Verhip, hier staan ikjes! …. Bommelding, Dierenleed, Kerkgangers, Kleine lettertjes, Wijnaanbieding, Stiltecoupé

Jarenlang kon bij het NRC Handelsblad worden gereageerd op het “ikje”. Toen stopte de krant er mee en mocht drasties het overnemen. Het draaide lekker totdat ook drasties er eigenlijk mee op wilde houden, maar dat niet durfde te zeggen. Nou, wij zijn de beroerdste niet, dus hier mag het ook hoor. Het ikje van de dag mag door een reageerder (met witregels en in bold) bij de comments op deze post worden geplaatst. En reacties zijn dus welkom.

N.B. Dit is een test. Consequente ikjesplaatsing en attente moderatie nog niet operationeel.
Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

118 gedachten over “Verhip, hier staan ikjes! …. Bommelding, Dierenleed, Kerkgangers, Kleine lettertjes, Wijnaanbieding, Stiltecoupé”

 1. Bommelding

  De conductrice roept donderdagavond om dat de treinen tussen Leiden en Den Haag niet rijden en dat er bussen worden ingezet. Dit alles – dan komt het – „vanwege een bom”. Het is stil in de coupé. Mijn gedachten, en vast die van veel medereizigers, gaan uit naar eerdere aanslagen elders in Europa. We wisten het: de vraag was niet óf maar wanneer. Een minuut later meldt de conductrice zich weer: „Even nog: het gaat om een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn hem doormidden aan het zagen.” Het gelach zwelt aan.

  Jeroen Nugteren

 2. En heb je eens geen zin om iets te schrijven? Geeft hier niks. Dan druk je gewoon een duimpje naar benee of omhoog, dan telt jouw oordeel toch mee!

 3. @APD
  Zou het niet aardig zijn mensen toch iets schrijven? Dat suffe ‘leuk’ of ‘stom’ vande doorsnee-NRC-reageerders was toch juist de reden om de Ik-jesbespreking naar een hoger plan te tillen?

  Ga je tzt zelf de Ik-jes plaatsen of laat je het net als op Drasties aan de passerende plempers over?

  @ID
  ’t is een vrij land, maar of de doelgroep daarop zit te wachten…?

  Bovendien haal je je dat een stel primadonna’s met de manieren van een gorilla in huis, daar heb je ’t einde nog niet van gezien.

 4. Huh? Wat is er tegen gorilla’s? Zijn leuke nette dieren hoor met hele kleine hartjes (weet niet iedereen). * hoog opgetrokken wenkbrauwtjes icoon*

 5. Nou moe, het lijkt BlackBerry wel, de investeerders verdringen zich. Naar de beurs brengen Jan, ’t is nog niet te laat! Met een beetje geluk heb je dan je totale investeringen van de afgelopen jaren (toch al gauw een honderdje of drie, vier, schat ik) er uit.

 6. het ikje van vandaag 5/11

  Dierenleed

  Terwijl ik in mijn garage bezig ben met de reparatie van een los apparaatsnoer, word ik gestoord door een verdwaalde, zoemende wesp. Uit de oudpapierbak pak ik een krant en vouw die tot een slagwapen.

  Mijn oog valt opnieuw op de foto die me al enkele dagen bezighoudt omdat hij iets toont wat ik afstotelijk vind. Het is de middenfoto uit nrc.next van twee op leven en dood vechtende paarden. Een schouwspel waarvan hele families met kleine kinderen – getuige de reacties van de toeschouwers en de sfeer die de foto oproept – genieten. Als 71-jarige die wel wat van de wereld heeft gezien, realiseer ik me dat dierenleed voorlopig niet uit te bannen is en sla genadeloos toe.

  Frans Heesakkers

  dierenbeul,
  Is het voor een oude man te veel moeite om de deur even open te zetten.
  die paarden vechten overigens niet op leven en dood, maar om wie er mag neuken.

 7. Dank mopperkont, zo gaat ie lukken, maar nu nog niet (met name Afzender schijnt dit nog niet te begrijpen, hoewel het er in HOOFDLETTERS staat). Dit is een dummy, het echte gebeuren gaat medio november gebeuren. Of niet, en dan is het ook goed, toch?

 8. Een ding is heel belangrijk voor het vervolg: mensen mogen hier DENKEN, op basis van de virtuele info, dat ze elkaar een lul (m/v) vinden. Als ze het maar niet concluderen.

 9. Het ikje zelve kunnen we kort over zijn. Zeventig jaar of ouder: niet meer willen schrijven, doe dat jezelf en ons niet aan.

 10. “Zeventig jaar of ouder: niet meer willen schrijven?” Gaat er dan op de nacht van 69 naar 70 een luikje dicht of zo? Vertel dat Grote Schrijvers maar eens. Bovendien is het 70 het nieuwe 50.

 11. Dat zou moeten ja dat luikje, maar niet iedereen wil of kan dat vinden. Na de 70 zou een wijs mens zich op het einde, op zichzelf, moeten gaan richten. Niet lollige quasi-beschouwende stukjes over avonturen in de garage naar de krant sturen.

 12. Ik ben ook niet kapot van dit Ikje, maar los van dit specifieke geval vind ik het grote onzin dat het kunnen schrijven voorbehouden zou zijn aan zeventig-minners. Sowieso vind ik de opvatting dat je talenten en de dingen je daarmee doen leeftijdsgebonden zijn, achterhaald. Oke, Olympisch skischansspringen en wildwaterraften zullen vanaf een bepaalde leeftijd wat minder geschikt zijn. Maar had Doris Lessing moeten ophouden toen ze 70 werd? Of Roald Dahl? Als Stephen King 70 wordt hoop ik dat hij nog steeds doorgaat met schrijven.

  Ga jij ophouden als je 70 bent?

 13. Erg vanuit jezelf (de lezer) geredeneerd. Tuurlijk leveren sommigen nog kwaliteit. Maar voor de schrijver/ster zelve is het gewoon beter minder naar erkenning van de buitenwacht te streven en meer aan zich zelve te gaan werken. Dit om ordentelijke overgang naar een volgend leven (of hemel of wat dan ook, dit afhankelijk van geloof/opvatting) voor te bereiden.

 14. Vanuit jezelf/de lezer geredeneerd: dus Doris Lessing zou dit niet hebben kunnen stellen?
  Minder naar erkenning streven en meer aan jezelf werken: waarom zou dat leeftijdsgebonden zijn? Vanwege dat volgende leven/hemel/enz.? Hoe zit dat dan met mensen die niet in een hiernamaals-in-welke-vorm-dan-ook (behalve wormenvoer) geloven?

 15. Ja maar dat moet Doris dan doen, niet jij, dan is het goed. Het leeftijdsgebondene zit hem puur in het fysieke feit van het ouder worden en daarna sterven. Als baby ben je bijna 100% met de ander bezig, als kind, puber, papa/mama al wat minder, als oude van dagen moet die aandacht echt naar binnen. Mensen die in wormenvoer geloven …. daar zou ik nou juist wel graag een ikje of zelfs essay van zien. Die mogen! Jij misschien? Geloof je daar echt in?

 16. Er is wat mij betreft geen enkele noodzaak van een god of en hiernamaals voor het bestaan van ons mensen en de rest van het leven. Of die er dan ook niet zijn, is daarmee niet bewezen maar wat mij betreft wel onwaarschijnlijk. Ik ben kortom een agnost met een sterke neiging naar atheïsme.

  En jij?

 17. Ik niet hoor. Ik geloof best ergens in! Zou anders maar een saaie eendimensionale boel worden mensen. Iets in de richting van ziel/innerlijk licht/engeltje op schouder, kortom dingen die uitgaan boven honger/dorst/materieel leven en denken, en waar allerlei culturen, religies vervolgens verhaaltjes om heen zijn gaan verzinnen om ze begrijpelijker te maken., “Wonderen” die met het voortschrijden van de wetenschap kunnen worden aangetoond, hoe ze werken, en dan geen wonderen meer zijn. Ragfijn onderscheid tussen religie en wetenschap.

 18. Ik geloof ook ergens in, maar niet in dingen buiten de mens, maar in dingen binnen de mens. Ik denk zeker dat mensen boven zichzelf (in de zin van: je eigen kleine persoontje met alle primitieve driften en angsten) kunnen uitstijgen en iets kunnen worden/zijn dat meer is dan het puur biologische. Maar daar is geen god of iets soortgelijks voor nodig. En ik geloof ook dat er na de dood niets meer overblijft. Dat maakt het leven tragisch, maar veel mensen kunnen en willen dat niet accepteren, en van die angst en ontkenning komt volgens mij veel geloof in god en een hiernamaals vandaan.

  Om het bestaan zonder god of engeltje op je schouder saai te noemen vind ik dan geen recht doen aan het leven en werken en de belevingswereld van mensen die niet in een god geloven.

  Wat de verhaaltjes en wonderen betreft: ik hoor niet bij de mensen die niet willen weten hoe een regenboog ontstaat en in elkaar zit, omdat dat weten afbreuk zou doen aan het mooie, het ‘magische’zo je wilt, van de regenboog. Die regenboog vind ik des te mooier als ik weet hoe hij in elkaar zit.

 19. apiedapie
  ” ik geloof best ergens in” , haha, dat geloof je toch zelf zeker niet.
  Ik heb een andere avatar uitgezocht, maar krijg hier nog steeds dat bolletje, dat zijn tong uitsteekt, hoe toepasselijk ook. ga het nog eens proberen.

 20. ik sluit me volledig bij luvienna aan, want ik zou het niet fraaier kunnen zeggen.
  Hoe vinden jullie mijn nieuwe avatar ?

 21. Mopperi, ik zie je nieuwe avatar hoor, misschien moet je even je cookies verversen? Update: aaahh, daar is hij al. Mooi en passend!

  Luvvie: oh, maar dan zijn we het behoorlijk eens, jij schrijft het alleen wat mooier op. Ik geloof zeker in binnen de mens, niet daarbuiten. Dat “buiten” zijn de verhaaltjes die erbij verzonnen zijn. Ik denk wel dat er “iets” overblijft, da’s namelijk de natuur, niets gaat helemaal weg. Alles transformeert in iets anders.

 22. het ikje van vandaag 6/11

  Kerkgangers

  Aan het einde van de dienst heeft de pastoor nog een mededeling:
  „Ter gelegenheid van Sint Maarten zal er op 11 november in de parochie een lampionoptocht worden georganiseerd, en u bent allen van harte welkom met uw kinderen en kleinkinderen, of…”
  Hier pauzeert de pastoor even. Hij laat zijn blik over de aanwezige kerkgangers gaan, slaakt onhoorbaar een lichte zucht en vervolgt berustend: „…of waarschijnlijk moet ik zeggen: achterkleinkinderen.”
  Reina Koelman

 23. Prima moppertje! Staat er lekker op zo. Weet dat we aan het proefdraaien zijn, spelevaren, als we het echt gaan doen dan worden de ikjes natuurlijk apart met elk hun eigen kop geplaatst, en ook mooi overzichtelijk rubriekje ergens aan de rechterkant. Nu dus nog niet. En misschien wel nooit dus, afhankelijk van (o.a.) Jan. Er zit iemand ijverig duimpjes uit te delen … het zal toch niet?

  Het ikje zelve dan: Reina is vast boven de 70, maar het geeft niet, ze is al met het thema bezig, da’s een goed begin. Blijven insturen Reina!

 24. Apie:
  O, maar als je het zo bedoelt, dus alle stofjes en moleculen en atomen en snaartjes blijven bewaard en worden hergebruikt: ja, dat zeker. Wij zijn immers allen sterrenstof. Mooie gedachte.

  Maar dat er iets van je ego, je geest, laat staan je ziel, overblijft: nee, dat niet (tenzij dat zomaar ergens in een snaartje in de 16e dimensie zit – wie weet? Ik niet in ieder geval)

 25. Verdomd, dat zou een mooi discussieonderwerp zijn geweest voor ons Rechtertje en Rozenwatertje, Zeventig jaar of ouder: niet meer willen schrijven. Beter dan gekissebis over politiek en “het kabinet Samsom-Rutte” (Rozenwatertje), want dat levert niet meer op dan geneuzel op de vierkante millimeter. Dan liever een Groot Onderwerp als het bovengenoemde, dat refereert aan mooie begrippen als Mensbeeld, Wereldbeschouwing en natuurlijk Geloof en Wetenschap. Maar ja, op drasties ben ik voorlopig even uitgepraat. Totdat de blogbeheerder aldaar weer bij zinnen is gekomen. Dat schijnt nog wel even te kunnen duren, if ever.

 26. Apie:
  1. Reina is boven de 70 (gaan we van uit).
  2. Reina stuurt een Ikje in.
  3. Reina had zich toch meer op zichzelf moeten richten en minder streven naar erkenning van anderen?

 27. leuk ikje over de kerk als hangplek voor conferenciers die hun roeping hebben gemist en bejaarden.

 28. Welkom Kees, aan het moderatiefilter wordt nog gewerkt, dat begrijp je hoop ik. Is een zeer geavanceerd ding met artificial intelligence, reageert (en bant) niet op personen maar op privacy en scheldwoorden (hoewel lul hier altijd mag). Zodoende kan men hier ook met trollen praten, uniek in internetland mensen! Maar het vereist wat echte intelligence in het begin van mijzelve. Waarvoor ik tot medio november even geen tijd heb. Maar het wordt hier keileuk, voel ik gewoon! (heb dit filter ook aan JdeW gesuggereerd, om hem te helpen, maar … geen antwoord). Mag!
  Luvvie: als mensen boven de 70 toch ikjes schrijven dan mag dat, wij zijn geen dogmatici hier, wij waarderen het als mensen niet perfect zijn en op de goede weg zijn. Maar beter ware het geweest als het mens dit voor zich zelve had gemijmerd. Echt! Sterrenstof …. hmm …. dat bedoelde ik geloof ik Wil jij mijn woordvoerster worden? Of geestschrijfster?

 29. Mopperkont, prachtige avatar, maar als je erop klikt verschijnt er een echte grotemensennaam. Ik zeg het maar even, weet niet of dat je bedoeling is.

 30. Aha, ik moet hier dus nog de weg vinden. Ik reageer op kerkgangers, dierenleed en weer een keer op dierenleed of zo iets. Of ik lees het verkeerd of we hebben meer structuur nodig. Doe je best Apie. Kusjes van Polie Polie.

 31. Liefje, je leest het niet verkeerd, je leest kennelijk niet. Je moet misschien maar eens een dagje van polie afblijven, is niet goed voor je concentratie. Hier staat in HOOFDLETTERS dat we nog geen ikjes plaatsen, dat dit even kijken is hoe het eruit komt te zien. En bij de reacties zie je dat ALS we het medio november gaan doen, dat we het dan overzichtelijk gaan maken. Nu nog niet dus. Want ik loop, rijd en vlieg daar waar geen internet is.

 32. Moppertje, e.e.a. is inmiddels gecorrigeerd, ietwat later dan gebruikelijk dus, waarvoor mijn excuses, maar de wet van murphy liet het gebeuren op het onhandigst mogelijke tijdstip, bijna 24 uur geen internetacces, maar ik heb wel de hele tijd aan je gedacht … 🙂

 33. Apie, je reactie aan Liefje: hoe heb je die geplaatst als je loopt, rijdt en vliegt (en zwemt? en zweeft?) daar waar geen internet is? 😉

 34. Overigens (dit speciaal voor Afzender) je mag hier zelf uitkiezen op welk ikje je reageert. Je zegt het erbij of we raden het. Je mag ze ook allemaal kut vinden. Eens per week bijvoorbeeld.

 35. het ikje van vandaag 7/11


  Kleine lettertjes

  Onze dochter van vier leert letters. Opeens ziet ze ze overal: de gouden ‘M’ langs de snelweg, de ‘P’ op de parkeerplaats. En op het toetje bij opa en oma: de ‘V’! Trots wijst ze naar haar eigen voorletter, op een pak waar in koeienletters BANAAN VLA op staat. Ze analyseert de woorden verder. „Kijk opa, de K.”
  Toch nog even verder oefenen? Maar dan zien we ze: de witte priegellettertjes op de gele achtergrond: BANAANsmaak.
  Daniël van Heusden

 36. Tja , de ogen gaan achteruit maar moet nou in de krant?
  Als ze niet achteruit zouden gaan lijkt me. Maar ja ik heb geen krant en ben geen journalist.

  De “gouden” M …nou dan weten we het wel. ’t Is plastic Daniel, van buiten en van binnen. En geen eerlijke vla, blijf er vandaan!

 37. het ikje van vandaag 8/11

  Wijnaanbieding

  In de folder van de supermarkt wordt een geweldige wijnaanbieding aangekondigd en ik besluit flink in te kopen. Met een doos of vier in mijn karretje kom ik bij de kassa. De mij totaal onbekende jongeman kijkt me geschrokken aan en vraagt: „Heeft u dat allemaal echt nodig?”
  Ongemakkelijk over deze bezorgdheid met mijn welbevinden, knik ik ietwat bedremmeld. Waarop hij zegt: „Jammer, want morgen hebben we een flinke kortingsactie.”
  Arnold Wiggers

 38. De mooiste ikjes zijn toch wel waar de lezer zich voor paal zet: hebberigheid, met een waas voor ogen naar de winkel rennen als er een voordeeltje te behalen is. Mooi!

 39. Het zou nog leuker zijn geweest als de jongen zijn opmerking na het afrekenen zou hebben gemaakt of zou hebben gezegd:” sorry meneer, deze aanbieding is alleen voor mij totaal bekende mensen”

 40. Zulke winkel-ikjes gaan er bij mij in als koek. Niet de kassajongen wordt op de hak genomen, maar de zelfspot overheerst. Wel een beetje jammer van dat “totaal”. Maar laten we niet muggenziften op de vrijdagavond.

 41. Ja zo’n ikje kunnen we het weekend mee in. Ik bedoel; jaren geleden zou ik dit niet gezegd hebben maar intussen is een kinderhand gauw gevuld.

 42. Stiltecoupé

  Ik zit in de stiltecoupé van de trein de krant van maandag te lezen op mijn telefoon. Het is een triest verhaal over aapjes in Indonesië die daar, aangekleed, op straat geld moeten verdienen.

  Even dwaalt mijn blik af en dan zie ik dat de gulp van een wat oudere medereiziger tegenover mij open staat. Ook hij leest. Ik zie alleen een stukje van een donker behaard buikje, niet echt schokkend.

  Natuurlijk wil ik hem graag behoeden voor groter leed, maar hoe doe je dat in de stiltecoupé, waar het inderdaad heel stil is?

  Ik tik een berichtje in op mijn telefoon en laat hem dit lezen. Hij bloost licht, en met nauwelijks hoorbaar geritsel, laat hij de krant zakken en doet zijn rits dicht.

  We halen allebei opgelucht adem. Hij bedankt mij met een discreet knikje. De NS kan trots op ons zijn!

  Margreet de Groot

 43. goed geschreven ikje en waarschijnlijk echt gebeurd, maar dat behaarde buikje neem ik met een korreltje zout. Zijn we niet allemaal trieste aangeklede apen ?

 44. Nou moe, een donker behaard buikje dat door een gulp schemert?? Ik word er bijna onpasselijk van. Voor de rest een mooi beeld van beknepen Nederland, stiltecoupe betekent dat je niet teveel herrie moet maken, radio, telefoon, klaverjassen, niet dat je niet even iets nodigs aan iemand mag zeggen. ’t Is geen grafkelder! Gaat Margreet als ze in zo’n coupe wordt verkracht ook sms’en?

 45. Dienstmedeling voor Mopperkont: vanaf a.s. maandag gaat testfase 2 in. Het lege ikje wordt elke dag om 13h00 gepubliceerd, net als bij Jan naar ik meen (is dat een goede tijd, moet zo dicht mogelijk tegen het tijdstip van plakken aanliggen, 14h00 beter?). En dan weer een weekje proefdraaien. We zijn er bijna. JdeW zwijgt nog altijd in alle talen dus het zal hem worst zijn neem ik aan. Nou ons ook hoor Jan 😉

 46. Een ikje met potentie als het ware. Zoveel andere oplossingen zijn denkbaar voor die situatie.

  Terzijde: goed om te lezen dat er nog mannen zijn die niet meedoen aan die rare haarloze mode.

  Verder zou Margreet het gewoon kunnen negeren. Of ze zou zachtjes kunnen kuchen, dat moet kunnen in een stiltecoupé. En dan stilletjes wijzen. Of ze zou even kunnen opstaan en met gebarentaal duidelijk maken wat haar opvalt. Of ze zou voorzichtig haar hand op zijn knie kunnen leggen en zo aandacht vragen voor het openvallende kledingstuk.

 47. Of ze zou even een vinger door het gaatje kunnen steken en over het donker behaarde buikje kriebelen. Maar wellicht dat de stilte dan verbroken zou worden.

 48. Wie is Drazzle?
  Hij heeft een gedeelte van mijn reactie op het drasties – ikje hier geplaatst!

 49. Wordt hier getest? Prima, ik doe mee.
  Apiedapie, Vandaag & Morgen Niet te Veel over Gisteren Is Gisterren.+
  Wat ’n afgrijselijk “ikje”
  De “Benauwdheid “druipt er van af.
  “De NS kan trots op Ons zijn”. De NS is er voor MIJ.
  .Meneer Uw Gulp staat open..
  Mevrouw, Dank je wel. Ik doe hem nu dicht.
  Stilte, is toch geen Zwijgen.?

  Gewoon even op attenderen? Kleine Moeite?

  Ga, je toch geen :”ikje” over maken?
  Als je dit gaat plaatsen, op welke curve zit je dan?

  Apiedapie, veel succes met je test.

  Ikje: Gaar nergens over,opblazen van iets, wat iedereen wel kan overkomen.
  Redaktie: was er helemaal niets beters?

 50. Apie, het lijkt erop dat de een of andere grapjas reacties op Drasties hier kopieert. Die onder Scherp Meisje heb ik hier niet geplaatst. En zie ook Klare taal (als dat niet ook van dezelfde grapjas is – zie icoontje).

 51. Hmmm, nu wordt het interessant. Mag ik vragen: hoe voelt het om je eigen reactie op een heel andere site hier gekopieerd terug te vinden en dan ook nogeens onder een fantasienaam?

  Ik zie ook een Tante Pallewap, LOL-icoon, ach pawi vond dat allemaal geen probleem, ik moest niet zo zeuren. Ben benieuwd.

  Zie anders even het andere verhaal, een vd updates, dit is exact wat JdeW al jaren deed (met ikjes en hun reacties, met Amerikaanse blogs en r u serious en kornuiten). Ben benieuwd.

  Ik vind het kei-erg, dat moge duidelijk zijn. Maar het drastiespeloton … die vonden het gezeur toch? Mag!

  Ben niet in buurt van computer, kan geen IP-adressen checken (en al kon ik dan doe ik daar geen mededelingen over, ook dat is onderdeel van mijn webbeheeretiquette).

 52. Antwoord op je vraag: dat voelt gek.

  Dat andere verhaal, met de updates,”Bizar: beheerder laat eigen website in de steek’ bedoel je neem ik aan: ja dat ken ik; het intrigantje heeft daar extra voor gezorgd. Heeft Jan ook Ikjes-reacties gekopieerd? Dat had ik niet echt meegekregen, geloof ik. Was dat dan nog uit de NRC-tijd?

  Mededelingen over IP-adressen vraag ik niet om en hoeven voor mij niet.

 53. Ja, originele stukjes en ikjes, en reacties (letterlijk gecopieerd) onder eigen fantasienamen. Zodat het leek alsof er op zijn site gereageerd werd (kun je zelf ook doen met fantasienamen, als je dat belangrijk vind en ethisch naar jezelf toe, maar neem dan op z’n minst de moeite om zelf een reactie te verzinnen). STEEL niet. *maar da’s aan een dovemansoor gezegd icoontje, JdeW’s spel is uit, en hij weet het icoontje*

 54. Nou hoor. History repeats itself.
  Ik heb besloten dat ik voorlopig maar wat in de stiltecoupé blijf zitten.
  Je weet maar nooit wie je tegenkomt.
  Een verloren vriend, of zo. Mits fatsoenlijk gekleed.

 55. Ja dat heb je met treinreizen eerste klas. Daar waant men zich thuis en laat alles maar waaien. Mooie boel. Gelukkig heb ik een heel aantrekkelijke privé-chauffeuse die tijdens het reizen … , nou ja, de rest laat ik aan uw fantasie over. Bovendien schijnt Opstelten hier zelf ook te lezen.

 56. Nou moe, dat is nieuws, dus de Oude Man is Opstelten?

  Het wordt langzamerhand best gezellig. DSR laat me wel in de steek zeg. Wat is ter nou weer???

 57. Het geeft me het gevoel dat mijn reactie onder een andere naam te kijk wordt gezet. Waarbij niemand op het idee zou komen erop te reageren.
  Heel anders dus dan wat je op drasties zag en ziet. Daar draait het dieselmotortje lekker stationair.
  P.S. Als ik hier kom doe ik dat uitsluitend onder mijn eigen nom de plume, dus zolderkamer oid schrijft woorden uit mijn hart , maar is toch een mij onbekende.

  En het is wel duidelijk dat ik hier niet voor de gezelligheid kom. De vijandigheid op dit blog staat me helemaal niet aan. Wat een verschil met de zoetsappige liefheid die apiedapie ooit wilde uitstralen!

 58. Ook jij welkom, pawi. Waarom je hier komt, voor de gezelligheid of om zure opmerkingen te maken is niet belangrijk. Anders dan Jan ga ik hier niet de zedenmeester spelen, niet reageerders die me niet welgevallig zijn, bijvoorbeeld omdat ze de waarheid vertellen, schrappen en zelfs bannen (in mijn geval al bijna twee maanden lang, vanwege een, schrijve 1, opmerking). Dat (zonder enige uitleg, maar in stilte gedaan, en zonder te antwoorden op vragen van andere lezers) lijkt me vijandigheid. Hier zie ik dat niet. Hier beginnen we elke dag gewoon opnieuw. Wie iets wil zeggen is welkom, en wie dat niet wil doen, die blijft lekker thuis. Met open vizier en niet miezerig midden in de nacht stilletjes reacties schrappen die ons niet aanstaan. Dus kijk maar, pawietje.

 59. “reageerders die me niet welgevallig zijn, bijvoorbeeld omdat ze de waarheid vertellen”

  Nou Apie, zijn die er dan? 😉

 60. Ik had het over JdeW lief. Hier vertellen reageerders waarheden en onwaarheden over me, het maakt me niet uit, althans het maakt me wel uit, maar ik ga dat niet zitten schrappen. Kom zeg, een blog is geen Politburo.

 61. Dat had ik wel begrepen Apie, maar je verwoording ervan vond ik te verleidelijk om te laten lopen. 😉

 62. Je bent en blijft een scherp meisje. Bij jou moet ik alle zeilen bijzetten, met een mobieltje posten wachtend op het toetje in een restaurant met een nieuwe vlam die even naar het toilet is is er dus bij jou niet meer bij.

 63. ’t Is overigens zo’n leuk meisje!!! Maar wel 11 jaar jonger (en Russisch, die had ik nog niet!). Zij versierde mij, ik heb zelfs even tegengestribbeld. Enfin, c’est la vie, ik onderga het geluk maar weer gelaten.

 64. “die had ik nog niet”. Alsof je een verzameling aanlegt, tssss…

  En wat vind je herontdekte vriendin daar dan van? *opgetrokken wenbrauwicoontje*

 65. Hm, heel treffende opmerking. Het overkwam me, ik was er niet op uit, maar zoals het dan gaat, je ontspannenheid en het niet willen maakt je dan met name bij een heel gewilde vrouw, die normaliter elke man krijgt die ze wil hebben, blijkbaar juist extra aantrekkelijk. Van de jager die je vroeger was word je dan prooi. Been there done that, maar het is fascinerend, en ooit schrijf ik er een standaardwerkje over.

 66. Qua je “verzameling” opmerking, da’s wederzijds hoor, zij had nog geen Nederlander. En denkt nu dat alle Nederlandse mannen zijn zoals ik Haha! Je moet er toch niet aan denken dat ze ooit een, zeg, DSR of Heer Rozenwater tegen het lijf loopt. Brrr.

 67. Je tsssst wat af meisje! De verzameling is pas compleet bij een stuk of 180, dat gaan we dus niet meer meemaken. En wens ik niemand toe. Althans niet als dat het hoofdcritrerium is. Voor de rest: zit nu in taxi, hij gaat me te hard dus voor nu even over en sluiten. Trustuh!

 68. Succes! 😉

  En wanneer een verzameling compleet is: dat bepaalt de verzamelingaanlegger. Tsss…

 69. Stilte! Coupez!

  Ik zit lekker in de trein mijn podlood te venten. Een dametje hapt. Ik zie haar verschrikt naar mijn familiejuwelen kijken.
  Dan houdt ze me opeens een smartphoontje voor: meneer uw gulp staat open!
  Teleurgesteld knoop ik mijn broek dicht.

 70. Terzijde
  Apiedapie, probeer “vervelende opmerkingen” etc naar JdeW zo mogelijk te vermijden.
  Als je Intense drang hebt , maak ze dan, , maar dan alleen in de ” testfase.
  Focus op je eigen “sterke kant”, het zal je Blog ten goede komen.

 71. Een wijze raad. Ik ga het proberen. Maar ja, JdeW heeft me zo lullig behandeld, het SCHREEUWT om justice. Toch? Wat vind jij er nou van?

 72. RSB nog even en je gaat ook adviseren om veelkoppige draken te weren, omdat ze alle leuke dingen de grond inboren?

  Als het als leuk ervaren wordt om leuke dingen de grond in te boren, dan is dat nooit een ultiem haalbaar doel. De extirpatie van dergelijke lieden ook niet. Langzaam lerenden hebben veel tijd nodig om dat te leren begrijpen, mede doordat ze de daartoe benodigde tijd vullen met adviseren aan machthebbenden om pogingen te wagen.

  Marquis mailt vanuit Canada, en bovendien was het tijdstip dat hij mailde conform wat je kunt verwachten gelet op die deografische locatie; dus wellicht is de bedoeling vanPawi te pogen om de gedachte te induceren dat ze geen onwaarheid schreef toen ze expliciet opmerkte dat ze Watson niet is.

  Wie geen meerkoppige draak was, gooie niet de eerste steen.

  Ik geef RSB gelijk in zijn advies, JdW leest hier niet eens, en mocht hij al lezen, dan ziet hij glimlachend toe hoe je met de uiting van je wraakgevoelens, je eigen tent afbreekt, althans minder dan optimaal laat groeien.

  Me dunkt dat ik mijn bijdrage gegeven heb, om jou genoegdoening te geven, door parallel aan jouw gedwongen vertrek stringente moderatie aldaar noodzakelijk te maken.

 73. Kusje terug! *mild hartjes icoon* Het lijkt me een lief mens en man man wat een leven moet zij gehad hebben en nog en heel lang hoop ik.

 74. Ohhh, het kusje was misschien voor de reageerder die zich “och heden” noemt? Voor het bereiken van de 100? Snik! Maar ook terecht, ik gun het hem of haar natuurlijk. Mijn kusje komt nog weleens.

 75. ♥ Lieve schat, je schoonmoeder mailt dat we 5 december vrij moeten houden.

  – Hoezo?

  ♥ Uitnodiging volgt, schoonheid.

  – Mail maar dat we niet kunnen.

  ♥ En de reden?

  – Uitleg volgt.

 76. DSR moet er nog altijd aan wennen dat het gaat zoals het gaat. *zucht*

  Jammer dat ’t allemaal moet zoals ’t loopt, maar hopelijk zal hier uiteindelijk een Elimpje in onze dagdagelijkse Ik-jeswoestijn onstaan, waar de bestudering en bespreking van e.e.a. rustig en gestructureerd kan plaatsvinden.

  Daarvoor is het wel nodig dat:
  -Er een apart topic per Ik-je komt
  -We gebruik kunnen maken van dikke, onderstreepte en schuine lettertjes, en een spellingscontrole
  -Cyberhufters worden geweerd
  -De webmaster zichzelve enige zelfbeperking oplegt wat betreft de mededelingen over zijn veelwijverij, opdat mentale beelden van donkerbehaarde buikschuiverijen over huiverende jongejuffrouwen ons bespaart blijven.

 77. Mooi- we zullen het aanzien. Ondertussen heeft JdW op Drasties min of meer de kraaienmars geblazen.

  en APD, wat te denken van het trollen? De destijds op NRC zeer gewaardeerde reageerder “ir. j.c. van oort” gaat voorzeker niet schuil acher ‘van oord’ met een d.

 78. Ja DSR, ik heb het gezien en er een laatste update aan gewijd op het “Bizar: beheerder laat eigen website in de steek” verhaal. Ik ben er klaar mee in ieder geval.

  Hier gaan we het inderdaad zien. Zoals bekend streef ik er zeker niet naar om JdeW op te volgen, zoals jij weet heb ik het in feite nog veel drukker dan JdeW en ben ook, anders dan hij, in het werkelijke leven al een succesnummer.

  We beginnen met ikjes vandaag. Wellicht ooit nogeens wat koppen. Maar dingen als Heer Rozenwaters en lummels blogs, die zullen neem ik aan moeten verkassen naar hun eigen WordPressblogs. En dan maar zien of we de zaak een tikkie bijelkaar houden, wat dat betreft is het een beetje dezelfde toestand als na het teloorgaan van VK.blog. De reageerders verspreidden zich toen, en werden deels heel leuk door OBA opgevangen, dus da’s ook nog een mogelijkheid.

  Over trollen maak ik me vooralsnog geen zorgen, trollen zijn er nu eenmaal. Van oord/van oort .. die discussie was voor mijn tijd, ken ik beide niet. Hier is iedereen welkom totdat het tegendeel blijkt.

 79. Je ‘bent er klaar mee’ maar kunt toch, vrij naar Wim Sonneveld’, het sneren niet laten. We zien het. *milde glimlachicoon*

  Enfin, DSR brengt een trol aan en wordt met JdW-achtig dedain weggewoven. Een goed begin hoor..

 80. DSR, de sneer was een eindoordeel, daarna was ik er klaar mee. Daar kan ik het zoals bekend niet doen, en ik hecht eraan om mijn mening op te schrijven, zonder schelden.

  Qua trollen: leg me nogeens uit wat je wilt. Iedereen die onder een naam die niet de zijne (m/v) is van de site schrappen? Waarom dan? En onbegonnen werk. Dat zijn pseudos. Jij heet in het echie ook geen Rechter vanachter toch?

  Trollen zijn – in mijn definitie – lieden die flagrante onzin met ellenlange offtopic prietpraat, vaak beledigend, op een site plaatsen met als enig doel de zaak te verstoren. Dat heb ik hier – knock on wood – nog niet gezien.

 81. dsr, Rustig, ik kom zeker niet voor mijn “rust ” hier.
  Zet de Carroussel aan draaien maar..

  Het “:ijjje ” Levend aas mis ik?

 82. Het ikje Levend aas staat apart riverside. We zijn gisteren met testphase 2 begonnen. Elke dag om 14h00 een nieuw ikje. Net echt!

 83. @APD – (geen nummer *zucht*)
  Trollen zijn ook lieden die suggereren een bestaande reageerder te zijn.

 84. DSR – (ook zonder nummer weet je waarop ik reageer, gewoon logisch nadenken), akkoord, dat zijn voor mij geen trollen maar ik zie wat je bedoelt. Het probleem is denk ik dat het voor een webbeheerder ondoenlijk is om dit na te gaan. Ik ken geen ir. van Oort/Oord, mogelijk dat die ergens in de wereld bestaat. Bij een Jan Pieterse of Henk de Wit ligt het nog een graadje onmogelijker. Men hoeft hier zijn paspoort niet in te scannen om te reageren. Maar als op flagrante wijze een bestaande naam wordt misbruikt (bijvoorbeeld die van een reageerder die hier reageert) dan zal daar zeker tegen worden opgetreden. *fermkijk icoontje*

  Ik zie dat je op drasties een gesprek voert met JdeW, die in zijn geheel eigen logica over ‘toestemming’ van andere blogs praat voor zijn kopieren (let op de aanhalingstekens, haha). Tekenend maar ook een beetje triest is diens opmerking dat hij in 2006/2007 al heeft gezegd dat hij naast eigen stukjes ook leuke stukjes en reacties van elders plaats (so what, daar gaat het niet om, het gaat om bronvermelding), en dan “Dat stond trouwens altijd in de about us op de introductie pagina van drasties. Helaas is die verdwenen zoals zoveel door de serverdown vanwege superstorm Sandy. vlad heeft daar heel toepasselijk de smileys in gezet, zag ik onlangs.

  Grote grinnikicoon! Dat ontbreken van “about us” en de smileys dat hebben al heel veel lezers al minstens een jaar aan JdeW verteld. Heeft hij dus nooit gelezen!!! Maar ik was en ben er klaar mee dus verwerk dit niet in mijn updates op dat andere blog. Ik doe wel en zie niet om. Hoppa!

 85. Tsja, noem dat maar een gesprek: het orakel komt langs, sneert en trekt zich weeer voor onbepaalde tijd terug. Het interactieve deel van het internet heeft men niet begrepen.

  Aan de anderer kant het ook wel stoer, je zou ijzerheinig op de vlakte houden dat er lichte opwinding ontstaat als je uiteindelijk het woord neemt. Dat stond vroeger bekend als het zgn. ‘DSR-effect’ maar ijdelheid en de neiging tot ouwehoeren die elke herenkapper zit ingebakken, hebben van DSR’s woorden massaprodukten gemaakt. Hij bezint zich op een exclusievere re-branding.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: