In een warm land (227)

Op vakantie en toch nog wat nieuws

Ja hoor, zit ik ineens in een warm land. En de computer thuis gelaten. Dus opnieuw een mobiel intro.

Beschouw het als een break, even los van alledag, doe ik ook. Vanaf volgende week ga ik weer aan de slag met echte blogs, met echte content en terugkijken en samenvatten.

Wat of ik hier doe? Eten, drinken, slapen en vrolijk zijn. Verder rondrijden en foto’s maken. En vooral veel omhoog kijken naar hoge toppen, daar naartoe rijden en dan omlaag kijken.

Toen ik de foto die hopelijk bij dit artikel verschijnt knipte, toeterde er een Duitser in een dikke BMW vlak achter me. Ik schrok me een petje! Hij deed het voor de grap. Zo zijn ze, de Duitsers.

Maar verder niks gebeurd. Als jullie dit lezen ben ik alweer onderweg naar het vliegveld.

Storm en regen en zelfs sneeuw wacht op me in het thuisland, en hier was het vandaag 27 graden in de schaduw en loop ik met een grappig net-niet verbrand neusje rond. In maart. In Europa.

Vroeger waren we er blij mee, zo’n vroege lente, nu niet meer. Ik niet althans. Ik word er onrustig van. Ja, zo ben ik nu eenmaal. Ik zie de dingen die komen gaan.

Hier komt de foto en ik wens jullie een fijne dag.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

116 gedachten over “In een warm land (227)”

 1. Alweer gelukt met foto en tekst! Geen idee waar in Europa dit zich afspeelt. Spanje misschien?

 2. Roken

  Ik zat laatst met mijn twee dochters van elf en zeven in de auto. Het gesprek kwam op roken. Ik rook best veel en wil voorkomen dat mijn kinderen dezelfde fout begaan. Steek nooit een sigaret op, waarschuwde ik.

  Mijn jongste dochter kwam met een heel harde, maar intelligente uitspraak: „Mama, als jij doodgaat door het roken, wie wordt dan mijn mama?”

  Ik ben meteen gestopt.

  Aïsha Kikken

 3. 😆

  Beter laat dan nooit op die leeftijd. (Als je al oud bent en nog rookt heeft het niet zoveel zin meer om te stoppen, de schade is al aangericht en de kankerkansen nemen vrijwel niet meer af, de verantwoordelijke genen hebben zich allang in de handjes gewreven als ze er al zijn).

 4. Een tevreden rooker is geen onruststooker zei mijn opa ( ja die sprak nog met twee oo’s). Maar wat benk blij dat ik al 12 jaar niet meer rook.

 5. Hoi Beste Bas BB, kleine twee postjes, als het mag, weer en censuur of die andere naam, ik weet het echt niet, Alt-Heimer?
  dienende of niet dienende

  Het rommelt aan het AmStaf front, en om niet alles dubbel te pennen post ik hier een tweet die ik eerder tweette, in het Engels maar daar kunnen jouw lezers wel mee weg.
  (later en verderop kom ik met heugelijk nieuws, echt, als je mij nog steeds als schrijver op je blog wenst)

  We are his fifth HOME and he is about eight to ten weeks older than we had planned plus the foster before us was maybe a bit too easy; thinking this little bugger has had it bad and after me the GLADIOLEN or the SUN will sink?

  Please allow me to air my frustration from time to time; there are plenty of good moments, but remember: at the end of the week he will be helped at the shelter and we COULD leave him there-
  I mean our contract says we can bring him back one month after taking him without costs, no refund of course.

  At this moment T- can hardly walk with him alone and after her coming over her fear of (other big) dogs as she demonstrated all week, IT REALLY makes me a Sad.
  The almost 1000 euro really don´t come into the question.

 6. Bijdragen

  Regelmatig voeren we binnen onze organisatie gesprekken met groepen personeelsleden. Onlangs bespraken we de plannen en ambities van de organisatie voor de komende jaren. Alles passeerde de revue en we stonden stil bij onze ambitie om een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat over huiselijk geweld. Onze bestuurder lichtte toe dat dit een andere vorm zal hebben dan in het verleden. „Toen stonden we als feministische actiegroep op de barricade”, zei ze, „nu zoeken we andere vormen”. Een jonge mannelijke maatschappelijk werker buigt naar zijn collega en fluistert: „Wat is dat, een barricade?”

  Jolanda Vader

 7. We moeten aardig zijn van de SIRE. Ik zaldus niet zeggen dat ikde wij vorm hier heel lelijk vind. De baas komt haar plannen uitleggen wordt: we bespraken de toekomst. #doeslief. Ze zouden misschien in de groep het ikje kunnen herschrijven.

 8. Wat is een barricade:

  Het was op een schrikkeldag. Mijn baas wilde die dag een avondje voor zijn medewerkers en co. organiseren bij hem thuis: “En zeg niet dat jullie geen tijd hebben want het is een extra dag.” Wij pikten eerst een collega op die om de hoek van de Vondelstraat woonde. Plotseling konden we niet verder. De Vondelstraat was opgebroken; overal hoogopgestapelde straatstenen, een omgegooide bouwkeet waar een hanenkam op zat die een spraybus leegspoot, en verder een paar rondhangende jongens. Geholpen door mijn vriend klom ik, met mijn nette hogehaklaarsjes, over de barricade. Geen idee wat er aan de hand was.
  Dat hoorden we later op het nieuws. Wij zijn door het oog van de naald gekropen, want er was op dat moment even een bestand tussen tussen krakers en ME.
  Niet gezien, die ME, die zat aan de andere kant van de barricade 😆

  https://anderetijden.nl/aflevering/672/De-Vondelstraat

 9. Oef weer een ambtelijk organisatie – ikje, tijdverspilling en geen stap vooruit zo houdt men zichzelf in stand.

 10. Trouwens mooie foto Bas van je “break” brr geen fraai anglicisme in dit geval, dat kon beter ! Het zij je van harte gegund daar niet van hoor dan komt hier ‘zeg maar’ het stopwoord dat ik bijna elke dag wel ergens ooit hoor.

 11. Dank je, het was een prettig verblijf. En gisteren met een doorstart middenin de storm weer heelhuids geland. Da’s ook wat, zeg maar.

 12. Mooi verhaal, Ilona! Zo onschuldig en onwetend met je hakjeslaarzen over de barricade klimmen. Heb je ze nog, die laarsjes? Die vriend?

 13. De uitgevers staan in de rij, maar ik heb met Ilona afgesproken dat de 19 delen eerst hier gepubliceerd worden. Daarna wordt ze kei- en keirijk en hoop ik dat ze me niet vergeten zal.

 14. Halo

  Mijn oog viel op een advertentie in een plaatselijk blaadje voor een lezing: hoe voor jezelf meer rust te vinden. Ik belde een goede vriendin, van wie ik wist dat zij bij de spreker cursussen had gevolgd. Ik wilde uitzoeken of het praktisch gericht was, of dat het voor mij te zweverig zou zijn. We spraken over haar ervaringen en zij sloot het telefoongesprek af met de woorden: „Moet je eens naar buiten kijken, er is zo’n prachtige halo om de maan.” Ik schoof het gordijn open en zag een prachtige volle maan, maar niets meer dan dat. Ik ging maar niet naar de lezing. Drie weken later belde de vriendin mij om te vertellen dat ze aan staar geopereerd zal worden.

  Esther Visser-Stoelinga

 15. @Bas van Vuren, maart 6, 2019 om 08:54

  Dat heeft Bertie niet nodig., met haar orginaliteiten waar ik niet aan kan tippen.

 16. Een ikje met zelfspot, dat zien we niet vaak meer! De halo die de vriendin zag werd eerst als ‘zweverig’ geduid, maar dat bleek helemaal niet waar. Leuk.

 17. Ik blijf vinden dat het capilotracté is.

  Ik ben op de helft met het boek van Waterdrinker. Het maakt veel bij me los. Het negeren van wat er in communistische staten is gebeurd door vrijwel alle mensen meteen linkse signatuur. (Zoals ik)

 18. Ik heb Hotel Grand Europa uit. Het leest als een cakewalk (kent iemand die nog?) en roept veel vragen op. Maar mijn eerste indruk is dat het prachtige passages bevat.

 19. Een piepklein detail over ILPf zijn boek: hij schrijft nogal eens ‘gelijk’ als hij ‘meteen’ bedoelt.
  Ik zag het gelijk. We gaan er gelijk naar toe en nog veel meer. Iets voor de redacteur? Of vindt iemand het stom dat ik daar over val?

 20. Pawi, gelijk vind ik erg irritant, raar dus dat het mij niet is opgevallen tijdens het lezen, misschien irriteert het alleen als ik het hoor.

 21. @Ilona 10.4i
  Dank voor je compliment, had ik zelf niet kunnen bedenken. 😀

  ‘Gelijk’ in plaats van ‘meteen’ wordt hier (O-Br) meestal gezegd. Ook wanneer er niet plat gesproken wordt.

 22. Hier in Brabant betekent gelijk , met zijn alle, allemaal tegelijk.

 23. Het mooie Brabantse woord : ‘efkes’ kan ook nog ingezet worden in deze woordenbrij.

 24. Morgen krijg ik eindelijk Grand Hotel Europa in handen.
  Bij de bibliotheek was de reserveringslijst zo lang dat ik me afmeldde en het zelf kocht.
  Via Bol en tweedehands.
  Door de enthousiaste reacties her en der ben ik zeer benieuwd of het beter is dan het Genuaverhaal.

 25. Bonne Nuit Bertie

  Veel plezier met Grand Hotel, ik weet zeker dat je het niet voor niets hebt aan geschaft.

 26. Goedemorgen mensen en Gastheer. Zo direct ontbijten. Vraag mij af wat iedereen hier ontbijt. Ik ben dankzij blogbaas en een artikel in een krant een fan van havermout geworden. Kun je 100 mee worden, en ik heb heel wat aparte recepten gevonden en geprobeerd. Vijgen en kruiden, noten en vruchten.
  Ik heb besloten, nee, het besluit is op mij gevallen dat ik nog 1 kans krijg, nee, nog 1 kans wens op een leuk internet fora leventje. Weg met die veel te lange tenen, schrijf gerust dat ik van een uitkering op het toilet geniet met een tablet en een blog of 100 waarvan ik de wachtwoorden vergat. Ik vergat ze nu niet meer. Ik heb nu een boek waar alles in staat. Alle wachtwoorden en pincodes en dat boek ligt gewoon op de tafel. Tafels. Soms in een la, soms in een laatje. Eenmaal lag het op de keukentafel, opengeslagen op het hoofdstuk (mag lemma?) DiGiD. Keuken grenst aan de straat!
  Heb nog overwogen om de wachtwoorden te coderen en de pincodes in de vorm van telefoonnummers op te schrijven maar voor je het weet heb je daar weer een boek voor nodig.
  Wij krijgen nooit visite en we hebben sinds kort een inbraakalarm, al, lach alsjeblieft niet te hard, ik ben vergeten hoe dat werkt. Moet ik dus nog achteraan.
  Ik snap dat veel, misschien iedereen en zeker jij, beste, nee, betere BvV, mij met scepsis bekijkt, of helemaal niet.
  Doe ik ook. Nu ontbijt maken dus. Zweeds Yoghurt, banaan, twee mandarijnen (niet op sterk water), havermout dus, lijnzaad en nootjes (ongezouten) man wat maken die nootjes het af.
  Eet sma(k)kelijk mag je niet zeggen aan het hof. Dus dan maar niet.

 27. Jekkie bah. Havermout! Dat weeïge bakje slijm.

  Brinta, beste Timmerark. Da’s gezond, verantwoord smullen, mits exact en met uiterste concentratie en precisie toebereid.

  De vijgen en dadels zijn dan weer wel goed. Kun je niks aan fout doen. Maar kijk er niet in. 80% bevat de resten van overleden insecten, zoals een spraakmakend onderzoek van de Keuringsdienst van Waarde heeft aangetoond. Ogen dicht, happen maar.

  Een hele goede morgen. En vergeet niet je billen goed af te vegen. Met een paar goed gemikte vegen, niet te veel druk, dan veeg je het erin. En aan de buitenkant blijven, nooit in de anus. Anders blijf je bezig.

 28. Voetbal

  Het is buitenspeelweer en ik fiets langs het speeltuintje in de straat. Twee jongens en een meisje van een jaar of zeven, acht zijn aan het voetballen. Ik geniet en ga in gedachten 45 jaar terug, naar het schoolplein in ons dorp. We waren altijd aan het voetballen en een scheids was niet nodig. Partijtjes kiezen na voetjes meten en wie verloor had de aftrap. Was de bal uit, dan gold ‘heppiehep’ – wie ’m haalde, mocht ’m uitnemen.

  Een tackle, één van de voetballertjes blijft liggen, de ander speelt de heilige onschuld. Dan zie ik nummer drie een gebaar maken. Een grote rechthoek in de lucht. Hij loopt naar het speelgoedtreintje iets verderop, om de beelden terug te kijken.

  Joke Aartsen

 29. Wat een vies misschien welgemeend advies zeg. Gelieve uw neus uit mijn anus te houden.
  Heb jij een hond, gehad?
  Iemand anders hier?
  Wij hebben acht dagen een onaangepast exemplaar bezeten en dan denk je ook wel weer anders over hygiene man man man.
  Vrouw vrouw vrouw ook, en alle vormen er tussen en er omheen, we willen oprecht niemand buitensluiten bij de billenveegklas.
  Klasse!

 30. O, en Brinta? Is dat een afgeleid product? Een half … zit even zonder woorden, jouw anus vertroebelt mijn blik op de weg-

 31. PS
  Waar zat ik? Zweedse yoghurt mijn toga! Grieks natuurlijk maar dat was de liefhebber van Grieks (he, alles heeft nu een bijsmaak) al wel duidelijk!
  HAVERMOUT mensen, met KARDEMOM.
  En moest je vijgen ook al ontheiligen, nee iets met een moeilijk woord, nou, ik ben het vereten.

 32. Nounou, zo in de war van het woordje “anus”. Brinta is Breakfast Instant Tarwe, origineel uitgevonden in Nederland en nooit meer geimiteerd, nowhere in the world.

  Een hond hadden we in het huisgezin Van Vuren toen Bas een Basje was. Op mezelf wonend waren het altijd katten en een enkele vis.

  Tijdens mijn logeerweekendje in Spanje heb ik de geneugten van de hond weer eens van dichtbij mogen meemaken. Lief beest, goeiige lobbes. Maar lag op stoelen, banken en zelfs in het echtelijke bed, tussen het echtpaar in, en het was geen kleintje. Die hond dan. Hoewel echtgenoot er ook mocht wezen, qua lengte.

  Thuisgekomen van een genoeglijk dineetje bleek meneer de Hond een aanval van diarrhee gehad te hebben. De vrouw des huizes ging opgewekt in de weer met een dweil, door de hele finca. En hondjelief stormde naar buiten om er nog een overgebleven restje uit te persen, kwam vrolijk binnen en … vlijde zich neer naast me op de bank waar ik naar Netflix zat te kijken. Zonder ook maar iets afgeveegd te hebben, neem ik aan. Ik heb althans geen rol in de tuin zien hangen. Dat was mijn weekend in Spanje.

 33. De echte hondenliefhebbers dus. Je moet ze bewonderen, ik ken er ook een paar.
  Daar horen wij niet bij. Zodra ons kamervee ziek leek te worden zaten we al bij de dierenarts voor een afdoend pilletje, spuitje of wat dan ook.

 34. Met zo’n hond heb je altijd een vrijestoep voor je.
  Joke ziet voor het eerst kinderen spelen. Mooie straatvoetbalregels: twee corners pinentie. Eigen Man Zegt!

 35. Aardig ikje. Opvallend dat het door een vrouw geschreven is. Ik moet in gedachten zo’n 60 jaar teruggaan, maar ik kan me niet herinneren dat er ooit een meisje met ons meevoetbalde. En ik weet niet welke regels lummel en zijn vriendjes hanteerden, maar het moet natuurlijk drie corners pinantie zijn.

 36. Nee Ad. Twee corners pinentie. Dat komtde snelheid van het spel ten goede. Dus geen tikkietrug of balletjebreed. Naar voren! Hup WVHEDW

 37. Er waren hele goeie valsspelers bij het oppoten. Op de punten van de schoenen en dan een huppeltje achteruit. Prachtig.

 38. Leuk ikje en goed geschreven. Hier op Roatan is het meestal te warm om te voetballen en wordt op het strand vaak een spel gespeeld, waarbij je omstebeurt een zakje, gevuld met kiezelstenen door een gat in een schuin opstaand houten bord moet zien te gooien. Als je mist maar het zakje op wel op het houten bord terecht komt geeft dat een harde klap en dat geeft ook een lekker gevoel, vooral als er dicht in de buurt toeristen liggen te zonnebaden.

 39. Heerlijk ikje. Goed geschreven, eens met MK.
  Dat cornhole lijkt verdacht veel op korfbal en andere sporten waar je iets in een bakje moet gooien. Of schuiven.
  Sjoelen 2.0?

 40. Lummel, als Thomas de Veen het zegt moet je erop af. Dit is deel een van een trilogie, en De Veen heeft de smaak te pakken. Hopelijk leeft Buwalda nog lang genoeg om ook deel twee en drie te schrijven. Je weet het maar niet met die schrijvers. Het is een roman, fictie dus.

  Het was genieten met de luie minnaar maar ijverige schrijver Ilja, die daar zelf ook wat mooie zinnen aan wijdt, aan fictie of non-fictie. Hij kiest voor fictie. Begrijpelijk. In zijn geval onontbeerlijk.

 41. Ja Pawi en Lummel, de nieuwe Buwalda wordt uitbundig geprezen na zijn daverende debuut met Bonita Avenue lang geleden.
  Ik ben benieuwd en ga beslist eens even bladeren bij Heine in de Kerkstraat alhier.

 42. Anders

  Ik laat in een druilerig park mijn hond uit. In de verte zie ik een ouder stel achter hun rollators uit de bosjes komen. Zij met hippe roze baret en hij met ringbaardje en geruite pet. Zonder aannames wil ik hen vriendelijk groeten. De dame is mij echter voor: „Goedemorgen, wenst u een pepermuntje uit de Pepermuntboom?” Voordat ik antwoord kan geven, stiefelt zij met haar rollator over de natte bladeren richting een boom. In de holle stam staat fier een rol pepermunt. Alstublieft, ze geeft mij een pepermunt. Ze voegt ondeugend toe: „Vandaag hebben wij besloten dat alles anders wordt.” Ze knikken elkaar uitbundig toe en vervolgen samen hun pad.

  Saskia Kanij

 43. Prachtig stukje, Mopperkont. Was je zo vroeg op of heb je de hele nacht doorgewaakt?

 44. Het ikje lijkt wel een droom.
  De politie zou die mensen misschien naar huis brengen, als ze dat al zouden willen en als ze nog weten waar ze wonen.

 45. Ik kende de kauwgumballenboom en de gehaktboom met een bal in zijn kruin maar niet de pepermuntboom. Wat een verademing dit ikje.

 46. Leestip:
  Seks op de MAAN
  Auteur: Ben Mezrich
  Uitgeverij Carrera.nl
  ISBN 9789048814091

  Ga het vanavond voor de tweede keer lezen. Misschien begin ik er wel gelijk aan, misschien ga ik eerst nog op pad.
  Iedere werkdag (over oudbolligheid geschreven) van 04:00 tot 06:00 is er tegenwoordig op radio1 het programma ‘Gaan’.
  Heeft iemand dit al (terug)gehoord? Ik haat het en bewonder het (het is de Marokkaanse presentator en het concept, maar zonder deze gast zou het zeker niet zoveel emoties opwekken, de jongeman is een parel. Een kei. Een zeikerd ook).

  Vrijdag. Aan het eind van de dag gaan we weer maar ons favoriete hotel, de lounge is het gezelligste barretje van de hele provincie. En ik heb altijd gelijk.
  Dag.

 47. Welk Hotel?
  Ik zal je vertellen beste, toen ik deze locatie net ontdekt had, op de dag voor de nacht na de koudste februari ooit, gemeten door onze generatie, had ik een, dacht ik, erg leuke foto en babbel rapportage op Twitter geplaatst. Dat werd niet bepaald gewaardeerd. Of ik het gelijk wilde weghalen. Ik vroeg:
  “Meteen? U weet vast niet hoe mijn basis over woorden valt?”
  “Gelijk hebben ze, nee, onmiddellijk, nu, want wij bevredigen onze lust liever onbespied en zonder poespas van deze of gene die na het lezen van een tweet denken ‘Goh, daar wil ik gelijk heen!’ We hebben eerder een Twitteraar te gast gehad en ik stoot liever me teen liever niet twee maal aan de zelfde tweet.”
  “Twee maal liever, dat zie ik liever niet, als u begrijpt wat ik…”

  Afijn we kabbelden nog een beetje de woorden uit elkaars mond, gaven een hand en namen afscheid met de woorden:
  “Tot ziens” want de boog kan niet altijd stijf strak gespannen staan.

  De de naam, plaats en klasse van het hotel, lieve, is mij een cliché en jou een doorn in je oog wat altijd beter is dan een boomstam.

  Nog een uur of vier, ik kijk er naar uit.

 48. Hoe oud, pawi, moet je ongeveer zijn om het breakeven point te hebben bereikt van geen zin meer hebben om te stoppen met roken? Vijftig plus, zestig, zeventig? Het lijkt mij moeilijk dit te zeggen want het hangt er natuurlijk van af hoe oud je wordt? En dat hang dan weer af van hoeveel en hoe lang je hebt gerookt? Een cirkel berekening. Ik ben heel laat begonnen met niet echt inhaleren zal dat ook schelen? Dat je genen zich al gewapend hebben? Op mijn twintigste bv was ik zo een beetje de enige die niet rookte op een verjaardagsfeestje en tien jaar later de enige die nog wel aan paffen deed.

 49. Stoppen met roken is altijd goed. Pawi heeft gelijk met de eventuele gemene celletjes. Maar stoppen is ook beter voor je hart, huid, geur, humeur, energie, longcapaciteit. Meteen.

 50. Ik heb Otmars zonen gedownload. Maar ik lees eerst Waterdrinker uit. Tot nu toe is 2019 eenprima boekenjaar voor me.

 51. Pawi, tussen Nederland en Honduras is een tijdverschil van zeven uur. Als jullie al op een oor liggen trekken wij een flesje open.

 52. Ik neem altijd zoveel kaas en stroopwafels mee naar mijn dochter in Honduras, dat er nauwelijks nog plaats is voor dikke boeken in mijn koffer. Ik herlees hier uit de kast:
  ‘Ik haal je op, ik neem je mee’ van Niccolo Ammaniti
  ‘Norwegian wood’ van Murakami
  ‘de stamhouder’ van Alexander Munninghof
  ‘Bonita Avenue’ van Buwalda
  ‘Het woud der verwachting’ van Hella Haasse
  ‘1812 Napoleons fatale veldtocht’ van Adam Zamoyski’
  Je hebt geen idee hoe saai het leven op zo’n tropische eiland is.

 53. Gele hesjes

  Ik loop vanaf het Hauptbahnhof Keulen naar de Rijn. Direct achter de beroemde dom is een groot plein, waaromheen acht ‘gele hesjes’ op gelijke afstand van elkaar staan opgesteld. Ze verhinderen wandelgangers het plein te betreden. Verwacht men een aanslag? Komt hier een demonstratie? Ik wil er meer van weten en vraag het een geel hesje. „Hieronder is onze concertzaal”, zegt hij, „en als er gespeeld of gerepeteerd wordt, hoort men mensen lopen, skaten of rolkoffers trekken. Dat stoort nogal en dat moeten wij voorkomen. Neen, er is niets aan dit akoestische probleem te doen, en daarom staan wij hier telkens weer. Sinds 1986, de opening van de Philharmonie.”

  Reinildis van Ditzhuyzen

 54. Ik dacht eerst dat we weer in de maling werden genomen, na het ikje over Doe en Kwiep.
  Maar het is echt waar: de concertzaal ligt onder het plein in Keulen. Wat een ramp.

 55. En wat denkt men hier van P. Buwalda? Die de publiciteit aangerijkt krijgt als ware hij werkzaam bij een uitgever. Heeft hij hulp? Zou hij een goede redacteur hebben gehad? Kent hij redacteuren? Vragen die mij onvervaard onversaagd* laten, zoals de zwerende vinger klopt. Hij zei dit net echt, op de radio 1. Dat van die vinger.

  Freek de Jonge sprak bij DWDD over zijn debuut: “Geniaal, allemaal lezen.”
  Het sprak mij aan, niet gek van het geschreven woord, dat de man iets met Elvis heeft, gelijk ik. Ik sprak ik 1988:
  De drie belangrijkste mannen ter wereld zijn Steenbok. Elvis, Jezus en Ik. Wat natuurlijk toen ook al onzin was, Je🗣👋🏻s is in juni of juli geboren en niet tijdens de kerstmis.

  Een recensent net op de radio 1 over Buwalda:
  Het gezin is bij hem de losgeslagen hoeksteen van de beschaving, heel vrij, eigenlijk volledig mijn woorden maar het gaat mij om de onzin. Man heeft net een tweede boek af. Is jarenlang redacteur op een uitgeverij geweest. Een beetje bangerik die honderd jaar in eenzaamheid aan zijn eersteling heeft gewerkt. Met een goed salaris en ver van de zolderkamer der armoede. Prima natuurlijk. En hij praat op de radio 1 en in iedere krant alsof hij Willem Frederik van het Reve is.

  Maar afijn, en welnu? Heeft iemand hier een mening? Onversaagd vraag ik door.

  *hou eens op met die zieke alliteraties zonder merites alsof ik weet wat ik weet.

 56. Architecten kunnen vaak hun gang maar gaan. Ze denken dat ze vooral kunstenaar zijn. Aan bewoners of gebruikers denken vinden ze “concessies” doen. Zie ook dossier Tweede Kamer, Rijnstraat etc.

 57. Een aardige wetenswaardigheid over Keulen verteld door de grande Dame van de moderne etiquette. Zij komt altijd zo kordaat en gedecideerd over met haar bijzondere dictie die we hier helaas niet horen.

 58. Timmerarktwo, je hoeft je eigen reactie niet te “liken” , dat doe ik wel voor je.
  Buwalda schrijft zijn jeugd van zich af. Hij wordt op radio, TV, krant, geprezen voor een roman die vele losse eindjes bevat, waarmee het vervolg op dit eerste deel van de trilogie kan worden verantwoord.
  Niks voor mij.
  Ik ga weer terug naar non-fictie.

  Zoals de test van Bertie.

 59. Dank je pawi.
  Fred (de rest is mij weer ontschoten), kunstenaar en bh fetisjist deed het altijd: zijn eigen blogs ‘liken’ (of met sterren bedelen, dat weet ik niet meer) onder het mom: natuurlijk vind ik het goed, anders zou ik het niet plaatsen. En dat ben ik ook van plan, als ik achteraf, kan al na een paar seconden, zo diep gaat het allemaal niet, vind dat het een leuke bijdrage is die voldoet aan de drie X’s van reacties.
  Drie kwaliteitseisen lijkt mij afdoende.
  Buwalda zijn boek(en) lijkt mij ook niets, voor mij, maar dat geldt ook voor boeken van de volprezen …eh…, God geef mij mijn geheugen terug!
  Kijk, deze reactie indien niet gewijzigd zal geen ‘like’ krijgen, teveel losse eindjes, net als blijkbaar (dank je voor deze informatie, wist ik niet) B’s boeken. Nee, ik lees ook al decennia alleen maar non-fictie. Uitzonderingen daar gelaten. De witte met het zwarte hart (of andersom) Wilde Zwanen en het debuut van dat Amerikaanse meisje, toen, nu een uitgegroeide vrouw, Een Verschrikkelijk Geheim of zo? Zo schrijft geloof ik ieder decennium een boek.
  Springer, ik geloof dat de laatste roman een boek van Springer spelend in Teheran is, welk ik heb gelezen. En ik heb meerdere keren, echt waar lummel!, een boek door lummel aanbevolen van de onvolprezen (is het nu on- of zonder on- deze zondagochtend weet ik weinig lijkt het, maar ik heb een verklaring) schrijver wiens naam, Umberto Eco! ik dus wel weet. Dank God.
  Ik plaats deze reactie omdat de iPad wel eens hapert en dan is alles foetsie, weg, cyberspace in? An me hoela, het hangt hier waarschijnlijk allemaal in het toilet, of het is het riool in gevlucht.
  Tot straks, vanuit de keuken misschien.

 60. Mopperkont:
  Heb je 1812 al uit? Geweldig boek. Heel veel van geleerd, feiten over Napoleon die ik niet wist, ik weet en wist weinig van de man, maar het meest is mij bij gebleven hoe een groot leger zich verplaatste en nog meer meest dat er zich een soort dorp van non-combatanten(?) mee bewoog. Hoeren, uiteraard, maar ook groupies en wasvrouwen en wat, wie niet. Prachtig beeld van duizenden mensen lopend door Europa. En terug de beroemde tocht door de hel van sneeuw en modder. A.H. heeft er meer dan een eeuw later niets van geleerd, gelukkig maar.

 61. Ik lees bijna alleen maar fictie. Als het goed geschreven is dan is het opgewaardeerde non-fictie. Umbert Eco wasdaar verschrikkelijk goed in. Ik heb net een interview met Buwalda in de krant gelezen. Over zijn weggelopen vader en hoe hij het daar helemaal niet moeilijk mee heeft, maar er wel een boek en een trilogie over schrijft. Ik kan me daar veel bij voorstellen, behalve het schrijven van boeken.
  Ikhe. Een klant die werkt met ´réalité augmentée ´ maar datis weer wat anders.
  Ik ga nog even door met waterdrinker. Ik hoor gisteren Jean-Luc Melanchon op de tv (ex trotskist, ex socialist, ex minister) leider van de linkse oppositie, de socialistische heilstaat weer eens verkondigen. Ik kreeg zin om bepaalde stukken uit het boek te vertalen en het naar hem op te sturen.

 62. Vanmorgen was er bij VPRO Boeken ( elke zondag op t.v) een interview met Peter Buwalda door Carolina Lo Galbo.
  Ik vond het maar matig interessant ondanks het enthousiasme van CG.
  Er werd ook nog gesproken over Bonita Avenue en veel over over de wel/niet bestaande vader/zoon verhouding.

  Het interview in de NRC van gisteren door Jannetje Koelewijn vond ik stukken beter en duidelijker.

 63. Buwalda heeft wel de publiciteit aan zijn kont hangen, of dit gerechtvaardigd is door zijn twee boeken?
  Ik hoorde hem op de radio zeggen (waar weet ik niet, heb me er snel voor afgesloten) dat hij het boek af had na vijf of zes jaar en dat hij het toen natuurlijk over moest schrijven, van het begin af aan, en dat hem dit geen gezellige kerel had gemaakt. Op alle foto’s van hem die je aanstaren deze weken kijkt hij ook heel bewust ongezellig. In een oude auto gezeten staat nog net het woord Turbo op de foto, we mochten eens denken dat hij diesel rijdt.
  Of kan dit, een Turbo op diesel? Ach, wtf. Zijn columns vind ik of aardig of onbegrijpelijk en ik heb totaal niets tegen de kerel, wel tegen de hijgerige PR die hem ten deel valt, als onderdeel van het cirkeltje, werkend(e) bij een uitgever, als redacteur nota bene.
  Prettige maandag en dinsdag. Ben er woensdag of donderdag wel weer. Vandaag een Husky ophalen. Als ie uit zijn bek stinkt brengen we hem volgende week weer terug. Heb namelijk levenslange garantie🙀.

 64. PS
  Voor wie het echt wil weten:
  Moeder Husky, vader zeker niet. Heeft een blauw en een bruin oog en is een verademing vergeleken bij het, helaas, onaangepaste diertje dat we eerder meekregen en mochten terugbrengen omdat hij eigenlijk nooit geplaatst had mogen worden, zeker niet bij onervaren mensen als wij.
  Groet, ook aan de allerbeste Bas.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: