Timmerark stopt ermee: de dingen die ongezegd blijven spreken voor zich (77)

404-not-found-header“Ik ben er uit”, schreef ons aandachtsorgeltje Timmerark. “Na lang wikken en wegen, totdat ik wist, het gaat niet om wat je weet maar om wat je voelt. Ik ben geen schrijver. Ik hoef niet te schrijven. De kwaliteit van mijn leven hangt niet af van het schrijven van een bestseller of niet. Wat een rust.  Ik stop er dus mee … want de dingen die ongezegd blijven spreken voor zich (…) Bedankt A. Dapie voor het geboden platform! (…) Bedankt Luvienna, Pawi en Indra! Ik heb jullie in mijn hart gesloten (…) Bedankt Kees. Ik blijf je volgen en lezen (…) Bedankt DSR, voor het tegengeluid (…) Heer Rozenwater! Jij ook nog bedankt! Het was nota bene jouw verhaal wat timmerarkmij destijds aan Apiedapie deed vragen of hij interesse had in Blank Vuil …” We maken het Afscheid van een Groot Schrijver mee, dat zien jullie wel. En inderdaad, het laatste zinnetje van zijn feuilleton – dat in zijn geheel hier te lezen is – is profetisch gebleken: “Want de dingen die ongezegd bleven spraken voor zich …” Yeah, we shall see!

De reacties van collegaschrijvers waren stuk voor stuk hartverwarmend. Pawi: “Ik zit niet te wachten op een bestseller, maar ik geniet van de vaardig geschreven dialogen uit de wereld van de steuntrekker.”  En nog zo wat meer.

Al het andere dat er vorige week gebeurde viel in het niet bij deze schokkende aankondiging. Maar goed, we laten de andere voorvalletjes toch even de revue passeren, zoals de stortvloed aan slechte ollekebollekes die rijmelend Nederland meende te moeten produceren als in memoriam voor drs. P. Met afstand de slechtste vonden wij die van de vader van NRC-hoofdredakteur vanderMeersch (Paul, kan ook een broer, een buurman of een volslagen onbekende zijn, wij weten het niet). Paul dichtte dat voormelde “pret- en plezierpoëet” uiteraard “in het creëren van ollekebollekes” door “geen beroepsgenoot duimpjesbokaalwordt geëvenaard.” De Schrijvende Rechter (DSR) had er zoals zo vaak het meest snedige commentaar op: “Probeer het dan ook niet. EIndoordeel: 2 (zegge: twee)”.  Klare taal: “Nepotisme kent geen grenzen.”

Blogbeheerder dezes had op Vlaggetjesdag in Scheveningen Hollandse Ouwe gegeten.

Blogbeheerder dezes had op Vlaggetjesdag in Scheveningen Hollandse Ouwe gegeten en kon het niet laten om zijn woordgrapje tot vervelens toe te herhalen, op het blog, op twitter, op Facebook, en ook nu weer in het intro van de nieuwe week. De Hollandse Nieuwe was “.. te laat voor Vlaggetjesdag”, zo schreef hij, “niet vet genoeg vanwege het weer, nog maar twee keer eerder vlaggetjesdag_headervoorgekomen in den geschiedenis. Was keiuniek dus, blij dat ik erbij was. Verder een hoog koekhappen-en-oude-ambachtengehalte, taptoe met van die irritante jengelende doedelzakken, voor het publiek opengestelde marineschepen, het leek wel Koningsdag.” Goed vent, schrijf het in je dagboek, maar moet dat op de site?

Maar het kon erger. Een Alzheimerikje waarin Harm de Haan zijn buurvrouw te kakken zet, oogste nog meer hoon. Alom.

Nonnen - Kevin https://www.flickr.com/photos/marionenkevin/
Nonnen – Kevin https://www.flickr.com/photos/marionenkevin/

Wel heuglijk was het dat deel 5 van pawi’s jeugdherinneringen werd gepubliceerd. Over nonnen, een kinderrechter, een stiefvader, een waarnemer, en heel wat andere personen met een verhaal. Fellini zou het zo hebben kunnen verfilmen, zij het dat de schrijfster het draaiboek dan een tikkie voor hem had moeten uitwerken. En hij had ook nog moeten leven natuurlijk, ik zie net dat hij al meer dan 20 jaar dood is, wat gaat de tijd toch snel. Maar zo’n passage over die waarnemer doet je toch snakken naar meer? “Hij brak eens tijdens het visite rijden het stuur van de auto, hoe dat kon snapten ze zelfs in de garage niet. Hij werd overvallen door angsten, mijn moeder begreep hem zo goed, dat ze ermee instemde dat hij bij haar ging slapen. Maar op een dag had hij een aanval van razernij, waarom weet ik niet, ik zag hem schreeuwend mijn moeder met een groot mes bedreigen.”

Voormalig schrijver Timmerark gaf deskundig commentaar: “Het is perfect geschreven, maar wat mij betreft ga je veel te snel! Tenzij je nu 120 bent en je zit te popelen om de laatste veertig jaar uit je leven te beschrijven mag het van mij wel een versnelling lager.” Ilona: “Aangrijpend verhaal en zonder omhaal en/of tierelantijnen verteld. Daar houd ik van. Ben onder de indruk.” DSR: “Zeer vermakelijk leesvoer – ben dol op dit soort familiedrama’s.” Luvienna: “Knap geschreven pawi, met een soort ingehouden betrokkenheid die het des te indringender maakt.” Klare taal: “Mooi Pawi, het leest als een turbulente avonturenroman. Er gebeurt van alles in jullie leven, toch wordt het als het ware ‘terloops’ verteld.” Ook wij waren – al eerder – lichtelijk geïntrigeerd door die onderkoelde verteltrant. Gelukkig kon pawi het zelve duiden: “De ingehouden/secce/zondertierelantijnen stijl heb ik me als vanzelf eigen gemaakt door duizenden brieven aan huisartsen te schrijven met elke keer weer een kort levensverhaal daarin. En een ontknoping, dood, genezing of iets daartussenin.” Wij hopen nog heel veel te lezen van deze Schrijfster! En vragen ons af of je Ppawi met een hoofdletter of een kleine letter schrijft.

Boerderijrecreatie via vakantieveilingen.nl
Boerderijrecreatie via vakantieveilingen.nl

Nou, onze Timmerark had zijn weekje wel, hoor. Hij won op vakantieveilingen.nl een “luxe koeknuffelarrangement“. Hij mag daarmee twee uur tegen een koe aanliggen, de lage hartslag van het beest voelen, de zachte scheten ruiken, en door het grote lijf in slaap gewiegd worden. Hij had ook een veiling gewonnen voor een proeverij gevolgd door het bijwonen van een uitzending van Jinek. Da’s net zo iets, maar dan zonder groot lijf om tegenaan te liggen.

Blogbeheerder had als expat nooit van die site gehoord en probeerde het op zijn BlackBerry, in de vroege morgen, nog in bed, meteen uit. “Zojuist 6 nachten in super-de-luxe 3- of 4-sterrenhotel gewonnen voor 2 euro.” kraaide hij al gauw triomfantelijk uit. “Da’s niet veel hoor en ik kaapte hem 5 seconden voor het slot van de veiling weg voor de neus van een mevrouw die 1 euro had geboden (de krent) en dacht dat ze hem in het bakkie had (…) Nee mevrouw, ga maar verder zoeken, deze heb jij niet! Zucht, waar zal ik heengaan? Ik wil helemaal niet 6 nachten in een super-de-luxe 3- of 4-sterrenhotel!”

Een niks om het lijf hebbend ikje over de bestijging van de Tourmalet
door een NRC-lezer met een spetterende midlife crisis, Frank Eskes,  gaf gelukkig een excuus voor het plaatsen van een paar vrolijke plaatjes van wielrenners. Waarom ze naakt zijn weten we niet meer. Dat was vast Luvienna’s schuld. Ze wilde weten of en onder welke condities een mannelijk lid tussen de spaken kan komen. De A. Dapie Community gaf echter geen krimp. Kom zeg! Mopperkont dacht als wielerkenner te weten dat het meisje hieronder, die met die helm en dat lieve, snoezige poesje, zonder zadel reed. Tjongetjonge, wat een niveau weer. *putdiepe zucht icoontje, soms denk je, waar heb ik die reageerders aan verdiend*

Grappigste opmerking van de week kwam van Bertje die op de serieus bedoelde vraag van A. Dapie (wat “verkneukelen” eigenlijk voor raar woord is, “er zit knekels in, botten, wat heeft dat met plezier te maken?”) droog opmerkte: “Apie, er zit ook wel een plezierig woord in verstopt als je goed kijkt.”

Mariska, veer es - Ilona
Mariska, veer es – Ilona

Wij feliciteren Ilona, Ad Hok en Luvienna met opname in de Eregalerij der hele Groten, dit ter gelegenheid van de publicatie van alweer de tiende (10e) aflevering van Heer Rozenwaters Kunstrubriek.

Maar dan is het wel weer mooi geweest. Dit was weer het overzicht van wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): http://www.vakantieveilingen.nl/voorjaarsvakantie.html

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

161 gedachten over “Timmerark stopt ermee: de dingen die ongezegd blijven spreken voor zich (77)”

 1. Ik-jes over taalverwervende vreemdelingen zijn even makkelijk als die over dementerenden.

  De inzender heeft in ieder geval haar nobele werken voor het voetlicht gebracht, zodat we ons allen vertederd kunnen buigen over de wieg van onze aankomende landgenoot, die hopelijk voor Rozenwater nog wel eens een vrucht op z’n hoofd draagt, want dat staat zo lekker ongerept.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Like

 2. @HR
  Nergens vraagt DSR om een blijk van waardering voor zijn reageerderschap – goede wijn behoeft geen krans – en nergens dreigt hij niet meer te reageren (me dunkt, DSR duikt hier zo af en toe nog wel eens op dus die aanname van je is weer nergens op gebaseerd).

  Het is juist APD die zich miskent etc voelt en daar op lachwekkend-overtrokken wijze kond van doet.

  Je reactie is dus een Pavlov-reactie, het lijkt me sterk dat je de gedachtenwisseling uberhaupt hebt gevolgd.

  Zoals wel vaker zit Keesschie weer het dichtste bij de waarheid.

  Like


 3. Kreeft

  Ik loop in een filiaal van een Delhaize-supermarkt in België. Een XXL-winkel, waar de meest luxe voedingswaren in de schappen te zien zijn. Er liggen tientallen soorten kaas die ik nog nooit van mijn leven heb gezien, en de afdeling bonbons is een chocoladedroom.

  Ik vergaap me op zeker moment aan een groot aquarium met levende kreeften, hulpeloos bewegend, hun scharen stevig aaneen getapet. Ik zeg wat griezelend tegen mijn vriendin: „Nou, dat zie je bij ons gelukkig niet in de supermarkt.” Waarop een Vlaamse stem naast mij toornig klinkt: „Nou, dan gaat u toch lekker terug naar uw eigen land!”

  Trees Roose

  Like

 4. Mopperkont toch, wat generaliserend!

  De vrouwen van Apiedapie.com halen daarentegen het beste in elkander naar boven, verheffen elkaar en zijn nauwelijks verantwoordelijk voor de door de mannen veroorzaakte frictie! -;)

  Apie, kom je weer buiten spelen? Het is zo ongezellig zonder jou.

  Like

 5. MK, een Vlaamse stem die toornig klinkt, zou ook nog wel eens van een man kunnen zijn. En dat lik op stuk beleid klinkt ook nogal mannelijk.

  Leuk ikje, met daarin zowel de Delhaize-sores als de immigratieproblemen benoemd. Hoe langer ik erover nadenk, hoe knapper ik het vind. De inzender is vermoedelijk een vrouw.

  Like

 6. Ik durf er wat om te verwedden dat het een Vlaamse dame was die dat snibbige antwoord gaf. Mannen zeggen doorgaans niet “lekker”, in snerende zin dan.

  Ik mis de witregel, want dit Ikje bestaat uit twee alinea’s.

  @Indra

  Nauwelijks, zeg je. Kun je dat nader toelichten? Laat de heer A. Dapie maar even binnen mokken. Dat hij gelouterd zijn rentree moge maken.

  Like

 7. Kees, de witregel lapt MK doorgaans aan zijn laars. Die moet nu toch zo langzamerhand loeizwaar zijn. Of zou hij witregels stiekem achterhouden voor een volledig witregelige reactie?

  Like

 8. Een Vlaming die zoiets zegt, dan dat nog wel tegen een Nederlander? Ze zal het hooguit gedacht hebben.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 9. Kees 17:08

  Het woord “nauwelijks” wijst op een voorzichtige inschatting mijnerzijds. Je mag het ook vervangen door “niet”.

  Like

 10. Keileuk ikje vandaag, een toornige Vlaming die een stelletje brutale Ollanders de deur wijst.

  Die arme Vlamingen zullen nog wat meemaken daar bij Delhaize als de delicatessen uit de schappen verdwijnen en de Hollandse kost gaat zegevieren.

  Ze zullen ook allen, naar goed gebruik, getutoyeerd worden.

  Like

 11. Goed gezien Klare taal. Het tutoyeren zal de Vlamingen doen huiveren, maar Delhaize heeft het jijenjouverbod waarschijnlijk niet opgenomen in de voorwaarden.

  Ik schat in dat Lidl nu in zijn/haar handen wrijft. Prima winkel, net zo sociaal bezig als al die andere ketens, en allang aanwezig met een wereldwijd netwerk.

  Like

 12. Ik hoop op het beste van twee werelden: Vlaamse kwaliteit en de Hollandse prijzen.

  Like

 13. pawi
  Die Vlaamse stem kan inderdaad van een man geweest zijn. Beetje voorbarig van me om meteen te denken dat het wel een vrouw zal zijn.

  Ik moffel nooit witregels weg, maar copieer en plak de tekstversie, want op de originele versie zit copyright. In de originele digitale versie zit vandaag wel een witregel, maar die zit weer niet in de digitale tekstversie en overigens ook niet in de papieren versie.

  Like

 14. Lidl heeft inmiddels al een enorme voorsprong op A.H, zeker qua verse groenten en fruit.

  Prima en enorme keuze aan wijnen, kazen, vis en vooral delicatessen rond de feestdagen.

  Ik kom er al jaren, bijna elke week.

  Like

 15. We hebben hier in Vlaanderen ook nog Carrefour en de Spar, dus we zullen niet meteen op dieet moeten.

  Aan de andere kan AH-Delhaize enkele goede dingen brengen die we hier moeten ontberen:
  1. gevulde koeken
  2. gele vla
  3. kokoskransen
  4. lekkere eierkoeken

  Like

 16. MK. We haden toch afgesproken dat de gratis online-pauperversie leidend is?

  En ’t was mij totnutoe ontgaan dat Bertje in Belgie woont.

  Like

 17. Bertje toch, je mist dit soort Hollandse vulmiddelen?

  Ik mis de echte verse stroopwafels van de markt in je betoog en nu actueel : de Hollandse Nieuwe die te laat arriveerde dit jaar.

  Like

 18. DSR, dat heb ik al vaak in alle bescheidenheid opgemerkt. Kan het zijn dat dit komt omdat je de idée fixe had dat Bertje=HR?

  Like

 19. Klare taal,
  Verse stroopwafels was ik inderdaad vergeten. Je kan hier wel stroopwafels krijgen, maar die laten ze 1x per jaar ergens uit Drenthe overkomen en zijn dus niet te eten.

  Like

 20. Er zijn in Belgie nog veel pluspunten te vinden.

  Beleefdheid, fatsoen, afwezigheid van onbeschoft gedrag, geschreeuw op straat, ongegeneerd tegen iemand aanlopen , recht iemand toeschreeuwen, en wat vroeger in de Parijse metro stond; defense de cracher.

  Dat is allemaal toegestaan hier en er wordt ook veel gebruik van gemaakt.

  Geliked door 1 persoon


 21. Reisliteratuur

  In de nieuwe Scheltema op het Rokin hangt rechts naast de ingang van de boekhandel een grote wereldkaart. Daarop kunnen klanten een Post-it kleven met daarop het boek dat ze op die locatie gelezen hebben. Europa verdwijnt volledig achter de briefjes, ook in Amerika hangen er veel, China is vrijwel leeg.
  Ik bekijk de briefjes:
  „In Ulaanbaatar las ik: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera.”
  „In Argentinië las ik: In Patagonië van Bruce Chatwin.”
  „In Oeganda las ik: Lonely Planet.”

  Hanna Bijl

  Like

 22. Ik heb geleerd ook ikjes zonder duidelijke clou te waarderen maar dit ikje laat laat bij mij toch een licht gevoel van leegte achter.
  Tussendoor-oordeel: 6- (zegge: 6 min)

  Like

 23. DSR: Het is juist APD die zich miskent etc voelt en daar op lachwekkend-overtrokken wijze kond van doet.
  Jezus heeft ons geleerd als we geslagen worden de andere wang toe te keren en wat doe jij? Apie nog dieper de grond in boren. Voor een gelovig christen ben je buitengewoon hardvochtig. misprijzend icoontje

  Ad Hok heeft gelijk, ik ben altijd bloedserieus maar dat conflict tussen Apie en DSR vraagt wagonladingen ironie. Rare jongens zijn het 🙂

  Like

 24. @HR
  Dus je zegt met zoveel woorden dat APD het eerst sloeg? Ga hem dan een potje vermanen met je vrome huichelpraatjes.

  Like

 25. Alweer Mopperkont, die de witregels achterover drukt. Je hebt zo langzamerhand wel een aardige verzameling aangelegd. Laat je die ook nog eens zien aan de argeloze lezers van dit blog?

  Like

 26. Mooi gezang van Obama, maar het zal hem niet helpen, twee keer en niet meer.

  Like

 27. @DSR, in dit laatste conflict heeft Apie in feite niet geslagen, hij is eerder als een geslagen hond afgedropen.

  Je moet domweg niet slaan (en al helemaal niet natrappen). Stuur Apie nu maar een excuus -emailtje. Je wilt toch ook morgen toch de week-intro niet missen?

  Like

 28. @HR
  DSR ziet het anders.

  Of er al dan niet een intro komt, dat is APD’s keuze. Hem wordt zoals gezegd van harte een vrije zondag gegund met het mooie weer.

  Like

 29. Minstens drie mensen misgunnen APD dus kennelijk een vrije zondag.

  Like

 30. Het is een begin, Apie een vrije zondag gunnen met mooi weer, maar er is meer nodig. Zet je trots opzij en vertel Apie hoeveel je van hem houdt en dat je hem mist. Dan is Apie zo weer terug, meer is er echt niet nodig.

  Like

 31. @HR
  DSR heeft APD al een fijne zondag gewenst toen deze ertussenuit liep.

  Bovendien heeft hij een betoogje ten beste gegeven waaruit bleek dat APD zich in feite helemaal niet aangesproken hoefde te worden door de veronderstelde belediging – da’s toch het allermooiste?

  Nee, die jongen is lekker aan het pierewaaien en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt zijn centrale rol hier eens in de verf te zetten. Niks nieuws onder de zon.

  Like

 32. De DSR-neerduimzeloot is weer druk aan de slag. Hopelijk vergeet ook hij niet van het mooie weer en de nieuwe haring te genieten. -grinikicoon-

  Like

 33. Je hebt blijkbaar wat fans om je heen verzameld want je krijgt ook aardig wat duimpjes omhoog (terwijl je het absoluut niet verdient).

  Dat allermooiste betoogje van jou rammelde aan alle kanten en daarbij is het veel belangrijker wat je nú Apie toevoegt….. en dat is weer een ernstige belediging aan Apie zijn adres. Beweren dat hij zijn gekwetst zijn speelt om “zijn centrale rol hier eens in de verf te zetten” is vuig, afkeurenswaardig, krenkend, onbehoorlijk en abject. Vlek op vlek, smaad op smaad.

  De ernst van de zaak dringt nog steeds niet tot je door. Je zult je toon echt moeten veranderen. Zo wordt het niets met een eventuele reünie die we deze zomer zouden kunnen organiseren.

  Like

 34. Aanvulling: Zo wordt het niets met een eventuele reünie die we misschien deze zomer mogelijkerwijs en wellicht zouden kunnen organiseren.

  Like

 35. Dit stuke tekst hoort bij delhaize- “ike”. Mijn agenda laat het bezoeken van deze site sporadisch toe.

  Leuk hoor. Verhaaltje. Van alle dag.
  Er zijn culturen, waarbij door culturele pluriformiteit, het elkaar helpen overal aanwezig is.

  Verder zie ik dat aandachtsvelden voor hier er niet zijn.
  Die er zij staan zijn inhoudelijk , qua vorm te veel van wat men hier verwacht.
  Wie weet , ’n andere keer.

  Like

 36. Foei, HR. Je hebt je APD-fanclubkaart weer eens onder het stof vandaan gehaald? Het is dat ik jullie allebei tegelijk in levende lijve heb gezien, anders zou de aloude gedachte dat jullie twee zijden van dezelfde munt zijn weer opgeld kunnen doen.

  De verkneukelende ouwewijvenvreugde waarmee je het vuurtje op probeert te stoken, zal als hete kolen op je uitgestreken snoet neerdalen.

  Like

 37. Kom kom, Rechtertje, niet zo verongelijkt. We houden allemaal ook van jou, hoor.

  Like

 38. @L
  Dat is DSR bekend.

  DSR doet dan ook helemaal niet verongelijkt. Als je goed leest, dan zie je juist dat HR knerpt als een roestige pompzwengel, al zou ’t ook zijn gemene opstooklachje kunnen zijn.

  Like

 39. @DSR “Voor wanneer is de reunie gepland?”. Dat is vooral afhankelijk van jou, wanneer je weer eens een beetje aardig tegen Apie doet. Ik het even gecheckt via Twitter en hij heeft aangegeven dat hij je niet haat je dus er zit ruimte in jullie relatie. Als we nu eens samen heel hard Apie zijn naam roepen. Misschien komt ie dan wel.

  APIE, APIE, APIE, KOMEN!!!!

  Like

 40. @HR
  Aan DSR zal zal het niet liggen, zoals het ook niet aan hem lag, maar tegen iemand die er niet is, kan men noch aardig, noch onaardig doen.

  Pas maar op met dar roepen. Je moet ’t eens beetje respecteren als iemand wat ruimte wil. Je zit er vaak veel te dicht bovenop en dat benauwt.

  Like

 41. Nou, de titel van het introotje (‘Lekker een weekje weg’) staat alweer klaar hoor! En HR zich maar zogenaamd druk maken in de hoop dat DSR met de pootjes omhoog zou gaan liggen.

  Boefjes en schalken allerwege.

  Like

 42. Het is natuurlijk ook mogelijk dat DSR en Apie een toneelstukje hebben opgevoerd.

  Komen de feuilletons dan ook weer terug? Beter van niet, dat melodramatisch gezeur dat ze verwijderd moeten worden hoeven we dan tenminste nooit meer mee te maken.

  Waar is Timmerark eigenlijk gebleven?

  Like

 43. @HR
  M’n jongen toch – je kent ons toch wel beter? Als we erin vliegen, dan vliegen we erin. Niks toneel.

  Vreselijk zoals jij alles wilt bedisselen en maar denkt te kunnen beschikken over andermans werk. Eerst moesten de feuilletons blijven, nu moeten ze maar weg – alsof jij daarover gaat.

  Spreek dan liever je waardering uit voor het feit dat DSR zijn lievelingen heeft opgeofferd om een blijvende vrede te bewerkstelligen – zoals het een Reageerder van het Jaar met hart voor het blog betaamt.

  Like

 44. M’n jongen toch
  Ik zou je vader kunnen zijn
  – je kent ons toch wel beter? Als we erin vliegen, dan vliegen we erin. Niks toneel.
  Waar het toneelspelen begint en waar de bittere werkelijkheid eindigt dat weten jullie zelf vaak niet.
  Eerst moesten de feuilletons blijven, nu moeten ze maar weg – alsof jij daarover gaat.
  ik geef een vrijblijvend advies.
  Spreek dan liever je waardering uit voor het feit dat DSR zijn lievelingen heeft opgeofferd om een blijvende vrede te bewerkstelligen
  Je had advocaat moeten worden. Zoals jij recht kunt breien wat krom is dat kent zijn weerga niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.