Vrouw gebruikt Kama Sutra in de keuken (33)

Kama Sutra“Ik wil graag dat dunne paarse boekje hebben. Pardon, dat is de Kama Sutra voor de beginnende lezer? Oh, dat kan wel, mijn vrouw gebruikt het in de keuken. Het onderzettertje is gebroken.”

Zo kom je nogeens wat te weten. Het is Riverside Blues’ vrouw (op de foto rechts) waar het hier om gaat.  De ontboezeming kwam vorige week van haar man naar aanleiding van een ikje over boekenkasten waarin de boeken op kleur werden gesorteerd.

Ikjes zijn anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC.  Ze verschijnen hieronder in het reactieveld, elke dag vanaf een uur of twee. En dan gaan de reageerders er op reageren, of op elkaar.  Zo ook vorige week.  Het is evenals het liefdesspel een kwestie van geven en nemen, en vooral ingaan op de ander.  Voelen. Durven. Niet teveel nadenken. Dan komt het vanzelf en is het goed.

Luvienna had er zin in. “Maak het wachtwoord dan ook patatje oorlog, dan heb je die misverstanden niet”,  raadde ze de ober van een kakrestaurant aan die “kreeftensoep” als wachtwoord van de wifi opgaf aan niet-begrijpende gasten die dat gerecht dan ook prompt gingen bestellen.

Potverdikke, die verbijstering kan ik me goed voorstellen! Dat ze daar bij de Dom niet weten dat ‘zijken’ met een korte ei is!

En wat te denken van haar droge reactie op het ikje van Gerrie-Eva Mol-van Kooten, waarin deze beschrijft hoe ze met haar man in de Keulse Dom een folder aantrof met de volgende tekst:  „Geachte gasten, met deze folder geven we U de belangrijkste informatie om zonder gids de Dom te kunnen bezijken.”  Wat Luvienna zei? “Potverdikke, die verbijstering kan ik me goed voorstellen! Dat ze daar bij de Dom niet weten dat ‘zijken’ met een korte ei is!”

keigoedDe Schrijvende Rechter (DSR) was vorige week vooral bezig met andere reageerders en zwengelde een discussie aan over het gebruik van het stopvoorzetsel “kei“. Hij vond dat klinken “als een middelbare scholier anno 1988. ” Hij wenste een reageerster “de racekak toe als je net in de kerk zit “ en ging daarna met vakantie, die dit jaar precies samenvalt met zijn opgespaarde boycotdagen.  Het werd meteen een stuk rustiger op het duimpjesfront. Blogbeheerder en reageerders konden weer reageren zonder angst te hebben voor de “piranha die afschiet op alles dat beweegt op apiedapie.org”.  

duimpjesbokaalHeer Rozenwater merkte op dat de duimpjeszeloot – die standaard elke reactie een duimpje omlaag geeft – een zeer eenzame ziel moet zijn. “Ik ben van de duimpjeszeloot gaan houden, wat een toewijding! Zou hij of zij nog weten waarom hij of zij met het duimpjesdrukken begonnen is? Ik denk het niet, het moet een automatisme geworden zijn.” Treurig feit is dat de Duimpjesbokaal opnieuw niet kan worden uitgereikt vanwege vermoedens over duimfixing. De fraudebestendige reactievaantjes gaan er wel uit. De 100e voor DSR, de 200e voor diens enige fan, Kees de Jongen.

Meedoen? Genieten? Scrol naar beneden en zeg wat het ikje van de dag of een opmerking van deze of gene bij u losmaakt. Voor u het weet bent u zelf een actief deelnemer en staan uw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro. De drempel is laag. Inschrijven of registreren niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. That’s all.  De Ikjesdiscussies van vroeger blijven – voorlopig zonder betaalmuur – te raadplegen voor ieder die dat maar wil. Ook voor ieder die dat niet wil.  Have fun. 

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

156 gedachten over “Vrouw gebruikt Kama Sutra in de keuken (33)”


 1. Omgangsvormen

  Vrijwel dagelijks passeer ik junks en dealers op de Amsterdamse Weesperstraat. De sfeer is soms uitgelaten maar vaak is er gedoe en gescheld.
  Vandaag is de sfeer ontspannen, een junk en een dealer nemen afscheid van elkaar: „Dankjewel”, hoor ik, „en nog een fijne dag verder.”

  Wilma Vloon

 2. Leuk introotje weer, Apie. Zou nog leuker zijn (kan het dan nóg leuker? Ja, dat kan. Net.) als je ‘(foto links)’ zou laten vervallen. (kan nog net, niemand heeft het nog gezien! 😉 )

 3. BTW: Roos en Apie zijn (weer) in sensuele sferen. Zou dat het warme weer zijn? Dat is op mijn locatie non-existent. Of proberen ze het zo weer warm te krijgen?

 4. Allereerst ’n bemoedigend woord voor apiedapie, het Blog zier er Leuk, Kleurig, Uitnodigend uit.
  Lekker Doorgaan.

  Eerder was ik taxi chauffeur in Den haag, nacht dienst.
  De markt vraag & aanbod maakte ik soms van redelijk dichtbij mee.
  Tegen vrijwel dagelijks kan ik echter niet op., dat trek ik niet.
  In mijn tijd ging het hoofdzakelijk om de handel, het geld.
  enige wens over anders dan de handel: Fijne dag?
  Ik zet er mijn vraagteken bij.

 5. Leuke intro weer APD, hoe verzin je het de kamasutra erbij te halen.

  Wonderlijk ikje, normaal hoor je zoiets bij de supermarkt, maar dealen is ook markt en handel en de klant is tevreden dat blijkt

 6. Oke, Apie:
  Een tevreden klant, zoals Klare Taal zegt.
  Die ‘fijne-daggroet’ is voor de junk en ook voor de dealer, maakt niet uit wie dat zei want ze varen er allebei wel bij, welgemeend.
  Het tegenovergestelde van waar ik mee naar huis kon in mijn Toi.

 7. Verdwaal ik even rond op dit mooi en uitdagend vormgegeven blog om op het meldpunt voor Poolse meisjes te stuiten. Tevreden als ik ben met mijn Osdorpse recent kortgeknipte schone kan ik desalniettemin een knipogende glimlach der waardering niet onderdrukken en ga ik niet uit gewoonte maar uit waardering opzoek naar de ‘like’ knop om te zien dat ik dit al eerder heb gedaan. Wat gaat de tijd toch snel, heer Apiedapie! Maar niet snel genoeg, was het maar vast december….

 8. Leuk Ilona, ja die laatste zin van van jou is een klassieker geworden, graag zou ik de hele contekst nog eens willen zien, misschien heeft APD dat in zijn voortreffelijke geheugen.

  Het is zelfs een running gag.

 9. Vrijwel dagelijks bezoek ik de site van apiedapie. De sfeer is soms uitgelaten maar vaak is er gedoe en gescheld.
  Vandaag is de sfeer ontspannen. Dankjewel dsr en nog een fijne vakantie verder.”

 10. Dank je Ilona, keigaaf om in stijl te blijven.
  Ik herinner me het toikje weer, en ga straks rustig alle heerlijke commentaren weer eens lezen.
  Er staan zelfs berichten van 2014 heb ik gezien, het is dus een evergreen, je wordt zelfs beschuldigd van verzinsels wat betreft Ruth,tja dat is nu weer helemaal actueel, vast een zionistisch complot die zijn erg gewild op het moment.

 11. Zonder ons Rechtertje is het wel een heel stuk saaier, dat mag ook gezegd worden. Zijn Eindoordeel is en blijft ongeëvenaard, evenals zijn polemische stijl. Wat men van de inhoud van zijn polemiek ook moge vinden.

 12. Ah, ik link zo juist Ilona, met de aardige contemplatie van de Toko -Mevrouw.
  Daar waar het op Aarde wat warmer is, de Natuur haar Huiswerk doet, ,heel veel mensen bij elkaar zijn. De rest kun je zelf invullen.
  Het water komt in super golfbewegingen op gang, de aardverschuiving, vulkanisme, daar valt niet tegen te beschermen.
  Als het zo ver is, dat je weg moet, evacueer je tijdelijk.
  De huizen dan? Ja, wij zeggen huizen, daar is be”huizing” tot wat plaatwerk soms of ander materiaal; beperkt.
  Natuurlijk , de getalenteerden vinden hun weg op tijd, studie, verblijf elders. ’n Hele grote groep mensen blijft weerloos achter.
  ’n enkeling in NL stelt dan “de netwerken zullen jarenlang nodig hebben deze tsunami te overkomen.”.
  Zo’n zin is ’n belediging voor hen die vooruit willen.
  De ambitieusen , de criminelen ieder is er hier aan gewend.
  We treuren om hen die ons ontvielen, maar de blik is vooral op Morgen gericht, op vandaag al beginnen daarmee.
  Omdat sparen , voor ’n enkeling is weggelegd, is die “fijne dag verder” dat is welgemeend, oprecht. Overmorgen is soms heel ver weg.
  Ook zij , die ondanks de afwezigheid van Natuurrampen , het niet rooien de electriciteit wordt afgesloten, het zit vaak zo dicht op elkaar. Studerende kinderen, man werkloos, Herbalife, netwerk marketing. Heb je wat geld voor me?
  Heb ’n fijne dag, Prima zin, oprecht.

 13. Leuk introotje Apie, met plezier gelezen maar ik mis ons Rechtertje ook wel een beetje. Het is niet anders 😦

 14. Niet direct als kiespijn, maar wel een beetje zoals wanneer je een gaatje of afgebroken stukje kies oid hebt, waar je de hele tijd met je tong aan zit, en de tandarts heeft dat dan verholpen, dat je dan tóch steeds weer zit te voelen: hee, waar is-t-ie nou?

 15. Tja, smaken verschillen. Ik vind het zelf een verademing. Nu klik ik weer met plezier op de site om te kijken wie er wat heeft gezegd. Ruziemaken, negativiteit, zelfs als het voor de grap is, is niet zo mijn ding zeg maar. En als beheerder kun je het niet negeren, je moet en zal reageren, anders wordt het steeds erger. Nee hoor, ik beschouw deze periode ook als mijn vakantie. Lekker zo.

 16. Wijn

  Op het Overwinningsplein in Zuid-Groningen doen veel bejaarden boodschappen.

  Vanmiddag zag ik een statige oude dame in een rolstoel voortgeduwd worden door een kordate vrijwilligster. Het tweetal had zo te zien een paar boodschappen voor mevrouw gedaan. De vrijwilligster vraagt opgewekt, een slijter passerend: „Nog een lekker flesje wijn mee?” De oude dame aarzelt. „Neuh, daar ben ik eigenlijk een beetje tegen geraakt. Daar heb ik als kind al zó veel van gedronken.”

  Liesbeth Völkel

 17. Zuid-Groningen? Is dat een plaats of stadsdeel? of heeft de provincie in het zuiden een plein dat zo bekend is dat er geen plaatsnaam bij hoeft te worden gegeven?

  Wat de reactie van de statige oude dame betreft: dat herken ik helemaal niet; juist omdat ik als kind zoveel wijn heb gedronken, heeft dat zich een vaste plaats veroverd in mijn voedsel- en aanverwanten-innamepatroon.

  Nou zou ik alleen nog willen weten of mevrouw na de aarzeling toch maar overstag is gegaan,

 18. Dit stuk in de HP gaat over het afschaffen van discussiefora op krantensites en niet over margeblogs, maar ik heb een aantal malen hevig instemmend zitten knikken: “Bij deze mijn vraag: wordt het niet tijd om dit gewoon af te schaffen? Cafépraat vertel je beter tijdens cafébezoeken, zoals in de twintigste eeuw; de dronkenschap doet de rest om alles uit te wissen. Niemand die zich iets herinnert en de economie wordt er ook beter van.”

  http://www.hpdetijd.nl/2014-08-19/schaf-discussiefora-op-nieuwssites-gewoon-af/

  Feit is dat we er zo langzamerhand aan lijken te wennen. Wat nu reguliere reageerders en blogbeheerders voor taal uitslaan, was vroeger de taal van trollen. Slippery slope .. en noem het ouderwets, maar ik houd er niet van dus.

 19. Zo zie je maar weer, wijn is hardstikke gezond, je kunt er keioud mee worden. Glaasje op, laat je rijden, wordt zo wel heel letterlijk genomen.

 20. Ik ben allergisch voor censuur en een groot voorstander van vrije meningsuiting, maar schelden en vuile, seksistische, racistische, noem-maar-op-praat uitslaan schaar ik niet onder een mening. Maar ja, waar die grens precies zit blijft een lastig verhaal. Maar a (wo)man’s home is his/her castle’ net zoals zijn/haar website, dus gooi de trollen eraf en sluit de reactiepoorten als je als site-eigenaar vindt dat iemand te ver is gegaan of wanneer je al dat wikken en wegen en modereren zat bent. Of als je om andere redenen een hekel aan een reageerder hebt (gekregen). Wie dat niet bevalt kan elders zijn/haar mening spuien. Of niet natuurlijk.

  Plotsklaps gesloten poorten hebben we vaker meegemaakt.

  En voordat iemand, wie dan ook, me verkeerd begrijpt: ik noem hier niemand een vuilspuiter of trol of soortgelijk (behalve onze huistrol natuurlijk).

 21. Nee plotsklaps en zonder uitleg daar houden we niet van. Ik zal het ruim van tevoren aankondigen. Mooi geformuleerd: ” … wanneer je al dat wikken en wegen en modereren zat bent.“. Dat is het precies en niets anders.

  Censuur is van een heel andere orde. Ieder kan zijn mening overal uiten, dat hoeft niet perse op mijn site, dus of men daar zijn stinkei al dan niet kwijt kan is onbelangrijk voor de vrijheid van meningsuiting in de wereld. We vinden het toch ook geen censuur dat boeken geen ingezonden-rubriekenpagina hebben, dat je bij het Journaal niet kunt inbellen, of dat er geen twitter-commentaar lichtkrant meeloopt onder Zomergasten? Die reacties die gaan echt wel waar ze heen gaan. De regisseur mag zelf uitmaken of hij die reacties wel of niet met zijn produkt meelevert.

 22. Noem jij het dan ook geen censuur als ik bijvoorbeeld in Nederland niet mag zeggen dat Zwarte Piet als zodanig moet verdwijnen, omdat ik het in België wel kan?

 23. Als het uiten van die mening in Nederland strafbaar zou zijn, dan is het uiteraard censuur. Maar als die mening van jou niet achter de omroepster van het Jeugdjournaal wordt geprojecteerd dan is het geen censuur, maar een kwestie van goede smaak.

 24. Strafbaar is een volgende stap, maar ik noem het ook censuur als mogelijkheden om je mening kenbaar te maken worden geblokkeerd.

  Maar nogmaals, de eigenaar van een medium heeft zeggenschap over wat hij wel/niet toelaat. Dus het Jeugdjournaal mag alles wat ze maar wil langs haar ruggetje laten glijden.

 25. Het lijkt me dat je nu je zelf tegenspreekt. Censuur is als mogelijkheden om je mening kenbaar te maken wordt geblokkeerd. Maar het Jeugdjournaal mag het doen. Oftewel: bij censuur gaat het erom wie het doet?

 26. Ik vond de reacties op zomergasten ,op de NRCsite, heel boeiend.
  De meeste waren positief, maar er waren ook mensen die zich ergerden aan de gebeitelde lach , te snel gepraat, of platte uitspraak (wai en zai).
  Dat waren juist de dingen die mij ook irriteerden.
  Ik vind het wel leuk als je dingen van jezelf herkent in reacties op een en ander.

 27. Voor mij was het de boeiendste zomergast die ik heb gezien. Ik heb de volle 3 uur uitgezeten en die waren voorbij voordat ik het merkte.

  Als dat soort externe zaken het enige is waar mensen zich aan ergeren dan was ze dus inderdaad een topgast. Ook twitter, toch niet terughoudend in zijn meningen, was vrijwel unaniem enthousiast.

  Overigens vond ik de glimlach niet gebeiteld maar heel oprecht.

 28. Ik vond het ook kei-boeiend, met name vanwege de verrassende, leerzame fragmenten. Haar constante glimlach stond me tegen, maar was geen reden om de knop om te draaien. Zij zou beter op de radio tot haar recht zijn gekomen, maar ja, dan had je weer andere fragmenten moeten uitkiezen.

  Je ziet dat wel vaker, mensen die per definitie glimlachen, soms zelfs uitbundig, als ze aan het woord zijn. Voor mij is dat een teken van angst.

  Maar wie weet, we kennen haar niet, is haar lach wel oprecht, misschien heeft zij echt lol in alles. Zelfs in de ogen kijken van die kale alpha tegenover haar. gni gni gni icoontje

 29. Ze is ook top, dat zal ik niet ontkennen.
  Er waren ook mensen die “er niet in konden komen” en afhaakten.

  Ik ben heel benieuwd naar de volgende gast David van Reybrouck.

 30. Huiswerk is duidelijk Zomergasten bekijken.
  Moet ik hier doen in ’n internetcafe met ’n zeer sterk signaal geloof ik. zo te lezen, de Moeite waard.
  Er zijn 2 soorten dames: Statig , de anderen.. Herkenbaar aan?
  In het Voorbijgaan, kan ik er weinig mee.
  Niet met de dialoog, niete met de conclusie?
  Wijn geanimeerd , ik probeer toch dagelijks mijn deel mee te pakken.
  Kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.
  Ik mis wat ik gemakshalve Levensvreugde noem. Misschien lees ik niet goed.

 31. Ik ken haar een beetje, voldoende om te weten dat ze oprecht lacht. Tenzij ze altijd bang is, en dat betwijfel ik ten zeerste.

  Van Reybrouck, een echt literair schrijver. En filosoof, en cultuurhistoricus, en archeoloog, lees ik op Wikipedia. Jeetje. Ben benieuwd. De laatste alweer.

 32. He, ik zie nu pas dat een reactie van mij ontbreekt. Was een reactie op Apie 15.47. Wat zei ik daar ook alweer: iets van dat als iedereen ergens kan reageren maar een bepaalde persoon niet of niet meer, dat ik dat dan censuur noem. En dat ik me eerder duidelijker had moeter uitdrukken.

 33. Ja riverside, Zomergasten kijken, via npo.nl, een keigoeie site, ze hebben daar wel een stuk of 12 zenders, inclusief themakanalen, en een gigagroot archief waar je zelfs op omroep kunt zoeken, en dus je eigen tv-avondje kunt samenstellen. Live of achteraf.

 34. Er zit geen ongepubliceerd commentaartje in mijn moderatiebakje, dus het zal ergens anders verloren zijn gegaan. Belangrijker: zie je hoe prettig we vandaag kunnen communiceren? Geven, nemen, een eerdere opmerking verduidelijken, intrekken, zonder te sneren, zonder elkaar “kipje” te noemen, zonder perse gelijk te willen hebben, zo hoort het, zo is het prettig. Vind ik dan weer. Malle vent ben ik toch.

 35. Ik vind je anders behoorlijk gelijkhebberig en moralistisch. Het maakt een bezoek hier er niet aantrekkelijker op. Verder kabbelt het ‘gesprek’ lusteloos voort. Als een verregende dag die besloten wordt door een waterig zonnetje.

 36. Kees, ook voor jou geldt: als je alleen maar hier komt om je negatieve commentaar op de beheerder of een reageerder te ventileren, dat het je volkomen vrij staat om dat op een andere site te doen. Ik zit er niet op te wachten om, bijvoorbeeld zoals nu weer, ineens “gelijkhebberig en moralistisch” genoemd te worden. En al zeker niet om nu weer terug te moeten gaan lezen hoe je erbij komt. Waarschijnlijk heb ik ergens een mening gegeven die je niet bevalt. Ga dan op die mening in, en niet op de persoon, dat zou al een stuk schelen.

  Ik blog niet om telkens maar weer van mensen zoals jij te horen hoe ik ben, wat voor persoon ik ben, hoe ik alles anders zou moeten doen. Ik hoef niet onder een permanente karakterwatch te staan. Daar heb ik mijn vrienden en kennissen in het dagelijkse leven voor. Ik doe dit om stukjes en plaatjes te delen en daarover met deze of gene te babbelen, meer niet.

  Jij zat daar op jouw blog ook niet op te wachten, weet je nog? Jij sloot toen alle reactievelden en wiste zelfs alle eerdere gegeven commentaren op alle artikelen. Over een kabbelende dooie site gesproken …

  Een gesprek waarin mensen naar elkaar luisteren en niet meteen gaan sneren en schelden en beledigen als ze tegenspel krijgen vind jij “lusteloos“. Mag. Ik zit daar niet mee. Dan houd ik kennelijk van lusteloze gesprekken. Weten we dat ook weer. Reageerders die het hier zonder ruziemaken en elkaar de maat nemen niet meer aantrekkelijk vinden worden vanzelf weggeselecteerd neem ik aan. Dus dat probleem zou zich vanzelf moeten oplossen. Ik wacht het met grote vreugde af.

 37. apie
  Maak je toch niet zo druk. Keessie mist zijn grote vriend en weet niets beters te bedenken dan onze geliefde website-beheerder af te zeiken.

  Dit afluister-ikje is wel een dieptepunt in de historie van het luistervinkje spelen. de oude dame is ofwel helemaal van het padje of haar ouders waren destijds geen knip voor de neus waard. In beide gevallen zal het mij aan mijn reet roesten.

 38. Als je het woord afzeiken en/of reet gebruikt in een reactie kom je in de moderatie, jullie zijn gewaarschuwd.

 39. Ik geef mijn mening op grond van je eigen posts. Lees ze na en bezie ze eens met wat meer distantie. Die ellenlange, (zelfbe)klagende reacties. En dan die totaal misplaatste vergelijking met mijn blog, die van een heel andere aard is dan dit deel van jouw blog. Ik wil je karakter niet schetsen, laat ik dan zeggen: vreugdeloos en humorloos gelijkhebberig en moralistisch gedrag. Een en ander, de tirades tegen ons Rechtertje mede in aanmerking genomen, doet me denken aan Drasties. De blogbaas bepaalt. Kan en mag. Maar dan zal ie, op een klein niet nader te kwalificeren groepje na, zijn reageerders en lezers verliezen. De ironie ligt om de hoek.

 40. Het begint er al mee dat mijn vorige reactie in moderatie is geplaatst. Het einde is nabij. Het gaat er hier nu drastisch aan toe.

 41. Toe maar, nu ook nog vreugdeloos en humorloos, Als je bedoelt dat ik sneren en smalen en ruziemaken niet grappig vind, dan beschouw ik het echter als een compliment.

  Over misplaatste vergelijkingen gesproken: de site van de buren is niet aan tirades van de blogbaas ten onder gegaan, maar juist aan zijn afwezigheid en in zijn desinteresse in eigen site en reageerders. Bovendien was en is de man niet gezegend met een al te groot talent voor schrijven en lay-out, en knipte en plakte hij zijn content van overal van het web vandaan, ook nogeens met kleine wijzigingen in tekst en afbeeldingen om ontdekking te voorkomen. Dat ik daar twee levensgrote verschillen te pakken heb, daar zouden vriend en vijand het eigenlijk over eens kunnen zijn. Maar wees gerust, ik maak me geen illusies. Dat is immers het karakter van het soort discussies waar jij zo van houdt: de ander heeft in alles ongelijk. En als hij gelijk lijkt te hebben, dan beginnen we ergens anders over, of zijn we ineens weg.

  Toch benieuwd wat je van dat “kleine niet nader te kwalificeren groepje lezers” vindt (mopperkont, Luvienna, Klare taal, riverside blues en nog zo wat). Die zijn ook saai, moralistisch, lusteloos en humorloos neem ik aan? Die hebben jouw en DSRs superieure smaak niet?

  Als je goed had gelezen, had je gezien dat ik het verliezen van een bepaald soort reageerders op de koop toe neem, zelfs toejuich. Dus wat is nu je punt met die ironie die om de hoek ligt?

 42. Oh Oh , ik wil niet huilen met de wolven in het bos.
  Maar de eerste craquelures dienen zich aan. De splijtzwam is even weg en ja het oproer kraait.

  Posities worden ingenomen en de messen geslepen.
  Benieuwd hoe de vreedzame interimpositie toch nog tot oorlog leidt

 43. Oh Oh, , ik ga niet meehuilen met de wolven in het bos, maar de craquelures zijn begonnen nadat de splijtzwam zijn werk heeft gedaan en met de Noorderzon vertrokken is naar onbekende verten.

  Groot gelijk, vanuit paradijselijke horizonten een knipoogje geven naar miezerige plaatsen vol haat en nijd.

 44. Geen illusies Klare taal, er zijn maar een paar kwaadwillende reageerders nodig om een site aan gort te slaan. Lichte variant: de leuke reageerders keren de site de rug toe, een soort van “bad money drives out the good money” effect, en een neerwaartse spiraal zorgt voor de rest. Zwaardere variant: beheerder moet gaan modereren en blokkeren en bannen, en houdt na verloop van tijd de eer aan zichzelf. Zo is o.a. de ikjesreactiemogelijkheid bij NRC (voormelde Kees speelde hierin ook een rol) en het vrije blogfeest bij de Volkskrant ook ten onder gegaan (hier was het de eeuwige Israel en Palestina reageerdersstrijd). De kranten deden er van alles aan, o.a. met wisselende moderatieploegen en ombudsmannen. Een eenmansblog legt vele malen eerder het loodje, want moet het puur hebben van het plezier van een persoon, en dat is breekbaar.

 45. Nou Kees ik vind wel dat APD gelijk heeft dat hij goed modereert, anders loop je risico op een blog waarop je absoluut niet gezien wilt worden. APD kent jou noch mij persoonlijk en weet dus echt niet wie wij zijn.Het gaat om de bescherming zowel van zijn blog als om onze bescherming.

 46. Ik geef toe de moderatie is wel lang, de ene reactie weerlegt weer de andere, maar ja, niet iedereen heeft betaalde gansjes in dienst.

 47. Dit allemaal gezegd hebbende , lieve APD, hoop ik dat je hier nog een heel lang leven gaat leiden. Met veel commentjes, spekjes en andere snoepjes.

 48. Dank je, Klare taal. Ja, als een site moet gaan modereren dan gaat de lol er snel af. Vaak het begin van het einde. Die voorbeelden kennen we maar al te goed, maar helaas onvermijdelijk. En wat moet dat moet.

 49. Dus jij schaart mij onder de “kwaadwillende reageerders”? Toe maar. En passant schuif je ook nog de oorzaak van moderatie bij NRC/Ikjes mede in mijn schoenen. Wedermaals: toe maar.

  Daar komt bij dat je me woorden in de mond legt. Dat euvel herinner ik me nog uit het verleden. Jammer dat het weer de kop opsteekt. Ik had het niet over het huidige groepje reageerders en lezers, maar over het groepje reageerders en lezers dat nog overblijft als de toon van jouw tirades deze schrille muziek ten gehore blijft brengen. Zonder wie dan ook te kwalificeren. Goed lezen alvorens te beweren is het parool.

  Mijn neutraliteit t.a.v. het gedoe tussen jouw persoontje en ons Rechtertje heb je zonder enige grond de grond ingeboord, omdat ik kritiek op een reactie van jou uitte. En dat, beste Apiedapie, is nu precies de overeenkomst tussen JdW en jou: dat ook jij kritiek niet kan verdragen. We kennen de kwalijke gevolgen van zo’n houding.

 50. Kees , je moet niet zo zeuren,moderatie is nou eenmaal nodig, anders wordt het een chaos en een bende,
  zonder enig overzicht.

  1. “Voormelde Kees speelde hierin ook een rol” Lezen Kees! Een rol. Ook! Niet te ontkennen, zelfs voor jou, is dat jij een van de weinigen was op op de NRC die daar al heel vroeg geband zijn (afgezien van Trolley en consorten). Geblokkeerd. IP-ban. Nou, dan moest je het wel bont maken hoor. Dan moest je heel wat klachten krijgen. Want de NRC webredaktie was eigenlijk behoorlijk passief. Als je geband werd, dan moest je het er wel naar maken. En dat deed je. Je hebt het zelf hier ergens toegegeven. Razend, het bloed onder de nagels vandaan, sommige reageerders gingen helemaal door het lint. Duik nog maar eens in de archieven op nrc.nl, met distantie.
  2. Die “tirades” komen niet vanzelf, die verschijnen, zoals vandaag, als ik jou van repliek moet dienen. Je verstoorde een prettig gesprek, je moest zo nodig aanvallen. Ik leg dan uit waarom ik dat niet prettig vind. Jij noemt dat een tirade, ik noem het met je reageerders in gesprek gaan en aangeven dat ze een grens aan het overschrijden zijn. Voorfase van modereren, voorfase van blokkeren.
  3. Jij neutraal t.o.v. je geliefde rechtertje? Schatericoontje. Je bent zijn meest trouwe fan, je vindt alles geweldig, en van enige kritiek op zijn sneren wil je niet horen. Citaten overbodig, het is all over the place.

  Maar goed, citeer eens een positieve, opbouwende bijdrage van je aan deze site? Eentje waar je niet vreugdeloos en humorloos was? Wat vond je van het ikje? Wat vond je van zomergasten? Geef Roos eens een kopsuggestie? Daar ging het gesprek over. Niet over mij.

 51. Nou, wat een toeval toch. Met Keessie is ook ineens de duimpjeszeloot terug, Keessies reacties krijgen allemaal een onwaarschijnlijk hoog aantal duimpjes up. Gutteguttegut icoontje

 52. Ik neem ook vakantie en vertrek van hier. Ik ben wel goed maar niet gek! Je maakt de Ikjes-afdeling van je eigen site er niet leuker op, om een understatement te gebruiken. Als ik een preek wil horen, ga ik wel naar de kerk, desnoods naar die van ons Rechtertje.

 53. Grinnik icoontje! Jij mag het wel over mij hebben, in niet mis te verstane bewoordingen, maar ik niet over jou. Prettige vakantie, knul. Ga maar lekker lang weg. Er is niemand die je zal missen.

 54. Kees, ’n Welverdiende goede Reis. Rust goed Uit. Als, ja als je ’n wifi tegenkomt, vergeet niet Drasties aan te doen.
  Mailtje aan Lummel & Pawi. De Vrolijkheid, Levenslust, , Kijk tips veel wordt uitgewisseld. Iedereen begrijpt je emotionele banenbrekende horizonten als je zegt: ik ben wel goed maar niet gek,
  Volgens mij moet je naar genoemde Pawi & Lummel. Veel succes, plezier, Levensvreugde.
  Maak de Kuur wel af. Staat geloof ik zo’n 3 maanden voor.
  Als ik Stemmingen & Koersen hier beluister, moet het je lukken.

 55. Bezoek het Huis van de Goede Preek. Meestal gehouden op de Rustdag.
  Dat lijkt makkelijker dan het is.
  De ene Kerk is de Andere niet.
  Ik zou mijn prioriteiten schema, preferentieschema in eerste instantie zeker niet op dsr focussen. Probeer eerst zelfstandig ’n mening te definieren voor je te vroeg naar de discussie groep gaat.
  Er zijn er , die nemen Bandenplak spul mee.
  Er zijn clubs, waar je intern kan. Denk daar niet te lichtvaardig over.
  Welke Preek je ook hoort, het is natuurlijk wel de Bedoeling dat je er iets Goeds van maakt. De Preek om de Preek, ik zet er mijn vraag teken bij.

 56. Laat dit forum niet teloor gaan door wijsneuzigheden, discussies over niemendalletjes, Hoofdletter Producerende Dwazen, roddelaars over De Schrijvende Rechter (oprichter en lid van Bezadigd Gelijk), rondtollende tovenaars of dolende dames!

  Heer Apiedapie, hoewel je mij nog excuses verschuldigd bent, gaat het me aan het hart hoe mensen je blog proberen te torpederen. Maar zelf ga je ook niet vrijuit.

  Je hoofdgast DSR is op vakantie, het siert niemand om hem weg te wensen. Als hij terug is zal hij dat ongetwijfeld kunnen pareren, maar als blogbeheerder zou je dit niet moeten tolereren. en zeker niet moeten promoten cq initiëren.

  Dat er leuke dingen zijn te vertellen over bv zomergasten krijgt mogelijk onvoldoende ruimte omdat die Philipijn het allemaal teveel vindt voor de Gewone Mens. Daar zou je op kunnen sturen, lijkt me.

  Begripvolle groet van iemand die jij hebt geprobeerd belachelijk te maken met pornoplaatjes en vieze praatjes,

  geef er een draai aan!

  P.S. Dit is mijn eerste en laatste reactie op dit blog

 57. Oh sommige “ikjes” zijn wake-up calls?
  Als ik ooit……dan wil ik waarschijnlijk geen kordate Zorg duwer.
  Het is toch zo, dat je zo’n “Duwer” eerst even thuis ’n Kopje dark roast aanbiedt??
  Donderdag de hah-blaadjes op éénmalige Kassa kortingen doorgeplozen, prioriteiten.: Dit is mijn lijstje:
  Als we tegen 4 00 thuis komen, drinken we ons eerste glas rood.
  Crackertje er bij?
  Hebben ze je op de Cursus “Duwer” niet verteld dat je ” Ha Vandaag , leuk dat u er bent”…komt brengen?
  Het “ikje” slaat mij iets te veel door naar de verkeerde kant, zij die weinig Levensvreugde kennen, gaan nu eerst geschiedenisboekjes raadplegen,

 58. Toen ik schreef dat het hier zo stil was bedoelde ik niet dat iedereen rollebollend over de vloer mekaar de tent uit moest vechten.

  Kom jongens, beetje geven en nemen, dat maakt het leven een stuk plezieriger en makkelijker.

 59. Zij, die standvastig zijn in koers, aankondigen, ik ben hier éénmalig. De toonzetting & inhoud zou zo…….is daar ergens plaats voor?.
  Wat is het Unieke van het Geheel? Pawi stelt te reageren op iets. Het is mij volstrekt onduidelijk waar zij op reageert?
  Het kan volgens niet belangrijk zijn, omdat wanneeer je in twee richting verkeer gaat, er groei mogelijk is.
  Pawi snijdt dat intentioneel af. Die houding siert haar. Iemand , wiens bagagedrager geestelijk vol heeft mag dat melden.
  De fut is er uit.
  Wij bevestige, kennis te nemen , met het vaststellen dat Pawi hier Geschiedenis is.
  Wij respecteren dat integraal. Tevens stellen wij vast dat veel Levensvreugde hier, haar zal ontgaan.
  Ziende blind, Horende doof?
  Wij wensen haar op haar gekozen blog Pad veel wijsheid, geschiedenisboekjes.etc.
  De Prachtige Intieme Stelling: Je bent me nog Excuses verschuldigd, is van ’n Inhoudloze Dramatiek, geweldig.
  Het moge Pawi Goed Gaan.
  NIet aangeboden Excuses gaan Loodzwaar Wegen. Zullen veel Vergallen, omdat ze niet worden aangeboden.
  Op haar Grafsteen zal komen, Zij wachtte tevergeefs op Excuus.
  Het Kan Verkeren.
  Laat ons hier & Nu het \Gebodene voor Kennisgeving aannemen., overgaan tot de Orde van de Dag.

 60. Met een luide klap van de deur het pand verlaten, zo doe je dat. De gezapigheid doet weer zijn intrede. Geeft niet, het maakt allemaal niets uit, dood gaan we toch en als de hemel naar beneden valt hebben we allemaal een blauw hoedje.

 61. Ik stel, ik verdedig, dat dit Blog in de Lengte Der Dagen ’n blog is waar 2 Richting verkeer Motto is., uitgangspunt van het Hier Vertoeven moet zijn.
  Pawi ’s ontboezeming “Je bent me excuus verschuldigd, is van ’n Eenrichtingniveau , waar ik niets mee kan.
  Is ze beledigd, u prostitueert mijn gedachtegoed mijn aantrekkelijkheid?
  Durf ’n Eigen Gelijk te Poneren, U heeft Ongelijk.

  De Aangesprokene, Ik ben fout geweest, ik zal u nooit meer in die contekst plaatsen, , Het is mij uit de Pen der Vulgariteit geschoten. Dat gebeurt. Neen, niet Dagelijks, maar het Gebeurt.
  We moeten proberen dat niet meer te doen, dan is er 2 Richtingverkeer?

  IK BEN PAWI, IK WIL EXCUUS.

  Wat vervelend, het was ook de Bedoeling U Pijn te Doen.
  Dat is gebeurd, we moeten verder, het zal niet meer in die context gebeuren.
  Pawi wil excuus. Ik zou wensen, dat iemand die zich zo positioneert, de optie overweegt, dat Oplossing gericht , ’n aardiger, vruchtbaarder route is dan : Het wachten op.

  Beledigd, geprostitueerd? Het kan zo maar, maar Leg uit, meld waarom je teleurgesteld bent.
  Laat dit Blog der Gezapigheid ’n Open Plaats zijn, voor ’n Lach & ’n Traan..

 62. Authentiek

  Op een wandelvakantie in Engeland belanden we elke dag op een ander adresje. Over het algemeen zijn de kamers die voor ons gereserveerd zijn goed verzorgd.

  Zo ook deze, op één ding na: het bed is zo neergezet dat je je hoofd wel aan de balken moet stoten als je er in of uit stapt.

  Als we de volgende dag vertrekken, meld ik dat we onze hoofden meerdere keren gestoten hebben. In eerste instantie kijkt de eigenaresse verbaasd.

  Dan komt er een trotse grijns op haar gezicht: „Ja mooi hè? In jullie kamer zijn de authentieke balken nog te zien!”

  Thea Streng

 63. Een ezel stoot zich in ’t gemeen, geen meerdere keren aan dezelfde authentieke balken.

  Ja natuurlijk staat het bed zo opgesteld dat je je hoofd stoot als je er in of uit stapt – anders had je al die authenticiteit niet eens opgemerkt!

 64. Neen, ’n ervaren hotelkamer verkenner, neen, dat ben ik niet.
  Wel ’n beetje ervaring met van de receptie naar de kamer toe.
  U denkt toch niet dat ik mijn koffer zelf draag?
  Dan het Magisch moment, Hier is mijn Gerief?
  Is er Wifi, doet de WC afvoer het, kan ik mijn 1.90 m enigszins kwijt?
  Precies, ik doe dat waar de kofferdrager nog bij is, die stuurt waar nodig bij.
  Ik maakte mee, dat de Kamer onvoldoende scoorde, ’n andere aangeboden gekregen.
  Het “ikje” straalt iets “authentieks” uit, waar ik best gevoelig voor ben, maar ik hoef toch geen Yoga -achtige beweging , of wat dan ook te maken , om de gestrekte lijn, die mijn postuur maakt tot wat het is, op het bed te krijgen.
  Zo die zin staat. Die wilde ik u niet onthouden. Ja, ’n beetje minder gezwollen kan, maar hij kan net. Vind ik.

 65. Lieve riverside, dank voor de zeer gewaardeerde bijdragen. Mag ik je alleen verzoeken m.b.t. pawi een heel klein beetje te dimmen? Pawi heeft met haar eveneens zeer gewaardeerde bijdrage niet de bedoeling gehad om hier in discussie te treden met jou.

  Het is bovendien iets tussen haar en mij. Ik heb uiteraard met het bewuste plaatje absoluut niet bedoeld haar te kwetsen, het was een lollig bedoeld bijschriftje bij een plaatje. Net zoals ik in het Kama Sutra plaatje voor de gein jouw vrouw presenteer. Blijkbaar heb ik daar een blind spot qua humor, want ik had jou zelf eveneens virtueel gepresenteerd, als zijnde de man links op de foto. Maar Luvienna verzocht me dat weg te halen. Heb ik gedaan zonder het volledig te begrijpen, maar dat zal zoals gezegd een blind spot mijnerzijds zijn. Voor mij is het complete kolder, en duidelijk dat jij dat niet bent. Dus kan het in mijn ogen ook niet beledigend zijn.

  Mijn excuses aan pawi als zij zich door het bedoelde plaatje – zeker buiten de context – in haar eer en waarde voelt aangetast zijn bij deze met volle overtuiging gemaakt.

  Pawi zal op dit blog niet meer reageren, maar ik hoop wel op volgende blogs, ooit eens. Er komen nog zat leuke artikelen en plaatjes waar haar bijdragen zeer welkom zijn, evenals die van lummel, Ilona en Afzender die hier sporadisch verschijnen. Gewoon effe de schone lei, zou zo fijn zijn.

 66. @ Apiedapie, excuses aanvaard. Volgens mij is de lei nu schoon.

  Ik blijf graag meelezen op dit blog, zeker als DSR weer meedoet. Het leukste vind ik om de reacties op het ikje hier te vergelijken met die bij de buren (mijn vaste woon- en verblijfplaats). En natuurlijk de inzendingen op Roos zijn kop.

 67. Oh ik heb de lichtjes conform op dim stand staan.
  Waar ik voor wil gaan, is niet wie wel of niet is beledigd, het gaat me om Apiedapie, je doet daar iets: ik ben “not amused”.
  Je dacht toch niet dat ik maar dan ook 1 (één) moment heb afgevraagd, wat Apiedapie daar neerzet kan niet.
  Verre van dat, in de “flow” van het hier Zijn , gebeurt dat gewoon?
  Nogmaals wat er tussen jou , wie dan ook gebeurt, daar is toch 2 richting verkeer ?
  Die invalshoek, he JIJ daar, U doet mij stevig pijn.
  Ik voel mij geprostitueerd,, oh ..Ik meende het, maar het komt niet meer voor…..
  dan wel : Ik vind het vervelend dat het zo is gegaan. Het komt niet meer voor.

  Het is de stellingname:
  Ik wil excuus, druist tegen mijn gevoel in.

  Maakt U gehakt van me? Geen probleem, ik mag daar zelve smakelijk om lachen, de idee dat ik u beledig…..naar u toe zal ik proberen oplossing gericht mij op te stellen, het zal niet meer voorkomen.

  Ik mag hopen, dat Pawi, stelt, …….neen, niet morgen al, maar …even de tijd gunnen…….ik doe Apiedapie weer ‘ns aan, waarom niet?

  Misschien stelt Apiedapie, ……gaan daar de deurtjes naar dialoog open.

  conclusie: Aangesproken “not amused” zijn hoort er bij.
  Melden, au zeggen, volgende bladzijde.

  Glaasje Gezelligheid Mevrouw?
  Ja, maar dan wel met Uw gulle glimlach?,

  Als er stadsverlichting in zit, zet ik die nu aan.

 68. Na alle afluister-ikjes eindelijk weer een bijdrage met de broodnodige zelfspot. Het ‘ meerdere keren’ laat bovendien nog de mogelijkheid open, dat Thea Streng (what’s in a name) een wilde nacht heeft beleefd met vriend of vriendin en onder de blauwe plekken zit.

 69. @MK Misschien heeft Thea met vriend(in) trampoline gespeeld op het bed en heeft ze zo haar hoofd gestoten. Dat deed ik als kind ook regelmatig (maar dan zonder hoofd stoten), tot het bed het begaf. Mijn ouders waren not amused

 70. Nou, ik zit hier met zo’n strot! Stilletjes. In een hoekje. Te wenen. Van geluk. Zou het dan toch een mooie week worden? Ik denk het. Ja, was DSR maar weer terug. Dan was ons geluk en de schone lei compleet. Kees, blijf jij ook niet te lang weg s.v.p.?

 71. Pawi
  Ik hoop van harte, dat je de excuses van apie accepteert en weer gaat deelnemen aan de ikjesbespreking op deze site.

 72. Waar is Pawi?
  Ze pluist naslagwerkjes na om te zien of er ’n stukje tekst is die haar bevallen.
  Dat is lastiger dan u denkt.
  Ze is onheus behandeld. Dat gebeurt.
  Ze stelt : Ik kom niet meer.
  Als je je zo opstelt, zijn er , die zeggen , Kom op laat Zien wat je kunt?
  Als je beledigd bent is 1, maar je hebt toch ’n sterke kant, waarvan men zegt, Chapeau?
  Of Pawi terugkomt is niet zo spannend.
  Daar gaat het niet om. Ooit was er ’n discussie op het voormalig Drasties, waarbijj aan het eind Pawi stelde..Ik ben er volgende week niet, ik ga naar seminar. “prettige week” wensen waren haar deel.
  Even later geeft ze aan , dat het fake was, ze ging helemaal niet naar ’n seminar.
  Dat is Pawi.
  De kracht van dit Blog is dat Apie z’n excuus maakt.
  MK van harte hoopt dat Pawi het leest etc.

  Ik neig er naar de sterke kant van dit blog te belichten, het heeft de souplesse om hen die daar behoefte aanhebben, ’n “troostend woord” te geven.

  Ik stel dit omdat het zou kunnen zijn, dat Pawi ’n voorwaarde stelt:
  Ik aanvaard je excuus, maar dat is eenmalig, als U mij weer bruskeert, deze route is voor mij eenmalig.

  Het gebaar van Dialoog van Apiedapie is mij liever ,keren belangrijker.

 73. oh lieve Apie moge pawi hier niet gekomen zijn in discussie met mij te gaan,

  wat is dan de bedoeling van haar stelling, ik ben hier om u te verkondigen, zie wel ik ben hier slechts eenmalig?

  omdat ik heuser behandeld wil worden?

  als men dat doet ben ik zo vrij, die eenmaligheid hoe geborneerd ook tegen het licht te houden.

  bij enig porno plaatje, moet je nu wegen of pawi zich misschien voelt aangesproken?

  daar zou ik op voorhand ’n vraagteken bij zetten.

  ik ben benieuwd wat pawi uit de boekjes aan vondsten haalt.

 74. Ja hoor, je mag hier op elkaar reageren, zolang het in het betamelijke blijft. Al te lang en uitgebreid op slechts een persoon focusen wordt op een gegeven moment voor de overige lezers wat Saai. Dat wou ik alleen maar even kwijt. Prettige dag nog 🙂

 75. Gefeliciteerd Apie en pawie met de begraven strijdbijl en nu heldhaftig doorstappen op dat vreugdevolle pad. Niet meer omkijken!

  Keessie, kom op man, steek je kopje weer boven het maaiveld van dit gezapige blog.


 76. Ouderdom

  Op het metrostation zag ik een oud-collega. Ik schrok. Wat was die man in een paar jaar tijd veranderd! Helemaal grijs en verrimpeld.
  Terwijl ik groetend naar hem toe liep, keek hij me verrast en vragend aan. Alsof hij mij niet meer herkende. „Ouderdom”, zei hij verontschuldigend. Weer schrok ik. Ook ik was blijkbaar ouder geworden.
  Ik herstelde me en vroeg: „Hoe gaat het met jou, Wim?”
  Hij was Wim niet.

  Mirjam Killian

 77. Leuk Ikje! Wie weet wat voor vriendschappen uit dit soort situaties voortkomen. Tussen mensen die denken elkaar allang te kennen.

 78. Alweer een ikje van Mirjam Killian net als op 2 augustus met het ikje stoer. Mirjam traint dan ook schrijvers-in-de-dop, getuige haar FB-pagina en gaat er kennelijk vanuit dat het doel de middelen heiligt. Wat er in de eerste zin staat is immers pertinent onjuist.

 79. @MK Het Ikje is in ik-perspectief geschreven en wat in de eerste zin staat was op dat moment de waarheid voor Mirjam-het-personage. Dus Mirjam-de-Ikjesschrijver verwacht ermee weg te komen.

 80. haha u had ’n cartoon verwacht uit de middel eeuwen waarin pawi terloops , in het voorbijgaan haar kennis , belangstelling voor het bijleggen van, het aanvaarden van….u heeft het mis.
  ze kiest voor ’n ongeconditioneerd , aanvaarden van.
  voor “hup nrc, bravo scribent…..wat ’n enig aardig “ikje”, “ik ga volgende week naar ’n seminar..”…is niet voor hier.

  wij wensen haar in de toekomst goed toeven hier. wij stellen het uitermate op prijs dat pawi hier als stil voyeur ( daar zit toch geen prostitutie in?) langs komt.

  pawi kiest in haar goedheid in haar statigheid ’n tekst . zonder noten naar filosofen.
  nietemin de bourgondische blijheid ontgaat mij niet.
  we zullen alleen in de toekomst allen er hier voor moeten waken, dat enige prostituerende indicatie naar “de vrouw” enige associatie naar pawi moet missen.

  ’n herhaling in de zin van ik kom hier eenmalig stellen dat het plaatje mij prostitueert…….ik wens excuus, daar moet je toch niet aan denken?

  laten we de bladzijde omslaan, en laten we hier op open wijze, elkaar tegemoet treden, bent u gekwetst, in enige mate stevig op de achterste poot, gezet, gewoon melden. werkt prettiger.

  ja, zo heeft ’n ritje metro, soms ontnuchterende bijwerking.
  de variaties liggen voor het oprapen. als bepaalde delen van het geheugen niet zo goed meer “linken”.
  in hetzelfde veld ligt voor mij, ik zag ..vanmiddag die & die, dat kan niet, die zat bij miep.

 81. Die Mirjam is dus niet echt een ikjes-schrijfster. Zij verzint het allemaal.
  Niet eens afgeluisterd of van horen zeggen produceert zij haar verhaaltjes voor de NRC.

  Zou zij ingehuurd worden omdat er geen inzendingen meer komen?
  Wie zal het zeggen. Wel frappant dat ‘stoer’ dateert van 2-8-2014.

  Het leek me al een raar verhaal dat die kinderen in Milaan gaan shoppen met hun vader op de motor nog wel, typisch een bladibla tekst.

  Bravo MK, mooi door de mand gevallen die M.Killian.

 82. 100. Natuurlijk, hij weet het niet en zij ook niet , nou ja laat ik maar niet preluderen op dit soort wartaal, “het is zo al erg genoeg”, sprak GK van het Reve eens in een heldere bui.

 83. ‘Vooruitgang bestaat niet, en dat is maar goed ook, want zoals het is, is het al erg genoeg.’ en wij feliciteren Klare taal met de 100e reactie! Nou, noem dat maar lusteloos, dat is dus een keispannende dag vandaag met een prachtige afsluiting.

 84. Verhikje
   
  Ouderdom
   
  Op het metrostation moest ik nodig plassen.
  In het toilet haalde ik mijn oude vriend tevoorschijn en schrok.
  Wat was hij in korte tijd veranderd!
  Helemaal grijs en verrimpeld.
  Terwijl ik hem groette, leek het of hij me verrast en vragend aankeek.
  Alsof hij mij niet meer herkende.
  ‘Wie ben je?’ vroeg hij verontschuldigend. Weer schrok ik.
  Ook ik was blijkbaar ouder geworden.
  Ik herstelde me en vroeg: ‘Hoe gaat het met jou, DSR?’
  Maar hij was DSR niet.

   

 85. Tsja, dat is natuurlijk niet niks, zo’n uitspraak van de Volks-schrijver die weer eens in het zonnetje wordt gezet.

  Precies op het juiste moment, het moment supreme, weer aandacht voor literatuur op dit prachtige polyvalente blog .

  Fijn dat dit op nummer 100 weer eens onder de aandacht wordt gebracht.

 86. Nou prachtig dat een spreuk van onze volksschrijver hier nog eens – na zijn dood- in het zonnetje wordt gezet.
  Fijn dat dit polyvalente blog,op een prominente plaats, ruimte geeft aan GK van het Reve, een auteur van jewelste op een plaats van verdienste.

 87. Ik hoop niet dat er n.a.v moderatie, twee bijna identieke inzendingen verschijnen.
  Ik dacht dat er een in de cloud verdwenen was ,vandaar.

 88. Ja, twee bijna dezelfde, maar niet vanwege moderatie, ze kwamen er alletwee zonder tussenkomst van een mensenhand op. Och over vh Reve kun je het niet vaak genoeg hebben. Ik vind het niet erg zo’n dubbelopje.

  Deze kwam ik ook nog tegen, ahum: “Ik voel me vandaag beroerd. Maar laat ons om ons heen zien. Sommige mensen worden reeds bij het begin van hun leven zwaar gestraft: zij worden als vrouw geboren.”

 89. en deze dan uit de taal der liefde:
  ‘Ik zou je uren willen geselen… hier ook, opzij, aan weerskanten, en hier, van boven…Elke striem is een suizende koelte voor wie de riem of de rotan hanteert, maar voor de gestrafte, getuchtigd, gegeselde, voor de diep gevangen jongen die verhoord wordt, is elke striem een witgloeiende staaldraad die zijn zeemlederen, ademende jongenshuid schroeit en zengt. Dan schreeuw je, Woelrat, dan schreeuw je… En ik sla je, ik striem je.Ik striem je, uren lang. Waarom, Woelrat, waarom ? Waarom denk je ?’
  ‘ Ik heb mijn vermoedens. Ja, iets meer naar …Ja, daar.’

 90. Oo, fijn dat er hier nog waardering is en dat het zaad niet op de rotsen is gevallen.

 91. Hallo en goedemorgen dit is een test. Denkt u er allen aan even de cache leeg te maken? Als de cache te vol zit dan wordt reageren stroperig of onmogelijk. Net als een Brazilian wax moet dit af en toe. Doe het maar even, het doet geen pijn.

 92. ik heb de tijd, kies voor het spoor, dat kedeng, kedeng, zit in mijn hoofd.
  de wat rijpere vrouw, met onverwerkt verleden, het soort dat hier & daar wat leest, zelden ’n eigen bijdrage heeft, voelt zich stevig tot mij aangetrokken.
  bij voorkeur reis ik in de spits, de Afsluitdijk, Haarlem, Maasland, die kant zo op.
  dag jeanine, natuurlijk heet ze niet zo, in dit geval hindert dat niet, het hele onverwerkte verleden rolt er naadloos uit.
  zegt u, het sanitair restauratieve deel metro, dat is wel ergens grensverleggend, voor mij.
  ik heb er wel ‘ns over gedacht ’n enkel verhaaltje op te schrijven, maar als ik helemaal ben uitgerust , er zeg maar klaar voor ben.
  dan lijkt het wel of mijn toetsenbord dubbel klapt.
  niets lukt.
  ik blijf dus gewoon in de spits rijden groet haar met jeanine, dag in dag uit.

 93. Liefdesverdriet

  Halverwege mijn treinrit naar Nijmegen stapt een luid bellende jongeman in. Al snel blijkt dat aan de andere kant van de lijn een vriend met liefdesverdriet opgebeurd moet worden.

  „Hoe bedoel je springen? Voor de trein? Ga maar touwtjespringen…Ik heb echt geen zin in een begrafenis.”

  En even later:

  „Misschien kun je met je moeder praten? Ja, ik doe dat ook niet hoor. Ik vind het al een ramp om haar te vertellen dat ik een relatie heb… Laat staan dat het uit is.”

  Claudia Venhorst

 94. Den plaatster heil. Maar mensen toch, we horen toch allemaal dagelijks in treinen en wachtkamers en hema’s en v&d’s onze medemensen met elkaar communiceren? Meestal saai, humor- en lusteloos, soms het opmerken waard, en als het echt heel spannend is vertel je het ’s avonds aan de eet- of stamtafel. Desnoods als anekdote aan je partner na het vrijen. Maar! Stuur! Dit! Niet! Naar! De! Krant! Tenzij je er iets meer van maakt – met een originele gedachte of treffende beschrijving – dan een stenogram.

 95. claudia, bij het glijden der tijden
  is het voor de schepper niet te vermijden
  dat waar hij dacht het kan
  in riel taim ze bakken er niets van

  wij moeten de ongelukjes van de heer
  opvangen keer op keer
  we kunnen de almachtige niet seinen
  de ongelukkigen zitten weg te kwijnen?

  blijf luisteren naar het dal der traan
  blif er zelf ver vandaan.
  niet opsturen naar de krantenmeneer
  als je het doet , dan maar één keer.

 96. Straatvondst

  Voor de fotogalerie op de hoek spot ik twee hippe stoelen, een zwarte en een witte. Zo te zien om mee te nemen. Leuk voor mijn dakterras, want daar staat al zo’n stoel, een rode. Mijn vriendin kwam er enige jaren geleden mee aanzetten; ook een straatvondst!

  Voor de zekerheid vraag ik de galeriehouder of de stoelen er inderdaad staan om mee te nemen. „Nee, om aandacht op mijn galerie te vestigen. Maar ze zijn nog te koop hoor, bij Ikea.”

  „Vinden is leuker”, zeg ik, „mijn vriendin heeft er ooit zo één op straat gevonden.” De galeriehouder antwoordt grinnikend: „Mijn vriendin heeft er ooit één per ongeluk op straat laten staan. Een rode.”

  Jonas van Straaten

 97. Och, voor het weekend nog best wel een redelijke, zij het wat spekkige, ik. Zo ben ik ooit eens een complete bestekbak met tamelijk uniek en waardevol bestek kwijtgeraakt, dat op de stoep klaar stond met een verhuiswagen met open deur ervoor. De vuilnismannen! Erachteraanrennen mocht niet meer baten.

  Jonas van Straaten
  Hier een plaatje van Jonas, we denken dezelfde Jonas als van het ikje, maar zeker weten doe je dat nooit, het profiel klopt wel een beetje: GIS specialist – Web Developer – Aviation Consultant. Als dit ikje niet van jou is, Jonas, graag even een seintje.

  Prettig weekend allemaal en riverside, zo zien wij boven, kan het best, rijmen en dichten zonder zijn hemd op te lichten. 🙂

 98. Niet onvermeld moge blijven wat pawi bij de buren over Jonas opmerkt: “Jonas neemt alles mee wat los op straat staat. Op zijn dakterras vind je ook een fiets, een potplant, een groene container, een tasje met breispullen en wat lege chipszakjes ..”.. 😀

 99. het aardige van de verzameling is dat er telkens sprake is van 1 voorwerp, ’n stoel. de stoel heeft visueel aantrekkingskracht.
  als je reactie gaat over ’n verzameling van , heb je het stukje niet begrepen.
  wat jonas alles doet is voor de vrije geest van pawi. ik wil daar indien mogelijk verre van bljjven.
  misschien is het aardiger te verwijzen naar drasties, dan citaten over te nemen?
  mag ik u aanraden drasties aan te doen, alwaar pawi haar geest de vrije ruimte laat?
  kortom het mag helemaal onvermeld blijven hier. nul toegevoegde waarde
  het “ikje” is ’n aardig voorval, ooit woonde ik te rotterdam , ik merkte dat al in wat voorheen drasties was, op er zijn toch luitjes, die het grof vuil ’n extra monitor beurt geven?
  ik spot etc doet me denken aan peter r de vries die de heer hoolleeder had gespot? ze hadden elkaar ontmoet begreep ik.

 100. apie is het je bedoeling ’n vast rubriek te maken : niet onvermeld mag blijven wat pawi op drasties stelt?
  als dat zo is, denk ik dat je ’n geweldige rubriek hebt.
  er zullen er zijn die zeggen , ik ga niet naar drasties ik kijk wel bij apiedapie?

 101. Hoi allemaal. Ik dacht te moeten kiezen tussen een witte en een zwarte stoel, maar dat is helemaal niet meer zo! Dankzij de opgeklaarde luchten kan ik naar beide kijken. En wie weet soms zelfs een rode stoel uitproberen.

  Ik denk dat ik me ook hier wel thuis voel. Je moet overigens wel precies de weg weten hier. Geen genummerde reacties, voor een beginner onduidelijk welk blog over de ikjes gaat en welk over de kopjes.

  Maar ik ben geen beginner. Groetjes.

 102. Groetjes terug, pawi en pak een stoel! De genummerde reacties, daar moet je het meest aan wennen, maar op een gegeven moment mis je ze niet meer. Er zijn hier normaliter twee (hooguit drie) draadjes open: de ikjes (wisselen elke maandag om 13h00 uur) en de kopjes (wisselen onregelmatig, ongeveer eens in de maand). Ze staan allebei bovenaan. Maar raak je de draad kwijt dan kun je de rubriek “Ikjes en Eindoordelen” aanklikken. Of de Wegenwacht bellen.

 103. He pawi, leuk dat je het niet bij je ‘eerste en laatste’ (zo was het toch?) reactie hier hebt gelaten!

 104. Ja, wrijf het er maar in, zit je mantel der liefde in de was, Luvienna?

  @Mon Chou, je bent kennelijk nieuw hier, dit is geen moppensite.

 105. Luvje dan toch, je moet er juist niets inwrijven. Gewoon blij zijn en laten gebeuren, Wel “alsjeblieft” zeggen hoor de volgende keer als je wat aan twee grote mensen vraagt. Ja, vind ik wel, ik hecht aan beleefdheid. Het intro van maandag is overigens in concept geschreve, het begint met Reve, verder zeg ik niks verkneukel icoontje

 106. gelukkig is consumenten gedrag onvoorspelbaar. grotendeels.
  ze ging er naar toe, ik kom maar 1x en ik lees alleen die, die , die die & die. kan, mag.
  zie je dat nou? de ene heresenhelft heeft lak aan de andere?
  ja &?
  ik ga naar seminar. o zeg, fijne week hoor.
  na 4 minuten blijkt ze niet naar ’n seminar te gaan. is het fake, wil ze belangstelling scoren.
  is prima, sommigen onder ons kunnen niet zonder, vinden dat fijn.
  punt. zonde van mijn tijd punt.
  badmeester, waar zijn de hokjes, waarin ik mijn schroom kan afleggen?
  soms moet je veel heel veel uitleggen.
  nou, dank u wel.
  Apie wat bedoelt Lummel op 13.50 eigenlijk?
  kun je dat even uitleggen?

 107. Gunst, Riverside, daar vraag je me wat. Ik ken lummel niet beter dan jij hem kent, hoor. Het lijkt me dat hij reageert op je vorige twee reacties, waarin je:
  a. geen hoofdletters gebruikt (terwijl je die in het verleden juist te pas en te onpas gebruikte)
  b. het opnieuw over pawi en lummel op drasties hebt en niet over iets dat hier aan de orde is. We noemen dit ook wel off topic. Het mag, vrijheid blijheid, maar sommigen storen zich eraan, met name als het frequent, eentonig en langdurig over een en hetzelfde onderwerp gaat.

  Vandaar dat lummel zegt: Riverside, met het niet gebruiken van de hoofdletters ben je op de goede weg, gebruik voortaan ook de kleine letters maar niet meer. Oftewel, hij raadt je aan om helemaal geen letters meer te gebruiken, oftewel hier maar niet meer te reageren.

  Dat maak ik er van, maar misschien zie ik het fout. Je kunt dat soort dingen beter aan de reageerder zelve vragen, zo kort en krachtig mogelijk, zonder uitwijdingen, dan krijg je wellicht een antwoord waar je wat aan hebt. I’m only the messenger, je vroeg om de duiding, en die heb ik nu gegeven. Misschien de plank helemaal misslaand, misschien ook niet.

 108. het is villeiner, ik vraag dat niet aan Lummel, maar 2nd opinion aan de blogbeheerder, die stelt, ik had het niet gezien, maar inderdaad hij vraagt je niet meer te rageren.
  – de blog beheerder neemt nu stelling:
  – zijnde hier ’n vrijplaats , gaat het niet aan iemand te vragen niet te reageren. ,
  ik wil slechts weten of je die mening deelt, bevestig dat., Lummel het voortouw nemend, Riverside vertrek.

  Dit is mijn laatste bijdrage dan.
  NIet omdat ik me beledigd voel, zoals ’n andere reageerder, ik heb warempel iets beters te doen.
  Het is de blogbeheerder , die mij advisseert.

  • zijnde ’n vrijplaats heeft Lummel het volste recht dat te denken, trek het je niet aan het is Lummel. Riverside vertrekt niet.

  zo simpel is het wat mij betreft..

  het is of Lummel of ik.

  zo’n insunatie,, blijf maar weg, daar voel ik me gewoon te goed voor.

  dag dag.

 109. Ik reageer hier nog maar weinig, maar lees wel regelmatig mee. Wat mij blijft opvallen is de ongelooflijke lichtgeraaktheid van sommige reageerders. Het minste geringste is aanleiding om op hoge toon hun vertrek aan te kondigen.

  RSB heeft er een handje van reageerders die drasties trouw zijn gebleven voortdurend de maat te nemen. Als een van die reageerders een keertje terugbijt, is de site te klein en slaat RSB met de deur. Niet leuk voor Apie die nog wel zo aardig is geweest om aan RSB’s verzoek tot uitleg in te gaan, en overigens nergens zegt dat hij vindt dat RSB maar moet vertrekken.

 110. Tja, Ad haalt de woorden uit mijn mond. Ik voel me in het ootje genomen door riverside. Desgevraagd leg ik uit wat ik denk dat lummel bedoelt, met ook nogeens expliciet slagen om de arm, en dan wordt me daar een mening in de mond gelegd die ik niet heb.

  Zij die hier al langer komen kunnen het weten: reageerders zijn hier welkom, mits in het betamelijke, en worden niet gevraagd om op te hoepelen, worden niet gevraagd om bepaalde namen niet te noemen, links niet te plaatsen, en ze worden al helemaal niet geband zodat ze vanaf hun vaste woon- en werkplek niet meer kunnen reageren.

  Wat je weleens ziet is dat de blogbeheerder, omwille van de sfeer, zo hier en daar eens lichtjes raad geeft, net zoals de reageerders op hun beurt de blogbaas hun feedback geven. Beide kanten hebben alle vrijheid om hun bloguitingen dan bij te stellen of de suggesties schaterlachend te verwerpen.

  Bovendien hebben we hier het ‘schone lei‘ principe: elke dag beginnen we weer van voorafaan, zonder terug te kijken op de vorige dag. Het is net die film over die marmot in Canada.

 111. @Ad Hok 08.04: ik denk dat die lichtgeraaktheid bij de meeste reageerders hier een pose is; het is kennelijk tot de cultuur gaan behoren, vinden ze dan.

  Zal bij de persoon in deze kwestie overigens niet het geval zijn; wat diens drijfveren zijn ben ik al lang geleden mee opgehouden proberen te begrijpen.

 112. @Apie, Groundhog Day, heerlijke film. Zou het dan met ons uiteindelijk ook zo goed aflopen als met Bill Murray?

 113. Ja, daar ben ik vast van overtuigd, Luvienna. Sterker nog, dat is mijn houvast in het leven en op dit blog. Hoe vaak heb jij hem gezien? Ik al zeker meer dan tienmaal.

 114. Nou, 10 keer, dat weet ik niet. Maar ik heb de DVD en elke keer als hij op TV komt en ik heb er tijd voor, dan kijk ik weer.

  Ja, misschien wel al 10 keer.

 115. Een van de raadsels dezer tijd en mijner persoonlijke psyche. Waarom kijk ik naar een film op de TV die ik op DVD heb? Heb jij enig idee?

 116. Dat is precies wat ik me ook vaak afvraag! Komt er zo’n film op TV (en ik heb tijd en zin), dan zorg ik dat ik op tijd de TV aanzet en ga ik hem zien. Waarom? Ik kan hem elk moment dat ik wil zien op DVD! Bizar.

  Zou de TV-versie aanvoelen als een kadootje of zo?

 117. Zoiets zal het zijn, ik heb precies hetzelfde. Het moet diep in onze genen zitten, vroeger was het een cadeautje als er iets leuks op TV kwam.

  De jeugd van tegenwoordig heeft dat vast niet meer. Wat heet? Die kijken geeneensgeen TV meer. Een goede kennis van me die bij de TV werkt heeft me weleens de gemiddelde leeftijden van kijkers naar alle zenders laten zien. De echte. Die lagen voor sommige kanalen boven de 70 jaar! Zelfs jongerenzenders zitten op gemiddeld boven de veertig, vijftig jaar.

 118. ik weet het ook niet, misschien is het wel vanwege het feit, dat ook de programma-makers die film telkens weer laten zien en dat je niet de enige bent die op dat moment naar die geweldige film zit te kijken. Een soort bevestiging van je goede smaak. Dat heb ik altijd bij de film strictly ballroom.

 119. riverside
  Met de beste wil van de wereld kan ik in de reactie van de blogbeheerder op 24/8 00.08 uur geen stellingname lezen. Jij vroeg eerder aan apie om uit te leggen wat Lummel bedoelt en die uitleg heeft apie proberen te geven. In elk geval geen advies aan jou om te vertrekken. Je kunt dus rustig blijven, wat mij betreft, want ik waardeer je bijdragen altijd zeer, niet in het minst vanwege de onvoorspelbaarheid.

 120. De boel een doorscannende lijkt het erop dat ’t hier net zo’n jolige boel is als in Geneve destijds onder Calvijn, inclusief het ellenlang preken en steken door de blogbaas.

  Het is precies gegaan zoals DSR verdacht en verwacht had: ondanks zijn afwezigheid is DSR’s naam op ieders lippen. DSR is met enige regelmaat door de modder gehaald en de blogbaas knort van plezier bij elke sneer richting DSR. bezadigde glimlachicoon

  De beschuldigingen over duimmanipulatie steken er wel met kop en schouder bovenuit. Eerst aan het adres van DSR (hetgeen uiteraard niet werd teruggetrokken toen de beer pas echt los bleek toen DSR er niet was; en ach, ook gij, HR!), vervolgens Keessie. Met de finesse van een communistisch tribunaal wordt er gekaraktermoord dat ’t een lieve lust is.

  De door de blogbaas weggepeste Keessie heeft het bij het rechte eind: als de blogbaas zich niet in acht neemt, eindigt het zoals op Drasties.

  Gelukkig is DSR weer terug, uitgerust en geinspireerd. Alle hoop is dus nog niet verloren, ook al heeft de blogbaas inmiddels openlijk toegegeven DSR er liever niet bij te hebben (tenzij hij aan de leiband loopt, net zoals JdW destijds eiste). Maar ja, dat heeft hij gelukkig niet voor het zeggen lekker puh-icoon

  Ook de komst van Pawi is een teken ten goede en we kunnen alleen maar hopen dat K. zich weer spoedig bij ons voegt.

  Samen maken er er vast weer een mooi blog van!

 121. Welkom terug ouwe brompot, je werd gemist, zoals ook uit het zo meteen te verschijnen nieuwe intro moge blijken. De vakantie heeft geen zichtbare sporen op je achtergelaten qua relaxed- en mildheid. Nou ja, ’t is zo weer Kerst.

 122. oh, Ieders komst is hier welkom. Men mag zelfs melden , wat men vindt, of niet vindt. Vermits ht over het “ikje” gaat.
  Ik zou wensen, dat wanneer iemand iets cryptisch neerzet, de blogbaas er “geen pap” van kan maken, de aangesproken persoon, de blogbaas ’n second opinion vraagt, laatste dat niet kan geven, niet doet.
  Dacht u, dacht u dat degene , die de cryptische omschrijving doet, zijn stelling nader toelicht? In de zin van : Ik bedoel dit,dat, & dat.
  Wil duidelijk zijn.

  Neem ik u “de maat”? Zeg het mij?

  Het ware te wensen, dat dit blog, spettert van wulpsheid, , men hier ’n mening neerzet, die misschien wel over het “ikje” gaat?

  Kortom als men hier komt met het motto , ik kom wel maar laat niets achter, vervolgens iets achter laat dat in de verste verte niet over het “ikje” gaat. Bij zo’n aanwezigheid zet ik ’n vraagteken ?
  Ik herhaal ik zet ’n vraagteken bij reactanten die hier “zijn om te zijn”?
  Vergis ik mij is dit niet ik de “ikjes” bespreking?

 123. De Kama Sutra lezen onder het toeziend oog van Piranha’s vanuit de te kleine vissenkom is misschien iets voor de nachtvorst van het NPO.

  Vrolijke groet,

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: