Wat omlaag gaat, gaat ooit weer omhoog

Vanwege mijn drukke beroep ga ik zelden naar de dokter. Maar als ik dan ga, dan kaart ik altijd meerdere opgespaarde kwaaltjes aan.

Vorige week had ik er vier: problemen met lezen, een stijve nek, slecht kunnen slapen, en een wat verminderde potentie.

De dokter onderzocht me en vroeg: “Heeft u stress?”

Ik antwoordde: “Niet meer dan anders.”

Hij gaf me een recept voor slaaptabletten en verwijsbriefjes voor de oogarts en voor de masseur. Het potentieprobleem zat waarschijnlijk tussen de oren.

“Stress”, zei hij terwijl hij mij uitliet. “Is het soms de beurscrisis, heeft u veel verloren de afgelopen jaren?”

Op mijn bevestigende antwoord lachte hij: “Niet te zwaar nemen. U kent het gezegde: wat omlaag gaat, gaat ooit weer omhoog!”

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

21 gedachten over “Wat omlaag gaat, gaat ooit weer omhoog”

 1. Wellicht zou verwijzing naar een masseuse in jouw geval twee of misschien wel drie vliegen in één klap zijn geweest. Die problemen met lezen lijken me inderdaad meer iets voor een oogarts.

  Wel een ironische combinatie trouwens: een stijve nek en “een wat verminderde potentie”.

 2. Jouw dokter is beter dan de mijne, want die zegt bij wijze van `troost´
  “Alles wat een begin heeft, heeft een einde´´,

 3. Wilt u weer gezond zijn? Kijk naar mijn site gallagym.wordpress.com dat is geen reclame!!!!!
  Heb ik zelf problemen gehaat met mijn nek/ Vorige jaar ik was echte invalide/ Dank aan deze gymnastiek ik ben weer goed/ Ik ben 50 jaar en ik ben weer vitaal/ Mijn advies nooit slik slaap tabletten dit maakt u kapot!!!! masseur helpt ook niet/ allen u zelf kunt voor u helpen? en allen met bewegen!Geloof mijn! als u wil u kunt naar mijn schreven en u word weer beter zonder pillen
  met vr gr galina

 4. handig zo’n verzameling kwetsuren bij elkaar halen, maar een goede dokter weet het dan al wel, al die andere kwaaltjes is om die ene kwaal te maskeren, waar mannen masaal niet voor naar de dokter gaan.

 5. Tjonge longe,

  Ja je zal maar Ali As heten, dan geloven ze je niet. Goed, dan verzin je toch wat anders dat je wel gelooft?

  Ziektekosten stijgen de pan uit, want iedereen lijkt te denken; “Kan mij wat schelen ik betaal toch premie?” En dat is dan VERPLICHT. Omdat de gemiddelde Nederlander minder verantwoordelijksbesef heeft dan een eekhoorn, die in oogsttijd een wintervoorrad opbouwt.
  Als je niet voor huisarts hebt gestudeerd kun je het met dergelijke “patienten” een levenlang uitzingen zonder dat je door de mand valt. Dat zal; wel het grote aantal alternatieven verklaren.

  Ik vernam op een verjaardagsfeestje waar ik een avond lang op een van een allegaartje stoelen langs de muur van de doorzonkamer van een Vinexwoning naast een homeopaat zat dat elke ziekte wordt veroorzaakt door gifstoffen en dat die in met water sterk verdunde mate, liefst minder dan een molecuul per fles van 20 euro, die ziekte juist genezen..

  Vandaar dat ik op hoge leeftijd nog zo gezond lijk te zijn ; het waterwingebied van deze gemeente ligt namelijk direct naast de voormalige begraafplaats.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: