Rubbertje versleten? (376)

Over ikjes en satisfyers voor senioren

Roken. Huisje kopen. Wijdbeens onderuit zakken. Energie sparen. Airfryer zoeken. De NRC-lezers hadden het er vorige week maar druk mee. Man, man, wat maakten ze veel mee. Gelukkig konden ze het van zich af schrijven via de ikjes. En die ikjes die worden hier van commentaar voorzien door het vaste ikjespanel.

De televisie van F. van Schaik stopte er mee. “Plaats de goede smartcard” las het oudje op het scherm, met een leesbril van een metertje of twee in doorsnee. F. van Schaik gaat bellen en treft een “vriendelijke jongere dame” aan de telefoon. Die vraagt of hij rookt en raadt hem aan de kaart schoon te vegen. Daarna deed de televisie het weer. Man, wat een belevenis! Gelukkig stond het in de krant. De ikjespanelisten konden er weinig mee, dus we laten deze maar gaan. Blijven insturen Van Schaik, doet de radio het nog? Je tosti-apparaat? Airfryer?

Nanno Benninga verhuurt via Airbnb een vakantiehuisje in Spanje. Zijn “aardige Duitse buurvrouw” doet dat ook, haar eigen huisje dan. Ze schrijft in haar advertentie: “Er woont een lul in de buurt”. Da’s de automatische vertaling van de Engelse tekst met “cock”. Helemaal slap van het lachen lag die Nanno. Die had hij nog nooit gehoord!

“Let’s clap for the cock”

“Let’s clap for the cock”, aan die hilarische uitroep van een familielid in een buitenlands restaurant, moest ik meteen denken. Pawi vond het hoog tijd dat die haan eens in de pan verdween. De Schrijvende Rechter (DSR) vond het “gelul”. En Ad Hok meldde dat zijn 5-jaar oude kleinzoon hier heel hard om had moeten lachen. Dus dat je niet denkt dat het ikjespanel zich er met een Jantje van Leiden vanaf maakte. Diepgravende oordelen, daar deden ze ook vorige week weer aan.

Photo by cottonbro on Pexels.com

Het ikje van Yvonne Woudenberg was zo tenenkrommend dat we dachten dat de NRC gehacked was. Ze beschreef een patient die “wijdbeens” bij haar op de spreekkamertafel was neergezakt. Zijn “jongeheer” haperde, maar hij overschreeuwde dat met grootspraak over zijn prestaties in bed. “Dat blauwe pilletje, fantastisch spul”. Dat zou volgens meneer Tokkie ook wel wat voor vrouwen zijn en Yvonne riposteerde dat die al bestaat: de vaatwasser uitruimen. Ook nu nog, terwijl ik dit opschrijf, breekt me het klamme zweet van plaatsvervangende schaamte uit. Zelfs voor de Lach in de jaren zestig zou dit als een te oubollige inzending van de hand gewezen zijn. DSR had graag gezien dat zowel de arts als de verantwoordelijke redacteur werden geschorst. Ad Hok mansplainde hem, vrouwen zouden gevoelig zijn voor mannen die helpen in de huishouding en voor hen nog bereidwilliger de benen spreiden dan voor de man van de leesmap. Man man, wat een afschuwelijk niveau.

Made in China is een garantie voor binnen een week kapot en fluiten maar

Jack Sanderse mocht proberen om dit ikje te doen vergeten. Lukte niet. Hij deugneusde over alle energiezuinige maatregelen die hij in zijn huishouden al genomen had en snoefde over zijn nieuwe boiler. Maar oeps, die was in Rusland gemaakt, zag hij bij het aansteken. Jaja, erg hoor. Pleur het ding meteen naar buiten, Jack! Dat zal die Putin leren. Die moet immers al die teruggestuurde boilers een plaatsje in het Kremlin geven en die schuurtjes liggen al zo vol met lijken en andere niet-boilers. Echte deugneusjes zijn wel consequent, dus DSR gaf een voorzetje: “Hilbert praat niet meer met Nederlands-Gereformeerden sinds hun afscheuring van de Vrijgemaakten in 1967. Zacheus heeft zijn Engels kamerbreed tapijt weggedaan na de Brexit. Elly boycot China en woont sindsdien in een boomhut. Veronique zal niet meer met alpacawol uit Peru breien als Fujimori wordt vrijgelaten. Geert gaat met de boot op vakantie naar Thailand, want hij vermijdt islamitisch luchtruim.” Pawi had helegaar geen moeite met Russische apparaten want die staan voor “gedegen kwaliteit en tientallen jaren garantie”. Ze had dit zelf ervaren met naaimachientjes. “Rubbertje versleten na zeven jaar? Binnen acht weken werd een nieuwe gezonden. Gratis. Zonder verzendkosten. Made in China is een garantie voor binnen een week kapot en fluiten maar.”

Toen was het alweer bijna het einde van de vorige week. Of bijna het begin van deze week, zoals sommige mensen zeggen. Op zaterdag schreef Ingrid Winterink over de site de winkel voor senioren punt nl” en kwam niet meer bij toen ze ontdekte dat de websitebeheerders zelve met pensioen waren. Wat dacht je dan, Ingrid? Dat ze het eeuwige leven hebben? Ze zocht overigens een airfryer voor senioren, net als de satisfyer is die met weinig knopjes en noviteiten. Ad Hok hield zich op de vlakte met betrekking tot de satisfyer, maar gaf wel 10 redenen om geen airfryer te kopen. Ze waren stuk voor stuk onzinnig. Niks mis mee, die airfryer! Zeker als je van bitterballen houdt. Ook Bertie was er niet blij mee. “Komt’ie nou mee an …” pruilde ze. Lekker airfryen die worstebroodjes hoor Bertie. Laat die Ad maar in zijn vette frituurvet gaar koken.

Ilona

En we gaan er uit met Ilona, die nostalgisch naar haar eigen profielfoto keek, want dat kan en mag ook. Doe ik zelf ook regelmatig. Ilona was op vakantie. “Deze is een uitsnede, genomen in Gibraltar. Ik kijk naar een schip, het was een Rus.” Dat van die Rus is dan weer jammer, maar dat wisten we toen nog niet, dat daar een hele hoop hele foute mensen wonen. Laat de ellende snel voorbij zijn. Echt.

Wil jij net als Pawi, De Schrijvende Rechter en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Vind je het geen probleem als je reacties zonodig worden samengevat of geredigeerd maar altijd met bronvermelding? Wil je plezier hebben met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor de jaarlijkse bijeenkomst van de auteurs en reageerders van deze site? Een keer meedoen aan een hartverwarmend Zoemuurtje©? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan verstopt op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren, aangenaam!

Reacties zijn welkom via het reactieveld, het contactformulier of een email naar bas@basvanvuren.org

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. 

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de header image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik zag weer eens een opvallend bordje. Waar het was, wanneer, wat er door me heen ging? Ik weet het niet meer. Kan ook gebeuren.  De volgende keer zie ik misschien weer iets anders.
Foto: “Hondje Poep (not)” © 2022 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

93 gedachten over “Rubbertje versleten? (376)”

 1. Laatste keer

  Lester (11) heeft sportdag. De juf vroeg hulp van ouders. Ik bood me aan, omdat dit de laatste keer is dat ik iets met hem en zijn klas kan doen voordat hij zijn nieuwe avontuur begint op de middelbare. Zoonlief zelf is matig enthousiast. Aan het ontbijt krijg ik instructies. „Mam, je moet je zwarte Nike-sportbroek aan en sportschoenen, met dat zwart-roze truitje.” Met bezorgde blik in zijn ogen vervolgt hij: „En doe alsjeblieft je haar in een staart en wat make-up op. Je ziet er nu uit alsof je tien jaar niet hebt geslapen.”

  Indra Heerkens

 2. Doorgaans bieden ouders zich aan om te helpen, niet zozeer uit verlangen iets ‘samen met de klas’ te doen. Maar goed, ieder het zijne.

  Het matige enthousiasme is verklaarbaar als je als ‘zoonlief’ (AAARGH!) wordt aangeduid en moeders het over de middelbare school heeft als je ‘avontuur’. Die jongen kan z’n lol nog op als ie de baard in de keel krijgt.

  De instructies zullen ongetwijfeld op z’n plaats zijn, al zullen de meeste Indra’s die DSR kent eerder bevel krijgen een ruimvallende aardappelzak te dragen in plaats van wulpse truitjes. Maar de manier waarop e.e.a. is opgeschreven pleiten noch voor de gevatheid van de zoon, noch de zelfspot van de moeder.

  De inzender heeft een prima gelegenheid om iets niet in te sturen helaas aan zich voorbij laten gaan.

 3. Ja, zou het onze Indra zijn? Die ene die zo boos werd toen ze niet binnen het halve uur een antwoord op haar reactie kreeg? Waarover het precies ging ben ik kwijt. Maar het was voldoende voor een levenslange boycot kennelijk 😉

 4. Ha! Even in de geschiedenis gedoken. Indrexit dateert al weer van november 2017, bijna een 5-jarig lustrum dus. Ik hoop dat ik er aan denk om een blommetje te sturen. Zie onderstaand screenshot van haar laatste woedende woorden, inclusief het “knul”.

  Voor de goede hilarische orde, haar vraag waarom ik niet antwoordde op haar reactie van 18:09 stelde ze om … 18:22. Die daar boven een uurtje later, en haar definitieve vaarwel ergens om half negen.

  Ik zat op dat moment vermoedelijk in een trein, in gesprek, te eten, televisie te kijken, deed net zoals nu ook andere dingen dan mijn blog in de gaten houden.

 5. Leuke teaser, maar waar de vraag / discussie inhoudelijk over ging, krijgen we vooralsnog niet te horen.

 6. Is terug te zoeken voor de liefhebber dmv het search veld rechtsboven. Er was weer eens mot tussen DSR en de blogbeheerder, iets dat nu ondenkbaar is, en Indra bemoeide zich er wat sarcastisch en neerbuigend mee. Gaf niet, maar toen ik achteloos opmerkte dat zij alleen nog maar opdook als er ophef op de site was – hetgeen een juiste feitelijke constatering was – waren de rapen gaar. Dat was alles. “Of ik een leuke vakantie gehad had” was de vraag waarop ze binnen 13 minuten een antwoord had willen hebben. Schatericoontje dus.

 7. Nou, dat weten we dan ook weer. Voor de blogbaas met zijn geavanceerde tools, die de discussie bovendien al gelocaliseerd had, is eea toch eenvoudig te vinden dan voor een eenvoudige reageerder zonder premium-account.

  Op I. ’s voorstel c.q. beklag, wat doorgaans op hetzelfde neerkwam, heeft de buurman destijds zijn koppenrubriek teruggebacht naar twee keer per week. Had van hem niet gehoeven, het was zijn lust en zijn leven, maar uiteraard won de behaagzucht het. Maar sinds haar wensen waren ingewilligd, inclusief het bannen van DSR, louter omdat hij bestaat, heeft I. zich ook daar niet meer laten zien.

  Met een ferme scheet richting DSR naar de uitgang dus. En nog steeds durft HR geen raampje open te zetten.

 8. Weer een fijn intro deze week.
  En op mijn Gibraltargravatar die jij geplaatst hebt – leuk – zie je een groter deel van het Russische schip.
  Het had voor mij ook toen al iets dreigends; het lag er zo stil, die Rus..

  Nee, het is vast niet ‘onze’ Indra, ik weet nog van die dubbele achternaam.
  Het is ook niet m’n eigen Indra. Die heeft ook wel een dubbele achternaam maar anders.

  Het ikje gaat over iets dat elke moeder met een puberzoon overkomt.

 9. Dank je, Ilona. Ja eigenlijk is die koude oorlog nooit weggeweest. Alleen de naïeve domkopjes zijn hun ziel en zaligheid aan deze dictators gaan verkopen. Onderwijl ging de cyber-, spioneer- en nu dus echte oorlog gewoon door.

 10. Als APD dat nu eens ten tijde van Vlad de Russissche Ontwerper in het midden had gebracht, dan was ie nu een gevierd profeet geweest en had naast, of zelfs ipv, Rob de Wijk een stoel gekregen.

  Maar dat maakt zijn opmerking over de koude oorlog anno 2022 natuurlijk niet minder gedienstelijk.

  Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is…… Captain Hindsight!

 11. Verdienstelijk…LDB. Wanneer komt er hier eens een editknop? Elon Musk wil het ook.

 12. Weinig tijd, toch intro gelezen, was prima, en alsnog teruggedacht aan eigen kinderen die vroeger dezelfde draken waren. Als in het ikje.

 13. Prachtig intro. Verschrikkelijk ikje.

  Ik ben een weekje in een buitenbos zout ik niet veel tijd heb om te reageren.

 14. Echt weer werk van gemaakt, van het intro. En interessant fotootje van de hond met drie poten. Daar schijnen er in NL best veel van te zijn.

  Het ikje? Ik was al in de lappenmand (zelftest correct uitgevoerd en negatief), maar hier knapte ik pas echt van af. Nu ik weet dat het niet Ilona’ dochter is, en ook niet ‘onze’ Indra, durf ik het wel te zeggen.

  Misschien was het bedoeld als zelfspot. Vast wel. Toch een lief moedertje, de Indra van vandaag.

 15. Leegte

  Ik voelde een leegte. Ken je dat? Een emotionele vervlakking, zo leerde ik op internet. Google, mijn altijd parate vriend vol wijsheden, vroeg ik om raad. De zoekmachine leidde mij naar een artikel op psychologiemagazine.nl. Voordat ik het kon lezen, verscheen op het scherm eerst de cookiemelding die ik moest aanklikken: „Accepteren en doorgaan.”

  Lieke van Rooijen

 16. Of ik dat ken? Heeft dominee Gremdaat soms onder pseudoniem ingezonden?

  ‘Emotionele vervlakking’ klinkt als de geestelijke tegenhanger van flatulentia nocturis, waarmee de farmaceutische industrie nachtruften in de markt probeert te zetten als een legitieme kwaal, oftewel ‘een dingetje’, om maar eens als een vocabulair vervlakte te spreken.

  Of dit is gewoon clickbait voor dat psychologieblaadje, kan ook.

  Maar wat het ook moge zijn, het is de Publikumsbeschrimpfung voorbij. NRC toont diepe minachting voor haar lezers die kennelijk alles wel zullen vreten.

 17. De inzendster is leger dan leeg. Je krijgt er tranen van in je ogen, zo sneu. Het cookiebeleid aanzien voor wijze raad…sla dan liever een horoscoop open.

 18. Ja DSR, i.p.v. een zouteloos ikje in te sturen kan je de leegte maar beter opvullen met gebakken spekkies.

 19. Patiënt

  Ik zit omstreeks 11 uur in de wachtruimte van een wat kleinere cardiopoli vlakbij Den Haag. De baliemedewerkster roept de volgende patiënt af: „Mevrouw Jansen!”

  Mevrouw Jansen meldt zich. „Mevrouw Jansen, eerst krijgt u een ecg.”

  Mevrouw Jansen, duidelijk licht teleurgesteld: „Oh, ik dacht koffie.”

  Dingeman van Daal

 20. En nog steeds krijg je bij de cardioloog een ECG in plaats van een handdruk. Mevrouw Jansen laat de kassa rinkelen. Ere wie ere toekomt, ze wordt terecht vier keer achter elkaar genoemd.

 21. En natuurlijk wens ik de jarige vorst en zijn gemalin en schatjes van kinderen een fijne dag toe vandaag. Werk aan de winkel. Het vertrouwen is nog nooit zo laag geweest en laten we dat als een uitdaging zien.

 22. Dingeman is vast Amsterdams voor piemeltje, en van die achternaam denkt DSR ook het zijne.

  Natuurlijk volkomen begrijpelijk dat je niet met echte naam in de krant wilt met dit flauwekulverhaal. Maar de weddenschap is gewonnen, de fles wijn binnen, of het dispuutslidmaatschap in het naseizoen.

  Wie is er nou ooit naar het ziekenhuis gegaan in de verwachting een kop koffie, oranjekoek of hassebassie te krijgen? Nee, DSR is calling bullshit in thiso one.

 23. Wat nu weer…. DSR is calling bullshit on this one, dus. LDB!

 24. Graag geen schuttingtaal gebruiken op deze site, DSR. Maar bullshit on this one hoeft niet tegenstrijdig te zijn met andere verhalen op andere sites van reageerders onder dezelfde naam.

 25. Haha, het blogbaasje dreigt. -milde glimlachicoon-. Doe vooral maar wat je niet laten kan.

  Het is echter wel onduidelijk wat hij precies met schuttingtaal bedoeld: Lul De Behanger, Bullshit of iets anders?

  Lul De Behanger schreef hij zelf vorige nog voluit, Bullshit is inmiddels wel van zijn scherpe lading ontdaan.

 26. Het lijkt me eerder met al die loze dreigementen dat APD iets teveel oranjebittertjes op heeft.

  Zelf als eerste Lul de Behanger voluit schrijven en er dan toestand over maken is toch Bullshit? -milde glimlachicoon-.

  Maar blaffende honden bijten niet, al zou onze APD zo maar eens last kunnen krijgen van een aanval van ongerichte daadkracht. Maar ook dat gaat vanzelf weer over. -mildhartelijke glimlachicoon-

 27. Prima. Maar dan moet je DSR niet te na komen. Hypocriete vingerzwaaiers die zelf de fout in gaan, zijn er immers al genoeg.

  Ga dan nu je roes maar uitslapen, en je schamen voor de dreigementen aan het adres van DSR. Sorry zul je wel nooit zeggen, een bloemetje kan naar het bekende adres.

 28. Haha! De antwoorden worden steeds bedremmelder en tegelijk venijnig. Net vrouw Kaag afgelopen zaterdag.

  Maar de dreigementen blijven inmiddels achterwege -milde glimlachicoon-

  Kom op, APD – laat het rusten. Op naar de rommelmarkt, met je ridderorde op de borst.

 29. Besef alleen dat je door het oog van de naald gekropen bent. En leer ervan. Ordinaire praat hoort op deze website niet thuis, ook niet in niets aan de verbeelding overlatendr afkortingen.

 30. Jij bent juist door het oog van de naald gekropen, vadervlerkje!

  Bijna DSR op uiterst hypocriete grondslag gebannen. Dan was je ‘m of kwijt geweest, of er waren publieke excuses aan te pas gekomen. Wees nu maar gauw een verstandig ventje en stop met wrijven in de vlek. Da’s toch alleen voor Lul De Behangers, ook wel afgekort als LDBs.

 31. Maar DSR wordt bedankt. Mijn Koningsdag grondig vergald. Ik heb geeneens geen zin meer in de lampionnenoptocht zo meteen. Ik ga maar vroeg naar bed, me in slaap huilen.

 32. Met Nederland zit het wel goed, maar het blogje is vandaag langs de rand van de afgrond.

  APD doet er inderdaad goed aan maar eens vroeg naar bed te gaan. Volgend jaar beter, ook voor de koning. Een feestdag is gezien het afnemend vertrouwen van het volk nauwelijks nog te wettigen.

 33. Gekke brownies

  Mijn vriendin en ik bezoeken het depot van Museum Boijmans Van Beuningen. In het restaurant valt ons op hoe blank en op leeftijd het publiek is. Bij het afrekenen met een jonge serveerster spreek ik onze verwondering hierover uit. „Wij hadden voor de opening ook op ander publiek gerekend”, zegt zij. „Hipsters, dertigers, mensen van begin veertig… We dachten te gaan experimenteren met wilde salades en gekke brownies, maar we lopen elke dag heen en weer met kroketten en appeltaart met slagroom.”

  Mirjam Killian

 34. Zo was ik vorig jaar bij een evenement in het Koninklijk Tropen Instituut (KIT) en daar zei de meneer bij de ingang hetzelfde. Blank/wit en op leeftijd. Jonkies zitten te Netflixen en Youtuben, die gaan nauwelijks nog live de deur uit. Kost ze teveel tijd, het is teveel gedoe. Lekker lui op de bank en online browsen en bestellen maar.

 35. Kinderikjes zijn al vaker uitgegeven in andere vorm.
  Onderwijzers en ouders schudden ze zelf uit hun mouw.

 36. Een regeltje uitleg waarom men nu precies jong volk had verwacht, was op z’n plaats geweest.

  Mooi dat er gewoon zonder omhaal ‘blank’ werd geschreven. Een hoofdletter is nog niet nodig, maar we houden het in de gaten.

 37. Probeer eens een satekroket of een besje op de appelpunt, da’s al gek genoeg.
  En voor ’s middags bij het bier gehaktballen in vette jus of een lange jan (een frikandel van twee keer de normale lengte).

  Heb plotseling zin om naar het museum te gaan!

 38. Mooie observatie.
  Misschien maakt de jeugd die wilde salades en gekke brownies zelf, en eten ze die buiten op in de tuin van het Depot.

 39. Misschien zou het helpen als musea ook ’s avonds open zijn, als de jongelui klaar zijn met werken. Structureel dus, niet een keer per een nocturne oid.

 40. Er zijn ook nog de weekends. Elke dag open van 11 tot 18 uur.

  PS ik doe maar eens een ander schortje voor. Iets vriendelijkere uitstraling hoop ik.

 41. “Je maakt een account aan op gravatar.com op basis van je e-mailadres. Met dit account kun je een foto (avatar) uploaden. Op de website van Gravatar worden de avatars bewaard. Als je nu met jouw e-mailadres inlogt bij een forum of een reactie plaatst op een blog, wordt je gravatar vanzelf getoond.”

 42. In het weekend open tot 18.00? Belachelijk! Zijn ze soms bang dat de vloerbedekking te snel slijt?

  In het weekend moeten de jongelui overdag naar de kapper, kindertjes rondrijden en boodschappen doen (want dat is doordeweek geen doen aangezien alle gepensioeneerden er op staan tijdens het spitsuur hun beursjes met kleingeld uit te storten, om vervolgens de zegeltjes nog eens na te tellen).

  Musea open als jongeren niet kunnen + dicht als jongeren beschikbaar zijn = doelgerichte uitsluiting. De krokettensnaaiende gebakspunten zijn liever onder elkaar. Daar helpt geen gekke salade aan.

  Oh, en doe ook eens wat aan de informatievoorziening. De meeste toelichtingen vergen een leesbril (die veel ouderen uiteraard hebben) en vooroorzaken maar al te gemakkelijk een doorgebrande fitting in het bovenkamertje. Onleesbare onzin, ‘en dat van onze belastingcenten!’.

 43. De jongelui met kinderen zitten om zes uur aan tafel, gaan daarna nog iets doen met de kinderen of kijken tv, dan in bad en naar bed. En dat dag in dag uit, 24/7. Dus die kunnen alleen in het weekend naar Het Depot, net voor of net na het middagdutje. Lekker mee in de kangoeroegreep of in de buggy, bedelen om een stukje gekke brownie of een wild stukje salade. Die gaan niet om 18 uur nog eens tapijten bij een ander verslijten.

  Van die beursjes met kleingeld uitstorten en zegeltjes natellen krijg ik ook de hik. Neem nou gewoon een pinpas, oudjes!

 44. Er zijn ook jongeren die zachtjesaan uit de kleine kinderen raken en zo graag een oppas nemen om ’s avonds eens uit te gaan.

  Maar ja, als de musea dan dicht zijn, dan wordt het iets anders. Gemiste kansen alom.

 45. Steek dat de boel meteen in de fik, dan heb je er nog warmte van

 46. Ook Bozar Brussel, Musee d’Orsay en het Louvre sluiten om 18 uur plaatselijke tijd.
  Digitaal ontsluiten daar doen ze allemaal aan. Prachtig! Ik zou er zo weer heen willen.

 47. Bier

  2OO8. Op doorreis uit Oekraïne passeren we de grens tussen Transnistrië en Moldavië. In de berm staat een pantservoertuig van Russische ‘vredestroepen’. Soldaten zitten verveeld in de schaduw, maar eentje staat op en gebaart ons te stoppen. Het is de Russische voertuigcommandant. Ik stop en open het raam. Hij buigt zich tot onze neuzen elkaar bijna raken en zegt: „Heb je bier?” Ik denk aan de flessen Oekraïense champagne achter in de auto en zeg in mijn beste Russisch: „Ja, dat heb ik, maar dan wil ik een foto maken.” De onderofficier aarzelt en zegt: „Voor fotograferen heb ik toestemming nodig uit Moskou…” Smekend kijkt hij me aan. „Geen foto, geen bier”, antwoord ik en druk het gaspedaal in.

  Martin Roemers

 48. Geweldig, wat een moed, wat een verzetsheld die Martin. Geridderd deze week?

  Waarom wilde Martin een foto maken van de onderofficier, was het een lekker ding, zo in z’n uniform?

 49. Het speelt zich af in 2008. Vandaag de dag zou Martin er niet eens langs komen.
  Beetje laat om de held uit te hangen.

 50. Martin Luther ( King), Gaus, Brozius, Van Buren….. veel Martins van faam zijn er niet, al is het mogelijk dat DSR er eentje vergeet. Maar de eregalerij kan gerust worden uitgebreid met de inzender van vandaag.

  Denk er niet te licht over. In 2008 stonden de verhoudingen op scherp met oorlog tussen Rusland en Georgie over NAVO-toetreding. Maar voor een fles champagne had de inzender de Russische beer kunnen filmen terwijl ie naakt een dansje deed.

 51. Bassist

  Elk jaar componeer ik de muziek voor de schoolmusical die in de Amsterdamse Mozes- en Aäronkerk wordt uitgevoerd. De bassist van het orkest is bekend van radio en tv. Aan het eind van de musical komt de grootmoeder van een van de kinderen op ons af. Tegen de bassist: „Meneer, u speelt best goed! Eigenlijk zou u daar wat meer mee moeten doen!” De bassist knikt vriendelijk terug. Als ze wegloopt, geeft Henny me een knipoog.

  Heleen Verleur

 52. Zo ik ben weer terug uit het buitenbos. Ik was helemaal vergeten waarom ik zo’n hekel aan Air France had. Ze hebben me gelukkig meteen mijn geheugen opgefrist.

  het ikje van vandaag: Ze doet maar.

 53. Tja, ik dacht al dat het er deze keer niet van gekomen was, een ikje over een overleden BN’er met als strekking ‘ik heb hem/haar gezien’.

  Maar goed, ook ik heb onlangs voor het eerst sinds ruim twee jaar weer gevlogen en vooral gewacht, gewacht, gewacht op vliegvelden, voor en na de vlucht, dat oneindig in rijen staan, dat tijdverlies, dat was ik eigenlijk vergeten. Op de fiets naar Zeeland mensen, veel prettiger. Maar ja, daar heb je geen conferenties van de Internationale Webmasters Associatie.

 54. Ja, ze doet inderdaad maar.

  Die grootmoeder heeft anders wel een hoge dunk van de schoolmusicalcomponiste.

 55. Ja ze doet inderdaad maar.

  Die grootmoeder heeft anders wel een hoge dunk van die schoolmusicalcomponiste.

 56. Leuk ikje vandaag. Met een grootmoeder die er best wel kijk op heeft. Op talent. Op muzikaliteit.

  Die ouwe sok uit Grolloo kunnen we wat mij betreft zo snel mogelijk vergeten. Behalve bij het jaarlijks Bluesfestival aldaar, in juni..

 57. Goed dat het tv-programma nu is opgehouden. Tikkie overdreven om een spandoek met “Verkrachter” in zijn tuin te hangen en hem al zijn radioprogramma’s en andere optredens te ontnemen. Een 73-jarige man die iets opbiecht van 50 jaar geleden … Of zijn we voorstander van levenslang? Een verkrachter die zoiets in 2022 doet krijgt hooguit een taakstrafje.

 58. Het is veel geschreeuw en weinig wol. Ongelooflijke hype, die reacties op een verhaal uit de oude doos. Daar gaan we hier toch niet aan meedoen?
  Bij zijn radioprogramma blijft hij welkom. En bij zijn bluesfestival ongetwijfeld ook.

 59. Ha! APD knijpt ‘m als een ouwe dief.

  Derksen mag best ter verantwoordiging worden geroepen als ie zo nodig de leukste thuis wil zijn.

  Ik bedoel maar, kaarsen! Vervuilend en verkwistend. Er waren toen misschien geen led- lampen maar de planeet ging al wel naar de knoppen.

 60. Dat een 73-jarige man iets opbiecht van 50 jaar geleden is tot daaraantoe. Waar het om gaat is dat hij het nodig vindt dat vandaag de dag op de tv te gaan vertellen, en dat daar dan door hem en zijn medepresentatoren smakelijk om gelachen wordt.

 61. Ja, niet goed dus. Fout. Dom. Walgelijk zelfs. Maar dan die reactie alsof hij de meest weerzinwekkende man op aarde is … Hem voor altijd uitschakelen en raken waar je hem kunt raken. Volksgericht. Middeleeuwen. Brrr.

 62. Volksgericht? Omdat zender en sponsors en na de zoveelste rel, en de weigering om excuses aan te bieden, genoeg van hebben? Als die beslissen hun goeie geld ergens aan uit te geven, dan is dat toch hun goed recht?

  DSR is helemaal niet van het cancellen maar APD doet het voorkomen als Derksen recht heeft op zijn eigen televisievrijstaat.

 63. Zoals gezegd, prima dat het tv-programma gecanceld Is, het format voetbalkantine past kennelijk niet meer in de tijdgeest. Ik had het over de radioprogramma’s en theatertournees die puur over muziek gaan. Dat cancelen lijkt op een volksgericht.

 64. Daar geldt hetzelfde voor. Een theatertournee oid afzeggen omdat de organisator geen behoefte heeft aan verdere samenwerking is toch geen volksgericht?

  Als ik naar een andere kapper ga omdat ik niet tevreden ben over de geleverde diensten, dan ‘cancel’ ik de oude toch niet?

 65. Wat wel op een volksgericht begint te lijken, is wanneer de minister van Buitenlandse Zaken…. pardon, Financiën zich ermee gaat bemoeien, terwijl cq omdat haar partij onder vuur ligt vanwege een metoo- affaire.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: