Wat hebben we het toch moeilijk met z’n allen (71)

❓ Problemen volop vorige week bij de leden van de Apiedapie Community (APDC) en toevallige aanwaaiers:

 • Hoe ze smijltjes moesten maken (les 1: spaties niet vergeten, les 2: autocorrect op z’n lazer geven). 🙄   o_O
 • Of de dokumentaire van Hella de Jonge goed was (ja, en het was zónder Freek, heerlijk) en of die over Grunberg en zijn moeder nou wel of niet bekeken moest worden (nee, toch?).
 • Wanneer ze kunnen ophouden met treuren om Ludwig, wijlen de kanarie van Letterzetter (antwoord: allang).kanarie
 • Of ze Frans Bauer, die een benefietconcert bij Spelend Sporten in Leeuwarden gaf moeten “fucken” (zoals Timmerark voorstelde) of eigenlijk een toffere gozer vinden dan ze hadden gedacht. Antwoord: moet iedereen zelf weten, blogbaas dezes gaat hem zeker niet fucken. 😮
 • Fuck het volk, LuckyTV
  Fuck het volk, LuckyTV

  Of ze het 5-meiconcert nou wel of niet geslaagd moesten vinden (eindoordeel: de meningen waren verdeeld). Een willekeurig citaat: “Verwaaid. IJlle stemmetjes, Claudia de Breij, Herman van Veen… die moeten niet buiten zingen. Enfin, Willy en Max en de ouwe Koningin doen hun plicht en doen alsof ze genieten.”

Kickass snake tat, 1928

Dat zijn nog maar een paar van de problemen die hier aangekaart en al dan niet opgelost werden. Luvienna vertrok zonder paspoort maar met een lekker koppie naar het buitenland om aan een meerdaagse ralley mee te gaan doen. Dat bracht de hoofden van de mannen natuurlijk op hol. Letterzetter opperde zelfs dat onze Luv een “lekker lijf” had. En hij plaatste een stoere foto van een vrouw van vroeger. Nou moe!

Vintage Image 1930s Two Young Girls Driving (public domain)
Vintage Image 1930s Two Young Girls Driving (public domain)

Later toverde hij een wat meer to the pointe vintage plaat op de site, van twee jonge meiskes in een auto. Bewerkt voor 3 euro te downloaden via etsy.com.

Maar het moet gezegd, la Luvienna zit er lekker bij; de Knotse-Kneuzen-Ralley is hedenochtend om precies 7h01 van start gegaan, naar verluidt onder een stralend zonnetje. Luvvie’s parasolletje – en geile helmpje – kwam dan ook goed van pas. We hopen op de overwinning, en in ieder geval een behouden thuiskomst. (tekst loopt door onder illustratie)

Wacky Races, Hanna-Barbera Studios
Wacky Races, Hanna-Barbera Studios

Letterzetter kreeg onlangs een brief van zijn verhuurder met een – op zich onbenullig administratief – foutje erin. En, wat je nooit moet doen, hij ging erover bellen met het gansje “Ze bleef zeggen dat ik niet zo flauw moest doen, gewoon op tijd betalen dan was er niks aan de hand. Ik heb een middelvinger opgestoken (telefonisch, jammer genoeg) en ze uitgemaakt voor rotte vis. Daarna heb ik een gepeperde brief aan de directie gezonden.” Hij kreeg daarvoor een fles wijn en boetedoening. Betreffende secretaresse werd met pek en veren door de straten van de stad gereden en wacht nu in een charmant oranje overalletje op het voltrekken van het doodvonnis.

Onze nieuwe reageerder en KomputerCunstenaar Art deed zijn best om wat leuker te worden, maar bleef toch nog een ietsepietsie te knorrig. Toen er naar zijn smaak te weinig response kwam op een reactie van hemzelver ging hij sneu doen, in de trant Heinekenvan waar-hep-het-allemaal-voor- nodig en waar-doe-ik het-allemaal-voor. Toen de blogbaas hem wat algemene kenmerken van scorende reacties mededeelde, reageerde hij als een gebeten hond: “Helderder dan Heineken kun je niet zijn. DIT VIND IK levert dus geen meningen op, want een ‘willekeurige passant’ kan de duimpjes aanklikken. Wel een drogreden, DAT VIND IK. Helaas geen middelvinger hier te vinden. We zullen Windows 10 moeten afwachten. (…) . Ook een knopje voor een verweerschrift zou hier geen luxe zijn.” Volhouden, Art. Jij gaat dit kunnen.

“Apiedapie is altijd knus. Zijn site, bedoel ik”

Luvienna was blijder: “Apiedapie is altijd knus”, jubelde ze in volle bikiniglorie vanaf de rand van het zwembad in het buitenland. “Zijn site, bedoel ik.” Maar toch. Daar doen we het voor.

Je zou bijna vergeten zijn dat het over de ikjes ging, zoals ook Mopperkont opmerkte. Nou, hier komen ze dan, de oogst was megakarig dit keer:

 • Amé Derks melde trots dat ze in de supermarkt herkend werd. Duh! De Schrijvende Rechter (DSR): “Een pointe zo mager als een bakvissenbil. Eindoordeel: 3 (zegge: drie)”
 • Marcel van der Horst stapte naar kaas meurend uit het vliegtuig. Het bleek een kakibroek met kots. Duh. Eind goed al goed.
 • Er was het zoveelste Siri-mopje, dit keer van Trijneke Stuit. Duh!
 • We lazen het zoveelste ikje waarin een ouder van een kindje met Downsyndroom vertelt hoe fijn het leven wel niet is. Dank je, Anne Loeber, maar je had het echt voor je mogen houden. Ter gelegenheid van 5 mei en ter verhoging van de plaatsingskans had zij als pointe gekozen voor: “Bevrijding!”
  Gelegenheidsreageerder Zonzijde parafraseerde de eindzin met een heerlijk spottend “Al 15 jaar lichtheid en vreugde. Maar iets meer zout in het eten, dat had wel gemogen.”
  Klare taal verwoordde weer eens de mening van velen: “Tsja, hier valt niet veel over te zeggen, ik denk dat Anne een beetje overspannen is.”
  Mopperkont was wat scherper: “Ik vermoed dat Anne ook liever zowel een opgewekte moeder als een spraakzame en gezonde dochter zou hebben gehad. Je kunt van elke nood wel een deugd maken.”
 • Dan hadden we nog Tom van Eijndhoven die wat administratieleed van zich afschreef over het ophalen van een gestolen aanhangwagen. Hij had natuurlijk ook blij kunnen zijn met het terugvinden van de buit. Nee, hij moest de politie te kakken zetten. Mag! Volgende keer bij die aanhangwagen maar een andere kant uitkijken, meneer Diender en collegaatjes. Letterzetter schreef er een prachtig plaatsvervangend Eindoordeel bij: “Bij ontstentenis van DSR kan er alleen een Voorlopig Eindoordeel geveld worden. Ik kan maar geen pointe ontdekken. Tom tikt zonder spel- of taalfouten, dat wel weer. Hij toont ook ongeduld; als je een jaar hebt gewacht dan kan dat ene weekje er ook wel bij, Tom. Kost niks meer. <== Kijk nou, een pointe! Maar waarvan eilengijk? Voorlopig Eindoordeel: +2 omdat er een witregel in staat.”
 • Tenslotte ging ene Vincent van Munster zeuren over geld terug krijgen van de woningbouwvereniging en een beldame die al koffiedrinkend en whatsappend de hele dag “in overleg” is. Tjonge tjonge tjonge, waar is Frits Bom als je hem nodig hebt?

“‘Verlichtingsboodschappen’ klinkt als sekte-praat, in afwachting van het ruimteschip of de Heiland. DSR heeft er niet zoveel mee op.”

DSRDSR zelve verwaardigde zich tegen het einde van de week niet om ook maar eventjes op de site te komen kijken, wij vermoeden een heugelijke reden, maar onze lippen zijn verzegeld. Even afmelden had toch wel prettig geweest. Maar ja, het is De Schrijvende Rechter zullen we dan maar zeggen. Hij is soeverein en doet wat hij wil. We kennen hem. duimpjesbokaalBovendien ging hij weer eens met de Duimpjesbokaal aan de haal. Acht (8) stemmen up en slechts eentje (1tje) neer kreeg hij voor een – ja wat anders – sneer aan een reageerder. De reageerder zal in het kader van het Schone-Lei-Principe niet nogeens genoemd worden. De sneer wel: “‘Verlichtingsboodschappen’ klinkt als sekte-praat, in afwachting van het ruimteschip of de Heiland. DSR heeft er niet zoveel mee op.”

Francois Boucher, “George Dandin ou le marie confondue”

Letterzetter, oh Letterzetter, plaatste een paar merkwaardige plaatjes die zo op het oog geen enkele relatie met het gebodene hadden, zoals deze hiernaast. Hij zei er als toelichting bij “Ik dacht dat je met een kort lontje heel iets anders bedoelde, Dora”, tja, oke … maar hoezo dan? Een mooie reproductie van het werkje is voor € 76 te koop bij http://www.blanc-kunstverlag.de/ Maar misschien elders ook wel.

mama 2
Banksy wallpapers

Nog zo’n opvlieger van Letterzetter was deze hiernaast, onder de vermelding dat hij was getroffen door “een staking van het huishoudelijk personeel”. “Ze mompelde iets over een spreekbeurt en zei doei. Nu moet ik zelf de biertjes uit de koelkast halen, de nootjes in een schaaltje doen en de zak chips klaarleggen.” Nou moe, en dat nog wel op Moederdag, als je net keiveel visite kan krijgen!

100e reactielepeltjeMaar onze Letterzetter was natuurlijk wel in een feestroes, dat moeten we niet vergeten, vanwege het scoren van de 100e reactie, evenals Mopperkont dat later was voor het behalen van de 200e. “Ik drink nooit voordat ik het ikje heb besproken. Meestal snak ik daarna wel naar een borrel.” zei laatstgenoemde en dat was dus goed voor een lepeltje.

Gibson
Monkey Choir, PhotoBucket.com

Letterzetter had ook al gescoord in Rozenwaters Kunstrubriek. “Hé, daar heb je Gibson! (Tweede van rechts)”, dichtte hij bij het nevenstaande plaatje. Het is een werkje van een onbekende fotograaf, dat op het internet is gezet via de Photobucket.com dienst: “By making your content public” hadden ze hem nog gewaarschuwd, “you are also giving other Members on Photobucket the right to copy, distribute, publicly perform, publicly display, reproduce and create derivative works from it via the Site, third party websites or applications (for example, via services allowing Members to order prints of Content or t-shirts and similar items containing Content, and via social media websites), provided such use is not for a commercial purpose.” Tja, dan moet je het zelf maar weten, fotograafje! *lekker puh icoontje*

“We citeren het werk hier, om er vervolgens een recensie dan wel polemiek aan te wijden, en we suggereren mooie opschriften.”

Gibson, het moet gezegd, was wel echt een beetje een brulaapje vorige week. Brullend, snerend, intimiderend en dreigend ging hij tekeer, tot het de blogbaas teveel werd, en hij de deur pardoes hopla en zonder verdere poespas in zijn smoel dichtsmeet. Nou, dan moet je echt te ver zijn gegaan, zoals wij allen weten, dat doet de blogbaas niet zomaar. Het ging weer eens over auteursrechten op de plaatjes die Heer Rozenwater hier in de reactieruimte op de site zet. Zoals blogbaas dezes minzaam uitlegde: “We citeren het werk hier, om er vervolgens een recensie dan wel polemiek aan te wijden, en we suggereren mooie opschriften. De afbeeldingen zijn hier niet als verfraaiing, da’s bij sommige hooguit een prettig neveneffect. De meeste vinden we echter tamelijk duffe plaatjes.” Letterzetter was wat radikaler: “Dit is internet. Internet is anarchie. Als je ‘kunst’ op het internet plempt moet je er rekening mee houden dat het gejat wordt.”

Maar het is een feit dat de doorsnee hobbyblogger de ingewikkelde jurisprudentie echt niet bij kan houden en daarom maar doet wat iedereen doet, zonder kwaad in de zin, en zonder zich te willen verrijken. Het achterhalen van zelfs de meest simpele basisgegevens van plaatjes als auteur, titel en jaartal, laat staan of ze gedeeld mogen worden, is vrijwel onmogelijk, zeker die via Pinterest en aanverwante sites tot ons komen. Die plaatjes worden duizenden malen op websites gedeeld, net zolang tot de oorspronkelijke maker niet meer te achterhalen is. Maar we doen ons best, hoor, Gibson, relax man.

timmerarkTimmerark was wat rustigjes vorige week Die doet zoals wij weten eigenlijk alleen zijn best als er vrouwen op de site zijn die om hem kunnen lachen, hem kunnen bewonderen, hem kunnen troosten, en tja, er zijn er nogal wat op vakantie, is niet anders. “Volgens mij wordt dit een bedaagd en kort intro. Het is je gegund beste Blogbaas.” slijmde hij bij gebrek aan beter. En bedaagd en kort is het dus niet geworden. Duh!

Maar … dat was dus weer het overzicht van alles wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd weer afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. Maar de reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de Apiedapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels.

Stuur nu ook zelf eens een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het nieuwe intro. Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen.

Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured imagePhoto by Ed Gregory/stokpic.com

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

194 gedachten over “Wat hebben we het toch moeilijk met z’n allen (71)”


 1. Niet roken

  Vanuit Nederland boekten wij een hotel in Napels en vroegen nadrukkelijk om een niet-rokenkamer.

  Bij aankomst in het hotel vroegen wij nogmaals of we inderdaad een niet-rokenkamer zouden krijgen, waarop de medewerker van de receptie antwoordde: „Als u rookt in de kamer is het een rokenkamer en als u niet rookt in de kamer dan is het een niet-rokenkamer.”

  Lisanne Bedaux

 2. Oh, je zou onderschriften kunnen bedenken bij de verschillende prentjes. Hoe vielleiner des te aardiger.
  Je kunt dat structureren maar ook aan de luie gemakzuchtige in tegeltjes wijsheid denkende mede mens overlaten.
  De Droevigste bijdrage krijgt de Droefenis bokaal van…..vul maar in.

 3. Nou, dat zal niet een heel erg duur hotel geweest zijn daar in Napels. Volgende keer een sterretje erbij boeken, Lisanne. De lolligheid van de receptiebediende graag ook via Tripadvisor.com genadeloos afstraffen. Dit kan dus echt niet, tenzij het een jeugdherberg was. 😮

 4. Nou het is een dolle boel vanmiddag. Not. En gaat over tot het in een hoekje gaan zitten wenen tot nader order. 😦

 5. Genoten. Er is trouwens niets mis mee om bewonderd te willen worden, of om een lach op te wekken. Of getroost worden. Die vakantie (rally: noem het maar een vakantie ik noem het een odysee) gaat wel weer voorbij denk ik dan maar. Maar het moet niet te lang worden!

  Moeten we ons zorgen maken om DSR en Kees? Of zijn ze samen ergens heen aan het broeien?

 6. Helemaal eens met de heer Dapie wat het ikje betreft. Dat moet wel een echt aggenebbish hotelletje zijn geweest. Het zou me overigens niet verbazen als de receptionist dan ook doodserieus was.

 7. Ik zou wel willen, Apie, maar zit hier voor de derde maal in dit jaar met brochitisaanval. Maand op, maand af.
  Mag niet naar buiten vanwege de zonwerking op antibiotica. Prednison geeft ook geen pret.
  Alle tijd, zul de dan denken, maar de rest van de tijd was gevuld met mijn lieftallig handenbindertje. Twee keer per week
  Nu weer opnieuw aan het herstellen. Moe, moe… Te moe om alles bij te houden en te reageren. Gaat goedkomen, ooit.
  Groetjes!

 8. apie
  De ikjes-bespreking is al sinds lange tijd de Assepoester van jouw mooie site. De ijdele feuilleton-schrijvers zijn als de boze stiefzusters. Ze zijn mooi maar hebben een lelijk hart.

 9. Nou moe, er wordt wat afgeleden, in stilte, in onze community. Iloontje, sterkte ermee. Zucht. Bronchitis ken ik uit mijn naaste ex schoonfamilie, da’s heel erg niet prettig. knuffel icoontje

  Timmertje, over beide heren behoeven we ons geen zorgen te maken, voorzover ik denk te weten. Wat DSR betreft heb ik een vermoeden, en als dat bewaarheid is, dan komt hij snel weer boven water, nog gelukkiger dan hij al was.

  Wat Kees betreft, het is zoals Klare taal zegt, die is wel vaker weggebleven, om wat voor reden dan ook. Such is life, soms heb je even wat anders te doen, of heb je even geen zin meer, dat komt ook wel weer goed, denk ik. Ik heb zelfs nog een nieuw verhaal van hem in de wachtrij. Zodra ik zelve wat meer tijd heb, dan komt dat er kei op. Maar Kees laat me gelukkig vrij om mijn eigen tijd in te delen, hij dringt niet op onmiddellijke plaatsing aan. Da’s mooi en geeft ook mij wat lucht.

  Maar al met al wordt de titel van dit intro – eigenlijk als een geintje gekozen – aldus toch een tikkie bewaarheid. Snik maar ook *kop op icoontje”. En voor hen die in de lappenmand zijn of anderszins wat treurig of down, kijk intensief naar het plaatje van de beide dames op het strand. En dan komt alles weer goed, je hart gaat open, de warmte stroomt binnen en je kunt het leven weer aan. Met stukjes spek daarin.

 10. Kom kom, moppertje. De ikjesbespreking is inderdaad minder een corve en meer een tussendoortje geworden en laten we daar blij om zijn. Als je site daarop moet drijven … huiver icoon.

  Geen van de feuilletonschrijvers heeft een lelijk hart, voorzover ik weet. Mooi zijn ze ook niet, afgezien van Luvienna en pawi, maar ja, dat houd je toch en dat hoeft ook helegaar niet.

 11. Het was te warm om binnen te zitten.
  Dus in de ligstoel op een zonnig plekje met voldoende afkoelingswind…
  Een koel drankje erbij, veel beter dan nerveus navigeren in Italie, of stil in een hoekje zitten wenen en god mag weten wat dsr en kees en de rest al of niet samen uitspoken.

  Beterschap Ilona! Moge de antibiotica zegevieren. En snel een beetje!
  Timmerark en Ad Hok: daar kunt u op bouwen, heer A. Dapie.
  Art valt mij rauw op de nuchtere maag, ondanks de seksule kontektst van zijn ietwat warrig verhaal. Maar dat zal wel aan mij liggen.
  HeRoWa is net de Cheshire Cat, zo is-ie der, zo is-ie verdwenen.

  Een mooi intro.
  Het plaatje met het korte lontje slaat op het ikje van Vincent. Zou ik V. zijn dan zou ik de boel aan de overkant opblazen. U ziet maar weer, internet is anarchie. 🙂 Ondanks het lachebekje vind ik dit wel (hoi art).

 12. Tja, ik leef nu sinds zaterdag in onmin met een vriend die nota bene morgen 65 wordt omdat ik een bezoekje dat ik afgelopen zaterdag aan zijn Brabantse woning zou afleggen heb afgezegd ook omdat er niet gerookt mag worden. Ook. Er is 25 jaar min zes maanden in het huis gerookt, en, zo zei mij al een vriend, dat zijn de ergste. Zo is het maar net. En de overige, en doorslaggevendere redenen waren dat wij beide qua gezondheid niet 100% zijn maar 45%, de reis ons min of meer is opgedrongen door een fout van Wehkamp en een aanbod van de NS (een gratis kaartje) en ik het absurd vind dan in de koude in iemand tuin te moeten gaan roken. Dan kom ik maar niet. Sindsdien worden mijn mails en telefoontjes niet beantwoord. APDC, veroordeel mij maar, ik steek een peuk op!

 13. Even geduld, komt overwaaien, nog een groep die het moeilijk heeft. Of moeilijkheden op haar dak krijgt. Manicuristen (v/m).

 14. Och veroordelen doen we hier niet zo gauw hoor. Maar je bent toch wel een ongelofelijke loser als je een bezoek aan een vriend afzegt omdat je in zijn huis niet mag roken. De man is aan het stoppen en wil zijn huis rookvrij houden. Respekt!

  In mijn huis wordt ook niet gerookt, sterker, ik ken het niet anders meer in mijn familie- en kennissenkring. Roken doe je buiten, in de tuin, op het balkon, desnoods hangende uit een raam, maar niet binnen dus. Want het stinkt en het is ongezond. Als je met je hond op visite zou gaan, zou je dan ook willen dat die een drol in de woonkamer gaat zitten draaien?
  Maaar goed, oordelen daar houd ik niet van.

 15. Bedankt voor je oordeel, maar je kunt duidelijk niet lezen.
  Ik heb geschreven dat ik niet op reis ga wanneer ik mij ziek voel omdat een bedrijf een fout heeft gemaakt OM daarna bij iemand in een tuin te moeten gaan zitten roken.

 16. Voor de voorbijganger, ik had nog even moeten melden dat Wehkamp mijn verjaardagscadeau per ongeluk naar mijn huis in plaats van naar het huis van mijn met roken gestopte vriend heeft gestuurd. Die trouwens, toen wij waren gestopt met roken, nog wel in onze huiskamer mocht roken, en dit ook deed. En de NS bood mensen aan gratis mee te reizen. En ik ben in april ziek geweest en herstellende. Zo, genoeg info.

 17. Leuk, zo een fittie, even wat leven in de brouwerij kan geen kwaad en ik ben na vorige keer geharnast (lees=zal me aan mijn reet hoesten;)).

  Dus iedereen heeft het recht om rookregels te hebben en die nageleefd te willen zien, dat is logisch, maar op je tenen getrapt zijn, na zo een getrapte uitleg over waarom, dat is the question, die ik aan wilde roeren.

 18. Prachtig intro met een nieuw lengterecord en veel uitleg en duiding van wat er in de aflevering van de afgelopen week allemaal in soap Apie heeft plaats- en niet-plaatsgevonden.

  Update over de rallye: veel problemen met de auto, ondanks al het sleutelwerk in de weken tevoren in NL en de 2 dagen tevoren in de startplaats. Alle knappe koppen tezamen hebben met verkrachte eenden, sorry, vereende krachten de boel up and running gekregen, wat helaas slechts bleek te duren tot net na de start. Symptomen: niet willen koppelen en niet de helling op willen (en dat in de bergen) ondanks alle zweepslagen. Met als gevolg uit de tijd gereden bij de tijdcontrole eerste sectie (lunch, die qua tijd van nuttigen geen naam meer mocht hebben) wat veel strafpunten oplevert, en veel controlestraf vanwege stukken route afsnijden om niet bij het dagfinish uit de tijd te lopen.

  Enfin, morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen, the only way is up, al is het jammer dat totootje dat nou juist niet wil. 😉

 19. Oeps, heb ik nu net en plein public mijn zeer gewaardeerde redacteur beticht van ‘duidelijk niet kunnen lezen’? Wordt het weer zo een dag?
  Hoe is het met jouw petten management A. Dapie?

  En een bijdrage van Luvienna, die moet ik even laten bezinken. Wat een vrouw en wat een daden!

 20. Ja dat heb je gedaan Timmer. En je moet je mening gewoon geven, wat voor pet jezelf en de ander ook op hebt. Da’s wel zo eerlijk. Ook na je nadere uitleg en na nadere lezing blijft ik bij mijn oordeel. Tja, iemand moet het gemis aan DSR compenseren. Schrijf je weer eens wat?

 21. Luv! Je gaat me toch niet vertellen dat je ook zelf onder die auto hebt liggen sleutelen? Zodat je nu zwarte vegen op je mooie vrouwengezichtje hebt? Oooooooh, wat een heerlijk gedachte.

  Terzijde, kijk eens of ene Mario de Kort uit Goirle ook ergens ligt te sleutelen, die deed dit soort dingen ook altijd, en wie weet nu nog.

  zwijmelicoontje voor jou niet voor mario

 22. Een tevreden roker is een onruststoker.
  Zag een aantal oude herhalingen van Theo van Gogh’s zondag, indertijd uitgezonden op AT5.
  Fenomenaal interviewer.

  God, wat rookte die kerel! Toendertijd viel het niet
  zo op, maar hij pafte wat weg…

 23. Het “wat hebben we het toch moeilijk met z’n allen” is voor mij nog niet eens zo’n issue, ik heb daarbij al wel voldoende aan mij zelve.
  Om een voorbeeld te noemen; volgens sommigen ben ik vrij makkelijk te beïnvloeden, maar vrijwel al mijn pogingen om mezelf wezenlijk te veranderen zijn in rook opgegaan. #dusja..

 24. Nooit doen en nooit willen, Harremanz, jezelf wezenlijk veranderen huiver icoontje tenzij je een massamoordende psychopaat bent #hetzaltochniet

 25. Apie heeft weer met weinig ingrediënten een vorstelijk intromaal bereid. Mijn complimenten. Je krijgt het toch weer iedere keer voor elkaar!

  Waarom wordt Kees als wispelturig betiteld als ie eens een poosje niet komt opdagen? Welke kwalificaties vallen mij straks ten deel als constante verdwijnster/verschijnster?

  Iloon, sterkte met alles. Twee dagen per week oppassen op die kleine meid is veel te veel als je zo ziek en moe bent.

  Ikzelf raak een beetje opgebrand zo langzamerhand, maar ga daar geen feuilleton over schrijven.

  Kijk wel uit naar al jullie verhalen. Voor mij zijn de feuilletons hier de kers op de taart.

  Is DSR soms op huwelijksreis met het Rechterinnetje in den Belgenlande? Zo ja, dan wens ik hem heel veel plezier.

 26. Nou en of @APD!

  Net als gezellig is leuk doen een kleine moeite.
  Dus stel ik mijn reactieruimten open voor rokers
  Voor niet-rokers zorg ik dat de aanstekers oog voor hen hebben.
  En een tuit om thee te schenken.

  Voor geitenneukershumor staat er een slipvrije zeepkist.

  En een spaarvarkentje voor de blogbaas dat knort als je een duitje in zijn gleufje stopt.

  Waarom?
  Geestelijk leiderschap heeft me in de greep.
  Er is weer tijd en plaats genoeg voor een nieuw geloof.
  De wereld mag een hol kinderhoofd zijn, maar dat betekent nog niet dat het hogere, het leukere dus, ijdel is?!

  De mysticus van STUDIO ARTaaa

 27. @Letterzetter, “God, wat rookte die kerel! Toendertijd viel het niet
  zo op”… Meen je dat nou, hoe kan je dat niet opgevallen zijn? Naar mijn idee was het ook een act. In dat tempo zou hij 10 pakjes per dag roken.

  Grunberg sprak over een pot met goud die kinderen van hun ouders meekrijgen. De pot die hij meekreeg was vergiftigd. Het was een ontroerende freakshow.

 28. Dank je, Indra, nee, van jou kunnen we het hebben 🙂 Qua DSR heb ik al te veel gezegd, mijn lippen zijn kei op slot. En och, ook ik gis slechts, echt weten doe ik niks.

  Goed, bij Art kunnen we dus roken, click op zijn icoontje en bezoek ook al is het dan in de blauwe walm zijn zeer lezenswaardige blog(s).

  Kees, dit is geen oproep, zo eentje waar je met een “ik maak zelf wel uit waar ik op klik” op hoeft te reageren, maar een tip, vrijblijvend.

  Roos, zeker weten, mij viel dat ook toen al op. Veel van die man was een act, maar met een dubbele bodem, waardoor het spelen van de act ook weer een act was. Ischa, ah Ischa, wat een geest, wat een humeur, we missen ze hoor, die kanjers van vroeger. Ik wel tenminste.

 29. Dank Apie en Letterzetter! Ik blijf mijn best doen.
  Het is wel een toeval dat het onder deze rubriek valt en er veel over roken wordt gesproken.
  Ik ben blij dat ik het heb gepresteerd om al veertien maanden niet meer te roken. Eigenlijk geen kunst; er was dus eerst een ongeluk voor nodig, misschien weten jullie dat nog wel. Ik moet er nu echt niet meer aan denken, en toch stiekem een heel enkele keer wel. Maar als je aan het zuurstof hebt gelegen, daarna weken lang geen stap meer hebt kunnen verzetten en nu iedereen je inhaalt, weet je weer waarom.

  En Indra ook dank! Sinds november heerst hier de ene verkoudheid na de ander. Bij mij ontaardt dat steeds in luchtweginfecties, op het randje van een longontsteking. Afgelopen donderdag was de kleine hier. Halverwege de ochtend kwam de man met de hamer bij me. Alles liep in de soep, de kleine moest teruggehaald worden. Koorts en kommer. Vandaag was eigenlijk ook oppasdag, maar ja.
  Inderdaad best pittig hoor, twee keer per week. Ze wil dansen en springen en trekt me mee. Maar gelukkig kan ze zich heel goed vermaken in haar eigen wereldje met haar favoriete speelgoed en doet ze ook haar slaapje nog.

  En hoe is het met jou? Las ik laatst ook niet zoiets over jouzelf?

 30. Iloon @10:12

  Ja, ook gestopt met roken na een forse longontsteking, maar ik vind het helemaaaal niet makkelijk. Zeker niet met de stress van dit moment.
  Dankzij het controlerend oog van de kinderen houd ik me in, maar als ik ’s avonds uit m’n werk kom is het hartstikke moeilijk.

 31. Jack russell

  Mijn jack russell van 15 jaar heeft ernstig nierfalen en heeft waarschijnlijk niet meer lang te leven. Met een streng dieet is hij toch weer wat opgeknapt. Mijn twee kleinzonen logeren bij me en we bespreken met elkaar het naderend afscheid en wat oma met de dierenarts geregeld heeft wanneer het zover is. Ook wat er met hem gebeurt als het diertje dood is.

  Met tranen in hun ogen vragen ze: „Mogen we hem in onze tuin begraven oma?” Ik ben geroerd dat ze dat zo graag willen.

  Zegt de jongste: „Dan graven we hem over vijf jaar op en kijken hoe hij er dan uitziet!”

  Willemijn van Woensel

 32. Ja, da’s een gezonde kijk op het leven en de vergankelijkheid ervan. Onderzoekend, nieuwsgierig, ik mag dat wel, die jongen komt er wel. Eindoordeel (want DSR laat het opnieuw afweten): 7,5 (schrijve: zeveneneenhalf en een pot bier met bitterballen).

 33. Tja, ik weet hoe moeilijk het is. Tien jaar geleden moest ik al stoppen ivm de longen. Tijdje gelukt, maar daarna weer vrolijk doorgegaan.
  Nu zit ik met de gebakken peren.
  Moeder is er vroeg aan overleden, een van mijn zusjes ook, zij was ernstig ziek! Voor haar dood heeft ze me nog gewaarschuwd: stop alsjeblieft! Maar ik deed het niet. Er moet werkelijk iets vreselijks gebeuren.
  Oh, wat was ik kwaad op mezelf, en schaamde me, vorig jaar in het ziekenhuis, aan de zuurstofslang, schuifelend door de gang met een rollator met tank erin!
  Dat wil je niet meer.
  Laat je kinderen ook beginnen. Dat lukt je nooit als je zelf doorrookt.
  Sterkte ook, In! Je kan het wel, want je bent sterk!

 34. Grinnik, dat hadden we al begrepen, Iloontje o_O De mijne heeft zojuist een forse bonus opgestreken voor het niet roken tot zijn 16e verjaardag, hem jaren geleden ooit eens beloofd, maar dan zie je pas wat een geheugentjes die kleinen hebben! Maar waar blijf je dan, nu heb ik hem een vette vervolgbonus beloofd als hij zo doorgaat tot zijn 21e. Daarna is het gepiept,nu al geloof ik, tenzij hij in slecht gezelschap terecht komt.

 35. Dat weet je inderdaad nooit van tevoren, Apie.
  In onze kindertijd stonden de huiskamers blauw van de walmen.
  Als kleine heb je dan toch wel ‘meegerookt’ en dat besef ik nu. Was altijd al problematisch en werd weggezond’en naar een koloniehuis. Maar je gaf het nooit de schuld aan de rook.
  Gelukkig roken twee van mijn drie kinderen niet, ondanks het slechte voorbeeld van deze ouders. Respect!

 36. Als Willemijn in de derde persoon over zichzelf spreekt in de derde regel, moet ik onwillekeurig aan dsr denken en aan valse bescheidenheid in het algemeen.

 37. De hond is weer wat opgeknapt, vanwege een streng dieet. Bijna zou je denken dat Willemijn te beroerd is om een niertransplantatie te overwegen. Dat doe ik niet.

 38. Eindelijk weer eens een leuk ikje.
  Was nog leuker geweest als het over opa ging… 🙂

 39. (voor ons en de creatieve commons (CC BY 2.0) gekiekt door Georgie Pauwels, die er zelf het bijschrift “Big nose” bij verzon, en dat is het, prachtig plaatje)

 40. Letterzetter 14:53 😆 😆

  Grunberg mag moppen over joden maken, ik mag moppen over zwarten maken en voor jou is het te hopen dat je zelluf opa bent.

 41. Ga voor de gein eens serieus Groen Links volgen. Kan ik nu toch wat makkelijker zeggen bij de afwezigheid van.

 42. Update n.a.v. het intro: DSR heeft zojuist gemeld dat hij vanwege bijzonder droeve familie-omstandigheden een tijd verstek zal laten gaan. We wensen hem keiveel sterkte.

 43. @ Indra 16:55 u.

  Zes keer opa, al zeventien jaar lang.
  De oudste pocht over zijn examens: een makkie!
  De jongste van net drie over haar luiers: een kakkie!

 44. Ai, dat is een naar bericht. Hopelijk heeft de afwezigheid van Kees een vrolijker reden. Sterkte, dsr, met het steun verlenen aan je familie.

 45. Schoonmaken

  Mijn zus woont in het rustieke Groningse Haren. Vlak bij haar huis staat een richtingbord voor fietsers. Ze ergert zich al geruime tijd aan het feit dat het bord bijna onleesbaar is omdat het zo vuil is.

  Om een eind te maken aan haar ergernis besluit ze het bord zelf maar schoon te maken. Met zeepsop en borstel gaat ze aan het werk.

  Terwijl ze druk bezig is fietst er een jongeman voorbij die haar toeroept: „Taakstraf?”

  Marianne Schoot Uiterkamp-Stolte

 46. Ja, die dingen gebeuren op de openbare weg. We hadden de jolige opmerking eerder in Amsterdam e.o. verwacht, maar de glimlach is gescoord, Marianne. Opnieuw een werkelijk prachtige achternaam, hoe verzinnen ze die toch allemaal. Dan ben ik toch maar fantasieloos met mijn Dapie.

 47. Mijn zus woont ook in Haren.
  Tijdens ‘waar is het feestje-hier is het feestje’ is het aantal verkeersborden aardig gereduceerd. Het aantal mensen met een dubbele naam niet. Kakkerdorp.

 48. Marianne Schoot Uithaar-Slof o_O

  Letterzetter heeft gelijk, verkeersborden zijn een issue in Haren. Al langer. http://www.harendekrant.nl/politie-gaat-op-jacht-naar-borden/

  Aanzet tot een hikje voor open doel (maar ik ben de Hikjesman niet) is natuurlijk:

  Mijn zus woont in het rustieke Groningse Haren. Vlak bij haar huis staat een richtingbord voor fietsers. Ze ergert er zich al geruime tijd aan. Gelukkig heeft ze buurjongens die graag helpen …

 49. Indra mei 13, 2015 om 07:42

  Dat is aardig van je, Indra, maar met mij is niets aan de hand.

  Hij zal het niet lezen, maar ik wens ons Rechtertje alle kracht toe.

 50. Ha die Kees! Gelukkig maar. Toch is het hier kaal en stil zonder jou. Van mij zijn ze het hier wel gewend, maar jouw afwezigheid valt meteen op.

 51. Er is veel kommer en kwel. Gelukkig is Kees er weer. Hoe zou het Luvienna vergaan? Een ding weet ik zeker, vanavond, zodra ze haar zweet, Sorry, fysiek ongemak heeft webgebadeerd ze niet aanschuift voor een portie, shot, hoe heten die kleine vogeltjes ook al weer? Kwartels?

 52. Gisteren avond, ik had mijn pyjama al aan, hoorde ik mijn gade licht hysterisch roepen: Timmer, kom hier! Ik vermoedde al hoe laat het was en ja hoor, de poeslieve huisgenoten waren weer eens bezig. “Ze vermoorden een konijntje, het is een baby nog!”.
  “En wat wil je dat ik daar aan die dan?”
  “Misschien is het wel een rat!”
  “Is dat erger of juist niet?”
  “Die zijn toch giftig? Gevaarlijk?”
  “Nou, Dat zullen ze wel vaker doen” antwoordde ik op een toon van: laat me met rust gemengd met gespeelde ongerustheid.
  “Ik zag zijn oogjes nog bewegen. Glinsteren in het donker…”
  Och, arme…

 53. Doe doe doe !!! Luvienna had gelijk die auto spelling controle is gekmakende. En ik heb nog een goedkoop toestel als excuus, onze Taliban ( r a l l Y b a b Y wordt Taliban… wow wat een wereld) zal toch wel een duurder toestel hebben?

 54. Kweenie, Timmer, als je in een autootje uit 1930 rijdt, dan heb je misschien nog wel een bakkelieten telefoon, zo eentje die je moet opdraaien. Toch?

 55. Daar kun je, geloof me, iemand heel hard op zijn voorhoofd mee slaan, al dan niet expres.

 56. @Timmer 18:18 u.
  Je kunt die autospelling uitzetten, heet geloof ik T9, die optie. Geeft minder fouten dan met, denk ik.

 57. Mijn hortensia’s staan in bloei, god zij dank. Er bestaat een mythe, dat je van het roken van verpoederde hortensia-knoppen high zou kunnen worden en ik ben elk voorjaar als de dood, dat de hortensia-rokers uit het ginneken ‘s-nachts de knoppen van mijn hortensia’s komen jatten. Volgens het trimbos-instituut is het een fabeltje en kun je er hoogstens diarree en eczeem van krijgen, maar hortensia-junks lezen meestal geen kranten.
  Misschien moet ik volgend voorjaar voor de zekerheid maar gewoon een fles jenever in de achtertuin zetten.

 58. Mopper! 🙂 Ik heb de bijdrage van Letterzetter op zijn verzoek verwijderd. Of was dat een misverstand, zo ja, dan kan het weer worden terug gezet natuurlijk.

 59. volgens mij was het geen uitdrukkelijk verzoek van letterzetter en ik heb er voor gepleit het te laten staan. Er is al genoeg droefenis dezer dagen.

 60. @ Apie & Mk
  Het was per abuis geplaatst en ook miserabel van opmaak.
  Ik zal de opmaak verbeteren en nogmaals plaatsen.
  Even geduld 🙂

 61. Wandelaars

  Kwetterend kwam Mevrouw Mus de kantine binnen.
  ‘Hier is nog plaats, Stolte’, riep ze naar een sjofele man achter zich.
  Ze zegen neer bij het tafeltje naast mij.
  ‘Zie je nou wel, dat ik gelijk had? Je moet toch met bus 22 als je niet zo ver wil lopen.’
  Stolte zweeg.
  Zijn sneeuwwitte haren stonden recht overeind, het leek wel de kuif van een kaketoe. Hij wreef met beide handen over zijn rossig behaard gezicht.
  ‘Koffie’, bracht hij uit.

  Mevrouw Mus stond bedrijvig op en liep met kordate pasjes naar de bar om koffie te halen. Stolte trok zijn smoezelige beige regenjas uit en fatsoeneerde zijn nog smoezeliger en versleten driedelig beige pak. Op dat moment kwam de rest van het gezelschap, de heren Jansen, Jekker en Sjekkie binnen.
  ‘Haha, jullie zijn lekker met de verkeerde bus gegaan,’ werden ze verwelkomd door Stolte.
  Een forse, dikke man van bijna twee meter lang en breed stond bij het tafeltje, trok zijn lange regenjas uit en onthulde een parmantige bolle buik, als was hij voldragen zwanger.
  Met een zucht ging hij zitten en commandeerde de anderen: ‘Zitten.’

  ‘Zeg Jansen,’ begon Stolte, ‘zie je nou wel zij gelijk had, met die bus?’
  Mevrouw Mus was weer terug, met twee bekertjes koffie.
  ‘Zo, en wij krijgen niks?’ ruziede meneer Jekker op harde toon.
  Jansen zei: ‘Ik ga zo wel even halen, eerst een broodje eten.’
  Diverse plastic zakken met kadetten en krentenbollen werden uit de tassen gehaald en het gezelschap begon luidruchtig te eten.
  Mevrouw Mus zei op hoge toon dat de koffie wéér duurder was geworden: ‘Schandalig, ze maken er gewoon misbruik van, op zo’n dag.’
  Onverstaanbaar gemompel was haar deel.
  Het broodje van Jansen was in twee happen verzwolgen.
  Hij stond op en liep pontificaal achter zijn buik aan naar de bar om koffie te halen.
  ‘Heeft-ie ons al ingeschreven?’ vroeg Stolte.
  Hij maakte een verwarde indruk.
  Mevrouw Mus keek hem eens aan over haar brilletje en schudde haar hoofd. ‘Heb jij je medicijnen wel gehad, vanmorgen?’ vroeg ze. Stolte wreef weer met beide handen over zijn gezicht.
  ‘Weet ik niet meer,’ zei hij.
  ‘Dan zou ik ze nog maar nemen, als ik jou was’, zei mevrouw Mus. Inmiddels had ze wat paperassen tevoorschijn gehaald en begon ze druk te schrijven.

  Jansen kwam zonder koffie weer terug en zei: ‘Ze willen me niet helpen.’
  ‘Ach, stel je niet zo aan,’ zei mevrouw Mus, ‘het is gewoon druk, je wordt niet direct geholpen. Ga maar zitten, dan haal ik het wel.’
  Ze stond op en zei tegen me: ‘Mannen hebben altijd zo weinig geduld, ik snap dat niet hè.’
  Voor ik antwoord kon geven was ze al weer weg.

  Meneer Jekker had een papieren zak tevoorschijn gehaald en ging er ruimhartig mee rond: ‘Snoepje? Ik ben jarig geweest.’
  Ach, je kunt dan met goed fatsoen niet weigeren, eigenlijk. Het waren snoepjes zonder papiertje en best kleverig ontdekte ik, toen ik er eentje in mijn handen had.
  Hij straalde, ‘Lekker hoor!’ en ging verder.
  Getver, waar laat ik het nou, steels pakte ik een servetje van tafel en frommelde het kleefgeval er in.
  Meneer Sjekkie stak het snoepje in zijn mond zonder de peuk uit zijn mond te halen.
  Toen was er koffie. ‘Direct afrekenen!’ kwam het bevel van mevrouw Mus en de heren telden hun koffie- en inschrijfgeld in muntjes op tafel uit.
  ‘De koffie opdrinken en dan gaan we’, besliste ze.

  Jansen pakte de papieren en het geld van tafel en stond op om de leden van de wandelclub in te schrijven. Hij liep de verkeerde kant op, en pas aan het einde van de kantine, bij de toiletten, zag hij dat
  hij verkeerd was. Mopperend liep hij terug, ons tafeltje voorbij, naar de inschrijving.
  Meneer Sjekkie kon ook koffie drinken zonder dat hij de sigarettepeuk uit zijn mond haalde. De peuk kleurde wel een beetje bruiner, maar bleef wonderbaarlijk in zijn mondhoek hangen.
  Toen Jansen terug was met de paperassen commandeerde hij: ‘En nu lopen!’

  Hijzelf bleef zitten, hij had ook niet het postuur om vijf of tien kilometer te kunnen wandelen. De rest van de groep schuifelde onder leiding van mevrouw Mus naar de uitgang.
  ‘Tot straks’, groette ze Jansen.
  Die knikte alleen en verdiepte zich in zijn meegebrachte krant.
  Van vorige week, zag ik.

  Echt gebeurd, enkele jaren geleden. Een wandelclubje voor verstandelijk gehandicapten, geobserveerd aan de start in de kantine van een voetbalclub in Sneek. Mooie mensen.

 62. Dat zal die Italianen leren om ons treinen te leveren, waarvan accu’s in brand vliegen en er af en toe een bodemplaat afvalt. Wat denken ze wel
  We moeten daarbij maar op de koop toe nemen, dat de hele affaire ons 11 miljard euro heeft gekost en maar even vergeten dat de treinen van Ansalmo-Breda, oa de befaamde Frecciarossa (rode pijl) hogesnelheidstreinen, het perfect doen in Italie. We hebben in elk geval ons zelfrespect bewaard tegenover die klungels. We hebben nu gelukkig de intercity direct, waarin alles in drie talen wordt uitgelegd, die wel 150 km per uur kan halen en die in 2014 slechts vijf keer per dag is uitgevallen.

  http://www.ansaldobreda.it/prodottieservice/high-speed-trains

 63. 11 miljard… dat zijn natuurlijk die 1000 euro die onze MP de stinkende Nederlander heeft beloofd.

 64. 11 miljard ofwel 11.000.000.000 euro is ongeveer net zoveel als de begroting van buitenlandse zaken of veiligheid en justitie.

 65. Uitslag

  “Dapper van u”, zegt de invorderingsbeambte als ik hetzelfde probeer als de inspecteur, “maar een deal kunt u met ons niet maken.”

  “We zetten niks op papier”, ga ik onverstoord door en stel voor om gewoon met halve termijnen mijn belastingschuld te verminderen.

  “Heel dapper, maar dan verdubbelen we uw rente en op enig moment eisen we het reterende bedrag toch op”, hield zij het staande beleid vol.

  “Ik hoor een dreigement”, gaf ik haar als feedback en wees haar erop dat we al eerder zijn overeengekomen dat de Belastingdienst zonder bedreiging noch bedrog haar vuile werk moet doen.

  Het bedrog was al geschied. Een schriftelijk aangevraagde betalingregeling was beantwoord met een verhandeling over uitstelmogelijkheden. Dat is om de tuin leiden, had ik ze gemaild.

  Ik deelde haar mee dat ik opnieuw een klacht zou indienen over verwijtbaar handelen van hun kant. Om de soep wat heter op te dienen, protesteerde ik tegen het gebruik van het woord dapper. Wellicht dat dat de klacht geheel overbodig zou maken.

  “Trouwens, ik vind dat u neerbuigend doet. Tegen kleine kinderen zeg je dat iets heel dapper van hen is. Volwassenen onder elkaar horen dat niet te doen. U stelt zich ermee boven mij en brengt mij daardoor in een ongelijkwaardige positie.”

  Ze probeerde nog te beweren dat ze mij juist optilde, want zelf had ze in mijn schoenen staande het lef niet gehad. Fijntjes wees ze op de overjarigheid van de schuld en de vele nu stop gezette betalingsregelingen.

  “Ja hoor maakt u zichzelf maar groter en groter, en mij kleiner en kleiner. Ik noteer het wel dat u uw positie steeds hoger boven me schikt.”

  “Wanneer stelt u zich nu eens kwetsbaar op”, wil ik haar voorwerpen en “het zou een daad van grootsheid van uw kant zijn als u wel op mijn voorstel ingaat.”

  Ik slik het in, want je moet ze geen kans geven voor een schot voor open doel. Jawel hoor, alsof ze mijn gedachten kan lezen. “U kunt van ons niet verwachten dat wij wel ijzer handmatig kunnen breken”, wil ze als laatste woord nog kwijt.

  Een onverwachte uitslag voor mij van het gesprek. “Ai, weer probeert u onze gelijkwaardigheid aan te tasten. Alsof ik dat wel kan?” “Het is goed zo”, wil ze het gesprek afbreken. “Dus ik heb een akkoord”, eindig ik zelf het gesprek en verzend een overschrijving van een eerste halve termijn naar hun rekening. Bij de mededelingen schrijf ik dat mevrouw Dapper telefonisch akkoord is gegaan.

  Het duurt meestal langer dan zes weken voordat ze er achter komen dat onder die naam niemand bij hen werkt. “Althans niet meer”, zal ik ze zeggen als ze me eerder bellen onder verwijzing naar de vele reorganisaties. Na die zes weken zitten ze volgens hun eigen regels klem.

  De administrateur van STUDIO ARTaaa

 66. Letterzetter,

  Niets ten nadeel van je losse verhalen, maar ik ben zo nieuwsgierig naar het vervolg van je feuilleton. Zoals ik al eerder zei: jouw verhalen over vroeger en ook die van anderen geven me een aardig beeld van de tijd waarin mijn ouders leefden. En soms krijg ik via jullie antwoorden op vragen die ik helaas niet meer kan stellen.

  Roos en Timmerark, van jullie weet ik dat je je moeder nog hebt. Wees niet te laat met vragen stellen!

 67. @Indra
  Ja, mijn moeder (101) leeft nog. Ze heeft een goed geheugen en ze haalt geregeld herinneringen op. Zo vertelde ze onlangs dat ze rond haar tiende een zeppelin heeft zien vliegen.

  Ze heeft ook een vast repertoire waarvan ik denk, oh god nee alsjeblieft, niet wéééér dat verhaal 🙂

 68. En we gooien d’r maar eens een mooi moppie muziek op, passend bij de reflectieve stemming, en omdat er toch geen ikje komt.

  “It’s hard enough, I know, just to feel your own pain” .. Let ook op de gitaarsolo aan het einde. Weet wel dat als je verdrietig bent, je door dit nummer nog verdrietiger wordt. o_O

 69. Was het nu wel of niet de mening van de APDC dat we de docu over Arnon en Zijn Moeder moesten zien?

 70. Ben ik weer de enige die zich eraan stoort dat er vandaag geen krant is? Dat is toch niet van deze tijd…

 71. Tim

  Prima toch? Gewoons eens lekker even geen nieuws horen en/of zien en er ook niet somber van worden. Op dit moment zou een hutje op de hei zonder verbinding met alles me zeer welkom zijn. Je wordt toch hartstikke gek van al die berichten die tot je komen! 😦

 72. Timpie, ik heb die doku na een minuut of vijf weggedraaid.

  Qua krant: je, ik denk dat je de enige bent. Je hebt toch de online kranten? Dat nieuws loopt gewoon door hoor. Zie http://www.volkskrant.nl/ en
  http://www.nrc.nl/ kei actueel, er is file-ellende op Hemelvaartsdag melden ze. Vroeger had je dat morgen moeten lezen.

 73. Van zo’n file-ellende bericht word ik wel weer heel vrolijk! Lekker thuis in de zon met een boeiend boek, hoera!

 74. Even extra genieten voor de thuisblijvers:

  Zo, dan nu een lekker wandelingetje maken langs de waterkant, hopla eruit in het zomerzonnetje met het lekkere briesje.

 75. En natuurlijk danken wij Lynac voor het belangeloos ter beschikking stellen van dit kiekje. Zij noemde het heel treffend “traffic jam”.

 76. Digitale krant is niet hetzelfde als onder luid gekreun een krant van de mat oprapen.

 77. Ik wordt ook altijd blij van file berichten. Al een tijdje geen nieuws van Taliban Luvienna trouwens.

 78. Luid gekreun? Wat voor kranten lees jij? o_O

  En wij feliciteren reageerder Timmerark met het behalen van de 100e reactie op deze draad. Daar ga je!

 79. Helaas bereikt mij zojuist het bericht dat onze Luvienna – niet te verwarren met het meiske boven – heden is gestrand bij de tijdcontrole. Kapotte aandrijfas. Einde oefening dus. Foto, zie twitterrubriekje alhier, linker kolom.

 80. Oh, da’s waar ook, het is Hemelvaartsdag vandaag. Of zoals het hier heet: Thursday. Geniet ervan, mensen.

 81. Zo was het en zo zal het zijn. De een zegt wit en de ander (vaak daarom) zwart. Het leven is feitelijk een enorme leegte en gelukkig zal de mensheid maar kortstondig bestaan en uiteindelijk door alles vergeten zijn; zelfs de bewijzen zullen verpulveren.

 82. Misschien uitgezonderd zij die in de periode van het internet leefden. Misschien zijn zij triest omdat er bewijzen van hun nutteloosheid het heelal geslingerd werden.

 83. APD:
  mei 14, 2015 om 15:29

  Timpie, ik heb die doku na een minuut of vijf weggedraaid.

  Ja, das juist het probleem, ik heb hem opgenomen en de eerste paar minuten nodigen niet echt uit om verder te kijken… Vandaar dat ik vraag of iemand hem UIT/AF heeft gekeken…

  T6 Letterzetter? Intrigerend, maar waar, en hoe…

 84. APD 16:36…op de achtergrond is toch de auto van Luv?

  O, en ik lees, als ie er is, de Volkskrant. Maar er is toch ook geen NRC?

  Er is in Nederland geen nieuws omdat een groepje mensen (netjes verwoord) een geloof (ik blijf mijzelf verbazen) aanhangt. En omdat er ooit CAO’s zijn afgesproken. Ik denk dat er in mei in Nederland nog minder gewerkt wordt dan in december.

 85. Timmer, zo oud ben je toch nog niet? Er is zowel een Volkskrant als een NRC. Trouw weet ik niet, zou consequent zijn als die er vandaag niet was.

  Het nieuws vandaag is er wel degelijk, en het wordt continu aangeleverd door nijvere journalisten, opgemaakt door nijvere interneteditors en helemaal gratis en voor niks op het web geplaatst. Nee, het wordt niet op grote vellen papier gedrukt, waar je handen zwart van worden, en dat al achterhaald is als je het leest. Moet dat dan echt? Zit je ook nog op een hurktoilet?

 86. Sorry, ik keek niet omhoog. Nee, jawel, natuurlijk hurk ik op min toilet, hoe doe jij het dan? Hangend omhoog?

  Ik heb een maand de krant weer eens, en dan werd ik wakker met burenruzie en geen krant, domper! Maar voor de rest leef ik er wel omheen hoor, mijn beste, ik had gewoon zin hier iets te deponeren. Doe ik graag, gratis en nu ga ik lopen, wandelen, in de natuur, maar met Radio1 op mijn hoofd want ik ben, helaas, nieuws c.q. informatieverslaafd.

 87. @ Timmer 17:45 u.
  Poe, net weer van mijn wolkje afgestegen met het schaamrood op mijn wangen…
  T9 was de voorspellende autocorrectie op die ouwe trouwe Nokia 32 of daaromtrent… Excuus, ik zal eens in mijn smartphone duiken of ik erachter kan komen hoe het tegenwoordig heet (en werkt of niet werkt).

 88. Gevonden. Zie onderstaande link, voor Android telefoons (niet voor aangevreten boomvrucht-telefoons) 🙂

 89. Twas de bovenste, hing nog in mijn toestenbrod.
  Als we A.Dapie ook niet hadden… 🙂

 90. Wow, echt geweldig mensen, ik ga er zo mee aan de slag, zit nu met mijn gade naar Arnon en zijn moeder te kijken, het gaat wat moeizaam maar ik ben in ieder geval al verder dan Apiedapie…of we het uit gaan kijken, helemaal, weet ik ik nog niet…

 91. We hebben een half uur gekeken (echte tijd 45 minuten); veel gesprekken tussendoor met mijn vriendin die parallellen ziet tussen mij en mijn moeder (Jappenkampverleden). Het komt wel een beetje aan, op die manier. Weet niet of we het af zullen zien, in ieder geval niet vanavond.

 92. Nog niet gelukt. Nog een keer proberen. Als ik straks in onbegrijpelijks post is het gelukt.

 93. Sorry, ik stop onmiddellijk, nadat ik Letterzetter en jou nogmaals bedankt heb, uit de grond van mijn digibete hart.

  Maar als laatste, over de documentaire over Arnon Grunberg en zijn moeder: als mijn moeder over haar vroege jeugd praat kijkt ze op precies dezelfde manier, emotieloos, griezelig om te zien.

  Koele avatar, trouwens. Eerst van Apiedapie naar A. Dapie, en nu dit…? Ben je jezelf ‘presentable’ aan het maken? Een bloggersgala waar we niets van af weten?

 94. Dank. Je bent een scherp observeerder en dito denker. Langzaamaan wordt inderdaad – met de nodige nostalgie – het apenkopje afgeschud. Doet pijn. Maar het moet.

 95. Apie weg… Maar waar staat nu de A voor?
  Aboe? Aloïs? Aernout? Antwan? August? Amadeo? Avi? Mov? Jpg?

 96. @Timmer 16.26
  Taliban Luvienna? Ik ben nog niet van geloof veranderd. Of zelfs maar aan het geloof gegaan. En @17.14: wat een zwartgallige gedachten. Ik ben zelf toch wel blij dat ik er ben, nutteloos en leeg als ik op zich voor het universum ben.

  Wat het uitvallen betreft: dat blijkt de cardanas te zijn. Academisch verschil, beide soorten probleem vragen minstens een weekje reparatie, dus het is definitief einde oefening, deze Tulp. En dat nadat ik gisteren een paar keer de auto de helling op heb geduwd (geholpen door een klein beetje aandrijving). Snificoontje. Zo’n rallye is nutteloos maar wel leuk.

 97. Hoi Luvienna. Ik schreef eerder rallybaby maar de nu uit geschakelde spellingcorrectie maakte er Taliban van. Het is een vreemde wereld, die Amerikaanse.

 98. Sorry Apie, maar ik vind je nieuwe koppie zó niet passen bij het beeld dat ik van Apiedapie als de blogbaas heb.

 99. Als de blogbaas = en de blogbaas, maar misschien had A. Correct het dit keer wel bij het goeoe eind.

 100. Grinnik, het goeoe eind! Goeoeeeeeeeee …. 😀 Komt allemaal goed, over een week weet je niet anders. Ik ook niet. Snif. Denk je dat het makkelijk voor mij is?

 101. @Timmertje, rare jongens, die Amerikanen, de goede niet te na gesproken. Wat zeg ik, een paar van mijn beste vrienden zijn Amerikanen.

 102. Ja, ik heb ook een paar goeie Amerikaanse vrienden. Ze kunnen keigoed huggen en zeggen how much they love you. En dat mes in je rug krijg je er later echt wel weer uit.

 103. @Apie, waarom zou het dan moeten? Moet het van de Hogere Aap? Laat hen lekker naar z’n eige kijke!

 104. O. Hm. Een paar van mijn beste vrienden zijn mijn beste vrienden, meer weet ik van dit onderwerp niet af.

 105. Intimi mogen me gerust apie of dapie blijven noemen, hoor. Dat meneer A. Dapie is meer voor de officiele mensen. Rijbewijs en zo.

 106. Dat vond ik het geheel wel een feestelijk tintje geven. Is een beetje Groen Links effect, van ouwe aap naar jong aanstormend energiek mannetje. Sorry Bram, geintje!

 107. En je hebt mascara op!

  Zal ik je leren hoe je je wimpers moet krullen?

 108. Tja, als je in de openbaarheid staat dan moet je – ook als man – wat hulpmiddelen gebruiken. Heb ook een stiftje gebruikt om de walletjes rond de ogen en wat rimpeltjes op het voorhoofd te camoufleren. Schaam ik me niet voor. Vrouwen doen niet anders! Nu zijn wij aan de beurt! Jammer dat het fotootje mijn nieuwe borsthaartoupetje niet laat zien, laat staan het resultaat van de brazilian wax. Au! Maar wel lekker gevoel, had ik eerder moeten doen.

 109. Misschien wel handig voor aansluiting bij de jeugd van tegenwoordig om een paar strategisch gezette piercings te nemen.

 110. Hm. Nu ga ik slapen met wel een heel raar beeld. Een onthaarde aap…

 111. Nee piercings en andere verminkingen van het lichaam daar doe ik niet aan mee. Ook niet daar.

  Timmer! Probeer ergens anders aan te denken! 😀

 112. @Apie, die Brazilian geeft het velletje zo ongenadig op zijn/haar donder dat hij/zij voorlopig niet meer ruw durft te doen.

 113. Duurt een dagje, daarna kun je er weer tegen aan, hoor. Ik wel tenminste.

  Ik heb het door de buurman laten doen, mocht niet naar een professioneel instituut met behandeldames van mijn vriendin, zelfs niet als ze hun witte jassen aan zouden houden.

 114. @ Luv @ Apie
  Cardanas.
  Geen cardan-as zoals in het voorbeeld, want voorwielaandrijving. De voorwielen worden aangedreven met aandrijfassen vanuit differentieel/versnellingsbak en zijn voorzien van kruiskoppelingen.
  http://www.kulsdom.be/aandrijfas_overzicht.html
  Omdat voor de kruiskoppeling geen homokineten gebruikt zijn, mag je van cardan-as spreken, maar niet zoals in het voorbeeld.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Homokinetische_koppeling
  Doorscrollen naar Toepassingen.
  HTH.

 115. Ik ga de dag in met het beeld van Luv die een auto de helling opduwt.

  Wat een powerlady!

 116. Naar verluidt duwde ze dat autootje met een (1) hand, met de andere twitterend en bloggend (we hopen ook op een selfie). En ze had haar hoge hakken aan. Wereldwijf indeed.

 117. Heeft er iemand hier, tijdens het waxen, nog naar Met het Oog op Morgen geluisterd? Presentator van dienst, Joost Vullings riep alle Nederlandse Hoofdredacteuren op om volgend jaar gewoon op Hemelvaartsdag met een krant te verschijnen, op papier dus. Dus ik ben niet de enige die hier naar verlangt. Maar goed en enfin, vanmorgen weer geen krant! Tweede keer (gisteren uiteraard niet meegeteld) deze maand! En er volgt (tegenwoordig) geen nabezorging maar je abonnement wordt met één dag verlengd. Ik weet niet goed wat ik hiervan vindt. Het gebeurt steeds op vrijdag en ik denk nog steeds dat de vrijdagkrant ‘goed’ is, stamt nog uit de jaren negentig of zo toen er een goed katern bij zat, dat had je toen nog, goede katernen, waar je naar uit keek, of de krant juist voor kocht of niet, film boeit mij al jaren niet dus daar hoef ik niet over te lezen, donderdag geloof ik.

  Ik ga straks een erg slecht boek kopen. Zo, dat is er uit. De vorige twee boeken van deze ‘schrijver’ heb ik uit de bieb en daar was ik blij mee want het was rommel (Gijp en Kieft) die je met één oog kon lezen, minder zelfs. Maar nu wil ik Topshow (over VI, ‘voetbal’ programma op RTL7) en ik heb geen zin om te wachten. Dus ik dacht gisteren, misschien is ie wel te koop in de Albert Heijn. In ‘ons’ filiaal staat daar op nummer 1 (echt waar, ik had een foto kunnen maken) 50 Shades of Grey!!!

  Het is niet treurig, het is om te lachen.

  Iedereen een Goede Vrijdag of en alvast een fijn weekeind. Ik ga nu op ziekenbezoek, de moeder van een vriend heeft haar heup gebroken en verblijft nu enige weken in een verzorgingshuis. Het wordt verbouwd en nu kan ze niet zelfstandig in haar rolstoel naar buiten om een peukje te doen, dus dan wil ik uiteraard graag helpen. Slofje sigaretten onder de arm; koene ridder in nood. :mrgreen:

 118. Oeps foutje bedankt!!! Nee he, Fats is nog springlevend, BB King is er tussenuit. Ik vond het al zo raar dat niemand op de radio en in de krant zijn Blueberry Hill nummer noemde. diep bloosicoontje

 119. Timpie, het is een koene ridder, maar een kloeke ridderes. Qua papieren krant en die gemaakt en bezorgd willen hebben … ken je het begrip “achterhoedegevecht”? Ik ken niemand van onder de pak ‘m beet de 40 jaar die dat nog wil. Leer met je tablet, pc en smartphone omgaan. We gingen vroeger ook nog met onze pannetjes naar de Chinees om die voor vijf gulden met nassi te laten vullen. Nu krijg je het in plastic mee. Duh.

 120. Zelfstandig

  Nee, niet daar!!! Verschrikt kijkt hij me aan. Even verderop staan 40 klasgenoten bij de bus te wachten die hen naar Duitsland zal brengen voor twee dagen ‘studiereis’.

  Tsja, je bent bijna zestien, dan wil je zelfstandig zijn, en natuurlijk niet dat ze zien dat je uit de auto van je vader stapt….

  Vier minuten later gaat mijn telefoon. „Euh, pap met mij, ik had toch mijn paspoort mee moeten nemen in plaats van een kopie. Zou je nog even….”

  „Ja hoor, ik kom het nog even brengen”, zeg ik met een grote glimlach op mijn gezicht.

  Mark Rab

 121. Ja Mark, standaardverhaaltje van ouders van 15/16-jarige. Ik moet zelf mijn zoon ook altijd om de hoek afzetten. Hij loopt dan heel snel weg zonder omkijken. Tja, moet dat nou echt in de krant?

 122. Een kopie????

  Ongeloofwaardig

  (vervolg) Als ik vlak voor de ingang van de school bijna krijsend rem, word ik uit mijn auto gesleurd. Gepositioneerd in ‘doggy style’ over de motorkap halen ze zijn paspoort uit mijn zak.

  Pas op het politiebureau had ik zijn ‘sick joke’ door. De rechercheurs konden er niet om lachen. Volstrekt ongeloofwaardig vonden ze het.

  Over twee dagen komt hij het vast wel rechtzetten.

  Mark R.

 123. Met koor, orkest en solisten in een dubbeldekker naar Autun in de Bourgogne, waar we vanavond in de kathedraal de Fransen gaan verrassen met de hier tamelijkonbekende Johannes passion. Daarna weer wat meer tijd voor de ikjesbespreking.
  Hartelijke groeten

 124. Zoals verwacht teleurstellend boek: ronkend te koop aangeboden nu voor 12,50 voor de lezer zonder hersenhelften op AYS.

 125. @Letter MEI 14, 2015 OM 23:31

  Dank voor de uitleg, Letter. Helder en to-the-point (of hoe zeg je dat netjes in het NL. O ja: ter zake, dank je wel).

  Het enige wat we nog nodig hadden was een tweede. Cardanas, bedoel ik. Niet een tweede uitleg want de eerste uitleg volstaat ook uitstekend voor de tweede cardanas.

  @Apie meteen daarna: achterin zitten in een twoseater is wat je noemt uitdagend. Of nog beter genoemd: onmogelijk.

  Denk je dat Lettertje de volgende rallye mee zou willen, zittend op de bumper?

 126. @HeRoWa en Apie, 15 mei in de ochtend

  Dank jullie wel voor de egostrelende vleijerijen, lieve heren. Een beetje (te) rooskleurig beeld wordt er wel opgeroepen: stiletto’s heb ik thuisgelaten, voor twitteren en bloggen had ik op die momenten geen hand of aandacht vrij, en het zingen van De paden op, de lanen in, werd door het gierende gehijg onmogelijk gemaakt. Dat laatste des te beter, denk ik.

 127. Voor wie het wil weten: vanavond poging twee om de docu over Arnon en Zijn Moeder te zien. Kwam ik deze week dankzij de heer A. Dapie al tot de voor ontelbare manier ….eh te lange zin, er achter dat ik geen jongeren ken, ook de artsen zijn vaak jonget maar die ken ik ook niet, dankzij de docu kwam ik er achtet dat ik ook geen joden ken. Op Frits Barend na. Het is een docu die in de ark tot veel discussie leidt en dan voornamelijk over letterlijke fysieke omgangsnormen. Is er hier iemand die hem welvafgezien hebt? Ben benieuwd hoe anderen erop reageerden.

  Ps
  Typen op mobiel zonder correctie (lees hulp bij mistypen) is ook niet alles…zeker niet als je haast hebt of een beetje trilt

 128. Once upon a time…

  Mijn zoontjes van 12 en 14 had ik vereerd met het vooruitzicht dat er vanavond zó’n mooie film op tv zou komen dat ze ervoor mochten opblijven: Once upon a time in the West. Een onvergetelijke film!

  Terwijl ik weer zit te genieten van de nauwgezette spanningsopbouw, word ik bestookt met opmerkingen als „saai!”

  Ik leg uit wat zo bijzonder aan deze film is en dat ze pas na afloop kunnen oordelen. Nadat ze het zuchtend hebben uitgezeten, vraagt de jongste: „Pap, waarom heet zoiets nou een spaghettiwestern?” Waarop de ander antwoordt: „Natuurlijk omdat het zo langdradig is!”

  Sander Essers

 129. Tjeempie… het stenen tijdperk doet weer van zich spreken.
  Zo weet ik ook nog wel een paar honderd fillums van vroegâh die tóen bijzonder waren en nu bijzonder vervelend. Daar zwijg je gewoon over.
  Keihard oordeel: duim omlaag.

 130. Nee sorry, Timmer, ik heb hem niet gezien. En ook niet van plan hem te zien.

  Vanaf welke leeftijd reken je iemand als jongere?

 131. Dat jochie van veertien heeft een goed ontwikkeld gevoel voor humor.

  Alle films van vroeger, alle boeken, alle verhalen zijn te lang voor de YouTube generatie. Live with it.

 132. En mopperkont ligt lekker in zijn bedje na te ronken na een weergaloos optreden waarbij de gasten op de kerkbanken stonden. Als ze tenminste naar binnen zijn gegaan, OMG, hoe kun je ruim tien minuten over een poort praten? Dan is het mooie er wel van af.

 133. Zo is het, Ilona. Zelve heb ik vanmiddag een moeilijk intro zitten schrijven, het is af, en wordt zoals gebruikelijk maandagmiddag om 13h00 gepubliceerd. “Het leven gaat door” heet het, nou dan weet je het wel. 😦

 134. Maar goed, nu we er toch zijn, feliciteren we Koningin Maxima met haar 44e verjaardag. Da’s de tol van beroemd zijn, iedereen weet je leeftijd. Verder herdenken we vandaag Donna Summer, die precies drie jaar geleden op veel te jonge leeftijd (63) overleed. Radio 2 publiceerde een mooie ode aan de discokoningin.

  http://www.radio2.nl/nieuws/id-6757-ode-aan-discokoningin.html

  Ja en zo wil je toch herinnerd worden, niet? Met muziek die mensen blij maakt, ‘If you’ve never been to one of my concerts. I want you to know that it is OK to scream and yell.’ waren haar woorden, en zo is het in feite. Volg vandaag dus Donna’s raad op, zo raadt NPO2 ons aan. Doe je mooiste kleren aan, koop of pluk mooie bloemen voor in je haar (of voor het haar van je lief), ga lekker dansen en laat zo nu en dan goed van je horen. Yeah. o_O

 135. Jeemig, ik heb het overlijden van Donna Summer helemaal niet mee gekregen terwijl ik toch een beetje verliefd op haar ben geweest en een aantal maxi singles van haar heb gehad.

 136. Een mooi vervolg op ‘Wat hebben we het toch moeilijk met z’n allen’.
  Wat een titel. Dat wist jij ook niet van tevoren.
  Met die titel heb ik zoiets als: inderdaad, we moesten ons schamen.

 137. Klopt Ilona, die titel was een knipogend niemendalletje, maar achteraf kreeg hij een andere lading.

  Schamen hoeven we ons m.i. niet. Het is logisch dat je je eigen leed (klein of groot) voorop stelt. Het hertje dat in het midden van de kudde een mede-hertje ten slachtoffer ziet vallen aan een wolf denkt ook niet: ok, nou hou ik maar op met grazen. Dat is het leven. We zijn allemaal ons eigen eilandje, ademend, kloppend, pratend en doend, en wat we ons aan het geluk of het verdriet gelegen laat liggen, da’s in feite “luxe”, de een gelukkig wat meer dan de ander. Wegkijken doen we allemaal.

  Denk aan de hemeltergende ellende met de bootvluchtelingen, de koppensnellers in het Midden-Oosten, de aardbevingen … we zeggen, ach, we zeggen och, en we menen dat echt, maar we moeten door.

  Maar een ondertoon van ellende, die voel je langzaam onder ons voorheen zo gelukkige wereldje stromen. 😦

 138. A. Dapie,… (vanwaar deze metamorfose?)
  Je bent lief!
  Je geeft troost.
  Waren er maar meer mensen zoals jij.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: