In een warm land (227)

Op vakantie en toch nog wat nieuws

Ja hoor, zit ik ineens in een warm land. En de computer thuis gelaten. Dus opnieuw een mobiel intro.

Beschouw het als een break, even los van alledag, doe ik ook. Vanaf volgende week ga ik weer aan de slag met echte blogs, met echte content en terugkijken en samenvatten.

Wat of ik hier doe? Eten, drinken, slapen en vrolijk zijn. Verder rondrijden en foto’s maken. En vooral veel omhoog kijken naar hoge toppen, daar naartoe rijden en dan omlaag kijken.

Toen ik de foto die hopelijk bij dit artikel verschijnt knipte, toeterde er een Duitser in een dikke BMW vlak achter me. Ik schrok me een petje! Hij deed het voor de grap. Zo zijn ze, de Duitsers.

Maar verder niks gebeurd. Als jullie dit lezen ben ik alweer onderweg naar het vliegveld.

Storm en regen en zelfs sneeuw wacht op me in het thuisland, en hier was het vandaag 27 graden in de schaduw en loop ik met een grappig net-niet verbrand neusje rond. In maart. In Europa.

Vroeger waren we er blij mee, zo’n vroege lente, nu niet meer. Ik niet althans. Ik word er onrustig van. Ja, zo ben ik nu eenmaal. Ik zie de dingen die komen gaan.

Hier komt de foto en ik wens jullie een fijne dag.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

116 gedachten over “In een warm land (227)”

 1. En wat denkt men hier van P. Buwalda? Die de publiciteit aangerijkt krijgt als ware hij werkzaam bij een uitgever. Heeft hij hulp? Zou hij een goede redacteur hebben gehad? Kent hij redacteuren? Vragen die mij onvervaard onversaagd* laten, zoals de zwerende vinger klopt. Hij zei dit net echt, op de radio 1. Dat van die vinger.

  Freek de Jonge sprak bij DWDD over zijn debuut: “Geniaal, allemaal lezen.”
  Het sprak mij aan, niet gek van het geschreven woord, dat de man iets met Elvis heeft, gelijk ik. Ik sprak ik 1988:
  De drie belangrijkste mannen ter wereld zijn Steenbok. Elvis, Jezus en Ik. Wat natuurlijk toen ook al onzin was, Je🗣👋🏻s is in juni of juli geboren en niet tijdens de kerstmis.

  Een recensent net op de radio 1 over Buwalda:
  Het gezin is bij hem de losgeslagen hoeksteen van de beschaving, heel vrij, eigenlijk volledig mijn woorden maar het gaat mij om de onzin. Man heeft net een tweede boek af. Is jarenlang redacteur op een uitgeverij geweest. Een beetje bangerik die honderd jaar in eenzaamheid aan zijn eersteling heeft gewerkt. Met een goed salaris en ver van de zolderkamer der armoede. Prima natuurlijk. En hij praat op de radio 1 en in iedere krant alsof hij Willem Frederik van het Reve is.

  Maar afijn, en welnu? Heeft iemand hier een mening? Onversaagd vraag ik door.

  *hou eens op met die zieke alliteraties zonder merites alsof ik weet wat ik weet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Architecten kunnen vaak hun gang maar gaan. Ze denken dat ze vooral kunstenaar zijn. Aan bewoners of gebruikers denken vinden ze “concessies” doen. Zie ook dossier Tweede Kamer, Rijnstraat etc.

  Like

 3. Een aardige wetenswaardigheid over Keulen verteld door de grande Dame van de moderne etiquette. Zij komt altijd zo kordaat en gedecideerd over met haar bijzondere dictie die we hier helaas niet horen.

  Like

 4. Timmerarktwo, je hoeft je eigen reactie niet te “liken” , dat doe ik wel voor je.
  Buwalda schrijft zijn jeugd van zich af. Hij wordt op radio, TV, krant, geprezen voor een roman die vele losse eindjes bevat, waarmee het vervolg op dit eerste deel van de trilogie kan worden verantwoord.
  Niks voor mij.
  Ik ga weer terug naar non-fictie.

  Zoals de test van Bertie.

  Geliked door 2 people

 5. Dank je pawi.
  Fred (de rest is mij weer ontschoten), kunstenaar en bh fetisjist deed het altijd: zijn eigen blogs ‘liken’ (of met sterren bedelen, dat weet ik niet meer) onder het mom: natuurlijk vind ik het goed, anders zou ik het niet plaatsen. En dat ben ik ook van plan, als ik achteraf, kan al na een paar seconden, zo diep gaat het allemaal niet, vind dat het een leuke bijdrage is die voldoet aan de drie X’s van reacties.
  Drie kwaliteitseisen lijkt mij afdoende.
  Buwalda zijn boek(en) lijkt mij ook niets, voor mij, maar dat geldt ook voor boeken van de volprezen …eh…, God geef mij mijn geheugen terug!
  Kijk, deze reactie indien niet gewijzigd zal geen ‘like’ krijgen, teveel losse eindjes, net als blijkbaar (dank je voor deze informatie, wist ik niet) B’s boeken. Nee, ik lees ook al decennia alleen maar non-fictie. Uitzonderingen daar gelaten. De witte met het zwarte hart (of andersom) Wilde Zwanen en het debuut van dat Amerikaanse meisje, toen, nu een uitgegroeide vrouw, Een Verschrikkelijk Geheim of zo? Zo schrijft geloof ik ieder decennium een boek.
  Springer, ik geloof dat de laatste roman een boek van Springer spelend in Teheran is, welk ik heb gelezen. En ik heb meerdere keren, echt waar lummel!, een boek door lummel aanbevolen van de onvolprezen (is het nu on- of zonder on- deze zondagochtend weet ik weinig lijkt het, maar ik heb een verklaring) schrijver wiens naam, Umberto Eco! ik dus wel weet. Dank God.
  Ik plaats deze reactie omdat de iPad wel eens hapert en dan is alles foetsie, weg, cyberspace in? An me hoela, het hangt hier waarschijnlijk allemaal in het toilet, of het is het riool in gevlucht.
  Tot straks, vanuit de keuken misschien.

  Like

 6. Mopperkont:
  Heb je 1812 al uit? Geweldig boek. Heel veel van geleerd, feiten over Napoleon die ik niet wist, ik weet en wist weinig van de man, maar het meest is mij bij gebleven hoe een groot leger zich verplaatste en nog meer meest dat er zich een soort dorp van non-combatanten(?) mee bewoog. Hoeren, uiteraard, maar ook groupies en wasvrouwen en wat, wie niet. Prachtig beeld van duizenden mensen lopend door Europa. En terug de beroemde tocht door de hel van sneeuw en modder. A.H. heeft er meer dan een eeuw later niets van geleerd, gelukkig maar.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik lees bijna alleen maar fictie. Als het goed geschreven is dan is het opgewaardeerde non-fictie. Umbert Eco wasdaar verschrikkelijk goed in. Ik heb net een interview met Buwalda in de krant gelezen. Over zijn weggelopen vader en hoe hij het daar helemaal niet moeilijk mee heeft, maar er wel een boek en een trilogie over schrijft. Ik kan me daar veel bij voorstellen, behalve het schrijven van boeken.
  Ikhe. Een klant die werkt met ´réalité augmentée ´ maar datis weer wat anders.
  Ik ga nog even door met waterdrinker. Ik hoor gisteren Jean-Luc Melanchon op de tv (ex trotskist, ex socialist, ex minister) leider van de linkse oppositie, de socialistische heilstaat weer eens verkondigen. Ik kreeg zin om bepaalde stukken uit het boek te vertalen en het naar hem op te sturen.

  Geliked door 2 people

 8. Vanmorgen was er bij VPRO Boeken ( elke zondag op t.v) een interview met Peter Buwalda door Carolina Lo Galbo.
  Ik vond het maar matig interessant ondanks het enthousiasme van CG.
  Er werd ook nog gesproken over Bonita Avenue en veel over over de wel/niet bestaande vader/zoon verhouding.

  Het interview in de NRC van gisteren door Jannetje Koelewijn vond ik stukken beter en duidelijker.

  Geliked door 1 persoon

 9. Buwalda heeft wel de publiciteit aan zijn kont hangen, of dit gerechtvaardigd is door zijn twee boeken?
  Ik hoorde hem op de radio zeggen (waar weet ik niet, heb me er snel voor afgesloten) dat hij het boek af had na vijf of zes jaar en dat hij het toen natuurlijk over moest schrijven, van het begin af aan, en dat hem dit geen gezellige kerel had gemaakt. Op alle foto’s van hem die je aanstaren deze weken kijkt hij ook heel bewust ongezellig. In een oude auto gezeten staat nog net het woord Turbo op de foto, we mochten eens denken dat hij diesel rijdt.
  Of kan dit, een Turbo op diesel? Ach, wtf. Zijn columns vind ik of aardig of onbegrijpelijk en ik heb totaal niets tegen de kerel, wel tegen de hijgerige PR die hem ten deel valt, als onderdeel van het cirkeltje, werkend(e) bij een uitgever, als redacteur nota bene.
  Prettige maandag en dinsdag. Ben er woensdag of donderdag wel weer. Vandaag een Husky ophalen. Als ie uit zijn bek stinkt brengen we hem volgende week weer terug. Heb namelijk levenslange garantie🙀.

  Like

 10. PS
  Voor wie het echt wil weten:
  Moeder Husky, vader zeker niet. Heeft een blauw en een bruin oog en is een verademing vergeleken bij het, helaas, onaangepaste diertje dat we eerder meekregen en mochten terugbrengen omdat hij eigenlijk nooit geplaatst had mogen worden, zeker niet bij onervaren mensen als wij.
  Groet, ook aan de allerbeste Bas.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.