Nooit meer naar die sloot toe

Ik hou niet van de snoek
doe het regelmatig in mijn broek
als ik eigenlijk een voorntje zoek
maar ineens komt er zo’n engerd op bezoek
Da’s dan wel heel andere koek
en met een zucht en een vloek
valt in die sloot dan voor mij het doek.

(dit is echt waar, ik ga dan bijvoorbeeld nooit meer naar die sloot toe)

Uit: Ontboezemingen van Apiedapie (gedichtenbundel, voorpublicatie, datum van verschijning nog onbekend)
Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

13 gedachten over “Nooit meer naar die sloot toe”

 1. Snoek is een heerlijke vis. Heeft wel veel tandjes en graatjes. Ik ben erg blij als het me lukt een snoek te vangen, eens in de zoveel jaar (alleen in Finland dan).

 2. Ik heb in mijn leven een (1) snoek gevangen. Met mijn vader, ik een jochie van een jaar of acht, in een roeibootje op een plas. Hij vocht (mijn vader), ik roeide. En uiteindelijk bereikten we de kant. Apetrots waren we. Op elkaar. Mijn vader was een held, maar dat vond ik in feite normaal. Want als je 8 bent is je vader natuurlijk een held. De snoek is vervolgens opgemeten, de kop opgezet, en die heeft op een plankje nog jaren in de woonkamer en later gang gehangen. Grote enge tanden, en een monster. Wel een monster dat wij hadden verslagen.
  Mijn moeder vond het een stofnest, en wilde hem (de snoek) weghebben. Wat er met die snoek is gebeurd, weet ik niet meer. Vermoedelijk heeft mijn moeder ooit een keer de kans schoon gezien …. Oh, wat zou ik die snoek nu nog graag eens zien. Nee dus. Snoek is niet meer, moeder is niet meer, maar vader is er nog wel. Ik ga het verhaal binnenkort eens met hem ophalen. Ook hij weet dit vermoedelijk nog haarscherp, inclusief de verbondenheid, het vader/zoon gevoel dat toen zo overweldigend was dat ik het decennia later nog altijd weet.

 3. Dat voorntje zit zeker voor in je broek
  en voor die snoek
  is dat lekkere koek
  vandaar die poep in je broek

 4. Wat heeft de snoek op de foto in zijn bek?

  Ik vind snoeken prachtige beesten, die in de Nederlandse wateren helaas steeds minder voorkomen. Eén keer in een brede sloot bij mij in de buurt vanaf een bruggetje een snoek stil zien staan in het water, waarschijnlijk op de loer liggend. Prachtig!

 5. Goeie vraag, Luvienna. Ik vrees dat het iets is waarmee hij zojuist gevangen is. Kunstvisje gok ik, met van die enge haken eraan. Zo gemeen. Hap doet snoek. Water loopt hem al uit de bek. En dan ineens die ongelooflijke pijn in je bek, schudden, maar het gaat niet weg. Ik heb zelf weleens, op bezoek bij kennissen, op een scherf glas gebeten die in een garnalencocktail zat. Au! En eng, ineens dat bloed uit je mond. Wens ik niemand toe. Maar ik kan het navertellen. Deze snoek, zo vrees ik, niet. Niet dat snoeken veel praten natuurlijk.

 6. @$#%**@@@ ?
  Apiedapie, dat is het slechtste rijmpje ooit gehoord zelfs een Sinterklaas gedichtje klinkt nog beter!

 7. @R2 deeto: grijns! Eh, wees dan maar blij dat je van mij geen Sinterklaas cadeautje zal krijgen. Maar ik ga mijn best doen, de volgende wordt misschien meer naar je zin. 😉

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: