Zo kabbelt het leven voort … (28)

stof…en over niet al te lange tijd liggen we in ons graf tot stof te vergaan.” Heer Rozenwater was in topvorm vorige week. Het ene bon mot na het andere, de ene diepe levenswijsheid nog dieper dan de andere strooide hij met zijn gouden pennetje op de site.  En wij daar maar van profiteren, ja, dat heb je op apiedapie.com. Het amuseert niet alleen, het verrijkt. Voor noppes. Helegaar.

“Een ding is zeker, aju paraplu moet je niet te lichtvaardig gebruiken.”

“Een ding is zeker, aju paraplu moet je niet te lichtvaardig gebruiken. Laat dat de les zijn die we hier met zijn allen geleerd hebben, ” concludeerde Rozenwater op een gegeven moment. Het klinkt zo simpel mensen, maar je moet het wel even beseffen, even je eigen mallemolentje van dat gekke leventje van je stopzetten, die helikopterview pakken en het durven en willen opschrijven.  Dat doet Roos. Keiblij zijn we met hem.

En passant beoordelen de reageerders ook nogeens de ikjes. U kent ze wel, die anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC, Ze verschijnen in het reactieveld hieronder, elke dag vanaf een uur of twee. Maar veel te genieten viel er niet vorige week.

“…  o-o-o, wat is het een droevenis, van de eerste tot en met de laatste letter.”

Dat kwam doordat, aldus De Schrijvende Rechter, “de komkommertijd bij de Ik-jes van januari t/m december duurt.” Hij bleef zich tot vreugde van vooral Kees toch van zijn loodzware taak kwijten de gedrochten van een rechtvaardig Eindoordeel te voorzien. ” …  o-o-o, wat is het een droevenis, van de eerste tot en met de laatste letter.” Ook Letterzetter begint de smaak te pakken te krijgen. We noteerden een haarscherpe deconstructie van een ikje van zijn hand en zelfs een heus eigen hikje. Het duurt niet lang, zo is de algemeen heersende verwachting,  voordat dit aanstormend talent zijn eerste introquootje gaat scoren.

aju parapluMaar de apiedapie community had het vooral over andere dingen, zoals het weer. Indra dichtte vanaf haar vakantieadres een “Denkend aan thuis zien wij eindeloze buien traag over onze hoofden gaan ..” en Kees de Jongen stak haar een hart onder de riem met de uitroep “Na Rozenwater komt zonneschijn!” Met tien (schrijve 10) stemmen was deze reactie goed voor de Duimpjesbokaal, gefeliciteerd Kees!

Er was sowieso veel compassie voor elkaar. Maduro liet weten dat hij in de hulpverleningssector gewerkt heeft en daardoor op de hoogte is van de noden van de eenzamen en alleenstaanden. Het was dus terecht dat deze kanjer er met het 100e-reactievaantje vandoor ging.

Hem zal zeker de hartekreet niet zijn ontgaan van expat Riverside Blues, die ons vanuit de verre Filippijnen  toeriep: “Ik wil in Holland blijven. Op de Schoorsteen bij Mien.”

Oh, denkt u hier nog eventjes om? De verheffing van quotes door ze in het intro op te nemen betekent in het algemeen geen waardering of instemming met het gebodene, maar betekent dat ze opvielen, dat kan in positieve of negatieve zin zijn (mededeling van het blogbeheer).

Verder was het Heer Rozenwater die met zijn kwalitatief hoogstaande plaatjeskeuze voor de meest opmerkelijke reacties zorgde.

dood gaan we allemaalHoogtepunten werden ingeluid door nevenstaande  plaat van twee dampende tennisters uit de tijd dat alles nog mocht. “Dood gaan we allemaal” zond Apiedapie in, door velen als de beste gezien. Game, setch, match kwam van Letterzetter, ook niet onverdienstelijk. Mopperkont associeerde er lustig op los met zijn “Eenzaam avontuur“, zoals bekend een verwijzing naar het epos over lesbische liefde van Anna Blaman. En uiteindelijk ging Luvienna er vandoor met het winnende “Baal jij ook zo van dat gebrek aan opbergruimte voor je sigaretten in je badpak?” Van mooi via grappig en onbegrijpelijk naar absurd; alle tinten, alle kleurschakeringen van den humor en het menselijk leven komen op dit blog aan de orde. Wat is dat toch prettig.

Klep dichtEen andere fraaie plaat was het portret van Ruby May, dat, uiteraard zou je bijna zeggen, een ware stortvloed aan kopsuggesties teweeg bracht. De beste vonden wij die van MopperkontVerrassende ontknoping“.

Het  Mooie Moppie Muziek werd als vanouds door DJ Mopper aangedragen, een paar dames zonder plug, mooi om te zien, mooi om te horen.

unpluggedNou, dat waren ze dan, de highlights van vorige week . Het is nu hoog tijd om naar beneden te scrollen en op zoek te gaan naar verse aanvoer van heerlijkheden van de apiedapie crew.  Zeg ook rustig wat het ikje van de dag of een opmerking van deze of gene bij uzelve losmaakt, voor u het weet bent u zelf een actief deelnemer, de drempel is keilaag.

Alle Ikjesdiscussies van vroeger blijven te raadplegen voor ieder die dat maar wil. Oranjegevoelens kunt u deze week niet meer kwijt.

De foto in de header is zoals zo vaak weer eens van eigen makelij, (c) 2014 APDP. Een oever, een rivier, een stad, een streek, een land waar de blogbaas significante dingen heeft meegemaakt.  

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

113 gedachten over ““Zo kabbelt het leven voort … (28)”

 1. Nou, eigenlijk is dat helemaal niet waar hoor, dat ik in de hulpverleningsindustrie heb gewerkt. Ik riep maar wat. En het wordt ook meteen geloofd door bijvoorbeeld dsr. Maar ja, dit is internet, geloof niet alles wat je leest.

  Like

 2. Maduro toch! Jij jokkebrok! Ik zal het voor deze ene keer laten staan, het nieuwe intro zit er toch al aan te komen, maar jongen jongen jongen toch, wat kun jij geloofwaardig liegen. Kan van pas komen in het dagelijkse leven. Ben je getrouwd?

  Like

 3. DSR heeft gereageerd op de al dan niet theoretische gedachte dat M. in de hulpverlening zou hebben gewerkt.

  Hij heeft zich niet beziggehouden met de vraag of M. al dan niet de waarheid sprak. Dat is in het geval van M. immers niet interessant.

  Like

 4. Nou ja, wat kan die Maduro geloofwaardig liegen zeg, ik ben er ook met boter en suiker ingestonken. Niet zo maar alles geloven wat je op internet leest, dat is de waarschuwing.

  De week is weer begonnen en we kijken allemaal reikhalzend uit naar Apie’s intro maar lieve mensen, laten we niet al hoge verwachtingen hebben. De wishy-washy week die we achter de rug hebben zal hem weinig tot geen inspiratie hebben opgeleverd. Ik verwacht een slap intro maar Apie is een duivelskunstenaar dus je weet nooit.

  Like

 5. Ja Roos, het was een woelige vervelende week, vooral buiten de site, en dat drukt de stemming toch. De intro is ok, niet slap, gewoon een degelijk werkstukje, maar zonder nieuwe gekke knotse dingen. Het gaat over mopperkont op de fiets, het geloof, en er is, voorzover ik kan nagaan, de primeur van een DSR die een Duimpjesbokaal wint. Hulde aan zijn familie en kennissen, ze hebben hun duimpjes blauw zitten duimen vorige week. Enfin, heden om 13h00 wordt de intro zoals de vorige 28 malen live geschakeld. Laten we hopen dat de week wat prettiger wordt, maar daar heb ik eigenlijk een hard hoofd in.

  Like

 6. Ja, jullie zijn e wel ingestonken.

  HR kon nog wel eens gelijk hebben met zijn voorspellingen over de kop. Maar dat komt ook omdat APD kennelijk volhardt in zijn beslissing om het DSR-centrisme aan de kant te schuiven.

  Dat lijdt, zoals we vorige week hebben kunnen lezen (en zien aan het minimale aantal reacties op de intro) tot geforceerd-bloedeloze schrijfsel.

  Maar enfin, wie weet. We wachten af.

  Like

 7. De kop, DSR, is al sinds het intro in concept af was – gisteravond laat – te zien op de bekende verzamelplaats. Verder heb ik geen beslissingen genomen, de intro is als vanouds een verzameling van highlights van de eindoordelendraad alhier, met slechts hier en daar een ondeugend uitstapje, maar da’s al. Het aantal reacties was opnieuw ver boven de 100, mijn waarde, dus niet slecht. De tijden dat het er soms wel 200 of 300 waren hadden niets met de kwaliteit van het intro te maken (ja nu zeg ik eens een keer “het” intro, om te kijken hoe dat klinkt), maar met gehakketak tussen reageerders, ofwel, wellicht amusant of juist irritant om te lezen, maar niks met ikjes van doen hebbende.

  Like

 8. Even over het vertelde verhaal.
  Ik heriiner me in dit geval, in Nrc de rubriek Mijn Dagboek, van deze week.
  Dr J Zijlstra, destijds president DNB, vertelt wat hij deze week voor memorabele zaken heeft onthouden, opgeschreven. Hij vertelt over zo’n 7 of zijn het 8 vergaderingen , die hij bijwoont. De laatste dag gaat hij naar de vergadering van.., de eerste vergadering die week , die hij niet voorzit.

  Ik ga naar ’n poppentheater voorstelling, vooraf presenteren 2 poppenspelers zich. Ze kruioen de aardbol in, de voorstelling begint. maar al snel voel je , dit kan niet door 2 man? Ik word gefopt. Wat is dit?

  Aan het eind van de voorstelling, applaus, en dan..kruipt poppenspelr 3 uit de aardbol, Jongens, klaterend applaus voor jullie, knap gedaan.

  Ik vind dat je wel je positie zou moeten definieren, als je je verhaak verteld?

  Like

 9. @APD
  DSR had zich inderdaad alleen op de kop gebaseerd, en op hetgeen je tijdens de gedechtenwisseling vorige week in het midden hebt gebracht.

  Overigens doelde DSR niet op het het totale aantal reacties maar op het aantal specifieke reacties nav van je intro van vorige week. Afgezien van DSR was het pover. Welgeteld 0 (zegge: nul) veren in je reet, als DSR zich niet vergist.

  En dat terwijl je de week ervoor er nog zo sneutjes over klaagde dat je introotje was ondergesneeuwd. *mild-medelijdende glimlachicoon*

  Like

 10. Ik heb Apie vorige een heel kippenhok aan veren in zijn reet gestopt dus DSR kletst weer eens als een kip zonder kop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.