Wie wie is hier

Dit zijn*) de hoofdpersonen op basvanvuren.org Elke gelijkenis met bestaande personen zou zomaar eens kunnen.

Bron: hier.

Ad Hok

Ad HokEen man met een superieur gevoel voor humor. Maar je moet hem wel scherp houden. Woont als pensionado ergens in de USA, zo wordt gefluisterd.

Riverside Blues (RSB)

Riverside BluesEen wat oudere man die jeugdig wil blijven op de Ph, waar dat ook maar mag zijn. Draagt ook daar een lange regenjas. Wordt soms overmand door de blues. Tikt zijn bijdragen op een oude Remington waarvan de letterarmpjes vaak vastlopen, scant vervolgens de doorelkaar liggende A4tjes, wat de soms niet te volgen teksten verklaart. Drinkt, rookt, snuift, spuit en speelt dan sax. CEO van een internetcafe. Heeft heimelijk heimwee. Zoekt aanspraak en gezelschap, maar geeft zo weinig. Beetje in de war vaak. 

Ilona

IlonaJe liefste tante, als je een tante had. Fladdert zo nu en dan voorbij als een postduif met bindingsangst. Geeft iedereen een goed gevoel. Zie vooral het volgende eerbetoon.

Mopperkont

mopperkontMisantropische zwartkijker. Verloochent nooit zijn gekozen nicknaam. Heeft geen duimpjes. Fietst. Heeft dochter op een Latijnamerikaans eiland. Zingt in koor. Plaatst muziekvideo’s, doorgaans van klassieke snit. Als hij zin heeft. En hij heeft heel vaak geen zin.

KlareTaal

Klare taalEen gezellige dame uit Brabant. Neemt ’s avonds nog weleens afscheid van de community met Gutenacht Freunde. Spreekt haar talen. Zegt welterusten met twee woorden.

Letterzetter

LetterzetterBabyboomer, dus ouwe zak. De enige, samen met Apiedapie, die zijn eigen gezicht laat zien. Haat discussie’s op blogs die nergens over gaan, doet daar ook niet aan mee. Kijkt wel graag naar de bebloede bijlen, doorgezaagde poten en gekneusde ego’s. Vindt de meeste ikjes vaak niksjes. Als het verzonnen deel van zo’n niksje de pan uitrijst bestijgt-ie z’n stokpaardje om het niksje neer te sabelen. Slaat graag op een duim.

Bas van Vuren

A. DapieAltijd is zijn glas halfvol. Zuip het eens een keertje leeg! Blogbaas met soms onnavolgbare omschrijvingen van waarom hij ergens iets niets van vindt dat door iemand anders wel gevonden wordt, of omgekeerd en waarom dat geblogd moet worden. Kan goed stampvoeten.

Timmerark

timmerarkDe naam zegt het al. Als het lang regent blijft-ie weg.

De Buren

drasties_logoEen website met beheerder zoals die nooit behoort te zijn. Om onze minister van Veiligheid en Justitie te citeren: ‘Het was niks, het is niks en het wordt niks.’ Wordt toch vaak naar verwezen door buurtjes (hoi Bertje!) die hier soms even komen kijken. Diepe haatgevoelens. Trauma’s. ‘Ik was nog maar veertien!’ Kortom: het was soms best leuk daar.

Zeloot

ZelootGebruikt slechtgekozen nicknames. Reageert als een reaguurder op de onvolprezen website Geen Stijl. Zoekt zout op slakken en legt spijkers bij laagwater. Blogbaas eet zeloten als ontbijt, als-ie trek heeft. 

Lummel

lummelFransoos. Trekt anderen wel eens een grote broek aan, het liefst vrouwen. Geen gerecht zo vreemd of hij heeft het recept er van, of hij kookt/bakt/braadt het in hoogst eigen persoon. Lummel heeft laatst nog een Kleiduifniertjespastei gemaakt van door hem zelf weidelijk geschoten Kleiduiven.
Lummel is niet vies van een geintje. En hij kan goed lezen en daarover schrijven. Ook ikjes plaatsen kan hij als de beste.

Rob Alberts

rob albertsWil anderen altijd alles leren, ook al willen ze niet, maar is beslist niet kortzichtig. Een vriendelijke blogger met een bijzondere gave: hij doet altijd de groeten. Niet zomaar de groeten, maar altijd voorzien van een bijvoeglijk naamwoord. Heeft zo’n klein fotootje van zichzelf als avatar dat je denkt Gulliver te zijn.
Zet ongevraagd delen van je eigen website bij anderen onder het motto van: Er is toch geen auteursrecht verschuldigd. Verder onschuldig. Totdat hij veroordeeld is, natuurlijk.

Hoe nu verder?

Ja, dat is allemaal niet mis. Het zal je maar gezegd worden. Troost: het is op basis van avatars en reacties allenig. En correcties, aanvullingen, gevoelens kunnen in het reactieveld worden vermeld, of – discreet – via het contactformulier of per email. Wie is Pawi bijvoorbeeld? Bertie? Joke? We zullen het misschien wel nooit weten.

*) voetnoot: eventuele updates worden niet bijgehouden, dit was met andere woorden een momentopname. Reageerders komen en gaan, een heuse Wikidapie is dit dus niet. Roept u maar! Of niet natuurlijk. De wereld draait immers door.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

48 gedachten over “Wie wie is hier”

 1. Ja Iloontje, jouw lemma schreeuwt om doorhalingen, verbeteringen, aanvullingen! Ik heb in ieder geval een goed gevoel als je blijft, maar dat wist je al knuffel icoontje. Over knuffelen gesproken: hoe is het met Stoffel?

 2. Ja hoor, met het knuffeldier gaat het prima. Denk dat ze binnenkort wel zal gaan winterslapen. Zolang de zon schijnt, huppelt ze de kamer rond maar ze wordt nu toch echt steeds slomer met het donkere weer.
  Ik zal de groetjes aan haar doen van jou, en voor het slapen gaan jouw gedicht, opgedragen aan haar, voorlezen.

 3. @ Ilona, het gaat toch om jouw onsterfelijke woorden: ” en nog een prettige dag verder” als ik me niet vergis?

  Nou dat is toch een compliment zou ik zeggen.

  Of kan Letterzetter dat niet weten?

 4. Letterzetter,

  Het is een mooie socio-psychologische analyse van de reageerders op deze site.
  Grappig en treffend raak vanuit een eigen visie, gewoon gezond verstand..

  Diederik Stapel is weer beschikbaar en vast wel bereid om een en ander met data te ondersteunen.

 5. En dan ook nog te midden van The Fab Four…voorwaar mijn week kan niet meer stuk!

 6. Lees dat Keesschie tegenwoordig een ‘volksblog’ beheert.

  Hij probeert zich toch niet te tooen met de mantel van Reve, of zelfs maar met een zakdoekje?

 7. Rustig plopje, het modereren is eenmalig voor nieuwe reageerders, die het moderatiefiltertje nog niet kent en dus niet automatisch doorlaat.

 8. Mag ik hier even inbreken?
  Waarom lukt het niet om deze site te volgen? Ik ben echt volgzaam genoeg maar word telkens afgewezen..

 9. Huh icoontje?? Wat doe je dan? Ik wijs niemand af, en WordPress zou ook niemand af mogen wijzen. Er zijn zat volgers. Wat voor melding krijg je? Wil je per email volgen of per reader van WordPress? Intussen ween ik zachtjes van ontroering …. dat wel.

 10. Drie emailadressen heb ik geprobeerd maar krijg dit te lezen:
  ‘Je abonnement is niet gelukt, probeer het opnieuw met een geldig e-mailadres.’
  Ik wil alle nieuwe dingen per email ontvangen maar als je er te krachtig door geraakt wordt….. gevaarlijk hoor.

 11. Belachelijk zeg,je abonnement is niet gelukt … Probeer het eens via je wordpressaccount. Gewoon inloggen op je eigen wordpress, dan naar dit blog surfen en ergens onderin (of bovenaan) “follow” of “volgen” intypen. Vervolgens krijg je een jubelend “je volgt deze blog” melding en kun je instellen of je email updates bij nieuwe posts wil hebben of niet. Tip: niet doen. Word je gek van. Maar als je dan op “reader” klikt, ergens links bovenaan je eigen blog, dan zie je me vanzelf. Maar wat er fout gaat bij “per email volgen” weet ik natuurlijk ook niet.

 12. Dat is precies wat ik gedaan heb met genoemd resultaat.
  Het is geen wereldramp hoor, ik kom gewoon af en toe kijken en lezen.

 13. Snikicoontje. Morgen om 13h00 weer een nieuw verhaal, zoals elke maandagmiddag om 1 uur. Da’s het weekoverzicht. Voor de rest op onregelmatige tijden af en toe eens wat. Meestal niet, wel zo overzichtelijk. Dus met een keer per week checken hou je alles hier in de gaten.

 14. Ik had deze draad nog nooit gezien en heb eruit begrepen dat Letterzetter deze “schetsen” heeft gemaakt. Die van Ilona lijkt niet aardig, maar is het wél als je tussen de regels door leest en die van pawi en mij ontbreken nog. Succes, Letterzetter. Waar ben je eigenlijk de laatste tijd?

 15. Apie 13.00 Ben geschrokken van de berichten van Letterzetter, met wie het gelukkig dus nu weer goed gaat, naar ik heb begrepen. Heb een bericht achtergelaten, maar ook dat komt niet door. Is dat altijd zo als iemand voor de eerste keer inlogt? Dat het dan langer duurt?

 16. Indra, dat hangt van de instellingen af. Ik geloof inderdaad dat je ook bij Letterzetter een (1) keer gereageerd moet hebben alvorens er direkt op te komen. Normaliter is hij erg snel met doorlaten. Maar ja, als hij de hele dag ligt te kraken, dan kan het nog even duren natuurlijk. Mijn advies: kalm aan, houd vol en vertrouw. Letterzetter is het waard.

 17. @Indra
  Ik heb sterk de indruk dat Letterzetter nauwelijks meer naar zijn blog omkijkt. Hoogstens 1 keer per week of zo kijkt hij of er nieuwe reacties zijn. Heb ik de indruk. Maar dat is prima, want het betekent in zijn geval dat het heel goed gaat.

 18. Apie 15:29

  Bertie heeft gelijk. Het moet wel leuk blijven, hoor! Je bent dus vannacht op trollenjacht geweest. Eén ding moeten we onze supertrol nageven: hij had redelijk veel fantasie in het verzinnen van namen. Maar, zoals Belgische Bertje al aangaf: de stijl was door alle reacties heen heel herkenbaar. Je hebt hem dus blijkbaar geïdentificeerd en ik ben eerlijk gezegd verschrikkelijk nieuwsgierig welke van oorsprong NRCer dit was. Maar, discreet als je bent, zal je me dit niet willen vertellen. Grmpf!

 19. Indra, ik zou het je inderdaad niet vertellen als ik het zou weten, het verklappen van “echte namen” is kei tegen de etiquette. Zelfs als het om hoopjes [gemodereerd] gaat.
  Maar ik weet niet of dit heerschap vroeger ook al NRC-reaguurder was. Ikzelve behoorde daar niet tot de vaste clan, maar was een laatbloeiertje (vanaf 2008 of daaromtrent). Ik heb eerder de indruk, maar da’s slechts een gevoel, dat hij van het VK.blog is overgewaaid. Of van OBA. We zullen het nooit weten. Laten we blij zijn dat het voorbij is * huiver icoontje *

 20. Nou moe, dat werd tijd, Ad Hok bleek hier niet in te staan, het beste paard van stal. Bij deze goedgemaakt. Ja, die illustraties lopen de pas uit, ga ik later nog weleens goedkrijgen, als ik ook met pensioen ben bijvoorbeeld.

  Gevraagd: pensionado, expat, veel vrije tijd over, die onbetaald het blog wil helpen onderhouden. Brieven geen zin, doe maar een reactietje, ofwel in the open of via het reactieformulier op “Over en about”.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: