Timmerark stopt ermee: de dingen die ongezegd blijven spreken voor zich (77)

404-not-found-header“Ik ben er uit”, schreef ons aandachtsorgeltje Timmerark. “Na lang wikken en wegen, totdat ik wist, het gaat niet om wat je weet maar om wat je voelt. Ik ben geen schrijver. Ik hoef niet te schrijven. De kwaliteit van mijn leven hangt niet af van het schrijven van een bestseller of niet. Wat een rust.  Ik stop er dus mee … want de dingen die ongezegd blijven spreken voor zich (…) Bedankt A. Dapie voor het geboden platform! (…) Bedankt Luvienna, Pawi en Indra! Ik heb jullie in mijn hart gesloten (…) Bedankt Kees. Ik blijf je volgen en lezen (…) Bedankt DSR, voor het tegengeluid (…) Heer Rozenwater! Jij ook nog bedankt! Het was nota bene jouw verhaal wat timmerarkmij destijds aan Apiedapie deed vragen of hij interesse had in Blank Vuil …” We maken het Afscheid van een Groot Schrijver mee, dat zien jullie wel. En inderdaad, het laatste zinnetje van zijn feuilleton – dat in zijn geheel hier te lezen is – is profetisch gebleken: “Want de dingen die ongezegd bleven spraken voor zich …” Yeah, we shall see!

De reacties van collegaschrijvers waren stuk voor stuk hartverwarmend. Pawi: “Ik zit niet te wachten op een bestseller, maar ik geniet van de vaardig geschreven dialogen uit de wereld van de steuntrekker.”  En nog zo wat meer.

Al het andere dat er vorige week gebeurde viel in het niet bij deze schokkende aankondiging. Maar goed, we laten de andere voorvalletjes toch even de revue passeren, zoals de stortvloed aan slechte ollekebollekes die rijmelend Nederland meende te moeten produceren als in memoriam voor drs. P. Met afstand de slechtste vonden wij die van de vader van NRC-hoofdredakteur vanderMeersch (Paul, kan ook een broer, een buurman of een volslagen onbekende zijn, wij weten het niet). Paul dichtte dat voormelde “pret- en plezierpoëet” uiteraard “in het creëren van ollekebollekes” door “geen beroepsgenoot duimpjesbokaalwordt geëvenaard.” De Schrijvende Rechter (DSR) had er zoals zo vaak het meest snedige commentaar op: “Probeer het dan ook niet. EIndoordeel: 2 (zegge: twee)”.  Klare taal: “Nepotisme kent geen grenzen.”

Blogbeheerder dezes had op Vlaggetjesdag in Scheveningen Hollandse Ouwe gegeten.

Blogbeheerder dezes had op Vlaggetjesdag in Scheveningen Hollandse Ouwe gegeten en kon het niet laten om zijn woordgrapje tot vervelens toe te herhalen, op het blog, op twitter, op Facebook, en ook nu weer in het intro van de nieuwe week. De Hollandse Nieuwe was “.. te laat voor Vlaggetjesdag”, zo schreef hij, “niet vet genoeg vanwege het weer, nog maar twee keer eerder vlaggetjesdag_headervoorgekomen in den geschiedenis. Was keiuniek dus, blij dat ik erbij was. Verder een hoog koekhappen-en-oude-ambachtengehalte, taptoe met van die irritante jengelende doedelzakken, voor het publiek opengestelde marineschepen, het leek wel Koningsdag.” Goed vent, schrijf het in je dagboek, maar moet dat op de site?

Maar het kon erger. Een Alzheimerikje waarin Harm de Haan zijn buurvrouw te kakken zet, oogste nog meer hoon. Alom.

Nonnen - Kevin https://www.flickr.com/photos/marionenkevin/
Nonnen – Kevin https://www.flickr.com/photos/marionenkevin/

Wel heuglijk was het dat deel 5 van pawi’s jeugdherinneringen werd gepubliceerd. Over nonnen, een kinderrechter, een stiefvader, een waarnemer, en heel wat andere personen met een verhaal. Fellini zou het zo hebben kunnen verfilmen, zij het dat de schrijfster het draaiboek dan een tikkie voor hem had moeten uitwerken. En hij had ook nog moeten leven natuurlijk, ik zie net dat hij al meer dan 20 jaar dood is, wat gaat de tijd toch snel. Maar zo’n passage over die waarnemer doet je toch snakken naar meer? “Hij brak eens tijdens het visite rijden het stuur van de auto, hoe dat kon snapten ze zelfs in de garage niet. Hij werd overvallen door angsten, mijn moeder begreep hem zo goed, dat ze ermee instemde dat hij bij haar ging slapen. Maar op een dag had hij een aanval van razernij, waarom weet ik niet, ik zag hem schreeuwend mijn moeder met een groot mes bedreigen.”

Voormalig schrijver Timmerark gaf deskundig commentaar: “Het is perfect geschreven, maar wat mij betreft ga je veel te snel! Tenzij je nu 120 bent en je zit te popelen om de laatste veertig jaar uit je leven te beschrijven mag het van mij wel een versnelling lager.” Ilona: “Aangrijpend verhaal en zonder omhaal en/of tierelantijnen verteld. Daar houd ik van. Ben onder de indruk.” DSR: “Zeer vermakelijk leesvoer – ben dol op dit soort familiedrama’s.” Luvienna: “Knap geschreven pawi, met een soort ingehouden betrokkenheid die het des te indringender maakt.” Klare taal: “Mooi Pawi, het leest als een turbulente avonturenroman. Er gebeurt van alles in jullie leven, toch wordt het als het ware ‘terloops’ verteld.” Ook wij waren – al eerder – lichtelijk geïntrigeerd door die onderkoelde verteltrant. Gelukkig kon pawi het zelve duiden: “De ingehouden/secce/zondertierelantijnen stijl heb ik me als vanzelf eigen gemaakt door duizenden brieven aan huisartsen te schrijven met elke keer weer een kort levensverhaal daarin. En een ontknoping, dood, genezing of iets daartussenin.” Wij hopen nog heel veel te lezen van deze Schrijfster! En vragen ons af of je Ppawi met een hoofdletter of een kleine letter schrijft.

Boerderijrecreatie via vakantieveilingen.nl
Boerderijrecreatie via vakantieveilingen.nl

Nou, onze Timmerark had zijn weekje wel, hoor. Hij won op vakantieveilingen.nl een “luxe koeknuffelarrangement“. Hij mag daarmee twee uur tegen een koe aanliggen, de lage hartslag van het beest voelen, de zachte scheten ruiken, en door het grote lijf in slaap gewiegd worden. Hij had ook een veiling gewonnen voor een proeverij gevolgd door het bijwonen van een uitzending van Jinek. Da’s net zo iets, maar dan zonder groot lijf om tegenaan te liggen.

Blogbeheerder had als expat nooit van die site gehoord en probeerde het op zijn BlackBerry, in de vroege morgen, nog in bed, meteen uit. “Zojuist 6 nachten in super-de-luxe 3- of 4-sterrenhotel gewonnen voor 2 euro.” kraaide hij al gauw triomfantelijk uit. “Da’s niet veel hoor en ik kaapte hem 5 seconden voor het slot van de veiling weg voor de neus van een mevrouw die 1 euro had geboden (de krent) en dacht dat ze hem in het bakkie had (…) Nee mevrouw, ga maar verder zoeken, deze heb jij niet! Zucht, waar zal ik heengaan? Ik wil helemaal niet 6 nachten in een super-de-luxe 3- of 4-sterrenhotel!”

Een niks om het lijf hebbend ikje over de bestijging van de Tourmalet
door een NRC-lezer met een spetterende midlife crisis, Frank Eskes,  gaf gelukkig een excuus voor het plaatsen van een paar vrolijke plaatjes van wielrenners. Waarom ze naakt zijn weten we niet meer. Dat was vast Luvienna’s schuld. Ze wilde weten of en onder welke condities een mannelijk lid tussen de spaken kan komen. De A. Dapie Community gaf echter geen krimp. Kom zeg! Mopperkont dacht als wielerkenner te weten dat het meisje hieronder, die met die helm en dat lieve, snoezige poesje, zonder zadel reed. Tjongetjonge, wat een niveau weer. *putdiepe zucht icoontje, soms denk je, waar heb ik die reageerders aan verdiend*

Grappigste opmerking van de week kwam van Bertje die op de serieus bedoelde vraag van A. Dapie (wat “verkneukelen” eigenlijk voor raar woord is, “er zit knekels in, botten, wat heeft dat met plezier te maken?”) droog opmerkte: “Apie, er zit ook wel een plezierig woord in verstopt als je goed kijkt.”

Mariska, veer es - Ilona
Mariska, veer es – Ilona

Wij feliciteren Ilona, Ad Hok en Luvienna met opname in de Eregalerij der hele Groten, dit ter gelegenheid van de publicatie van alweer de tiende (10e) aflevering van Heer Rozenwaters Kunstrubriek.

Maar dan is het wel weer mooi geweest. Dit was weer het overzicht van wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): http://www.vakantieveilingen.nl/voorjaarsvakantie.html

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

161 gedachten over “Timmerark stopt ermee: de dingen die ongezegd blijven spreken voor zich (77)”

 1. Ik zeg het maar eerlijk: vanaf twaalf uur heb ik gewacht en om twee minuten over een ben ik de intro gaan lezen. Een waar kunststukje moet ik zeggen, met een afscheid dat volgens de blogmaster grenst aan theater, en goed aan elkaar verbonden herinneringen aan de afgelopen week.

  Ik herken ook Soeur Emmanuel (nederlands) en Soeur Sicilienne (piano). Wat een schatten.

 2. Den Haag

  Iedere werkdag loop ik van Den Haag Centraal Station richting Madurodam en terug. Er is altijd iets bijzonders te zien. Zoals gisteren. Op het Malieveld zijn militairen bezig met de voorbereidingen van Veteranendag, bij het Hertenkamp schieten konijnen en kleine reeën schichtig weg. Bij de vijver zie ik een meisje met haar opa de meeuwen, ganzen en eenden voeren. „Opa, ik vind dit een leuke dierentuin”, hoor ik haar zeggen.

  Ik zeg het Couperus na: „Zoo ik iets ben, ben ik een Hagenaar.”

  Alex Krijger

 3. De VVV-‘s-Gravenhage heeft het er eens op gewaagd, maar het ontbrak aan het budget voor een echte schrijver?
  Eindoordeel: 4- (zegge: viermin)

 4. apie,
  een feuilleton is een vervolgverhaal en feuilletons zijn meerdere vervolgverhalen. Bij geen van de feuilleton-schrijvers is volgens mij sprake van meerdere vervolgverhalen.

 5. De feuilletons van TimmerArk, Letterzetter, Luvienna, Kees de Jongen, DSR en mij staan gezellig naast elkaar.

 6. @MK
  DSR beheert twee feuilletons: Geloof en Hoefbekapper

 7. Vergeet ook mijn eigen feuilleton niet, dat over Mumbai, oud maar nog altijd veelgelezen en mij dierbaar snif

 8. Mooie intro Apie! Volgens mij moet je een dagboek bijhouden om dit uitgebreide weekoverzicht te reproduceren.

  Over koeien gesproken, het laat me maar niet los: als er eentje is die van knuffelkoeien houdt, is zij het wel (er komt een hele playlist achteraan maar dat is niet erg.) :

 9. Wat doe JIJ hier? De weg kwijt?
  Neen hoor, ik plan wel vaker even hier. Meestal maandag, Zo gegroeid.

  [gemodereerd vanwege voortdurende smakeloosheid, reageerder RSB wordt vanaf heden vooraf gemodereerd]

  Ooops, ik ben er al weer veel te lang.

  Wat ’n enig aardig stukje. Alas, ik ken dat stukje van de residentie, het is er schilderachtig fraai.
  Je hoeft daar geen Couperus voor te citeren. Even doorlopen , ben je op de Denneweg, de Ridderzaal.
  Bestaat Pulchri nog?
  Hoe zou het zijn met de bomen aan het Voorhout?

  Och welaan, ’n inspirerend stukje.

 10. A.Dapie 15:14 sorry, beste paard van stal 😉 . Ik zal nooit meer lijstjes maken.

 11. Het is met het opzicht op RBS nog niet helemaal in orde.

  Nemen we vorige zwetserijen in aanmerking, dan weten we dat de zinsnede ‘Client wordt keurig omringd door Familie & Vrienden.’ zinspeelt op DSR’s situatie.

  Het verbaast me dat iemand die maar zo door blijft etteren niet steviger wordt gemodereerd. Waarom is hij uberhaupt nog welkom?

 12. Nu kan een en ander wel wel gepikeerd overkomen, maar ik heb nul komma nul behoefte aan dergelijke steken onder water, ook niet een keer per week.

  Ik verneem graag of de blogbaas van zins is om de huisgek afdoende te muilkorven.

 13. Hoi DSR, je zoekt nu echt spijkers op laag water hoor. Dat jij met deze cryptische paragraaf wordt bedoeld haal(de) ik er niet uit. Wie wel wordt bedoeld weet ik ook niet, ik sta daar niet te lang bij stil want erg onbelangrijk. Misschien heb je trouwens wel gelijk, maar dan is dat alleen duidelijk voor een wel heel piepklein groepje van insiders. Bovendien miszegt hij niks. Dus onschadelijk. Ook nutteloos ja en onzinnig.

  Criterium om hier welkom te zijn is niet of men je posts begrijpt, niet of men je posts waardeert, maar of je je wel of niet aan de netetiquette en normale regels van goed fatsoen houdt.

 14. Sorry dat ik mer ermee bemoei, Apie, maar dit soort zinsneden kunnen sowieso beter vermeden worden door RSB.
  Ook ik haal het er namelijk wél uit.
  Wie er dan wél mee wordt bedoeld, weet je ook niet.

 15. @APD
  Ik zoek geen spijkers op laag water. Jij steekt eerder je kop in het zand.

  Modereer liever RSB eens fatsoenlijk (al vier keer is ie er met z’n bagger doorgekomen – je ligt te slapen!) in plaats van mij de les te lezen.

  Dat RSB volhardt in zijn ongepaste opmerkingen (het doet er niet toe of die voor een groot of klein publiek begrijpelijk zijn, in het laatste geval is het alleen maar genieperig; bovendien is het aan mij, aan wie de bagger is gericht om te bepalen of het belangrijk is of niet) zou moeten volstaan om hem permanent en streng te modereren, zo niet de toegang te ontzeggen.

 16. Volkomen eens met Ilona en DSR, helaas weer die dwangmatige zieke mantra.

 17. DSR, er staat geen onvertogen woord van RSB (meer) op de site, het is telkens weggemodereerd, voorzien van rechte haken [] en de reden. Dat is mijn stijl van moderatie.

  De gewraakte opmerkingen kunnen ook op pawi’s verhaal slaan, RSB is al maanden over haar “Sterfbed” bezig, een verhaal dat hem kennelijk sterk heeft aangegrepen. Blijft hij tot vervelens toe en zonder veel respekt op terugkomen, hier en elders.

  Een zin over iemand die door vrienden en familie is omgeven, en waar verder niets onfatsoenlijks (toegegeven ook niets zinnigs) aan wordt toegevoegd, kan ik toch niet schrappen? Dan blijf ik toch bezig en niet alleen bij hem? Ik kan toch niet bij elke reactie inhoudelijk en per defintie subjectief gaan beoordelen of hij zinnig is? En dan alleen wat ik prettig vind, waar ik het mee eens ben, laten staan? Iew icoontje, ik ben Putin niet.

 18. Graag een link naar die vier keren bagger waar ik lag te slapen.

  Onheus verwijt, bovendien respektloos, ik doe dit er ook maar bij, zoals je weet, en kan niet fulltime en onmiddellijk modereren. Ik doe wel degelijk mijn best, dacht ik.

 19. @APD
  Als iemand zich herhaaldelijk schuldig maakt aan dezelfde onpasselijkheid, is het tijd voor een andere stijl van moderatie.

  Enfin, je doet je best maar om recht te praten waar anderen wel degelijk een vieze kromme gifangel zien. De ‘familie-en-vrienden’-invalshoek is en was op DSR gericht.

  Dat hij inmiddels zo slim is om niet rechtstreeks te beledigen, is kennelijk voor jou genoeg. Maar hoe zou jij het vinden om voordurend aan je persoonlijke omstandigheden te worden herinnerd door iemand die je vijandig gezind is.

  DSR weet genoeg – en heeft er inmiddels ook genoeg van. Veel plezier er nog mee.

 20. Sorry, Apie, maar DSR zoekt beslist geen spijkers op laag water. Dat gezaag van RSB houdt maar niet op. Ik heb begrip voor jouw positie en ben geen voorstander van geheel verbannen. Vandaar mijn vriendelijk doch dringend verzoek aan RSB dit onderwerp te laten varen.

 21. @APD
  De afgelopen bier weken, deze week inbegrepen, was het nodig om in te grijpen in RSB’s posts. Dat hij na zijn eerste schabauwelijkheden nog een tweede, derde en vierde kans heeft gehad, is een kwestie van lakse moderatie.

  Keesschie stelde meteen al permanente moderatie voor. Daarmee had eea inderdaad voorkomen kunnen worden.

 22. Zie trouwens dat de zinsnede, waarvan menigeen het bezwaar wel ziet, er nog steeds staat!

  Dan is RSB hier welkomer dan DSR.

 23. @AH
  Inderdaad – een permanente ban heeft de voorkeur niet. Met permanente moderatie was echter veel te voorkomen geweest.

  Maar denk jij nou echt dat RSB zich, na herhaalde oproepen van diverse reageerders, includief de blogbaas, zich wel iets aan jouw vriendelijke verzoeken gelegen laat.

  @APD
  Lees trouwens net dat je weer aardig aan het doordraven bent. Door naar aanleiding van DSR’s verzoek te verklaren dat je Putin niet bent, smeer je mij als bezwaarmaker indirect aan wel op de lijn van Putin te staan.

  Hou je een beetje in acht – ik breng deze kwestie bepaald niet voor de lol op. Het is niet de tijd over overschreeuwde gelijkhebberij, vind je ook niet? meewarige glimlachicoon

 24. DSR, nogmaals vraag ik begrip voor het feit dat ik niet 24 uur per dag kan modereren. Ik ben onderweg en kan per mobiel niets doen. De ‘vier keren bagger waar ik lag te slapen’ (lees: “heb ik niets aan gedaan want ik vind RSB een geweldige peer en leuker dan jou”) vind ik krenkend. Iedereen hier heeft gezien dat ik met takt heb opgetreden en niet met de botte bijl. Je conclusie dat RSB meer welkom is dan jij is echt onbeschoft.
  Ik had me al voorgenomen om als ik thuis bij mijn computer ben de gewraakte zin te schrappen en RSB in het moderatiefilter op te nemen. Dit betekent dat als hij van een mij bekend IP-adres reageert ik zijn post zie voordat deze op de site komt. Maar je hebt je conclusie al getrokken terwijl ik nog van mijn werk onderweg naar huis was. Is goed.

 25. Mij verbaast nog het meest dat blijkbaar iedereen hier RSB zijn reacties nog leest en zelfs probeert te begrijpen. Heb ik allang opgegeven.

 26. Da’s een goed punt Roos. Ik lees ze vluchtig en surf dan schouderophalend door.

  Het zou DSR sieren om excuses te maken voor zijn “RSB is hier meer welkom dan DSR”. Doet echt pijn.

 27. @APD
  Ik heb je dan ook niet gevraagd om 24 per dag te modereren!

  Bij permanente moderatie hoef je slechts reacties van een bepaalde reageerder, bv. RSB, tegen te houden totdat je ze op een voor jou passend tijdstip kunt bekijken.

  Veel werk zal dat niet zijn, aangezien ’t heerschap maar een keer per week langskomt. Maar de laatste paat weken kun je er wel de klok op gelijk zetten dat hij over de schreef gaat.

  Alsof dat achteraf modereren je minder tijd zou kosten.

  De observatie dat RSB kennelijk meer welkom is dan DSR sloeg alleen op vandaag.

  Je wilde RSB aanvankelijk niet modereren op verzoek van DSR en verdedigde hem zelfs

  Woorden als ‘onbeschoft’ mag je voor je houden. Ga je mond spoelen, vlerk!

  Dus eerst hou je een een heel betoog dat DSR een aansteller is, en een Putinsgezinde en vervolgens ga je de zin schrappen?

  Goed dat je tot dat inzicht bent gekomen, dan was DSR kennelijk toch niet zo onredelijk, of niet?

  Als je toch van plan was eea aan te passen, had je het ook wel eerder moge n zeggen. Ik trok mijn conclusies op basis van je tamelijk overtrokken (je typische reactie bij kritiek) geschriften. DSR kan verder ook niet ruiken wat je van plan was. ’t zal wel komen omdat andere reageerders zich erover hebben uitgelaten. APD is en blijft een kruideniertje in hart en nieren kneepje in de wang-icoon

  Enfin, je hebt je keutel dus maar schielijk ingetrokken. Een onsmakelijke beeldspraak voor een al met al onsmakelijke toestand.

  Verstandig.

 28. @APD
  Ach, je moest een wweten wat mij pijn doet, APD….

  Hierboven is een verklaring. Excuses zijn dus niet nodig.

 29. Zo, ik ben inmiddels thuis. Voor een goed begrip: vanwege de reacties (die ik op mijn mobiel binnenkrijg) die zich in snel tempo opvolgden en in toonhoogte steeds feller werden heb ik tijdens een vergadering op mijn werk en later op weg naar huis gereageerd en geprobeerd helder te krijgen wat er nou precies mis was.

  Ik ben nu inmiddels thuis, heb na enig nadenken en prakkizeren mijn beleid bepaald en daarnaar gehandeld, te weten de passage geschrapt, met vermelding van reden, en RSB in de moderatie gezet om herhaling te voorkomen. Dit dus binnen twee (schrijve: 2) uur nadat de gewraakte reactie is gepost, ik ken sites waar het langer duurt of helegaar niet.

  Ik zie dat DSR welbewust geen excuses aanbiedt voor zijn onmenselijk onterechte en pijnlijke verwijt dat “RSB hier meer welkom” is dan DSR zelve. Zeker gelet wat er de afgelopen twee maanden is gebeurd is dit een verwijt dat me letterlijk naar adem doet happen. Hij doet er bovendien nog een schep bovenop met dat ik “mijn keutel” dus maar schielijk heb ingetrokken. Met weekoverzicht nr. 77 stopt dus tot nader order de reeks weekoverzichten. Gaan jullie je gang maar. De site gaat niet op slot. Maar mijn plezier is er absoluut en heel grondig van af.

 30. Dat.
  Wat HeRoWa zegt om 17.40.

  Ik heb de discussie hier niet helemaal kunnen volgen want ik scroll al zeker een jaar zo niet langer direct door zodra ik RSB zie staan.

 31. Hulde voor de prachtig gecomponeerde intro van deze week, vakwerk A.Dapie , schitterend verslag van de vele events en zelfs van de non-events die afgelopen week voorbijkwamen.

  Dit alles voorzien van de mooiste illustraties en geluid.

 32. Nou, veel plezier dan maar van je vrije zondag, APD – grinikicoon-

  Legt DSR uit dat jij het verkeerd had begrepen (door het te betrekken op de afgelopen paar weken in plaats van alleen vandaag) , is het weer niet goed.

  Let wel: had je RSB’s onwelvoegelijke post van vandaag niet gemodereerd, dan was DSR van mening geweest dat RSB welkomer was geweest dan hij. Mag. Maar aangezien je uiteindelijk wel hebt gemodereerd, vervalt de hele grond voor de opmerking. De grond voor het oorspronkelijke menigsververschil is dus vervallen.

  Dat je eea in de context meende te moeten plaatsen van ‘van er de afgelopen twee maand is gebeurd’ begrijpt DSR niet, of het moet een poging tot effectbejag zijn.

  Zie overigens dat je RSB vanaf heden wel permanent gaat modereren. Een verstandig besluit. Ach, als de mensen toch eens eerder luisterden…. zucht

  APD, we hebben afspraken over wat er met mijn feuilletons zou gebeuren in geval van een vertrouwensbreuk. Zeker nu jij het bijltje er bij neergooit en zeer opzichtig rept over het niet sluiten van de site, mogen we daar wel van spreken.

  Onder aanroeping van ons herenakkoord van januari dit jaar, zoals in onze mailwisseling overeengekomen, lijkt dit me een legitieme reden om gehoor te geven aan mijn verzoek mijn feuilletons permanent te verwijderen.

 33. HR en L., en in het verlengde daarvan APD die het met HR eens is, zeggen eigenlijk dat wie aanstoot neemt aan RSB’s posts, dat eigenlijk aan zichzelf te wijten heeft. Moet je het maar niet lezen. De omgekeerde wereld.

 34. En wie zit zich hier weer te verkneukelen? Dat enge, ontoerekeningsvatbare mannetje aan wie hier veel te veel woorden worden vuil gemaakt.

  Ik word in mijn werk vele malen per dag beledigd door dit soort figuren, maar compleet negeren helpt toch echt!

 35. @I
  ’t is hier niemands werk.

  En zoals je ziet werkt modereren ook prima. Weg met de rommel.

 36. Omdat ik mijn reactie tijdens het koken door schreef staat deze op een ongelukkige plaats, maar de mening verandert niet.

 37. @DSR 18.40

  Nee DSR, dat zeg ik niet, ook niet eigenlijk, en ik bedoelde het ook al niet. Wat ik bedoelde is dat ik een (welkome) blinde vlek voor dat Flipverschijnsel heb. Dat helpt enorm. Waarmee ik ook niet bedoel dat anderen dat dus ook maar moeten doen.

 38. @Indra

  Jeetje Indra, wat voor werk doe jij (als ik het mag vragen) dat beledigingen de gebruikelijke gang van zaken zijn? Je krijgt daar dab toch wel heel goed voor betaald, mag ik hopen? Voor zover geld zoiets goed kan maken.

 39. @L
  Handig, zo’n blinde vlek. Goed dat een eventuele teneur ter plekke is ontzenuwd.

 40. Indra, 18.42h

  Een eufemisme voor ‘verwarde mensen’ dus , neem ik aan.

 41. Timmerark.
  Beste Man.
  Dit stukje tekst is niet voorbereid,
  het vervelende is , dat ik vind dat het nu moet.

  Als je iets wilt neerzetten moet er ’n beetje lijn in zitten.

  Je koos voor de “Ik figuur”.

  Soms heb ik als contrast wel ‘ns gedacht, ik zou
  ook wel ‘ns ’n verhaal over iemand willen lezen, die door afkomst, niet beter weet, dat de …studie wordt gedaan in Leiden……Het Bureau van zijn familie heeft al plek voor hem.

  Soms zette ik bij iets ’n vraagteken?

  Ik heb op het ogenblik 2 mooie saxen staan, die dagelijks bespeeld moeten worden.

  Ik heb het afgelopen week end “ge – jamd” In in bar in Manila.
  Smaakt naar meer.

  Ik wil je in dit stukje bedanken voor wat je voor mij hebt betekend.

  Van mijn kant wil ik proberen neer te leggen, dat hoe afgrijselijk het soms ook is, je gewoon door moet.

  Ik wens vanuit de “Bottom of My Heart” veel “Licht op je Weg”.

 42. Is deze poëzie van RSB niet genoeg om te begrijpen dat hij naast je bed ligt, in dundruk? Dat je op zijn teksten helemaal niet kan rekenen?

  DSR et al., zie het in zijn eigen licht, dat doet A. Dapie volgens mij ook.
  Het is niet op jou en ook niet op mij gericht, het is zijn eigen gedicht.

 43. dsr en apiedapie rollen weer eens vechtend over straat. Er is niets nieuws onder de zon. Punt voor dsr, je kunt tegenwoordig ook voor smakeloosheid worden gemodereerd.

 44. Heb jij al aan ‘n In Memoriam gedacht?

  Als je dat hals over kop moet maken, krijg je het gevoel, ik heb er mijn best op gedaan?

  Heb jij wel ‘ns in ‘n deuksel gelegen?

  Ja, maar ik zeg je ze zijn er in soorten.

  Ik kan me ‘n week veerheugen over 3 zinnen op het Blog van “Vogelkijn en Hart voor de Natuur.”

  Maar als het ogenblik daar is, en de sterren spreken, dan , ja dan is het dik genieten.

  ‘n Aardige is “Is hij ‘t nu wel of niet?”

  Het gerucht gaat, maar meer dan ‘n gerucht is het niet, dt [gemodereerd].

  In eerder dagen, was [gemodereerd] rijk aan ingoudvolle teksten.

  Zijn taal is wat schraler.

  Misschien iets om later mee te nemen?

  Ja, kan.

  Zie ik je zo?

  Ja, even de Status van [gemodereerd] nog doornemen, hier en daar wat wisselvallig.

  Alles is beter dan ‘n terugval.

  Hebben ze jou wel ‘ns gezegd: Hij likt naat boven en trapt naar beneden?

  Ja. Dat gebeurde met volle verstand.

  Oh.

  Zei men toe.

  Alas, Riverside, kom op man, het hoort erbij.

  Oh?

  Quote genoteerd.
  Dundruk. om niet te zeggen diarhoee.

 45. Voor de duidelijkheid: ik ben het eens met het moderatiebeleid van de blogmaster. Hij, en ook de concurrent op drasties.com laat dit soort teksten toe.

  De schrijver van dit soort episteltjes trekt zichzelf dieper in de modder dan hij ooit zou hebben gewild. Ik pas.

 46. De meerwaarde van het citaat ontgaat me, al zal het Pawi inmiddels wel duidelijk zijn dat RSB zich weldegelijk op DSR richt.

 47. De meerwaarde zit in de herhaling van zetten. Het venijn jegens DSR blijft telkens terugkeren, waardoor het zijn giftigheid allengs verliest.

 48. Moderatie, moderatie,
  is er nog enige kwalificatie
  over het versturen van een bericht
  met enig uitzien in het verzicht

 49. De afgelopen bier weken, deze week inbegrepen.. aldus dsr….proost!

 50. Krijgt dsr volkomen zijn zin, wordt de bewuste passage van riverside geschrapt en wordt hij in de moderatie gezet om herhaling te voorkomen en dan heeft dsr het toch nog over een vertrouwensbreuk en verzoekt hij zijn feuilletons definitief te verwijderen, hetgeen inmiddels ook is geschied. Hoe kleingeestig en rancuneus kun je zijn ?

 51. @MK
  De vertrouwensbreuk is van de kant van APD. Hij neemt immers geen genoegen met de uitleg die DSR gaf n.a.v. zijn ‘onmenselijke’ gekwetstheid. En vervolgens schiet hij, met een verwijzing naar de mogelijkheid de site op slot te gooien, in boycotmodus.

  Dan heeft hij een probleem met DSR, niet andersom.


 52. Poortjes

  In de intercity naar Schiphol meldt de jonge conducteur van dienst dat wij station Hilversum naderen, welke aansluitingen wij daar zoal kunnen nemen en dat wij vooral onze spullen niet moeten vergeten.
  Even later komt hij terug met de aanvullende mededeling: „Vanaf vandaag zijn op station Hilversum de poortjes gesloten. Heeft u niet ingecheckt en is Hilversum uw eindstation, dan heeft u pech. Dan komt u er niet uit. Een heel fijne dag verder!”

  Jaap Timmer

 53. dsr
  Ik kan niet inzien waarom ‘ergens geen genoegen mee nemen’ gelijk zou staan aan een vertrouwensbreuk. Dat laatst klinkt wel erg dramatisch.
  Evenzo gaat het verwijzen naar de mogelijkheid om de site op slot te gooien veel minder ver dan het definitief laten weghalen van jouw feuilletons. Misschien zou je jezelf eens een tijdje moeten modereren.

 54. Ach MK, als DSR ‘onmenselijk onterechte en pijnlijke verwijten’ zou maken, en als Putin redeneren, dan is er ofwel sprake van dramaqueenerij of van een vertrouwensbreuk.

  Je neemt DSR dus weer al te eenzijdig op de korrel.

 55. Wat een hysterische overspannen reacties, van beide kanten. Het beste is als DSR zijn feuilletons op een eigen wordpressblog zet, anders blijft verwijderen een constant pressiemiddel. Daar wordt niemand vrolijk van.

 56. Roos, de enige die hier vrolijk van is geworden, is RSB, gezien zijn reactie op drasties. Heeft die knuppel het toch weer voor elkaar gekregen om rotzooi te trappen in het hoenderhok!

  Klaartje: de term “verward” is juist eufemistisch. Als ik alleen maar werkte met verwarde mensen, zou het werk een stuk makkelijker zijn.

 57. Alles gelezen hebbend, kan ik mij moeiteloos inleven in het standpunt en de reactie van ons Rechtertje. Een effectief moderatiebeleid t.a.v. RSB, zoals ik dat al heel snel heb aangeraden, zonder omhaal van woorden uitgevoerd, had alle narigheid kunnen voorkomen.

 58. Alle lof voor de blogbeheerder, die dit allemaal maar moet zien en modereren of niet.

  Ik ben het eens met Kees. En ik hoop op minder narigheid.

  DSR, we stonden ooit zo genoeglijk samen, voor mij mag dat voor altijd zo blijven. De Hoefbekapper serie heb ik aan iedereen die het wilde horen voorgelezen. Ik moet je laten weten dat iedereen daarop reageerde met een grijns, glimlach, lach, en zelfs zag ik iemand zich op de knieën slaan. Van bewondering. Voor je vertellingen.

 59. http://www.drasties.com

  503 – Service unavailable
  This is a temporary server error.
  Please try to reload the webpage later.

  This error usually appears when the server is experiencing temporary problems. Your host is already working on fixing them and there are no actions needed on your end.

 60. Heel jammer dat een prachtige en prettige site nu dreigt ten onder te gaan.

  De blogbeheerder heeft zich werkelijk in bepaalde noodsituaties heel goed, steunend en onbaatzuchtig opgesteld om DSR die een ongelooflijk en niet te verdragen verlies moet lijden bij te staan en te helpen.

  Dit zijn dingen die werkelijk essentieel en heel diep raken, natuurlijk in eerste instantie, DSR, die door domme en grievende opmerkingen steeds weer opnieuw een vinger op de zere wond krijgt, dat zou niet moeten.

 61. @Pawi
  Jouw wens is de mijne.

  @KT
  Ben het grotendeels eens met de strekking van je woorden, maar iets meer ingetogenheid en wat minder melodrama (‘ongelooflijk en niet te verdragen’ etc) heeft m’n voorkeur.

 62. Sorrie Dsr, melodrama is niet mijn parool, maar het blijft niet niks, daar blijf ik wel bij, mag dat ?

  Sommige dingen moet je ook niet hier proberen te zeggen. Was beter geweest .
  Je kunt ook niks zeggen en zwijgen, misschien is dat beter.

 63. @KT
  Ik geef slechts aan dat ik de voorkeur geef aan sobere bewoordingen, mag dat ook.

 64. Het was niert kwaad bedoeld, KT. Maar wat mij betreft is eea juist wel degelijk te geloven, want de realiteit, en ware het onverdragelijk, dan was ik er niet meer.

  Vandaar dat het beter is ervan af te zien andermans sores te definieren.

 65. De neerduimpjeszeloot, altijd paraat met twee onmiddellijke neerduimpjes voor DSR in tijden van hommeles, is er maar weer druk mee, ook al zien we ‘m niet. -milde glimlachicoon-

 66. Ja, net zo’n zeloot als DSR vroeger, die Miep maar bleef sarren in een voor haar heel moeilijke tijd. DSR bond pas in toen Miep dreigde DSR’s ware identiteit te onthullen.

 67. Ah, heerlijk weer hier: dsr speelt theatraal zijn slachtofferrol en geniet van alle aandacht die hij krijgt van de andere drie reageerders. Dsr is zelfs zo ijdel dat hij geniet van elk neerduimpje dat hij krijgt, typerend gedrag van iemand met tijd teveel.

 68. Bertje
  juni 24, 2015 om 11:13

  Bedoel je soms dat boontje om zijn loontje komt? Laat oude koeien liever in de sloot, zeker als ze voor tenminste een aantal hier, onder wie ikzelf, onbekend zijn. Maar anders ook maar. In ieder geval dus.

 69. @B
  DSR verdedigde zich slechts tegen de onbesuisde haataanvallen van Miep, over wiens omstandigheden we slechts kunnen speculeren. Ze zocht het in ieder geval zelf op en moest meerdere malen door de blogbaas tot de orde worden geroepen.

 70. Sponsorloop

  Op onze school is een klassentoernooi bezig met een sponsorloop. De opbrengst gaat naar de voedselbank.

  We gingen daarom op zoek naar de voedselbank om wat flyers te halen. Na een lange tocht door de regen konden we onze bestemming echt niet vinden, dus besloten we te gaan vragen waar het was.

  We begroetten een doorweekte vrouw die net terugkwam van het boodschappen doen. „Weet u misschien waar de voedselbank is?”

  Waarop de vrouw met een moederlijke blik antwoordde: „Nee, maar jullie kunnen wel een boterhammetje bij mij eten.”

  Klas 1D van Het 4e Gymnasium

 71. Leuke pointe, akelig format .’Waarop de vrouw met een moederlijke blik antwoordde…’ lijkt me niet iets wat een twaalfjarige neerpent. En een spontaan aanbod om een hele klas te voeden, klinkt ook nogal sterk, tenzij het om maar een paar leerlingen ging, waarmee de ondertekening weer op losse schroeven komt te staan.

  Heeft de klasseleraar allicht gedacht meer kans op plaatsing te maken door er een collectief schrijven van te maken?
  Eindoordeel: 5+ (zegge: vijfplus)

 72. DSR, is de enige die bij een conflict met Apie vraagt zijn feuilletons te verwijderen en hij is ook de enige die regelmatig dreigt de site te boycotten zo gauw Apie niet direct aan zijn wensen voldoet. Dat het allemaal zo’n vaart niet loopt is in het verleden wel gebleken maar het maakt toch een bijzonder onprettige indruk.

  Ik heb overigens sterk de indruk dat dit conflict voor DSR een cerebraal spelletje is terwijl arme Apie er emotioneel veel meer bij betrokken is. Dat voor beide het uiteindelijk om macht en controle gaat doet daar niets aan af.

  @Indra, verschillende reageerders hier hebben duidelijk een bloedhekel aan RSB maar lees die gek dan ook niet!

 73. dsr
  spelfouten maakt iedereen wel eens , maar dat je het verschil tussen allicht en wellicht niet kent is, geeft te denken.

 74. dat dsr het verschil niet weet tussen ‘format’ en stijl, geeft nog meer te denken. Alhoewel, laat dat denken maar zitten: dsr is gewoon een sukkelaar.

 75. dsr, als Miep een vrouwtje is is, dan is het niet ‘wiens’, maar ‘wier’, simpel toch? Als je Oud Hollandsch uit de hoek wilt komen, dan moet je dat genre ook wel beheersen….

 76. Sponsoractie

  Op onze site is een actie voor extra spelling- en grammaticales voor dsr. We gingen daarom op zoek naar de bibliotheek om wat flyers te halen. Na een lange tocht door de regen konden we onze bestemming echt niet vinden, dus besloten we te gaan vragen waar het was.
  We begroetten een doordeweekse vrouw die net terugkwam van het boodschappen doen. „Weet u misschien waar de bibliotheek is?”
  Waarop de vrouw met een hatelijke blik antwoordde: „Nee, maar dsr kan wel een lesje spelling van mij krijgen.”

 77. <Heer Rozenwater
  juni 24, 2015 om 14:14

  Menigeen mag zijn handen dichtknijpen als zo’n akkefietje (het zoveelste, dus je mag ook nog enige gewenning veronderstellen) zijn emotionele probleem zou zijn.

 78. @HR
  Je toont je weer eens een slecht kenner van de menselijke toestand en DSR heb je na al die jaren voor nog geen milimeter doorgrond

  En kijlk maar niet naar het verleden, mon brave. DSR doet gewoon gezellig mee, loopt er niet tussenuit etc. Hij heeft niks te eisen of te reclameren.

  Maak je over APD maar niet druk. Die zit vast ergens op een lekker strandje zonder wifi zich te verkneukelen over alle ophef die zijn uittochtje heeft veroorzaakt. Maar zoals wel vaker blijft het stil, en daar wordt ie pas echt narrig van. -milde gimlachicoon-

  @MK
  Daar heb je alwellicht gelijk in.

 79. @HR
  Als DSR een machtsdenker was geweest, dan was ie vast al wel ergens burgemeester geweest. Maar hij stelt Eer en Principe voorop, altijd – al is dat niet de gemakkelijkste weg.

  Het zou uit machtpositioneel oogpunt wel erg dom zijn om aan te dringen op definitieve verwijdering van de feuilletons. Dat kun je maar een keer doen en dan zijn er wel andere aanleidingen/gelegenheden denktbaar.

  Nee, het is juist om iedere schijn van machtsspelletjes te voorkomen dat DSR deze troef vrijwillig uit handen geeft. Eenzijdige ontwapening als blijk van goede wil.

 80. @Trauma
  Het is nooit duidelijk geworden of Miep een mannetje of een vrouwtje was. Daarmee vervalt de grond voor je tirade.

  Je kunt je beter richten op bezinning en gebed in plaats van je evennaasten de maat te nemen door te doen als of je bekend met de termen ‘stijl’ en ‘format’.

 81. dsr, Helemaal vergeten natuurlijk, dsr is opgegroeid met steil….
  Het lijkt me dat dsr in zijn kippendrift wat uitdrukkingen doormekaar gebruikt. Ik zal ‘m laten afkoelen en hem wijsheid wensen. Heeft hij nodig.

 82. Hoogste tijd voor gezelligheid.
  Heeft iemand al opgezocht wat het vierde gymnasium is? Ja? Sla maar over dan. Nee?

  “Het 4e Gymnasium is in 2005 opgericht door de drie bestaande gymnasia in Amsterdam (Barlæus, Vossius en Ignatius), in samenwerking met het Cartesius Lyceum.” Bron: hun eigen site.

  Taalkundig lijkt me die zin niet goed, een gymnasium dat een ander gymnasium opricht, maar alla. Het bestaat en het heeft leuke inzenders aan de ikjes redactie.

 83. @Pawi
  Waarom zou een gymnasium geen gymnasium kunnen oprichten?

 84. Meestal fuseren de gymnasia of ze gaan zich profileren .

  Bv, wel of geen Grieks en/of Latijn verplicht op het eindexamen, verplicht wiskunde of andere , misschien wat meer vrije vakken als filosofie en kunstgeschiedenis.

  Bovendien heb je de categorale gymnasia ( zelfstandig) en de afdelingen op de Lycea, Havo ,VWO.

 85. @Pawi
  Niet per se, er zijn ook nog zoiets als niet-natuurlijke en rechtspersonen – Ahold neemt Delhaize over, niet meneer/mevrouw zus of zo.

 86. @Pawi
  Ja, maar her 4de Gymnasium werd kennelijk niet door natuurlijke personen opgericht.

 87. @DSR ///Het zou uit machtpositioneel oogpunt wel erg dom zijn om aan te dringen op definitieve verwijdering van de feuilletons. ///
  De praktijk leert dat na een hoop gedoe en gezeur DSR blijft reageren en dat de feuilletons na een tijdje weer geactiveerd worden. Waarom je steeds bevestigd wil zien dat Apie je aanwezigheid hier zeer waardeert blijft de vraagt. Door narcisme, onzekerheid of beide? Het levert in elk geval steeds een hoop gedoe en gezeur op.

  ///Maak je over APD maar niet druk. Die zit vast ergens op een lekker strandje zonder wifi zich te verkneukelen over alle ophef die zijn uittochtje heeft veroorzaakt. Maar zoals wel vaker blijft het stil, en daar wordt ie pas echt narrig van. -milde gimlachicoon-///
  Wat ben je toch een akelige pestkop. Vergis je niet, je hebt Apie echt heel veel pijn gedaan.

 88. Heer Rozenwater
  juni 25, 2015 om 12:39

  Rozenwatertje, mensenkennis is niet je sterkste punt, al geef ik toe dat ik hiermee niets nieuws beweer. Is het echter ironie, dan is het weer ijzersterk. Ik hou het dus, omdat ik je mag, op het laatste.

 89. Sms

  Over twee weken moet hij zijn inburgeringsexamen doen, maar nog dagelijks worstelt hij met dat moeilijke Nederlands. Naast zijn taallessen helpt hij ons met klusjes in de tuin.

  Als ik hem vanwege de ziekte van mijn man per sms moet afzeggen, schrijft hij vol medeleven terug:

  „Ik zal niet komen, want het belangrijkste is dat uw man gezoend wordt.”

  Valerie Schepers

 90. Ik-jes over taalverwervende vreemdelingen zijn even makkelijk als die over dementerenden.

  De inzender heeft in ieder geval haar nobele werken voor het voetlicht gebracht, zodat we ons allen vertederd kunnen buigen over de wieg van onze aankomende landgenoot, die hopelijk voor Rozenwater nog wel eens een vrucht op z’n hoofd draagt, want dat staat zo lekker ongerept.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 91. @HR
  Nergens vraagt DSR om een blijk van waardering voor zijn reageerderschap – goede wijn behoeft geen krans – en nergens dreigt hij niet meer te reageren (me dunkt, DSR duikt hier zo af en toe nog wel eens op dus die aanname van je is weer nergens op gebaseerd).

  Het is juist APD die zich miskent etc voelt en daar op lachwekkend-overtrokken wijze kond van doet.

  Je reactie is dus een Pavlov-reactie, het lijkt me sterk dat je de gedachtenwisseling uberhaupt hebt gevolgd.

  Zoals wel vaker zit Keesschie weer het dichtste bij de waarheid.


 92. Kreeft

  Ik loop in een filiaal van een Delhaize-supermarkt in België. Een XXL-winkel, waar de meest luxe voedingswaren in de schappen te zien zijn. Er liggen tientallen soorten kaas die ik nog nooit van mijn leven heb gezien, en de afdeling bonbons is een chocoladedroom.

  Ik vergaap me op zeker moment aan een groot aquarium met levende kreeften, hulpeloos bewegend, hun scharen stevig aaneen getapet. Ik zeg wat griezelend tegen mijn vriendin: „Nou, dat zie je bij ons gelukkig niet in de supermarkt.” Waarop een Vlaamse stem naast mij toornig klinkt: „Nou, dan gaat u toch lekker terug naar uw eigen land!”

  Trees Roose

 93. Mopperkont toch, wat generaliserend!

  De vrouwen van Apiedapie.com halen daarentegen het beste in elkander naar boven, verheffen elkaar en zijn nauwelijks verantwoordelijk voor de door de mannen veroorzaakte frictie! -;)

  Apie, kom je weer buiten spelen? Het is zo ongezellig zonder jou.

 94. MK, een Vlaamse stem die toornig klinkt, zou ook nog wel eens van een man kunnen zijn. En dat lik op stuk beleid klinkt ook nogal mannelijk.

  Leuk ikje, met daarin zowel de Delhaize-sores als de immigratieproblemen benoemd. Hoe langer ik erover nadenk, hoe knapper ik het vind. De inzender is vermoedelijk een vrouw.

 95. Ik durf er wat om te verwedden dat het een Vlaamse dame was die dat snibbige antwoord gaf. Mannen zeggen doorgaans niet “lekker”, in snerende zin dan.

  Ik mis de witregel, want dit Ikje bestaat uit twee alinea’s.

  @Indra

  Nauwelijks, zeg je. Kun je dat nader toelichten? Laat de heer A. Dapie maar even binnen mokken. Dat hij gelouterd zijn rentree moge maken.

 96. Kees, de witregel lapt MK doorgaans aan zijn laars. Die moet nu toch zo langzamerhand loeizwaar zijn. Of zou hij witregels stiekem achterhouden voor een volledig witregelige reactie?

 97. Een Vlaming die zoiets zegt, dan dat nog wel tegen een Nederlander? Ze zal het hooguit gedacht hebben.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 98. Kees 17:08

  Het woord “nauwelijks” wijst op een voorzichtige inschatting mijnerzijds. Je mag het ook vervangen door “niet”.

 99. Keileuk ikje vandaag, een toornige Vlaming die een stelletje brutale Ollanders de deur wijst.

  Die arme Vlamingen zullen nog wat meemaken daar bij Delhaize als de delicatessen uit de schappen verdwijnen en de Hollandse kost gaat zegevieren.

  Ze zullen ook allen, naar goed gebruik, getutoyeerd worden.

 100. Goed gezien Klare taal. Het tutoyeren zal de Vlamingen doen huiveren, maar Delhaize heeft het jijenjouverbod waarschijnlijk niet opgenomen in de voorwaarden.

  Ik schat in dat Lidl nu in zijn/haar handen wrijft. Prima winkel, net zo sociaal bezig als al die andere ketens, en allang aanwezig met een wereldwijd netwerk.

 101. Ik hoop op het beste van twee werelden: Vlaamse kwaliteit en de Hollandse prijzen.

 102. pawi
  Die Vlaamse stem kan inderdaad van een man geweest zijn. Beetje voorbarig van me om meteen te denken dat het wel een vrouw zal zijn.

  Ik moffel nooit witregels weg, maar copieer en plak de tekstversie, want op de originele versie zit copyright. In de originele digitale versie zit vandaag wel een witregel, maar die zit weer niet in de digitale tekstversie en overigens ook niet in de papieren versie.

 103. Lidl heeft inmiddels al een enorme voorsprong op A.H, zeker qua verse groenten en fruit.

  Prima en enorme keuze aan wijnen, kazen, vis en vooral delicatessen rond de feestdagen.

  Ik kom er al jaren, bijna elke week.

 104. We hebben hier in Vlaanderen ook nog Carrefour en de Spar, dus we zullen niet meteen op dieet moeten.

  Aan de andere kan AH-Delhaize enkele goede dingen brengen die we hier moeten ontberen:
  1. gevulde koeken
  2. gele vla
  3. kokoskransen
  4. lekkere eierkoeken

 105. MK. We haden toch afgesproken dat de gratis online-pauperversie leidend is?

  En ’t was mij totnutoe ontgaan dat Bertje in Belgie woont.

 106. Bertje toch, je mist dit soort Hollandse vulmiddelen?

  Ik mis de echte verse stroopwafels van de markt in je betoog en nu actueel : de Hollandse Nieuwe die te laat arriveerde dit jaar.

 107. DSR, dat heb ik al vaak in alle bescheidenheid opgemerkt. Kan het zijn dat dit komt omdat je de idée fixe had dat Bertje=HR?

 108. Klare taal,
  Verse stroopwafels was ik inderdaad vergeten. Je kan hier wel stroopwafels krijgen, maar die laten ze 1x per jaar ergens uit Drenthe overkomen en zijn dus niet te eten.

 109. Er zijn in Belgie nog veel pluspunten te vinden.

  Beleefdheid, fatsoen, afwezigheid van onbeschoft gedrag, geschreeuw op straat, ongegeneerd tegen iemand aanlopen , recht iemand toeschreeuwen, en wat vroeger in de Parijse metro stond; defense de cracher.

  Dat is allemaal toegestaan hier en er wordt ook veel gebruik van gemaakt.


 110. Reisliteratuur

  In de nieuwe Scheltema op het Rokin hangt rechts naast de ingang van de boekhandel een grote wereldkaart. Daarop kunnen klanten een Post-it kleven met daarop het boek dat ze op die locatie gelezen hebben. Europa verdwijnt volledig achter de briefjes, ook in Amerika hangen er veel, China is vrijwel leeg.
  Ik bekijk de briefjes:
  „In Ulaanbaatar las ik: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera.”
  „In Argentinië las ik: In Patagonië van Bruce Chatwin.”
  „In Oeganda las ik: Lonely Planet.”

  Hanna Bijl

 111. Ik heb geleerd ook ikjes zonder duidelijke clou te waarderen maar dit ikje laat laat bij mij toch een licht gevoel van leegte achter.
  Tussendoor-oordeel: 6- (zegge: 6 min)

 112. DSR: Het is juist APD die zich miskent etc voelt en daar op lachwekkend-overtrokken wijze kond van doet.
  Jezus heeft ons geleerd als we geslagen worden de andere wang toe te keren en wat doe jij? Apie nog dieper de grond in boren. Voor een gelovig christen ben je buitengewoon hardvochtig. misprijzend icoontje

  Ad Hok heeft gelijk, ik ben altijd bloedserieus maar dat conflict tussen Apie en DSR vraagt wagonladingen ironie. Rare jongens zijn het 🙂

 113. @HR
  Dus je zegt met zoveel woorden dat APD het eerst sloeg? Ga hem dan een potje vermanen met je vrome huichelpraatjes.

 114. Alweer Mopperkont, die de witregels achterover drukt. Je hebt zo langzamerhand wel een aardige verzameling aangelegd. Laat je die ook nog eens zien aan de argeloze lezers van dit blog?

 115. Mooi gezang van Obama, maar het zal hem niet helpen, twee keer en niet meer.

 116. Hilary kan aan de bak, sans gene.

  Hoe zit het met de republikeinen?

 117. @DSR, in dit laatste conflict heeft Apie in feite niet geslagen, hij is eerder als een geslagen hond afgedropen.

  Je moet domweg niet slaan (en al helemaal niet natrappen). Stuur Apie nu maar een excuus -emailtje. Je wilt toch ook morgen toch de week-intro niet missen?

 118. @HR
  DSR ziet het anders.

  Of er al dan niet een intro komt, dat is APD’s keuze. Hem wordt zoals gezegd van harte een vrije zondag gegund met het mooie weer.

 119. Minstens drie mensen misgunnen APD dus kennelijk een vrije zondag.

 120. Het is een begin, Apie een vrije zondag gunnen met mooi weer, maar er is meer nodig. Zet je trots opzij en vertel Apie hoeveel je van hem houdt en dat je hem mist. Dan is Apie zo weer terug, meer is er echt niet nodig.

 121. @HR
  DSR heeft APD al een fijne zondag gewenst toen deze ertussenuit liep.

  Bovendien heeft hij een betoogje ten beste gegeven waaruit bleek dat APD zich in feite helemaal niet aangesproken hoefde te worden door de veronderstelde belediging – da’s toch het allermooiste?

  Nee, die jongen is lekker aan het pierewaaien en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt zijn centrale rol hier eens in de verf te zetten. Niks nieuws onder de zon.

 122. De DSR-neerduimzeloot is weer druk aan de slag. Hopelijk vergeet ook hij niet van het mooie weer en de nieuwe haring te genieten. -grinikicoon-

 123. Je hebt blijkbaar wat fans om je heen verzameld want je krijgt ook aardig wat duimpjes omhoog (terwijl je het absoluut niet verdient).

  Dat allermooiste betoogje van jou rammelde aan alle kanten en daarbij is het veel belangrijker wat je nú Apie toevoegt….. en dat is weer een ernstige belediging aan Apie zijn adres. Beweren dat hij zijn gekwetst zijn speelt om “zijn centrale rol hier eens in de verf te zetten” is vuig, afkeurenswaardig, krenkend, onbehoorlijk en abject. Vlek op vlek, smaad op smaad.

  De ernst van de zaak dringt nog steeds niet tot je door. Je zult je toon echt moeten veranderen. Zo wordt het niets met een eventuele reünie die we deze zomer zouden kunnen organiseren.

 124. Aanvulling: Zo wordt het niets met een eventuele reünie die we misschien deze zomer mogelijkerwijs en wellicht zouden kunnen organiseren.

 125. Dit stuke tekst hoort bij delhaize- “ike”. Mijn agenda laat het bezoeken van deze site sporadisch toe.

  Leuk hoor. Verhaaltje. Van alle dag.
  Er zijn culturen, waarbij door culturele pluriformiteit, het elkaar helpen overal aanwezig is.

  Verder zie ik dat aandachtsvelden voor hier er niet zijn.
  Die er zij staan zijn inhoudelijk , qua vorm te veel van wat men hier verwacht.
  Wie weet , ’n andere keer.

 126. Foei, HR. Je hebt je APD-fanclubkaart weer eens onder het stof vandaan gehaald? Het is dat ik jullie allebei tegelijk in levende lijve heb gezien, anders zou de aloude gedachte dat jullie twee zijden van dezelfde munt zijn weer opgeld kunnen doen.

  De verkneukelende ouwewijvenvreugde waarmee je het vuurtje op probeert te stoken, zal als hete kolen op je uitgestreken snoet neerdalen.

 127. Kom kom, Rechtertje, niet zo verongelijkt. We houden allemaal ook van jou, hoor.

 128. @L
  Dat is DSR bekend.

  DSR doet dan ook helemaal niet verongelijkt. Als je goed leest, dan zie je juist dat HR knerpt als een roestige pompzwengel, al zou ’t ook zijn gemene opstooklachje kunnen zijn.

 129. @DSR “Voor wanneer is de reunie gepland?”. Dat is vooral afhankelijk van jou, wanneer je weer eens een beetje aardig tegen Apie doet. Ik het even gecheckt via Twitter en hij heeft aangegeven dat hij je niet haat je dus er zit ruimte in jullie relatie. Als we nu eens samen heel hard Apie zijn naam roepen. Misschien komt ie dan wel.

  APIE, APIE, APIE, KOMEN!!!!

 130. @HR
  Aan DSR zal zal het niet liggen, zoals het ook niet aan hem lag, maar tegen iemand die er niet is, kan men noch aardig, noch onaardig doen.

  Pas maar op met dar roepen. Je moet ’t eens beetje respecteren als iemand wat ruimte wil. Je zit er vaak veel te dicht bovenop en dat benauwt.

 131. Nou, de titel van het introotje (‘Lekker een weekje weg’) staat alweer klaar hoor! En HR zich maar zogenaamd druk maken in de hoop dat DSR met de pootjes omhoog zou gaan liggen.

  Boefjes en schalken allerwege.

 132. Het is natuurlijk ook mogelijk dat DSR en Apie een toneelstukje hebben opgevoerd.

  Komen de feuilletons dan ook weer terug? Beter van niet, dat melodramatisch gezeur dat ze verwijderd moeten worden hoeven we dan tenminste nooit meer mee te maken.

  Waar is Timmerark eigenlijk gebleven?

 133. @HR
  M’n jongen toch – je kent ons toch wel beter? Als we erin vliegen, dan vliegen we erin. Niks toneel.

  Vreselijk zoals jij alles wilt bedisselen en maar denkt te kunnen beschikken over andermans werk. Eerst moesten de feuilletons blijven, nu moeten ze maar weg – alsof jij daarover gaat.

  Spreek dan liever je waardering uit voor het feit dat DSR zijn lievelingen heeft opgeofferd om een blijvende vrede te bewerkstelligen – zoals het een Reageerder van het Jaar met hart voor het blog betaamt.

 134. M’n jongen toch
  Ik zou je vader kunnen zijn
  – je kent ons toch wel beter? Als we erin vliegen, dan vliegen we erin. Niks toneel.
  Waar het toneelspelen begint en waar de bittere werkelijkheid eindigt dat weten jullie zelf vaak niet.
  Eerst moesten de feuilletons blijven, nu moeten ze maar weg – alsof jij daarover gaat.
  ik geef een vrijblijvend advies.
  Spreek dan liever je waardering uit voor het feit dat DSR zijn lievelingen heeft opgeofferd om een blijvende vrede te bewerkstelligen
  Je had advocaat moeten worden. Zoals jij recht kunt breien wat krom is dat kent zijn weerga niet.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: