Kusjes voor de onderwijsmediathecarissen van de BMO

Sluiskil, 16 september 2014 De site apiedapie.org wordt sinds kort officieel aanbevolen door de BMO, de Beroepsvereniging van Mediathecarissen Onderwijs. Dit werd vorige week bekendgemaakt in de rubriek “Mediathecarissen in het nieuws“.

mediatheek Marnix CollegeAchtergrond voor de beslissing is een onderzoek naar de praktijken in Nederland rond het lezen voor school en rond het omgaan met de Lijsters. Een rondje langs een aantal schoolmediatheken leverde een onthutsend, maar ook wel weer hoopgevend beeld op. Lees hier het volledige flippende artikel.

Het hekeldicht “Aan de lijster” van A. Dapie, eerder verschenen in de bundel “Hard voor de Natuur“, is door de vereniging gepresenteerd als een aansporing om eens te gaan bladeren op leuke sites, zoals de onderhavige.

Onderwijsmediathecarissen staan pal voor de ontwikkeling en bevordering van goed mediatheekwerk en ze hebben kijk op kwaliteit. Dat blijkt maar weer.

Een glimicoontje en ditto neusje voor de blogbaas dezes en kusjes voor Tineke, Joke, Bianca, Guy, Jolanda, Linda, Alie, Josine, Elly van Elly’s Choice en alle andere collegaatjes!

Lijster BMOPaint

Bron: http://www.bmo.nu/nieuws/nieuws/mediathecarissen-in-het-nieuws

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

19 gedachten over “Kusjes voor de onderwijsmediathecarissen van de BMO”

 1. Dank je Luvienna, ik hoop dat het nieuws niet wordt weggedrukt door Prinsjesdagonzin. Collegaatjes van de medewerkers die ik noem. Zelf werk ik ergens anders. Kom, dat zou anders nepotisme zijn, dat doen we hier niet.

 2. Ik had duidelijker moeten zijn. Ik bedoelde niet collegaatjes van jou, ik bedoelde de term. Zo zou je dat niet zeggen over mannen. Ongetwijfeld bedoel je het liefhebbend maar voor mij heeft het een negatieve klank.

 3. Ik bedoel het liefhebbend. Ook voor de mannenkanjers die daar werken. Ze doen goed werk. Niets zo belangrijk voor goed onderwijs als een inspirerende leraar (m/v) en aantrekkelijk fris leesvoer met leuke plaatjes erin.

 4. Ja, heb ik ook gelezen, Letterzetter. k las ergens een klein interviewtje met de oprichtster, die verklaarde zelf niet tot de doelgroep te behoren. ‘Dat zijn toch meer vakantielezers’, of woorden van gelijke strekking. Iemand die veel achting heeft voor de toekomstige klanten, dus.

 5. Geweldig Apie! Dat je blog het zover zou brengen, ff een bakkie hoor, dit moet ik eventueel verwerken.

 6. Van harte!

  Nu maar hopen dat de massale mediabelangstelling niet leidt tot Kamervragen over de bij tijd en wijle controversiele inhoud, die nu indirect onder de aandacht van de schoolgaande jeugd wordt gebracht.

 7. Ja ff doen we niet meer, het is even, heel goed Roos. De schooljeugd leest mee. Ook jij DSR: let op je taalgebruik. Van spellingsfoutjes, laat staan sneren en haatzaaien is de Nederlandse schooljeugd echt niet gediend.

 8. Eensgelijks en van hetzelfde.

  En pas jij ook maar op met al die schaarsgeklede dames en, het ergste eigenlijk omdat het de poorten naar de liederlijke afgrond ontsluit, verwijzing naar the urban dictionary.

 9. Zou de heer Apiedapie dan ook even de bronvermelding willen noemen van de “Lijster” verkiezingsposter die hij bij de buren heeft gekaapt?

 10. Graag JaJu, was die van jou? Dacht uit het hoofd Ad Hok. Heb duchtig gezocht, maar bij de buren echt niet terug te vinden. Je zoekt je daar wild tussen allerlei gebroken links en rare tekens, de site is volkomen aan gort.

  Maar als je een linkje hebt, graag.

  Kijk ook even wat er onder het artikel (20 oktober 2010) staat, ik citeer: “Uit: Hard voor de Natuur, ©2010, Apiedapie, voorpublicatie, eerder verschenen op http://www.drasties.com, illustratie: onbekend, de rechthebbende mag zich melden en je weet maar nooit wat dat dan oplevert.

 11. Nou dat is toch gewoon een bekend gegeven bij mensen die Propria Cures lezen.
  Net als NRC, Telegraaf, Trouw en Volkskrant is dat informatie die voor iedere geïnteresseerde beschikbaar is.

 12. Volkomen terecht! Het gaat niet aan om op professionele sites margeblogs naar keuze te promoten, al was APD de tijdelijke verheffing van harte gegund.

 13. Oei pawi, nu wordt het een tikkie onwerkbaar. Dus ik moet nu ook gaan vermelden wie wat in welke krant gelezen heeft? Ook als de inzender daar zelve niets aan toegevoegd heeft? Dat wordt een rij voetnoten onder zo’n intro van hier tot gunder. Gaan we dus maar niet doen.

  Maar als je eraan hecht: mensen, het was pawi die ergens had gelezen, ik neem aan wikipedia, dat de striptekenaar van Fokke & Sukke ooit bij Propria Cures is afgewezen met de woorden “vogeltjes kunnen niet praten“. Wij danken pawi voor het vermelden van dit feit, dat zoals bekend de inspiratie was voor een keigoed intro, geschreven door ondergetekende.

 14. Pawi, ik citeer, ik noem de bronnen. Die humor van F&S en van PC komen uitgebreid aan bod in mijn intro. Anders dan onze Janneman waar jij zo mee dweept doe ik op geen enkele manier alsof het iets van mijzelve is. Nog meer spijkers gevonden in het lage water? Voorzichtig dat je niet te ver voorover bukt.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: