Wat is DSR toch weer een zuurtje (41)

matrozen

Het beoordelen van ikjes is geen sinecure. En soms moet je ook nog medereageerders van je afslaan. De Schrijvende Rechter (DSR) staat vaak in de vuurlinie. “Wat is DSR toch weer een zuurtje“, verzuchtte ene Eliezer, die dit toelichtte met “een zuurtje is iemand die zuur doet, chagrijnig reageert, de zon niet kan zien schijnen.” DSR reageerde geïrriteerd: “En nou wil de Zeloot kennelijk weer op DSR sabbelen of zo?” Het is maar hoe je dingen opvat. Maar jongens, jongens, wat was het weer niks vorige week. Het ene ikje was nog suffer dan het andere.

Of het nou over een op de rug getatoeëerd familiewapen ging, vlees voor de hond kopen op dierendag, een flirtende bejaarde in de trein, een comapatient die alleen door keihard “tieten” te roepen wakker te krijgen was, of een wandelaar op een kerkhof met elektrische waccinelichtjes, de ikjesschrijvers troffen de juiste toon gewoon niet.

bonestaak en bulletje

Het waren streekromans, vergezochte verzinsels, semidiepzinnige beschouwingen, mislukte pogingen tot zelfspot of ongepast uit de school klappen over voorvallen die in de intieme familiekring thuishoren.

“Als dit een Ikje is ben ik Bonestaak en ons Rechtertje Bulletje” merkte Kees de Jongen mismoedig op. “Dit verhaal is een gotspe. Zoek een psycholoog“, sneerde Maduro.Ze worden gelukkig nog gemaakt, echte ikjes”, zette Mopperkont voor. “Ja, ze worden alleen niet meer geplaatst“, maakte DSR hem af.

Ikjes zijn anekdotes die worden aangeleverd door lezers van de NRC. Het ikje verschijnt dagelijks in de krant en hieronder in het reactieveld. Vervolgens gaan de reageerders daar commentaar op geven en vertellen over hun eigen leven. Door middel van dit intro starten we de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was.

Een ikje over een tatoeage maakte de meeste reacties los. De apiedapie community is op een enkeling na tegen moedwillige verminkingen, zo bleek uit een felle discussie waarin al snel ook de navelpiercing door de mangel ging. “Een navelpiercing kan, op de tijd plaats en tijd, de bekoring hebben van een frikandel speciaal na een nachtje doorhalen.” likkebaardde DSR.

Wat hij dan deed als de frikandel op is, zoals onze Ilona argeloos vroeg, liet hij in het ongewisse. Kees de Jongen likkebaardde mee en vroeg aan Luvienna of we ook mogen weten “of je piercings in het dagelijks verkeer zichtbaar zijn of niet? Nog beter is natuurlijk om te weten waar ze precies zitten.” Zij gaf geen krimp en zei dat ze in het dagelijkse woon-werkverkeer, zeker op de snelweg, lastig zichtbaar zijn. En de oorbellen van Klare Taal doorboren volgens sommige mensen haar aura! Nou moe! Aura’s kun je helegaar niet doorboren met spullen uit de materiële wereld, daar hoef je niet spiritueel onderlegd voor te zijn, hoor. Foei-icoontje!

kooiworstelen

Riverside Blues zei lief dat je je sympathie voor iemand toch niet van “een siersel” laat afhangen als er zoals bij Luviennadominant andere positieve elementen zijn”. Het lijstje van zijn liefhebberijen werd er weer met eentje uitgebreid: op het Filippijnse kanaal “Balls” is er een programma over kooiworstelen. “Ik ben er niet aan verslaafd, maar gokken welke kleur broek zal gaan winnen, is een vast aspect van het kijken.”

“Wilt U hier zitten? Ja, maar alleen als u af & toe tegen me aan kroelt.” schaterde Riverside Blues.

Jaap Modder die in de trein zijn blik over zijn zittende “soortgenoten” liet gaan en oogcontact kreeg met een goedverzorgde vrouw die helemaal zijn type leek, maar die hem alleen maar bleek aan te kijken uit bezorgdheid dat voornoemde Jaap zonder zitplaats in elkaar zou storten was uiteraard het mikpunt van vrolijke spot. “Wilt U hier zitten? Ja, maar alleen als u af & toe tegen me aan kroelt.” schaterde Riverside Blues. En De Hikjesman maakte er dit van:

hikjesman

“Avondspits, een bomvolle trein. Staande in het gangpad bestudeer ik de andere treinreizigers. Oogcontact met een aantrekkelijke vrouw. Er groeit iets. Onze blikken blijven elkaar kruisen. Zij lacht. Ik krijg het warm.
Dan zegt ze: „Wilt u niet liever uw gulp opendoen?”

duimpjesbokaal

Letterzetter won de Duimpjesbokaal (11 up, 1 neer) bij het ikje over de comapatient die door een humorloze zuster moest worden gewekt. “Ik zou het met ‘tieten’ proberen. Maar die zal die verpleegster ook wel niet hebben, een ongeluk komt zelden alleen.”

Blij waren we met Ad Hok die opmerkte “Ach ja, Spuit elf .. dát waren tijden …”. Wat zouden we blij zijn als voornoemde Elf nog eens een keertje voorbij kwam, al was het maar om alleen even hallo te zeggen.

Als suggestie voor een nieuwe rubriek voegen we die van Mopperkont toe, die “elke dag een blote vrouw op apiedapie.com” voorstelde.

theelepel

Het 100e-reactielepeltje was voor Letterzetter, die na twee dagen snotterend in bed terugkwam om te zien dat een postje van hem verheven was tot een Wikidapie. “Poe hee“, was zijn commentaar. Gefeliciteerd, zetter! Kees pakte de 200e met de mededeling dat de Volkskrant een kutkrant is, althans volgens de onvolprezen Jaap Fischer. Ook blogbaas dezes was vorige week in de lappenmand, hetgeen echter geheel ongemerkt aan de community voorbijging en zo hoort het ook. Een ongeval met de mountainbike, hoog in de bergen, een nachtje aan het infuus, maar niks gebroken. Wel een weekje beeldschermverbod en dus nu in overtreding.

Stuur nu dus maar een goed ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van de dag bij jou losmaakt. Voor je het weet staan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro.

Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. Je eerste reactie wordt gemodereerd om te kijken of je echt bent. En intussen blijven ook de Ikjesdiscussies van vroeger – voorlopig zonder betaalmuur – elders op dit blog te raadplegen. Het wordt weer een prettige week.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

151 gedachten over “Wat is DSR toch weer een zuurtje (41)”

 1. De blogbaas wordt weer bedankt voor de uitgebreide intro. Context en de waarheid doen er steeds minder toe, maar dat zullen de mensen inmiddels wel doorhebben.

  Een plaatje van twee worstelaars! Dat is natuurlijk altijd goed. DSR vraagt zich echter wel af hoe dat in deze te pas komt. En kan het zijn dat de oplettende kijker in de onderste kerel Stan ‘the Bad Man from Borger, Texas’ ontwaart? Allicht kan de blogbaas uitsluitsel geven.

  Tot slot twee opmerkingen:
  -De perziksnoepjes in de kopillustratie zijn eerder misselijkmakend zoet dan verfrissend zuur.
  -Hoewel DSR de kop siert, is hij niet opgenomen in de tags onderaan het stukje.

  Tot slot beterschap gewenst aan de blogbaas! Niets gebroken, wel in het ziekenhuis? Is hier wel sprake van een verantwoorde besteding van gemeenschaps- en/of verzekeringsgeld? Want het is natuurlijk weer de gewone man die door middel van hogere premies op mag opdraven voor de gevolgen van dergelijk elitevermaak. En wandelingetje en een pannekoek is toch ook heel fijne zondagsbesteding?

 2. Wielen

  ’s Ochtends loop ik naar het kleine parkeerplaatsje naast mijn huis, en geloof mijn ogen niet. Beide voorwielen van mijn auto zijn verdwenen en vervangen door stapels bakstenen.

  Na een aantal telefoontjes zit ik naast de chauffeur van de bergingsauto op weg naar de garage. Ik vraag hem of hij dit vaker meemaakt.

  „Nee”, zegt hij, „meestal gaan ze er vandoor met vier wielen.”

  Judith Jansen

 3. Het enige interessante aan dit gevalletje is het met nadruk getautologeerde ‘kleine parkeerplaatsje’. Dient dit om sympathie of medelijden op te wekken met de getroffen inzender, die het kennelijk letterlijk niet breed heeft?
  Eindoordeel: 5- (zegge: vijfmin)

 4. Een fraai intro heer A!
  En dat alles opgekomen in een hoofd dat er daardoor bij het fietsen niet helemaal bij was. Mountainbiken doe je overigens het beste in een plat landschap, dat valt wat zachter. Goed herstel en beterschap!

 5. Ja, fraai introotje weer, Apie, doet recht aan je reputatie van blogbaas. Maar inderdaad, ik moet het met DSR eens zijn dat de zoetigheid in het kopplaatje geen recht doet aan DSRs zuurheidsgraad. Gebruik dan liever de roemruchte zure matten:

  Daar trekt je mond pas echt van krom.

  En wat het mountainbiken betreft: nóg veiliger dan Letterzetters voorstel van het platte landschap is mountainbiken op de Wii! Als je een donszacht fleecekleedje neerlegt kan er weinig meer fout gaan. Qua vallen dan.

 6. Wat het Ikje betreft: het was pas echt bijzonder geweest zijn als het antwoord van de chauffeur was geweest dat ze er meestal met vijf wielen vandoor gaan.

 7. Zuurtjes? “n Zeeuwse Babbelaar? Caramel of zo?
  Onbekend maakt onbemind? Ik zuig op pepermunt.

  Boksen doe je op ’n soort platform , vierkant, omspannen met 3 solide touwen.
  Het door Apiedapie geplaatste prentje, doet meer aan boksen denken, maar ze hebben geen handschoenen?

  Kooivechten , doen ze allemaal in ’n kooi.. Je hebt dat traliewerk nodig om iemand even vast te zetten, is wat makkelijker. is als gezegd . ’n wereld gemener, bloediger.
  Ik zie trailers rechtstreekse uitzendingen , herhalingen.
  Net als andere sporten , zijn 2 of 3 die ’t leuk neerzetten.
  Draaien als balletdanser, ’n Oprechte Jerommeke, die alles mee had , om respect te verdienen.
  Wordt binnen de kortste keren, in ’n knie -wurg greep gepakt. Klop, klop, Einde verhaal. De reusachtige tattoo over meer dan z’n rug , brengt blijkbaar geen geluk.

  Intro
  Prima werk Apiedapie, goed gelukt. Alles.
  Beterschap . voorspoedig herstel.

 8. ’n “ikje” zo uit de Lage Landen.
  Er wordt op de Phils zo vreselijk gejat, dat alles van waarde met traliewerk is omheind.
  Staan er geen auto’s op de weg? Ja, wel, maar als je weet hoe je koperdraad snijdt, knipt, is dat wat makkelijker.

 9. @RSB
  Het is prof-worstelen, catch-as-catch-can, American wrestling.

 10. Kijken of ik ook een foto kan uploaden hier…

  Over zuur gesproken. Dit bier kocht ik in Italie, jaaaren geleden. Heb het niet aangedurfd want het etiket spreekt boekdelen, haha!

 11. @lieve maar beetje narrige tante
  Uploaden naar imgur.com (bovenste balk), link hier plaatsen, voilá

 12. Verhikje

  Draai het wieletje nog es om

  Ik loop met kleine pasjes naar het kleine parkeerplaatsje naast mijn huisje en geloof mijn kleine oogjes niet. Beide kleine voorwieltjes van mijn kleine autootje zijn verdwenen en vervangen door kleine stapeltjes kleine baksteentjes.
  Na een klein aantal telefoontjes zit ik heel kleintjes naast het kleine chauffeurtje van het kleine bergingsautootje. Ik vraag hem een klein beetje nieuwsgierig of hij dit vaker meemaakt.
  ‘Nee,’ zegt hij kleingeestig, ‘dit is klein bier. Meestal laten ze de wieletjes staan en gaan ze er vandoor met tautootje.’

  Margootje

 13. Lieve, behulpzame Letterzetter,
  So far so good, ben nogal internethuiverig. Wat houdt in:
  By uploading, you agree to our terms of service
  Heb nergens de terms of service gelezen..

 14. Een mooi begin van de week weer, en je kunt er niet eens aan aflezen dat de blogbaas geblesseerd is, al is de aard van de blessure mij niet helemaal duidelijk. Goede raad hebben anderen al gegeven. Zelf zou ik het op wandelen houden. Maar evengoed: beterschap!

 15. Apd, weer een prachtig intro vandaag ondanks een lelijke smak met de moutainbike. Ja blogbaasje , ik ken meer mensen die in hun hoofd jonger zijn dan in werkelijkheid.

  Dat kan leiden tot hubris met alle nare gevolgen vandien.
  Gelukkig was er meteen adequate hulp aanwezig en kon je je wekelijkse commentaar plaatsen dankzij een infuus.

 16. @ Luvienna 13.48h.

  Zure matten ken ik niet , wel een soort gele zure bollen die en hééél opwindende zure smaak hadden.

 17. Twee zwetende, hijgende mannen die mekaar beetpakken enkel gekleed in hun zwembroek.
  En Dsr heeft uit zichzelf gezegd dat dat altijd goed is.

 18. KT 20:31
  Napoleon’s. Lekker…
  Maar ook de salmiak-variatie en de dropkanonskogels.
  Tandartsen doen alvast een vreugdedansje 🙂

 19. Nu blijf ik meestal ver van commentaar geven maar ik ben even uit mijn ziekenhuisbed ontsnapt en in de rookruimte waar het meestal heel druk is, maar er is voetbal begrijp ik van een mederook(st)er( met zuurstofslang), en dus piel ik mij suf op mijn tabletje.
  ==Want het is natuurlijk weer de gewone man die door middel van hogere premies op mag opdraven voor de gevolgen van dergelijk elitevermaak==
  Hoe kan een (weliswaar schrijvende) rechter dit schrijven, nu we dankzij gekke geert weten dat alle rechters van D’66 afkomst zijn? En dat de topbaas bij Menzis (D’66) vindt dat hij bij 30.000 per maand(!) niet te veel betaald krijgt want hij doet veel verantwoord werk en (nu komt het) ‘arme mensen gaan er niet op vooruit als ik minder verdien.’
  Verder veel hulde voor dit blog en diens baas. Een topper en ook zo bescheiden, waar zie je dit nog tegenwoordig?

 20. PPS
  ik vind de duimpjescultuur hier erg verfrissend (hadden ze dat maar bij het VKBlog gehad) en afhankelijk van mijn pet deel ik hier en daar steevast altijd een duimpje naar beneden of naar boven uit (zo hoort het toch?) en geef ik mijn eigen reacties altijd een duimpje naar beneden, dat lijkt mij wel zo sportief.

 21. Dank voor alle vriendelijke en hartverwarmende woorden en wensen. Het intro voldeed dus toch, een hele opluchting, ook al zijn er wat slordigheidjes m.b.t. de foto’s ingeslopen (de zuurtjes, de worstelaars). Keiblij met Spuit 11 natuurlijk, hallo terug! En Ilona dan toch, wat geef je het gauw op. Zelve gebruik ik altijd tinypic.com, nooit iets vervelends mee meegemaakt. De bovenste code kopieren en in je reactie plakken. Het blog of de blogbaas doet de rest.

  Ook Timmerark bedankt en een duimpje! Je eigen reacties een duimpje naar beneden!!! Je bent een mooi mens. 99% van de reageerders doet het naar boven, zeker weten.

  En natuurlijk DSR, de tag is inmiddels aangepast.

 22. grappig, ik werd hier vroeger in de buurt ook wel eens margootje in haar peugeootje genoemd als ik mijn kinderen en de buurtkinderen vervoerde naar een sportclubje in een oeroude suzuki.

 23. Hierna moet ik me natuurlijk bij de blogbaas verontschuldigen voor de lelijke interferentie in zijn praatje.

  Een eerlijk pardon is op zijn plaats en ik hoop dat hij spoedig van zijn letsels herstelt en weer de koers gaat hervatten.

 24. @Klare task, ja, die gele bollen, met die kleverige, ietwat zoetige buitenkant, waarbinnen een glazigharde bol, die gevuld was met een korrelige, knersendzure substantie waar je mond scheef van trok.

 25. De zoetzuurtjes in de kop zijn vervangen door een plaatje met majoortjes – speciaal voor DSR?

 26. Had een hele mooie foto gemaakt, Apie, en met tinypic.com in m”n reactie geplakt, maar die heeft losgelaten.
  Eerst dat flesje bier opgezocht, toen zodanig geinstalleerd en gefotografeerd zodat het uiteindelijk goed op de gevoelige plaat kwam…
  Al die moeite voor niks.

  Maar nog een keertje proberen.

 27. Ilona, ik gebruik ook TinyPic en dan gebruik ik de URL in het veld onderaan; zie schermprintje. Daar lukt het meestal prima mee.

 28. Prima Luv, zelf gebruik ik altijd de bovenste, ook die komt zonder mankeren door. Enfin, Ilona heeft haar eigen cliffhanger, ik ben nu zo nieuwsgierig geworden naar dat bier!

 29. Geweldig Iloontje! Hoe je 7 minuten lang over dit bier kunt praten, zie je in onderstaande video. Let vooral op het vertrokken gezicht van de vrolijke bartender rond 2:28.

 30. En omdat Iloon zo frank en open haar echte bureaublad met ons deelt, oh ontroering, de computer staat standaard ingesteld op apiedapie.com * knuffel icoontje * ga ik nu een plaatje tinypiccen van de toestand van blogbaas dezes, hedenmorgen geschoten. Douchen gaat nog niet soepeltjes, zoals duidelijk zal worden, en nee, de andere pleisters en beurse plekken mag ik hier niet laten zien gelet op het ingetogen karakter van de site. Enjoy! Be right back.

 31. Terzijde
  Apiedapie het idee zal eerder ziujn neergelegd, is het mogelijk, de intro’s , afzonderlijk ’n plekje te geven.
  In dat geval krijg je ’n aardig overzicht, wat jou is opgevallen?
  Je krijgt dan alleen jouw intro’s? Plus gemaakte One liners?

 32. Dank je, Ilona! Zo’n infuus maakt je pas echt zielig. Je komt opgewekt het ziekenhuis binnen, effe een pleistertje halen en op je gemak willen worden gesteld, en dan word je in een bed gelegd! Ziekenhuispyama aan, zo’n wijd One Flew Over the Cuckoos Nest geval, open op de rug met vetertjes, design: jaar nul. Je wordt aan een ijzeren paaltje geketend waaraan plastic zakjes bungelen die van blup doen. Draai je je net even om, komt er een zuster binnen – type jong ding – die met een lampje in je ogen gaat schijnen, en dat om de twee uur. Kun jij dan lekker tot rust komen?? Nee dus. En tanden poetsen, scheren, naar de wc gaan, ho maar, je zit vast. Het uitzicht en het eten de volgende dag was geweldig, dat dan weer wel. En het is weer klaar.

  Toch moet je oppassen met humor in zo’n situatie. De nachtzusters maakten mij om de twee uur wakker, om wat testjes te doen en ook te vragen “weet u waar u bent?”. Na een keer of wat was ik dat zo zat dat ik met peinzend gezicht zei: “Hm, daar vraagt u me wat. Ik zou het echt niet weten”. Ik keek onderzoekend rond. Zij keek mij gespannen aan. Vervolgens zei ik langzaam: “Tja, wat is dit hier? Een supermarkt?” Ik keek haar vragend aan. Zij keek verbaasd terug. “Een dierentuin misschien?”, gokte ik verder. Net toen zij haar pennetje pakte om hier een aantekening van te maken vertelde ik naam en plaats van het ziekenhuis, en ook nog het kamernummer, maar dat laatste was bluffen.

 33. Jeetje Apie, ondanks het verbandgebeuren (of misschien wel dankzij) en het nondescripte hemd: wat een sexy foto!

  Ik weet niet of ik je wel beterschap moet wensen.

 34. Ja, ik herinner me het al te goed. Twee keer binnen een jaar aan het infuus.
  Eten was ook al niet te pruimen en mijn uitzicht was de andere vleugel van het ziekenhuis. Sukkelige fysio i.o. aan je bed die je steeds kwam wakker maken…
  Wat zielig zijn wij, he!
  Nou, neem het er nu maar van, met lekkere hapjes en drankjes, misschien nog gebakken spekjes. Voorzichtig!

 35. Dank je, Luv, ik denk “dankzij”. Dat was jij toch, die van Stephen King hield en zo?

  Dit was net na het opstaan en ik heb de wilde dierlijke slaapkamergeur nog om me hangen, jij als gevoelige vrouw met lusten van hier tot ginder hebt dat uitstekend opgepikt.

  Het hemd is mijn eigen nachthemd, Larf Raulen. De bijbehorende short moet maar onder de wastafel blijven en zal ik om je te ontzien niet met je delen. Maar ziet er ongevuld ongeveer zo uit (maar dan in het grijs):

 36. dsr
  Dank voor Uw toelichting, hieruit blijkt mijn onwil er zelf uit te komen.
  Er is dus ’n markt voor “met den Blote Hand”?
  Worden de heren ook “gezalfd?” voor ze de “ring” ingaan?
  Op de beelden , die ik zie worden de worstelaars met ’n creme vooral op wenkbrauwen gezicht ingesmeerd.

  Met ’n gescheurde wenkbrauw zie je aantoonbaar minder.

  Apiedapie
  Danj voor de link. Ga daar later mee aan de slag.
  Waar Is U ter Aarde gevallen?

  Hoe beleef je zo iets?
  Had je mobiletje met allerlei “vogel ringbells”
  Hoe was het ambulance personeel?
  Heb je lang kwetsbaar gelegen met “slechts Kijkers?”
  Kun je je nog iets herinneren van de ambulance rit?

  Er zijn landgenoten, die denken dat ’n ambulance ritje
  wel dat kost zoveel> Allas, als men er dan in rijdt, moet men er wel van Genieten?

 37. Tuttuttut, Apie! Je wil me ontzien – waarvoor dank! pfoe… – maar dan post je wel een plaatje van de bijbehorende short? Ongevuld – jouw woorden – weliswaar, maar toch.

 38. Amice

  Een vriendin werkt bij een advocatenkantoor. Ze vertelt dat sommige advocaten daar nogal van de oude stempel zijn. Ze gebruiken nog een memorecorder waarop brieven worden ingesproken, waarna de secretaresse deze moet uittypen.

  Een van de advocaten had voor zijn collega, die voor de wederpartij optrad, een tekst ingesproken:

  „Amice, ik kan me in die aanpak niet vinden.”

  Bij het nakijken van de brief las hij: „Amice, ik kan mijn indianenpak niet vinden.”

  Renate Ridderhof

 39. ‘De baas van de collega van een vriendin bemerkte een fout in een brief die nog geeneens de deur uit was’.

  Zo fukking wat?!
  Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

 40. Ja Renate, je weet toch: als je iets goed gedaan wil hebben moet je het zelf doen.

  Dat zal ze leren, die heren advocaten van de oude stempel.

 41. @RSB
  Fraai prentje! Doet een beetje denken aan de knoophals boven het topic over JdW/Drasties.

  @L
  Is dat een soortement van vrouwensolidariteit oid?

 42. Oh , je zou bijna vergeten , het “ikje”?
  Man, da’s waar ook? ’n Nieuwe rubriek, ik zei dit of dat, maar Je wilt het niet weten wat ik terug las.

  Wij starten vandaag,
  – bij ons op het advocatenkantoor voor de 1e koffie.
  Op de rol staan:
  – Gehoord in het was lokaal
  – Bij het innslaan op de Golf
  – In de adempauze van……..hoe nu verder…….???

 43. dsr goeie dsr. Klopt, zelfde school Monnikenwerk, destijds. Nog steeds actueel? Discarded images heet het. Iemand bij de neus nemen?
  Ik krijg het vandaag op mijn fb pagina.
  Loop je stevig de kans dat iedereen die fb heeft dat prentje ziet.
  Heeft Riverside ’n draadje te veel los?
  Ha, neen hoor vandaar dat ik me “indek” met dit is ’n test.

 44. @L
  Waarom ‘good for her’, als ze haar werk slecht doet.

  Volgens mij ben je heel sexistisch bezig.

 45. Ze doet haar werk misschien slecht maar dient de goede zaak: een goeie grap uithalen met de advocaatjes. Misschien per ongeluk, maar dat was dan mooi meegenomen.

  Seksistisch: nee hoor. Alleen als het advocaatjes en rechtertjes betreft. 🙂

 46. @DSR
  ‘Advocaatje’ omdat de heeren een tiepmiep inzetten, omdat het past bij een grapje uithalen, omdat het me doet denken aan ‘Advocaatje ging op reis’, omdat het mooi aansluit bij ‘rechtertje’. En dat laatste is puur liefkozend bedoeld. Of schaar je dat onder seksuele intimidatie? Dan trek ik het gauw weer in, hoor.

 47. @L
  Qua inlegkunde doe je niet onder voor APD als ie op dreef is.

  Maar de feministische aap komt al meteen uit de mouw: ‘omdat de heeren een tiepmiep inzetten’. Daar is dus kennelijk iets mis mee? Waarom verwoordt je het beroep van die vrouw trouwens zo denigrerend?

 48. Vanwaar al die ongefundeerde aantijgingen rechtertje, waar haal je al die vermeende bedoelingen toch vandaan? Zal wel uit je eigen seksistische/denigrerende geest komen. Waar het hoofd vol van is…

 49. @L
  DSR zet eea hierboven netjes uiteen. En wie gebruikt er nu de denigrerende termen ‘typemiep’ en ‘advocaatjes’? Jij toch zeker?

 50. @DSR Over het gebruik van ‘advocaatje’ heb ik je al ingelicht. En ‘tiepmiep’ is een geuzennaam (moet dan wel zo gespeld worden).

 51. @L
  Laat onverklaard waarom de avocaatjes in de zeik moesten worden genomen vanwege het ‘gebruik’ ener tiepmiep.

  En als ‘tiepmiep’ een geuzennaam is, dan is ‘kippetje’ dat ook. Of ‘rechtertje’.

  Neen, m’n kind – je wielen draaien vierkant.

 52. ‘In de zeik nemen’ is jouw kwalificatie, niet de mijne.

  Als A een geuzennaam is, is daarmee B of C niet automatisch ook een geuzennaam.

 53. -L. neemt iets in de zeik
  -DSR noemt het beestje bij de naam
  -L. weigert het woord bij de daad te voegen
  -DSR ziet dat verdere discussie geen zin heeft en besluit het wijste te zijn afsluiticoon

 54. @Riverside:

  Waar Is U ter Aarde gevallen? In de bergen, hellend paadje met gravel naar beneden.

  Hoe beleef je zo iets? Je denkt meteen: dit is een harde klap. Dan beweeg je je ledematen en hoofd en bent blij dat alles het nog doet. Dan krabbel je op en fietst door. Dan word je een tikkie dizzy en moet even zitten. Dan ga je op zoek naar hulp, in mijn geval: van 1650 meter naar beneden fietsen deels over autoweg. Beneden aangekomen koop je een pakje sigaretten.

  Had je mobiletje met allerlei “vogel ringbells”? Mobielje had hier niets mee te maken en heeft een serieuze Blackberry retro ringtone.

  Hoe was het ambulance personeel? Niet van toepassing.

  Heb je lang kwetsbaar gelegen met “slechts Kijkers?” Ben binnen een minuut opgekrabbeld. Kijkers niet aanwezig, zoon Apieknapie was vooruit gefietst.

  Kun je je nog iets herinneren van de ambulance rit? Niet van toepassing. De rit op de fiets, knijpend in de remmen met bebloede handen staat in mijn geheugen gegrift.

 55. Nou die handen en elleboog op de foto spreken boekdelen.
  Mooi dat je op eigen kracht het ziekenhuis nog kon bereiken.

  De gezondheidszorg is daar wel goed als ik jou zo hoor.

  Ik ben er met mijn gezin een keer op vakantie geweest, Vevey, in een parkje aan het meer van Geneve, waar ook een beeld van Charley Chaplin stond. Nooit meer naar dat saaie land met aangeharkte alpen.

 56. Apiedapie, dank voor toelichting. Zelfwerkzaamheid , Gezin hoeksteen van de Samenleving.
  In dit geval loopt het goed af. Gelukkig maar.

  Wij hanteren voor ’n ritje naar..met veel verkeer, hetzelfde, ga niet alleen, als er wat gebeurt dan…..

 57. KT 19.32
  Goeie hoor: : Het saaie Zwitserland met aangeharkte Alpen.
  Zo voel ik dat ook.
  Het is natuurlijk niet saai, maar op de juiste golflengte is het wel saai.

 58. Hear Hear, de tom tom roffelt: Het gaat goed met ons blog Baas.
  Prima nieuws,
  Je selfie doet vermoeden dat je “’n stevige val” hebt gemaakt.
  Inmiddels misschien al “ontslagen”?

 59. Feedback

  In de trein word ik gebeld door een collega. We overleggen over een training met als thema ‘feedback geven’. Ik leg stap voor stap uit hoe je dat effectief doet. Eerst het feitelijke gedrag van de ander benoemen en dan het effect op jezelf. Dan pas aangeven wat je van de ander verlangt.

  We komen aan op het station en een mevrouw voor me staat op en richt zich tot me: „Mag ik u feedback geven? Ik heb u nu drie kwartier hardop horen bellen, dat heb ik moeten aanhoren en dat vind ik knap vervelend. Gelieve de volgende keer uw telefoon uit te laten in de trein!”

  Jaco Friedrich

 60. Tsja, als je niet in een stilte-coupe zit, dan valt er weinig aan te doen. En als het echt te gek wordt, kun je iemand toch aanspreken?

  Prima feedback trouwens.

  Enfin, ’t is weer een miezerig gedoetje in ons deel van de wereld.
  Eindoordeel: 6 (zegge: zes)

 61. Mevrouw heeft de les goed beluisterd en direct in de praktijk gebracht. Die hoeft niet meer naar de training toe. Fijn dat Jaco geen laatste zin aan het Ikje heeft toegevoegd a la: ik voelde me beschaamd. Maar hopelijk heeft hij die feedback wel goed in zijn oren geknoopt. Zoek de volgende keer een anti-stiltecoupé op, Jaco!

 62. Oh, in mijn doe het “zelf” cursus, hoe kom ik voor mezelf op,- assertiviteit met ’n glimlach, – heb ik op pagina 1 of zo staan.
  – Ken je kappe , Man?
  Gewoon vriendelijk vragen? Gaat heel vaak goed.
  Waar staat geschreven Gij zult ’n half uur of langer,niets ondernemen?

 63. 100. Ik vind het wel een aardig ikje. Goed opgebouwd ook. Het begin doet het ergste vrezen, maar uiteindelijk blijkt het erg mee te vallen. Gevoel voor zelfspot kun je Jaco zeker niet ontzeggen

 64. Prima zelfspotikje, maar ik ben bang dat Jaco het de volgende keer weer zo doet, zo belangrijk als hij is, en nu nog belangrijker want hij stond in de krant.

 65. Dank dank, ja Mopperkont, helm op, en die was nog heel ook.

  Riverside: dank dank, ja, alweer ontslagen, het gebeurde de dag voor de verjaardag van Heer Rozenwater, en op zijn verjaardag zelve mocht ik ’s avonds al weer naar huis. Gelukkig publiceerde de WordPressblogmachine het feestverhaal geheel en al automatisch om middernacht, terwijl ik op dat tijdstip in de pupillen van de nachtzuster lag te kijken, de apiedapie community heeft er dus niet onder hoeven te lijden.

 66. A. Kende je het stukje afdaling, of werd je verrast?
  Met z’n tweetjes biken, ja , dat is teambuilding, vertrouwen kameaardschap.

  Zo in ’n flits schiet me ’n afdaling maar dan op de Mont Blanc gletscher, van dokter met 3 grotere kinderen, allen geoefend in klimmen & genieten.
  Moeder Ada, is te moe voor het laatste stukje naar de top.
  Gaan jullie maar, ik wacht jullie hier wel op.

  Euforie, vermoeidheid domineren de kritische geest.

  Pardon, ja , je moet bij de afdaling als je met z’n vieren bent. de risico’s , niet opletten oa, uitsluiten.
  Je hebt dan dus voor de afdaling 2 touwen nodig.

  Twee aan twee veilig naar beneden.

  Hoeft geen helm, alles ligt er strak bij.

  De rest staat uitgebreid in de media.

  In juni 2014 werd er ’n tv docu over het voorval uitgezonden.

  Voor mij blijft hangen, dat je heel goed moet weten, welke de gevaren zijn.
  Overmoed, vermoeidheid, euforie?

  Ada, moeder, die hen allen voor haar ogen zag wegglijden op de gletscher, zou toch hebben kunnen zeggen..Hebben jullie 2 touwen bij je voor de afdaling?
  Of was het de vader, die routineus , onbetwist alles regelt?

  Wat je ook doet in de bergen, wees voorzichtig.

  Apiedapie is er met wat pijnlijke schaafwonden heel; vanaf gekomen, met de schrik vrij.

 67. Ja gelukkig wel, Riverside. ’t Was een simpel tochtje, geen onbekend terrein, hooguit een fiets die ik niet kende en veel harder remde dan ik dacht. Het gebeurde dan ook in de eerste tien minuten van een tocht die urenlang had moeten zijn, vol met stoere selfies van vader en zoon voor de resp. Facebook community. Het voorval dat jij beschrijft ken ik uit de media, dat was wel heel andere koek.

 68. Opvoeding

  Een swingfeest ter ere van een vijftigjarige. Met oude vrienden spreken we over elkaars levenswandel en opvallend vaak komt daarbij ter sprake hoe groot de uitdaging is om met name puberzoons op het rechte pad te krijgen. Op de bank hangen, blowen, zuipen en gamen: iedereen kan erover meepraten en heeft zijn eigen opvoedkundige strategieën.

  Ondertussen weet Dan Hartman met Relight my fire de dansvloer vol te krijgen. Daar staat ook de jarige Jet en zij danst zowaar met haar 18-jarige zoon!! Wow… respect. „Wat leuk dat hij dat doet!”, roep ik in haar oor. Grijnzend buigt ze zich naar mij toe: „5 euro.”

  Heleen Akerboom-Menger

 69. Wat is het allemaal weer verschrikkelijk allemaal zucht

  Natuurlijk zijn die kinderen volkomen van het rechte padje als met swingersfeesten geeft en ze zo materialistisch opvoedt. Zoals de ouden zongen….

  En dat in het oor schreeuwen vond plaats tijdens het dansen?

  ‘Wow….respect’ – schompetanusicoon
  Eindoordeel: 3- (zegge: driemin)

 70. Tja, vijf euro geven om je zoon met je te laten dansen. Put- en putdiepe zucht. Maar goed, Akerboom was vroeger een held van me, wellicht is Heleen familie en dan kan ze een basketballpotje bij me breken.

 71. Je zoon betalen voor een dansje om je vrienden en vriendinnen te imponeren is misschien niet iets om echt trots op te zijn, maar ze heeft in elk geval niet voor iedereen geheim gehouden. Dat het in de krant zou komen heeft ze wellicht niet vermoed, maar het aan een vriendin vertellen komt eigenlijk op hetzelfde neer.

 72. Ik vind dat als een jongen van 18 voor vijf euro met zijn moeder gaat dansen minstens een testimonium paupertatis is.

  Maar goed normen vervagen…kan en ken… kent

 73. Hay, daar Prima Vet voor Elkaar Hier?
  – Hi Riverside
  Dit zijn de parties, waar “het” gebeurt.
  Wowow, daar danst Heleen?
  De sfeer kn niet stuk, alle ruimte dus voor ’n Ons kent Ons. Veel heeft zijn prijs, ’n glimlach, samen op de dansvloer, samen op de prent.
  Jullie dachten dat de Ipads 4 G Samsung gratis worden thuisbezorgd?

  Zonder dollen, fijne vond?!
  Ja, als je alles terug hoort, buiten de dansvloer?
  Nu dansen we. .Level ” 5 Euro”.

  Zoiets, ongeveer.
  Met ’n brede grijns.

 74. Pride gaat ook over de mijnwerkers stakingen onder Thatcher en haalt het niet bij brassed off muzikaal gezien, maar het sentiment is er niet minder om.

 75. Straks naar feestje Heleen.
  Ik mag ze wel. Veelal creatief, niet zo conventioneel, gevoel voor te ver gaan.
  Als ze al te ver gaan , doen ze dat niet om te kwetsen.
  Als er ergens geleefd wordt doen ze ’t daar.
  Alles geven wat je hebt, allles kan.
  Soms schiet ’t ’n beetje door, maar als ze ergens elkaar door & door accepteren, is ’t daar.
  De sfeer is terecht uitbundig.
  Wat doet dat dansje met je zoon?
  ” Voor mij 5 euro”, hij krijgt ook ’n zoen, maar dat weet hij nog niet,

  ’n Feest spettert. aan alle kanten.
  Iedereen is blij, deelt dat.

 76. Feestje?
  Gezellig, ja zeker.
  U zult misschien wel geschokt worden door ’n enkele opmerking.

  Oh, het gaat toch niet over cultureel erfgoed, daar kan ik slechts serieus over zijn?

  Denk van niet, gewoon , accepteer de mensen zoals ze zijn.

  Als deze mensen “los gaan” , draaien de cultuur dragers zich om.

  Ordinair zijn is beneden hun niveau.
  Naar de climx werken en dan in groepjes prima gesprekken.

  Misschien komt er “zo maar uit het niets” ’n gitarist, of ’n saxofonist.

  Veel kan hier, gebeurt gewoon.

 77. Corpsbal

  Onlangs verliet ik sociëteit Minerva, het gebouw van het Leidse studentencorps. Een medelid was naarstig op zoek naar een aansteker, waaraan ik hem niet kon helpen.

  Onder de luifel rookten een paar jongens met Marokkaanse roots rustig een jointje. Enigszins aarzelend richtte de corpsbal zich tot zijn leeftijdgenoten. Een van hen grijnsde en zei: „Natuurlijk heb ik een vuurtje voor jou, meneer, jij wordt later rechter, toch?”

  Ivo Verseput

 78. Dit is zoals ik me de Ik-jes in het Laatste der Dagen voorstel bareuhtel. Er is veel veranderd sinds de dagen van Hildebrand, Klikspaan en Van Koetsveld, toen de studenten nog voorgingen in welschrijvendheid.

  De inzender is zelf toch ook een corpsbal – waarom dan zo afstandelijk over z’n soortgenoot geschreven? Desondanks wel een aardige pointe.
  Eindoordeel: 5 (zegge: vijf)

 79. Och ja, een Minerva- ikje.
  Is de Leidse corpsbal die een vuurtje haalt bij de Marokkanen de roker zelve of heeft de roker een feut of andere ondergeschikte gestuurd/

  Onduidelijk en meer zelfgenoegzaamheid dan zelfspot.

 80. In ’n universiteits-plaats kan dit gebeurd zijn.
  In Amsterdam zou ik het plaatsen bij Tingel Tangel, bestaat dat nog?
  Grappig voorval.
  Waarom speelt het niet bij het Erasmus MC?
  Meneer wordt later chirurg?

 81. Dat zou die leeftijdgenoot met Marokkaanse wortels wel willen (regeren is vooruitzien), maar de laatste corpsbal in de rechterlijke macht is al jaren met pensioen. Het zijn tegenwoordig de dames, die daar de dienst uitmaken en die hebben in het algemeen weinig geduld met kut-Marokaantjes.

 82. Ivo Verseput kan maar beter een verse put graven en daar zijn laffe hijtje in dumpen.

 83. letterzetter
  bedankt voor deze prachtige opname. In de Royal Albert Hall wordt de tekst beter meegezongen dan in het stadion but who cares. Na dit filmpje krijg ik automatisch het abide with me te zien, opnieuw kippenvel.

  Mijn slaapliedje vanavond is een Egyptische liefdesliedje, gezongen door Amal Maher in Carre, Holland Festival 2004, a tribute to Um Kalthoum’

 84. Corpsbal
  Cultureel erfgoed.
  Tante vanaf vandaag ben ik Corpsbal.
  Wat enig.
  Wordt je dan nog…….Waar ligt de meerwaarde?

  Ik heb ’n project, moet gepresenteerd worden voor financiers.
  Ze hebben , de meesten hebben Economie Rotterdam gedaan, vinden het aardig om ’n Leie.
  naar in het project team te hebben

  Welaan wat heeft die Corpsbal van Minerva extra?

 85. Pensioencadeau

  We staan in de keuken, mijn vrouw en ik. Meestal spoel ik de vuile vaat af, voor die in de vaatwasser gaat. En als het even kan, doen we het samen. Zo aan het werk zegt ze ineens: „Na je pensioen…”

  Ho, denk ik. Nu gaat het komen. Ik vind dat ik de laatste jaren best hard werk, en een klein cadeau in het vooruitzicht is nooit verkeerd. „…Zal ik je laten zien hoe je handig de vaatwasser kunt inruimen.”

  Mark Brueren

 86. Jaja, er wordt wat afgelachen in de keuken van de ouwe lezertjes van de NRC. De ikjes komen binnenkort op extra grote lettergrootte.

 87. ‘Gedachte NRC-lezer stemt niet overeen met de werkelijkheid’.

  En of dat in de krant mag, want meestal hebben ze toch de wijsheid in pacht.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 88. Meneer Mark heeft waarschijnlijk nooit iets meer in het huishouden gedaan dan de vuile borden afspoelen. De kraan kan hij in elk geval vinden! Nu nog stofzuigen, de vuile was sorteren, de wasmachine vullen en bedienen, strijken, wasgoed vouwen, bed opmaken… En o noes, de boodschappen doen!
  Tja, managers aansturen, beleidsnota’s opstellen, ambtelijke stukken van het IN- naar het UIT-vakje laten rouleren, bilateraaltjes houden, een dienstreisje naar Verweggistan of een ritje op de dienstfiets maken, dat alles is straks verleden tijd…
  Het avontuur van het huishouden wacht!

 89. Dank je wel Mopperkont, en dus ook Apiedapie, jarenlang zocht ik naar haar naam.

 90. Oh, je zit wel helemaal aan het Begin vn de cyclus vind ik.
  Dat samen in de keuken lost in de gezins dynnamiek vanzelf op.
  Afwassen wat al niet, gaat in schema’s, van ontduiken , chatten gamen.
  Als je huwelijk ’n beetje gang maakt, vragen de kinderen straks € 5,- om met ze te dansen.

 91. En is er dan niemand van de reageerders van Apie’s blog die ziet naar welke klassieker uit de Nederlandse literatuur er in de eerste regel van het Ikje wordt verwezen? Zal ik, als import, dan maar het gedicht hieronder plempen?

  Impasse

  Wij stonden in de keuken, zij en ik.
  Ik dacht al dagen lang: vraag het vandaag.
  Maar omdat ik mij schaamde voor mijn vraag
  wachtte ik het onbewaakte ogenblik.

  Maar nu, haar bezig ziend in haar bedrijf,
  en de kans hebbend die ik hebben wou
  dat zij onvoorbereid antwoorden zou,
  vroeg ik: waarover wil je dat ik schrijf?

  Juist vangt de fluitketel te fluiten aan,
  haar hullend in een wolk die opwaarts schiet
  naar de glycine door het tuimelraam.

  Dan antwoordt zij, terwijl zij langzaamaan
  druppelend water op de koffie giet
  en zich de geur verbreidt: ik weet het niet.

  Martinus Nijhoff (1894-1953)

 92. Oioioi, shame on us, the Apiedapie-community! En wat een geluk dat we import hebben (in NL en op apie’s blog). Bedankt voor het plempen, Maduro!

  PS: van waaruit ben je geëxporteerd? Of is dat een onbehoorlijke vraag?

 93. @Luvienna, denk west, denk ver west, denk overzee. Of google bijvoorbeeld Madurodam.

 94. @ Maduro
  Imposant Maduro, die herkenning van een dichtregel, pet af en diepe buiging!

 95. Ik heb de naam Maduro gegoogeld, het blijkt iemand van Curacao ( helaas sans cedille hier) die in 1945 in Dachau vermoord is.

  Hm , bijzonder om zo’n naam aan te nemen.

  Ik heb al eerder met een Maduro hier op deze site gesproken.

 96. Wij staan in keuken vrouw en ik
  Meestal spoel ik de vuile vaat
  Voordat die in de wasser gaat
  Tenzij ik alle borden schoon lik

  En als het even kan doen we het samen
  Dan zegt ze plots na je pensioen
  Gaan we het helemaal anders doen
  Ik veeg mijn mouw langs de beslagen ramen

  Ho denk ik nu gaat het komen
  Ik verdien het na een werkzaam leven
  En zie het water door het afvoerputje stromen

  Ze zegt ga me niet tegenstreven
  Ik zoek een ander onderkomen
  Wat jij doet is me om het even.

 97. Hilarisch zoals iedereen in katzwijm ligt over die dichtregel. Dat is toch gewoon toeval – uit niets uit het Ik-je blijkt dat ’t om een diepere betekenis gaat.

  Wat betreft M.’s veronderstelde afkomst: zei hij, of was het Eliezer (een pot nat uiteraard, M. en de Zanikzeloot zijn altijd samen aan- of afwezig) laatst niet dat alles op internet fictie is?

  M. komt gewoon uut Drenthe, want net als Bartje is hij de duvel onder staart weggekropen.

 98. Gezien dat laatste vers laat MK zich tegenwoordig inspireren door de anti-kunst die Nederhop heet.

 99. Alle Hulde voor Maduro.
  Het is ’n aardige zin voor verdere lijnen.

  Wij staan in de keuken , zij & ik
  Veel is al gezegd, berouw getoond
  ’n Machien hield ’t voor gezien

  Om ons heen is sleetsheid Troef
  De afwasmachien die veel schoonmaakt
  Kan de chaos die wij maken nauwelijks aan.

  Verdriet, gemiste kansen,had het beter gekund?
  Het afvoerputje, geen beginnen aan
  Zij & Ik , waar kwam de Liefde vandaan?

  Mijn ringtoon zegt dat mijn verse Liefde
  ’n sms-je verwacht
  ik ga nu op volle Kracht
  neen geen machien voor ons
  Handwerk, maakt ons samen sterk.

  Zij , droomt nog even
  Voor ’t laatst ’n sopje?
  Waarom is er niet gewoon iemand die van mij houdt?

 100. Haha, wat is die dsr weer een zuurtje, hij baalt ervan dat hij die dichtregel gemist heeft en niet kan meedoen met de rest. Dus gaat hij maar uit frustratie op anderen hakken. Sneu, zielig, zuur.

 101. dsr @ 18-10-2014 23.32
  dsr als je zo’n bijdrge als deze zelfs met ’n dubbele glilmlach icoon omlijst, vind ik de typering redelijk onvriendelijk. Denigrerend.
  Het aardige hier, is volgens mij , dat we elkaar “met de bal” laten gaan.
  Of dat in uw referentie kader past of niet past, vind ik niet zo spannend.

 102. @E
  Je melkt je vondst (‘zuurtje’) van bijna twee weken kennelijk tot het uiterste uit. Mag. DSR zelve komt liever elke dag met iets nieuws op de proppen milde glimlachicoon

  @RSB
  Kan er helaas weer eens geen touw aan vastknopen, en aan dubbele, ja zelfs enkele glimlachiconen heeft DSR op deze pagina’s niet gedaan.

  Aan je onvriendelijkheden gaat DSR dan ook maar met een vrijmoedig gebaar voorbij, zeker omdat de waarheid gezegs mag worden, zeker op de rondborstige wijze van DSR milde glimlachicoon

 103. “DSR zelve komt liever elke dag met iets nieuws op de proppen milde glimlachicoon…..” schrijft de sjacheraar in sleetse iconen & andere stoplappen…

 104. dsr oh, ik neem graag de tijd voor ’n wat inhoudelijker, niet op de persoon gericht commentaar:
  Ik stel dsr daat het “zich laten inspireren door anti kunst” etc ’n omschrijving is die niet mijn voorkeur heeft.
  Als ik stel dat dsr zich weer ‘ns laat inspirerem door antikunst is dat toch duidelijk me dunkt? Als u zich zo op de persoon , want dat doet u op MK, zich de moeite getroost uw wijsheid en bijdrage zo te formuleren, zet ik daar ’n vraagteken bij.
  Bij de gedachtengng van u, bij het formuleren ervan.

  Stel het is zo, enig reactant vertoont aantoonbaar anti kunst invloeden, kun je dat toch neerzetten, poneren, of er geen andere kunstvormen zijn , dan de door reactant gekozen wijze?

  Sla mijn stukjes over . bespaart mijn tijd om u te antwoorden.

 105. @G
  Dag anoniempje. milde glimlachicoon. Wie ben jij dan?

  @RSB
  Dank je – toch spreekt DSR zich in betwiste reactie in hoofdzaak uit tegen het Nederhopperige van bepaalde rijmregels. Daar gaat het om.

  Uiteindelijk is het dus een poging om over smaak te twisten, wat volgens mij best kan, niks persoonlijks dus.

  En als jij je eigen stukjes ook overslaat, RSB, dan scheelt ’t je ook nog eens tijd om ze te schrijven. Hatsjiekiedee, zeg je me daarvan?

 106. Gewoonlijk , vind ik dat als iemand ’n grap maakt, het aardige dat er enige eigenheid in zit. soms is zon grap super vet leuk.
  Maar alas, uw antwoord getuigt van grote, volgroeide erudietie.
  Ik ben ’n eenvoudig mens.
  Ik neem dit mee, naar “Gesprekken met mijn personal coach”.
  Net op deze maandag gehad.
  Uw opmerking gaat op de rol voor volgende sessie.

  Och, ’n diepere waarde, maar dat is tussen ons, is dat het hier toeven, in alle eenvoud weliswaar therapie is, in verdraagzaamheid.

  Ik moet er niet aan denken , dat men hier stelt, naast 1 reactant , die zich van anti kunst bediende. waart er hier ’n virus o[ Apiedapie, . ’n Andere rectant bedient zich van het zelfde jargon,, popi jopie tekst.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: