Lekker een weekje weg (78)

Heerljk een weekje weg. We zouden het allemaal moeten doen. Niet gepland. Niks Expedia. Niks TripAdvisor. Gewoon hopla ervandoor, het hart en het goede humeur achterna. Op maandagavond weg. Ja, doe maar eens gek.

Photo: (c) Aperol aan het meer, A. Dapie, 2015
Photo: (c) Aperol aan het meer, A. Dapie, 2015

Nou, en dan kom je dus ineens uit ergens in het zuiden van Europa, nog net niet daar waar de pinautomaten leeg raken, maar wel daar waar de mensen gezellig zijn. Daar waar je ’s ochtends een grote bak koffie met teveel melk slurpt met uitzicht op het meer. ’s Middags eet je een visje en drink je een jong prikkelend wit wijntje. En ’s avonds na het late diner zit je nog uren ergens op een terrasje waar een lokaal muziekgroepje Rolling-Stonesnummers covert en dat nog niet eens zo slecht doet (afgezien van de zang). Waar de opgeschoten jeugd nog met brommers en meiden in de weer is. En waar een zomerbriesje langs jouw gezicht en dat van je geliefde streelt. Je kijkt in elkaars ogen, je maakt plannen om te trouwen en je lacht elkaar liefdevol uit. En het adembenemende schouwspel van de ondergaande zon in een hemel van pastel doet je Sousse, Koeweit, Lyon en de plaatsen die nog aan de beurt gaan komen bijna vergeten. Het leven is kortom best wel even goed.

Jullie hadden het gezellig met elkander, en da’s goed zo.

Yeah, goed en dan thuisgekomen, zonder al teveel files, want je hebt de smart traffic app van BlackBerry Maps aanstaan, scrol je even door een week apiedapie.com heen. Niet te lang, want de vakantiewas staat te draaien, de koffers liggen nog open, de koelkast is leeg en die wijn smaakt anders dan daar. Nou moe! *grinnik icoontje* Jullie hadden het gezellig met elkander, en da’s goed zo.

Het mooiste dat ik aantrof was de zingende Obama. Wat gaan wij die man missen, wat een prachtvent. En wat jammer dat hij eigenlijk weinig heeft kunnen doen. Maar zonder hem was het nog veel erger geweest. Ik dank reageerder Bergbeken voor het plaatsen van het Youtuubje. (tekst loopt door onder video)

Maar ook het tuubje van Ilona mocht er zijn, met Brigitte Kaandorp in de hoofdrol. Wij zien nieuwsgierig uit naar het verslag van Timmerark over zijn  koeienknuffelarrangement. Plattelandsmensen die je over dit arrangement vertelt, zo is mijn ervaring, vallen stil, of gaan gnuiven, en eentje ging me uitgebreid verhalen vertellen over jonge mannen die vroeger in de stal hun veestapel ook knuffelden. Zonder arrangement en staande op een krukje met de broek op de knieën. Maar goed, stadsmensen doen het anders. (tekst loopt ook onder deze video nog door). 

World Unique Promotional Product Identity & Emotion (Wuppie)
World Unique Promotional Product Identity & Emotion (Wuppie)

Verder begrijp ik dat Albert Heijn en Jules Delhaize verder samen door het leven zullen gaan. Ik zal eens kijken, volgens mij heb ik nog ergens wat ouwe AH-aandeeltjes liggen, die worden vast meer waard of juist weer niet. Zouden we het echt gaan meemaken, een aquarium met levende kreeften bij Appie? Ik hoop het, wat dat betreft loopt Nederland zoooo achter. Maar ik vrees dat Delhaize volgende zomer wuppies gaat uitdelen. Ook opmerkelijk: een hele klas – Klas 1D van Het 4e Gymnasium – stuurde een ikje in. Met z’in allen geschreven! Vet jongens! Gaaf! Cool! Of wat jullie dan ook tegenwoordig maar zeggen. *oubollig sukkelicoontje*  

duimpjesbokaalIndra kreeg de duimpjes weer op elkaar met een paar heel treffende observaties, zoals deze “De vrouwen van Apiedapie.com halen (…) het beste in elkander naar boven, verheffen elkaar ..” En zo is het, nu de mannen nog.

Terwijl ik dit zit te schrijven komt op de radio Demis Roussos voorbij, met zijn prachtige song uit de tijd dat we nog wegzwijmelden bij de gedachte aan Griekenland. αντίο , σας ευχόμαστε καλή επιτυχία! (tekst loopt nog heel eventjes door onder deze video, maar het is bijna afgelopen nu). 

Dit was weer het overzicht van wat er vorige week hier op de site aan vermeldenswaardigs is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. Stuur rustig zelf een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan alsjeblieft elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): (c) Avond valt op het meer, A. Dapie, 2015

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

365 gedachten over “Lekker een weekje weg (78)”

 1. Denk maar niet dat Juncker cs. en hun slaafje Dijsselbloem een grexit accepteren, dat zou het begin zijn van een domino-effect en het einde van hun steeds verdere grip op onze financiele souvereiniteit die toch al zeer beperkt is door bv.het ESM.

 2. Wij feliciteren DSR met de 200e reactie en gaan snel over tot de orde van de dag (nog een biertje), tot laterrrr …..

 3. Pas maar op met dat gepimpel in de hitte. Daar komen alleen maar relletjes van.

  Komt het onweer er nou al eens aan?

 4. DSR, als de Grieken kwijtschelding krijgen, dan willen Portugezen, Spanjaarden, Italianen en wat heb je nog meer aan zwakke broeders en zusters dat ook. Om die ellende te voorkomen moeten de Grieken helaas hard aangepakt worden.

 5. @B
  Me dunkt dat van buiten opgelegde en gecontroleerde hervormingen onder een harde aanpak vallen.

  De mogelijkheid van de Grieken hun schulden terug te betalen is vergelijkbaar met de Duitse herstelbetalingen na Versailles, die neerkwamen op een jaarlijkse wagonlading gouds tot 1988.

 6. Apie, je hebt er lang op moeten wachten (21:31 !) dus geniet er maar lekker van! 😉

 7. Valt wel mee, Bertje, en ik heb het zelf bij elkaar gekokkereld, en dat in die hitte, pfoe hee! Maar mijn tafelgenoten vonden het lekker en dat was het ook. Ja die kunnen blij zijn met zo’n kokkerelkoninkje, zal ik ook een kookblog beginnen? Enfin, dan nu maar eens aan de cognac denk ik, voor de whisky is het nog te vroeg.

 8. Krijg je geen vette vingers op dat internettelefoontje van je?

 9. @Apie Had dat arme kippetje nou lekker laten leven en had een frisse salade gemaakt.

 10. Ja, maar daar heeft dat dode kippetje in de winkel dus niets aan, als ik die laat liggen. Erger nog, dan zou het voor niets gestorven zijn. Ik heb het over individu, jij over collectief. De beslissing om het kippetje in de winkel mee te nemen moet op individueel niveau genomen worden.

 11. Ze hebben overigens nog niet zolang geleden bewezen dat planten ook pijngevoelens kennen, als ze afgesneden, gekookt en vermalen worden. Nee, geen geintje, ik heb het ergens in een serieus tijdschrift gelezen. En niet bij de kapper.

 12. Kan het recente artikel niet vinden, maar wel deze onderstaande van een jaar geleden. Lees dat maar eens, slafolteraar!

  Na het lezen van dit artikel zult u misschien minder gedachteloos de tanden zetten in een blaadje sla; planten kunnen namelijk hun einde voelen naderen, blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek. Ze merken dat een rups aan ze knaagt, en horen het zelfs als hun buurman wordt aangevreten …

  http://www.demorgen.be/tvmedia/helaas-vegetariers-ook-planten-kunnen-voelen-a1969472/

 13. Wat is Luv toch ook een dooievissiesvreter met dat vegetarische gejehova van d’r. -zucht-

 14. DSR:
  Onze opa’s en oma’s, vaders en moeders betalen nu al deels het gelag van de financiele crisis, door de bezuinigingen op thuiszorg, de sluiting van bejaardentehuizen etc.

  En komt dat door de Grieken of door de bankiers?

 15. @Apie 23.38

  Nee dát kippetje heeft daar niets meer aan maar als er minder of geen vraag is naar dode kippetjes hebben nu nog levende kippetjes daar wel wat aan. Het is een individuele beslissing maar een collectief bestaat uit individuen.

  @3.40
  Ten eerste: uitzonderlijke beweringen vragen uitzonderlijk bewijs. Ik zal niet argumenteren dat planten kunnen ‘waarnemen’ en ‘praten’ in de zin van signaalstoffen die vrijkomen. Maar waar zijn de wetenschapsartikelen die aantonen dat planten pijn voelen? Artikelen die gebaseerd zijn op herhaalonderzoeken?
  Ten tweede is dit een argument van de soort: er bestaan andere dingen die ook erg zijn dus hier hoeven we niets aan te doen. Je hebt geen vergelijking nodig om je morele standpunt te bepalen. Alsof je vindt dat je niets aan mishandeling in NL hoeft te doen want in het Midden-Oosten vermoorden ze elkaar en dat is veel erger dus ga eerst dat maar oplossen.

 16. Beste DSR, Je had wel een punt over de herstelbetalingen van de Duitsers na WO1, dat dit tot 1988 of daar omtrent zou hebben geduurd. Ik geloof dat de Engelsen pas een paar jaar geleden klaar waren met aflossen van hun WO2 gerelateerde schuld aan de VS.

  Maar goed, het punt is, denk ik, dat onze Jeroen, toen hij van de middelbare school afkwam vast niet het studieadvies kreeg: Een land van de ondergang redden, of juist niet. Al die onderhandelingen die maar tot niets hebben geleid. Kan een Nederlander of een Duitser een Griek begrijpen?
  Kunnen mannen vrouwen begrijpen en andersom? Mijn poes begrijpt mij, bespeelt mij. Ik begrijp dit, maar in haar hoofdje kijken kan ik helaas niet. Heeft ze gedachten als: trut, schiet eens op…, dat zou ik graag willen weten!

  Om even terug te grijpen op de discussie tussen Apie en Luvienna, de plofkip is een door de mens gecreëerde subsoort. Stop met deze te consumeren en ze verdwijnt van de aardbol, ook zielig toch? Een dilemma.

  Over mijn poes gesproken, had ik haar net nog zover dat ze er, met een vriendelijk zetje van mijn linkervoet, aan de voorkant uitging, ze is nu chagrijniger dan ooit via de achterkant teruggekomen en nu moet ik haar wel eten geven. Soms volgt er een magere kat in haar kielzog. Deze is geen zwerfkat maar is het eigendom van mensen die hem voornamelijk hebben als muizen opruimer, denk ik, en ik geef hem dan ook regelmatig eten. Mijn poes is goed doorvoed, deze kater, laten we hem voor het gemak Plato noemen, profiteert van mijn vrijgevigheid. Ik heb mijn poes gekocht maar wij kiezen onze eigen politici. Maar ik heb de illusie dat Plato andere katers uit mijn tuin houdt, nee, ik heb het zelf gezien. Hij heeft er nekwonden aan overgehouden, en laatst zag ik dat zijn halsband de genezing in de weg stond. Ik heb overwogen deze te willen af doen, als het mij al zou lukken, hij is niet zo aanhalig, of bij de mensen langs te gaan die blijkbaar geen oog voor hem hadden, maar de halsband is inmiddels af.

  Ik las gisteren dat de ABN-Amro Griekenland heel veel geld heeft geleend wat zij dom hebben uitgegeven. Olympische Spelen, bijvoorbeeld, al hadden de Grieken mijns inziens wel het morele recht deze ook eens te mogen organiseren. Hel, zij zijn zelfs de grondlegger van zoveel Europees, zij hebben toch zeker onze steun verdient? Wij gaven dit ook aan de ABN-Amro. Maar aan wie gaven wij destijds de steun? Aan de aandeelhouders of de klanten? Ik heb dit allemaal als een ver van mijn bedshow gezien, wat was ik dom. Ik heb zelfs gestemd, de afgelopen Tweede Kamer verkiezingen, en ik ben daar van een koude kermis teruggekomen. Wat zou ik dat de afgelopen dagen graag nog eens gedaan hebben. Mijn partij ging in bed met de tegenpartij en samen ruilden zij standpunten tegen elkaar uit. Dat is toch geen gezond beleid? Nee, dat is democratie, nog zo’n een Grieks idee. Afijn, als het puntje tegen het paaltje op rijdt is het tijd om zelfcensuur toe te passen. Ik heb een hekel aan ellenlange teksten op een forum als dit, en nu maak ik mij er zelf schuldig aan. Maar wat te schrappen? Doorwrochter dan dit wordt het niet. Ik las ergens, waar weet ik niet meer, dat Europa een Ronald Reagan nodig had. Ik heb daar vannacht over liggen woelen en ik kwam niet verder dan Jeroen Krabbé ! Dat vind ik een mooie man, en hij zal toch even slim zijn als RR? Die trouwens behoorlijk onderschat en afgeschoten is in Europa. Hij begreep dat je als leider zo min mogelijk moet leiden. Een beetje Balkenende maar dan met charisma.

  Dapie, A., excuus voor de vele woorden, ik ben nu eenmaal geen schrijver of groot denker, al kan men mij geen gebrek aan zelfkennis verwijten.

 17. Luv, over dat individueel en collectief, dat begrijp ik ook wel. “Als we met z’n allen dit of dat…” maar staande bij de kippenboer weet ik 100% zeker dat er door mijn beslissing de al dode kip te kopen geen extra dierenleed wordt veroorzaakt. Als ik hem laat liggen wordt hij weggegooid en da’s nog veel erger.
  Qua plantenleed: ik bedoel alleen maar: als het waar is, wat eet je dan? Is leven niet per definitie dingen uit de natuur opeten en weer uitpoepen?

 18. He Kijk, Berg-je-maar is al net zo geestig over dierenwelzijn als DSR. Op een andere manier weliswaar, maar toch.

 19. Nee Apie, het beest wordt weggegooid is dan juist beter. Want dan neemt de vraag af en dus ook het aanbod. Voor dit specifieke dode beest zelf maakt het geen donder uit wat er na zijn (haar) dood met zijn lijk gebeurt. ‘Voor niets gestorven’ is een menselijke uitvinding.

 20. En wat het plantenleed betreft: als dat er is (en dat is een heel groot als) dan verandert dat niets aan mijn stelling dat je leed moet voorkomen waar dat kan. Als er plantenleed is en we kunnen niets anders eten dan zullen we iets moeten verzinnen dat we met zo min mogelijk leed planten eten. Maar voor dieren eten hebben we nu als een prima alternatief: planten.

 21. Wat je eet is per definitie natuur en leeft. Het verschil tussen plant en dier is kunstmatig, emotioneel en mensgericht. Alleen maar vanwege het feit dat wij de plantenpijn en -angst nog niet kunnen herkennen, doorgronden en laat staan ons er mee identificeren, betekent nog niet dat het dus niet bestaat of minder erg is dan dierenleed of -angst. Enfin, vanochtend een lekker gekookt eitje gegeten, met liefde door een biologische kip voor mij gelegd en afgestaan.

  Tot zover het ethische argument. Dat ik tegen elke vorm van dieronwaardige dingen ben, moge bekend zijn. Ik ben ook tegen het levend koken van kreeften, en ook tegen het maken van foie gras. Zolang het er is, eet ik het wel graag zo heel af en toe, want ik ben een mens en geen machine met een zero-foutenmarge. Je kunt heel goed tegen iets zijn, maar het zelf af en toe toch doen. Vind ik dan weer. Gek mannetje ben ik toch zo af en toe op de zondagmorgen.

  Qua ‘dat wil ik ook nog even kwijt’: als je iedere keer als iemand nietsvermoedend zegt ‘ik heb net een lekker kippeboutje gegeten’ er bovenop duikt alsof hij zou hebben gezegd “ik heb net nog even mijn buurjongen verkracht” dan verspil je een hoop energie. vriendschappelijk knipoog icoontje

 22. @Apie

  ” Zolang het er is, eet ik het wel graag zo heel af en toe”.

  Zolang er mensen zijn die het eten, ook al is dat zo heel af en toe, zal foie gras gemaakt worden. Als je écht tegen iets bent doe je het niet. Dat heeft niets met menselijke geen zero-foutenmarge te maken. Als je op jongetjes zou vallen zou je die buurjongen toch ook niet zo heel af en toe verkrachten? Omdat kinderen verkrachten niet ‘hoort’ en dieren eten nog steeds wel.

  Ik “duik er niet steeds bovenop” als iemand melding maakt van het eten van een kippenboutje of soortgelijk. Ik reageer maar zo heel nu en dan op da soort mededelingen.

 23. @Luv
  Dank je – maar toch niet zo geestig als een vegetarier die standaard haar ongenoegen uit als het eten van vlees ter sprake komt. Qua verdraagzame levensvreugde vergelijkbaar met militante leden van de Bond tegen het Vloeken

 24. @DSR

  Zoals ik al @10.11 heb gezegd reageer ik niet steeds als vlees eten ter sprake komt. Ga het zelf maar na.

  En wat de verdraagzame levensvreugde betreft: die vergelijking met de Bond tegen het Vloeken slaat als een tang op een varken. Toon jij verdraagzaamheid en heb je levensvreugde als het lijdend voorwerp als gevolg van de smaak of de lol of wat dan ook, mensen zijn in plaats van dieren? Nee, hier geldt weer eigen soort eerst.

 25. Kan ik bevestigen, dat Luv niet steeds reageert als vlees eten ter sprake komt.

  DSR zal ongetwijfeld de oudtestamentische visie aanhangen dat de dieren in de wereld geschapen werend ten voordele van de mens (niet alleen voor het vlees maar ook voor medische experimenten). Ik ben het daar niet mee eens.

  @Apie, zullen we een eventuele toekomstige reünie strikt vegetarisch houden?

 26. Heer Rozenwater, prima idee, Luv weet vast wel wat aparte vegetarische tentjes in Scheveningen. Ik eet dan wel een Hollandse Nieuwe, alsmede een bitterbal, op weg naar de reunie, moet kunnen toch?

 27. Voorbijganger
  Waren hier vroeger geen “ikjes”?
  Even zoeken .

 28. Die vegetarische bitterbal zien we in elk geval door de vingers. Maak je daar maar geen zorgen over.

 29. Hommage (behalve aan hem die wegsnelt)

  Ik ben geboren met een burnout.
  Mijn ouders verbande ik naar de buren.
  Het ene moment ben ik in de zevende hemel en dan weer in de zevende hel.
  Ik stop mijn hoofd theatraal onder mijn kussen. Ik speel toneel en ben me daar heel goed van bewust.
  In een onbewaakt ogenblik zat ik nietsvermoedend met een vinger in mijn neus. 

  Waardoor zou het toch komen, dat er allerlei dingen om me heen gebeurden, waarvoor ik me afsloot?
  Je zou bijna omkeren. Maar ik had meer met dit bijltje gehakt en liep zelfverzekerd door. Alsof ik wist waar ik heen ging.

  Het was rond een uur of drie en ik heb het daar donker zien worden voor ik wist wat ik moest doen. Binnen een kwartier zat ik in een anoniem café, een anonieme gast met een hoog drinktempo.
  Ik kijk van de stoel naar haar en weer terug. Geen ontkomen aan, ik moet in mijn blote kont wijdbeens op die bank gaan liggen. Mijn vernedering is compleet.
  Bij het masseren overschreed ik (ze heeft een heerlijk lichaam en ik ben niet van steen) meer dan eens de grens van een therapeutische naar een erotische massage en ze hield van seks dus ja, het kwam zeer geregeld tot seks. Ze zei ook dat ze opgewonden raakte van mijn opwinding.

  Achteraf kan ik alleen maar gissen naar de reden waarom ze me zo behandelde, maar ik weet bijna zeker dat er een direct verband is met de door mijn moeder ongewenste echtscheiding.
  Als Vader en Moeder zondagavond op visite gingen, mochten mijn oudere zus Mieneke en ik naar de radio luisteren. Een Erres, met een groen knipperend oog dat zich wijd opensperde als het goed was afgestemd. Kees, de vriend van mijn zus, kwam wel eens langs. Het licht in de woonkamer ging uit, alleen het groene oog gloeide geheimzinnig

  Een ongevalletje, een botsinkje, een vechtpartijtje, een GHB overdosis, een kopsschopperslachtoffer, dat is nog wel goed te verkopen, maar zo’n groot probleem? ’s Avonds laat?
  Ineens verslikte ik me. Ik begreep waarom die labradorretjes er zo gezellig uit zagen. Ze waren gezellig! En net zomin gevaarlijk als die politie-agenten met hun lege geweren!
  Ik keek om me heen en begreep dat mijn gevoel van veiligheid op niets was gebaseerd.

  Ik ben geboren met Kerstmis, en Kerstmis zou nooit meer hetzelfde zijn.
  Ik bleek heel goed te zijn in tafelvoetbal. Mijn plek was de verdediging en hoewel ik niet overmatig sterk was in verdedigen, werd ik al snel beroemd en berucht om mijn snoeiharde aanval vanaf het eigen doel, waarbij ik de bal dwars door de hele tafel het doel van de tegenstander in kletterde.

  In jouw verhaal (je zit al hoog en breed op de middelbare school) heb je nog geen woord gespendeerd aan masturbatie. Was je bang voor ruggenmergkanker?
  “Maar ik kwam eigenlijk voor iets heel anders”, zei ik. “Wat dan?” vroeg hij kortaf. Het was duidelijk dat hij daar maar zeer matig in geïnteresseerd was. Ik vertelde wat er verder aan scheelde, maar aan de klachten waar ik voor gekomen was, besteedde hij geen enkele aandacht meer. “We spreken elkaar later weer, maak maar een afspraak.” Daarmee was het consult voorbij.

  Religie maakt meer kapot dan je lief is. Onder andere ons gezin. Later heb ik me, zo gauw dat kon, onttrokken aan de gemeenschap der Kerk. Ik had gemeenschap met een meisje gehad, dat smaakte naar meer en gaf ook meer voldoening, zodoende.
  Dat niemand opstond als de leraar of lerares binnenkwam, dat er niet voor en na elke pauze werd gebeden, dat de jongens in de klas soms gewoon op hun bureaublad gingen staan, dat er sterke verhalen over bordeelbezoek werden verteld door diezelfde jongens, binnen een week wist ik niet anders.
  Slechtheid moet je niet willen begrijpen, want als het je lukt, dan word je zelf slecht, in ieder geval ga je er een stapje dichter naar toe. Het hertje moet alert zijn en weglopen als het nodig is. Dat is alles. En dan weer dooreten.

 30. @L
  Je staat met je vingertje te wapperen als iemand meldt een lekker stukje vlees te hebben gegeten. Qua moralisme perfect vergelijkbaar met de BthV-ers.

  Door aan te komen zetten met jongetjes verkrachten als een kennelijk passende vergelijking, plaats je jezelf buiten iedere zinnige discussie.

  @HR
  Allemaal aannames – vraag liever eerst eens hoe DSR over iets denkt.

 31. @APD; @HR
  Waarom de reunie niet gehouden op een plek waar zowel vegetarisch als niet-vegetarisch voedsel wordt geserveerd?

  Ieder kan dan naar eigen smaak en geweten een eigen keuze maken en men zal toch wel zo verdraagzaam zijn de keuze van een ander zonder gekibbel te respecteren?

 32. DSR, A. Dapie begon volgens mij met het verkrachten van jongetjes…

 33. Want anders krijg je van die Pauw en Witteman-achtige toestanden dat gasten plotseling hun glaasje bier of wijn voor water moeten inruilen, omdat de aanschuivende imam daar tegen is. Werd terecht schande van gesproken.

 34. @Berg , @Luv
  Mea maxima culpa! DSR heeft zijn opmerking verkeerd geadresseerd, maar blijft achter de strekking staan.

 35. @DSR

  Verkrachte jongetjes heb ik niet als eerste ten tonele gebracht. Ga mij dan niet zeggen dat ik mezelf buiten de discussie plaats. Niet inhoudelijk reageren maar de andere persoon zelf af te serveren is wel een heel makkelijke manier om je ervan af te maken.

  En die Pauw en Wittemantoestanden: dat is appels en peren vergelijken. Trek het maar in het belachelijke.

 36. DSR, die imam lijkt wel op (toevallig Luvienna) op die lijpe zanger die alleen op een festival wou optreden waar geen vlees geserveerd en gegeten werd, geroken zelfs. Als je er aan toegeeft ben je eraan schuldig, maar als je de gast graag wil…

 37. ‘Eigen soort eerst’ – kostelijke demagogie! De vleeseter wordt in een moeite door met de Centrum-Democratische slogan in verband gebracht. Mijn compliment.

  Ja, natuurlijk! Overal en altijd. Als je moest kiezen om een mensenkind of een lam te redden, Luv, dan aarzel je toch niet en wordt ’t het mensje?

 38. Tenzij je God bent, dan offer je je zoon, of vraagt een andere vader dit te doen, DSR.

 39. @Luv
  Zoals je kon zien heb ik meteeen ruiterlijk toegegeven me te hebben vergist wat betreft de jongetjesverkrachterij.

 40. @Berg
  Om dan in geval van Abraham op het laatste moment met een ram op te proppen te komen.

  Wat betreft de kruisdood van Jezus kun je nog aanvoeren dat God, aangezien er sprake is van de drie-eenheid Vader-Zoon-Heilige Geest (ook) zichzelf offerde.

  Nuance, Berg, je kunt er niet genoeg van hebben.

 41. Even voor de goede orde, ik vergeleek het eten van een kippenboutje juist niet met het verkrachten van een buurjongetje. Ik had het over de toonhoogte van het commentaar op het eten van een kippenboutje. Verder ga ik het niet uitleggen, ’t is voor degene die echt wil weten wat er in een discussie geschreven en bedoeld wordt gewoon na te lezen.

 42. @Luv
  Ik trok het juist helemaal niet in het belachelijke!

  Leg mij eens uit wat het verschil is tussen niet willen dat tafelgenoten:
  -iets specifieks drinken omdat jij godsdienstige bezwaren hebt
  -iets iets specifieks eten omdat jij levensbeschouwelijke bezwaren hebt.

 43. @DSR 12:54

  Dat heb ik gezien. Onze reacties hebben elkaar gekruist.

  Wat die keuze die je me voorlegt betreft: dat soort dingen weet ik niet. Zoiets weet ik pas als de situatie zich voordoet. Als jij uit twee dierbaren moet kiezen die allebei in gevaar verkeren, weet jij dan van tevoren wat je doet?

  Maar dat ik niet per definitie mijn eigen soort voorop stel zul je wel weer pervers oid vinden.

  En handig: iets wat je kennelijk niet bevalt (ongemakkelijke waarheid?) tot demagogie verklaren. Makkelijk, hoef je er niet meer verder op in te gaan.

  Maar ik hou op met deze discussie. Het leidt nergens toe behalve wederzijds irritatie en ik heb nog andere dingen te doen.

 44. @Voorbijganger, het is zondag vandaag. Dan zijn er geen ikjes. Maar als je omhoog scrolt dan vind je de ikjes van vorige week allemaal dikgedrukt terug, zoals altijd.

 45. @Berg
  Met die lijpe zanger, Moressey, weet je tenminste van te voren waar je aan toe bent. Die gooit niet vlak voor aanval van het concert alle niet-vegetariers eruit.

  Dat hij het personeel van de plek waar hij optrad ook dwong om vegetarisch te eten zou reden moeten zijn voor de arbo-dienst om op te treden.

 46. Oke, nog één ding omdat ik jouw reactie van @13.00 nog niet had gezien. Het verschil is dat er bij dat drinken van iets alcoholisch geen dierenleed aan vooraf is gegaan en bij het eten van vlees of vis wel.

  Overigens heb ik nog nooit tegen iemand aan tafel gezegd dat ik niet wil dat hij of zij dat dier eet.

 47. @Luv
  Waarom meteen maar weer de aanname dat ik wel weer iets ‘pervers’ zal vinden. Ben je zo bang voor een mogelijk afwijkende mening dat je iemand maar het liefst meteen de mond snoert met je eigen formulering.

  Ik vind ’t namelijk niet pervers. Eerder getikt.

 48. Tsjonge, alleen maar van die laffe salades eten met die warmte is kennelijk niet al te best voor je humeur, zeker niet als je bij elke BBQ die ruikt ook nog eens boos moet kijken van je geloof -grinikicoon-

  Ik ben weldegelijk ingegaan op je ‘eigen soort eerst’-statement, maar maakte eerst een oprecht compliment voor de effectieve vegetarische propaganda. Wou dat ik het verzonnen had.

 49. @Luv
  Dat jij dierenleed erger vind dan alcoholgebruik is jou subjectieve afweging. Anderen denken er anders over. Kan & mag – ieder heeft evenveel poten om op te staan.

  Daarom: leven en laten leven. Mijn drankje doet de moslim geen kwaad, mijn kippepootje de vegetarier niet. Hun beider gemoraliseer verdraag ik dan weer op mijn beurt.

 50. Ik hou persoonlijk niet zo van dwang, zoals bekend. Dingen waarvan ik vind dat ik ze goed doe, hoeven anderen niet perse ook te doen. Misschien doen die wel weer dingen die ik niet doe. Dat is het mooie van mens zijn, we zijn geen machine met allemaal dezelfde eet- en gedragspatronen. brr ik moet er niet aan denken icoontje.

  Wat ik wel prima vind is dat je een tikkie reclame voor je goede doel maakt, informatie verzamelt en doorgeeft, zelf het goede voorbeeld geeft, in het redelijke laat zien hoe leuk het is, hoe belangrijk, hoe gelukkig jij nu bent … want het kan best zijn dat andere mensen dat allemaal nog niet weten, en dan kun je ze dus keiblij maken met die informatie. Maar dus niet met een hoop moralisme anderen een schuldgevoel aanpraten dat zij niet ook precies die doelen die jij goed vindt ook goed vinden. Als ze het weten en ze doen het niet, respecteer dat dan! (verdorie, zou ik bijna aan toe voegen).

  Verder graag openstaan, al is het maar op een kiertje, voor de meningen van anderen. Mensen die voor de volle 100% zeker weten dat ze gelijk hebben, die vind ik een beetje eng.

  Die Moressey zanger, als het waar is, oefent geen echte dwang uit. Het zijn voorwaarden voor zijn concert, als het concerthuis het er niet mee is, dan moeten ze het contract niet tekenen. Net als de Rolling Stones en Madonna en dergelijke beroemdheden ook allerlei aparte dingetjes in hun kleedkamer willen hebben en dat in hun contracten opnemen. Je kunt altijd nee zeggen, hoor. Maar als je tekent .. zeur dan niet. Zo zou ik tegen de directeur en het personeel van de concertplek willen zeggen, zo zij al hier meelezen. Maar ja, dat zal wel niet, die liggen uit te slapen, zo zijn ze wel die concertmensen.

 51. Ik respecteer het dat Luvienna geen vlees eet. Ik eet niet elke dag vlees, maar dat is soms luiheid. Een goed argument om (voor alle mensen) in ieder geval minder vlees te eten zou het economisch redden van de aarde zijn. Persoonlijk geen vlees eten stopt de ellende in de industrie niet natuurlijk, maar je hebt wat dat betreft een schoon geweten, en dat is ook wat waard.

  Ik heb in Argentinië gezien hoe mensen daar vlees eten en dat is grotesk, dat zal het in Texas ook wel zijn, en die mensen hebben (denk ik) allemaal lak aan de toekomst van de aarde, in ieder geval van de minder bedeelde. Aanname, dat is waar.

  Ik heb in Afrika menig net van het erf gepakt, voor mijn neus gekeelde kip gegeten, en die was smakelijk beter dan alles wat ik ooit in een supermarkt heb gegeten. Ik heb noch het geld noch de ruggengraat om alles ecologisch te doen.

  Wel had ik ooit een vriend die dacht dat het handig was om een koe te bezitten. Die kon je melken en af en toe een stukje vlees van snijden. Hij was stoned, dat moge duidelijk zijn. Of misschien keek hij ver vooruit, en kunnen we ooit koeien maken die weer aangroeien.

 52. @Luv
  ‘Overigens heb ik nog nooit tegen iemand aan tafel gezegd dat ik niet wil dat hij of zij dat dier eet.’

  Dan is het goed. Ik heb ook nog nooit tegen iemand gezegd dat ie van de onverdoofd gekookte groente af moet blijven./ -goedmoedige-ironieteken-want-je kunt-niet-voorzichtig-genoeg-zijn-met-die-wortelknagers-icoon-/

  Eea kwam op omdat dhimmie HR voorstelde de keuzevrijheid te beperken.

 53. @Luvienna, opnieuw geef je er blijk van dat je niet open staat voor het hele plantenverhaal. We weten het gewoon niet. Aan een wijntje gaat wellicht heel wat druiven- en rankenleed vooraf. Stel je je eens voor dat je uitgeperst wordt, tot je geen druppel sap meer in je hebt. oh gruwel icoontje Ik zeg niet dat het zo is, ik zeg dat het kan. En dan kunnen we ons later wel voor onze kop slaan.

 54. Bergbeken, je voorbeelden deugen niet. Die kip in Afrika is nu juist hardstikke biologisch man. En die runderen in Argentinie, die komen van de normaal daar voorkomende pampas, daar zijn geen regenwouden voor geveld, daar is geen krachtvoer aan te pas gekomen en die zijn, als je ze in Argentinie eet, niet duizenden kilometers versleept. Ik respecteer het natuurlijk ook dat Luvienna geen vlees eet, waarom zou ik dat niet? Da’s nou juist wat ik in zo’n beetje elke reactie schrijf. Nuances aanbrengen in iemands betoog betekent niet dat je voor het andere extreem bent.

 55. Ja, A. Dapie, ik vond het gewoon weer erg vergezocht om in een discussie over vlees er moslims bij te halen, dat deed die overleden knakker van de Telegraaf ook. Natuurlijk moet je weten of een gast wilt, en zijn of haar eisen. Zo ook in het geval van een imam die niet wilt dat er gedronken wordt. In deze discussie kun je ook de anti rook campagne opnemen. In tegenstelling tot vlees eten of moslims aan tafel wordt dit wel aan mensen die van hun pijpje of sigaartje of sigaret willen genieten opgedrongen. Ik durf te stellen dat in 75% (minimaal) van alle cafés er meer rokers dan niet rokers komen. En dan niet omdat ze wegbleven. Nu wil men het roken op een terras verbieden.
  Ik heb nog op een ziekenzaal gelegen waar er gerookt werd, dit terzijde.

  Ik vind niet dat Luvienna doorslaat. Als ik moet kiezen (instinctief) tussen mijn poes of een van de buurtkinderen zal ik wel het morele gevang in gaan, want ik kies voor mijn poes.

 56. Ik zie niemand die vindt dat Luvienna doorslaat, maar misschien heb ik er overheen gelezen. Ik vind het zeker niet.

  Vergezocht om er andere voorbeelden bij te halen? Je haalt er nu zelf weer een nieuwe bij, de rookdiscussie. Het gaat in de kern over tolerantie. Accepteren we dat andere mensen anders zijn, zolang ze ons persoonlijk maar niets aandoen. Bij vleeseten en alcohol drinken is het gewoon zo dat je daar als individu het andere individu geen kwaad mee aandoet. Dus daar moet dat andere individu, na je even te hebben voorgelicht over wat hij/zelve doet en waarom, een pas terug maken als jij hem of haar al dan niet vriendelijk dankend voor de informatie dooreet of doordrinkt (of door zonder autogordels rijdt).

  Qua roken ligt het anders, je tast aantoonbaar de longen aan van niet-rokers als je in hun nabijheid paft, ook hun kleren gaan er aantoonbaar van stinken als jij staat te roken. Doe dat dus niet, ga even buiten staan. Moeilijk?

 57. Nou, DSR…hier toch wel…maar je zit er naast beste A. Dapie, twee weken geleden nog een docu op de BBC, er is haast geen koe meer op een pampa te vinden, ze staan 95%, echt waar, op een soort van vuilnisbelt. Is goedkoper. En ik gaf juist aan dat die kip in Afrika geweldig was. Wel goed lezen hoor, mijn beste. En over het roken, natuurlijk wil ik niet dat iemand er last van heeft, ik rook niet eens meer. Maar de campagne wordt op het scherpst van de snede gevoerd. Binnenkort mogen zwangere vrouwen niet meer roken of alcohol drinken, waar gaat het heen met de vrije keuze.

 58. Oh, die documentaire heb ik gemist, Bergbeken, jij kijkt nog TV! Schattig.Maar serieus, ik zal er eens naar googelen. Ik neem aan dat die vuilnisbeltkoeien daar staan voor de export. En daar – wel goed lezen hoor – was ik nu juist kritisch over.

  Ik reageerde op jouw stelling over mensen die inArgentinie vlees eten, zoals hun ouders, en voorouders hebben gedaan, en die jij bestempelt als mensen die lak hebben aan de toekomst van de aarde. Het zal je maar gezegd worden, zeg ik dan maar evens namens alle Argentijnen die hier niet meelezen of dit pas morgen zien. Makkelijk hoor, zeker als je eerder hebt laten weten dat je niet zo veel vlees eet omdat je er het geld niet voor hebt en dat je het teveel werk vindt om het klaar te maken. Heerlijk principieel kereltje (m/v) ben je toch! 😀

 59. Nou, trek het nou niet zo hard. Ik uitte ook mijn twijfel dacht ik.
  Ik ga nu aan de drank, aan de Amstel, voor ik zwager raak van welke theorie dan ook. Neem mobiel mee dus je bent nog niet van mij af, maar ik geef nu vast de disclaimer:

  Ik ben veel liever dan mijn woorden soms doen vermoeden, ik eet en laat eten, roken moet kunnen en ook niet, afhankelijk van de situatie. Met imams drink ik sowieso niet, en met Dominees soms wel.
  Ik hou van alle dieren, behalve die mij op willen eten.

 60. @APD
  ‘als het waar is’, van Morresey? Daar gaan we hier normaalgesproken toch vanuit als iemand iets te berde brengt, en anders volgt er bewijs van het tegendeel?

  Klopt dat het de keuze is van de concertzaal om een zanger al dan niet te engageren, maar dat wil toch niet zeggen dat de directie de rechten van het personeel mag wegcijferen?

  Stel dat je morgen op je werk te horen krijgt dat je voortaan witte sportsokken onder je pak moet dragen omdat een nieuwe klant dat wil, dan sta je toch raar te kijken.

 61. DSR, ben blij dat je het voor de rechten van werknemers opneemt. Daar ging het, geloof ik, in het rookverbod ook om.
  En het is waar van die zanger, de naam weet ik niet, ben niet zo van pop.

 62. Tipje aan de vegetarische lobby: gooi het (ook) eens over de duurzaamheidsboeg in plaats van de hameren op het dierenleed.

  Heb mij laatst laten voorrekenen hoe de verwachte toename van het aantal varkens zich verhoudt tot de benodigde en beschikbare capaciteit om die beesten te voeren. Daar word je niet vrolijk van.

 63. DSR had Berg al een paar dagen geleden als Tim aangemerkt.

  Aangezien hij maar blijft vragen waarom DSR denkt dat hij een man is, ga ik ervanuit dat hij inmiddels een blommetjesjurk en een beetje lippestift draagt.

 64. DSR, als het niet in je arbeidscontract staat dan kunnen ze je denk ik niet verplichten om witte sokken te dragen. Een eventueel ontslag vanwege het niet dragen van die sokken (mits je dan wel andere sokken draagt) kun je vervolgens met succes aanvechten, lijkt me. Maar goed, voordat het zover komt, is dan de arbeidssfeer al grondig verpest.

 65. @APD
  Hetzelfde zou dan ook gelden voor gedwongen vegetarisch eten, als dat niet in je arbeidscontract staat….

  Zwak punt van ‘m wittesokkenvoorbeeld is dat bedrijven eisen mogen stellen aan een representatieve verschijning zonder dat de details daarvan zijn vastgelegd in een arbeidscontract.

 66. Zit naar de Tour de France, Een zekere “Arriere” rijdt helemaal achteraan in het peloton, zal wel een Fransman zijn.

 67. DSR, ja, dat lijjkt me zonder meer,ook die werknemers zouden niet ontslagen kunnen worden als ze vlees zouden hebben blijven kanen. Daar had ik het dan ook niet over. Ik had het over dwang of geen dwang. En oordeelde: geen dwang, maar contract dat je (de directeur van het boeltje) al dan niet kan ondertekenen. Zijn werknemers plukken daar de lusten (baan, salaris) en lasten (een avondje geen balletje gehakt) van . Aan hen de keuze om dit al dan niet te pikken en al dan niet oip te stappen.

 68. ’t schijnt dat ze rechtstreeks het noodweer tegemoet rijden.

 69. @APD
  …maar omdat je als werknemer nu eenmaal zwak staat tegen dat soort gekkigheden: de ARBO-dienst.

 70. Ja zeker, Arbo, keigoed.

  Qua TdF, ik zit nu op twee schermen tegelijkertijd te kijken: eentje voor de Tour de France en eentje van buienradar. Spannend, ze naderen elkaar …

 71. Wat vreemd. Dezelfde buienradar gaat bij mij op dit moment van 14.00 – 14.55 uur.
  Hoe kan dat nou weer.

 72. Lekker dan, zat ik alsmaar naar het weer te kijken wat geweest is.

  Doet me denken aan Koot en Bie. Een was weerman en zijn voorspellingen kwamen nooit uit. Iedereen altijd boos op hem. Maar hij werd niet ontslagen; hij mocht alleen nog maar het weer van gisteren voorspellen. 🙂

 73. Ja, nou je het zegt, Indra. Op een paar afkeurende opmerkingen over mijn moderatiestijl na heeft hij de afgelopen weken niet veel gezegd. Ik zal het eens nalopen vanavond; voor je het weet is hij ergens boos of verdrietig over. Mails heb ik van hem niet gehad, nieuwe feuilletons evenmin. Misschien is hij gewoon op vakantie. of waar dan ook.

 74. Update: hij was hier eervorige week nog (26 juni), maar hij zat toen duidelijk niet lekker in zijn vel. Vervelende opmerkingen naar – achtereenvolgens – mijzelve, Bertje, Heer Rozenwater en Indra. Dat kwam hem op behoorlijk wat neerduimpjes te staan. Niet dat hij daarnaar zegt te kijken, maar in ieder geval heeft hij zich daarna niet meer laten zien. Echt opmerkelijk is dat niet. Er zijn er meer die er – zonder zich af te melden – een weekje of wat tussenuit knijpen. Mag. Echt. En het is vakantietijd.

 75. Apie, misschien is hij, net als ik, al enige tijd water naar de zee aan het dragen.

 76. Heeft Kees vervelende opmerkingen aan mijn adres gemaakt? Wat ontgaat mij hier toch een hoop!

  En dan die “nieuwe”ster aan het firmament met z’n nickname in het meervoud, waar hij eerst een bescheiden enkelvoud gebruikte. Hij zorgt wel voor verwarring, hoor. Maakt soms expres een spelfout om van ons spoorzoekers te maken. 😉

 77. Laten we het hopen, Indra (dat water naar de zee aan het dragen). Ik ga het binnenkort ook doen. Eventjes tussendoor niet qua vakantie.

  Vervelende opmerkingen, gesneer, gezeur, ongevraagd melden dat je aan iemands kant staat, machtsspelletjes, manipulatiepogingen met behulp van anderen en/of duimpjes, etc. etc. … dat schoolpleintjes- en Tweede-Kamergedoe komt hier af en toe voor, maar we halen het niet meer op, het komt niet in weekoverzichten en zulks wordt dus gaandeweg vanzelf onzichtbaar. Maar wie erin geinteresseerd is, kan dat met de nodige toewijding en tijd altijd zelf opzoeken en -rakelen.

  Tja, “nieuwe” sterren verschijnen regelmaat aan het firmament, maar verbleken doorgaans, of onthullen hun oude jasjes, da’s een hele ouwe internetwet nog uit de tijd van de NRC, waar het een sport was van vaste reageerders om nieuwe reageerders te ontmaskeren. Bij mijn eigenste introductie ergens een jaar of zeven geleden alweer, dacht de vaste reageerdersclan wekenlang zeker te weten dat ik een van hullie was.

  Have fun on the beach, zorg dat er geen zand in je toetsenbordje komt. 😀

 78. Waarmee ik me overigens niet uitspreek over vermoedens over de nieuwe reageerder, dat is de netetiquette vd blogbaas, die houdt dashboardinfo voor zich.

 79. Keurig hoor, maar sommige dingen die ongezegd blijven spreken voor zich. 😉

 80. grote berggeest
  in jouw reactie van 12.39 getiteld Hommage kwam ik in de laatste alinea een passage tegen (de klasse-scene) die ik deze week ergens anders ook heb gelezen in vermoedelijk NRC of de Volkskrant of de Groene) Kan het kloppen dat jij hebt zitten plakken en knippen of vergis ik mij ?

 81. Wij feliciteren allereerst Indra met het behalen van de 300e reactie op deze draad. Knap hoor! En dat vanaf het strand.

  Qua post van Berggeest, ja, dat lijkt me een hommage aan alle thans op het blog staande feuilletons, ik herken althans passages uit Kees, mijzelve, Timmerark, pawi, Heer Rozenwater en Luvienna en Letterzetter. Er zijn heel sterke bij! 😀

 82. Dank je Apie, maar ik zit al een poosje thuis. De zon schijnt nu na een heerlijke regenbui.

 83. Ieder diertje zijn pleziertje.

  We zijn allemaal opgebouwd uit aminozuren, vetten, rechtomdraaiende suikers en linksomdraaiende (hoewel ik daar niet zeker van ben) , en allemaal op zoek om dat stelsel in stand te houden.

  De bidsprinkhanes doet het door haar haantje op te eten, de Chinees door een hond te eten, de Moslim door na de ramadan met de hele familie een schaap op te eten, de gevangene door krekels en mieren te eten (naast spijkers op zijn brood), de slang door een poes te eten en de poes door een muis te eten.

  Dan hebben we het nog geeneens over bont en leer, ook zo’n mooie uitvinding van de dieren waarmee ons te plezieren.

  Luvienna, jouw keuze voor je vegetarisme – hopelijk niet nog erger, veganisme- komt voort uit de buitengewoon luxe leefomgeving waarin jij en wij vertoeven. Dat je kunt kiezen is een gegeven, om anderen jouw keuze op te leggen… zou je dat wel doen?

 84. Zo is het, maar … ik geloof niet dat Luvienna ons haar keuze wil opleggen, ze legt alleen haar eigen keuze uit, en dat mag van mij hoor. 🙂

 85. Dat heb je goed verwoord, Apie. Ik heb in al die jaren dat ik hier Luvienna volg nog nooit de indruk gekregen dat zij iemand wat dan ook oplegt. Dat het een onderwerp is dat haar zeer ter harte gaat, dat moge duidelijk zijn.

 86. Pawi,

  Ik heb niet de indruk dat Luvienna ook maar iemand haar keuze wil opleggen.

 87. Luvienna kan hier best wel voor zichzelf spreken, dunkt me, dames en heer.

 88. Dat het een speerpunt voor haar is en dat zij er ten volle achterstaat is haar goed recht.

  Ikzelf eet wel vlees, maar bewust minder , in het besef, wat DSR vanmiddag ook opmerkte, dat het een enorme aanslag is op de ‘ duurzaamheid’ ( een vreselijk misbruikt woord ), namelijk een aanslag op de aarde.

  Al dat veevoeder moet geproduceerd worden voor die mega-stallen.

 89. Dat dunkt mij ook, dame, maar over het algemeen is Luvienna hier veel te vriendelijk en beleefd.

 90. Pawi, 19.38

  Enig paternalisme is je niet vreemd maar hier misplaatst imho.

 91. Wel gek dat mijn duimpjes niet gehonoreerd worden, heeft misschien met de Griekse verkiezingen te maken?

  Of zijn er andere krachten aan het werk?

 92. Ja , we zullen het nooit weten, censuur is vanouds al typisch Grieks.

 93. Grinnik. Duimpjes kan echt helegaar niemand hier beinvloeden, Klare taal. Misschien nogeens proberen? Soms komen ze niet door. Kan. Mag.

 94. Het geheim van de smid dus , als het ware, laten we het daar maar bij houden .

  aan de bel trekken werkt wel!

 95. Je hebt gelijk Indra. Mopperkont: het leek me een leuk idee. Maar het zou leuker geweest zijn met DSR erbij.

 96. De Grieken hebben nee gestemd. Wat nu? Ik had op Ja gehoopt, denk dat het beter was, maar een uittreden is ook wel weer spannend.

 97. Ik denk dat ja of nee niks uitmaakt, zolang in beide kampen de hardhoofdigheid de overhand heeft – al had het geholpen als die Griekse vulkaanrandwandelaars uit wieberen waren gestuurd.

 98. @Berg
  Dan had je toch een paar fragmenten van DSR in kunnen lassen? Of ken je zijn werken niet uit je hoofd?

 99. Haha, DSR. Nee dus. Als toerist in Europa ben ik erg blij met de euro en ik denk als je exporteert dat je er ook blij mee bent.
  Als Griekenland eruit moet gaat zie ik geen nut in het toelaten van Servië. Zou ik Israël beter vinden, dat land kan onze steun wel gebruiken. Ze doen tenslotte ook mee aan het Songfestival.

 100. Ik zie in jou een profiteur en non valeur, die ook niks en nul bijdraagt.

 101. Wie geen profijt trekt, kan toch geen profiteur zijn?

 102. Zo, jullie zaten op jelui praatstoel afgelopen zondag!

  @DSR: Je kunt je toch eens aanpassen voor de lieve vrede en Luvienna een pleziertje doen? Vegetarisch kan ook hééééél lekker zijn hoor!

  Of Bergbeken een vrouw of een man is niet met zekerheid te stellen (en al helemaal niet aan de hand van de zweet in bilspleet opmerking) maar de kans dat het een vrouw is is desalniettemin zeer groot omdat ze er een probleem van maakte dat ze als man werd geïdentificeerd.

  Een man zou daar geen probleem mee hebben, het niet eens hebben opgemerkt.

 103. @HR
  L. staat gelukkig op het standpunt dat iedereen kan eten wat ie wil. En als ik bier drink zonder vleesbitterballen, dan kon de duivel wel eens aan het woord komen.

 104. @HR
  Berg maakte er geen probleem van, heeft zelfs geeneens gezegd dat ie een vrouw is. Wat lees je toch onzorgvuldig.

 105. @DSR, je moet de duivel er zo nu en dan uitlaten, anders komen er ongelukken van.

  Bergbeken heeft het opgemerkt dat je er vanuit ging dat ze een man is. Dat zegt meer dan voldoende. Ze vertelde ook nog dat ze niet kon inloggen op haar vorige Tilly alias. Hoeveel meer bewijs wil je hebben dat ze een vrouw is?

 106. Heer Rozenwater juli 6, 2015 om 13:41

  Kijk Rozenwatertje, daar gaat je wetenschappelijk-kritische houding, als sneeuw voor de zon als het een vermeend vrouwmens betreft. Van de weeromstuit verander je in een gelovige. Empirie kerel, dus eerst zien en voelen, daarna pas concluderen.

 107. Indra juli 5, 2015 om 16:37

  Ik kan mij met geen mogelijkheid voorstellen dat ik dat gedaan heb Indra. Het is waar dat ik aan sommige lieden hier een virtuele hekel heb (daar horen Rozenwatertje en – in iets mindere mate want verschil moet er zijn – Bertje niet bij), maar bij jou heb ik juist het omgekeerde.

  Gewoon niet blindelings geloven wat A. Dapie voor de vuist weg roept. Hij neemt het nu eenmaal niet zo nauw als ik met zijn beweringen.

 108. @HR
  Ik zie jou nog wel eens in zalige onwetendheid met een ladyboy trouwen.

 109. Kees 14:23

  Nuanceverschillen aanbrengen in virtuele hekel: dat zouden meer mensen moeten doen! 😆

 110. Indra, ik geef het je te doen. Jij bent een alom geliefde reageerder alhier, mijn bergje is blijkbaar sommige een vlekje in het eigen oog. Ik zou zeggen, neem een duik in mijn beek maar die is natuurlijk koud. Ik weet het ook niet hoor, heb geen aanleiding gegeven snikje icoontje

 111. Neem een duik in mijn beek, dat zou een man toch nooit zeggen? Nee, DSR (je wekelijkse compliment heb ik nog niet ontvangen) en Keessie (dank voor je vriendelijke woorden) , jullie hebben er geen kijk op. De zacht vrouwelijke contouren die uit de reacties van mevrouw Beekbergen opdoemen zijn niet te miskennen:

 112. bébé 17:49

  Als je snik-icoontjes gaat produceren raakt Roos er helemaal van overtuigd dat je een vrouw bent. Misleid hem niet nog meer!

 113. Nou je het zegt @HeRoWa, ik denk inderdaad ook een vrouwelijke touch, een feminiene inborst, een zachtwelvende dinges in bergjemaar te herkennen.

 114. Maar Apie heeft niet voor de kat z’n staart een nieuw intro gemaakt. Laten we naar het andere draadje gaan.

 115. @HR
  Voor een wekelijks compliment heeft DSR nog een paar dagen, is ’t niet zo?

  Je maakt het DSR overigens niet gemakkelijk, want de voorkeur gaat uit naar een complimentje dat met recht en reden welgemeend kan zijn.

 116. @Luv, de “zachtwelvende dinges” van breek-me-de-berg-niet-open…. verrek, hangt daar nou een slangetje uit???

  @DSR
  Voor een wekelijks compliment heeft DSR nog een paar dagen, is ‘t niet zo?
  Je loopt al een week achter. Ik heb er nu al twee te goed.

  Je maakt het DSR overigens niet gemakkelijk, want de voorkeur gaat uit naar een complimentje dat met recht en reden welgemeend kan zijn.
  Je hebt blijkbaar moeite mensen zo nu en dan een complimentje te geven. Hoe zou dat komen?

 117. Roosje, je klinkt wat geobsedeerd door Bergbeken. Als je dubbelklikt op z’n gravatar, dan zie je daar z’n leuke vriendin zitten aan de oever van een beekje. Ik wil je niet al je illusies ontnemen, maar toch…
  Houd moed, want wij houden hier nog steeds heel veel van je.

 118. Indra juli 7, 2015 om 17:08

  Het zou zomaar eens Bébé in eigen persoon kunnen zijn, Indra! Ontneem Rozenwatertje zijn illusie nu niet, nu is ie vast gedesillusioneerd en dat willen we toch niet?

 119. @Luv, nee, je wil het niet weten!
  @Indra, ach, wat zijn jullie allemaal toch lief voor me (afgezien van DSR uiteraard) en zo zorgzaam ook! Het is dat vrouwen op mannen met macht vallen anders had ik ze voor het uitkiezen. Zeker weten!
  @Keessie, lieverdje van me, we moeten allemaal de illusie in stand houden om nog een beetje dragelijk door het leven te kunnen stappen.

 120. @HeRoWa: die vrouwen die op machtige mannen vallen, dat betreft statistiek en kun je niet op individuele personen betrekken. Dat niet elke vrouw op machtige mannen valt heb je toch zeker zelf ook al meegemaakt. 🙂

 121. @Kees
  Dat iha vrouwen op machtige mannen vallen? Dat heb ik verschillende keren gelezen maar wat me nu zo invalt is het boek van Roos Vonk: Collega’s en andere ongemakken.

 122. Nee Luv, ik bedoelde de kennis dat Rozenwatertje toch zeker zelf ook al heeft meegemaakt dat niet elke vrouw op machtige mannen valt.

  Wat betreft dat op machtige mannen vallen denk ik dat die vrouwen op de macht vallen en de bijbehorende man er maar bij nemen.

 123. @Kees

  Ah op die fiets. That’s on a need to know basis. 😉

  Wat je 2e alinea betreft: die zullen er ook zijn maar dat is niet de kern van het verschijnsel.

 124. Luvienna juli 8, 2015 om 14:36

  Dan heb jij dat feuilleton heel anders gelezen dan ik.

  Volgens mij wel, maar ik ben benieuwd wat volgens jou die kern dan wel is.

 125. @Kees

  Wie zegt dat ik dat uit het feuilleton haal?

  2e alinea: de kern is dat vrouwen in het algemeen vallen op machtige mannen (en een paar misschien op macht en de mannen op de koop toe nemen).

 126. @Luv, ja, dat kan ik (en Keessie ook natuurlijk) uit eigen ervaring bevestigen.

 127. Vrouwen vallen in het algemeen op machtige mannen… Arthur Schopenhauer lijkt het daar niet mee eens te zijn:

  Arthur would later account for the lack of his mother’s passion in his highly misogynistic essay, “On Women.” Women, he claimed, are passionately attracted to “young, strong, and handsome men,” an unconscious expression of the will of the species that ensures the healthy propagation of humankind.

  Uit Schopenhauer, A Biography

 128. @HeRoWa, Schopenhauer was een filosoof. Filosofen hebben vaak gelijk maar vaak kramen ze ook onzin uit.

 129. @Luvienna, klopt maar wat hij zei paste ook in de negentiende opvattingen over de vrouw: een wezen dat geen controle over haar emoties. Herinnert me aan de film Hysteria. Dit is toch bijzonder komisch:

  *Hoewel hysterie als chronische aandoening gezien werd was het goed te behandelen met een zogenaamde bekkenbodemmassage. Het masseren van de genitaliën was alleen toegestaan wanneer een dokter dit deed. Masturbatie bij zowel man als vrouw werd als onrein en zelfs als gevaarlijk gezien. Je zou er zelfs blind van kunnen worden. Een behandeling door de arts was pas succesvol als het resulteerde in een ‘hysterisch paroxisme’: een orgasme. Deze behandeling beschouwden artsen als zuiver medisch en zonder seksuele lading.

  Volgens 19e-eeuwse doktoren leed ongeveer een kwart van alle vrouwen aan hysterie. De lijst van symptomen werd oneindig: zo zou jeuk aan je grote teen al een gevolg van hysterie kunnen zijn. Hysterie werd een modeziekte waar artsen flink van profiteerden.

  Doordat de vrouwen steeds moesten terugkomen voor massagebehandelingen zaten de wachtkamers van huisartsen altijd vol, wat uiteraard tot gunstige financiële resultaten leidde.

  Muisarm avant la lettre
  Dat het masseren van deze hordes hysterische vrouwen zwaar werk was, moest zeker niet onderschat worden. Artsen kregen te maken met spierpijn, gewrichtspijn, krampen in hun vingers en bovendien kostte het ze behoorlijk wat tijd. Ze begonnen daarom massaal te experimenteren met opwindsystemen en waterstralen om de arbeid te verlichten. Maar het werd hoog tijd voor een elektronisch apparaat.*

  http://www.geschiedenisbeleven.nl/hysteria-voor-een-orgasme-ging-je-naar-de-dokter/

 130. @HeRoWa Van masturberen kreeg je het vroeger toch aan je rug? Er zitten overigens tegenwoordig heel veel mensen in de wachtkamer van de dokter vanwege aspecifieke lagerugpijn.

 131. Hoi Luv, in de jaren negentig van de 19e eeuw verzekerde een dokter dat “onanie” tot “kanker, geelzucht, matheid, koorts, impotentie” en vele andere kwalen leidde, en dat deze plaag meer slachtoffers maakte dan alle oorlogen bij elkaar.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: