Ik voel me een voyeur soms (51)

“Van lieverlee surf ik op Facebook naar een paar namen, zie wat video’s. Wat hebben veel mensen aardige smaken & voorkeuren als het om prentjes & videootjes gaat. Ik voel me een voyeur soms.”

Riverside Blues verwoordde hoe wij ons allen weleens voelen, al surfend op dat wereldwijde web. Al koekeloerend naar foto’s die in de familiekring zouden hebben moeten blijven. Al meesmullend met al te smakelijke ontboezemingen over seks en zieleroerselen die in het dagboek of de herinnering van de meestbetrokkenen zouden hebben moeten blijven.

Dat gevoel hebben we niet meer als we de ikjes lezen. Ooit waren dat lezersanekdotes. Nu ontspruiten ze aan de fantasie van would be literaire talenten, rijkelijk puttend ook uit online moppentrommels. Maar ze staan nog altijd op de website van de NRC. De reacties staan hier, aangeleverd door de Apiedapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex weten wij veels. Door middel van dit intro starten we vandaag de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was.

Het was Bets Veenhuis die vorige week het leukste bejaardenikje aanleverde. Het ging over seniorengymnastiek in het zwembad (“De tijd gaat snel”) en het eindigde als volgt:

„Nou, Jo, prettig weekend!”
„Ja, dank je, Truus, jij ook een prettig weekend!”
Het is dan maandagochtend half elf.

Alfa Romeo GTEen autoikje over de Toyota Prius van Janwillem (“wokkel”) Snieder gaf al gauw aanleiding tot verheerlijkte verhandelingen over de geneugten van het rijden in een Alfa Romeo GT.

“Csilla pikkelgyotte gok evve nikja ickjo mélyck” leek de sleutelzin van het werkje. Wij lezen graag meer van deze auteur.

Ene Basta debuteerde met zijn eerste toikje (een ikje dat niet is opgestuurd of wel is opgestuurd maar niet geplaatst, red.). We hebben geen idee waar het over ging, maar het was opgedragen aan zijn moeder Els omdat die tijdens de Hongaarse opstand “onze hele voorkamer had volgestouwd met levensmiddelen zodat wij bloedjes het hier in Amsterdam Oost in ieder geval goed zouden hebben” en daar schiet het hart van vol. “Csilla pikkelgyotte gok evve nikja ickjo mélyck” leek de sleutelzin van het werkje. Wij lezen graag meer van deze auteur.

Het bijbehorende moppie muziek deed blogbeheerder dezes onmiddellijk denken aan Armando uit de tijd dat hij rondtrok met Nello Mirando. Dat waren mooie zondagmiddagen in het Kurhaus te Scheveningen, nostalgieerde hij. Ook Mopperkont toverde Echte Kwaliteit uit de googlehoed.

Geen nacht zonder Bach. Maar nog liever geen nacht zonder de “goddelijke” Danielle Deniese:

“Sich üben im Lieben,
In Scherzen sich herzen
Ist besser als Florens vergängliche Lust.
Hier quellen die Wellen,
Hier lachen und wachen
Die siegenden Palmen auf Lippen und Brust.”

“Dat zo’n componist zijn stokje recht houdt met zo’n kronkelend wezentje voor zich”, merkte een niet nader bij name te noemen reageerder gnuivend op.

AndalusieKlare taal vertrok vorige week voor een paar weekjes richting Andalusië – “at the bright site of life” – en zouden wij daar in deze donkere dagen voor de Kerst niet allemaal lekker aan de paella willen zitten? Wees eerlijk!

De Schrijvende Rechter (DSR) publiceerde vanonder de klamboe het Tiende Boek van zijn Geloofsstreekroman: “Een zoutkorrel voor elke dag”. Het gaat over de Twijfel die “zijn haken in je vlees sloeg“. Brrr. Mooi leeswerk weer. Lees het hele verhaal hier nogeens na.

Keessie debuteerde met het eerste deel van zijn avonturen in de lesauto. En zowel Heer Rozenwater als Timmerark schreven over seks in hun respectievelijke feuilletonvervolgen. Klik op de links voor het verse verhaal of – tijd zat in deze Kersttijd – het hele voorafgaande.

100e reactielepeltjeMet “een gevoelig kampvuurliedje” van de zusjes Mc Garrigle sleepte Mopperkont het felbegeerde 100e-reactielepeltje in de wacht.

Maar wij sluiten af met een lekker countrymoppie, dat Emmylou Harris en Mary Black tijdens een drukbezochte ouderavond ergens in Amerika kweelden, inclusief de krekeltjes die het ingetogen videootje uittjirpten. Ook voor ons getipt door huisDJ Mopperi.

Ook lekker zin om te schrijven? Stuur eens een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van deze dag losmaakt. Voor je het weet staan dan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro. Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. De eerste reactie van een nieuwe reageerder wordt gemodereerd om te kijken of hij echt is. Het Ikjesdiscussieintroarchief valt elders op dit blog te raadplegen.

Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom. Kortom, het wordt weer een prettige week. En als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

85 gedachten over “Ik voel me een voyeur soms (51)”

 1. Ook deze week is er weer vlijtig gewerkt aan de intro en de blogbaas heeft dan ook eer van z’n werk.

  In de Ik-jessectie ontbreekt er echter iets, of iemand, zo voelt DSR onbestemd aan. Maar dat kan de pret niet drukken, de inleider moet imemrs roeien met de riemen die hij heeft.

 2. Met Facebooken ben ik al weer even gestopt.
  Nu heb ik ook mijn profiel nog maar leeg gemaakt.

  Her en der lezen en reageren bij bloggers geeft mij meer plezier.
  Soms meer en soms minder maak ik mijn blogrondjes.

  Hier even stil staand wil ik iedereen een fijne Feestdagen toewensen.

  Vriendelijke groet,

 3. Met recht een ‘Ik’-je van Roppedepop.

  Fijn dat je er was dit jaar. milde glimlachicoon

 4. Mogelijkheden

  Met PostNL ben ik in een reeks telefoongesprekken verwikkeld geraakt, omdat ik vind dat zij door mij aangeboden rouwpost niet op de juiste wijze behandeld hebben. De klachtenprocedure lijkt in beton gegoten, maar ik hou (nog ) vol. Gevolg is dat ik door de zoveelste medewerkster word gebeld, die het gesprek begint door mij te condoleren. Ik verzucht dat ik niet door hen gecondoleerd hoef te worden als ze mij maar helpen.

  De medewerkster antwoordt dat dat helaas niet tot de mogelijkheden behoort omdat zij volgens het protocol verplicht is mij te condoleren.

  Saakje Feenstra

 5. Het Ik-je van vandaag interesseert DSR iets…het rijmt op protocol…het ligt op het het puntje van z’n tong….’ geen hol’, ja, dat is het!

  De inzender kan alle gelijk van de wereld hebben, maar doet zich de beschreven moeilijkheden zelf aan. Laat haar een brief schrijven als het per se de moeite waard is.

  Beklag over medewerkers die zich netjes aan een redelijke regel houden, helpt haar noch de lezer die het Ik-je opzoekt voor humorische of onderhoudende verkwikking.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 6. Oh, Ooit ’n dag analyse gedaan, kosten – & opbrengsten sfeer.
  Nou dan is dat de stand van Zaken, schiet ik daar wat mee op, neen, slaan we de bladzijde om.
  Dat doet even pijn, wat zou ik graag….retteketet tralala. We moeten verdeer , is ’t niet?

  Ga iets zinvols doen.
  Neen, ik ga je niet Faceboeken. Dat deed ik vorige week met Albert Verlinde wel. omdat het contrast met Onno Hoes wat groot was geworden.
  Als je dan ’n paar mensen gedaan hebt, oops. Dat moeten we niet te vaak doen.
  Facebook ja, maar dan alleen mijn eigen wereldje, dat is het.

  Ga iets leuks doen. meld ons dat.

  Dag, dag. Mooie dag.

 7. Jammer van het opschorten van de Duimpjesbokaal, net nu ikzelf eens een serieuze kanshebber was, na zoveel keer net niet.

  Maar ik onderschrijf de hulde die ons Rechtertje brengt aan het Intro. Dat was (weer) prima.

  Maak ik gelijk even misbruik van de gelegenheid om aan te kondigen dat deel 2 van mijn rijlesavontuur nakende is (hoewel er – dit voor alle duidelijkheid – geen seks in voorkomt).

 8. Kees, de Duimpjesbokaal (die wordt gegeven a.d.h.v. duimpjes op of neer op individuele reacties) zou – ware hij uitgereikt geweest – deze week naar DSR gegaan zijn (voor zijn commentaar over het Reisgezelschap en het inleveren van hun polsbandjes).

  Verwar het niet met de Reageerder van het Jaar, die is nog altijd gaande, de uitbijters worden er in de finale uitslag uitgehaald. Een eerste analyse die mij zojuist heeft bereikt laat zien dat er geen aanleiding is voor noodmaatregelen zoals stopzetting. Men kan het managen, zo is mij verzekerd. Er zijn wat normale ongerijmdheden (die onlosmakelijk met internetverkiezingen samenhangen, daar wordt m.b.v. tools voor gecorrigeerd) en slechts een paar echt rare dingen. Die worden op dit moment door echte mensen bekeken, en ik moet daar ook zelf wat gegevens voor aanleveren, waarna met volledige controle mijnerzijds de uitslag wellicht kan worden aangepast.

  Zoals het er nu naar uitziet zal dit wellicht voor lummel en boern’smurf echt zichtbaar worden in de einduitslag, voor de overigen zijn het marginale dingetjes. Riverside blues wordt overigens nog bekeken, hij lijkt een tikkie te laag te staan. Maar grofweg iedereen in de toptien, zoals die nu is, heeft in principe nog kans op een eerste plaats.

  Jouw tweede aflevering is inderdaad in goede orde ontvangen, wij werken er met man en macht aan om hem zo snel mogelijk te plaatsen. En ja, het ligt in de verwachting dat plaatsing zulks je klassering in positieve zin zal beinvloeden.

 9. Kan DSR dan geen kruik ouwe Bols krijgen ofzo?

  Het is natuurlijk veel minder eervol dan de Duimpjesbokaal, maar om eea nu zomaar zonder attentie voorbij te laten gaan, daarmee doe je de verstierders juist een plezier.

 10. Je hebt gelijk, DSR. Het kruikje is inmiddels opgestuurd (miniflesje vanwege de kosten) naar het laatst mij bekende adres. Ik neem althans aan dat je nog weleens bij je excollega’s van de kapperssalon gaat buurten?

 11. voyeurikje

  10 potloodventers op een rij
  20 wulpse gigolo’s op de wallen
  30 loopse teven op de stoep
  40 bronstige tennisleraren in 1 set
  50 blote glazenwasser in een bakkie

  ze vallen allemaal door mijn sleutelgat naar binnen

  (volgende keer doe ik hem misschien wel weer op zijn csardas)

 12. Saakje, ook al ben je ongeduldig, je kunt toch wel even het fatsoen hebben om zo’n condoleance even af te laten maken? Het zal geen half uur geduurd hebben. Tikkie onbeleefd. Die gansjes werken gewoon bij een callcentre hoor en kunnen er persoonlijk ook niks aan doen. Nog gecondoleerd overigens.

 13. Dank je wel, hoor. Ben bang dat zo’n halfgevuld minibarflesje het niet lang uithoudt bij m’n ex-collega’s, van wie ik natuurlijk niet voor niets afscheid heb genomen.

  Maar ’t is het gebaar dat telt, zeggen ze dan, geloof ik. -zucht-

  Dikke LOL voor de condoleance trouwens.

 14. en dan zijn er twee miezerds die, getuige de duimpje-neers, DSR een staartje Bols misgunnen. Is dat nou niet om heel, heel verdrietig van te worden?

 15. Och, ken jij wat er in het hoofd van die negatieve duimers omgaat? Misschien houden ze wel niet van klagen en vragen. Kinderen die vragen worden overgeslagen. Of je benaming van verstierders. Zo’n duimpje kan overal op slaan hoor.

 16. De eerste analyse laat… normale onregelmatigheden zien? Slechts een paar rare dingen??????!

  Beste mensen, er heeft zich een cruciaal omslagpunt in de verkiezing voorgedaan. Tot onlangs beweerde Apie dat hij de uitslag niet kon beinvloeden. Dat is een te controleren claim maar nu schermt Apie met een onderzoekrapport. Zo’n rapport maakt het allemaal veel ondoorzichiger. Je kunt zo’n rapport manipuleren. Er is geen enkele controle op.
  Apie zal weer aankomen met het aanbod mij dat rapport op te sturen maar daar trappen we niet in. Openheid, tranparantie wil ik! Geen achterkamertjes politiek!!!!

 17. Roos, ik heb geen onderzoeksrapport, ik heb een emailtje gekregen met wat eerste bevindingen. Zelf kan ik uiteraard geen uitslag beinvloeden. Het is geen houwtje touwtje poll, het is poll daddy, ga maar eens naar hun website, dan zul je zien dat dan geen kleine jongens zijn.

 18. Dit gaat geheid uitdraaien op een parlementaire enquête, kerstreces of niet.

 19. Welnee KdJ, gewoon een MvB. Wat de kiezer wil, een spreadsheet met aantal uitgebrachte stemmen (wanneer en en op wie) per stemmer waarbij het IP-adres per stemmer vermeld is, zal er niet komen. Polldaddy is wel goed maar niet gek. Apie ook niet, maar zijn immigratiepolitiek is te genereus (Komt allemaal maar binnen, op de poll is nog plaats genoeg), lijkt het wel. Maar ja, expats, wat wil je… 🙂

 20. De welverdiende vakantie van onze bewindslieden mag er uiteraard niet bij inschieten. Zo belangrijk is het allemaal nou ook weer niet.

  Apie zou tenminste dat emailtje van polldaddy hier integraal moeten publiceren. Wellicht zal zo’n stap iets van het algemeen gevoelde wantrouwen wegnemen.

 21. Wat zou het toch verschrikkelijk naar zijn indien HR zich uiteindelijk niet sportief bij de einduitslag neerlegt en, als hij niet wint -en die kans is er, ondanks de steun van DSR- maar blijft roepen over oneerlijkheid, dreigen met processen, en dat allemaal zonder de winnaar te feliciteren, om alzodoende den Boze de laatste hellelach te gunnen – om al op voorhand bedroefd over te worden zucht

 22. “Gelukkig hebben we dat gevoel allang niet meer als we de ikjes lezen”
  Hoezo gelukkig? Wij vinden dat jammer. Wie vindt dat ik voor mezelf moet spreken, beschouwe het als pluralis majestatis.

  UPDATE: gewraakte zinsnede is inmiddels aangepast

 23. Nou, da’s nou ook wat!

  Hopelijk onthoudt MK zich uit pieteit tot en met de kerst van klassiek getingeltangel.

 24. Zegt U?
  Tennis, maar wordt je daar niet moe van, balletje over het net, weer balletje over het net?
  Pardon?
  Kijk even deze link.
  Zelfs Roger Federer is ’n beetje verbaasd.

 25. Plaatsers van Cocker : Dank. C. staat lichtjaren buiten mijn horizon.
  zo’n link maak zo’n onbegrijpelijke stukje theater, wat hanteeerbaarder.
  Videootje Toon is ook aardig.

  Rozen, worden ook door Charles Aznavour “gedaan”
  Heet ’t bij hem niet, ” L’importance c’est La Rose” of iets dergelijks?

 26. @DSR, december 22, 2014 om 18:39
  De feiten spreken voor zich, beste brave borst.

  Apie heeft al eerder aangegeven dat er vanuit Thailand onevenredig vaak op jou gestemd is. Dat heeft hij nu teruggebracht naar “een paar rare dingen” maar waar dat op gebaseerd is weten we niet. Opening van zaken krijgen we niet. Dan geeft mijnheer opeens geen gehoor!

  Honderden “rare dingen” zal hij bedoelen!

 27. @HR
  Nou-nou-nou…. is ’t niet vermoeiend, voordurend een hooivork en een fakkel meesjouwen?

  DSR gaat ervanuit dat we de nodige opening nog wel zullen krijgen.

 28. Jij maakt je niet druk, begrijp ik ook wel gezien de positie die je op de ranglijst inneemt. De meeste mensen zouden reageren zoals jij. Een onderzoek kan alleen nadelig voor je uitpakken.


 29. Vegetarisch

  Als actieve leden van de Partij voor de Dieren zijn we wel wat gewend. Zo deelden we de zaterdag voor Kerst in Leiden flyers uit met daarop een vegetarisch menu: een Veggie Shepherd’s Pie. Op de voorkant een lief konijn met de tekst ‘Diervriendelijke Feestdagen’.
  Meestal krijgen we leuke reacties, een enkele keer een vervelende. Er was echter één reactie die ons verraste: „Nee dank u, wij eten nooit konijn.”

  Dick de Vos

 30. dsr
  Welkom terug in het vaderland. Ik weet zeker dat ik je een plezier doe met dit welkomstlied.

 31. Nou nou, je maakt wat mee, zo vliegerend voor een goed doel. Brave mensen, ze eten geen konijn. Hopelijk had Dick nog een reservevlieg met een lieve wortel op de voorkant.

  @Apie: is een van mijn favoriete Joe Cockernummers.

 32. Wees blij, Dick!

  “Ja leuk, doe maar een kilo” had ook een antwoord kunnen zijn.

  Of “Mot jij een teringklap op je hersens hebben, eikel?”

 33. Volledig off topic, maar ik zit hier al de hele ochtend om te schateren BBC verslaggever staat voor een stapel verbrande drugs en heeft te diep geinhaleerd.:

 34. Leuke dysbalans: we maken zo nogal wat mee. Krijg ik iets van :dit geloof je niet?
  Krijg je zo’n laatste zin?
  Kan je als commissie misschien nog ’n weekje op de paarse hei zoekbrengen naar het onderwerp voor ’n aardige nieuwe flyer?

  Ik zoek naar ’n aardiger invalshoek, lukt even niet?

 35. @MK
  Hartelijk dank! Je moet trouwens oppassen met die dingen, voor je het weet, heb je een kudde berige hoefbekappers in de tuin.

 36. Een bijzonder houtig verteld verhaal, en dat van iemand die kennelijk door vele wateren is gewassen.

  Er is niks mis met aardig zijn voor dieren, maar een vetbol maakt nog meer mee.
  Eindoordeel: 5- (zegge: vijfmin)

 37. Apie 🙂

  Als verslaggever maak je nog eens wat leukers mee dan als goededoelenvliegeraar.

 38. Toevallig ben ik gek op konijnen, dus mijn sympathie gaat geheel naar deze brave Ikjes-burger uit. Wel gek dat rept van “lief konijn”. Over pleonasme gesproken!

 39. Nou, en apiedapie moet er zelfs TWEE emoticons en een uitroepteken bijhalen om z’n veuls te gulle lach te laten schateren vanwege de (toegegeven) gelijkenis DSR = Vetbol.
  Beetje overdreven vinden wij van pindastreng. Maar ja, wij zijn streng.

 40. DSR hoopt maar dat het blogbestuur alles in het werk stelt om deze nieuwe reageerder, die er vast niet voor het eerst is en wiens gebrek aan betrokkenheid bij het Grote Stemschandaal voorhands ook niet is bewezen, maar gauw te laten opbokken.

 41. Is er geen rubiek ook in het Beste in de zin van Ik Praat tegen mijn app druk eerst op enter , roep dan 3 keer uw Naam en de cd speelt van zelf.
  De rubriek heet dan ; Herkent u dat ook als U in de Auto zit?

  Staat er zo’n geitenwollen sokken mevrouw over Konijnen te posten?
  Herkent u dat; daar staat iemand te posten met ’n flyer?
  ’n Konijn?
  Die peuzel ik jaarlijks met de hele familie tijdens “Vandaag eten wij Konijn”.

  ’n Rubriek: Herkent U dat (Ook)?

  Voor mensen, in eenzaamheid gevangen, valt iets op?

 42. Kaal

  Omdat ik al zo’n vijftig jaar langer dan twee meter ben, ken ik alle flauwe en minder flauwe grappen over mijn lengte wel zo’n beetje. Maar soms komt een nieuw pareltje langs.

  Op een receptie was mijn lieve, maar echt kleine vrouw enthousiast in gesprek met een net zo kleine pensionado. Toen ik ernaartoe liep, zei ze tegen mij: „Dit is Michiel, die ken ik nog van vroeger.”

  Waarop ik antwoordde: „Hallo, ik ben Jan.”

  Michiels reactie: „Dag Jan. Word ik al kaal?”

  Jan Klingen

 43. De beoordeling f iets een ‘pareltje’ is, had de inzender beter aan de lezer kunnen overlaten. ’t niet onaardig hoor, maar toch meer zo’n plastic edelsteen die wel eens in een Kinderuberasschung zit.

  De inzender heeft ’t zichzelf dan ook niet makkelijk gemaakt met de enigszins zelfgenoegzame inleiding en jeukerigheden als ‘lieve, maar echt kleine’, alsof daar een tegrnstelling tussen is, en ‘pensionado’.
  Eindoordeel: 5- (zegge: vijfmin)

 44. Een Eindoordeel dat maar weer eens bevestigt waarom ons Rechtertje terecht Reageerder van het jaar 2014 is. Of je hem nu mag of niet.

 45. Mijn ‘ krantenjongen’ is een man van mijn leeftijd. Hij heeft gisteren een briefje in mijn bus gedaan, waarin hij onder vermelding van zijn rekeningnummer mij het beste voor 2015 en een vrolijke Kerst toewenst.

  Hij schreef daarin ook, dat hij gaat stoppen met bezorgen en binnenkort vertrekt op zijn fiets om een reis om de wereld te gaan maken. ik heb hem net aangesproken en hij vertelde mij dat hij eerst had overwogen om voor dat doel een zeiljacht of een camper te kopen, maar dat hij vanwege financiele redenen bij een fiets met aanhanger was uitgekomen.

  Zijn plan is om te overwinteren in de landen aan de Middellandse zee en daarna via Turkye en de IS naar het Oosten te trekken. Hij had ook ooit door Bosnie gefietst en daar ook helemaal geen last gehad van de vijandelijkheden. We hebben nog even de voor- en nadelen van een Rohloff versnellingsnaaf besproken en tenslotte emailadressen uitgewisseld, zodat ik mijn krantenjongen kan volgen op zijn omzwervingen. Rare jongens die wereldfietsers.
  http://www.wereldfietser.nl/

 46. Wat schrijft dsr nou weer: ‘fiets een pareltje’? Nee geen idee. Fiets ‘m d’r in rechtertje! Maar het kan nog erger: ‘Kinderuberasschung’. Zeker een pijnlijke verrasing als je verast i.p.v. verrast wordt.
  Ach ja, reageerder van het jaar….. Kees, jongen, wordt ‘ns wakker.

 47. Uh, Mopperkont, als je schrijft “krantenjongen van mijn leeftijd’ wat is je leeftijd, of ga je er vanuit dat iedereen op internet dat weet?

 48. Mildred,
  Niet iedereen op internet, maar wel de vaste deelnemers aan apiedapie.com. In elk geval aanmerkelijk ouder dan de gemiddelde krantenjongen.

 49. Sommige ikjes zijn zo plat en eendimensionaal , dat je de neiging hebt om het ergens anders over te hebben.

  Bv over operamaand december op NPO2. As vrijdag vanaf 11.00 uur 4.5 uur de kans om Die Meistersinger von Nurnberg van Wagner, productie van de Nederlandse Opera, te zien. Voor niet-ingewijden waarschijnlijk een te lange zit, maar de laatste drie kwartier zijn zo spectaculair, dat je die eigenlijk niet zou mogen missen. Ik werd tijdens die laatste akte werkelijk overmand door emoties, enigszins vergelijkbaar met wat Goethe tijdens zijn Italiereis meemaakte. Een tamelijk zwarte versie van deze zogenaamd komische opera. Al volledig te zien op youtube, maar op die lullige computerboxen klinkt het niet echt. Aanbevolen, zeker vanaf 3 uur en 39 minuten.

  as zondag dezelfde tijd La Boheme van Puccini, ook een Amsterdamse produktie, volgens de pers ook niet te versmaden.

 50. Mopperkont, mooi kerstverhaal over je Krantenman, je hebt zeker wel wat extra overgemaakt voor zijn wereldreis Ik kreeg ook een schriftelijk verzoek van mijn krantenbezorgster om een bedrag over te maken omdat ze te druk was met kranten bezorgen om persoonlijk aan te bellen.

  Trouwens zijn we nog steeds niet thuis, dus gelijk heeft ze.

 51. Mopperkont,
  ik dacht dat Stendhal in Italië en met name in Florence letterlijk ziek werd van de schoonheid en emotie, hij moest enige tijd het bed houden alvorens zijn Tour te kunnen voortzetten.

 52. De setting van Lang alleen is misschien leuk, mijn voorkeur gaat eerder uit naar de supermarkt, waar Kort en Lang elkaar wederdienst bewijzen met het artikel uit het schap. We krijgen dan iets in de geest van Kort pakt iets van Laag, hoeft Lang niet door de knieen, Lang op zijn beurt pakt de aanbieding die wat te hoog ligt voor Kort.
  Beide helemaal blij.
  Tenminste zo heb ik ‘m destijds begrepen.

  Met “Hay Jan ben ik al kaal, kan ik niets. Laat de haarsnijder tegenwoordig niet meer het geknipte haar rondom ook van boven zien?

  Ja, ’t Parel zijn is ’n enkeking van Ons gegeven. Ik heb daar wel heel weinig ervaring mee.

  Mijn focus gaat dan waar het “noten” zijn naar ’n enkel werk van Bach.

  Dichter bij huis, wil ik niet nalaten te noemen dat bij de rubriek Koppen etc. er regelmatig “pareltjes” tussen zitten.

  Het intro van Apiedapie, zit zo goed in elkaar, daar mag je met recht af en toe van ’n pareltje spreken.

  Zo,op deze manier, netjes bij het “ikje’ gebleven daar waar mogelijk. lijntjes naar het blog gelegd.

 53. Op zijn plaats, ’n vriendelijk woord voor MK, in dit geval voor knip- almede Plaksel werk. Niet alle signalen worden hier doorgegeven.
  Wagner inmiddels gedowmload.


 54. Huisarts

  Mijn vorige huisarts, met wie ik goed bevriend ben, Hans van der Meer, beëindigde na vele jaren zijn praktijk.
  Hij haalde z’n patiënten altijd zelf uit de wachtkamer op. Dat vond hij persoonlijker dan een bel of zoemer, en hij begon dan in de gang meteen met een praatje.
  Toen ik hem voor de laatste keer in zijn praktijk bezocht, om mijn medisch dossier op te halen, begroette hij me in de deuropening van een volle wachtkamer en zei:
  „Hé man, leuk dat je er bent. Wat heb ik je een tijd niet gezien. Je was toch hopelijk niet ziek?”

  Wil Pubben

 55. Wil, wat ‘m geweldig idee ’n afzwaaiende arts niet op medisch metier maar op andere vaardigheden te portetteren?
  Nooit werd ik door een arts begroet met “leuk dat je er bent?”.
  Eerder wat kan ik voor je doen”?

  Ik kijk reikhalzend uit naar de oogst van Mieke Kerkhof, dat gaat tenmi ste soms nog ergens over.

 56. Ik hoop dat Wil aan Hans van der Meer heeft gevraagd of hij hem met naam en toenaam in een Ikje mocht noemen (waarom is dat eigenlijk nodig? Voegt niets toe), hoe aardig het Ikje ook over hem spreekt.

  Verder wel een leuk Ikje al lig ik niet onder de tafel van het lachen.

 57. Soms word ik erg moe van die ikjes. Nu bijvoorbeeld. 😦 Heb je aan de Kersttafel ook, van die ooms die niet alleen hun langdradige anekdotes vertellen, maar dan ook de hele tafel triomfantelijk rondkijken met een “wat ben ik toch leuk he?” Nee oom, nee Wil Pubben, jullie zijn okay, er is niks mis met jullie, maar jullie zijn niet leuk.

 58. Dit ikje zou leuk zijn als je alleen naar de dokter gaat als je ziek bent. Quod non. Wil komt haar dossier ophalen. Ja, misschien was ze wel ziek, en duurde het daarom zo lang voor ze haar dossier kwam ophalen.

 59. Eh, Bertje? Wil komt ZIJN dossier ophalen. Tenzij Hans iedereen met ‘man’ aanspreekt. Beetje Matthijs van Nieuwkerk: mooi man!

 60. Het lijkt er door het noemen van de naam op dat dit een soort eerbetoon moet zijn aan een arts die met pensioen gaat. Lief van Wil. Maar daar moet je een ikje niet voor misbruiken. Zet dan namens alle patienten een advertentie in de plaatselijke krant.

  NRC zou hier niet aan moeten meewerken, tenzij men verder geen ikjesaanbod heeft. Maar in dat geval kunnen ze de zaak beter opdoeken. Deze doodsstrijd (oftewel het ongecontroleerd laten uitsudderen) heeft het concept “ikje” niet verdiend. Vind ik dan weer he, gek mannetje ben ik toch. plof

 61. @Gek mannetje, geen Ikjesaanbod kan de reden niet zijn; ze moeten nog een hele stapel van mij hebben liggen.

 62. AD scoort daar wel in de idee, als je dan al wilt laten zien, Alas, u daar, dokter, wij filmden u het afgelopen kwartaal, de aardigste Allo Wat leuk dat U gekomen bent?, volgen hier.

  Je mag toch van ’n beetje medewerer weten hoe ze heer Dokter Extra Mooi laten Glanzen?

 63. Weer een ouwe mop (‘Nee, dokter, verleden week kon ik niet komen, want toen was ik ziek’) vermomd als Ikje.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: