Wat mijn buurman vanochtend tegen een vrouw zei

Mijn buurman vertelde dat hij vanochtend met zijn honden ging wandelen. Een wat oudere vrouw kwam hem tegemoet. Ze riep vanuit de verte: “Kunt u die honden aanlijnen alsjeblieft?”.

“Nee!”, riep de buurman, “dat hoeft niet, ze doen niets!”

“Jawel” riep de vrouw, “Ze snuffelen onder mijn rok!”

“Tja”, riep mijn buurman, “dan ruikt u daar misschien niet zo fris!”

“Nee! Dat heb je echt gezegd???” riep ik uit.

“Echt waar”, zei hij.

En hij liep verder. Met zijn honden.

Dat is mijn buurman.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

17 gedachten over “Wat mijn buurman vanochtend tegen een vrouw zei”

 1. Iedereen zegt vaak wel dat de Jeugd zo slecht is, maar bv bij Fietsen zie ik vaak mensen rondrijden zonder licht (zouden eens in een auto of op een brommer moeten om te zien hoe link dat dat is) en dat zijn vaak of mensen met Kinderzitjes achterop (je zou toch licht willen voeren zeker met een kind) of de oudjes. Zo reed ik trouwens ook eens over de stoep omdat het fietspad eruit lag, kwam er een oud vrouwtje op me af (die zelf door rood liep bij het voetgangers licht) en die wou mijn naam hebben. Ik zei toen dat het was vanwege de werkzaamheden en dat ik niet verplicht was om er wat aan te doen. Bovendien moet de politie het zelf waarnemen en gaan ze niemand bekeuren omdat een oude vrouw belt dat ze wat gezien heeft,

 2. Ik had mijn honden gelijk aangelijnd en met een heel vieze blik naar haar kruis en kont gekeken.

 3. Dat is zo. Maar soms doen ze dus wel iets. Paar maanden geleden nog in mijn bovenbeen gebeten, tanden staan er nog steeds in (hoewel geen scheur in de jeans, heel merkwaardig). Pijnlijk.
  En regelmatig vieze zwarte modderpoten op mijn joggingshirt of -broek, dat zijn dan de honden die mij “aardig” vinden. Daar moet ik blij mee zijn en het baasje staat erbij te glunderen. 😦

 4. Als er had gestaan: ‘Dat is Ilona’s vader’, had ik het ook geloofd.
  Tenminste… als het zich had afgespeeld in 2006.

 5. Oh, Ilona? Volgens mij heb jij heel veel verhalen over je vader te vertellen. Ik kan me er een paar herinneren. Wanneer komt de volgende?

 6. Oh, nu snap ik het, zal me vaker wassen.
  Eerder woonde ik in een flat en daar had een buurvrouw een hond. Die was heel aanhalig, maar ik aai nooit honden (en katten), dus duwde hij (?) zijn snuit altijd in mijn kruis. Toen ben ik de trap maar gaan nemen. En onlangs ging ik even langs bij onze nieuwe buurvrouw, de hond kwam me tegemoet, en ook die stootte zijn neus in mijn kruis. Wat ik niet zo goed begrijp is dat als een man dat doet ik hem aan mag klagen maar als een hond het is ben ik niet fris.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: