Wie heeft er iets te fileren voor DSR? (20)

De Schrijvende Rechter“Om te kunnen fileren zal er toch wel een graatje in moeten zitten. We hebben het de laatste tijd echter met gebakken weekdieren moeten doen. Daar maakt DSR z’n mesje niet aan vuil.” Bij deze hartekreet van internetgrootmeester De Schrijvende Rechter (DSR) kan toch niemand rustig verder blijven surfen?

De man publiceert sinds jaar en dag zijn beroemde Eindoordelen met een hoofdletter Ei over de “ikjes” met een kleine letter i en hij is werkelijk waar grandioos in vorm de laatste tijd. De ikjes echter worden tenenkrommender en -krommer. Zo kan het niet veel langer duren.

Maar het einde is in zicht. Er moeten nu echt betere ikjes komen en wel snel.

Sure, deze anekdotes worden nog altijd aangeleverd door lezers van de NRC. En of course, in het reactieveld hieronder blijven ze verschijnen zodra een reageer- of -uurder het gevalletje plakt, meestal rond een uur of 14 in den middag. En no doubt about it, dat blijft echt nog wel even het sein voor DSR om van leer te trekken tegen zo’n beetje iedereen, te beginnen met de ongelukkige ikjesschrijver (m/v). Maar het einde is in zicht. Er moeten nu echt betere ikjes komen en wel snel.

Anders gaan we pareltjes missen als “Vriend uit Amerika, tante uit Marokko …’t klinkt interessant maar wat doet ‘t er toe als het verder in het verhaal niet meer van pas komt?” en het prachtige “Je zou er wel iets tijdloos in kunnen zien, van overgrootmoeders die geloofden in het mannetje van de radio en die hun haar kamden als de telefoon ging, tot het verhaal van vandaag. Maar het zemelige ‘kijk het oudje nog eens goed maar net niet helemaal bij de tijd zijn’ verpest ‘t.” 

rennend rook boekDe edelachtbare reaguurder ging onlangs zelfs op de beschouwende toer met een verhandeling over het boek en diens lezer. “Met sommige boeken”, aldus DSR, “heeft een mens een innige verbondendheid, een wederzijdse bestemming. Dat de tussenkomst van een boekhandelaar nodig is om beiden samen te brengen doet daar niet aan af. Je zou zelfs volkomen in je recht staan zo’n boek te stelen, mocht de boekhandelaar onverhoopt weigeren het te verkopen.” 

En zo is het!!! Ben je toch bijna geneigd om uit te roepen van boven je tablet, je mobieltje of je retrolaptop?

Goed, scrol nu naar beneden en hoop dat het goed komt. Zeg ook rustig wat het ikje van de dag bij uzelve losmaakt. Puike Eindoordelen van vroeger blijven forever gearchiveerd en te raadplegen voor ieder die dat maar wil en wie is dat niet? Doe het nou maar. Ze verdienen het. Echt.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

169 gedachten over “Wie heeft er iets te fileren voor DSR? (20)”

 1. Reistijd

  Ik neem in Amerika de Amtraktrein van Portland naar Seattle.

  De reis duurt normaal drie en een half uur, maar na drie uur komt de conducteur met volgend bericht:

  „Dames en heren, zo meteen komen we met vijfentwintig minuten voorsprong aan in Seattle. Mocht u bezwaar hebben tegen deze vroege aankomst, bel dan gerust gratis naar onze klantendienst op 1-800-872-7245.”

  Ben van den Bogerd

  Like

 2. Ja die heb ik ook weleens genomen. Reizen met de trein in de USA is ver-schrik-ke-lijk. Alleen de heel armen en een paar onwetende toeristen doen het. Materiaal uit de jaren veertig, heel, heel, heel erg. Waarin een groot land klein kan zijn. En dat allemaal ter grote joepie van de vliegmaatschappijen (de gemiddelde Amerikaan hopt op de plane als ware het een streekbus) en de olieboeren (wij hoeven de lezertjes niets over den Amerikaansche auto’s te vertellen). Driewerf brr. Maar wat ik zeggen wilde: wat is er zo grappig, interessant, leuk aan de melding van de conducteur? Een glimlachje bij de aanwezige medepassagiers, oleh, maar naar de krant sturen? Het plaatsen? Ons er mee vermoeien? Man oh man. *boos kijk icoontje*

  Like

 3. Ja, zo gaan die dingen in Amerika -een land waar de inzender is (gewees)t, weten we nu. Er is daar een zekere opvating van het begrip ‘service’. Hier kennen we dat niet zo, dan lopen we naar de krant.

  Logisch trouwens, die mededeling, stel je voor dat je nog een half uur op een koud station moeten wachten. Heeft de inzender nog even gebeld, om te zien hoe men had gereageerd? Dat was pas interessant geweest. En had het nummer onthouden, of later opgezocht?

  Maar al met al vast een zeer wetenwaardig Ik-je, aangezien de doorsnee-bekommernissen van de NRC-lezers voornamelijk winkelpersoneel en obers betreffen.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)
  .

  Like

 4. Zit APD nu op de Amerikanen te brommen omdat ze binnenlandse vluchten nemen?

  Neem hij soms n Europe ook de trein van Frankrijk naar Athene oid?

  Like

 5. Ja, DSR, heb je dat niet onthouden? De meeste bijdragen van ons Apie worden geschreven vanuit de eersteklas coupé van een internationale trein.

  Like

 6. In Europa, schrijvende rechter, hebben we high speed treinen, waar ik zoals bekend regelmatig in zit en mijn mooie blogbijdragen, waaronder open ingezonden brieven aan webbeheerders, maar ook duimpjes en andere dingen fabriceer. Athene is vakantie, dus dat mag per vliegtuig.

  Like

 7. Grappig dat de treinomroeper het heeft over ‘bezwaar’ in plaats van over ‘klacht’. Als er iemand bezwaar maakt, vraagt hij de machinist dan om zo langzaam te rijden dat die 25 minuten te vroeg ongedaan gemaakt worden?

  Like

 8. Luvienna, ik denk niet dat de man Nederlands sprak, dat is een dichterlijke vrijheid van Ben. We zullen het dus nooit weten. Complaint, concern, meer likely is het dat de man popiejopie als ze daar zijn (anderen zeggen onbeschoft en grof) iets heeft geknauwd als “if you don’t like that feel free to call etc.” Het sarcasme zal ervan af hebben gedropen over de eigen werkgever, die in 99% van de gevallen de trein niet op tijd laat aankomen, of zelfs helemaal niet.

  Waarom dit keer een half uur te vroeg? De machinist is vast per ongeluk een station voorbij gereden. Niemand merkte het, want de trein was op Ben na vrijwel leeg, of bevolkt door ongeletterden. En op dat station stond ook niemand te wachten.

  Like

 9. In Europa, Apiedapie, hebben we ee verre van dekkend high-speedspoorwegennet. Mocht je ooit voor je werk naar Athene moeten dan wenst DSR je alvast veel sterkte.

  En high-speedttreinen zijn wat betreft prijs geen alternatief voor het vliegtuig. Geen enkele redden dus om de Amerikanen de maat te nemen.

  Werk of vakantie maakt, of hoort toch niet uit te maken? Voor het milieu maakt dat geen verschil. Maar als APD op vakantie is, dan gaan kennelijk de remmen los en mag alles.

  Like

 10. Vijfentwintig minuten voorsprong! Op wie eigenlijk? Leuk dat ze er in “Amerika” een race van maken.

  Like

 11. Correcties en aanvullingen
  Koningin Elizabeth
  In de recensie Prins Harry en de veteranen (20 mei, p. C5) staat dat de Queen Mum ook twittert. De Britse koningin-moeder Elizabeth overleed echter in 2002 op 101-jarige leeftijd. Bedoeld wordt haar dochter, de regerende koningin Elizabeth II (88), wier woordvoerders twitteren onder de naam @BritishMonarchy.
  Ikje
  De auteur van het Ikje Zelfportret (16 mei, p. 20) is niet Anouk Hagenvoort, maar Emmelie van den Wall Bake.

  bron: nrc van 22/5

  Like

 12. Ik reed in Australie in de auto van Sydney naar Melbourne.
  Sydney kon zijn wagen wel een weekje missen.

  Like

 13. Europa

  In mijn lessen probeer ik bij stemgerechtigde leerlingen interesse op te wekken voor de Europese Verkiezingen. Hoewel het hen eigenlijk „niet boeit”, luisteren ze wel en nemen sommigen enthousiast deel aan de discussies. Gaandeweg de lessen zie ik bij een aantal meer begrip en belangstelling ontstaan.

  Aangenaam verrast ben ik, twee dagen voor de verkiezingen, als een leerling vertelt dat ze toch maar eens op zoek is gegaan naar haar stemkaart. Waarop ze er direct aan toevoegt: „Toen ik mijn moeder ernaar vroeg, zei ze dat ze die al lang had weggegooid.”

  Liesbeth Coenen

  Like

 14. Belangrijk hoor, die Europese verkiezingen, maar om dat nu met hoofdletter te schrijven als ware het een sacrament….

  Voor de rest een keurige, bijna steriele vertelling. Gepast-actueel en laten we hopen dat ’t hiertoe beperkt blijft.

  Wel, met alle respect, zo voegt DSR er enigszins schijnheilig en tegenstrijdig aan vooraf, een domme doos van een moeder. De democratie is nog niet wat ’t zou kunnen zijn. *zucht*
  Eindoordeel: 6+ (zegge: zesplus)

  Like

 15. @Apie, dat geldt ook voor jouw commentaar op dit Ikje!

  @Rechtertje
  Ik heb gebruik gemaakt van mijn recht om niet te stemmen. Met goede redenen. In sommige krantensites las ik dat mensen van mening zijn dat stemmen een plicht is. Die begrijpen volgens mijn niet wat democratie betekent, maar dat begrijp ik dan ook weer, want die democratie van ons is zodanig uitgehold dat ze nauwelijks nog enige inhoud heeft. Ik hoop wel dat de Partij voor de Dieren haar zeteltje krijgt. Niet dat het een bal uitmaakt, maar voor die mensen is het wel aardig.

  Like

 16. @K
  Een, in zeker in Europees verband, waardige keuze. De heffe des volks voelt feilloos aan dat er fundamenteel schort aan het Europese democratische model en blijft massaal thuis.

  Een sterker signaal is nauwelijks denkbaar, maar helaas wordt eea niet vertaald in de uitslag. Dat zou anders moeten: 37% van de Nederlanders stemt voor het EP, dan ook 37% van het aantal zetels gevuld; de rest blijft leeg. Hetzelfde systeem voor Nederlandse verkiezingen.

  Dat zal de hoogmogenden waarschijnlijk wel motiveren tekst en uitleg te geven in plaats van de zielloze, feitelijk onjuiste campagnepraatjes waar we ook de laatste tijd weer op zijn vergast.

  DSR heeft vorige week al per brief gestemd. Zijn stem lag in handen van de posterijen. Zijn partijtje heeft helaas geen zetel gehaald, maar wie weet bij de volgende Kamerverkiezingen…

  Like

 17. De heffe des volks gaat niet stemmen omdat het hem/haar voor geen meter boeit. Da’s best, maar dan ook geen geklaag of tandengeknars over ‘Brussel’.

  @Keessie
  Aardig van je dat je voor die aardige Dierenmensen hoopt dat ze een zeteltje krijgen. Het ziet er naar uit dat dat nog gaat gebeuren ook.

  Like

 18. @L
  En het boeit de heffe des volks niet, omdat er iets fundamenteel schort aan het Europese democratische model.

  Je redenering over ‘niet stemmen. niet zeuren’ gaat grotendeels op voor nationale en lokale politiek, maar op Europees niveau ligt het toch net iets anders.

  Like

 19. @Luv, ik denk dat het de niet-stemmers in overgrote meerderheid wél boeit (net als mijn persoontje), maar dat ze haarfijn aanvoelen dat ze voor de kat haar kut zouden stemmen en zodoende een ondemocratisch neoliberaal project legitimeren. Het doet me denken aan het leerlingenparlement dat ik in mijn tijd effectief heb bestreden: dat ging slechts over de koffieautomaat, niet over de dingen die er werkelijk toe deden. Zich laten gebruiken als stemvee lijkt misschien wel heel chique en betrokken maar is het natuurlijk niet. Burgemeesters in oorlogstijd moesten uiteindelijk ook precies doen wat de bezetter wilde.

  Wie beweert dat wie zich niet naar het systeem voegt geen recht van spreken heeft, maakt zich schuldig aan Noord-Koreaanse staatsopvattingen. Gelukkig is het ook weer niet zó erg gesteld in onze westerse schijndemocratie, waar het kapitaal bepaalt en zijn slippendragers de politici betaalt.

  Hoe weet je trouwens dat die “Dierenmensen” allemaal zo aardig zijn? Hadden ze niet onlangs hooglopende persoonlijke vetes lopen die omwille van het voortbestaan van het partijtje maar met de mantel der zwijgzaamheid bedekt zijn? Het zijn maar gewone mensen, geen dieren (die je nog wel aardig kunt noemen, omdat ze bij hoge uitzondering onaardig gedrag vertonen).

  Ik stem overigens voor het voorstel van ons Rechtertje.

  Like

 20. @K
  Het Europees project niet alleen neoliberaal, ook de linkserikken spreken een woordje mee.

  Maar uiteindelijk gaat het niet om links of rechts, maar om de vraag wat er op Europees niveau moet worden geregeld en hoe. En daarover lopen de meningen zoveel binnen de linkse als rechtse kampen behoorlijk over uiteen.

  Het Europees Parlement heeft overigens zijn nut, maar in de huidige vorm niet als pan-Europees democratisch instituut. Democratische legitimatie kan ook ontleend worden aan Europese Raad van staatshoofden en regeringsleiders en de Raad van Ministers, die immers bestaan uit politici met een veel breder gesteund nationaal mandaat. En die las puntje bij paaltje komt doorgaans het laatste woord hebben.

  Maar dan zou het helpen als men daar eerlijk en doorzichtig over is en niet in Brussel het een en in de hoofdsteden het ander zegt. *vergramschapte blik-icoon*

  En alleen wezens met moreel besef kunnen al dan niet als ‘aardig’ worden aangemerkt en dus kun je dieren niet aardig noemen.

  Like

 21. @K
  Keessie, enerzijds is DSR benieuwd naar wat er achter een dergelijke uitspraak steekt, die impliceert dat dieren met rede begiftigd zouden zijn, maar hij houdt ’t om een: ‘we spreken elkaar nader wanneer jij voor lijk ligt en de kat je opvreet’.

  Like

 22. Toch een interesssante gedachte van Keesschie, eerlijk is eerlijk.

  Wanneer je een momentje meegaat in zijn gedachte dat dieren morel besef hwbben, zelfs meer dan een mens, dan zou daaruit volgen dat dieren ook verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor immorele daden.

  En in dat geval had ik graag vernomen wat er onder de sharia met een stelende slang moet gebeuren.

  Like

 23. Het meest treurige beeld van Europa kreeg ik bij de vertoning van Guy Verhofstad en Hans van Baalen die daar op het Maydanplein in Kiev demonstreerden en het volk toejuichten en steun beloofden. Ongelooflijk demagogisch , een stelletje dronkelappen was er niks bij.

  D66, de partij die veel gewonnen heeft trekt samen met de VVD op in de Alde met Verhofstad aan het roer.
  Nou dan staat ons wat te wachten, D66 is volkomen pro-federaal en bereid alles in te leveren voor dit ideaal, zelfs de pensioenenpot, alles voor de multinationals en de Wientjes van Europa.

  Like


 24. Trouw en overspeligheid

  Op het Koningsplein in Amsterdam zie ik dat boekhandel Scheltema weer open is, na het Polare-debacle.
  Ik ben jarenlang ontrouw geweest omdat ik verleid werd door het gemak (van onder meer bestellen op internet).
  Als ik binnenloop ervaar ik onmiddellijk de sfeer van boeken, literatuur, het neuzen langs de kasten, alles wat ik uit pure luiheid kwijt was. Ik heb een arm vol boeken bij de kassa.
  „Ik kom mijn schuldgevoel afkopen,” zeg ik tegen de vrouw die achter de kassa staat, „voor mijn jarenlang overspelig gedrag.”
  „Daarom heb ik een hond genomen,” antwoordt zij, „altijd even trouw. Maar ja, hij leest niet”
  Cora Duin

  Like

 25. Een overdenk-ikje. *Zuchtenswaardig* maar binnen zijn beklagenswaardig genre een dragelijk exemplaar. Maar toch, deze uitwisseling van bedachtigheden kan DSR niet bekoren, al is is hij blij met elke steun voor de Traditionele Boekhandel.

  Het gebruik van haakjes in de tweede zin is ook al niet fraai.
  Eindoordeel: 5 (zegge: vijf)

  Like

 26. @Apiedapie, die Cora Duin refereert met haar overspelig gedrag aan het ontrouw zijn aan de boekhandel. En die andere vrouw bij de kassa gebruikt overspelig in de originele betekenis. Ze had dus ook kunnen zeggen (maar ja, dan wordt het een wat onfris Ikje) “Maar ja, hij stinkt altijd zo uit zijn bek.”

  Like

 27. Ik denk dat Cora hier een misverstand-ikje heeft neergepend.
  De “vrouw achter de kassa” denkt dat Cora haar echtgeno(o)t(e) [ja, Bertje is goed bij de tijd] wil overstelpen met boeken om haar overspeligheid af te kopen. Daarom voegt ze toe dat haar hond niet leest. Dus bij die hond zul je met iets anders moeten aankomen, lekkere kluiven of zo.
  Hahaha.

  Like

 28. DSR heeft ‘Maduro’ maar weer eens en minnetje gegeven.
  Geen aanwinst, die jongen.

  Van een misverstand lijkt trouwens geen sprake. De boekverkoopster is gewoon enigszins bijdehant, al komt ze eerder over als een kattenvrouwtje.

  Like

 29. Zou de titel een toespeling zijn op werken als ‘Pride and prejudice’, ‘Misdaad en straf’ etc.?

  Like

 30. Dank Maduro en Vreugdeloze Bertje, de pointe schemert nu door, maar het lachmoment is nog niet doorgebroken. Het “daarom heb ik een hond genomen” is me nog altijd een raadsel, in welke uitleg dan ook, wat heeft een hond te maken met een overspelige echtgenoot (m/v)? En als het een remedie is tegen een overspelige echtgenoot (de vrouw heeft wellicht een vechscheiding achter de rug, en besloot toen: aan mijn lijf geen nieuwe man, maar wel een hond), dan is de laatste zin ” .. die leest niet ..” uiterst verwarrend, tenzij zij nu haar hond met een ander heeft bedrogen. Kortom, tja, enfin, lamaargaan het is zaterdagavond, de dansschoentjes moeten weer opgepoetst.

  Like

 31. @Apie en Rechtertje

  Dieren zijn wel degelijk met rede begiftigd, zij het in mindere mate dan mensen (hoewel het verschil in sommige gevallen verwaarloosbaar is). Dat die rede of intelligentie bij dieren beperkt is, wil niet zeggen dat ze er niet is. Apen die overbodig geweld gebruiken zijn daar inderdaad verantwoordelijk voor te stellen. Dit zou in het dierenrecht kunnen worden opgenomen. Er moet echter altijd gekeken worden naar de factor toerekeningsvatbaarheid, net zoals in het mensenrecht. Want bijv. herdershonden die huishouden onder een kudde brave schapen doen dat omdat ze doorgefokt zijn door mensen. Die laatsten zijn dan ook de werkelijke schuldigen aan zulke wandaden. Want het zit al in het woord herdershond dat zo’n dier het hulpje is van de herder en handelt in het belang van de kudde. Mijn eigen hond heeft trouwens wel eens geprobeerd om een verdwaald eendenkuiken terug bij de moeder te brengen. Dat is aardigheid gebaseerd op moreel besef en een zekere mate van intelligentie. Het lukte haar niet, zodat wij het diertje geheel onbeschadigd uit haar bek hebben genomen en ergens in het riet hebben geplaatst, in de hoop dat moedereend in staat zou zijn om het beestje weer onder haar hoede te nemen.

  Like

 32. Dat vrouwen weinig gevoel voor humor hebben, blijkt wel overduidelijk uit dit ikje. Ondanks diverse pogingen tot exegese, blijft het een gezochte en volkomen mislukte grap. Ik deel de visie van vreugdeloze bertje, dat de kassadame heeft begrepen, dat haar klant daadwerkelijk vreemd is gegaan en haar partner wil paaien met een stapeltje boeken. Haar reactie slaat echter nergens op, want de hond van de cassiere is trouw, zoals zij zelf beweert, en er hoeft derhalve niets te worden verzoend, noch met boeken, noch met kluiven. Maar misschien kan Cora wel goed koken.

  Like

 33. Gottegot, Dsr kan z’n naam beter veranderen in De Schrijvende Prinses op de Erwt, man man man. Eerst lopen miepen (haha: Miepen!) over het gebrek aan graat en het teveel aan weekdier – krijgt meneer/mevrouw een keer een botje toegeworpen, gaattie inenen nuffig lopen te doen.
  Geen echte vent die Dsr, geen ballen.
  Nee, dan Mopperkont (neem daar een voorbeeld aan) met z’n geniale, humoristische etc. : ‘but can she cook?’

  Like

 34. @K
  Je bent DSR er ene. Het valt in ieder geval nog mee dat je de dieren, naast moreel beseft, niet meer rede toekent dan mensen.

  Of je maakt er gewoon een dolletje van, zoals dat niet nader beschreven ‘dierenrecht’ van je suggereert. Misschien kun jij, ondanks dat je slechts gymnasium hebt, wel de eerste hoogleraar worden?

  ‘Maduro’ kan er kennelijk niet tegen als ie een minnetje krijgt. Wat een misbaar maakt die jongen dan. *misprijzende glimlachicoon*

  Like

 35. ‘Maduro’s’ vervelende stijltje en steenkolenengels wijzen trouwens in de richting van Pimms.

  Like

 36. DRS (@18:27) krijgt van mij een (voorlopig) plusduimpje ter aanmoediging.

  Ogenschijnlijk heeft hij het neerduimpjeshitsen afgezworen en beperkt zich nu tot het (nodeloos) weergeven van zijn eigen duimgedrag. Dat is een positieve ontwikkeling. Proficiat!

  Like

 37. @Rechtertje
  Een bijzonder hoogleraarschap zou ik niet afwijzen. Er zou een eredoctoraatje aan vooraf kunnen gaan, zodat jouw academische moraal geen knauw krijgt.

  Like

 38. @U
  Elke stemverklaring van DSR is een impliciete aanmoediging tot navolging

  @K
  Eredoctoraatjes zijn de pest voor de wetenschap, maar voor jouw vakgebied daarom juist de te gepaster.

  Je zult wel een kamer moeten delen met de hoogleraren voor alchemie en astrologie. Wie weet wat daar nog voor moois uit wordt kruisbestoven.

  Like

 39. @K
  DSR verklaart zich verder bereid om aan je vakgroep te worden toegevoegd als onderzoeker met dierenrecht en godsdienst als specialisatie.

  Voorbeelden van mogelijke artikelen:
  – de canonisatie van voorbeeldige huisdieren, inclusief de heikele vraag of deze ook kunnen worden aanbeden
  -de eerdergenoemde toepassing van de sharia op zondige beesten
  -vrijheid van onderwijs en en dan niet gemengde protestants-christelijk onderwijs voor honden en katten.

  Like

 40. De geschiedenis van het dier lijkt me een meer gepast onderwerp voor jou Rechtertje. Dan zit je ook in ene in de hoek waar de geschied’wetenschap’ thuishoort: tussen de astrologie en de alchemie.

  Like

 41. Heerlijk vandaag weer een academische reactie op een gewoon ikje.
  Academici, doctorandi en de echte doctor gaan weer vol aan de slag en sluiten aan bij de wijze lessen van Kees en de geleerde Bertje uit het geliefde België, dat vandaag weer mooie verkiezingen heeft gewonnen.

  Like

 42. @Luvienna, ik zou het je niet kunnen zeggen, anders dan mijn nickname wellicht doet vermoeden ben ik geen aap. De vraag is uiteraard: wat is moraal, wat is moreel gedrag. In experimenten wordt dit doorgaans verward met “zonder direct eigenbelang/nut” handelen, Waarbij de onderzoekers er gemakshalve van uitgaan dat zij weten wat voor het dier in kwestie eigenbelang/nut is.

  Like

 43. Bij het geitenwollensokkengedeelte van het reageerderschap is de wens weer eens de vader van de gedachte.

  En dat natuurlijk van andermans geld, dat spreekt voor zich.

  Like

 44. Klare taal @ 21:39

  Hebben we een echte doctor in de zaal? Ik brand van nieuwsgierigheid. Wie dan? Vertel, vertel!

  En waarom blijf jij als doctorandus in de Franse Letteren de discussie vanaf de zijlijn volgen? Laat je horen!

  Like

 45. Je zult toch maar, zoals Dsr, behept zijn met het paranoia-virus: nee amice, ik ben geen Pim, of welk troebel bruin gebied in Dsr’s hersenen nou weer actief is.

  Like

 46. Typisch zoals M. in de verdediging schiet, terwijl DSR slechts op een overeenkomst tussen twee zeurspoken wijst. *milde glinlachicoon*

  Like

 47. Inderdaad – zoals te verwachten sloeg de gedachtenwisseling over het Europese gebeuren zo lat als een dubbeltje. We zullen het met luchtigheid moeten doen, te beginnen met de inleiding van het aankomende Ik-jes-topic.

  Like

 48. DSR, wil je je deze week tooien met een nieuwe nickname, DE, of is het een foutje? In het laatste geval corrigeer ik het graag voor je, eenmalig, daarna moet je het zelf weer correct doen.

  Like

 49. Wat APD gelijk heeft. Nieuwe Ik-jes, meer luchtigheid, te beginnen met de intro tot het aankomende nieuwe topic. Het EU-gebeuren is iets dat, om een bescheiden poging na, niet besteed is aan de meeste reageerders, behalve om cliches te debiteren. Mag.

  Like

 50. Pardon APD, DSR prutste een beetje, hetgeen werd gefaciliteerd door het invulformulier en verergerd door dat kroosgroene achtergrondkleurtje. Hij is en blijft DSR ten volle.

  Like

 51. Is goed, is inmiddels gecorrigeerd, want zo zijn we hier wel, klantgericht en, hoe zal ik het zeggen, aardig! De nieuwe introductie komt eraan, stipt om 13h00, voor de 21e keer alweer. Wat een precisie mensen, wat een zorgvuldigheid. Wat heerlijk ook om hier te mogen komen. Dank jullie wel, aardig om dat eens te horen.

  Like

 52. Als je dat nou eens in een echokamer zegt, dan hoor je het misschien wel vaker.

  En twee plusjes? Heb je eindelijk het systeem gekraakt?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.