Hier is het, ik voel het gewoon

braillea

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

72 gedachten over “Hier is het, ik voel het gewoon”

 1. Ja scherp meisje. Dit is een foto met een kop. Meer heeft het niet nodig. Net als BEEMK maar dan meteen met de beste kop, wel zo efficient.

  De stand per 22 november 2013:
  Apiedapie 1
  Alle anderen, meegedaan of niet: 0

 2. Eerst voelen, dan weten.

  Maar wat is dat voor stand, en wat betekent BEEMK, Letterzetter sprak er al over op mijn blog met jouw naam, heb ik ergens iets gemist tijdens mijn spannende bezigheden?

 3. BEEMK staat voor Bedenk Eens Een Mooie Kop Mensen. Oftewel reageerders bedenken een leuke kop bij een foto, aan het einde van de dag, week, maand, jaar, leven, wordt de origineelste uitgekozen en boven de foto gezet. Een onafhankelijke jury houdt de stand bij. Prijs: de roem, de onmetelijke onuitputtelijke eer om bovenaan een lijstje te staan.

  Ik begrijp dat Letterzetter het er over had op je blog (waar? kun je een linkje plaatsen?), hij stond namelijk op een eervolle vierde plaats op de BEEMK competitie op een andere inmiddels bijna opgeheven site, zie hier: http://apiedapie.com/2012/12/16/opnieuw-emoties-en-spanning-bij-tweede-seizoen-drasties-koppenspel/ Nou, Letterzetter is hier welkom, hoor, geef jij dat aan hem door? Als niet, dan niet, even goede vrienden (m/v).

 4. Ergens pleit het wel voor appeltje dat beemk haar niets zegt. Het betreft immers een van de meest stompzinnige onderdelen van drasties.

 5. Nounou, mopperkont, dat vind ik niet hoor. Het was best geinig en het was goed voor de klantenbinding, heel belangrijk voor de betreffende websitebeheerder, zoals we weten. Het werd alleen een tikkie teveel, elke dag weer een nieuwe, nog voordat de oude afgehandeld waren, maar ja, dat houd je toch. Ook dat was trouwens niet origineel, heb het spelletje later op vele sites teruggevonden niet dat dat erg is, maar toch, wat zou ik toch graag iets origineels, iets eigens op die site weten, al was het maar iets kleins. De “about us” misschien?

 6. Efficiency is niet waar het om gaat op een blog ter ontspanning en ter leringhe ende vermaeck. Elke dag een nieuwe BEEMK is alleen een tikkie te veel voor de tragen der geest, en daarvan zijn er geen onder ons. Op een enkele uitzondering na, wellicht. En daar komt bij dat ik er dol op ben om bovenaan een lijstje te staan.

  Kortom: Moppertje mag vinden dat het een van de stompzinnigste onderdelen van drasties is (er zijn er dus meer, Mopper?), het is mijn favoriet. Op het publiek na, misschien.

  BRW: weet iemand war er met ons rechtertje gebeurd is?

 7. Ik neem dat ons rechtertje het enige juiste doet wat een man moet doen die zo behandeld is als hij: mokken. Done that been there, ik weet er alles van. Er zijn grenzen. Ik hoop hem binnenkort te ontmoeten, hapje eten, pilsjes drinken, en dan samen gearmd over de Grote Markt wankelen intussen “jan is een lu-hul, jan is een gal-bak” zingend. Als geintje natuurlijk. Jan is dat niet echt. Maar het klinkt lekker. Nu allemaal!

 8. Daar geloof ik niks van, dat mokkend wegblijven. Als DSR demonstratief wegblijft zou hij dat groots aankondigen en minstens drie keer terugkomen om ons daar aan te herinneren.

 9. Nou vergis je niet, hoor, hoe gekwetst hij was, dat ging behoorlijk diep. Het zal je maar gebeuren, dat in een (schrijve 1) alinea jaren van reacties en eindoordelen worden afgeserveerd en besneerd. Niet door een medereageerder, daarvan kan hij het hebben, maar door een websitebeheerder. Da’s echt – ik kan dat uit eigen ervaring bevestigen – extra pijnlijk.
  Maar ja, ik zelve ga dan vrolijk door, na voor de vorm en voor het publiek even in een hoekje geweend te hebben. Voor ons rechtertje, die het in het echte leven ook al niet gemakkelijk heeft, kon dit weleens net ietsje teveel zijn geweest. Ik maak me zorgen, dat mag je rustig weten. Ook al omdat Heer Rozenwater, toch in het echte leven een van zijn vrienden, ze hebben elkaar al zeker tweemaal ontmoet, er het zwijgen toe doet. Dat moet extra pijnlijk zijn voor DSR. Maar goed, ik weet het niet, ik gis slechts.

 10. HeRoWa maakt zich ernstig zorgen en heeft hem ongetwijfeld al verschllende keren gemaild, ook vanwege de komende Meet&Greet.

 11. Jaja, prima Henk. Je krijgt hiervoor een volle punt toegekend.

  De stand per 23 november 2013:
  Apiedapie, Henk 1
  Alle anderen, meegedaan of niet: 0

  Gezocht: onafhankelijke jury.

 12. Dank je voor de link, Appeltje. Ik zie nu ook dat ik een derde prijs op jouw fotowedstrijd gewonnen heb. Ik ga zacht wenen – van geluk – in een hoekje.

 13. Jaja, rustig aan, inspiratie is als wraak: best served cold.

  Alhoewel…

  Dat weenhoekje: daar moet je zo langzamerhand wegdruiven, van al die traantjes.

 14. Een ander klassement met felbegeerde plaatsen is meest frequente reageerder op apiedapie.com van de laatste tijd (ik weet niet over hoeveel tijd dit gaat, laatste maand, laatste jaar, kweenie). Daar gaat Luvvie trots op kop, mensen, zie:

  Luvienna 132
  De Schrijvende Rechter 102
  Ilona 51
  Appeltje 22
  Kees de Jongen 20

  Ja inderdaad dat heeft wel een applausje verdiend. Klap klap klap.

 15. Op de i van ‘braille’, natuurlijk: ‘Ch. de Braille’ in braille.

  Prachtig lijstje, en inzichtgevend!

 16. Heb jij je leesbrilletje niet op? Een (1) puntje is duidelijk te zien en zo niet, dan te voelen (het is een eigen foto, ik stond een paar weken geleden op een mooie herfstdag voor dat bordje). Twee puntjes lijken me er eentje te veel. Of ben ik nou dom?

 17. Neehee, BRAILLEpuntjes! Die ‘Ch. de Braille’ spellen.
  Oke, hoeft niet op de i, dat zei ik alleen vanwege het gezegde.

 18. Aaaaah! Nu heb ik hem door! Puntje voor het idee! Maar uitwerking matig, anders hadden het er twee kunnen zijn en, na afloop van deze ronde verheffing van suggestie tot hoofdkop.

  Nieuwe tussenstand:

  Apiedapie, Henk, Luvienna 1
  Alle anderen, meegedaan of niet: 0

 19. Nice blog here, a bit like drastic. Keep it coming Monkey! Will tell heather and helen and clueless about it. You got cartoons as well? And last night’s Jon Stewart, don’t tell me you did not find any hilarious comment to copy and paste?

 20. Bij het lezen van voorgaande reactie van r u serious kreeg ik echt een déjà vu gevoel.
  Het deed me denken aan het oude drasties olv destijds JdW, nu is daar weinig meer te doen.
  Vandaar mijn reactie alhier, bij APDee, die daar misschien meer van weet?

 21. *milde glimlachicoon* DSR moet toch altijd wel lachen om die wonderspreukige analyses van onze ouwe huisduivel.

  Je vraagt je af hoe hebbelijker hij zou zijn indien hij wel *nadruk om de tegenstelling met DSR aan te geven-icoon* hogere studies had mogen volgen en niet reeds op 15-jarige leeftijd uit werken had moeten gaan, waardoor hij nu met versleten knieeen, wrakke rug en bloedende galbulten z’n bijdragen met z’n neus op z’n speciale ziekenfonds-keybaord zit te ponsen.

  En APD, die gist inderdaad. *milde glimlachicoon*

 22. Ha Dsr, blij je weer terug te zien, gelukkig niet in Riga ter aarde gestort of bij andere rampen omgekomen.

 23. Eensgelijk en van hetzelfde!

  Er zijn, getuige het neerwaartse duimpje, kennelijk mensen die het jammer vinden dat DSR niet bij Riga ter aarde is gestort.

 24. Och , die duimpjes, ik kijk er nooit naar, volgens mij is het een soort redactioneel beleid om zaken in de gewenste banen te leiden.

 25. Ja, dat heeft DSR eigenlijk ook wel eens gedacht.

  Maar aangezien APD dit ten stelligste onkent -het zou ook wel al te JdW-errig zijn- mogen we toch de vrijmoedigheid hebben zulke nare gedachten van ons af te zetten.

  Terzij T. de boel weer eens heeft gekraakt. En dat er echte, barre DSR-haters zijn, dat is helaas een feit.

 26. Ach, als je geen vijanden hebt dan besta je ook eigenlijk niet.. of wel , wat denk je ervan?
  Haten vind ik een brug te ver.

  Wie ziijn dan wel die DSR-haters, toch niet zo’n inmiddels 100-jarige trolley, die over zijn graf denkt te regeren en te reageren.

 27. Vijandschap jegens DSR door lieden die hem alleen kennen van zijn bijdragen aan de Ikjes-besprekingen is gebaseerd op blinde haat, dwaasheid en bovenal een gebrek aan gevoel voor humor.

  Dat als bestaansbasis aan te duiden, lijkt DSR niet juist.

  Ach, wie zijn het? Merendeels kleine luyden die een rode waas voor ogen krijgen als ze het idee krijgen dat iemand hun ideeen niet deelt of zelfs weerspreekt. Hoofdzonde is doorbreken van de gezeliigheidsconsensus, die sommige delen van de maatschappij in een wurggreep houdt. Dan komen de fakkels en de hooivorken tevoorschijn.

  Dat DSR doorgaans Gelijk heeft, dat staat de haatluitjes nog wel het minste aan, omdat het ze pijnlijk ontdekt aan hun eigen middelmatigheid.

 28. Ja hoor, mooi stukkie en een eerbetoon. Het is een link naar een artikel op een openbare website, dus d’er hoeft helegaar niets op de proef gesteld te worden. 🙂

 29. Trollerij in de twee reacties hierboven. Alleen de groene kop met de zure grimas is DSR.

  APD, treed je op?

 30. Nee, Apiedapie treedt niet op. Even geen podiumkunsten voor de heer Dapie. Hoezeer DSR daarom ook smeekt, neen, geen leuke kostuums of acrobatiek, de heer Dapie danst en zingt niet

 31. DSR verkeert in de rustige zekerheid dat het hier een veilig praathuis is, zonder plaats voor trollenarij. *milde glimlachicoon*

 32. Ja, het is niet veilig te noemen dat het avatar aan het emailadres is gekoppeld, omdat dat een derde in staat stelt, om een verborgen gehouden email-adres te vinden. Ik probeerde wat met m*@c* om te kijken of ik een match kreeg met de bijbehorende avatar. Zonder op “reactie” te klikken ging hij er toch soms uit. Mijn verontschuldigingen daarvoor. Maar goed, het voorbeeld-avatar links naast het email- adres, heeft me toch het bedoelde effect geleverd, Tis maar datjetweet DSR.

 33. Ir . JC van Oord
  Nou dat koppelen van avatar aan e-mail geeft dat echt mogelijkheden om een e-mail adres te ontfutselen? Leg dat eens uit s.v.p.

 34. Klare Taal

  Een goeden avond toegewenscht.

  Er is een one way hash functie md3 die vertaalt een tekst in een hexadecimaal genoteerde bitreeks. Als je die bitreeks toezendt aan gravatar, dan leveren die de gravatar terug.
  Is er daar geen bekend dan sturen ze een haakje waaruit je weet dat je als website er zelf een kunt verzinnen.eveneens met de md3 voor het gemak.

  Plaatje is dus emailadres gebonden.
  Als je een goede gok maakt van een emailadres, bijvoorbeeld omdat je het versluierd vindt (weggelaten stukken) op een andere website, dan kun je het gokken. En om te weten of je het goed hebt kun je de md3 functie erop loslaten en de hash inleveren bij gravatar en het plaatje terug krijgenl Kijk maar op http://en.gravatar.com/site/check/ die doen dat allemaal netjes en gratis voor je.
  Wantrouw alles op internet dat gratis en tevens commercieel is. Ze verzamelen je persoonsgegevens. Tegen de tijd dat je dat merkt is het te laat.

 35. vorige bericht bevat een fout, kan gewist , excuses
  Klare taal op die link in mijn vorige bericht kun je ****@*** (gemodereerd) intikken dan krijg je de avatar van APD retour

  Het avatar dat uit het hier uit pieteitsoverwegingen en tevens de wensen van onze gastheer eerbiedigend volgt uit het emailadres van DSR kan via de md3 hash worden omgezet en levert dan de avatar van DSR op waardoor je weet dat het emailadres dat je probeerde correct is.

  http://2.gravatar.com/avatar/5032e0184907a1c8892418243d96ff0f?s=40&d=wavatar&r=G

 36. Ik had iets geschreven van: H DSR, lapzwans! Had je niet even kunnen laten weten dat je nog in leven bent? HeRoWa was doodongerust.

  Maar kennelijk in het zwarte gat van internet verdwenen. Of in het afvoerputje.

 37. DSR is blij te zien dat de trolreacties onder zijn zijn verwijderd. *milde glimlachicoon*

  Op Drasties was het de gewoonte om een gemodereerde reactie te laten staan, zodat de continuiteit van het gesprek niet al te zeer werd onderbroken. Ook APD hechtte daar sterk aan.

 38. Ha Rechtertje, ik wil maar even gezegd hebben dat je ikjes-besprekingen node gemist worden. Anderzijds zou het onuitstaanbaar zijn als je je op drasties zou vertonen alsof er niets gebeurd is, sterker, alsof je niet gezegd hebt dat je je daar niet meer met goed fatsoen kunt vertonen (of woorden van gelijke strekking). Ik heb ons Rechtertje altijd (nou ja bíjna altijd) met goed fatsoen geassocieerd en dat beeld zou ik graag gaaf houden.

 39. Dat kan DSR zich voorstellen, hij mist zichzelve ook. En bij APD kan het niet. *zucht*

  Wacht je toch verder maar voor te hooggespannen verwachtingen, K. DSR’s Eindoordelen zijn altijd soeverein geweest en hetzelfde geldt voor zijn afweging om al dan niet te reageren.

  Uiteindelijk is DSR alleen verantwoording schuldig aan zichzelf en de kleine Rechters en Rechterinnetjes in het land.

 40. Meteen weer een anoniem neerwaarts duimpje, waarschijnlijk hetzelfde type die het ook betreurde dat DSR niet bij dees of gene ramp was omgekomen.

  Voor jruidenier APD is elke klik, net als voor JdW, er eentje, mar het draaft helaas wel bij aan een anonieme hatosfeer waarin iedereen zijn evennaasten zonder de geringste toelichting misprijst.

 41. ir JC van Oord,
  Hartelijk dank voor Uw explicatie van deze voor mij moeilijke materie, het is me iets duidelijker geworden.

 42. Ja Rechtertje, ik heb het even nagecheckt en je schreef hier letterlijk: “Ondertussen slaat JdW op Drasties wild om zich heen. DSR kan zich er met goed fatsoen niet meer vertonen.”

  Ondertussen heb je je er dus zonder goed fatsoen meerdere malen vertoond. Het strekt jezelf en je beroepsgroep niet tot eer. Van een rechter verwacht je toch rechtlijnig gedrag dan wel naleving van het mooie gezegde ‘een man een man een woord een woord’. Nu heeft het er meer dan alle schijn van dat je als Rechtertje krompraat verkondigt. Staat je niet netjes kerel. En ik had nog wel zo’n hoge hoed van je op. Is nu nog slechts een bescheiden werkmanspetje.

 43. Ten eerste kijk je iets na of check je iets. Nachecken is kolder.

  Verder heeft DSR al eerder een toelichting gegeven over zijn terugkeer, die onder grote psychische druk van HR to stand kwam. DSR heeft ook aan het welzijn van anderen te denken.

  Wat betreft je hoofddeksels hou je het wat DSR betreft maar bij een keppeltje, of desnoods een tonsuur.

 44. Destijds had je personeelsadvertenties in de USA die meldden “equal opportunity employer” Dat hield in de praktijk in dat er een streven was om zoveel procent zwarte Amerikanen aan te nemen als er lokaal in die streek waar het bedrijf gevestigd was procentueel in de bevolking zaten, uiteraard bij gelijke geschiktheid, was dan dat percentage beslissend.
  Het is welliswaar discriminatie, maar het nobele doel was om discriminatie in het verleden gepleegd,, waarvan de effecten heden ten dage nog merkbaar waren te compenseren.

  Vele jaren later gebeurde dat in Nederland ook, hier werd dat positieve discriminatie genoemd, maar de gedachtegang was hetzelfde: vrouwen en allochtonen die numeriek ondervertegenwoordigd waren in een organisatie (politie bijvoorbeeld) kregen bij gelijke geschiktheid de voorkeur. Er werd dus positief (voor die ondervertegenwoodigde minderheid) gediscrimineerd.

  Nu spelt er een door de media opgeblazen rel, kprt samengevat een zwarte jongen wil een stageplaats bij een midden of kleinbedrijf, Hij wordt afgewezen, en de gespreksvoerder schrijft naar zijn baas: Het is niks, want ten eerste is het een donkere (“neger”) en (ten tweede) hij weet nauwelijks iets van computers.

  De rel gaat er voornamelijk over dat zijn huidskleur als argument wordt gebruikt om hem af te wijzen.
  Gelet op bovenstaande inleiding zou ik zeggen: (volgende stukje is twee keer uit de NRC reactieruimte gedonderd)
  NIKS AAN DE HAND

  De b.v. is equal opportinuty employer, dat wil zeggen dat alle etnische groepen evenredig vertegenwoordigd zijn in het personeelsbestand. Met dien verstande dat je een personenaantal moet afronden, naar boven of naar beneden, te kiezen wat de minste fout in de evenredige verdeling geeft.

  Dus als een “neger” op die grond niet in aanmerking komt is de zinsnede:”Ten eerste is het een donkergekleurde (neger)” volstrekt valide.

  Enige jaren geleden hadden we toch, als ik me goed herinner, dat zwarte lesbische vrouwen bij sollicitaties en gelijke kwalificaties de voorkeur verdienden boven blanke mannen met gezin en hypotheek, totdat een evenredige vertegenwoordiging bereikt was? Positieve discriminatie wed dat genoemd, een idee uit linkse koker geboren, neem ik aan.

  Er komt een stagiair die “neger” is, helaas is die groep reeds evenredig vertegenwoordigd, in die zaak, dus wordt hij afgewezen omdat hij “neger” is en verder bovendien geen bal van computers weet, vergeleken met leeftijdgenoten.

  Hier is de plek om dit te publiceren, ik voel het gewoon.

 45. T. is nu wel erg ver off-topic. Kan de bejaardenbezoekdienst niet weer eens langs?

 46. T. lijkt anders ook niet geheel onverslaafd aan het berichten over DSR, doorgaans dezelfde praatjes, dat dan weer wel, en dat al sinds jaren *milde glimalchicoon*.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: