Wat is DSR toch weer een zuurtje (41)

matrozenHet beoordelen van ikjes is geen sinecure. En soms moet je ook nog medereageerders van je afslaan. De Schrijvende Rechter (DSR) staat vaak in de vuurlinie.  “Wat is DSR toch weer een zuurtje“, verzuchtte ene Eliezer, die dit toelichtte met “een zuurtje is iemand die zuur doet, chagrijnig reageert, de zon niet kan zien schijnen.” DSR reageerde geïrriteerd: “En nou wil de Zeloot kennelijk weer op DSR sabbelen of zo?” Het is maar hoe je dingen opvat. Maar jongens, jongens, wat was het weer niks vorige week. Het ene ikje was nog suffer dan het andere.

Of het nou over een op de rug getatoeëerd familiewapen ging, vlees voor de hond kopen op dierendag, een flirtende bejaarde in de trein, een comapatient die alleen door keihard “tieten” te roepen wakker te krijgen was, of een wandelaar op een kerkhof met elektrische waccinelichtjes, de ikjesschrijvers troffen de juiste toon gewoon niet. bonestaak en bulletjeHet waren streekromans, vergezochte verzinsels, semidiepzinnige beschouwingen, mislukte pogingen tot zelfspot of ongepast uit de school klappen over voorvallen die in de intieme familiekring thuishoren.

“Als dit een Ikje is ben ik Bonestaak en ons Rechtertje Bulletje” merkte Kees de Jongen mismoedig op. “Dit verhaal is een gotspe. Zoek een psycholoog“, sneerde Maduro.  “Ze worden gelukkig nog gemaakt, echte ikjes”, zette Mopperkont voor. “Ja, ze worden alleen niet meer geplaatst“, maakte DSR hem af.

Ikjes zijn anekdotes die worden aangeleverd door lezers van de NRC.  Het ikje verschijnt dagelijks in de krant en hieronder in het reactieveld. Vervolgens gaan de reageerders daar commentaar op geven en vertellen over hun eigen leven.  Door middel van dit intro starten we de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was.

Een ikje over een tatoeage maakte de meeste reacties los. De apiedapie community is op een enkeling na tegen moedwillige verminkingen, zo bleek uit een felle discussie waarin al snel ook de navelpiercing door de mangel ging. “Een navelpiercing kan, op de tijd plaats en tijd, de bekoring hebben van een frikandel speciaal na een nachtje doorhalen.” likkebaardde DSR. navelpiercingWat hij dan deed als de frikandel op is, zoals onze Ilona argeloos vroeg, liet hij in het ongewisse. Kees de Jongen likkebaardde mee en vroeg aan Luvienna of we ook mogen weten “of je piercings in het dagelijks verkeer zichtbaar zijn of niet? Nog beter is natuurlijk om te weten waar ze precies zitten.” Zij gaf geen krimp en zei dat ze in het dagelijkse woon-werkverkeer, zeker op de snelweg, lastig zichtbaar zijn.  En de oorbellen van Klare Taal doorboren volgens sommige mensen haar aura! Nou moe! Aura’s kun je helegaar niet doorboren met spullen uit de materiële wereld, daar hoef je niet spiritueel onderlegd voor te zijn, hoor. Foei-icoontje!

kooiworstelenRiverside Blues zei lief dat je je sympathie voor iemand toch niet van “een siersel” laat afhangen als er zoals bij Luviennadominant andere positieve elementen zijn”.  Het lijstje van zijn liefhebberijen werd er weer met eentje uitgebreid: op het Filippijnse kanaal “Balls” is er een programma over kooiworstelen. “Ik ben er niet aan verslaafd, maar gokken welke kleur broek zal gaan winnen, is een vast aspect van het kijken.”

“Wilt U hier zitten? Ja, maar alleen als u af & toe tegen me aan kroelt.” schaterde Riverside Blues.

Jaap Modder die in de trein zijn blik over zijn zittende “soortgenoten” liet gaan en oogcontact kreeg met een goedverzorgde vrouw die helemaal zijn type leek, maar die hem alleen maar bleek aan te kijken uit bezorgdheid dat voornoemde Jaap zonder zitplaats in elkaar zou storten was uiteraard het mikpunt van vrolijke spot.  “Wilt U hier zitten? Ja, maar alleen als u af & toe tegen me aan kroelt.” schaterde Riverside Blues. En De Hikjesman maakte er dit van:

hikjesman“Avondspits, een bomvolle trein. Staande in het gangpad bestudeer ik de andere treinreizigers. Oogcontact met een aantrekkelijke vrouw. Er groeit iets. Onze blikken blijven elkaar kruisen. Zij lacht. Ik krijg het warm.
Dan zegt ze: „Wilt u niet liever uw gulp opendoen?”

duimpjesbokaalLetterzetter won de Duimpjesbokaal (11 up, 1 neer) bij het ikje over de comapatient die door een humorloze zuster moest worden gewekt.  “Ik zou het met ‘tieten’ proberen. Maar die zal die verpleegster ook wel niet hebben, een ongeluk komt zelden alleen.”

Blij waren we met Ad Hok die opmerkte “Ach ja, Spuit elf .. dát waren tijden …”.  Wat zouden we blij zijn als voornoemde Elf nog eens een keertje voorbij kwam, al was het maar om alleen even hallo te zeggen.

Als suggestie voor een nieuwe rubriek voegen we die van Mopperkont toe, die “elke dag een blote vrouw op apiedapie.com” voorstelde.

theelepelHet 100e-reactielepeltje was voor Letterzetter, die na twee dagen snotterend in bed terugkwam om te zien dat een postje van hem verheven was tot een Wikidapie. “Poe hee“, was zijn commentaar. Gefeliciteerd, zetter! Kees pakte de 200e met de mededeling dat de Volkskrant een kutkrant is, althans volgens de onvolprezen Jaap Fischer. Ook blogbaas dezes was vorige week in de lappenmand, hetgeen echter geheel ongemerkt aan de community voorbijging en zo hoort het ook. Een ongeval met de mountainbike, hoog in de bergen, een nachtje aan het infuus, maar niks gebroken. Wel een weekje beeldschermverbod en dus nu in overtreding.

Stuur nu dus maar een goed ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van de dag bij jou losmaakt. Voor je het weet staan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro.

Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. Je eerste reactie wordt gemodereerd om te kijken of je echt bent. En intussen blijven ook de Ikjesdiscussies van vroeger – voorlopig zonder betaalmuur – elders op dit blog te raadplegen. Het wordt weer een prettige week.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

151 gedachten over “Wat is DSR toch weer een zuurtje (41)”

 1. Dank dank, ja Mopperkont, helm op, en die was nog heel ook.

  Riverside: dank dank, ja, alweer ontslagen, het gebeurde de dag voor de verjaardag van Heer Rozenwater, en op zijn verjaardag zelve mocht ik ’s avonds al weer naar huis. Gelukkig publiceerde de WordPressblogmachine het feestverhaal geheel en al automatisch om middernacht, terwijl ik op dat tijdstip in de pupillen van de nachtzuster lag te kijken, de apiedapie community heeft er dus niet onder hoeven te lijden.

  Like

 2. A. Kende je het stukje afdaling, of werd je verrast?
  Met z’n tweetjes biken, ja , dat is teambuilding, vertrouwen kameaardschap.

  Zo in ’n flits schiet me ’n afdaling maar dan op de Mont Blanc gletscher, van dokter met 3 grotere kinderen, allen geoefend in klimmen & genieten.
  Moeder Ada, is te moe voor het laatste stukje naar de top.
  Gaan jullie maar, ik wacht jullie hier wel op.

  Euforie, vermoeidheid domineren de kritische geest.

  Pardon, ja , je moet bij de afdaling als je met z’n vieren bent. de risico’s , niet opletten oa, uitsluiten.
  Je hebt dan dus voor de afdaling 2 touwen nodig.

  Twee aan twee veilig naar beneden.

  Hoeft geen helm, alles ligt er strak bij.

  De rest staat uitgebreid in de media.

  In juni 2014 werd er ’n tv docu over het voorval uitgezonden.

  Voor mij blijft hangen, dat je heel goed moet weten, welke de gevaren zijn.
  Overmoed, vermoeidheid, euforie?

  Ada, moeder, die hen allen voor haar ogen zag wegglijden op de gletscher, zou toch hebben kunnen zeggen..Hebben jullie 2 touwen bij je voor de afdaling?
  Of was het de vader, die routineus , onbetwist alles regelt?

  Wat je ook doet in de bergen, wees voorzichtig.

  Apiedapie is er met wat pijnlijke schaafwonden heel; vanaf gekomen, met de schrik vrij.

  Like

 3. Ja gelukkig wel, Riverside. ’t Was een simpel tochtje, geen onbekend terrein, hooguit een fiets die ik niet kende en veel harder remde dan ik dacht. Het gebeurde dan ook in de eerste tien minuten van een tocht die urenlang had moeten zijn, vol met stoere selfies van vader en zoon voor de resp. Facebook community. Het voorval dat jij beschrijft ken ik uit de media, dat was wel heel andere koek.

  Like

 4. Opvoeding

  Een swingfeest ter ere van een vijftigjarige. Met oude vrienden spreken we over elkaars levenswandel en opvallend vaak komt daarbij ter sprake hoe groot de uitdaging is om met name puberzoons op het rechte pad te krijgen. Op de bank hangen, blowen, zuipen en gamen: iedereen kan erover meepraten en heeft zijn eigen opvoedkundige strategieën.

  Ondertussen weet Dan Hartman met Relight my fire de dansvloer vol te krijgen. Daar staat ook de jarige Jet en zij danst zowaar met haar 18-jarige zoon!! Wow… respect. „Wat leuk dat hij dat doet!”, roep ik in haar oor. Grijnzend buigt ze zich naar mij toe: „5 euro.”

  Heleen Akerboom-Menger

  Like

 5. Wat is het allemaal weer verschrikkelijk allemaal zucht

  Natuurlijk zijn die kinderen volkomen van het rechte padje als met swingersfeesten geeft en ze zo materialistisch opvoedt. Zoals de ouden zongen….

  En dat in het oor schreeuwen vond plaats tijdens het dansen?

  ‘Wow….respect’ – schompetanusicoon
  Eindoordeel: 3- (zegge: driemin)

  Like

 6. Tja, vijf euro geven om je zoon met je te laten dansen. Put- en putdiepe zucht. Maar goed, Akerboom was vroeger een held van me, wellicht is Heleen familie en dan kan ze een basketballpotje bij me breken.

  Like

 7. Je zoon betalen voor een dansje om je vrienden en vriendinnen te imponeren is misschien niet iets om echt trots op te zijn, maar ze heeft in elk geval niet voor iedereen geheim gehouden. Dat het in de krant zou komen heeft ze wellicht niet vermoed, maar het aan een vriendin vertellen komt eigenlijk op hetzelfde neer.

  Like

 8. Ik vind dat als een jongen van 18 voor vijf euro met zijn moeder gaat dansen minstens een testimonium paupertatis is.

  Maar goed normen vervagen…kan en ken… kent

  Like

 9. Hay, daar Prima Vet voor Elkaar Hier?
  – Hi Riverside
  Dit zijn de parties, waar “het” gebeurt.
  Wowow, daar danst Heleen?
  De sfeer kn niet stuk, alle ruimte dus voor ’n Ons kent Ons. Veel heeft zijn prijs, ’n glimlach, samen op de dansvloer, samen op de prent.
  Jullie dachten dat de Ipads 4 G Samsung gratis worden thuisbezorgd?

  Zonder dollen, fijne vond?!
  Ja, als je alles terug hoort, buiten de dansvloer?
  Nu dansen we. .Level ” 5 Euro”.

  Zoiets, ongeveer.
  Met ’n brede grijns.

  Like

 10. Pride gaat ook over de mijnwerkers stakingen onder Thatcher en haalt het niet bij brassed off muzikaal gezien, maar het sentiment is er niet minder om.

  Like

 11. Straks naar feestje Heleen.
  Ik mag ze wel. Veelal creatief, niet zo conventioneel, gevoel voor te ver gaan.
  Als ze al te ver gaan , doen ze dat niet om te kwetsen.
  Als er ergens geleefd wordt doen ze ’t daar.
  Alles geven wat je hebt, allles kan.
  Soms schiet ’t ’n beetje door, maar als ze ergens elkaar door & door accepteren, is ’t daar.
  De sfeer is terecht uitbundig.
  Wat doet dat dansje met je zoon?
  ” Voor mij 5 euro”, hij krijgt ook ’n zoen, maar dat weet hij nog niet,

  ’n Feest spettert. aan alle kanten.
  Iedereen is blij, deelt dat.

  Like

 12. Feestje?
  Gezellig, ja zeker.
  U zult misschien wel geschokt worden door ’n enkele opmerking.

  Oh, het gaat toch niet over cultureel erfgoed, daar kan ik slechts serieus over zijn?

  Denk van niet, gewoon , accepteer de mensen zoals ze zijn.

  Als deze mensen “los gaan” , draaien de cultuur dragers zich om.

  Ordinair zijn is beneden hun niveau.
  Naar de climx werken en dan in groepjes prima gesprekken.

  Misschien komt er “zo maar uit het niets” ’n gitarist, of ’n saxofonist.

  Veel kan hier, gebeurt gewoon.

  Like

 13. Corpsbal

  Onlangs verliet ik sociëteit Minerva, het gebouw van het Leidse studentencorps. Een medelid was naarstig op zoek naar een aansteker, waaraan ik hem niet kon helpen.

  Onder de luifel rookten een paar jongens met Marokkaanse roots rustig een jointje. Enigszins aarzelend richtte de corpsbal zich tot zijn leeftijdgenoten. Een van hen grijnsde en zei: „Natuurlijk heb ik een vuurtje voor jou, meneer, jij wordt later rechter, toch?”

  Ivo Verseput

  Like

 14. Dit is zoals ik me de Ik-jes in het Laatste der Dagen voorstel bareuhtel. Er is veel veranderd sinds de dagen van Hildebrand, Klikspaan en Van Koetsveld, toen de studenten nog voorgingen in welschrijvendheid.

  De inzender is zelf toch ook een corpsbal – waarom dan zo afstandelijk over z’n soortgenoot geschreven? Desondanks wel een aardige pointe.
  Eindoordeel: 5 (zegge: vijf)

  Like

 15. Och ja, een Minerva- ikje.
  Is de Leidse corpsbal die een vuurtje haalt bij de Marokkanen de roker zelve of heeft de roker een feut of andere ondergeschikte gestuurd/

  Onduidelijk en meer zelfgenoegzaamheid dan zelfspot.

  Like

 16. In ’n universiteits-plaats kan dit gebeurd zijn.
  In Amsterdam zou ik het plaatsen bij Tingel Tangel, bestaat dat nog?
  Grappig voorval.
  Waarom speelt het niet bij het Erasmus MC?
  Meneer wordt later chirurg?

  Like

 17. Dat zou die leeftijdgenoot met Marokkaanse wortels wel willen (regeren is vooruitzien), maar de laatste corpsbal in de rechterlijke macht is al jaren met pensioen. Het zijn tegenwoordig de dames, die daar de dienst uitmaken en die hebben in het algemeen weinig geduld met kut-Marokaantjes.

  Like

 18. letterzetter
  bedankt voor deze prachtige opname. In de Royal Albert Hall wordt de tekst beter meegezongen dan in het stadion but who cares. Na dit filmpje krijg ik automatisch het abide with me te zien, opnieuw kippenvel.

  Mijn slaapliedje vanavond is een Egyptische liefdesliedje, gezongen door Amal Maher in Carre, Holland Festival 2004, a tribute to Um Kalthoum’

  Like

 19. Corpsbal
  Cultureel erfgoed.
  Tante vanaf vandaag ben ik Corpsbal.
  Wat enig.
  Wordt je dan nog…….Waar ligt de meerwaarde?

  Ik heb ’n project, moet gepresenteerd worden voor financiers.
  Ze hebben , de meesten hebben Economie Rotterdam gedaan, vinden het aardig om ’n Leie.
  naar in het project team te hebben

  Welaan wat heeft die Corpsbal van Minerva extra?

  Like

 20. Pensioencadeau

  We staan in de keuken, mijn vrouw en ik. Meestal spoel ik de vuile vaat af, voor die in de vaatwasser gaat. En als het even kan, doen we het samen. Zo aan het werk zegt ze ineens: „Na je pensioen…”

  Ho, denk ik. Nu gaat het komen. Ik vind dat ik de laatste jaren best hard werk, en een klein cadeau in het vooruitzicht is nooit verkeerd. „…Zal ik je laten zien hoe je handig de vaatwasser kunt inruimen.”

  Mark Brueren

  Like

 21. ‘Gedachte NRC-lezer stemt niet overeen met de werkelijkheid’.

  En of dat in de krant mag, want meestal hebben ze toch de wijsheid in pacht.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Like

 22. Meneer Mark heeft waarschijnlijk nooit iets meer in het huishouden gedaan dan de vuile borden afspoelen. De kraan kan hij in elk geval vinden! Nu nog stofzuigen, de vuile was sorteren, de wasmachine vullen en bedienen, strijken, wasgoed vouwen, bed opmaken… En o noes, de boodschappen doen!
  Tja, managers aansturen, beleidsnota’s opstellen, ambtelijke stukken van het IN- naar het UIT-vakje laten rouleren, bilateraaltjes houden, een dienstreisje naar Verweggistan of een ritje op de dienstfiets maken, dat alles is straks verleden tijd…
  Het avontuur van het huishouden wacht!

  Like

 23. Oh, je zit wel helemaal aan het Begin vn de cyclus vind ik.
  Dat samen in de keuken lost in de gezins dynnamiek vanzelf op.
  Afwassen wat al niet, gaat in schema’s, van ontduiken , chatten gamen.
  Als je huwelijk ’n beetje gang maakt, vragen de kinderen straks € 5,- om met ze te dansen.

  Like

 24. En is er dan niemand van de reageerders van Apie’s blog die ziet naar welke klassieker uit de Nederlandse literatuur er in de eerste regel van het Ikje wordt verwezen? Zal ik, als import, dan maar het gedicht hieronder plempen?

  Impasse

  Wij stonden in de keuken, zij en ik.
  Ik dacht al dagen lang: vraag het vandaag.
  Maar omdat ik mij schaamde voor mijn vraag
  wachtte ik het onbewaakte ogenblik.

  Maar nu, haar bezig ziend in haar bedrijf,
  en de kans hebbend die ik hebben wou
  dat zij onvoorbereid antwoorden zou,
  vroeg ik: waarover wil je dat ik schrijf?

  Juist vangt de fluitketel te fluiten aan,
  haar hullend in een wolk die opwaarts schiet
  naar de glycine door het tuimelraam.

  Dan antwoordt zij, terwijl zij langzaamaan
  druppelend water op de koffie giet
  en zich de geur verbreidt: ik weet het niet.

  Martinus Nijhoff (1894-1953)

  Like

 25. Oioioi, shame on us, the Apiedapie-community! En wat een geluk dat we import hebben (in NL en op apie’s blog). Bedankt voor het plempen, Maduro!

  PS: van waaruit ben je geëxporteerd? Of is dat een onbehoorlijke vraag?

  Like

 26. Ik heb de naam Maduro gegoogeld, het blijkt iemand van Curacao ( helaas sans cedille hier) die in 1945 in Dachau vermoord is.

  Hm , bijzonder om zo’n naam aan te nemen.

  Ik heb al eerder met een Maduro hier op deze site gesproken.

  Like

 27. Wij staan in keuken vrouw en ik
  Meestal spoel ik de vuile vaat
  Voordat die in de wasser gaat
  Tenzij ik alle borden schoon lik

  En als het even kan doen we het samen
  Dan zegt ze plots na je pensioen
  Gaan we het helemaal anders doen
  Ik veeg mijn mouw langs de beslagen ramen

  Ho denk ik nu gaat het komen
  Ik verdien het na een werkzaam leven
  En zie het water door het afvoerputje stromen

  Ze zegt ga me niet tegenstreven
  Ik zoek een ander onderkomen
  Wat jij doet is me om het even.

  Like

 28. Hilarisch zoals iedereen in katzwijm ligt over die dichtregel. Dat is toch gewoon toeval – uit niets uit het Ik-je blijkt dat ’t om een diepere betekenis gaat.

  Wat betreft M.’s veronderstelde afkomst: zei hij, of was het Eliezer (een pot nat uiteraard, M. en de Zanikzeloot zijn altijd samen aan- of afwezig) laatst niet dat alles op internet fictie is?

  M. komt gewoon uut Drenthe, want net als Bartje is hij de duvel onder staart weggekropen.

  Like

 29. Gezien dat laatste vers laat MK zich tegenwoordig inspireren door de anti-kunst die Nederhop heet.

  Like

 30. Alle Hulde voor Maduro.
  Het is ’n aardige zin voor verdere lijnen.

  Wij staan in de keuken , zij & ik
  Veel is al gezegd, berouw getoond
  ’n Machien hield ’t voor gezien

  Om ons heen is sleetsheid Troef
  De afwasmachien die veel schoonmaakt
  Kan de chaos die wij maken nauwelijks aan.

  Verdriet, gemiste kansen,had het beter gekund?
  Het afvoerputje, geen beginnen aan
  Zij & Ik , waar kwam de Liefde vandaan?

  Mijn ringtoon zegt dat mijn verse Liefde
  ’n sms-je verwacht
  ik ga nu op volle Kracht
  neen geen machien voor ons
  Handwerk, maakt ons samen sterk.

  Zij , droomt nog even
  Voor ’t laatst ’n sopje?
  Waarom is er niet gewoon iemand die van mij houdt?

  Like

 31. Haha, wat is die dsr weer een zuurtje, hij baalt ervan dat hij die dichtregel gemist heeft en niet kan meedoen met de rest. Dus gaat hij maar uit frustratie op anderen hakken. Sneu, zielig, zuur.

  Like

 32. dsr @ 18-10-2014 23.32
  dsr als je zo’n bijdrge als deze zelfs met ’n dubbele glilmlach icoon omlijst, vind ik de typering redelijk onvriendelijk. Denigrerend.
  Het aardige hier, is volgens mij , dat we elkaar “met de bal” laten gaan.
  Of dat in uw referentie kader past of niet past, vind ik niet zo spannend.

  Like

 33. @E
  Je melkt je vondst (‘zuurtje’) van bijna twee weken kennelijk tot het uiterste uit. Mag. DSR zelve komt liever elke dag met iets nieuws op de proppen milde glimlachicoon

  @RSB
  Kan er helaas weer eens geen touw aan vastknopen, en aan dubbele, ja zelfs enkele glimlachiconen heeft DSR op deze pagina’s niet gedaan.

  Aan je onvriendelijkheden gaat DSR dan ook maar met een vrijmoedig gebaar voorbij, zeker omdat de waarheid gezegs mag worden, zeker op de rondborstige wijze van DSR milde glimlachicoon

  Like

 34. “DSR zelve komt liever elke dag met iets nieuws op de proppen milde glimlachicoon…..” schrijft de sjacheraar in sleetse iconen & andere stoplappen…

  Like

 35. dsr oh, ik neem graag de tijd voor ’n wat inhoudelijker, niet op de persoon gericht commentaar:
  Ik stel dsr daat het “zich laten inspireren door anti kunst” etc ’n omschrijving is die niet mijn voorkeur heeft.
  Als ik stel dat dsr zich weer ‘ns laat inspirerem door antikunst is dat toch duidelijk me dunkt? Als u zich zo op de persoon , want dat doet u op MK, zich de moeite getroost uw wijsheid en bijdrage zo te formuleren, zet ik daar ’n vraagteken bij.
  Bij de gedachtengng van u, bij het formuleren ervan.

  Stel het is zo, enig reactant vertoont aantoonbaar anti kunst invloeden, kun je dat toch neerzetten, poneren, of er geen andere kunstvormen zijn , dan de door reactant gekozen wijze?

  Sla mijn stukjes over . bespaart mijn tijd om u te antwoorden.

  Like

 36. @G
  Dag anoniempje. milde glimlachicoon. Wie ben jij dan?

  @RSB
  Dank je – toch spreekt DSR zich in betwiste reactie in hoofdzaak uit tegen het Nederhopperige van bepaalde rijmregels. Daar gaat het om.

  Uiteindelijk is het dus een poging om over smaak te twisten, wat volgens mij best kan, niks persoonlijks dus.

  En als jij je eigen stukjes ook overslaat, RSB, dan scheelt ’t je ook nog eens tijd om ze te schrijven. Hatsjiekiedee, zeg je me daarvan?

  Like

 37. Gewoonlijk , vind ik dat als iemand ’n grap maakt, het aardige dat er enige eigenheid in zit. soms is zon grap super vet leuk.
  Maar alas, uw antwoord getuigt van grote, volgroeide erudietie.
  Ik ben ’n eenvoudig mens.
  Ik neem dit mee, naar “Gesprekken met mijn personal coach”.
  Net op deze maandag gehad.
  Uw opmerking gaat op de rol voor volgende sessie.

  Och, ’n diepere waarde, maar dat is tussen ons, is dat het hier toeven, in alle eenvoud weliswaar therapie is, in verdraagzaamheid.

  Ik moet er niet aan denken , dat men hier stelt, naast 1 reactant , die zich van anti kunst bediende. waart er hier ’n virus o[ Apiedapie, . ’n Andere rectant bedient zich van het zelfde jargon,, popi jopie tekst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.