drasties was Fantasties (1)

1. drasties was Fantasties!

Ach en wee, wat was het toch leuk. Dat drasties, die site waarnaar een handjevol reageerders van de NRC-website uitweek toen aldaar het commentaar leveren op ikjes en kookrecepten werd stopgezet.  Ze moesten toch ergens hun ei kwijt, niet? Dat kon op drasties, en gaandeweg werden er ook live “reunies” georganiseerd. Er zijn er een stuk of 5-10 geweest, voor zover ik weet, onder allerlei namen, de meest potsierlijke waren de “Warhoofd“- respectievelijk “DSR“-fanclubdagen.

pa300010Vergezeld van verhalen hoe gezellig het was, al dan niet gefotoshopte foto’s, die als kenmerk hadden dat er nooit geen ene reageerder echt herkenbaar in beeld kwam. Handen, voeten, ruggen, schoenen, uithangborden en kranten, die dan weer wel.

In deze rubriek geef ik graag de gelegenheid aan nostalgische lezers en lezeressen hun herinneringen te delen. Ook al omdat de drasties site weleens elk moment uit de lucht zou kunnen gaan, in de slipstream tonnen Nederlandse cultuur en geschiedenis vernietigend.

De Rechtbank
De Rechtbank

Ik begin met die bijzondere bijeenkomst op 30 oktober 2013, in De Rechtbank te Utrecht. Nee, zelf was ik er niet bij, maar dat geeft niet. Het was vroeger. En ik leef in het nu. Snif. Komt ie:

Utrecht, 30 oktober 2013 – Allereerst een voorproefverslagje van Pawi:

“Een zinderende bijeenkomst van een steeds maar uitdijende groep mensen. Een lachgraag volkje, dat zeg ik er meteen maar bij.

Iedereen was blij verrast met de uitnodiging op het welkomstbord aan de ingang van de Rechtbank in Utrecht.

Er werden herinneringen opgehaald, roddels gedeeld, hypotheses getoetst en uiteindelijk ook spijkers met koppen geslagen. En lekker gegeten en gedronken. Bitterballen gingen in een keer in de mond, dat leerden we van een vorig verslag. Nooit afbijten en opnieuw in de mosterd dopen!

De mannen hadden zich aan de dress-code gehouden, maar gedroegen zich als heren, de dames hadden de broek aan maar gedroegen zich als vrouwen.

Morgen volgt het verslag van onze speciale correspondent, ingevlogen vanuit het verre buitenland, onder meer over de spijkers en de koppen.

Daarbij ook onthutsende foto’s. Als die ietwat onscherp zouden zijn komt dat door de discretie van de aanwezige fotografen.”

pawi

En toen kwam het officiële verslag van lummel, dat had zelfs een besluitenlijstje (onder de foto):

Aanwezigen op de reunie in De Rechtbank
Aanwezigen op de reunie in De Rechtbank

“Een mijlpaal in de geschiedenis van Drasties. Voor het eerst in het bestaan van de site was op een officieel aangekondigde vergadering het vereiste quorum aanwezig om rechtmatige beslissingen te nemen.

aanwezig: Mopperkont, Weeromstuit, Luvienna, pawi en lummel (zie lichaamsdelen)
afwezig met kennisgeving HeRoWa, Ilona, RSB
afwezig zonder bericht DSR,

kortom genoeg voor het quorum.

Na lange beraadslaging en heftige discussies werd het volgende besloten:

1. Taalbeheersing: het KOFSCHIP wordt in ere hersteld en zelfs verplicht gesteld. Aanvragen tot het gebruik van fokschapen worden in besloten kring met de gegadigde behandeld

2. Mbt de toekomst: JdW komt weer gezellig terug

3. Apiedapie komt ook weer gezellig terug, maar krijgt als boetedoening 20 strafregels. ‘Ik mag niet meer zeggen dat ik denk dat ik iemand een lul vind.

4. Frank H. is op punten tot winnaar van de Ik-jes competitie uitgeroepen. Er was geen meerderheid te vinden om te verklaren dat we denken dat Mieke K een lul is.

5. We hebben DNA test gedaan om een eventuele paterniteit of andere verwantschap tussen Mopperkont en Weeromstuit aan te tonen. Resultaten zullen op de volgende officiële vergadering besproken worden.

6. Witte wijn is lekkerder dan bier.

7. Statistisch (onze steekproef was betrouwbaar) blijkt dat 1 op de 7 deelnemers geen vis eet.

8. Twee van de 5 deelnemers mogen slechts reizen onder begeleiding.

9. Besloten werd dat er inzake het Sinterklaasdebat geen stelling wordt ingenomen aangezien een aantal reageerders overduidelijk nog in Sinterklaas gelooft.

10. Door overmatig drankgebruik zijn we resolutie 10 vergeten.

En gaat over tot de orde van de dag: volgende vergadering zelfde plek ander jaar 17 uur

lummel en pawi”

Hier is de Bron (met dank aan Ad Hok).

Aanwezige handenIn het reactieveld hieronder mogen lezers nieuwe maar ook oude gekopieerde reakties van vroeger achterlaten. Wel alleen de leukste graag, niet die hele lappen. Leuk hè?

In de volgende aflevering van deze rubriek het verslag van een andere bijeenkomst, een herinnering, een discussie, kortom een randgebeuren dat tot in den eeuwigheid op het wereldwijde web mag blijven.

Dit alles onder het motto: drasties – met een kleine d – was Fantasties!

We gaan het zien. Punt.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

17 gedachten over “drasties was Fantasties (1)”

 1. En natuurlijk mogen bijdragen ook bij het welbekende emailadres worden ingediend, hetzij die van mijn voorganger of bij mijzelve: bas.vanvuren@gmail.com

  Voorwaarde voor plaatsing: het moet gekopieerd zijn van de buren, een enkel zinnetje of paragraafje ter toelichting als dat echt nodig is, om tijd en context te verklaren, dat mag natuurlijk. Graag zelfs. Ook graag de link erbij, zodat ik aan bronvermelding kan doen, we weten hoezeer Janneman daaraan hecht.

 2. Zó jammer dat ik daar niet bij kon zijn…

  De ring op de foto intrigeert me; hij lijkt sprekend op de mijne.
  Nee, ik was het niet.
  Het hield me toen ook al bezig.

 3. Misschien gaat het antwoord dan eindelijk komen. In de ban van de ring …

  Ik gok op pawi. Maar het kan ook Luvienna zijn.

  Of … een onbekende mevrouw huiver icoontje

  (of Riverside Blues natuurlijk) o_O

 4. Riverside Blues Trad. was inderdaad Anders, zoveel weet ik ook nog wel.

  Ilona, nu maar hopen op een herkansing met de BvV community Meet ’n Greet in Den Bosch. Voor jou wat verder dan Utrecht of Amsterdam, maar misschien kan je meeliften op dat spuitgeval van de blogbaas (niet dubbelzinnig bedoeld, maar nu ik dit zeg wordt het daarmee vanzelf toch, sorry).

 5. @Ilona, sterker nog, het IS dezelfde. 😉 Die onderste ook, trouwens, maar die zie je op de M&G-foto haast niet.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: