28 foud!

28 foud!

28 foud! Garivarius, betisses zonder dakje, hodie met een streepje, anastrophes, zuigmata, polysinditons, analuten, wiewouden en nog een paar van die stomme fauten.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

23 gedachten over “28 foud!”

 1. Ja, ’t was lastig. Ik had dit jaar drie fout – twee meer dan vorig jaar.

 2. Alweer zo’n naar haatduimpjeneer van iemand die ’t DSR niet gunt!

  Maar uiteindelijk gaat er natuurlijk om dat je je best hebt gedaan – en dat heeft APD vast wel *milde glimlachicoon*

 3. Ja, ik heb kei mijn best gedaan met mijn bloknootje op schoot en een glas Primitivo binnen handbereik (links, want ik schrijf rechts). Ik kwam er ook achter dat mijn handschrift achteruit gaat, wat wil je, ik schrijf nog maar een keer per jaar (Groot Dictee) iets groots met pen en papier.

 4. ’t venijn zat ‘m toch weer in de dt-tjes. Ach, als je ook niet elke dag Nederlands schrijft, wordt dat een beetje roestig, da’s logisch.

 5. Mijn gewaardeerde naamgenoot had de makers van het dictee anders wel goed bij de neus. Nog nooit werden er zoveel spelfouten gemaakt en kwamen er zulke lijpe woorden in voor. Het novum van de taalfouten die onderstreept moesten worden, vond ik ijzersterk. Dat van de twee deelnemers met dertien fouten degene tot winnaar werd uitgeroepen die de minste spelfouten had gemaakt was dan ook een weinigje teleurstellend. Alsof spelfouten zwaarder wegen dan taalfouten! Ik heb ook genoten van het artikel waarin Kees van Kooten de door mij innig verfoeide ‘taalgeleerde’ Paardekooper genadeloos te kijk zet. Lees en geniet:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3564443/2013/12/18/Kees-van-Kooten-Het-maakt-wel-uit-of-je-als-of-dan-zegt.dhtml

 6. Helemaal mee eens, Keessie. Alleen denk ik dat hij met zijn kritiek op die krantenkop (over Paardenkoper) de plank misslaat. Het lijkt mij dat het “verkeerd” gebruiken van “als” nou juist als knipoog naar de overledene is bedoeld. Meneer van Kooten past dat stijlmiddel zelf heel veel toe, ook in dit Dictee. Enfin, we zullen het wellicht nooit weten.

 7. Zou goed kunnen Apie. Van Kooten is wel een beetje taalvirtuozerig, maar hij heeft het niet altijd bij het rechte eind. Zo nam hij onlangs het woord homogeweld op de hak, en het leek op het eerste gezicht dat hij een punt had. Maar wat dan te denken van het woord vreemdelingenhaat? Iedereen weet dat daarmee haat jégens en niet ván vreemdelingen wordt bedoeld (geldt ook voor het woord homohaat, maar weer niet voor het woord politiegeweld!). Taal heeft tot op zekere hoogte iets met logica, maar is heel vaak een kwestie van gevoel.

 8. Hoi Afzender, kan gebeuren! Zelflerend filter, dacht dat jij om deze tijd veels te druk zou zijn. De groene kop is toeval, maar staat je goed.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: