Zijn jullie er klaar voor? De nieuwe ikjesweek gaat weer van start (38)

big 2De eerste momenten op je eigen blog zijn zo mooi. Je scrolt alles eens door. Je kijkt of het er allemaal nog lekker bij ligt, of de klanten het naar hun zin hebben. Als een boer die ‘s ochtends zijn varkentjes over de rug strijkt, zijn hand liefkozend door de korenhalmen laat gaan. Dankbaar voor het Leven.

Dit blog mag zich verheugen in een spectaculaire aanwas van nieuwe lezers, nieuwe klikkers, en een enkele nieuwe reageerder. Ze zijn me allemaal even lief. Wat ze hier vinden, elke dag weer?

biggetjesIkjes! Ikjes zijn anekdotes die worden aangeleverd door lezers van de NRC.  Het uitverkoren ikje verschijnt dagelijks in de krant en hieronder in het reactieveld. En dan gaan de reageerders daar commentaar op geven, en op elkaar, en op alles wat er zo in hun leventje gebeurt, wat ze op de televisie zien en wat ze elders op het internet tegenkomen. ’t Is een echte community aan het worden. Mooi hoor.

Door middel van dit intro starten we de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was. Zodat de soms prachtige, soms diepzinnige, soms vileine of kolderieke commentaren niet voor altijd verloren gaan in de virtuele erwtensoep die het internet ook is.

De oogst was weer rijk. Een ikje over gratis bh’s van ene Aad Bol leidde tot ontboezemingen als “Ik herken de belangstelling voor dameslingerie, die voor bh’s in het bijzonder. Eigen “veldwerk” heeft die belangstelling helemaal bevredigd” (Riverside Blues) en “ja mensen, het sinterklaasfeest kan gerust worden opgedoekt, Nederland bestaat niet meer”  (Kees de Jongen).  De Schrijvende Rechter (DSR) bekend Arjen Wijdbeensom zijn vlijmscherpe en doorgaans deskundige commentaar kon er weinig mee.  “En zo peuren we maar naar betekenis in de steeds ijler wordende vertellingen“, verzuchtte hij.  Intussen gaf Arjen Robben een wijdbeens interview bij College Tour, hetgeen Luvienna de volgende constatering ontlokte: “Arjen Robben durft zich kwetsbaar op te stellen.

HoofdpijnHet ging ook over koffie, dankzij een anekdote van een zich nog kwetsbaarder opstellende Inez Kohlmann.  “Mens, bestel eerst een glas water en een paracetamol dan ben zo van je hersenspinsels af en kun je beginnen met zelfstandig denken”, voegde onze Klare taal haar toe.  

banketstaaf AHet ikje van oude rot Frank Hammecher over bloemen kreeg een puik hoog cijfer van 8,5 (zegge achteneenhalf) van DSR en leidde tot bespiegelingen over wat je nog meer aan je secretaresse kunt schenken. Sigaren, een banketstaaf, ideetjes genoeg!

Verder mag het ikje van Hans Janssens niet onvermeld blijven, waarin een brugklasser gevraagd naar zijn goede eigenschappen opmerkte “ik ben aardig en behulpzaam en altijd mobiel goed bereikbaar.”

Letterzetter sloeg weer weergaloos toe met een Verhikje waarin hij een ikje over mindful eten omzette in eentje over mindful poepen. De pointe: “Toen ze haar ogen opende, opstond en omkeek was tot haar verbazing de toiletpot leeg. De eerder gegeten griesmeelpap lag er onherkenbaar naast. Verdomd, ze moest nog veel oefenen!”

Mopperkonts dochter tipte ons over een zwoel muziekje voor Apies Nachtclub, waarnaar jullie best even mogen luisteren terwijl jullie eronder verder lezen. Dat kan. Klik maar. Je blijft hier.

flipje-van-tiel hanekamHet was groot feest in de nachtclub; een oude bekende kwam weer eens langs. Flipje Tiel Commando met de hanekam werd hartelijk verwelkomd,  vooral door de argelozen die “de Oude Slang die met zijn knoken rammelt” (volgens DSR) niet van vroeger kennen.

DSR was het minst enthousiast: “Dat krijg je nou van al die bezuinigingen in de zorg. De ouwetjes worden maar aan hun lot overgelaten en met een volle luier achter de computer geparkeerd.”

“Wil je hier thuisvoelen”, zei Riverside Blues. “Een leuke dissonant, gaat maar door en geeft niet op”, zei Klare taal waarderend.  Een enkele kanttekening werd wel gezet. Luvienna (zelf een “slablaadje van een mens” volgens DSR) zei bijvoorbeeld: “Dat commandootje, die Flipje, die klinkt wel of hij iets interessants te melden heeft, maar man, ik verdrink in de ellenlange teksten.” DSR was het minst enthousiast: “Dat krijg je nou van al die bezuinigingen in de zorg. De ouwetjes worden maar aan hun lot overgelaten en met een volle luier achter de computer geparkeerd.”

Maar interessant was het! Oordeel zelf: “Ik zal u zeggen,, dat ik tot nu toe aan 83 graven en crematoria opstellingen heb gestaan, geleund op mijn rollator of gezeten op mijn scootmobiel (glinstering in de ogen van mensen waargenomen als ik naar de rand van de kuil reed, die verraadde dat ze dachten, ”Zal die ouwe wel op tijd remmen, ik hoop van niet” (…) Ik geef altijd in crematoria een krasje in de kist als laatste afscheid, en ga dan vervolgens een week later op bezoek bij de grafkistenhandelaren in de omgeving om een kist uit te zoeken en geheid dat ik de kist met mijn krasje terugvindt.” (bron: Flipje Tiel Commando met de hanekam).  Een latere reactie vatte hij bondig samen met “Klootzakken“, dat was dan weer ietsje minder.

De 100e reactie was vorige week van ene Abu Wabbe Al-Bakhveeni, van wie verder niets meer werd vernomen. De 200e van Riverside Blues, die inmiddels tot stamgast en gangmaker van het stel is uitgegroeid.

rothko1In de sector Kunst & Kultuur werd met name op de belendende draad van Bertina en Heer Rozenwater stevig uitgepakt. Kunstenaars zijn “sociaal achtergebleven nerveuze in hun kruiskrabbende en uit hun oksel ruikende hyperactieve of juist oerluie types die daarin toch echt niet aangemoedigd noch beloond zouden moeten worden, maar juist bestraffend toegesproken, of op z’n best genegeerd” zei Apiedapie, enfin, kijkt u daar maar hoe dat verder ging.

Bart ChabotMaar op de alhiere ikjesdraad werd een prachtig gedicht van Bart Chabot geciteerd, over hoe deze de herfst uitstelde. Het eindigt als volgt: “Ik bedacht me geen moment en pakte een vuilniszak uit het keukenkastje, liep het balkon op (schoonmaakwoede; knappe jongen die me tegenhield), trok de zak open en deed er één voor één de wolken in, ziezo, dat was dat”

Je moet het horen, ja, maar zo is het wel. Dat was dat. Zo waar!

Stuur dus nu maar een echt goed ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van de dag bij jou losmaakt. Voor je het weet staan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro.

Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag anoniem. Mag zelfs met een fantasie-emailadres. Je eerste reactie wordt gemodereerd om te kijken of je echt bent. En intussen blijven ook de Ikjesdiscussies van vroeger – voorlopig zonder betaalmuur – elders op dit blog te raadplegen. Het wordt weer een fijne week.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

182 gedachten over “Zijn jullie er klaar voor? De nieuwe ikjesweek gaat weer van start (38)”

 1. Dacht aanvankelijk dat er ‘gezichtsluier’ stond en dat Wilders weer iets had gezegd.

  Like

 2. Daar sta ik op mijn eiland voor 1 Persoon.
  Ik vind het Kui Leuk., Uitschuifhuifsluitje, Omoe gebruikte dat als ze Buurman als hij binnen was, zich te goed deed aan wat al niet, dan ging er ’n slotje op de deur. de wekker gezet, Voor Omoe was het dan Party time.

  Een van de reactanten Passanten, stelde eerder dat deze rubriek wel aspecten van Bezadigd Gelijk zou kunnen vertonen.

  Ik zet ’n vraagteken bij. die Observatie.

  Passant , reactant worden geacht hun eigen mening te geven. die mag afwijken van andere reactanten.

  Niet dat ik wegloop met het “kinder ikje” maar dit is echt Kui-Leuk.

  Liever morgen geen woordjes met Oehoe, Roet, Snoet, zou dat kunnen?

  Like

 3. Uiteraard geen uitschieter, maar de uitdrukkingsvaardigheid van dit guitige uitvretertje uit een kinderbijslaguitkeringtrekkershuishoudentje is uitzonderlijk

  Like

 4. Verhuikje

  Uitsluitend uilen en hun uilskuikens, uiteraard uit Juinen, vervuilen het uitzicht op de uitpuilende Uitmarkt, terwijl binnen uitschuiftafels vol kruidige Uithoornse uigerechten voor huiverende uitgeputte fruittelers staan. Buiten bedekken uitheemse gezichtsluiers de bruine hoofden van zuivere, uivers vrezende en dus niet euvel te duiden maagden, terwijl gnuivende kuitenflikkers onzuivere wijsjes fluiten naar de duizenden duiven.
  In Uithoorn vallen buien van de buitencategorie op de uierdragenden in de kluiterige uiterwaarden, uiterst kalm spuiten spenen de uitgelezen zuivel vanuit de knuisten van de puisterige knecht in de emmer tussen de stuitend gespierde kuiten van die blondgekuifde baliekluiver.
  De druivenetende sluiswachter spuide duizelingwekkend veel water.
  Het bruiste. De duisternis viel.

  Like

 5. Ik stel
  – Dat het hier zijn, ’n bijdrage in enige vorm geven, zou kunnen inhouden.

  • Het voor de een ’n Bezigheid is om het hoofd leeg te maken”, het resultaat voor de ander , onbegrijpelijk lijkt.

  Ik zet mijn vraagteken bij ’n observatie als:
  Jij hebt er tijd voor. Lijkt het.
  Het getuigt van ’n fatsoensnorm, die de mijne niets is.

  Voegt niets toe. Nul, Zonder waarde.
  Het stimuleert nauwelijks?

  Het lijkt niet zo, het blijkt dat men er tijd voor heeft.
  Dit blog is voor hen die iets neer zetten, hoe gebrekkig ook.
  Daar tijd voor maken.
  Het gaat niet aan, te stellen, heb je daar tijd voor?

  Like

 6. Dit refreintje gaat een beetje vervelen, Phlip.
  Zou je niet eens je best doen me te vergeten? Het wordt nooit wat tussen ons…

  Like

 7. Oh ja … maar ’t is toch al een paar dagen geleden dat die reageerde?
  En heette P. een van zijn alter-ego’s hier onlangs nog niet hartelijk welkom?

  Like

 8. Wie wie welkom heet , mag, kan.
  Het gaat me te ver, dat is zachtjes uitgedrukt, om enige bijdrage van enig reactant, hier te becommentarieren zoals gebeurt met de bijdrage van Letterzetter: “Heb je hier tijd voor?”

  ’n Ieder is hier welkom, om enige bijdrage aan dit blog te leveren.
  Ik versta daar ’n eigen mening of wat dan ook onder.

  Om die eigen bijdrage te becommentarieren met : Heb je daar tijd voor? Lijkt het.
  Ik sta versteld van de richting waarmede dit blog benaderd wordt.
  Het hele Zijn van dit Blog wordt in 1 vraag aan de orde gesteld:

  Hebben jullie tijd voor dit blog? Lijkt het?

  Het reactiedomein
  Verder niet op reageren, het lijkt of het vaak om dezelfde reactant zou gaan.
  Categorie aandachttrekker, zonder enige inbreng, waar enige andere reactant iets mee kan.

  Dsr
  Je zou best gelijk kunnen hebben. Het selectief vermogen van reactant is anders ontwikkeld, dan andere.
  Niet te veel aandacht verder aanbesteden.
  Langs de Lijn wordt wel vaker iets geroepen wat je liever niet had willen horen.

  Like

 9. Belgenhumor

  Tijdens een ritje door België merkte ik hoe Belgen om ons kunnen lachen. Het ging om de gevolgen van onze sintpolitiek voor de Belgische scholieren. De nieuwe vertaling van „Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht” in „Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet, want we zingen allemaal blij een lied”, zal over de grens veel vrolijke kleuters opleveren.

  Piet betekent in België iets heel anders.

  Gustav Breuer

  Like

 10. Ogheere….bareuh….snik

  Een ‘pietje’ is een penis in het Vlaams (want Belgen bestaan niet, zo werd de eerste koning al verteld). Je piet gebruik je om te ‘poepen’, hetgeen ‘neuken’ betekent. ‘Poep’ betekent dan weer ‘kont’.

  Hiermee is de volkomen leegte van de pointe, die eerder vrolijke thuis tekortkomende likkebaardende gnuifmannetjes dan kleuters zal opleveren, wel weer genoegzaam uit de doeken gedaan.

  Hoe komt de inzender aan die wijsheid op zijn ritje door Belgie? ’t zal de autoradio wel zijn.

  De gevolgen van ‘onze sintpolitiek’ zijn in Belgie trouwens nihil. Hoewel pijnlijk politiek-correct op bepaalde punten kan men zich totaal niet herkennen in het zogenaamde probleem dat sommigen in Nederland van zwarte piet maken.

  Zelfs de hoogste sinterklaasinstanties nemen hier schaterlachend kennis van eea, waarbij het in geen enkel hoofd opkomt om ook maar tittel of jota te veranderen, waarmee het de ere krijgt die het non-onderwerp verdient.

  Een waardeloos Ik-je dus; zou DSR niets verbazen als het was verzonnen.
  Eindoordeel: 1+ (zegge: eenplus)

  Like

 11. Nog even terug naar de vraag wie Phlip is. Het gaat om de lokale horzel. Doet het voorkomen op de philipijnen te wonen en noemt zich riverside blues.ph. Hij is hier al weken bezig af te geven op ondergetekende, minstens eenmaal per dag. Wat bezielt hem?

  Like

 12. @P
  Geen horzel toch, hooguit een zweegvlieg.

  En ja, het zal voor Drasties-luitjes wel wennen zijn, die andere mensen, tegenspraak en wederspannigheid

  Like

 13. Genant, Dsr gaat op z’n hurkjes zitten om het Ikje uit te leggen. Gaat uitleggen wat piet en poep betekent.

  Like

 14. @B
  He, ben jij ook weer terug?

  Je gaat DSR toch niet vertellen dat je dit internculturele Ik-je had gesnapt zonder zijn toelichting?

  Like

 15. Terzijde

  Ik heb er geen tijd voor lijkt het.
  Mijn vingers, echter zijn autonoom,
  De laptop wordt in vaste patonen bewerkt,
  Wat gebeurt er nu?

  Het leven is dramatisch.
  Waarom ben ik doelwit?
  Mis ik enig gevoel voor accomodatie in den Vreemde?
  waar blijft mijn joie de Vivre?

  Ik had vroeger ’n eigen menig.
  Dat is geblokkeerd tot:
  Goed “ikje”, Zelf spot. Leuk. Lummel hoe is ’t recept voor waterkoken , ’n half litertje?

  Is er dan geen dag, dat ik ’n eigen menig kan zeggen
  Het is zo herkenbaar voor mij , ik heb ’n eigen mening.
  Liever kwebbel ik wat over niemandalletjes.

  Het “ikje” is goed
  Waarom,? Ha, ga ik u vertellen. Kom, maak ‘t..
  Als u leest dat ik het “ikje” goed vind, u vindt er 3x niets aan
  dan heeft u ’n probleem.
  Waar het “ikje” over gaat is vaak in 1 zin afgedaan.

  Vaak zie ik toch ook wel “er zit zelfspot ” in het “ikje”, Ik laat niet na dat te melden.
  Dat maakt mijn bijdrage weer veel onvoorspelbaarder
  Spannend , dat wel.

  Passanten zijn er wel, maar die hebben te lang nodig om mee te kwebbelen.

  De laatste weken zijn we gezellig met 3 man ongeveer.
  Ons selectie beleid ten aanzien van nieuwe reactanten is nogal kritisch.
  Gebeurt autonoom door mij.
  Ik doe dat op eigen initiatief.

  Ik heb laatst vond ikzelf ’n heel aardig commentaar op ’n reactant op Drasties geschreven, wacht ik ga het voor u opzoeken……

  Oh ik zie toch , daar ’n beetje Licht?
  Zou ik mijn warme licht kunnen delen met anderen?.

  Like

 16. Man-man, RSB….lees je dat nou ook nog door voordat je op de send-knop drukt?

  Het zijn goudbloempjes hoor, die reacties van je, stuk voor stuk, maar ’t begint inmiddels een beetje door te woekeren.

  Like

 17. Allereerst ’n woord van dank aan dsr, die ongevraagd, het Plaatselijk idioom nader te duidt.
  Het “ikje” wordt er niet duidelijker door

  Ik zie zo maar geen golflengte om ’n goed verhaal, neen ,volgens mij heeft men ter redaktie wel over het Feest gehad, maar het verkeerde “ikje” gepakt?

  Like

 18. @RSB
  Als het wachten was op de spontane vraag ‘Ach DSR, zoudt u het plaatselijk idioom even willen duiden’, dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat het helemaal niet van kwam.

  Like

 19. Ik vind het keigoed hoor als reageerders elkaar ikjes duiden. Niemand anders doet het. Ja, zou een NRC ook kunnen doen, in de zaterdagbijlage, maar nee, die plaatsen de ikjes en hopla: ’t is weekend, doeiii!

  Like

 20. Wat nu de rest van de reageerders van dit Ik-je vinden, blijft totnutoe in het midden.

  Like

 21. Een pietluttig Ikje, zou ik zeggen Rechtertje. Ik begrijp trouwens niet waarom al die sinterklaasliedjes veranderd moeten worden. Het is veel praktischer om sinterklaas zwart te schminken en pieterbaas gewoon wit te laten (of wit te schminken als iemand met een kleurtje voor piet wil spelen. Zo simpel kan het zijn.

  Like

 22. Ben het verder eens met des Rechtertjes commentaar op RSB’s posts: ik merk dat ik ze diagonaal lees vanwege hun lengte. Haal de krenten eruit RSB, pleur de pap weg et voilà.

  Merk trouwens ook dat alle avatars erg passend zijn. Zo stel ik me de desbetreffende reactanten ook voor. Of is hier een specifiek psychologisch mechanisme verantwoordelijk voor?

  Like

 23. Het was een van Mark Rutte’s weinige proeves van leiderschap toen hij droogweg constateerde dat zwarte piet nou eenmaal zwart is, en dat hij daar ook niks aan kan doen.

  Like

 24. Ik zie eerlijk gezegd weinig Belgenhumor in het pseudo-ikje van vandaag
  ondanks de mooie Duitse naam van de auteur.

  Dat pietje weten we inmiddels wel en heel die discussie over zwarte Piet en liedjes veranderen, daar ben ik duidelijk tegen, conservatief dus ,houden zoals het is, in deze heeft Rutte gelijk zoals DSR zegt.

  Like

 25. Wanneer zou dsr voor het laatst met zijn piet gepoept hebben? Het klinkt toch allemaal erg van-horen-zeggen. Enfin, tikje droog zeg maar.

  Like

 26. Dacht ik bij Drasties, bij een foto die in Afrika was genomen te lezen “Bedenk ‘ns een moorkop mensen”. Lachen.
  Maar d’r stond, heul politiek correct: mooikop.
  Jammer.

  Like

 27. @ Kees.

  Wat betreft de avatars die zo lijken volgens jou, dat moet nog blijken imho. Jij hebt je eigen kop erbij gezet, geen twijfel mogelijk dus.

  Voor de andere reageerders die willekeurig een kop krijgen toebedeeld ligt de zaak anders.

  Het is vast een psychologisch proces dat je naarmate je meer opinies leest, vergezeld van steeds eenzelfde plaatje, je precies de afzender weet zelfs zonder dat plaatje. De inhoud en stijl markeren de inzender
  niet de avatar.

  Tenzij jij natuurlijk de afbeelding gaat relateren aan het commentaar.

  Like

 28. Het is inderdaad waar van die avatars.

  Alleen Boer’nsmurf weet maar geen goeie te vinden die zijn boer’nslimheid tot uitdrukking brengt.

  Like

 29. @APD
  Helemaal mee eens, APD. Wat vond jij nou van het Ik-je? Want daar hebben we je, ondanks een eerdere aansporing, nog niet over gehoord.

  Like

 30. Ik kan er weinig mee, DSR. Dat e.ea. in Belgie iets anders betekent was me al duidelijk, daar heb ik geen ikje voor nodig. Maar wat nou “tijdens een ritje”? Hoe bleek dat dan? Op de autoradio? Een poster aan de kant van de weg, die ene net over de grens naar dat bordeel? En wat nou “voor Belgische scholieren”? Stonden die in drommen aan de kant van de weg? Spreekkoren? Gustav had misschien iets leuks in zijn hoofd, maar het komt er niet zo uit.

  Like

 31. Ja, hier is cafe Apedapie.
  U komt primair voor de verstooiing?

  -Gewoon ’n actueel verhaal horen. Het mag over “Piet” gaan.

  Meneer, ik wil niet wijzer overkomen dan ik ben, , maar bedoelt u de Belgische Piet of die van de Lage Landen?

  De Belgische.

  Klein ogenblikje Meneer. we hebben hier iemand, die dat domein als zijn broekzak kent.

  Dsr, nog inpanding?

  • Als u daar “tijd voor heeft” er zijn er hier die als zijlijn over het “ikje” praten.

  Kijk gezellig rond, plaatjes aan de muur.

  • Mag ik u wat vragen?

  Pardon?

  ,- Ze zeggen dat hier ’n horzel rondvliegt.

  Klopt, als je ’n speciale bril opzet, kun je hem zien.
  Hij is onschuldig hoor.
  Hij gaat meestal daar als je eigenlijk niets toevoegt aan het gesprek.

  • O, wat enig.

  Als ik dsr niet tref mag ik dan met u babbelen?

  Vanzelfsprekend, maar u moet de andere stamgasten niet onderschatten, ze hebben allemaal , ieder op zijn manier, hun verhaal

  Kijkt u maar rond.

  • The Sky Is the Limit.

  Like

 32. Ja Luv, als er een verwoestende orkaan over het land raast, zal Rutte ongetwijfeld opmerken dat een orkaan nu eenmaal erg winderig is en dat hij daar ook niets aan kan doen. Een kenmerkende neoliberale laat maar waaien houding.

  Like

 33. Was er soms geen Ik-je vandaag?

  @B
  Dat is nu al de tweede dag dat je belangstelling toont voor DSR’s pietje, maar DSR denkt niet dat je z’n type bent.

  Like

 34. @L , @K
  Wordt er dan een ‘visie’ over zo’n onbenullig onderwerp verwacht van de regeringsleider van het land?

  Laat de mensen dat lekker zelf regelen.

  En Sinterklaas dreigt elk jaar in het water te vallen (pakjesboot verdwaald, Sinterklaas ontvoerd…) maar het is nog altijd weer op z’n pootjes terechtgekomen zonder ingrijpen van de regering.

  Je hoeft geen VVD-er te zijn om het te kunnen waarderen dat Rutte eea tot zijn ware proporties heeft teruggebracht.

  Like

 35. @DSR Eens dat het niet aan een regering is om eisen aan een cultuurding op te leggen. Alhoewel, als er dingen in gaande zijn die volgens de wet niet mogen, is het een ander verhaal.

  Maar dat daargelaten: als onze bovenbaas het nodig vindt iets over de zwartepietenkwestie te zeggen, of als hem gevraagd wordt er iets over te zeggen, laat hij dan met iets zinnigs komen en zijn mening geven. Dat zou je visie kunnen noemen. Nou komt hij met het equivalent van schouders ophalen.

  Like

 36. Let jij maar op

  Mijn vader was zeer vitaal, kristalhelder van geest en heel grappig.

  Hij ging vorige week, na het uitlaten van de hond, in zijn fauteuil zitten.

  Hij voelde zich niet lekker en zijn vrouw belde de huisarts.

  Toen de ambulance arriveerde ging het wat beter.

  Hij wilde met de dame van de ambulance de tango dansen. Mijn vader ging weer zitten, murmelde iets en overleed alsof hij in slaap viel.

  Reanimatie bleek vergeefs.

  Op zijn laatste verjaardag vroeg ik aan mijn vader hoe het met ’m ging.

  Hij zei: „Goed jongen.

  Ik ben nu 96 dus let jij maar op, dat wordt bij mij geen wiegendood.”

  Wil Pubben

  Like

 37. Voor de volledigheid geplaatst, verder geen aandacht schenken aan dit ontiegenlijk tenenkrommend geschreven vodje. Opa Pubben wensen wij alle goeds natuurlijk, niks mis met de olijke grap. Maar zo schrijf je zoiets niet op.

  Like

 38. Ha, het Ikje! Die hebben we inderdaad gemist gisteren.

  Vorige week gebeurd en nu in een Ikje kond van gedaan? Hm.

  Like

 39. Het dagboek. Het reisboek , verhaaltjes van iedere dag, maar dan met vakantie.
  Het schriftje, maakt plaats voor de laptop, anderszins.
  Ik doe dat vrij gedisciplineerd, je vergeet het gewoon?
  Maar het intieme fragment met Vader, hoort zeker niet in ’n Publiek-domein. Het is voor ons om nog eens terug te lezen. te gelegener tijd?

  Opschrijven voor jezelf houden : Ja.
  Insturen naar ’n krant: Neen
  In de intro van dit blog staat wat ’n “ikje” zou moeten zijn.Dit “ikje” voldoet daar niet aan.

  Like

 40. @L
  Als zwarte piet niet zou mogen vanwege wet – wat nog maar zeer de vraag is- dan moet de wet maar verandert worden. En anders moet het vrije volk van Nederland zich maar aan een burgerlijke ongehoorzaamheid schuldig maken; moet nog zien wie eea op welke manier gaat handhaven.

  Toen Balkenende meespeelde met een vraag over Jan Smit die de verkering uithad, was het gemopper over of dat nou wel pas had niet van de lucht.

  Rutte geeft zowel zijn mening (zwarte piet = zwart-basta, hij is wel eens onduidelijker) en dat op een manier die het juiste gewicht aan de zaak geeft. Hij steeg die week een half procentje in DSR’s persoonlijke poll.

  Like

 41. Kemphaantje en kempkipje zijn weer bezig. Gelukkig mag ik als blogbaas net als de MP boven de partijen staan en dat is maar goed ook bij zo’n hachelijk en uiterst belangrijk Onderwerp als Zwarte Piet.

  Like

 42. De premier is tenminste naast en tussen het volk gaan staan in plaats van erboven, maar daar voelt de blogbaas zich kennelijk te goed voor.

  Like

 43. Als je de blogbaas tegenspreekt, krijg je een minnetje. Ja, hij staat echt boven ons…

  Like

  • Is ’t hier Cafe Apiedapie?

  Ja, mevrouw, Welkom.

  • Gaat ’t hier over het “ikje”?

  Veelal wel.

  • Bedoel U?

  Wij hanteren hier ’n soort “huisregel” ,wat ik zo’n “ikje” zou moeten zijn.

  • Oh?

  Vandaag is ’n soort speciale dag.
  De blog Baas stelt: Zo het iets niet is, is het ” ’n Ikje”
  In de breedte , noch in de diepte.

  Er is vast wel ’n plekje op het net waar men er anders over denkt.
  Kom voor de reguliere bespreking van zo’n “ikje” morgen terug naar Cafe Apiedapie?

  • Oh meneer, ik begrijp het, ik maak er graag tijd voor.

  Like

 44. milde glimlachicoon

  Het spijt DSR maar zelfs als je zwartsschminkt maak je nog geen kans.

  Like

 45. ‘zelfs’ geeft aan dat de deur in principe op een kiertje staat voor degene die aan de voorwaarde wil voldoen – in concreto het zich zwart schminken – al is de deur voor deze specifieke persoon potdicht.

  Like

 46. Ik ben in het gewezen huis van mijn broer. Tot mijn grote verbazing kwam er op een avond hun hagedis te voorschijn nu is mijn broer al jaren dood en mijn schoonzus ook het huis staat leeg te zijn.hoe is het dan mogelijk dat dat best kan overleven? Het ziet bladlicht bruin is het een hagedis of zalemander Hoe oud kunnen ze worden? En eten ze ?wat het verschil? Dank voor plaatsen eventueel.

  Like

 47. Beste Rens, hagedissen eten van alles, het feit dat het huis en de koelkast al een tijdje leeg zijn is voor die diertjes niet van belang. Ook in de vrije natuur scharrelen ze zelf hun kostje bij elkaar. Salamanders in slootjes, hagedissen op het droge. Kijk anders eens op wikipedia, en er zal ook best wel ergens een hagedissendiscussieforum zijn. We horen het graag als je wat interessante dingen te melden hebt. Groetjes, Apie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.