Leve de inzenders van terzake kundige reacties op de ikjes (45)

PageIkjes zijn anekdotes die worden aangeleverd door lezers van de NRC.  Ze verschijnen op de achterpagina van de papieren krant (waarmee je ook heel goed je achterste kunt afvegen, de zwarte strepen kunnen vervolgens het best met Page vochtig toiletpapier worden verwijderd) en op de website. Reacties op de ikjes worden niet door de NRC gepubliceerd. Die komen dus hier te staan, aangeleverd door de apiedapie community, en ook een paar bij de buren, waar een halve man en paardenkop het nog altijd volhoudt. Hulde!

Soms buitelen de grappen over elkaar heen, maar soms is er ook wat verzuring waar te nemen. Het is belangrijk positief te blijven. “Leve de inzenders van terzake kundige reacties!” riep iemand daarom uit. De Freekikjes verschijnen immers nog altijd dagelijks in de krant. Waarom gaan zitten kniezen? ISIS, de zorgtoeslag, de Palestijnen, de rebellen overal, Freek de Jonge, er is al ellende genoeg in de wereld. Door middel van dit intro starten we de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was.

“Ouwehoerende conducteurs, zeker over de intercom, zijn een van de vele kruisjes die je als treinreiziger met je meetorst. Maar hun gezever dient kennelijk als Elimpjes in de woestijn voor al het forensenvee.”

Het hoogtepunt qua ikjes van vorige week was er weer eens eentje over mottenballen (en vogelzaad, volgens Letterzetter). Er was er ook eentje van C.I. den Heijer die in de trein een grapje had gehoord van een jolige NS-medewerker. Hetgeen De Schrijvende Rechter (DSR) deed verzuchten: “Ouwehoerende conducteurs, zeker over de intercom, zijn een van de vele kruisjes die je als treinreiziger met je meetorst. Maar hun gezever dient kennelijk als Elimpjes in de woestijn voor al het forensenvee, NRC-redacteuren incluis, dat kennelijk niks meemaakt.”

Hij wist naar aanleiding van een ander ikje ook nog te melden dat “in Belgie de kappersstagiairs eerbiedig op een afstandje staan toe te kijken, terwijl de oude meester aan het werk is. Net als bij de Japanse sushi-chefs.”

Timmerark, van wie binnenkort een prachtige autobiografische schets verschijnt, deed kond van zijn recente ontdekking dat Haarlem een station heeft, nou, da’s best breaking, hoor! En Riverside Blues onthulde dat hij ooit de louche advocaat Hiddema als klant had, “een zeer apart figuur. Ongelofelijk blij met zichzelf,  erg met zichzelf getroffen. Of hoort dat bij de presentatie van z’n beroep? Ik mocht hem brengen van Penitentiaire Inrichting Scheveningen naar Den Haag CS.”

hiddemaDit naar aanleiding van De Speld die elders had vastgesteld: “De publiciteitsgeile smaadmagneet Theo Hiddema, die met zijn gluiperige snorretje een goede naam heeft opgebouwd als kleinzielige, nare, ijdele en incapabele advocaat, is niet louche.” Waarvan akte.

Riverside Blues plaatste een mooi plaatje om zijn blijheid met café Apiedapie te illustreren. Zie kip. Man, man, wat is die RSB blij met ons! En wij met hem.

kipEen voorstel van Apiedapie voor een eigen rubriek waar voormelde Blues de highlights van een weekje bij de buren zou beschrijven (werktitel: Riverside kijkt over de schutting) werd door het reageerdersvolk echter koel ontvangen. Het bontst maakte DSR het: “Het enige nut van de uitnodiging om hem over de schutting te laten kijken, is om hem er met vereende krachten overheen te kieperen.”

theelepelDe 100e reactie werd gescoord door Heer Rozenwater, dat vinden we leuk, want komt niet vaak voor, en op een andere draad ontrolt zich een prachtig liefdesepos. Niet gelukkig in de liefde? Geeft niet, hier ben je keigelukkig! Dat lepeltje is voor jou!

De felbegeerde Duimpjesbokaal gaat weer eens naar De Schrijvende Rechter, ditmaal voor een reactie waarin hij Mopperkont laat weten niet gediend te zijn van “muziekspam-duimpjesbokaaldrammerij” (tien up, vier neer, waaronder een onbekend aantal van de meester zelve). De verlening van de bokaal houdt geen inhoudelijke instemming in met de reactie.  Maar Moppertje, Moppertje toch, wat was je weer aan het mopperen. Op DSR die een grasmaaier zou zijn, Apiedapie een ijdeltuit, enfin, je bent het aan je nickname verplicht.

Stuur maar een goed ikje naar de krant, Moppertje en alle andere mensen in het land en daarbuiten. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van de dag bij jou losmaakt. Voor je het weet staan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro.

Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. Je eerste reactie wordt gemodereerd om te kijken of je echt bent. En intussen blijven ook de Ikjesdiscussies van vroeger – voorlopig zonder betaalmuur – elders op dit blog te raadplegen. Het wordt weer een prettige week.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

134 gedachten over “Leve de inzenders van terzake kundige reacties op de ikjes (45)”

 1. Van een fervent vogelaar als APD zou je verwachten dat ie het verschil tussen een kip en een haan (en zelfs een kapoen) wel weet, maar kennelijk moet hem dat dat nog eens worden uitgelegd.

  Voor de rest weer degelijk werk, waarbij de blogbaas adequaat heeft gewerkt met wat een magere Ik-jesweek opgeleverde. Hopelijk trekt het snel aan, zodat hij niet in de verleiding komt tot verdere uitweidingen over konten afvegen en insinuaties over de samenstelling van de aanmoedigende bijval die DSR voor zijn bokaalwinnende reactie mocht ontvangen.

 2. Lot

  Het lot hangt je in het ziekenhuis letterlijk boven het hoofd. Overal hangen bordjes met aandoeningen.

  Ik volg ‘Overige bestemmingen’ en herinner me ineens dat ik nog een brief op de bus moet doen.

  Ik loop door tot ik de juiste bestemming voor mijn aandoening gevonden heb. Het lot wil dat ik word behandeld door dokter Post.

  Mirjam Killian

 3. Ja, zo lust DSR er nog wel een.

  Dit is dezelfde inzender als die van tien dagen geleden over een hondencrematorium. De thematiek is onveranderd, de zweverigheid helaas evenmin.

  Volgens hersensdeskundigen is het menselijk brein zeer gespitst op het leggen van verbanden, hetgeen nuttig is, maar het kan leiden tot allerlei misverstanden, tot aan magisch denken aan toe.

  We zien met het Ik-je van vandaag maar weer eens zuiver gedemonstreerd.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 4. Deze inzender is verantwoordelijk voor maarliefst 5 inzendingen sinds december 2013. Daarmee steekt ze mw. Kerkhof toch royaal naar de kroon. zucht

 5. Kan Mirjam Killian (mét haar aandoening) niet permanent op de isolatieafdeling van dat ziekenhuis opgenomen worden? Dan kan de zuster de verbanden leggen, leidt dat ook niet tot magisch denken.
  Dokter Post hoeft de brievenbus niet te legen en wij worden verschoond. Van deze schrijfsels, dat is.
  DSR heeft Mirjam al geknipt en geschoren, dus..?

 6. Even geheel iets anders.
  Deze site is stroperig traag, en ik heb toch een snelle internetverbinding en een supersnelle pc. Op mijn tablet duurt het ongeveer 10 minuten voor je iets kunt, navigeren is een ramp.
  Als de blogbaas eens opruiming houdt? Artikelen ouder dan 1 maand poetsen, of anders stallen op een andere website (WordPress is gratis).
  Of is het toch de server waar dit op gehost wordt?
  Het moet toch wel leuk ( en niet zo traag) blijven.

  Hebben andere reageerders hier ook last van?

 7. ’t werkt hier prima. Navigeren kan beter, maar ’t loopt niet zo traag als bij L.

 8. De NRC-Ikjesredactie vond het vast te veel werk worden, al die mails met Ikjes lezen. Per slot van rekening moet er bezuinig worden het het Ikjes-gansje van de dag kan ook maar zoveel doen. Dus hebben ze een klein aantal hofleveranciers aangewezen voor een gestage stroom Ikjes, hoeven nergens op te slaan, als er maar vulling is.

  @DSR “‘t loopt niet zo traag als bij L.” Wat loopt traag bij L en wie is L?

 9. Volledig eens met Letterzetter, zeer stroperig op alle platforms (tablet, smartphone, desktop).

  Apie zou als eerste die irritante commercial moeten de-activeren. Daar blijft een pagina naar het lijkt steeds ophangen. Waarschijnlijk probeert een derde partij gegevens van de argeloze bezoeker te achterhalen.

  DSR, gebruik jij misschien een adblocker? Ik ga eens die van Chrome uitproberen.

 10. @L
  DSR reageerde op de vraag van Letterzetter.

  Er zijn meer hondjes die Siep heten, L. Daarom stelde DSR al eens voor dat een van jullie maar een andere nick moest nemen, maar natuurlijk leverde dat slechts een grote mond op, van jou. zucht

 11. Het traagst gaat het nog met de post.

  DSR had zich aanvankelijk opgegeven voor de papieren versie, om de dag, tegen extra betaling, maar hij wacht nog steeds op het eerste nummer!

 12. OK, met de adblocker van Chrome laadt Apiedapie een stuk sneller.

  Kan ik iedereen aanbevelen.

 13. Ik weet niet wat een adblocker is maar sinds ik via Chrome hier inlog gaat het stukken beter.

 14. Mirjam Killian zal wel een bijzondere aandoening hebben, afwijkend van de route bordjes, hypochondrie of maladie imaginaire steekt immers weer de kop op.
  Dokter Post is specialist in deze materie, brief afgeven en probleem is opgelost.

 15. Het gaat volgens mij niet om of “ikje” terzake kundige reacties oproept: Waar begint dat . Wat is ’n ondeskundige reaktie?
  Ook: het is ’n goed “ikje” volgens iemand die midden in “verzuringsproces” zit?

  Eerder opteer ik voor : Ik grijp het “ikje” aan om mijn goede bui voor u nader toe te lichten.

  Heeft dus drie keer nul iets met ’n deskundige reactie te maken.
  De opmerking van Pawi kan derhalve gewoon de prullenbak in.

  nul plus min nul

  Terzijde
  Is er misschien iemand onder ons, die kapper is?

  Ik verneem. dat in het Frietenland men bijv bij de kappper, niet over bepaalde onderwerpen met de klant mag praten.
  Hoe werkt dat aldaar, Staat het verstand daar nu helemaal op Nul?

  Ik bedoel wat kan zo’n Belgische kapper eigenlijk?, Is er iemand hier die daar misschien wat eigen ervaring over heeft?

  nul plus min nul plus min nul plus min

  Het “ikje”

  Leuk “ikje” goed verhaal. had de medicus Drilboor geheten , heel ander verhaal?

  Het ziekenhuis blijft verrassen. Soms moet dat kunnen.

  Terzijde
  Ja , ik heb ’t ook gehoord, , de meneer met de spuit is met ’n paar zweepjes C. Le duc is uitgekomen.
  We wachten af.

 16. Tja, de site stroperig volgens Letterzetter en Rozenwater, en niet zo heel erg stroperig volgens de rest. We wachten het af. Bij mij istie snel genoeg, op laptop en op BlackBerry.

 17. Een van RSB’s redeeming qualities was altijd zijn originaliteit, maar inmiddels is hij als na-aper ontmaskerd. Ergens ook wel weer een opluchting.

  En nu hij de schijn niet langer hoeft op de houden, wauwelt RSB -tevens hoofdredacteur en enig abonnee van Het Nieuws van Vorige Week- onbeschaamd Marquis de Sade na. Maar dan slechter.

 18. Ik heb geen klachten over de snelheid van de site – die voldoet prima aan de verwachtingen gebaseerd op mijn middeleeuwse internetverbinding – maar ik heb dan ook AdBlock. Heeft op deze pagina 3 geblokkeerd. Kan denk ik best wel veel uitmaken.

 19. Ik heb een supersnelle verbinding en ben zeer ongeduldig, dat zal het dan wel zijn.

  @Luv, het volledig laden van apiedapie.com duurt bij mij toch zeker 15 seconden. In de tussentijd kun je al scrollen maar daar heb je weinig aan als je naar de laatste reacties wil gaan.

  Kun jij eens timen hoe lang dat bij jou duurt?

 20. Dat wil ik wel doen, HeRoWa, maar mijn internetverbinding is heel erg niet representatief, met zijn maximale 1MB downloaden (wat nooit gehaald wordt). Die 15 seconden is voor mij minimaal. En scrollen is er binnen die 15 seconden nauwelijks bij.

 21. Misschien dat (afgezien van Letterzetter) alle bezoekers hier vijftien seconde geen probleem vinden. Blijkbaar allemaal opgegroeid in het 14K4 modem-tijdperk. Ik vind 15 seconden het onacceptabel maar goed wie ben ik.

 22. Eigen risico

  Het was druk bij de apotheek. Er waren nog twintig klanten voor mij. Ik nam plaats naast een zeer bejaarde dame, die mij graag het één, zo niet het andere uit de doeken wilde doen. Zij meldde dat zij haar echtgenoot begeleidde, die – vanwege zijn doofheid – snel in de war raakte. Het lange wachten vond zij maar niks, haar man moest alleen maar een handtekening komen zetten.

  De man zag zijn nummer verschijnen en liep naar de balie, zijn vrouw was iets trager. Haar tas oprapend riep zij luid en duidelijk: „Niet te veel vragen, Jan! Dat kost weer zes-twintig eigen risico!” Alle wachtenden voelden zich op slag veel beter.

  Sietske de Ruiter-van der Leij

 23. En alweer ging er een dag voorbij dat de NRC-lezers kennelijk niks meemaakten. zucht

  De inzender probeeert er alleramechtigst toch iets van de maken, met een poging tot joligschrijverij (‘het één, zo niet het andere’) en gedachtenlezen (‘Alle wachtenden voelden zich op slag veel beter.’), zonder dat deze voorbarige conclusie wordt toegelicht.

  En hoe zit ’t met die 6,20? Zijn dat de terhandstellingskosten? Gelden die niet alleen voor een recept van de huisarts? Zo ja, dan is de opmerking van die mevrouw toch onzin?
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 24. Tja, Sietske vindt kennelijk dat ze toch wat moet, tijdens dat lange wachten. Jammer.

 25. @HeRoWa

  Ik had me duidelijker moeten uitdrukken: ik bedoelde dat ik wel klachten heb over de snelheid, maar die gelden mijn internetverbinding, waar ik nou eenmaal mee te leven heb als ik niet wil verhuizen. Dat snelheidsgebrek wijt ik niet aan Apie’s site. Als ik echt ongeduldig ben gebruik ik mijn telefoon, waar ik 4G op kan ontvangen, wonderlijk genoeg ook thuis. Nadeel van de site op mijn telefoon is dat er erg veel gescrold moet worden.

 26. Snelheid.
  Mozilla nwste versie, lege buffer, adblock plus: 18 sec.
  5 advertenties geblokkeerd

  Chromium (beta versie van chroom, is sneller), lege buffer, adblock plus: 12 sec.
  3 advertenties geblokkeerd (chromium is zelf ook actief!)

  Dit is redelijk voor een zware site zoals Apie.
  Zal het vanavond nog eens proberen.

 27. Ik heb van m’n leven nog geen apotheek gezien met twintig wachtenden én plaats om te gaan zitten. Zat Sietske misschien op haar eigen duim waaruit ze dit niksje misschien heeft gezogen? Op slag voelde iedereen zich beter, in een apothéék…

  DSR (lastig hoor, zo’n nick met wel DRIE letters):
  Die plm. 6 euro geldt voor de eerste afgifte van medicijnen (of na een jaar) waarbij de apotheker een bedrag voor die voorlichting mag declareren.
  Zie:

  Klik om toegang te krijgen tot informatieblad-eerste-uitgifte-van-medicijnen-2-010814.pdf

 28. Goedendag hoe is ’t met die meneer met die “verzurings bacterie”?
  Oh, het is ’n Zij, meneer.
  Oh.
  Hoe is ’t met ‘r?

  We hebben haar in “tijdelijke observatie”.
  We proberen haar eerst in ‘ n programmaatje van consolidatie te krihgen.

  De verzuring gaar in golfbeweginkjes.
  Het actieve deel is grotendeels verlamd.
  Het programma focust vooral op haar ;positieve levensinstelling.
  “Het is ’n goed “ikje” Voor velen is hier is dat ’n beetje wartaal, maar soit ze is er blij mee. Dat is het belangrijkste.
  Als je vraagt kunt misschien wat vertellen? Ze mompelt dan iets van “Zelfspot”.

  Daar is de medicatie voor de eerste dagen op gebaseerd.
  Waar is ze nu?

  Ze wordt nu in de rolstoel gereden: We noemen dat Begeleid Wandelen.
  Oh?

  We gaan dat eerst ‘ns bekijken.
  Heel rustig aan. niet te veel info, veel zorgvuldig doseren.

 29. Heb je ’t al gehoord?
  De Belg is vandaag in ’t ontwikkelingslab er uit gestuurd.
  Hij had ’n paar stageaires bij zich.

  Hij wil ’n test serie op zijn eindoordelen en Conclusie testen.
  Men stelt ook dat hij als ’n gedreven tuinier het gras behandeld.

  Hij was net de stageaires aan het uitleggen hoe Soeverein hij acteert, dat was voor de leiding hier genoeg on te vragen of hij het lab niet beter kon verlaten.

 30. Prima verhaal.
  Kan alleen in tulpenland.
  Leuke ambiance.
  Geen zelfspot. toech leuk verhaaltje.
  Herkenbaar uit het leven gegrepen.
  Enig.

 31. Andere mensen bespotten blijkt weer eens een stuk eenvoudiger dan de door ons zo gewaardeerde zelfspot. Dat ouderdom vaak gepaard gaat met decorumverlies, bemoeizucht en gierigheid mag als bekend worden verondersteld.

 32. Het schijnt erop te lijken dat RSB de ‘leiding’ (APD dus) wil voorstellen om een ‘Belg’ die zich van het woord ‘soeverein’ heeft bediend (DSR, voor zelfs de halfdove verstaander) het pand te verlaten.

  Zeer kwalijk, als dat zo is. Ja vraagt je toch af wat er in RSB is gevaren, en vooral hoe we het er weer uitkrijgen.

  Hij begint zo te kermen als de kouwe brandslang ter sprake komt dat je je afvraagt of het toch niet iets voor hem zo zijn.

  @P
  Een slimme plug van het buurblog. DSR gaat wel even kijken.

 33. Poe hee, wat een reacties weer. Zal straks eens timen. Meestal zet ik eerst een pot thee, roer wat in de honing en zoek een lekkers fles bruine rum.

 34. Verdomd, 15 tellen! En mijn downloadsnelheid is 19,96 mb! Ik zit er niet echt mee, thee moet trekken.

 35. @Timmerark Ik zou de thee en de honing laten zitten en meteen naar de rum overgaan.

 36. Yups. Of Beerenburg. Ouzo kan ook. Jägermeister is ook niet te versmaden.
  Ik weet niet wat de oorzaak was, maar het is nu goed, vergeleken met de afgelopen periode. Nu gemiddeld zo’n 15 tellen. Toen én nu adblock plus die hier 5 advertentiëen blokkeert. Ik kan hier best mee leven.
  Prosit Neujahr!

 37. Timmerark, drink die fles rum leeg, doe nog een meting en rapporteer ons het resultaat. Wie zit er te wachten op al die blogtierlantijntjes en overdadigheid waar de blogbaas zo verzot op is? Niemand toch zeker????

  Het is alleen ter meerdere glorie van de blogbaas zelf en wij moeten er onder lijden 😦

 38. RSB neemt steeds vreemdere vormen aan.
  Vroeger kon hij het goed vinden met DSR, een maatje a.h.w.

  Nu gaat het een wondere kant op, zijn teksten zijn al totaal vreemd, totaal van de wereld.

 39. @Luvienna, pas als het echt koud wordt.
  @Letterzetter, Ouzo, goed idee voor over een week of 2; ik drink alleen nog maar de laatste week van iedere maand, dat kort de boel een beetje in.

 40. Ben ik (bijna 50) de enige die soms iets heel koels ontdek door per ongeluk op twee toetsen tegelijk te drukken en dan vervolgens niet weet welke twee toetsen het waren?

  Wat moet de Blogbaas geen genie zijn om zo een site als deze draaiend EN in de lucht te houden, tussen de reizen, het werk, de hobby en ons, de beloning.

 41. O, iets wat ik in een eerder leven wel wist, hoe je met twee toetsen, waarschijnlijk 1=Ctrl, van één tabblad naar een ander kan gaan.

 42. Alles goed en wel maar gaat Apie nog actie ondernemen of laat hij het hierbij?

  Een rekensommetje: 15×10×50=750:60=125 minuten….. ruim twee uur per dag raken we kwijt aan wachten op de apiedapie site.

  Denk daar eens over na, lieve mensen in plaats je aan te schurken tegen de macht.

 43. 15 seconden x10x50? Wat zijn die 10 en wat die 50 op een dag? Ga je 500 keer op een dag naar Apie’s site?

 44. 10 = gemiddeld aantal keren per bezoeker per dag dat een apiedapie.com pagina wordt opgevraagd. Een conservatieve schatting, DSR bijvoorbeeld ververst apiedapie.com wel een paar duizend keer per dag.

  50= gemiddeld aantal bezoekers van apiedapie.com per dag (gebaseerd op gezwollen uitlatingen van Apiedapie himself maar het zijn de enige gegevens die we hebben want Apie zit op de exacte bezoekersaantallen als een broedse kip op haar eieren.).

 45. Hm. Als een broedse kip? Of als Sietske in de apotheek?
  Statistieken willen we zien. Echte! 🙂
  Het is nu weer meer dan een halve minuut, die responsetijd.
  Ik draai ook Ghostery, rapporteert het aantal en welke trackers, widgets,
  analytics (Google!), reclame etc. (Gravatar) op deze site actief zijn.
  Elf stuks. En dat is wel veel, vergeleken met de commerciële sites zoals de Volkskrant (3), de TELEGRAAF (7), nrc (5), AD (10).
  Te veel blogtierlantijnen (dixit HreRoWa) toch wel.

 46. Heer Rozenwater blijft bezig en doet aan geschiedvervalsing, ik heb hem destijds de statistieken willen doen toekomen, maar hij wou ze niet zien, hij wilde alleen maar wat vagig zeuren, beloofde er toen mee op te houden, maar het is kennelijk te moeilijk voor hem. Toch iets van A. meegekregen?

  Wat betreft het gemiddelde aantal bezoeken per bezoeker (10 per dag) zit hij in de richting, er zijn wat hele grote uitschieters, om redenen van privacybescherming gaan we niet verder in detail. Het gemiddeld aantal unieke bezoekers per dag klopt van geen kanten, maar laat maar, als ik gewoon in alle eerlijkheid en constructief de werkelijke orde van grootte noem, dan wordt dat als “gezwollen uitlatingen” bestempeld. In die sfeer voer ik zo’n discussie niet. Je moet hem gelijk geven, zo niet, dan lieg je, ben je dom, heb je er niks van begrepen, van wie in de Nederlandse politiek kennen we een soortgelijke manier van discussieren?

  Letterzetter, kijk, da’s wel welkome informatie, ik ga daar zoals gezegd eens naar kijken. De reclame op de site, zo is mij bij hoog en laag beworen, en zo blijkt ook uit discussiefora, is niet vervelender dan die op andere site (ook hier insinueert Heer Rozenwater weer iets vervelends, een “derde partij” die “bezoekersgegevens tracht te achterhalen“. Roos: dat doen alle reclameboeren, ook op NRC en dergelijke. WordPress is te groot en gevestigd om met slinkse reclameboeren in zee te gaan.

  Maar of het ietsje minder kan, gaan we zeker eens bekijken. Bedenk wel dat Gravatar gewoon keinodig is voor het karakter van deze site, het levert de gezichtjes bij de reageerders, iets wat toch een stuk leuker staat dan die anonieme reutelbrij met fantasienamen. Google analytics lijkt me ook niet zo wereldschokkend, hebben we nodig voor de statistieken, mag ik alsjeblieft als elke blogeigenaar in de wereld af ten toe eens kijken hoeveel bezoek ik heb en waar het vandaan komt?

  De “blogtierelantijnen“, ook hier had Rozenwater een vervelend waardeoordeel bij (“Het is alleen ter meerdere glorie van de blogbaas zelf“), daar zou ik graag van weten wat jullie (Letterzetter en Rozenwater) bedoelen. Het lijstje van andere blogs die ik aanbeveel? De links naar oudere succesverhalen? Het menu met de categorieen? Fotootjes bij de verhalen? De enkele Youtube video die reageerders plaatsen? Ik gebruik op dit moment slechts 5% van de ruimte die ik tot mijn beschikking heb voor media. Graag toelichting, zodat ik weet waar we het over hebben en zodat ik eventueel wat kan aanpassen.

  Hoe die A. het nog zo lang met die Rozenwater heeft uitgehouden is me een raadsel. Vergelijk Letterzetter: hij meldt iets dat hem stoort, vraagt of anderen dat ook hebben, en doet dan het verzoek er eens naar te kijken. Dat noemen we constructief meedenken en is ook in de geest van dit blog: de community maakt het hier met elkaar. Rozenwater: doet daar een hoop negatieve waardeoordelen bij, verdachtmakingen, heeft de antwoorden dus allemaal al, de blogbaas doet het fout en is een eikel, Heer Rozenwater is goed. Precies zoals hij met A. heeft gedaan, A. heeft werkelijk geen enkel goed punt (afgezien van het uiterlijk, maar daar is ze mee geboren) en de negatieve dingetjes die ze doet worden haar kwalijk genomen, er worden vervelende bedoelingen ingeinterpreteerd, enig begrip voor het feit dat het mens gewoon psychisch ziek is en er dus niks tot weinig aan kan doen dat ze anderen het leven zuur maakt, heb ik nog niet in het feuilleton kunnen ontwaren. Ik zou bijna zeggen, Roos ga toch fietsen!

 47. Wolven

  Een deftige dame wandelt langs mijn voortuin. Ze kijkt naar de kippen in mijn ren. „Zijn de eitjes zoals ze vroeger smaakten?”, vraagt ze. Ik vertel dat ze kakelvers zijn, maar dat ik vooral blij ben dat de kippenren vos-proof is.

  „En de wolven dan?”

  Ik kijk haar aan met een wat verbaasde blik, maar zij beantwoordt die met een serieuze. Haar vader was vroeger bioloog, vertelt ze, en die heeft ooit wolven uitgezet bij het Imbos. Ze gaat er weleens naartoe, maar dan moet het niet waaien, anders ruiken ze je. „Whooehoe, doen ze”, huilt de dame. „De directeur van Burgers’ Zoo weet ervan. Ik vertel het bijna nooit tegen iemand, maar ik zie aan u dat ik het met u kan delen.”

  Jeannette Kuijpers

 48. Dat HR een enorme dramboer is, daar kan DSR over meepraten.

  Maar, APD, ik vind het een teken van zwakte dat je HR vanwege dit bloggesteggel om de oren slaat met zijn ontboezemingen op de andere thread.

  Doe dat nou niet en maak niet van elk kritiekpuntje, zeker als het maar van HR is, meteen een karakterzaak.

 49. DSR, daar heb je zeker een punt. Hoewel Heer Rozenwater nou juist van alles dat hier op dit blog volgens hem mis gaat, statistieken, snelheid, wel een karakterpunt maakt. Ik doe het allemaal expres, ik doe het allemaal uit ijdeltuiterij. Soms gaat dat een mens de keel uithangen, maar je hebt gelijk, ik zou hem de andere wang moeten toedraaien, zodat hij zich ook op die kan uitleven. Misschien morgen weer eens. Eigenlijk ben ik een beminnelijk mens.

 50. Over Apiedapie.com en hoe het misschien wel sneller kan

  Laat ik beginnen met het feit dat ik wel iets afweet van het bouwen van website’s. Ook het onderhouden van een website of blog is me niet onbekend.
  Verder ben ik een purist (dat is iets anders dan puritein, DSR!) en in dat opzicht ook kritisch. Als ik een link naar een website aanklik en ik moet langer dan 10 seconden wachten zonder dat ik enig leven bespeur ben ik weg. Omdat ik weet dat het niet hoeft, dat (lange) wachten.
  Vrijwel iedereen heeft snel internet (Luv niet, T. is een vraagteken) en een computer moet wel heel oud zijn wil internet daar niet redelijk op draaien.
  Gebruik in godesnaam NOOIT die hoestbui op vier wielen van Microsoft, de zgn. ‘Internet Explorer’. Alle andere browsers zijn beter, veiliger, sneller, houden zich aan standaards, dat dat lor.
  Goed.
  Een WordPress blog kun je op twee manieren ‘draaien’, de gratis versie op de servers van WordPress, en WordPress in eigen beheer.
  In beide gevallen is WordPress een slimme en redelijk snelle manier van bloggen, omdat Wp eigenlijk een content-managementsysteem is.
  Wp heeft de mogelijk om een template te gebruiken, je kunt uit vele kiezen. Smaak en wansmaak lopen doorelkaar heen, maar dat is de keuze van de blogbaas en die heb je te respecteren.
  WP ‘kaal’ gebruikt bestaat uit berichten en mogelijke commentaren, alles in het middenblok.

  Het voornaamste vind ik, is een duidelijke en snelle navigatie op je site naar de zaken die van belang zijn.

  Maar je hebt de mogelijkheid om via widgets of menu’s je blog ter weerszijden op te leuken met allerlei toeters en bellen. Een poll, fotootjes, de reaguurders met hun boeventronie’s, een hele rechterkant die je naar believen kunt vullen.
  Realiseer je wel dat deze dingen allemaal tijd kosten. Polldaddy ( voor al uw polls) is een trage site waarvan wel zaken opgehaald moeten worden als je een poll hebt staan op je site.

  Gravatar kun je eigenlijk niet missen, is gelukkig snel. Alle fotootjes en filmpjes moeten wel allemaal van de server gehaald worden ter vertoning, evanals alle berichten en commentaren. Dat laatste is grotendeels tekst en dat gaat snel (relatief weinig bytes).

  Het navigeren vind ik moeizaam gaan.
  Zolang er minder dan 50 reacties zijn, is aanklikken van de betreffende pagina in de kop voldoende, hoewel je dan (afhankelijk van de lengte van het item) nog veel moet scrollen.
  Loopt het aantal reacties op dan wordt het toch echt vervelend.
  Uit pure nood klik ik dan maar op de getoonde laatste reacties ter linkerzijde, hoewel die daar eilengijk niet voor bedoeld zijn, want als er meer dan 16 reacties zijn zie je die meerdere niet meer. En het scrollen in die zestien smoelen van DSR is ook geen pretje 🙂
  De rest van de linkerkant verzuipt zichzelf door de oorverdovende
  hoeveelheid van fotoootjes. Neemt wel allemaal resources…

  De rechterkant mag van mij ook voor een groot deel gestolen worden, neemt veel resources en ik heb er nog nooit iets mee gedaan, om eerlijk te zijn.

  Dus: Clean and mean is mijn advies.
  Laat de duimpjes weg, je kunt je lam klikken op die dingen, ook op berichten van jezelf.
  Maar nogmaals: smaken verschillen en als je dit als blogbaas mooi vindt: prima! Maar het maakt je blog wel traag.

  Misschien eens kijken naar een ander thema? Eentje die ook volgnummers bij de commentaren zou hebben is helemaal mooi, maakt het reageren met verwijzingen gemakkelijk. Geen drastiese oplossing kiezen als moderatie leidt tot hervergeennummering…

  Tot slot inhoudelijk:
  Ik kom hier met plezier, je hebt in DSR en HeRoWa twee mooie schrijvers en ik volg hun verhalen met veel genoegen.
  Als blogbaas schrijf je prachtige intro’s, compliment!
  Verder niets ten nadele van de andere reaguurders, laat ik dat vooropstellen.

 51. @Letterzetter, dank voor je deskundige en opbouwende commentaar. Veel dingen wist ik al, sommige dingen wist ik niet. Ik zal, zoals al eerder gezegd, eens kijken waar ik dingen kan optimaliseren.

  Een thema waar reacties genummerd worden heb ik – in de categorie niet self hosted blogs waarbij ik zeker zal blijven omdat dit in mijn vrije tijd wordt opgezet en bijgehouden en niet teveel tijd mag kosten en ook strikt non profit voor de lol is – nog niet gevonden. Als je een voorbeeldje hebt, houd ik me aanbevolen.

  De toeters en bellen zijn precies wat het zijn, het ziet er mooier uit, vind ik althans. Dit blog heeft als kenmerk de vele reacties. Kijk eens om je heen op andere WP sites, veel blogs halen de 10 reacties per bericht niet eens, waarvan er 8 van de blogbeheerder zijn, hier zitten we regelmatig op boven de 100, 200. Enig navigeren zal dus ten alle tijde nodig blijven.

  En ik vind het zelf spuuglelijk, om in het midden een lange sliert reacties te hebben, met links en rechts een gapende leegte. Diegenen die dat prima vinden omdat ze alleen maar zo snel mogelijk naar hun reactieveldje willen scrollen, of diegenen die niet langer dan 3 sekonden willen wachten op de opening van een mooie unieke site met fascinerende verhalen en een iha prima sfeer, die haken dus af, en dat is dan een typisch gevalletje van “jammer dan, toedeloe”. On peut pas plaisir tout le monde.

  Maar zoals gezegd, ik ga zeker kijken of ik hier en daar wat dingen kan weghalen. Want dat er op die links aan de linker- en rechterkant nauwelijks wordt geklikt, dat heb ik ook gezien.

  Qua poll, ja, dat is zo, en er komt er volgende week nog een, en nog een verdomd spannende ook. De Reageerder van het Jaar 2014. Kan ik ook achterwege laten, zodat we met z’n allen 2 seconden eerder bij ons reactieveld kunnen komen. Maar het wordt dan voor mij wel een kille, kale bedoening hier.

 52. Geen idee waarom het woord’puritein’ met DSR in verband wordt gebracht.

  En die internettoestandmails hebben me de lengte wel. Kan dat niet ergens anders?

 53. Ik heb in overleg met het crisisteam van WordPress wat eerste low hanging fruit veranderingetjes aangebracht. De site zou nu ongeveer tweemaal zo snel moeten laden. Bij mij duurt het nu 4 seconden voordat ik erop los kan tikken.

 54. Krant

  Ik doe boodschappen bij de supermarkt. Een colporteur van het Algemeen Dagblad houdt me tegen en vraagt of ik de krant wil hebben.

  „Oké”, zeg ik. „Maar ik neem geen abonnement, want ik heb de NRC.”

  Reactie van de man: „O, bent u er zó een.”

  Hans Moor

 55. De ikjes zijn steeds vaker de modder op de vlag van de achterpagina. Zeldzaam mooi was de ap van eergisteren met bijdragen van frits abrahams ( zoon en moeder) pia de jong (Amer ika’s vergeten koning) fokke en sukke ( gaan niet naar syrie) en kees moeliker (zwarte rat)

 56. Ja, dat is er zo een, dat heeft die colporteur goed gezien.

  Wie zich ‘tegen laat houden’ door verkopers of bedelaars, in plaats dwars door ze heen te trappen als je willens en wetens de doorgang verhinderen, hoeft van dezelven uiteraard niet te rekenen op een respectvolle behandeling.
  Eindoordeel: 7 (zegge: zeven)

 57. De Ikjes verdwijnen langzaam maar zeker uit de aandacht van het Apiesvolk en worden vervangen door mooie feuilletons, levensverhalen en encyclopedievervangers.

  Zo verandert de wereld constant.

 58. Na vele debacles eindelijk weer eens een ikje dat een glimlach oproept.

  Leuke opmerking van die colporteur die zijn markt goed beheert.

 59. Dank Moppertje, hier en op mijn BlackBerry loopt hij ook als een tierelier. Tig widgets geschrapt, ook het aantal berichten dat per keer loadt, summary in plaats van de hele hap etc etc. Benieuwd naar Letterzetters review. De mensen van WordPress hebben me gevraagd naar zijn gegevens, zodat ze e.e.a. direct met hem kunnen checken, wat is zijn browser, add ons etc, maar dat zal hij wel niet willen, geeft niet. Toch benieuwd of hij nu ook onder de 10 sekonden loadt.

  Qua navigatie heb ik geprobeerd om de lopende verhalen te groeperen, op de laptop bovenaan, weet niet hoe het er op tablets en mobile phones uitziet, want die zijn allemaal anders. Op de laptop zou je nu bovenaan de zes actuele verhalen moeten terugvinden. Als er een nieuw deel in een feuilleton verschijnt dan wordt dit op Twitter en Facebook (en in linkerkolom) aangekondigd, bovendien, nieuw, nieuw, nieuw, verandert dan het plaatje bij het verhaal. De vrolijke fietsers van Heer Rozenwater zijn gisteren vervangen door de groene jas, de gereformeerde wandelaars bij DSR door een vertwijfelde jongen in de Boom, en binnenkort – bij de nieuwe aflevering – gaat ook het burnout plaatje van Timmerark op de schop.

  Ja, zo rommelen we maar wat aan en zijn we continu in beweging, zoals het hoort. Life is change.

 60. Apie, hoort er in de linkerkolom altijd iets te staan (bijv. het laatste deel) of alleen als er een nieuw deel is? Zie plaatje.

 61. Luvje, ik weet niet wie er een negatief duimpje kan geven voor behulpzame opmerkingen, maar goed, de neerduimer zal wel ergens in een hoekje zitten te gniffelen, trots op zichzelf en dat mag.

  De Ipad ziet er goed uit, heb zelf ook nog een Ipadje Air slingeren en had dat al gezien. Mobiele telefoons is anders, de mijne (BlackBerry) laat gewoon alle verhalen chronologisch zien, daar verdwijnen de feuilletons dus langzamerhand naar beneden. Kan. Mag.

  Op Iphone heb ik al eens bij vriendin gezien dat vroeger de eerste drie/zes “uitgelichte verhalen” eerst komen en dan pas het meest recente bericht, ook niet ideaal. Ook Roosje had dat vroeger. Daar heb ik iets aan veranderd, destijds, ik weet niet hoe het nu is. Perfect maken voor alle mogelijke mobieltjes en tabletjes en laptopjes is onmogelijk, de een zal een ietsie beter bediend worden dan de ander.

  Qua linker- of rechterkolom. Het is mogelijk de laatste berichten te tonen (heb ik disabled omdat die lijst meestal bijna identiek is aan de “meest bezochte”). Het is mogelijk de laatste reacties te tonen, 15 stuks of nog meer in totaal, zie linkerkolom, da’s keihandig, want je ziet op welk bericht gereageerd wordt en kunt er direct heensurfen zonder scrollen, zolang je maar op het bericht klikt en niet op de reageerder. Maar onmogelijk, voorzover ik weet, is het om een nieuwe aflevering in een bestaand bericht automatisch te laten zien. Dat zou een soort “last edited” widget kunnen zijn, maar voor mij niet echt nodig. De delen kunnen ook zelfstandig worden gepubliceerd met een volgnummer (zoals de serie Plaatjes van Rozenwater en de Intro’s en vroeger het grote Mumbai krabbelt op epos), maar … dan moet ik ze later bijeenplakken om het volledige verhaal te laten zien, dat is helaas teveel werk voor me). 😉

  Vandaar mijn “noodgreep” om een nieuwe aflevering binnen een bestaand feuilleton per twitter aan te kondigen (mijn tweets staan in de linkerkolom, ook voor hen die geen Twitter hebben dus inzichtelijk), per Facebook (och, da’s voor de liefhebbers) en zoals gezegd per nieuw featured image. Die laatste vind ik zelf het leukst, omdat de homepage dan ook visueel niet elke dag precies hetzelfde is.

  Och, zo rommelen we wat aan, in het besef dat het voor beide kanten een liefhebberijtje is, onbetaald, en niet de belangrijkste dagelijkse bezigheid.

  Als de feuilletons het hoofdbestanddeel gaan worden, in aantal en frequentie, dan ga ik daar eens een nieuw thema tegenaan gooien, het karakter van de site wordt dan meer “nieuws” met dagelijks nieuwe dingen en “multi user”. Voor nu niet dringend.

  DSR: het was weer lang en voor jou onbegrijpelijk of oninteressant, ik hoop dat je de souplesse hebt gehad om dit onmiddelijk door te scrollen. 🙂


 62. Genitaliën

  Ik zit de krant te lezen en luister tegelijk met een half oor naar het NPO-journaal van acht uur.
  Ik schrik op als ik presentator Rob Trip het bruggetje hoor maken naar het weerbericht: „Gerrit, ik zie genitaliën”. Gerrit Hiemstra legt omstandig uit dat Italië onder een dicht wolkendek ligt.

  Tinus Udding

 63. Jeuj, Tinus, wat een ouwe opgewarmde bak serveer je de NRC-lezer nu? Zelfs Youp van ’t Hek gebruikte die die grap in een conference toen Clinton nog President was van Amerika.

 64. @ Tinus Udding…..gut, is die Rob Trip dan ook timmerman dat hij een bruggetje kan maken?

 65. Je moet het horen in het Duits, vind ik (de zin, ik bedoel niet de scheten 😉 ) Die afwisseling van F en S verdwijnen in het NL.

 66. 100. Ik denk ook niet dat scheten in het Duits erg anders klinken dan in het NL. 😉

 67. Je weet het nooit, Duitsers synchroniseren altijd alles na…
  ‘Gib mir die Kanone, Rocky! Jawohl Sir.’

 68. Da’s waar, dat zal dan met die scheten ook wel gebeuren. Ben benieuwd hoe die dan zullen klinken.

 69. Oké, het is tenslotte zaterdagavond, heb mijn schoen gezet, pilletje genomen, op naar de dreunende beats…
  Helaas bestaan ze niet meer, Faithless.
  Dus om niet te vergeten: We come 1

 70. Net wakker

  Het is nog vroeg en de winkel van de drogisterijketen is net open. Ik sluit me aan achter twee gezette vrouwen. De medewerkster heeft echter eerst iets anders te doen. Wij staren enige minuten in stilte naar de enorme wand pillen, poeders en drankjes. Vergeleken met de discrete systemen bij apothekers heeft die iets ongegeneerds. Dan ontspint zich een geanimeerd gesprekje tussen de twee vrouwen over wakker worden, de eerste kop koffie en hoofdpijn, al dan niet veroorzaakt door het feestje de avond ervoor.

  Als de medewerkster zover is, vraagt ze de eerste vrouw naar haar wensen. „Ik wil graag drie doosjes paracetamol”.

  „Met of zonder coffeïne?”, vraagt het meisje. „Nou”, antwoordt de vrouw, „ik ben nog niet helemaal wakker, dus doe mij maar met cocaïne”.

  Jan Baars

 71. Waarom zo’n gigantische niet terzake doende inleiding? De pointe is alleen maar te pruimen omdat hij niet over Sinterklaas gaat.

 72. Ben je aanspreekbaar?
  – Vertel?
  Is ’t geen aardig idee om Dsr & zijn man uit te nodigen?
  – Weet ik niet? Sinds ze Dsr er bij Produkt ontwikkeling hebben laten weten, dat hij niet welkom is, niet om mee samen te werken, laat staan iets te ontwikkelen?
  Kom nou, Iedere gek, z’n gebrek?

  • Per saldo ontkom ik er niet aan, dat Dsr voor ’n wat “Opgeblazen Presentatie” kiest.

  Men stelde eerder hier dat hij vaardig met de grasmaaier overweg kan.

  • Weet ik.

  Aan de andere kant , als je ‘m nu ‘ns voorstelt z’n verhaal te vertellen?
  Oh, ja, kan. Met z’n rose schort voor?
  Uitnodigen voor komende vrijdag?

  Ja, doe maar. Gewoon kijken, wat er gebeurt? Misschien maakt Dsr wel ’n heel klein speels grapje?

  Precies, je weet ’t nooit.

 73. Dromen, bedrog? Geloof ik niets van.
  Kijken, dromen, opschrijven, saneren, tot die ene zin er staat:

  Doen. In 1 jaar , ’n team, dat 1 doel heeft: Kwaliteit leveren.

 74. Als Sint & Piet onbekend zijn, heb je zomaar in oktober kersklokken, in braaf rk gedomineerd landschap.

 75. Oh, ja natuurlijk.
  De markt vraag naar cocaine op consumenten niveau, is voor , hol ogigen, versleten kopers, , ik MOET. Tenminste, zo was het. Destijds.

 76. Klopt het dat ik in de linkerbalk alleen ‘Apie twitter Mijn tweet’ en dan niks zie staan?

 77. Waarom de vermelding dat het om ‘gezette’ dames gaat? Omdat dat tegenwoordig met lage opleding en sociale klasse in verband wordt gebracht?

  Het Ik-je riekt een uur in de wind van de geborneerdheid.
  Eindoordeel: 3- (zegge: driemin)

 78. RSB schept inmiddels echt een vijandig haatklimaat jegens DSR.

  Is het een idee om hem vooraf te modereren of stemt de blogbaas er maar zwijgend mee in?

 79. @Luvienna, ik zie niks, althans alles dus. Als het langer aanhoudt laat het me dan weten.

  @DSR, je overdrijft een tikkie mijn waarde. Gewoon kalm blijven, net als pawi destijds, en het gaat vanzelf over.

 80. Dus dat is RSB’s team?

  En hij is Snikkelaas zeker.

  Wat moet je er nou mee?

 81. @APD
  Het was DSR er maar om bedoeld je een uitspraak te ontlokken.

  Uiteraard zou vooraf modereren re ver gaan, maar aangezien RSB overloopt van de dankbaarheid jegens de blogbaas is die wel in een positie om er iets van te zeggen wanneer het de spuigaten uitloopt met zijn ellenlange, steeds hatelijker, gereutel dat het zicht op alles ontnemen.

 82. Het moge duidelijk zijn dat niemand hier, afgezien van een enkele zeloot, het eindeloos afkatten van andere reageerders toejuicht. E.e.a. komt veelal ook in de duimpjesscore of de tegenreacties – of het gebrek daaraan – tot uiting. En het haalt het wekelijkse intro, alwaar ik nu fluitend mee bezig ben, niet. Het is dus zinloos.

  Voor hem (m/v) die de schoen past: ellenlang hatelijk gereutel liever achterwege laten. En gaat over tot de orde van de dag.

 83. Het nieuwe intro staat al weer in de steigers, de titel is voor de nieuwsgierige aagjes en primeurjagers al op het verzamelblog te sneek previewen. Uiteraard wordt e.e.a. nog tot 12h59 morgenmiddag geactualiseerd mochten nieuwe snedigheden daartoe aanleiding geven.

  De Duimpjesbokaal, zo is al duidelijk, zal helaas deze week niet kunnen worden uitgereikt. Dit vanwege een klein persoonlijk ongemak van blogbazes zelver.

  Voor de rest zal een ieder weer aan zijn trekken komen, de leukste luim wordt er weer voor het nageslacht uitgelicht, evenals de mooiste citaten en sneren naar ikjesschrijvers. Uiteraard wordt niet voorbijgegaan aan de actualiteit, de schoen van Letterzetter, de recente ontwikkelingen in het feuilletongebeuren, e.e.a. muzikaal omlijst met een deuntje uit de oude doos. Was het maar vast morgen!

 84. @Apie 12.42
  Zo ziet het er uit:

  @DSR 12.45
  Gewoon alle posts van vermelde persoon overslaan, niet lezen, doe ik al tijden, bevalt uitstekend.

  @Apie 13.06
  Je verheugen op de maandag – heerlijk! Dat zal niet veel mensen overkomen, wat zijn we toch bevoorrecht! 🙂

 85. @Luvienna, grappig, nee, bij mij ziet het er normaal uit, ook op de tablet van vriendin. Het klinkt afgezaagd, maar de doorsnee IT helpdesk raadt dan aan: cache leegmaken, browser sluiten, andere browser proberen, opnieuw opstarten, terug naar de fabrieksinstellingen!

  Het kan ook iets met je twitterlogin te maken hebben? Is het misschien zo dat je de tweets alleen kunt zien als jezelf ingelogd bent? Daartoe hebben we een niet-twitteraar nodig. Letterzetter wellicht. Letterzetter: mocht je schoen vanmorgen niet zijn gevuld met explosieven door de Actiegroep Kick out Zwarte Piet, en kun je dit derhalve nog zien: wat zie jij in de linkerkolom widget “Apie Twittert”? De 15 laatste tweets, of ook niks? DSR heeft voorzover ik weet een – slapend – twitteraccountje, dus daar hebben we niks aan. Ook zeloten mogen reageren, doen ze eens iets nuttigs.

 86. Mijn lieve Ghostery blokkeert die Twittermeldingen, als ik de blokkade weghaal zie ik daar de laatste Tweets staan. Ik heb m’n Twitter-account aan de wilgen gehangen, dus het moet ook werken voor niet-twats. 🙂

 87. O ja, die schoen maat 45 was leeg vanmorgen. Dus heb ik ‘m zelf maar gevuld met versgedouchte voet met schone sok. Hij was wel tevreden.

 88. Bij mij staat links en rechts nog steeds tot de nok toe vol. Apie vindt leeg lelijk maar in zo’n geval zoom je toch in????

  Is Apiedapie sneller geworden? Op mijn smartphone merkte ik gisteren geen verschil. Op de voorschrijdingsbalk bleef apie.com op driekwart geregeld lange tijd hangen. Maar nu vandaag op de desktop: toppie! Prima laadtijd. Mijn aanhoudend geklaag lijkt toch zijn vruchten te hebben afgeworpen en wat heb ik te verduren gehad! Mijnheertje de blogeigenaar verlaagde zich zelfs tot een persoonlijke aanval 😦 Heeft me veel pijn gedaan heeft maar je weet op zo’n moment meteen ook wie je vrienden zijn en die komen kan ik u zeggen uit zeer onverwachtse hoek. Hartverwarmend hoe DSR voor mij in de bres is gesprongen. We hebben onze meningsverschillen op velerlei en op levensbeschouwelijk gebied in het bijzonder (tot op het bot uitgevochten!) maar als echt onrecht zich aandient dan geeft de schrijvende rechter wel degelijk thuis. Dan verbergt hij zich niet achter zijn krantje, dan kijkt hij nadrukkelijk de kant op waar het onrecht zich voordoet en zegt hij frank en vrij waar het op staat. Heel mooi.

 89. Nou, dan is dat ook weer geregeld. Nu nog een nieuwe smartphone aan Sinterklaas vragen en je kunt weer lekker meedoen aan het leven.

 90. Gek hoor, da’s nergens anders. Er was gisteren een grote storing op Twitter, misschien heeft het daarmee te maken. wanhopig maar ook berustend weenicoontje

 91. Zeg heb je ’t gezien?
  – Weet ik.
  Hij maait alleen vierkanten?

  Dat was 1 van de aspecten waardoor Produkt ontwikkeling er geen gat in zag, hem uit te nodigen voor de opzet van de eerste fase.

  Er is toen voorgesteld ’n observatie periode van ’n week of zo in te lassen.

  Dat wees hij af.

  Neen, geen EPO, we proberen het met ’n pilletje. Blijkbaar heeft ie die eerste serie te laat ingenomen, dan maait hij dus ’n vierkant.

  Ze overwegen nu ’n ander model grasmaaier. maar de deskundige vreest , dat er weinig inhuidelijke vernieuwing uit client zelf komt. Hij heeft altijd ’n ander nodig, om tot enige uiting te komen.

  Kom , we gaan iets doen, zullen we, waar waren we gebleven?

  Planning voor komende week?

  We gaan het “ikje” beoordelen.
  Ja, ik heb ’n idee: Het is ’n goed “ikje”.
  – Hoe beoordeel je dat dan?

  Jij begrijpt het niet, het is ’n zin , in de zin van Kijk dat vind ik. Het slaat nergens op, het is ’n nietszeggende zin.

  Maar het gaat toch om waar gaat het over? In het verhaal?

  Jij gaar voor de bingo.

  Ik loop ’n weekje verder.

  Veel plezier.

 92. Dsr stelt dat het “ikje” ’n geborneerd aspect poneert.

  Die stelling bestrijd ik.

  Ik stel dat in het “ikje” sprake is van ’n koopsitutie, waar bij ’n wens van de klant wordt geanalyseerd.
  waarbij de klant terloops ’n opmerking maakt.

  Het geborneerde aspect dat dsr expliciet verdedigt, is in mijn ogen afwezig.

  Ik loop ’n stukje verder.

 93. De wens van de blogbaas dat het uit is met hatelijk gereutel wordt door de immer dankbare RSB straal genegeerd.

  Niet alleen verdraait hij DSR’s woorden moedwillig – DSR ‘verdedigt’ immers geen geborneerdheid. Maar RSB schept ook een hatelijke sfeer door na zijn zegje te hebben gedaan ‘verder te lopen’, kennelijk niet openstaand voor een verdere gedachtenwisseling.

  Daartoe is hij dan ook niet verplicht, maar het stelt zijn voortdurende zemelpraatjes over prettige omgang met elkaar wel in een schril, schijnheilig licht.

  Hij zou er goed aan doen de geest waarin dit blog hoopt te opereren te eerbiedigen en zijn beleden principes in de praktijk te brengen.

 94. HR’s woorden verwarmen DSR op deze kille dag, maar dat eea kennelijk zo ‘onverwacht’ voor hem is, dat doet DSR, wiens rechtlijnige integriteit toch nooit in twijfel staat, toch een beetje verdriet.

 95. Het wordt een lange dag vandaag, vanavond oppassen op een neefje van 12 met de lengte van 6 en de geestelijke ontwikkeling van 8 en een vergroeiing tussen zijn handen, een game console. Gelukkig heeft mijn bijna 80 jarige moeder sinds een maand internet. Ter verduidelijking: mijn broer woont in Tilburg, zijn vriendin in Amsterdam, zij gaan vanavond naar de première van haar film en mijn moeder heeft op woensdag haar bridgeavond dus mag ik bij haar oppassen. En ik heb nu nog een lichte kater. Gelukkig zie ik door het geopende raam mijn vriendin komen aanfietsen die gisterenavond en vannacht bij haar moeder sliep die vanaf vrijdag gaat verhuizen na 46 jaar in haar oude huis gewoond te hebben. Dus er zijn veel herinneringen die moeten worden ingepakt of juist weggegooid,
  Eigenlijk ben ik de enige in mijn familie die passief is en niet beweegt, Op vanavond na dan.
  Ik wens iedereen een goede en mooie dag.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: