Steeds meer chemie tussen weggebruikers (Indra)

Stop & Go

Photo: (c) 2014 Apiedapie

Hoge nood langs de weg? Dan ben je maar wat blij met zo’n mobiel meurend poephokje. Voor u geschoten door uw eigen Apiedapie op een van zijn vele reizen. Dit was ergens aan de Amerikaanse oostkust. Maar de verzameling poepdoosjes van her en der is nog maar net ontsloten dus dat wordt nog volop genieten deze zomer.

De beste, leukste, grappigste, meligste of gevoeligste kop wordt eervol vermeld en de inzender daarvan (m/v) overladen met prijzen.

Wij zijn nu benieuwd naar uw kopsuggesties. Zij kunnen worden ingestuurd d.m.v. het contactformulier (klik op “over & about“) of gewoon simpel en transparant – ook ter inspiratie en vermaak – hier in het reactieveld. De beste, leukste, grappigste, meligste of gevoeligste kop wordt eervol vermeld en de inzender daarvan (m/v) overladen met prijzen. De jury wordt gevormd door Kees de Jongen en een stuk of wat andere lezers met een bovengemiddeld ontwikkeld gevoel voor smaak. Inzenden kan vanaf nu.

Vindt u het bedenken van een alternatieve kop een onwaarachtig, kinderachtig en nutteloos tijdverdrijf? Deelt u dan uw eigen ervaringen met mobiel kakken en schijten en plassen en piesen – of die van uw familie, vrienden of kennissen – in schriftelijke vorm. Rijmen mag maar hoeft niet. En zelfgemaakte foto’s voor, tijdens of na de daad zijn welkom. Discretie verzekerd, wij plakken de ogen van uw naaste af met een balkje naar keuze. Dit balkje kan indien nodig ook lager worden geplaatst.

Leest u verder rustig nogeens wat gouwe ouwe poep- en piesverhalen om in de stemming te komen. En dan zou toch niets uw bijdragen aan deze rubriek in de weg moeten staan. Wij zijn poepbenieuwd.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

117 gedachten over “Steeds meer chemie tussen weggebruikers (Indra)”

 1. Als dat ding nou nog achterop een ouwe bromfiets was gesnoerd, dan hadden we ons weer helemaal terug op DRasties gewaand.

  Ja, soms besef je je hoe goed we ’t eigenlijk hadden. *melancholieke glimlachicoon*

 2. In een poging voor de Miep Memorial Cup:

  ‘Mama, mag ik schijtuh?!?!’

  *zucht*

 3. ‘Klein misverstand bij oplevering nieuwe Tardis’

 4. Ach, wat schattig. Miep kopieert een ouwe winnende kop van Drasties

 5. Kom op mensen, de winnaar zit er nog niet tussen hoor. Dsr’tje: foto’s zijn van eigen makelij, dat lijkt me nogal een verschil, en ze worden er niet zonder commentaar opgepleurd, maar met context. Maar dat verschil zul jij wel niet zien, gewend als je bent aan geen.stijl en aanverwante sites. Daar is de snelle lach, de snelle bevreding, het gauw afzeiken en dan weer doorsurfen de norm. Op een kwaliteitsblog echter gaat het anders. Blijf je best doen. En wie weet, komt Miep ook nog weleens een keertje langs. Zou ik ook keileuk vinden. Ik mis haar best wel keiveel.

 6. Dikke LOL- Miep = L. dus.

  Sorry hoor. Klein, voorstelbaar misverstandje.

 7. @APD
  Je snapt die van de Tardis zeker niet? Mag.

  Waarom nodig je niet meteen een paar paranormalen uit als je er zo nodig een volkszuipkeet van wilt maken?

 8. Nou nou nou, vorige week was ik Henk, en nu is Luvienna Miep. Dat die dsr niks anders te doen heeft. Nertje zal dan wel Bertje zijn … Zo blijven we bezig. Ik niet hoor. Ik bedenk liever een leuke kop, schiet een fijne plaat of ga weer aan het werk (zoals nu).

 9. Dsr, grappen die je moet googelen om te begrijpen, en zeker als daar dan de urban dictionary (die jij uit je hoofd kent) aan te pas moet komen zijn per definitie geen goede grappen. Het is niet anders. Verzin een andere!

  Paranormalen zuipen niet, die drinken eikeltjesthee, bietensapjes bij volle maan geperst en eens per jaar, op hun verjaardag, een glaasje prik met ginsengwortel. Ken jij eigenlijk wel paranormalen, dsr, iedereen weet dit toch?

 10. APD kent z’n klassiekers niet en maakt DSR’s dus het slachtoffer van zijn bekrompenheid. Mag. En ’t is nog een morele overwinning voor DSR ook*milde glimlachicoon*

 11. Eens gegoogled, geen urban dictionary hoor. Waar die APD het toch allemaal vandaan haalt…*zucht*

 12. ‘foto’s zijn van eigen makelij, dat lijkt me nogal een verschil’

  Och, om nou te zeggen dat je er zoveel mee opschiet te weten dat APD mobiele toiletten fotografeert als hobby…

 13. Urban dictionary beschrijft het treffend: Tardis=Someone who is a bigger retard than you initially thought (elke gelijkenis met bestaande personen of discussies is toeval). It is a colourful descriptive word for someone, usually with negative connotations against the person in question, though also acceptable as an informal term of endearment for close friends with a matching sense of humour. Can be used in place of most alternative mid to high-end insults.
  Weer eens iets anders dan hypocriet, aandachtsorgeltje, grafdansende farizeeer en de smalende glimlachiconen. Echt een woord voor dsr! 🙂

 14. Sorry Apie, de n zit naast de b op mijn toetsenbord, vandaar.

  Luv, bij de buren hebben ze het over het eten van rauw vlees. Heb je al heimwee?

 15. @APD
  Dacht dat jij weer aan ’t werk moest? *milde glimlschicoon*

  Enfin, als jij iets googled duikt dus meteen het wereldwoordenboek voor vieze en schunnige begrippen op. Bij DSR verschijnt er bij ‘Tardis’ iets over Doctor Who. Zal wel met het surfgedrag te maken hebben… *milde glimlachicoon*

 16. ’t valt wel op dat APD wel erg schelderig is de laatste tijd. Onaangenaam.

  Enfin, DSR neemt er nota van en je zult het wel merken bij een dikke megaboycot van een weken, ergens in augustus.

 17. @Bertje: Nee, heimwee vanwege een recept met rauw vlees heb ik niet, hooguit heimwee naar een aantal achtergebleven (= niet meeverhuisd naar Apies kwaliteitsblog) reageerders.

  Het valt me trouwens op dat lummel vroegâh vaak een vegetarisch, of zelfs veganistisch recept op zijn blog dan wel drasties zette, en de laatste tijd erg bloeddorstig is, zoals met krabben die levend de poten uitgetrokken moeten worden. Zo’n beetje net na een aflevering van DWDD (bekend?) waarin dat soort praktijken werden gepropageerd en waarop ik via twitter een aantal kritische noten heb gegeven. Voor die noten had ik graag die van de betrokken heren gebruikt, maar dat moet nog eventjes wachten.

  @DSR: Miep=L, begrijpelijke vergissing; zie mijn reactie daarvóór – I rest my case.

  @Apie: De Tardis is echt wel onderdeel van algemene ontwikkeling, hoor. Belangrijk onderdeel van ons cultureel erfgoed (‘ons’ is in dit geval de mensheid). Ik moet in deze DSR gelijk geven. Palmam qui meruit ferat, of zo.

 18. Dat telefoonnummer erbij vind ik wel intrigerend. Verder zal het mij aan m’n reet roesten.

 19. PS DSR: die ouwe winnende kop op drasties was er een van mij. Ik ben dol op hergebruik.

  Megaboycot van x-aantal weken in augustus? Dat is dus het moment van DSRs all-in vakantiepakket-in-de-aanbieding van een prijsvechter, inclusief all-you-can-eat buffetten met polonaise na. Veel plezier alvast.

 20. Maar desondanks doe ik nog een poginkje:

  When (the) shit hits the fan, all hell will break loose

 21. Luv, de krabbenpoten uittrekken en ze de hersens inslaan was een reactie op een artikel in de nrc, waar ik tegenwoordig vaak verkeer vanwege de aanwezigheid van een ouwe vriend van mij. Vanavond zoete panneNkoekjes op lummel

 22. Bertje, denk je dat een vegetariër het eten van rauw vlees erger vindt dan het eten van gebakken of gekookt vlees?
  Zelf ben ik bang voor levende koeien. Anders scheurde ik met mijn blote tanden de biefstuk van hun kont af.

 23. Omdat je het zo benadrukt. En ook dat je bang bent voor levende koeien. Wie is er dan bang voor dooie koeien? Duh!

  Luvje, je hebt gelijk, de winnende kop is inmiddels langsgekomen. Gefeliciteerd!

  Maar mensen mogen blijven inzenden, variant Heer Rozenwater dus. Niet dat akelige meteen beslissen en dan niet meer terug en hijgerig de puntjes opnoteren. Wij zijn hier flexibel, wij zijn hier relaxed, en als er nog een winnend kopje bijkomt dan wordt ook die met prijzen overladen.

 24. Ad, wat let je om het eens te bellen? Ze schijnen goed te zijn. Je ziet ze overal in Maine, vooral naast de clam shacks (die met die gigagefrituurde mosselen; als je de mossel vindt dan win je een prijs, net la galette des rois maar dan met seafood).

  Image and video hosting by TinyPic

 25. goh , wat een viezige dingen allemaal, niet echt een haute cuisine, zoals we gewend zijn hier op deze exquize site. Friet is van nature okee en altijd lekker. Raw food, ja dat hebben we allemaal gezien en waar dat toe leidt, moeders die onder curatele worden gesteld.

  Zelfs de altijd keurige Ad Hok laat zich gaan en laat zich de reet roesten. Mense toch!

  Ik herinner mij een heel vies recept uit Canada, als ik me niet vergis

 26. Jeuj! Zomaar onbedoeld koppie gewonnen! Dank Apie!

  PS: we rekenen straks af?

 27. @Apie ‘Ze schijnen goed te zijn’ – wie: die Stop-N-Go’s? Vooral naast de clam shacks zodat die gigamossel vlotjes door kan kruipen?

 28. @Klare Taal 20.05: Het hangt in de lucht, denk ik. Ik zag net een DWDD-aflevering met Heleen van Royen over haar nieuwe selfiesboek. Zie de ophef op twitter.

 29. Ja Luvienna, die hokjes schijnen goed te zijn, je kunt ze huren, daar is ook dat telefoonnummer voor. Ik heb het net even gebeld. Ter algemene orientatie. Heleen van Royen zou daar ook heel goed mooie foto’s in kunnen maken.

 30. Ja Apie dat was Jurk, ongelooflijk, zo smerig.

  Luvienna, Ja die Heleen, mooie vrouw maar knettergek, je zult haar kind maar wezen.

  ik doe dit maar in een bericht van wege de technische

 31. Ja jammer he, Luvienna, dat pawi niet over haar schaduw kan heenspringen. Lummel en Afzender komen hier toch ook zo af en toe een geurvlaggetje achter laten? Is het nou echt zo erg hier, dat je hier niet gezien wil worden? Merkwaardig. En we vonden elkaar nog kei-aardig ook in het echt. Nou ja, misschien heeft de chaperon het haar verboden. Ik heb dat wel vaker, de mannen verbieden hun vrouw om aardig tegen mij te doen. Moet ik mee leven. Maar als ik vrouw was, dan zou ik me dat niet laten zeggen. Dan zou ik juist uit baldadigheid keiveel kusjesiconen en zo gaan plaatsen. Gewoon als daad van onafhankelijkheid. Gewoon een soort van: chaperon je kunt me wat. Ik ben een vrouw van de wereld. Jij, chaperon, hebt mij helemaal niets te verbieden.

 32. Klare taal heeft nog altijd technische problemen. Wat erg. Maar ik kan er niks aan doen. Lappen voor een nieuwe computer voor deze sympathieke reageerster, daar kan ik een Facebook crowd funding actie voor starten. Maar da’s al. Ik doe het pas als Klare taal dat goed vindt, en zich niet opgelaten voelt.

  Ik vind die Heleen helegaar niet zo’n mooie vrouw. Gewoon, aangenaam, niks mis mee, maar niet bijzonder. Ligt dat aan mij?

 33. @Klare Taal Ja, als zoon of dochter, vooral in de puberteit, lijkt me een moeder hebben als Heleentje de hel in het kwadraat. Geen idee of ze kinderen heeft, trouwens.

  @Apie over chaperon: dat moet het geweest zijn, Apie, dat pawi hier niet komt. Heel begrijpelijke reactie van chaperon, natuurlijk. Maar hij heeft het vast niet verboden, hij heeft het natuurlijk vriedelijk verzocht, met redenen omkleed. Of misschien is het toch pawi’s eigen beslissing geweest. Zelfbescherming. Ook heel begrijpelijk.

  Heleen mooi of niet mooi, ik weet het niet. Ze is zeker niet lelijk, maar ze heeft ook niet iets echt bijzonders, vind ik – gedrag even daargelaten.

  Wat is de mening van de andere reageerders?

 34. lieve mensen, ik hoef helemaal geen nieuwe laptop, ons huis moet minder…minder…laptop .
  de Chaperon, wat dat dan ook moge zijn is een pathologische verzamelaar , dus ik laat het hierbij.
  I rest my case en grijp mijn kans zolang het nog kan.

 35. Ik word nou toch nieuwsgierig (wat je zegt, het hangt in de lucht): wat voor recept was dat dan, Klare Taal @20.05?

 36. Je maakt je faam van haarscherp meisje weer waar, Luvienna. Keigoed van pawi eigenlijk, dat ze zo tegen haar gevoelens, tegen haar passie, tegen alles dat ze is in kan gaan. Alleen maar om de controle te behouden en de rust in haar leven. Want dat is ontegenzeggelijk zo, vraag het mijn exen maar, als je met apie gaat, dan ben je nog niet jarig, dat vergeet je niet meer, dat tekent je voor de rest van je leven, in heel goede zin, dat spreekt.

  Je oproep om over Heleen te gaan oordelen heb ik zojuist een zetje gegeven door de titel (tijdelijk) te veranderen. Ze verdient het, ze is kei-interessant en het is dat ze geen potlood heeft, anders zou ze die ook nog gaan venten.

 37. Luvienna , dat recept dat kon ik nauwelijks met droge ogen volgen en was zo vunzig vies, ongelooflijk.
  Apie kan dat met zijn researchteam heel goed achterhalen , was Jurk in Quebec.

 38. Heleen vent alles uit. De meestbesproken foto die in DWDD voorbij kwam al gezien? Ik vind haar slim en handig; ze durft alles, doet waar ze zin in heeft en verdient er nog goed geld mee ook. En ze heeft ook een mooie bips. Over de ‘voorbips’ -prachtige, voor zichzelf sprekende discrete term die ik voorbij heb horen komen – laat ik me liever niet uit vanwege ongewenste associaties. ‘Royen’ met één o, trouwens.

  Wat pawi’s wijze beslissing en je exen betreft: you spoiled them for other men. Tja, het is niet anders.

 39. Klare Taal, je maakt het tantalizing spannend. Was het iets met bedorven vis, a la hoe-heet-het-ook-alweer uit Scandinavie?

 40. Haha, potlood. Ideetje voor Heleen, een heleentje met een (echt) potlood. Mooi symbolisch. Heleen, lees je mee?

 41. Luvienna, ja die wilde ik kiesheidshalve niet plaatsen. Maar als een reageerder, en nota bene een vrouwelijke reageerster erom vraagt, dan doe ik het wel, want dan kan ik niet van gnuiven beschuldigd worden, dan is het uitwisselen van plaatjes om daarmee een maatschappelijk fenomeen te duiden. Nou, hier komt ze in volle glorie, ik vind er zelve, nogmaals, niet zo heel erg veel aan. Ze mag. Ik word er niet warm noch koud van, en ik ben een liefhebber, dus dan moet je het als vrouw wel bont maken hoor *knipoog icoon*

  Het recept van jammerende jurk kan ik driftig googelend niet vinden, we hebben wat trefwoorden nodig, Klare taal, welke ingredienten, welk tijdstip, wat het bij de buren of op het mooie kookblog van lummel?

 42. ‘Reserveer nu een portable gloryhole voor uw tuinfeest!’

 43. De chaperon kan, maar vooral wil, het Pawi niet verbieden om hiet te reageren als ze dat wil.

  Pawi is een vrouw van een zeldzame onbuigzaamheid, die zich aan haar eigen stelregels houdt, hoe onnavolgbaar die soms ook kunnen zijn.

 44. ‘… en krijg er een gratis heleentje* bij’

  een ‘helentje’ is na het roemruchte optreden van Heleentje de naam voor een selfie a la Heleen. Volgt u het nog?

 45. @Apie

  1. Ik vroeg niet om die foto te plaatsen maar of iemand hem gezien had.
  2, Dit is niet die foto. Even doorgoogelen.

 46. Wat zeg ik? Ik zou alle heleentjes zo willen inruilen voor slechts een (zegge: 1) woord van pawi, hier, ergens in een reactieveld, dat ik gewoon weet dat ze aan me denkt.

 47. @DSR 21.33 hoe weet je dat alles zo goed? Inside information?

  21.35 Gelukkig *pfoei*

 48. @Apie 21.37
  Volgens mij is er maar één Heleen, maar ik snap wat je bedoelt en ik voel je pijn. Weet je? Ik denk dat pawi hier wel stilletjes (niet stiekem) meekijkt met een omfloerst gevoel van weemoed over wat had kunnen zijn.

  @21.38
  Ik geef je deze trefwoorden: voorbips en maandelijks. Daar zul je het mee moeten doen. Kijk anders op twitter onder #dwdd. De commentaren vliegen je om de oren en er zit vast ook een fotootje van het heleentje bij.

 49. Apie, het was een soort Kapsalon, als je weet wat dat is, maar dan nog veel erger.

 50. Ja, ik heb het inmiddels gevonden, heb een printscrientje overwogen, maar wil het toch kiesheidshalve niet op mijn site plaatsen. Noch de tampon noch het spermadruppeltje. Next! *tja kijk icoontje*

 51. IEW!!! Klare Taal! Dit herinner ik me vagelijk, was om misselijk van te worden, maar het fijne weet ik er niet meer van, ik ga voor je googelen *walg ik wil het niet vinden icoontje*

 52. @L
  Gewoon een inschatting. DSR heeft P&C immers ook in levende lijve ontmoet.

 53. Kom kom, slettebakje gaat mij persoonlijk wat ver, want ik ken haar niet, en je moet niet alles geloven wat je in de media leest. Het kan waar zijn. Het kan ook niet waar zijn. En mocht het waar zijn (slettebakje gedefinieerd als een vrouwspersoon die het met een bepaald aantal personen heeft gedaan en nog doet) wat dan nog? Wat is het equivalent van de slettenbak voor een man? Geile hengst? Voor sommigen is dat een erenaam. Ik bedoel maar. Niet van dat benauwde hoor, ieder moet maar doen met zijn lichaam wat hij of zij prettig vindt, zolang daar een ander geen schade mee wordt gedaan. Vind ik dus.

 54. Nou dat is haar geuzennaam: Slettebakje, professioneel en topsie. Graag overal bloot en selfie , mooi haar kinderen zijn daar trots op , blij met zo’n lekker stuk als moeder

 55. Ach kijk, Klare taal, dat wist ik dan weer niet. Ik weet eigenlijk niets van het bakje. En dat blijft ook wel zo denk ik. Ik ga nog wel even de wiki nalezen of ik iets essentieels heb gemist. Uit het hoofd herinner ik me alleen een affaire met een Amsterdamse PvdA-wethouder o.i.d. Maar ook dat is een klok zonder klepel. Voor 49 jaar ziet ze er idd heel goed uit, maar ook da’s niet uniek, d’r zijn bosjes prachtige vrouwen, zelfs van boven de 50.

  By the way, ik heb tamelijk veel recepten van jammerende jurk gevonden, veel behoorlijk vies en ranzig, maar dat ligt aan het continent, maar het recept waar jij op doelt heb ik denk ik nog niet. Ik laat het rusten, ik kom nl iedere keer weer op heel ouwe stukken bij de buren oud, die zo (qua layout) mismaakt op die site staan dat het pijn doet.

 56. Goed, ik weet inmiddels heel veel over zowel Heleen als Rob Oudkerk. Met name de laatste heeft een wikipedia-lemma aan zijn broek gekregen dat er niet om liegt. Heeft hij vast niet zelf aan meegewerkt. En merkwaardig genoeg is die van Heleen niet echt actueel, het laatste TV optreden in DWDD is van 2008. Dus zo ijdel is ze ook weer niet mensen. Of wikipedia is niet meer wat het geweest is. Vroeger werd dat bijgewerkt terwijl het nieuws zich aan het voltrekken was.

 57. Ik heb nog nooit een boek van Heleen gelezen. Iemand hier wel? Was het wat?

 58. ‘Slaap lekker, Klaartje’ klinkt heel lief, maar als kop boven dit plaatje ook vilein. Maar het zal goed bedoeld zijn.

  Ik nomineer Bertje, met: ‘Geen heimwee naar drasties’ – al dan niet afgesloten met een vraagteken.

 59. ‘k vind ’t maar een rotkop.

  HvR heeft ’t trouwens nog aangelegd met de vriend van haar dochter. Wat ’n huushollege….

 60. Neen, Luvienna, ik heb nog nooit een boek van haar gelezen en denk dat ook niet te gaan doen. Je nominatie van Bertje’s kop is schaterlachend verworpen.

  @dsr, wat is dat toch een bekrompen gedachtengang. Mevrouw is nog een lekker ding en vindt zichzelf nog een lekker ding. Die vriend vond dat kennelijk ook. Voor haar dochter was het jammer, maar op langere termijn heeft mams haar veel ellende bespaard. Such is life. Competitie, survival of the lekkertjes. Als iedereen jouw seksuele moraal had, dan waren we snel uitgestorven en liepen d’r ook keiveel chagrijnige mensen rond.

  Qua kop: nee mensen, deze wordt het niet definitief. De all-you-can-eat kop kan zomaar weer terugkomen. En we speuren door, op een gegeven moment, dat kan best in de pruimentijd zijn, dat weet je nooit met koppen – we hebben Henks inzendingen bijvoorbeeld nog niet gehad, ook Kees en Indra zijn nog stil, om over Ilona maar te zwijgen – dan komt die megakop d’r op te staan. Ik verkneukel me al. Wat jullie?

 61. Luv @6:24
  Keigoeie kop, al zeg ik het zelf. Maar ja, geen kans bij Apie….. Blogbazen houden elkaar de hand boven het hoofd.

 62. @APD
  Dacht dat jij zo behept was met de evolutie, survival etc? Daar is weinig van te merken als je zo’n ouwe droogschoot voorrang geeft over een jonge deerne in de vruchtbare kracht van haar leven.

  En dan is er ook nog Het Fatsoen. Jij hebt er kenenlijk niks mee, vindt dat bekrompen, maar DSR zou je gezicht wel eens willen zien als je vader een leuk vriendinnetje van je had afgepikt.

 63. Bertje: live with it! En met hand boven het hoofd houden heeft het uiteraard niks te maken, van geen van beide kanten.

  DSR, man oh man, wat lees je toch slecht en wat denk je toch eendimensionaal. Ik geef niemand voorrang, nergens, ik zeg alleen dat het zou kunnen dat de oude droogschoot nog een lekkerdje gevonden wordt en dat dat mag. Man oh man.

  Ook je opmerking over mijn vader slaat zo gruwelijk de plank mis dat ik hier als een vis naar adem zit te snakken. Ik zeg nergens dat de dochter van Heleen een leuk gezicht had moeten trekken toen het gebeurde. Nergens! Ik heb het over wat wij er (als publiek, samenleving) van moeten vinden. Bovendien heb ik het over de langere termijn. Als de eerste chagrijn over het afgepakte vriendje weg is beseft het kind vermoedelijk dat ze beter af is zonder het neukventje, want als je vreemd gaat met de moeder van je vriendinnetje dan lijkt me de relatie geen lang leven beschoren. Hoewel het vriendinnetje gaandeweg wel meer op haar moeder gaat lijken, dat dan weer wel maar dat zul je ook wel niet snappen. *had ik nog maar zo’n booskijk icoontje met van die wenkbrauwen icoontje*

 64. Snap niet waar je je boos om maakt, anders dat je nu eenmaal slecht tegen tegenspraak kunt.

  Kennelijk een teer punt geraakt *milde glimlachicoon*. Werktheorie: je vader heeft ooit je vriendinnetje afgepakt en om daarmee om te kunnen gaan, heb je jezelf wijsgemaakt dat zoiets maar doodnormaal is. Bourgois sofisme, dat is het en niks anders.

  Waarom, en DSR vindt ’t werkelijk onaangenaam worden, moet tegenwoordig ieder antwoord worden ingeleid met een beschimpende beschouwing over DSR’s vermeende domheid etc. Je lijkt erop aan te sturen DSR uit discussies te willen weren.

  Zeg het maar gewoon als dat de bedoeling is.

 65. Anders dan JdW op Drasties laat APD wel duidelijk zijn persoonlijke voorkeuren voor een bepaalde reageerder(ina) de kopkeuze bepalen.

 66. Tja, als je niet eens je eigen naam kunt schrijven, dan kom je automatisch in de moderatiebak, da’s om ongeletterden te weren, dus dat ik je er weer uit hebt gehaald duidt op goede wil.

 67. Drie a vier keer in de moderatie is toch geen toeval meer?

 68. Iemand die zonder goede reden (bv. haterij etc) in de moderatie komt er weer uitvissen is standaard-service, geen ‘goede wil’.

  DSR’s naam is zoals hij die schrijft, daar gaat APD toch niet over?

 69. Vadermans, je heet toch schrijvenDe rechter, of zie ik dat verkeerd? Mijn moderatiefilter heeft je er feilloos als verdacht uit gehaald. Hiep hiep hoera voor het filter, die krijgt vanavond extra brokjes.

 70. Nee schrijvene rechter, daar gaat APD niet over, maar het filter vindt het verdacht als iemand een naam gebruikt die maar op een of enkele letters afwijkt van die van een bestaande reageerder. Zelflerend slaat hij daar eerst op aan, maar daarna niet meer. Jaja, had iedereen maar zo’n sophisticated dingetje, het kostte een centje, maar ik ben er keiblij mee. Jij niet. Mag. Je zou het kunnen waarderen dat ook jij hiermee bescherm wordt, voor niemendal, maar nee, zetteren en euren het houdt niet op.

 71. Vandaag maar eens met een d-tje minder, dat mag toch wel in het Vrije Westen? Een driftkikkerig filter, net als z’n baas. En de ploerten laat ie gewoon door.

 72. Dat bedoelt DSR nou: betrokken bij het blog als hij is, reageert hij in geval van te vinnige moderatie en dat wordt dan afgedaan als etteren en zeuren (want dat bedoelde je toch?).

  Zelf-moderatie is niet je sterkte kant, vaderman.

 73. Als ik zetteren en euren schrijf dan bedoel ik ook zetteren en euren. Waar jij het over hebt dat werpe ik ver van me af.

  Kom jongen, bedaar eens wat, ga maar eens braaf kijken of er al een nieuw ikje is. Krijg je vanavond misschien ook een brokje.

 74. Hummus

  Tijdens een vriendenweekend willen wij, vriendinnen met aanhang uit Den Haag en Rotterdam bij onze vrienden in Friesland gaan barbecuen.

  Daar hoort hummus bij.

  Een paar vrienden gaan naar de plaatselijke supermarkt. Geen hummus. Bij de volgende supermarkt besluiten ze het te vragen. Het supermarktpersoneel overlegt met elkaar.

  „Hij weet wat het is”, zegt er een, „maar we hebben het niet.”

  Anouk Hagenvoort

 75. Vrienden dus. Vier keer in zo’n kort stukje, waarvan drie keer in een zin *bareuh*.

  De middenstand wordt als nooit tevoren bespot, dit keer langs ethnische lijnen. *bareuh*.

  Dit schreeuwt om een treffende herschrijving.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 76. @ Bertje 11.00

  Nou, je hebt het gezien, Bertje, mijn zeer terechte nominatie is schaterlachend verworpen.

  Ik krijg een déjà vu…

 77. @L
  Zit je daar nog steeds over te mokken? Beschaftig je liever met het Ik-je.

  Jij lijkt me trouwens ook wel zo’n hummus-type.

 78. Zouden Anouk en haar vrienden gecontroleerd hebben wat de supermarktpersoneelsleden denken dat het is? Voor hetzelfde geld hebben ze even snel gegoogled, een DSRretje gedaan (=tikfout) en de definitie van ‘humbug’ gekregen.

 79. Kreeg ek lestens ’n koppel stadse kaak’lwiev’n in m’n stallegien waor a’k mien eiers en zolte reuzelstengels op zoer verkoope, en die moss’n mit alle geweld humus hebb’n.

  Ek zegge van, tot oen dienst daames, dat giet per baale van 25 kiloo, ek zal d’r iene vull’n van onderop de compostbulte. De worms stoan d’r dekke in.

  En toe zee dat iene wief dat ’t umme platgetrapte arwten mit ’n lookien gunk en ek zegge van, ek weete niet wat a’j bedoel’n en ek hebbe ’t ok niet. En a’j now niet van mien arf opkrass’n, loat ek de zwien’n los. Dat d’r grootien veur aap holl’n, wat drommel!

 80. Zo’n keerl in ’n jurke kan gewoon op de tillevisie en ek mude in de modderoasiege?!

 81. @DSR

  Veelzeggend dat je direct weet waar ik een déjà vu van had. In plaats van je zogenaamd te verbazen zou je beter ter harte kunnen nemen dat je wat voorzichtiger moet schaterlachen. Althans, bij het verwerpen van iets.

  En ja, ik ben een liefhebber van (goeie) hummus en andere mediterrane lekkernijen.

 82. Is dit nou het koppendraadje of het ikjesdraadje? Nou ja, vooruit dan maar:

  Steeds meer chemie tussen weggebruikers

 83. De kop is erop vooruitgegaan.

  ‘lekkernijen’ is trouwens een vreselijk Ik-jes-huisvrouwenproza-zemelwoord.

 84. @ de schrijvene rechter, 13.04
  hartelijk dank, maar het ikje hoort eigenlijk op ‘ het gouden kalf’.

 85. Grappig en mooi dit alles, Apie overstijgt zichzelf, en gelukkig heeft die pleepagina een nieuw hoofd.

 86. D’r zijn zeker mooie bij, maar we houden het vooralsnog op die van Indra. Inzenden kan echter nog tot sint juttemis.

 87. Het lijkt erop dat die van Indra het definitief gewonnen heeft. Maar weer eens in de oude doos kijken voor een nieuwe. En de bos bloemen is onderweg, Indra, een heerlijk geurende ruiker!

 88. Off Topic:

  We zijn allemaal wel eens dom en onbeholpen
  Zeggen iets stoms.
  Achterbaks eigenlijk.
  Als we er niet stil bij staan.
  Zou niemand het te weten komen.
  Denk je dat de rest anders is dan jij?
  Bijna niemand ziet je.
  Je fietst er langs heen.

  Je zit op een terras.
  Maar je zit daar mooi alleen.
  Iedereen besteed evenveel aandacht aan jou.
  Als jij aan hen en hoe goed denk je hen te kennen?
  Of denk je alleen maar aan je eigen belang en hun billen?
  Verdeel je de wereld in mannen en vrouwen?
  Of in jong en oud?
  Rijk en arm?
  Geleerd of verleerd?
  Je dacht dat iedereen je zag, dat ze op je lette.
  Maar niets is minder waar, je was een bijna nul voor hen.
  Niemand heeft je geregistreerd, niemand mee naar huis genomen,
  Vanuit de tram of lopend over het plein.
  Dus je kunt gerust ademhalen.
  Je mag er zijn.
  Je heb nergens last van.
  Sta fier overeind.
  Dat had je nooit gedacht?
  Dat het kan. Dat het er tijd voor is.

  Hamer op die liefde.

  De zelfrealisatie is een solide frame. De hoop een stevige trapper (De hoop wat steviger trapper). Het asfalt, oud, behoud het goede; zonder koe geen mensenmelk, zwicht niet voor oplichting.

  Ik ben hier geboren maar ik ben niet inheems. In mij zit iedereen. Ook zij die dood zijn of geestelijk achtergesteld. De zee stroomt door mijn aderen. De maan is mijn derde oog.
  De aarde spatte onder mijn wielen toen ik van de weg afweek.
  O, Aarde, wat ben je mooi.
  Ik plooide mijn rimpels weg en ik fronste weg in het wild.
  Zij kwam mij tegenmoet en zij keek mij heel strak aan.
  De natuur om mij heen genoot van dit samenspel. Nou, dan weet je het wel.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: