Afscheidslied

Ik kan de slaap niet vatten
Heb koude voeten koude jatten
De verwarming doet het niet
‘t Is drie weken sinds je mij verliet
Mijn hoofd nog altijd vol met watten
Lief, dit is mijn afscheidslied.

Noot: het vervolg staat hier

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

14 gedachten over “Afscheidslied”

 1. Nou arme Apie toch!
  Mag ik je ermee troosten dat het binnenkort lente wordt?
  Aapjes doen nog heel klassiek aan bronstijd, dus er komt vast wel een lief opwindend,opgewonden apinnetjes langs. Een schattig bavianinnetje of zo met paarse billetjes, of een chimpansette, een gorillake, wie weet wel een bonoboonse schone…

 2. Ik weet het Selma en Ger, maar ja …. die ene he? Het helpt nog niet.

  Luv: ja echt, het is niet altijd feest.

  Appelvrouw: ik dacht er meer aan om de ouderwetse kruik maar weer eens te vullen, zo’n ijzeren, die zo mooi klokte, en die gloeiendegloeiende was als je per ongeluk met je teen het metaal aanraakte. Maar ja, vind die maar eens.

 3. Oeps, er bereiken mij verontruste emailtjes. Afscheid blijkt op tweeerlei manieren uitgelegd te worden. Ik neem dus afscheid van mijn lief, ik ben er klaar mee zoals dat heet, met haar dus, kortom: ik ga weer door. Het leven kent pieken en dalen, mijn pieken zitten tussen de 9 en 10, de dalen nooit dieper dan 6, gemiddeld echter nog altijd nog 8-9, nu alweer op 7 hoor! Lief! (die reacties).

 4. Is toch altijd een dip. Het is al drie weken en je noemt iemand niet voor niets ‘mijn lief’. Als troost een apiesorchidee, speciaal voor Apiedapie.

 5. Overigens wat een toeval, dat de voorzitter van de Drasties-koppenjury ook liefdesperikelen heeft!

 6. Dat is puur toeval! En bij de voorzitter heeft het niets met liefde te maken. Die man is een schuinsmarcheerder van het zuiverste water.

  Danku voor die bloemuh ..
  😉

 7. Apiedapie,
  die ouderwetse kruik heb je niet meer verstopt in een doos?
  Anders is er een nieuwere versie, niet van ijzer bij de baby winkel, zelfs bij de hema geloof ik, met kruikezak!
  Maar dat is nooit hetzelfde als vroeger.
  Maar wat zal nog zijn als vroeger als je je lief verlaat?
  Zelf heb ik het altijd als opluchting gezien als een relatie verbrak.
  Op die laatste na.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: