Verhip, hier staan ikjes! …. Bommelding, Dierenleed, Kerkgangers, Kleine lettertjes, Wijnaanbieding, Stiltecoupé

Jarenlang kon bij het NRC Handelsblad worden gereageerd op het “ikje”. Toen stopte de krant er mee en mocht drasties het overnemen. Het draaide lekker totdat ook drasties er eigenlijk mee op wilde houden, maar dat niet durfde te zeggen. Nou, wij zijn de beroerdste niet, dus hier mag het ook hoor. Het ikje van de dag mag door een reageerder (met witregels en in bold) bij de comments op deze post worden geplaatst. En reacties zijn dus welkom.

N.B. Dit is een test. Consequente ikjesplaatsing en attente moderatie nog niet operationeel.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

118 gedachten over “Verhip, hier staan ikjes! …. Bommelding, Dierenleed, Kerkgangers, Kleine lettertjes, Wijnaanbieding, Stiltecoupé”

 1. ♥ Lieve schat, je schoonmoeder mailt dat we 5 december vrij moeten houden.

  – Hoezo?

  ♥ Uitnodiging volgt, schoonheid.

  – Mail maar dat we niet kunnen.

  ♥ En de reden?

  – Uitleg volgt.

  Like

 2. DSR moet er nog altijd aan wennen dat het gaat zoals het gaat. *zucht*

  Jammer dat ’t allemaal moet zoals ’t loopt, maar hopelijk zal hier uiteindelijk een Elimpje in onze dagdagelijkse Ik-jeswoestijn onstaan, waar de bestudering en bespreking van e.e.a. rustig en gestructureerd kan plaatsvinden.

  Daarvoor is het wel nodig dat:
  -Er een apart topic per Ik-je komt
  -We gebruik kunnen maken van dikke, onderstreepte en schuine lettertjes, en een spellingscontrole
  -Cyberhufters worden geweerd
  -De webmaster zichzelve enige zelfbeperking oplegt wat betreft de mededelingen over zijn veelwijverij, opdat mentale beelden van donkerbehaarde buikschuiverijen over huiverende jongejuffrouwen ons bespaart blijven.

  Like

 3. Mooi- we zullen het aanzien. Ondertussen heeft JdW op Drasties min of meer de kraaienmars geblazen.

  en APD, wat te denken van het trollen? De destijds op NRC zeer gewaardeerde reageerder “ir. j.c. van oort” gaat voorzeker niet schuil acher ‘van oord’ met een d.

  Like

 4. Ja DSR, ik heb het gezien en er een laatste update aan gewijd op het “Bizar: beheerder laat eigen website in de steek” verhaal. Ik ben er klaar mee in ieder geval.

  Hier gaan we het inderdaad zien. Zoals bekend streef ik er zeker niet naar om JdeW op te volgen, zoals jij weet heb ik het in feite nog veel drukker dan JdeW en ben ook, anders dan hij, in het werkelijke leven al een succesnummer.

  We beginnen met ikjes vandaag. Wellicht ooit nogeens wat koppen. Maar dingen als Heer Rozenwaters en lummels blogs, die zullen neem ik aan moeten verkassen naar hun eigen WordPressblogs. En dan maar zien of we de zaak een tikkie bijelkaar houden, wat dat betreft is het een beetje dezelfde toestand als na het teloorgaan van VK.blog. De reageerders verspreidden zich toen, en werden deels heel leuk door OBA opgevangen, dus da’s ook nog een mogelijkheid.

  Over trollen maak ik me vooralsnog geen zorgen, trollen zijn er nu eenmaal. Van oord/van oort .. die discussie was voor mijn tijd, ken ik beide niet. Hier is iedereen welkom totdat het tegendeel blijkt.

  Like

 5. Je ‘bent er klaar mee’ maar kunt toch, vrij naar Wim Sonneveld’, het sneren niet laten. We zien het. *milde glimlachicoon*

  Enfin, DSR brengt een trol aan en wordt met JdW-achtig dedain weggewoven. Een goed begin hoor..

  Like

 6. DSR, de sneer was een eindoordeel, daarna was ik er klaar mee. Daar kan ik het zoals bekend niet doen, en ik hecht eraan om mijn mening op te schrijven, zonder schelden.

  Qua trollen: leg me nogeens uit wat je wilt. Iedereen die onder een naam die niet de zijne (m/v) is van de site schrappen? Waarom dan? En onbegonnen werk. Dat zijn pseudos. Jij heet in het echie ook geen Rechter vanachter toch?

  Trollen zijn – in mijn definitie – lieden die flagrante onzin met ellenlange offtopic prietpraat, vaak beledigend, op een site plaatsen met als enig doel de zaak te verstoren. Dat heb ik hier – knock on wood – nog niet gezien.

  Like

 7. dsr, Rustig, ik kom zeker niet voor mijn “rust ” hier.
  Zet de Carroussel aan draaien maar..

  Het “:ijjje ” Levend aas mis ik?

  Like

 8. @APD – (geen nummer *zucht*)
  Trollen zijn ook lieden die suggereren een bestaande reageerder te zijn.

  Like

 9. DSR – (ook zonder nummer weet je waarop ik reageer, gewoon logisch nadenken), akkoord, dat zijn voor mij geen trollen maar ik zie wat je bedoelt. Het probleem is denk ik dat het voor een webbeheerder ondoenlijk is om dit na te gaan. Ik ken geen ir. van Oort/Oord, mogelijk dat die ergens in de wereld bestaat. Bij een Jan Pieterse of Henk de Wit ligt het nog een graadje onmogelijker. Men hoeft hier zijn paspoort niet in te scannen om te reageren. Maar als op flagrante wijze een bestaande naam wordt misbruikt (bijvoorbeeld die van een reageerder die hier reageert) dan zal daar zeker tegen worden opgetreden. *fermkijk icoontje*

  Ik zie dat je op drasties een gesprek voert met JdeW, die in zijn geheel eigen logica over ‘toestemming’ van andere blogs praat voor zijn kopieren (let op de aanhalingstekens, haha). Tekenend maar ook een beetje triest is diens opmerking dat hij in 2006/2007 al heeft gezegd dat hij naast eigen stukjes ook leuke stukjes en reacties van elders plaats (so what, daar gaat het niet om, het gaat om bronvermelding), en dan “Dat stond trouwens altijd in de about us op de introductie pagina van drasties. Helaas is die verdwenen zoals zoveel door de serverdown vanwege superstorm Sandy. vlad heeft daar heel toepasselijk de smileys in gezet, zag ik onlangs.

  Grote grinnikicoon! Dat ontbreken van “about us” en de smileys dat hebben al heel veel lezers al minstens een jaar aan JdeW verteld. Heeft hij dus nooit gelezen!!! Maar ik was en ben er klaar mee dus verwerk dit niet in mijn updates op dat andere blog. Ik doe wel en zie niet om. Hoppa!

  Like

 10. Tsja, noem dat maar een gesprek: het orakel komt langs, sneert en trekt zich weeer voor onbepaalde tijd terug. Het interactieve deel van het internet heeft men niet begrepen.

  Aan de anderer kant het ook wel stoer, je zou ijzerheinig op de vlakte houden dat er lichte opwinding ontstaat als je uiteindelijk het woord neemt. Dat stond vroeger bekend als het zgn. ‘DSR-effect’ maar ijdelheid en de neiging tot ouwehoeren die elke herenkapper zit ingebakken, hebben van DSR’s woorden massaprodukten gemaakt. Hij bezint zich op een exclusievere re-branding.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.