Alzheimercollecteweek weer van start, het is zo nodig!

Er lopen weer mensen met bussen in de straat. De bel gaat. Ik doe open.

“Goedemiddag”, zeg ik.

Collectant: “Ja? Wat is er?”

Bron: Apiedapie bij de buren toen het daar nog lachen, gieren en brullen was

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

39 gedachten over “Alzheimercollecteweek weer van start, het is zo nodig!”

 1. Ik herinner me nog dat we er samen de slappe lach om hadden. Het was de zoveelste in een rijtje andere suggesties, die context ben ik kwijt. Maar ik dacht, kom, eentje uit de oude doos moet kunnen, en hij stond nog niet hier op het blog, maar elders, daar waar niet zo heel veel meer is terug te vinden. 😀

 2. Nee, had het kunnen zijn, ongeplaatst ikje. Maar het was een discussie bij de buren, aanleiding vergeten, waar vervolgens het ene grapje over het andere buitelde. 😀

 3. Zeker weten, maar ja, het is wordpress, ze vertalen vanuit het Engels naar het Nederlands en hebben kennelijk geen geld voor een vertaler. De blogger zelve kan hier niets aan doen.

 4. Er lopen weer mensen met bussen in de straat. De bel gaat. Ik doe open.

  “Goedemiddag”, zeg ik.

  Collectant: “Ja? Wat is er?

 5. WordPress heeft helemaal geen vertalers in dienst. De software is Engelstalig en voorbereid op internationalisering. Dat betekent dat je door het toevoegen van losse bestanden de taal kan aanpassen. Die bestanden worden o.a. gemaakt door de Nederlandse wordpress gebruikersgroep. Als je wordpress zelf host, kun je die teksten naar eigen smaak aanpassen.

 6. Dank Knutselsmurf! Die bestanden worden gemaakt door de Nederlandse wordpress gebruikersgroep …. Dat klinkt heel erg naar vrijwilligers die niet betaald krijgen voor een stukje service die WP zelve zou behoren te bieden? Maar misschien vergis ik mij.

 7. Ad! Wat een zootje, mensen. Alles uit context vanwege gebroken links en achteraf weggehaalde reacties. Lijkt me dat er een stuk uit een lopende ikjesdiscussie is gekopieerd naar een andere draad, zodat het lijkt dat het nieuwe content was. Brrrr.

  Maar die draad was het niet lijkt me, want deze staat er niet op, tenzij JdW ook dat allemaal heeft zitten schrappen.

  Zelve heb ik zojuist ook even op “alzheimer” gezocht en kreeg het volgende resultaat te zien:

  Error
  The following tag has a syntax error:
  {exp:imgsizer:size}
  Please correct the syntax in your template.

  Toen ik het nog een keer probeerde kreeg ik een bozig

  “The following errors were encountered.
  You are only allowed to search every 15 seconds.
  Return to Previous Page”

  Volkomen aan gort die site. Zonde.

 8. Volgens mij was het een hikje n.a.v. een ikje. Het was toen bij ons eventjes in de mode om de hikjes zo kort mogelijk te maken.

 9. En ja, Apie, we lagen dubbel van het lachen… Nu nog als ik hem nalees. Af en toe schoot ie me zomaar te binnen. En dan werd er aan mij gevraagd: Wat is er? 😀 😀 😀

 10. Apie, volgens mij had Ad Hok ook wat last van vergeetachtigheid dat hij jouw hik opnieuw plaatste, (00.27) en erger nog: toen nog es 😉
  Vond dat wel eh…

 11. Ad Hok,
  Dank voor je speurwerk, ik vond het leuk om die stukjes van november 2010 weer eens terug te lezen, ook de reacties erop.
  Long time ago….

 12. Ilona, jouw stukje herinner ik me ook evenals het alzheimer-ikje met de Riesling.

 13. Dus apiedapie claimt dat hij de kuch bedenker is van deze dialoog?
  Ik kende ‘m al. Is dit een gevalletje pronken met andermans veren / door de mand vallen? Had even aan bronvermelding gedaan, credits vermelden.

 14. Iew! Wat een naar mannetje ben je toch. Geef maar een link hoor, als de grap destijds al bestond – hetgeen nooit is uit te sluiten – dan is het hooguit ‘twee mensen verzinnen hetzelfde mopje’.

 15. Apiedapie is dus onbekend met het werk van Herman Brusselmans en Wim T. Schippers. Mag. Wat een bevoorrecht mens is Apiedapie dan, dat hij dat alles nog tegoed heeft. Maar om dan gelijk beginnen te schelden en als een schril mietje ‘ieuuuuuw’ roepen …

 16. Nee dus, geen onderbouwing, maar een nieuwe sneer uit het niets. Discussie gesloten.

  “Naar mannetje” kwalificiatie vooralsnog gehandhaafd. En gaat over tot de orde van de dag. Ook nare mannetjes mogen hier hun dingetje doen.

 17. dan is het hooguit ‘twee mensen verzinnen hetzelfde mopje’. … uh, twee of tweeduizend?

 18. Door mensen ‘mietje’ te noemen, een denigrerende term voor homosexueel, geeft E. voor de zoveelste keer blijk van zijn eigen fascinatie-schuine-streep-hangup en kruipt hij weer dicht naar de grens van het hier toelaatbare.

  Best grappig om te zien hoe hij desondanks aan zelfcensuur doet, wetende dat zijn grofste reacties hem op een sanctie komen te staan. grinikicoon

  Nee, een held is het niet – maar zoals blijkt is hij wel stuurbaar, allicht zelfs opvoedbaar. milde glimlachicoon

 19. Eliezer, je hebt nog altijd niemand van die tweeduizend genoemd, met een eenvoudige link of citaat, maar goed, je krabbelt terug en dat is te prijzen. Volgende keer even nadenken voordat je met je gif strooit. Is een raad. Volg je niet op. Mag.

 20. Ach! Deze was ik vergeten. Henk, Maduro etc (de reageerder met de bijna 200 pseudo’s en homo- en kuchfascinatie) heeft ook nog als Eliezer gereageerd. Maar goed, ik weet wie hij in het echie is en zelfs waar hij woont (nee, dit is geen dreiging, haha, zo ben ik niet en het is me veuls te ver voor eens even aanlopen om een kopje koffie te gaan drinken). En zelfs sneuneuzen als deze kunnen alhier op bescherming van hun privacy rekenen. Tja, dat heet “klasse”. En is ook normaal. Zou het moeten zijn althans.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: