Spekkige stukjes in ranzige reuzel, daar houdt DSR niet van (13)

De Schrijvende RechterLiefdewerk oudpapier is het. Al jarenlang bespreekt internetautoriteit De Schrijvende Rechter (DSR) de lezersikjes uit de NRC. Hoe onbaatzuchtig en maatschappelijk meelevend kun je zijn, zo vindt hij zelf. Waarmee DSR bedoelt te zeggen dat men hem allang een gratis abonnement op deze kwaliteitskrant had moeten aanbieden.

Wij van apiedapie.com zijn erg blij dat DSR ondanks zijn drukke werkzaamheden in een kapsalon voor hoogwaardigheidsbekleders in Brussel ook deze week weer – exclusief voor de lezers van dit blog – zijn eindoordelen gaat formuleren. Ikjes zijn zoals bekend anekdotes die worden aangeleverd door lezers van de NRC. Vroeger kon men op voormelde NRC-site reageren, nu kan dat hier.

SpekEen spekkig stukje, zelfgenoegzaam smorend in de ranzige reuzel“, zo schreef hij vorige week bij een wat minder geslaagd ikje. Toemaar, dan moet je wel moed hebben – of een blok voor je kop – om als lezer nog eens zo’n ikje in te sturen. De zwakke broeders en zusters haken af. En zo niet, dan worden hun flutselstukjes door de redaktie niet meer doorgelaten. Slechts de kwalitatief hoogstaandse ikjes blijven over. Dat – een verhoging van de algemene ikjeskwaliteit – is de strategische lange-termijndoelstelling van deze rubriek.

Scrol nu gauw naar beneden en geniet er van. Zeg ook wat het ikje bij u zelve losmaakt. Hier mag het. Hier kan het. Doe het maar. Het is voor het algemene nut.

Bekijk ook de Eindoordelen van vroeger. Ze verdienen het.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

199 gedachten over “Spekkige stukjes in ranzige reuzel, daar houdt DSR niet van (13)”

 1. En gefeliciteerd met de 100e reactie, DSR. Ik zeg het liever niet, want dan ga je nog naaster je schoenen lopen (en ze zijn al uit zicht) maar als blogbeheerder moet ik objektief blijven. Het was de 100e.

  Like

 2. Ik ben al een tijdje niet in de kunsthal geweest, maar heb je daar op de eerste verdieping ook geen vloeren van ijzeren roosters, zodat de bezoekers op de begane grond vrij uitzicht hebben op het ondergoed of het ontbreken daarvan van de dames met een rokje daarboven ?

  Like

 3. Dat soort willekeurige felicitaties zonder een prestatie zeggen DSR niks. Dan kun je hem net zo goed feliciteren met het mooie weer of het schrikkeljaar. *nuffige glimlachicoon*

  Als je zo nodig objectief moet zijn, dan had je al wel eens mogen toegeven dat DSR op 15.26 toch wel een punt heeft.

  En terwijl het gewone reageervolk zich met verwijzingen naar tijdstippen moet behelpen, heeft de blogbaas kennelijj als enige de beschikking over reactienummering.

  Like

 4. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. *minzaam glimlachje-icoon*

  Like

 5. Mijn kort “Doen-Lijstje”, ja daar staat de Kunsthal bij.
  Door omgevingsturbulentie, komt het er vaak niet van.
  Mijn belangstelling voor “Wat de Luitjes zoal dragen, anders dan het direct zichtbare” is nihil.
  Meneer, waar U stil staat, daar is niets tentoongesteld,? Dat kunt u nu wel zeggen, maar mijn “zoemer” geeft aan, dat ik …..Daar sta ik te genieten. In Stilte. Ja , zonder camera.

  Like

 6. Ja, dat was waarlijk een meesterwerk, dat Staatsomroepgebouw in China van Koolhaas. Vooral de censuurafdeling heeft hij efficient vormgegeven.
  @Mopperkont, hoezo vraagt u dat van die roosters, reist u er anders vanmiddag gelijk heen? Ik moet inenen aan ranzige reuzel denken.

  Like

 7. Tafeltje-dek-je

  De laatste tijd kom ik regelmatig vanuit het oosten als mantelzorger bij mijn 88-jarige moeder in Leiden. Zij komt uit een kranig geslacht: haar twee broers en vier zussen zijn allemaal tachtigers en negentigers.

  Deze ooms en tantes kom ik door mijn bezoekjes ook wel eens tegen bij mijn moeder. Zo was onlangs tante Winy, de jongste zus van 80 jaar, bij haar op de thee. Zij vertelde over de maaltijdservice tafeltje-dek-je. Ik vroeg haar wat zij precies deed met tafeltje-dek-je. Tante Winy gaf resoluut antwoord: „Die breng ik natuurlijk rond in mijn autootje.”

  Monique van der Geest

  Like

 8. Ofwel:
  ‘De inzender heeft een tante die voor haar leeftijd nog aardig kras is’.
  Ze geeft nog ‘resoluut’ antwoord als ze wordt aangesproken. *zucht*.

  Of dat voor de inzender zelf ook geldt, is nog maar de vraag. Voor voor antwoord verwacht je eigenlijk op iets als ‘Wat doet u precies met tafeltje-dek-je?’ ‘Dat smeer ik in m’n nek, m’n kind!’ oid?

  Enfin, we weten weer van van allerlei onnuttigheden over de familiestamboom en de menslievende reis die de inzender dan toch maar weer regelmatig onderneemt. Het zout der aarde!

  Bij tafeltje-dek-je schaft de pot vandaag trouwens varkenskop met reuzel.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 9. Geweldige case study voor mijn instructieboek ‘Ome Apie leert neef of nicht X (naam nog niet bekend) een ikje schrijven’.

  Autootje? Resoluut? Opgave: benoem tenminste nog 5 andere overbodige woorden of woorduitgangetjes.

  Uw tijd gaat nu in.

  Like

 10. Oom Henk was een geode schaker, ook in het echt. Is APD net zo’n goeie Ik-jesschrijver?

  Like

 11. In ‘Oom Henk leert zijn neefje schaken’ staat trouwens een draak van een zinnetje die je zelfs niet in de Ik-jes aantreft. Iets over oom die ‘vrijgezellig’ is.

  Like

 12. Antwoord op je vraag, DSR, is in alle bescheidenheid een volmondig: ja! Daarover is iedereen het eens, lezers, reageerders, fans, zeurkousjes, en in het bijzonder ook de oude ikjesredaktie en de bedenker van het concept.

  De nieuwe gansjes weten niet wat een ikje is en denken dat ze een ingezonden-brievenrubriek beheren. En dat doen ze lang niet slecht hoor.

  Like

 13. Uiteraard is het oom Jan die zijn neefje leert schaken.

  Hopelijk komt APD, die zich als one-hit-Ik-jes-wonder weer niet van z’n bescheidenste kant laat zien, daar qua voetstukafklettering overheen.

  Like

 14. Wow! Zijn er nou nog zulke mensen:

  1. Jan en zijn oom

  Oom Jan is de lievelingsoom van Jan. En dat komt niet alleen doordat deze oom net zo heet als zijn twaalfjarige neef, maar vooral doordat dit een oom is waar je wat aan hèbt! Want oom Jan is vrijgezel en omdat het in zijn kosthuis wèl ‘vrijgezellig’ is, zoals hij dat noemt, maar níet èrg gezellig, zit hij vaak bij Jans ouders een kopje koffie te drinken. En dat is voor Jan altijd een klein feestje. Want oom Jan doet méér dan kopjes koffie drinken: hij weet altijd een nieuw spelletje, hij is voor ‘de kleintjes’, zoals Jan zijn twee zusjes minachtend noemt, een sterk en vurig rijpaard, en hij leert Jan in een oogwenk, hoe je de moeilijkste sommen het eenvoudigst kunt oplossen.

  Like

 15. Ja, ik wou je niet corrigeren, maar dat het oom Jan was wist ik zonder te googelen. Sympathieke ome Jannen waarvan je veel kunt leren, die bestaan. Dat is goed om te weten.

  Like

 16. ’n Oppervlakkige primaire reactie is, als je ouder bent dan…..65 of …..moet je niet meer auto rijden.
  Misschien in den Vreemde wel, in mijn Geliefd Poldereland zeker niet.
  Spierballentaal vaak spannend, maar hier kan ik er niet zoveel mee.

  Like

 17. Je had DSR mogen corrigeren.

  DSR’s ome Jan leerde hem palingroken.

  Like

 18. Mijn ome Jan leerde me tafeltennis en biljarten. En een andere ome Jan leerde me “fietsenrek” zeggen in plaats van viezerik. Was dat fatsoen nog maar altijd aanwezig in deze maatschappij.

  Like

 19. Alsof het zo bijzonder is om op je tachtigste nog auto te rijden. Ik hoorde dat er een man is die op zijn honderdenerde nog rondkachelde. Dat vond ik dan weer wel indrukwekkend.

  Like

 20. Met eufemismen ‘fietsenrek’ wint de maatschappij op korte termijn misschien iets aan oppervlakkige beschaving, maar uiteindelijk oogst je thuis tekortkomende likkebaardende gnuifmannetjes.

  Palingen zijn geschapen om te roken of om gerookt te worden. Je doet ze geen groter plezier dan met een schep zout ter ontslijming. Dansen van plezier!

  Like

 21. Kees , die man is 103 jaar, volgens zijn zoon rijdt hij nu niet meer in een auto.
  Misschien een scootmobiel, zonder bril en hoorapparaat, raast hij rond.
  Het nieuwe gevaar op de weg, je hoort ze niet aankomen vanwege electries .

  Like

 22. Tsja natuurlijk had ik ook een Ome Jan.
  Ik mocht met hem op de motor naar Parijs waar hij boeken ging ophalen.

  Like

 23. Grappig, iedereen had een oom Jan (ik zelfs twee) en ze waren allemaal keileuk.

  Hoe staat het met tantes? Ik had/heb meerdere favorieten. Tante Annie bijvoorbeeld, heerlijk mens!

  Like

 24. Omdat hij mijn papa was. Toen mijn vader vader werd, duurde het een tijdje voordat hij eraan gewend was dat ik zijn dochter was in plaats van een van zijn nichtjes, die maar een paar jaar ouder waren dan ik. Dus vaak als hij thuis kwam van een reis riep hij: Kom maar bij oom Jan.

  Like

 25. Leuke man die Ome Jan die overal kwam.

  Ik heb ook een leuke tante Juuth, honderd jaar is zij, gaat regelmatig naar de schouwburg om te luisteren naar de operazanger Ernst Daniel Smid en is een fan van de Brabantse Gerard van Maasakkers die ooit haar buurjongen was. Zijn concerten bezoekt ze ook regelmatig en geeft hem ook advies over het Brabantse dialect.
  Ze woont naast de schouwburg in Eindhoven.

  Like

 26. @KT

  Dus de schouwburg in Eindhoven heeft zijn residentie naast je tante Juuth gekozen. Goeie keus van de schouwburg.

  Like

 27. Tante Aal (heeft niks met paling te maken) bij wie alles mocht, en chippies en ijs met slagroom en stapels stripboeken enzovoort.

  Like

 28. Tante Cor in Den Helder, met stapels en stapels oude Suske en Wiskes (met afwisselend roze en blauwe pagina’s – zo oud dus) en Kuifjes – heerlijk. Maar ja, van heel lang rustig lezen kwam het niet vaak want dan moest ik weer mee naar het strand (kiezels), want daarvoor logeerde ik daar toch? Gelukkig regende het vaak.

  De opzettelijk provocerende uitspraken van DSR over paling laat ik aan me voorbijgaan. Het tekent hem overigens wel.
  DSR zachtjes gebakken in een zoutkorst; dat lijkt me wel wat.

  Like

 29. Iew! DSR gebakken in wat voor korst dan ook lijkt me jakkie.

  Nagekomen tante: tante Miep (geen familie van). De meest positieve, dankbare, warme, nooit zeurende vrouw die ik ooit heb ontmoet. Ze was lichamelijk zwaar gehandicapt en een voorbeeld voor de hele familie.

  Like

 30. Ik bedoelde ook niet om op te eten, Apie. Stel je voor, je zou er maagzuur van krijgen.

  Hoe komt het eigenlijk dat het (meestal) de in-welk-opzicht-dan-ook gehandicapte medemens is, die warm, positief, een-voorbeeld-voor-ons-allen is?

  Like

 31. Gelukkig maar, DSR lijkt me geen zachtgekookt eitje. Zijn palinggedrag zal volgende week maandag genadeloos aan de kaak worden gesteld.

  De gehandicapte mens concentreert zich wellicht meer op het nu-geluk dan de keigezonde? Blij met alles dat hij/zij “nog” krijgt? You don’t know what you got until you loose it, ook dat.

  Like

 32. Gelouterd met het leven gestart, wellicht.

  Volgende week maandag? Speciale gelegenheid?

  Like

 33. Nee hoor, in het kader van het wekelijkse nieuwe introotje bij de ikjes. Die schrijf ik doorgaans – zo ook nu – op den zaterdagmorgen. Hij staat klaar, zoals dat in vaktermen heet. Nou DSR, berg je maar …. *vergenoegd in de handen wrijf icoontje* En dan kan nu mijn weekend echt beginnen. Ga jij nog wat doen?

  Like


 34. Ervaren handen
  Het is een koude ochtend, ik loop co-schap in een verpleeghuis. Mevrouw A heeft een vergevorderd stadium van alzheimer, waardoor normale communicatie niet meer mogelijk is. Ze is uit bed gevallen en ik onderzoek haar heup.

  Iedere beweging lijkt pijn te doen, ze begint zelfs een beetje te huilen. Ik vraag de specialist ouderengeneeskunde erbij en ook hij hoeft haar maar aan te raken of ze gilt het uit.

  Hij lijkt klaar en wast zijn handen onder de warme kraan. Vreemd genoeg herhaalt hij daarna het onderzoek en nog vreemder: nu heeft ze nergens last van.

  Ik kijk hem vragend aan, hij zegt: „Die heup is niet gebroken, ze kan niet tegen koude handen.”

  Hector de Beaufort

  Like

 35. Het is hier prachtig weer – alweer; tuinzitten en aanverwante mooiweerdingen liggen voor de hand. En jij?

  Like

 36. Weer zo’n triest uit-de-school-klap ikje, geschreven door iemand in de zorg die niet weet wat zijn roeping zou moeten zijn. Mensen helpen, Hector, niet tijdens het werk anekdotes gaan lopen opnoteren. Dit voorvalletje delen in de koffie- en rookpauze met collega’s uit het vak zou toch moeten volstaan?

  Like

 37. Hier regent het eens, voor de verandering, ik ga zo fitnessen en naar de sauna om op te warmen. Daarna maar weer eens in een vliegtuig naar een ver land.

  Je aanstaande website …. dat klinkt wel heel erg hardstikke spannend! Vertel vertel vertel ….. 😀

  Like

 38. Wat een schijnheilerigheid weer alom!

  APD haalt graag de lekkere (levend, door anderen gekookte) Brusselse kreeften graag aan, maar haalt zijn neus op voor door DSR zelf gerookt palinkje!

  En wat L. nu weer ‘opzettelijk provocerend’ vindt….ach. Het ging er vast weer om om met APD mee te praten…

  Like

 39. Eens met APD over het Ik-je.

  Dergelijke types moeten gestroopt, gepekeld en gerookt worden.
  Eindoordeel: 2- (zegge: tweemin)

  Like

 40. @Luvienna, Remote Monitoring and Management, dat klinkt spannend zo’n website. Doe je ook ikjes?

  @Rob, vrolijke voorjaarsgroet terug!Zo meteen weer zin in zomer. Hallo herfst en weer winter.

  @DSR, daar heb je voorwaar een punt gescoord. Ik ben idd dol op kreeft, ook op foie gras trouwens, nog erger. Ik kan het niet helpen maar eet het niet elke dag. Een harinkje en een palinkje ook nog weleens hoor als ik in Nederland ben. Oesters regelmatig, maar daar is niks mis mee voor zover ik weet. Die hebben geen ziele- noch gedachtenleven en brengen hun leven slechts filterend en bubbelend door. Goed eigenlijk om ze af en toe eens op te eten. En dan maar voor ze hopen dat ze niet weer als oester terugkomen.

  Like

 41. @APD
  Dat gefilosofeer baat je niets, vaderman.Een kreeft of haring heeft evenzeer een ziele- of gedachten als een oester.

  Je bent en blijft dus gewoon een dooievissiesvreter.

  Like

 42. DSR is dus geen dooievissiesvreter? Die palingen werden na gerookt te zijn weer weggegooid? Of nog beter: teruggegooid?

  @Apie: nee geen dood vissie, van een dode oester kun je knap ziek worden; tenminste, als de dood vóór consumptie intrad. Eenmaal binnen blijft de oester uiteraard niet leven.

  Like

 43. Wat er ‘beter’ aan is om een gerookte paling terug te gooien, ontgaat me. Alstie dan toch gerookt is eet hem dan maar op. Anders is hij voor niets gestorven. Dooie gerookte vis in de vijver moeten we niet willen.

  Qua oester: ja dat bedoel ik, Luvienna. DSR gaat vermoedelijk met zijn vriendin uit eten in het frietkot om de hoek. Of erger.

  Like

 44. Daar is ook niks beter aan; ik gaf hiermee aan dat DSR’s pot Apie’s ketel verwijt met z’n dooievissiesvreter. Wat dat frietkot van om de hoek bij DSR betreft: kan hij beter in Vlaanderen doen denk ik; Vlaamse frietkotfrieten zijn verrukkelijk – herstel: kunnen verrukkelijk zijn. Alleen mijn eigen gefrituurde home grown eerpels kunnen daarmee concurreren.

  Like

 45. Nee Luvvie, lief bedoeld, maar vegetarische dingen die op vlees willen lijken vind ik vreselijk. Allereerst qua smaak, maar ook qua idee. Je eet groente of vlees. Als je geen vlees wilt eten maar groente, noem het dan ook groente en laat het niet naar vlees smaken.

  Qua offtopic (maar wel NRC). Kijk eens aandachtig naar het volgende stukje (de aanleiding is treurig, maar het gaat me om het journalistieke schrijfwerk): “In een woning in Laren zijn vandaag de drie lichamen van een man, een vrouw en hun dochter aangetroffen. De lichamen zijn gevonden in het huis van voormalig ABN Amro-topman Jan Peter Schmittmann, melden bronnen aan NRC. De politie bevestigt dat de lichamen van de bewoners van het huis zijn.De politie wil verder niets over de identiteit van de slachtoffers zeggen. “Wij geven geen namen van slachtoffers uit respect voor hun privacy”, aldus de woordvoerder.” Hoe kan een journalist van een kwaliteitskrant deze ongelooflijke onzin schrijven? Een man, een vrouw en hun dochter. Het is het huis van JPS. De lichamen zijn van de bewoners van het huis … maar nee hoor, we vertellen niet wie het zijn. *diepe zuchter de putdiepe zucht icoon*. De familie en kennissen van Jan Peter en zijn familie wens ik alle sterkte uiteraard.

  Like

 46. Als reclame slogan kan ik niets beters bedenken.
  Als niet diereter vind ik het van alles niets.
  Waarom doen alsof je wek dier eet?

  Smakelijke groet,

  Like

 47. Dat vind ik dan eerder een rare reactie van de woordvoerder; de politie bevestigt dat de lichamen van de bewoners van het huis zijn – dat bewoond wordt door, enz – en de woordvoerder zegt vervolgens dat ze de privacy van de slachtoffers willen beschermen en daarom geen namen noemen.

  Maar die journalist had daar wel een ironisch/sarcastisch/DSR-iaans verhaal van kunnen maken.

  Wat de vegetarische vleesvervangers betreft: ik eet regelmatig graag een Indische boemboe van vegetarische kipstuckjes van de vegaslager. Niet omdat ze vlees moeten proberen te imiteren maar omdat ik ze lekker vind. Dat ze las vleesvervangers bedoeld zijn, dat de naam daarop duidt en dat mensen ze om die reden vaak kopen, soit. Ik koop ze niet om die reden en het doet voor mij niets bij of af aan de smaak.

  Like

 48. Als de smaak goed is doet de naam er niet zo toe.
  Maar op de naam afgaand verwacht ik eerder een teleurstelling.
  Smakelijke groet,

  Like

 49. Kijk! Dat bedoel ik dus. De “vegaslager”!!! Een slager verkoopt vlees. Een groenteboer verkoopt groente. Weleens een komkommerfrikandel bij de groenteboer zien liggen, voor mensen die geen groente willen eten? Is groen, lijkt op komkommer, smaakt in de verte als komkommer, maar zit tjokvol – groen – vlees.

  Like

 50. @Rob De naam van een product weerspiegelt de bedoeling en hoop van de maker van dat product. Hoeft niet overeen te komen met – in dit geval – de smaak ervan. Ik vind ze lekker.

  Like

 51. Luvje, mijn naam is niet misleidend. Mensen die een leuk stuk, een vers of een plaat willen zien, die weten dat ze bij Apiedapie aan het juiste adres zijn

  Even nog een offtopicje, een klein uitstapje naar de buren leerde mij zojuist dat Ilona in het ziekenhuis ligt. Ze doet er hilarisch verslag van op: http://www.drasties.com/blogsems/comments/bij_ons_in_de_jordaan Haar humor dus zeker niet verloren Iloon, als je dit leest, kop op, snel beter worden hoor. Ik denk aan je.

  Like

 52. @Apiedapie, de familie van Jan Peter dankt u zeer voor de ‘sterkte wens’ ze vonden het ook heul erg gepast dat dit onder de kop: ‘spekkige stukjes & ranzige reuzel’ viel. Ze vonden dit erg pieteitsvol en fijngevoelig. Geinig ook.

  Like

 53. Kort en goed; je bent een zeikerd, Henk.

  Dat denk ik althans op basis van je reacties alhier. In het echt kan het natuurlijk meevallen.

  Like

 54. Wat is het toch weer gezellig in Apiedapie’s leuterhoekje.
  Ik begrijp eigenlijk niet goed wat het bezwaar is tegen een dokter’s ikje, als de patiënt niet te identificeren is ? Ik ben al lang blij dat het een keer niet over een supermarkt of treinreis gaat.

  Like

 55. Het bezwaar, mopperkont, is dat je als patient de volgende keer denkt dat ook jouw dokter meteen naar zijn smartphone en de Ikjes-app graait als jij iets doms doet of zegt, of een windje laat. Dokters zijn geen kroegbazen.

  Like

 56. Ik heb nog nooit in mijn leven een frikandel gegeten en ben ook niet van plan dat ooit te doen.
  Ja , waarom niet, het woord en de omgeving waar die samengestelde rotzooi genuttigd wordt, doet mij walgen.

  Geef mij maar een heerlijke zelfgemaakte kroket ( veel soepvlees) ja , dat doet me goed

  Eerlijk gezegd doe ik het niet meer, te veel werk, vroeger thuis , ja dat was het ,bouillon trekken ,
  zondag eten met lekkere stukjes vlees erin, Hilterman erbij, en dan een gebraden kip met doperwten en gebakken krieltjes.

  Like

 57. Njam, Klare Taal, het water loopt me uit de mond.

  Kroketten maak ik nooit zelf, maar ik eet er altijd een in de eerste 24 uur na aankomst in Nederland.

  Breaking news: heb gisterenmorgen onvervalste stroopwafels gegeten bij een Starbucks in een grote niet-Nederlandse wereldstad. Nu nog een Hema worst en Nederland verovert de wereld weer als in de hoogtijdagen van de VOC.

  Like

 58. Hilterman beheerste ons middagsmaal rond een uur met zijn geneuzel, elke zondag weer opnieuw.

  Eigenlijk was het niet eens onaardig dat geleuter, wij kletsten er gewoon doorheen.

  Like

 59. @APD
  Het dooivissiesvreterschap is een geestesgesteldheid waar zelfs veganisten onder kunnen worden geschaard. Sterker nog, die zijn oververtegenwoordigd.
  En je ‘analyse’ behelste ook haringen, dus ook de letterlijke invalshoek is gedekt.

  @L
  Dank voor het ontkrachten van die zemelige stelling dat domme vragen zogenaamd niet zouden bestaan.

  ‘DSR is dus geen dooievissiesvreter?’

  Dat beweert DSR immers nergens. Hij is een dooiebeessiesvreter in hart en nieren.

  @APD
  Henk is een zeikerd maar had in de grond wel gelijk. Dergelijke wensen voegen niets toe, althans niet ten opzichte van het gevoel van medeleven dat iedereen zal voelen bij een dergelijk bericht.
  En allicht was een ‘de heer achternaam’ -format ook wel gepast, in plaats van de zandbakaanspreekvorm?

  Enfin, ’t is maar een gedachte hoor. Niet te boos over worden.

  Like

 60. @APD als het hier een blog is over ‘spekkige stukjes in ranzige reuzel, tevens oprechte condelancebetuigingen’, dan, heb ik niks gezegd, maar ik meen dat APD nogal wat overleden vergeet in uw openbare edelmoedigheid. De scheet van Ilona heeft dan wel weer APD’s voorkeur. Kom, er zijn toch wel meer familiedrama’s waar APD over lijken kan gaan?
  Ach ja, de waan van de dag is de reuzel van de gemankeerde journalist.

  Like

 61. Het punt was dat ik niet geinig wilde doen over het drama, maar (en daar begon ik nota bene mee) het me puur ging over de potsierlijke formulering van het nieuwsbericht.

  Like

 62. Nu is Henk een zeikerd en heeft hij geen gelijk.

  Maar deze manifestatie is beter dan de Zanikzeloot van weleer over punten en komma’s.

  Like

 63. Mee eens. En hij is het niet, maar ik denk dat ik dat vind, toch een belangrijk verschil. Jij viel in het echt ook reuzemee.

  Like

 64. Een mens moet achter z’n woorden staan. Dat gespreek met voorbehouden werkt alleen maar de dubbelzinnigheid en halfhartigheid in de hand.

  Het moet gewoon mogelijk zijn om, na ampel beraad, op basis van de beschikbare informative, te zeggen dat iets zo ‘is’ (behalve natuurlijk als het later niet zo blijkt te zijn, wat kan gebeuren).

  Like

 65. Vegaslager vind ik dan wel weer een heel raar woord. Zo’n man slacht toch niet en bewerkt toch ook geen hompen vlees? Bij vegavlees kan ik me ook niks voorstellen.

  Like

 66. Moet dat nou allemaal, die praatpreut “vega” , wat is dat eigenlijk ?
  Vegetarisch, ja dat kennen we en willen dat wel of niet.
  Vlees of vis, het een of het ander, geen van beide kan ook.
  Alleen groenten en grassen, ja mooi lekker, kan allemaal.

  Maar erg is weer allerlei mengsels van onduidelijke spullen die leiden tot een komkommerfrikandel.
  Ik weet graag wat ik eet.

  Like

 67. De komkommerkroket schijnt wel heel lekker te zijn. Als ik de vele mailtjes mag geloven althans. Lummel weet hier wellicht het fijne van.

  Like

 68. Goh, die Henk, die pakt daar even uit, uit zijn pakketje, nou dat is niet mis , een echte journalist is er niks bij.

  Like

 69. Als ik moet kiezen dan prefereer ik altijd een komkommerkroket boven een komkommerfrikandel.

  Lijkt me frisser, lummel zal het allemaal uitleggen, van A tot Z.

  Like

 70. ja gewoon, na de borrelpraat, hupsakee naar de vette bekkenboer , met komkommersalsa en horsradish.[mierikswortel)

  Like

 71. Ook de filet americain van rode bietjes schijnt erg lekker te zijn, nooit geprobeerd. De uitjes worden van varkensreuzel gesneden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.