Vlaamse Gaaien zijn akelige schreeuwende papegaaien

 

Vlaamse Gaaien zijn akelige schreeuwende papegaaien

 

 

 Ik houd niet

van Vlaamse Gaaien

en wil ze zeker niet aaien

het zijn niet meer dan

 versierde kraaien

akelige schreeuwende papegaaien

die alleen maar

 onrust zaaien

ik zie ze het liefst

 aan een spitje draaien.

 

Uit de verzamelbundel Hard voor de Natuur, voorpublicatie, ©2010 Apiedapie, ooit eens verschenen op drasties, maar kan het niet meer terug vinden. Ik centreer mijn rijmpjes omdat ik dat mooi vind staan. Maar als mensen zich eraan storen (ik heb daar commentaar op gekregen op een ander blog; men vond het meisjesachtig en een teken dat ik niets van gedichten af weet) dan wil ik wel iets anders proberen. Roept u maar.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

20 gedachten over “Vlaamse Gaaien zijn akelige schreeuwende papegaaien”

 1. ooh Apiedapie wat ben ik het met je eens!!!
  In mijn o zo rustieke tuintje is het met name de Vlaamse Gaai die onrsut geeft.
  In het leuke prunusboompje waar ik dit jaar een – ik kan het ook niet helpen maar dat doe je als je ouder wordt – vogelnestkastje opgehangen heb komen veel schattige koolmeesjes.
  Het zijn de versierde kraaien, die akelige schreeuwende papegaaien die loeren op mijn lieve koolmeesjes.
  Waag het niet een naar epistel aan koolmeesjes te wijden! Dan stuur ik de grote broer van de Vlaamse Gaai op je af. Die eet zo’n aapje als jou voor ontbijt.

 2. Zonde toch dat zo’n mooi beest, zo’n verschrikkelijke stem heeft gekregen. En ook nog eens onvriendelijk is.
  Is verplicht zangles niet iets als invogelaarscursus?

 3. Zucht, ik heb een gevoelige snaar geraakt. Afgezien van Antoinette (en een beetje het prinsesje) heb ik nog geen gaaienfans ontmoet. Ze zijn dan ook echt onsympathiek, als je er maar oog voor hebt.
  De vraag moet dan ook worden gesteld: moet de Vlaamse Gaai terug naar eigen land, worden afgeschoten of beter ingeburgerd?

 4. Apiedapie, ieder heeft een eigen smaak, gelukkig, maar de gaai leeft in het eigen land. Ze horen hier thuis:-))) Dat Vlaams moet je ook weglaten.
  Dank voor je fijne reactie op mijn blog.

 5. Ik word best vrolijk van de gedichten van Apiedapie. Eerst vond ik dat centreren en het lettertype nogal oubollig. De gedichten gaan een beetje lijken op tegeltjeswijsheden. En daar worden ze nog venijniger van. Precies goed dus.
  @Vogelman: verwarring! Is een vogelman niet liefhebber van alle vogels? Nu bent U dol op koolmeesjes (eigenlijk zijn het gewoon koolmezen, ze worden niet groter) maar hebt U een pesthekel aan de vlaamse gaai. Maar wel weer een goed contact met diens grote broer. Hoe zit dat toch?

 6. bromsnor,
  terecht kun je me betichten van vogelracisme, maar ik heb dan ook niets op met de Vlaamse Gaai, noch met enig ander lid uit de kraaienfamilie. De door mij voorgewende gekoesterde sympathie jegens de grote broer van de Vlaamse Gaai was slechts gestoeld op het voorkomen van eventueel belasterende gedichten van de beheerder van dit blog over koolmezen (met dank voor je correctie).
  Graag zou ik verdere initiatieven ontplooid zien om de voortdurende agressie en intimidatie van de Vlaamse Gaai aan banden te leggen. Ik ben tevens nieuwsgierig naar het standpunt van de PvdD inzake het onleefbaar maken van het vogelklimaat in mijn tuin door bovengenoemde agressor, de Vlaamse Gaai.

 7. Wat een naarllingen zijn jullie. Wel eens goed op zo’n gaai gelet, met zijn prachtige verenpak en ijzersterke snavel. Ik ga toch ook niet lopen dichten over jullie krioelende kool- en pedante pimplemeesjes die zich gedragen als apies die als je op een terrasje even niet oplet de appeltaart met slagroom en al van je tafel jatten. Nou dan laat de Vlaamse gaai dan ook met rust.

 8. @View! 😀
  Die gaai is alleen te verteren
  door wat letters om te keren
  ik word dus wel heel blij
  van een stuk Chaamse Vlaai.

 9. Leuke beesten toch? Vooral hun gewoonte om de aantallen andere lawaaischoppers zoals zangvogeltjes onder de duim te houde ndoor hun nesten leeg te roven kan ik erg waarderen. Niets zo erg als een merel die begint te zingen op het moment dat jij naar bed gaat.

 10. Zucht, ‘blij’rijjmt toch niet op ‘vlaai’?
  Ik moet hebben bedoeld:
  ik word dus wel helemaal high
  van een stuk Chaamse Vlaai
  (de hasj moet je er dan dus indenken).

  Dat was het dan wel weer voor vanavond. Morgen weer een serieus stuk, zonder dieren. Moet ook kunnen. Neuken valt uit de top vijf van meest populaire berichten van deze blogger, ik vind dat een goed teken.

 11. Yep, die onsympathieke dieren zijn er. Roeken. Zo zwart als de nacht en als je wilt weten wat echt een kerkhofgeluid maakt dan zijn het die beesten wel. En niet zomaar af en toe een krasje, nee, dat gaat de hele dag door met communiceren. Als ik hier langs sommige bosjes en landgoederen fiets voel ik me telkens met 1 been in het graf staan. Je zou er depressief van worden. Zou het betreuren als ze de strijd met de eksters in mijn tuin winnen in hun territoriale uitbreidingszucht. Maar…… het zijn wel ongelooflijk intelligente vogels heb ik me laten vertellen. Van die vogels die stokjes als gereedschap gebruiken. Dwingt ook wel weer respect af….. maar sympathie. Nou nee.

 12. Je had mijn foto mogen lenen, Apiedapie. Maar die Chaamse vlaai, daar heb ik auteursrecht op, hoor!

 13. Oei Kees! Ik had die vlaai van View geleend, zie boven! Alstie van jou is dan bij deze een plaatsje op het voetstuk, gezellig met zijn drietjes. Jij bovenaan natuurlijk.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: