme, ironie, zelfspot. Kostelijk!
  Was zo blij dat ik Drasties had gevonden.

  Heb er behoorlijk wat van geleerd. Toen echte humor nog heel gewoon was op Drasties.
  Voelde me een echte ‘drastiesganger’ waarmee, waardoor, mijn eigen gevoel voor humor op een hoger plan kwam te staan.
  Men was tegen elkaar opgewassen. Zoals meerdere reactanten van Drasties. Dat was genieten.

  Zoals Indra zegt: mijn dag was goed. Ik kon niet zonder dat opkikkertje.
  Maar dat is nu verleden tijd aan het worden. Het begint me steeds minder te interesseren allemaal. Misschien wel goed.

  Reactanten dreigen inmiddels in twee kampen te worden verdeeld.
  Als buren (en medeburen) die al geruime tijd met elkaar in de clinch liggen, partijkiezend.
  Balen, hoor…

  Like

 36. Dank voor je reactie, Ilona. En ik ben het er van woord tot woord mee eens, hoewel ik niet zeker weet of ik ook vind dat JdW hartelijk en relativerend is *relativerend knipoog icoontje*

  Enfin, ik kan aan deze situatie niets veranderen. De bal ligt in de tuin van de buurman en het lijkt alsof dat een hele boze buurman is die iets nu al ruim vijf (schrijve 5) maanden aan het wreken is. En eigenlijk steeds erger in plaats van minder. Oftewel, ik denk niet dat we onze bal terug krijgen, maar dat hij hem stuk heeft gesneden. Kom s.v.p. af en toe nog eens langs, al is het maar voor een groet, da’s nog iets. Alle liefs, je Apie

  Like

 37. Ach ja, de humor op een hoger plan, wat zou dat mooi geweest zijn *weemoedige zucht-icoon*.

  Allicht dat we, als ons langere tijd op Drasties was vergund, er zelfs iets in de praktijk van hadden gemerkt! Maar zowel Ilona als APD, en L. niet te vergeten, sloten qua koppenwedstrijdhumor naadloos aan bij JdW’s Blokker-Hema-gevoel voor het grappige: gewoontjes, degelijk en niet te mal.

  Maa toch, misschien zat er schot in de zaak, wie zal het zeggen.

  Like

 38. Laten we de schade even opnemen. 3 reageerders geband (Apiedapie, DSR en Luvienna), 2 reageerders vertrokken en hier reagerend (Keessie en mopperkont), 1 reageerder afgetaaid en op NRC reagerend (NaamNomName). Dat zijn er 6. Vergeet ik er een? Graag uw aanvullingen. Wellicht kunnen we Hikjesman en Boer’nsmurf ook tot de afvallers rekenen, dan staan we op 8.

  Like

 39. Jammer dat het grappige en liberale drasties ten onder gaat in een burenruzie en eindigt in een soap waarin diverse partijen elkaar naar het leven staan.

  De toon die de muziek maakt was al een tijdje ver weg evenals het relativeringsvermogen.
  Badinerende opmerkingen, ironisch bedoeld, worden serieus genomen, zie en huiver.
  Een coterie die elkaar schaterlachjes uitdeelt.

  Like

 40. Ook deze reactie is me uit het hart gegrepen. Dank Klare Taal. Ik vrees dat er een point of no return is gepasseerd. Wie de moeite neemt om mijn chronologie te lezen, zal zien hoe het in sneltreinvaart uit de hand is gelopen, vanwege miscommunicatie en, inderdaad, een gebrek aan relativerend vermogen van de websitebeheerder. Ik zelve heb een zeer kritische noot geplaatst, in september, dat is zo, maar daar had ook anders op gereageerd kunnen worden. De toegestoken handen, de knipogen werden in een rode waas verworpen. Daarna is het een haat- en wraakactie geworden. Onnodig, zinloos, en met collateral damage, een site in de knop gebroken, juist toen er een leuke opswing was.

  Like

 41. DSR,

  Je hebt al menigmaal ruzie gehad met JdW wiens blog bloeide dankzij de bijdragen van jou en je groupies.
  Ga je nu een jointventure aan met APdP om de zaak aan de gang te houden?

  Let wel , het is crisis, de klad zit erin, houd de klanten te vriend, zo niet dan zijn de rapen gaar.

  Like

 42. Ga-aan-de-kantwedstrijd

  Ik fiets over het Spui in Amsterdam. Een paar duiven staan op het fietspad niets te doen en denken zoals altijd de ga-jij-maar- eerst-aan-de-kantwedstrijd te gaan winnen.

  Nou mooi niet, dus ik fiets door. Totdat een duif claustrofobisch wordt door de geringe ruimte tussen mij en een andere fietser. Wanhopig probeert hij te vluchten en vliegt daarbij keihard tegen mijn been aan, nog net niet tussen mijn spaken. Brutaal beest! Zie je nou wel!

  In shock fiets ik door.

  Totdat ik de plek voel waar zijn kleine warme lichaam tegenaan vloog. O mijn god, de duif! Zou hij nog wel leven? Gegeneerd, met de gedachte dat ik bijna een dier heb vermoord, kijk ik om naar achter.

  „Hij leeft nog hoor”, zegt een fietser achter mij. „Rare beesten zijn het toch.”

  Marjolijn Ebels

  Like

 43. Ook op de zaterdagochtend is ons helaas geen goed geschreven verhaaltje vergund. Terwijl het toch niet zo moeilijk moet zijn om dit voorvalletje helder te beschrijven. Nu lezen we dat Marjolijn “in shock” doorfietst, een wel heel plotselinge omslag van haar aanvankelijke “nou mooi niet ik fiets door” gevoel. Dan voelt ze de plek waar zijn “kleine warme” lichaam tegenaan gevlogen is. Als lezer denk je dan: kleeft het beest daar nog aan dan? Was het vocht, bloed, was het een waterduif misschien?

  En dan fietst er ineens een fietser achter haar aan, een vreemde fietser, niet de fietser die met haar verantwoordelijk was voor het drama, want die reed de andere kant uit. Denk je althans. Maar dan lees je het verhaal nogeens over en merk je dat zulks onbekend blijft in de beschrijving van het drama.

  De grappig- of apartheid van de clou, de opmerking van de fietser, ontgaat me. De duif leeft nog, is een feitelijke constatering, evenals dat het rare beesten zijn. Waarom Marjolijn, heb je dit opgeschreven en opgestuurd, waarom redaktie hebben jullie dit gepubliceerd? Mensen fietsen door de stad en ze praten met elkaar over wat ze zien. Is dat nieuws, is dat iets opmerkelijks, is dit werkelijk een anekdote?

  Samenvattend: een wel heel mager ikje. Als ik er een rapportcijfer voor zou geven dan werd dat een vier min (schrijve: 4-). En ik ga over tot de orde van de dag.

  Like

 44. @KT
  DSR heeft in tegenstelling tot JdW geen klanten, slechts lezers. Het enige dat hij verlangt is een vrijplaats om zich uit te spreken, een minimum aan achting en eerlijk spel.

  Dit alles is hier doorgaans min of meer aanwezig, al zijn we wel eens langs de afgrond gescheerd.

  Like

 45. Nou-nou, wat een dramatische verteltrant zeg….en dan kan keuvelige toeschrijven van gedachten aan dieren. DSR is er er niet zo van.

  Zelfs als de duif wel dood was geweest, dan was de inzender geen moordenaar, maar het wrekend zwaard van Darwin.
  Eindoordeel: 5- (zegge: vijfmin)

  Like

 46. @Rechtertje
  Als die Darwin-theorie van jou zou opgaan (struggle for life, survival of the fittest), dan zou de fietsbevolking van Amsterdam gedecimeerd worden terwijl die lieve duifjes meewarig zouden toekijken.

  Like

 47. @K
  Een historische binnenstad zoals die van Amsterdam is in de eerste plaats geschikt voor voertgangers en fietserts, in die volgorde. Zouden we automobilisten massaal de fietsers platrijden, dan is het nog maar een kwestie van tijd voordat ze zich zichzelf uitroeien in een heksenketel van uitlaatgassen en road rage, waarna er vast wel weer een fietser onder een rots vandaankruipt om de aarde opnieuw te bevolken.

  Like

 48. En ook ik reageer al tijden niet meer op drasties. En ik deed het nog wel onder vele namen. Was wel lachen die periode.

  Like

 49. Ik hoop toch niet dat ik met Henk op een hoop gegooid word, qua mening dan, de roze koppen lijken nogal op elkaar. De brilletjes maken het verschil, ik kom nooit bij Hans Anders enzo.

  Mag het lachen hem maar vergaan.

  Like

 50. KT, voor zover ik Henk begrijp is het lachen hem al vergaan.

  Wie zelf een leuk profielplaatje wil uitzoeken kan dat doen via gravatar.com, aldaar eenmalig een plaatje aan een emailadres naar keuze koppelen en met dat emailadres hier reageren. Klaar!
  Apie mobiel!

  Like

 51. Weet je , Henk, als je een uitgesproken mening of een bepaalde karaktertrek steeds uitte in je reacties , dan zouden we onmiddellijk weten wie je was of bent.

  Nee dus, in dit geval blijf je ” Der Man Ohne Eigenschaften”.

  Like

 52. Apie, je schrijft ergens dat Luvienna geen toegang meer heeft tot drasties. Van jou en dsr was het me inmiddels bekend, maar is het van Luvienna echt waar? Ik kan het me nauwelijks voorstellen!

  Like

 53. Ja, Indra, het is echt waar. De reden is hier boven beschreven. Ook die reden is van de site geschrapt. Omdat er een link in stond en links kosten geld. Ahum. Maar da’s echt de reden die elders is opgegeven, vervolgens is haar inlogcode ingetrokken.
  Apie mobiel!

  Like

 54. Ik begrijp er steeds minder van. Jan liet vroeger altijd zoveel over z’n kant gaan en was de goedmoedigheid zelve. Zou er niet veel meer aan de hand zijn? Ik wou dat hij zelf eens een wat duidelijker uitleg gaf. Dit is echt een afgang.

  Like

 55. Ja iets is er in hem gevaren, het begon op 11 september vorig jaar. En het is nog altijd niet voorbij. Maar moeilijk om iemand te helpen die niet werkelijk zegt wat er aan schort.
  Apie mobiel!

  Like

 56. En dan zou er vandaag om 13:00 stipt een nieuw Ik-jestopic worden geplaatst, met een inleiding waar DSR neusje van zou gaan krullen van trots….

  Like

 57. Voor dit topic was m.i. de titel ‘De schrijvende Rechter moddert onbekommerd voort’, net dat tikje scherper geweest, immers behoud van binnenrijm. Maja, het is uw bloch.

  Like

 58. Leuk hoor – anonieme zanikzeloot ‘Henk’, duidelijk geen DSR-fan, zorgt ervoor dat APD zichzelf kwispelstaartend afvalt! *verbaasde glimlachicoon*

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.