Speed Poll – Wie is Jouw Favoriete Reageerder/Blogbaas van 2015?

 

(c) 2015 Gefotografeerd door blogbaas dezes te Scheveningen, en gemaakt door natuurlijk
(c) 2015 Gefotografeerd door blogbaas dezes te Scheveningen, en gemaakt door Tom Otterness natuurlijk, http://www.tomostudio.com/

Woord vooraf: dit is tegen beter weten in. Het wordt een zootje. Het wordt een doffe ellende. Dat zij zo. Proberen, in de goedheid van de mens geloven, dat moet gewoon kunnen. Vind ik tenminste, gek mannetje dat ik me d’r één ben.

Welnu, we hebben allemaal zo onze favoriet op dit blog, misschien wel onszelf en dat mag. Feit is dat iedereen vanaf nu mag stemmen op de reageerder of blogbaas die hier in 2015 de beste, origineelste, grappigste, ontroerendste, liefste, interessantste, kijk maar reacties, verhalen, video’s, gedichten en spelletjes  heeft geplaatst. Of op iemand die je gewoon in het algemeen keileuk of -aardig vindt. Op dit blog dan. Niet je vriend(in). Niet een politicus. Het moet van hier komen. 

wie is wie apieaEen handig hulpmiddeltje kan de “Wie Wie is op Apie” zijn (geheel verouderde versie). Of de zoekfunctie. Het eigen geheugen wil ook weleens helpen. Of het humeur van de dag. Maar doorgaans is het de vooringenomenheid, zoals we allen weten.  Of het Weetnietbetersyndroom zoals sommige mensen zeiden.

De daders worden publiekelijk aan de schandpaal genageld en grondig afgezeken in niet-mis-te-verstane termen.

Stemmen kan zonder codes en is eenvoudig. Even klikken en dat is het al. Fraude – meerdere malen vanaf verschillende devices of door het mobiliseren van familie en vrienden stemmen – wordt keihard afgestraft. Hoe? Een ingenieus stemfraudedetectortje (free version) analyseert klikpatronen, IP-nummers, tijdstippen, en flagt uitbijters. De daders worden publiekelijk aan de schandpaal genageld en grondig afgezeken in niet-mis-te-verstane termen. Als dat alles niet blijkt te werken dan wordt de verkiezing stopgezet en de prijzen blijven in de kast. Ook dat is niet prettig, voor niemand.

Gewoon mondje dicht en snaveltje toe.

Dus doe het niet, zeloten en wrokkige exreageerders, kijk even een andere kant uit, op het internet dan (en blijf daar bijvoorbeeld forever, weleens over nagedacht?). Dit gewoon als vraagje natuurlijk. Mocht iemand de zaak kunnen kraken – maar van goede wille zijn – laat hem of haar dan vooral niet alhier bekendmaken dàt hij de zaak heeft gekraakt, laat staan hoe het moet. Gewoon mondje dicht en snaveltje toe. 

PollingstationAlle reageerders die sinds pak’m beet 1 december meer dan een paar keer op de site hebben gereageerd zijn opgenomen in de lijst, zonder aanzien des persoons. Verzoeken tot verwijdering door de reageerder zelf worden – na verificatie – niet gehonoreerd. Had je maar niet moeten reageren.

stem-hierHier beneden staat het stemformulier. Iedereen mag één (schrijve: 1) keer zijn/haar stem uitbrengen op zijn/haar favoriete nummer 1, 2 and 3. Of alleen op 1, of op 2, of op 3. Zolang je maar tenminste 1 en ten hoogste 3 keer een vakje aanklikt. Dan gaat het goed. Gebruik je stem zorgvuldig, er komen geen herkansingen. ook op 23, 24, 25, 26, 27 december kan er nog een keer gestemd worden, dit vanwege het toevoegen van de vergeten Lummel.

*) Noot: Onwelvoeglijke inzendingen in de categorie “other” kunnen van de site worden verwijderd (het gaat dan om vulgair, racistisch, haat, sneren en dergelijke; mij beledigen en voor rotte vis uitmaken is toegestaan, in het nette, andere reageerders beledigen in principe niet, verwijderingen zullen zichtbaar zijn d.mv. *** (het aantal letters van het verwijderde woord/woorden, mits in het redeljke, gevolgd door de aanduiding “gemodereerd”). Ja, de zeloten die weten hoe het werkt. Die hebben vaker met dit bijltje gehakt. Laten zij wegblijven dus. Please?

De officiële uitslag wordt, behoudens bijzondere omstandigheden, rond een jaarwisseling bekend gemaakt.

vetleren medailleBlogbeheerder A. Dapie zal in geval van een eventuele overwinning geen prijs aan zichzelf uitkeren, dat zou namelijk als sneu worden gezien, kom, we zijn Blatter niet. Het vetleren dingetje zal in zulks geval aan de nummer 2 op de lijst worden aangeboden. En als die hem niet wil dan aan nummer 3 enzovoort, net zolang tot iemand het ding wil hebben.

Als niemand hem wil hebben, dan wordt het de hoofdprijs van volgend jaar. Want weggooien zou zonde zijn. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook een paar plaatjes van vorig jaar hergebruikt. Goed hè? Zo houden we die aarde wel koel.

Die bovenste is wel versgeschoten, en nog wel op de Keukenhof, ja, daar moet je weleens heen met buitenlandse bezoekers, en daar ging de blogbaas dezes dus voor door de knieën.

Photo: (c) 2015, Tulpenpracht, blogbaas dezes

 

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

98 gedachten over “Speed Poll – Wie is Jouw Favoriete Reageerder/Blogbaas van 2015?”

 1. De ietwat korzelige toon zij de blogbaas vergeven want begrijpelijk na al die jaren blogbazen, modereren/modderen, geduld oefenen met diva’s, redigeren en reageren, en door weer en wind stug doorgaan met de wekelijkse intro, al mag er eentje dan niet zo heten. Ben ik nog iets vergeten?

 2. O, en blij met het oude vertrouwde ava’tje in de kieslijst.

  Kieslijst, dat doet me denken: komen er ook peilingen, exit polls, verkiezingsdebatten en andere verkiezingskermisattracties?

 3. Drie max yes. Voor de rest gaan we het zien, het is een speed poll dus voorbij voordat je het weet. De korzeligheid is gespeeld hoor, ik vind het allemaal keileuk! ❤

 4. Ok, ik heb gestemd. Het is dit maal dus de bedoeling dat we allemaal eenmaal drie keer mogen stemmen? Dus niet iedere dag, of iedere week? Nou, ja weken, dat zouden er maar twee zijn, dus das te overzien.

  Drie keer is wel wat weinig. Harde keuzes moesten er dus worden gedaan, knopen door gehakt. Ik heb in ieder geval uiteraard niet op mijzelf gestemd en ook niet op A. Dapie (die uit sympathie opwekkende redenen zijn oude, bij denk ik bijna iedereen meer geliefde avatar dan zijn huidige, pluizige plaatje weer van de plank heeft gehaald? Heel slim ouwe rakker!).

  Waarom niet op A. Dapie, ach laten we het niet ingewikkeld maken, je hebt weinig keus en hij wint bij mij de verkiezing blogger van het jaar dus das genoeg.

  Jeetje wat was het moeilijk deze keer, met name door de plotselinge opkomst van het dark pussy Plopje, over een eindsprint inzettende dichter bij de populatiteitspoll komende nieuweling gesproken. Ik mist wel een reageerder in de rij, maar het kan zijn dat ik stekeblind ben. Gelukkig is daar de optie ‘other’…

  Hopelijk wordt het dit jaar gewoon wat het miet zijn: een leuke verkiezing waar de normale mensen geen gewicht aan hangen maar gewoon met een glimlachje naar kijken en over gaan tot de zenuwslopende dagen tot aan de uitslag.🎖

 5. Waarom staat DSR als ex-reageerder wel vermeld en een gewaardeerde ex-reageerder als onze Keesschie niet?

  De consistentie is weer ver te zoeken.

  DSR hoopt in ieder geval op 0 (zegge: nul) stemmen voor zichzelve.

 6. Ondertussen staan, getuige het begeleidend schrijven van de blogbaas, zijn billetjes strak genoeg om een walnoot mee te krijgen. Meer wrokkig vermaan dan plezier, valt de lezer zo op.

  Desalniettemin feliciteert DSR de blogbaas alvast met z’n aanstaande snap-electionoverwinning; geen mens die het meer nodig heeft. Hopelijk kan hij er wel een beetje van genieten. -milde glimlaccicoon-

  DSR gaat z’n Bokaal maar weer eens oppoetsen. 2014 was een uitstekend Reageerdersjaar, een (voorlopig?) hoogtepunt. -pomtiedom-icoon-.

 7. Naast de bijna medische noodzaak voor de blogbaas om hem de prijs cq de eer toe te kennen, is de Innovatie van het Jaar een uitstekende reden om hem met uw stem te bedenken.

  We hebben het natuurlijk over het afschaffen de plusjes en minnetjes ten faveure van sterren!

  De standaard-afkeuring van hogerhand op onwelgevallige reacies (-2, ogenblikkelijk & altijd) is niet meer mogelijk, terwijl ijdeltuiten die op zichzelf stemmen, of op meepraatjes van hun onderknuppels, zulks niet meer anoniem kunnen doen.

 8. Mooie poll, Apie. Luvienna heeft gelijk, slechts eenmaal drie stemmen uit mogen brengen maakt het niet eenvoudig. En ook het ontbreken van debatten en doorrekeningen van het SCPB doet pijn. En waarom staat Abisag eigenlijk niet op de lijst? Nooit gereageerd, tja. Het niet-bekennen is nu juist haar sterkste punt. Eh. Een-na- sterkste punt dan. Ik verwacht van de winnaar wel een acceptatiespeeche. En ook verklaringen van de verliezers over de teleurstelling. Ken dat geregeld worden? Dank.

 9. Excuses, Lummel is inderdaad vergeten en alsnog ingevoegd. Keesschie de Gymnasiast heeft hier sinds 19 september niet meer gereageerd en valt derhalve uit de boot (die op 1 december van start ging, dit om een actuele lijst van reageerders te krijgen, waar niet de oude koeien van weleer opstaan, zoals ook nog wat andere zeloten of ander spul). Om de achterstand van Lummel ietsje goed te maken blijft de poll ook morgen open en kan iedereen nogmaals een stem uitbrengen.

  Plopje, Abishag komt zeker op de lijst als zij daarvoor persoonlijk middels bij voorkeur een bezoekje of op z’n minst een lief whatsappje een verzoek bij blogbaas dezes komt indienen. Maar het moet geen beauty contest worden, verdorie.

 10. Lieve Apie, whatsappen? Nooit van gehoord. Klinkt niet heel kuis. Maar dit is hopeliijk genoeg om mee te mogen dingen.

 11. Aaahh. Wat een prachtige hartjes. Kon ik die maar maken.
  Heel lief om het je vriendin te vragen. Wat spannend. Het wordt vannacht voor mij slecht slapen. Is wel weer eens iets anders.
  Hartje, hartje, hartje. (Dan maar zo.)

 12. Bij deze positieve stemming kwam ik vele stemmen tekort, dus heb ik mij onthouden van stemmen. Ware het een negatieve stemming geweest, dan had ik aan 1 stem genoeg gehad.

 13. De stemverklaring is genoteerd. Morgen is er nog een dag (iedereen mag opnieuw stemmen vanwege het feit dat ik Lummel vergeten was). Speed poll in twee bedrijven dus, ken gebeuren.

 14. Indra, gelukkig mag je nog een keer stemmen.
  Ook op jezelf.
  Ow wacht, mag dat wel? En mag je drie stemmen op jezelf uitbrengen?

 15. pawi toch, drie stemmen op jezelf uit willen brengen! Dat is nog eens een bewonderingswaardige positieve kijk op jezelf. O, wat ben ik daar sjeloers op. En velen met mij, neem ik aan. Behalve dan die ene van Indra. Die heeft daar geen reden voor.

 16. pawi, op jezelf stemmen vind ik sowieso vreemd. Dat ik morgen nog een keer mag stemmen wist ik niet, maar dan geldt precies hetzelfde probleem. Dat worden dus twee dagen van onthouding. Wie doet me dat na in deze dagen van ergerlijke overvloed!

 17. Neen, je mag per keer maar een keer stemmen op een reageerder. De volgende keer mag je dat weer doen. Het is niet anders, ik ben Heer Rozenwater niet, ik ben een eenvoudige jongen.

 18. Komt Abisag er nog in voor? Of was ze ook daarvoor te laat? Arm kind.
  Mocht je nog een happy end nodig hebben, pawi en ik zijn altijd bereid die te verschaffen. Pawi is van de treinrailsen en ik van de betekenisvolle blikken zonder gevolgen. Zie maar.

 19. Hoe ook: heel mooi. We proberen er ons er niet al teveel van voor te stellen. Maar doen dat natuurlijk wel. No pressure.

 20. Een Kerstverhaal met sneeuw, mag ik hopen. En warme chocolademelk met een vel. En met een stalknecht die met Abisag de meid in het hooi wordt betrapt. Een flonkerend sterretje hier en daar aan het zwarte firmament. Een herder die de os streelt (het is een os, hoor). Maria met een stralenkransje, maar mag ook van marsepein zijn. Een mandarijntje dat door een raam gegooid wordt. HeRoWa die voor straf een spreekbeurt over een raamvertelling houdt (Wat eet een raamvertelling?). Een met een happy ending, al was het maar voor Plopje. Hoor.

 21. @Letter
  Dat mochten ze willen, daar in Rotterdam. Ik mag het hier niet zeggen want ik trap niet graag op tenen, maar jij begint erover en als we het er toch over hebben: o,o, wat is dat een lelijke stad. Die marktstal alleen al. Daar kun je toch Maria niet met goed fatsoen in onderbrengen. Heb ik het nog niet eens over die os, laat staan over Abisagje.

 22. @plopje
  (kijkt angstig om zich heen of pawi te zien is)
  MAAR ZE HEBBEN DAAR EEN HEEL GOED MOOI FRAAI MUSEUM.
  HOOR.
  (veegt angstzweet van ’t gelaat)

 23. @Letter
  O god, pawi. Ik trek alles terug. Het was maar een grapje. Hoor.

  herstel:
  Feyenoord wordt kampioen en er is een PRACHTIGE KUNSTHAL. Ook handig als als de winter incl. brandstoffenschaarste aanbreekt.

 24. @Plopje
  En ze hebben naar het schijnt ook een haven. Kun je heel goed uit vertrekken, alleen aankomen: ho maar. Ze hebben ook een diergaarde waar je niet blij van wordt. En Katendrecht is ook het Katendrecht van vroeger niet meer, het is niet meer dan een herinnering aan mijn droeve hoeren (er moet toch ook iets literairs in, nietwaar P.?) Koopgoten, blunderbunkers, o ja, Erasmus heeft er gewoond. Die stak de loftrompet der zotheid en ook de dikke draak. Schoolreisjestad. Lang geen Lahringen. Verdomd, alweer iets literairs. Ofzo.

 25. Goedemorgen of -middag lieve Apie
  En? Hoe ging het met de vriendin? Ik bedoel: mag ik meedoen? Ik bedoel: aan de wedstrijd? Of moet ik in droevenis de Kerst doorbrengen?

 26. Vanaf 13:00 uur kan er ook op Abisag gestemd worden. Zie geheel bijgewerkte poll. Omdat het niet eerlijk voor haar is, op alle anderen kan immers al twee dagen gestemd worden, blijft de pol nog een dag langer open. Dus ook morgen kan iedereen nog eenmaal drie stemmen uitbrengen (psst, niet tegen mijn vriendin zeggen, ik stem op Abisag). ❤

 27. Abisagje, ik hoop dat je het niet erg vindt, maar ik heb er een fotootje van je bijgedaan in stoeipakje. Weet je, je moet de mensen laten zien wat je in huis hebt, dan stemmen ze op je.

 28. Plopje moet natuurlijk gewoon winnen!
  Daarvoor ging ik als ik kon de hele stad door fietsen.
  Ik heb daar eigenlijk wel gezet op mijn zinnen.
  Om overal bij iedereen hun stemmen te bietsen!

  Nooit eerder heeft een reactant zo snel mijn hart gestolen…
  Das niet netjes dus ik vraag hem wel geef terug…
  Hartendieven doen dit meestal veel meer verholen…
  Hij rijmt vast: ga maar op mijn rug…

  Indra rijmt hier ook altijd met veel gevoel.
  En opeens kwam toen Plopje hier aanwippen.
  Indra rijmt vaak met een semi politiek doel.
  Plopje rijmt om zijn verdriet aan te stippen.

  ik begon dit verdriet met goed gedicht
  Plots ben ik gezwicht zoals je ziet
  Zijn mijn tranen van een groot gewicht
  De toekomst zie ik zitten niet

  Het heelal, het alles en nog wel een klein beetje meer
  Lijkt opeens zo onvergefelijk zwart en vol vluchtelingenhaat
  Jezus tuinde erin op zijn ezel dus ik leer
  Fuck Kerstmis en liefde; egoïsme komt nooit te laat

 29. Nou Apie, plak er dan ook nog maar een vierde dag achteraan, want je hebt Belgische Bertje ook nog vergeten. Als je nou nog even m’n gedicht overleest, dan weet je of je iedereen gehad hebt, althans de jou welkome gasten.

  Praat me even bij over die beeldige dame hierboven. Wat heb ik nou weer gemist in deze warrige tijden, waarin je als normaal mens al van streek raakt, laat staan….

 30. Nee he!!!! Bertje vergeten grmppphhhfffff

  Abisag legde zich te neer bij de oude Koning David, die het niet meer warm kreeg, hoeveel dekens ze ook op hem stapelden. Het mooie meisje deed haar best. Verder aan Plopje vragen, die weet er alles van.

 31. Oh, lieve Apie (hartje, hartje) ,
  wat ben ik je ontzettend dankbaar. Dat ik dit nog mag meemaken. Over mijn stoeipakje ben ik ook heel tevreden. (hartje) Al zou ik denken dat het eerlijker zou zijn voor de anderen als iedereen dan in zijn/haar stoeipakje zou optreden. (hartje, hartje)
  Heb je misschien een mailadres van je lieve vriendin voor mij? Kan ik haar ook bedanken. Ik zou met jou en haar ook wel eens whatsapjes willen plegen. Heus wel. Zo onbekennend mogelijk. Zo jammer dat dit mij niet gegeven is. (hartje, hartje)

 32. Zo Bertje staat erin, met dank aan Indra, en ik hoop dat hij de laatste is, ben Gekke Gerritje immers niet (staat er ook niet in). De poll staat hierdoor dus, om eerlijk naar de laatkomers te blijven, nog open tot en met 25 december. Iedereen mag dus een keer per dag op maximaal drie verschillende reageerders klikken. Turbo poll heet dat, tjongetjongejonge. 😦

 33. Jij gekke Abisagje toch, je lijkt PoliePolie wel, neen, geen mailadressen en verdere telefoonnummers. Wij zijn keimonogaam. ❤ (zo doe je dat)

 34. Bertje vergeten, het moet toch niet gekker worden. 😦

  Het zou me niet verbazen als Apie panisch op HR aan het stemmen is. Hij begrijpt natuurlijk ook wel dat het volstrekt onacceptabel zou zijn eigen turbo-poll te winnen.

  Zo nodig schrijf ik een tweede reageerder van het jaar verkiezing uit. Ter controle en om iedereen, ook Bertje, een eerlijke kans te geven.

  http://goo.gl/Akk9um

  Je mag al proefstemmen maar het heeft geen enkele zin want de poll wordt gereset bij de officiële ingebruikneming (als die al plaats vindt).

 35. @Mark 13:47
  Dank je. Nu maak je mij echt aan het blozen. Hoe ging dat ook alweer? ^^’
  Bijna alle anderen verdienen het natuurlijk veel meer om te winnen. Apie voorop. Die heeft de handel hier bestiert & op orde gehouden. Abisag laat ik liever buiten beschouwing, die staat overal boven. Helaas.
  Verder: zij niet te somber, Mark. Je bent nog niet jarig & het komt nooit meer goed met deze wereld. Maak je niet druk of somber over zaken waar je geen invloed op hebt. Mijn kerstboodschap. Brrr.

 36. Belangrijke update: vanaf hedenavond zal er ook op een betrekkelijk nieuwe reageerder kunnen worden gestemd, hij heet Harremanz (een stuk of 3 (schrijve: drie) reacties tot op heden in 2015). Op Twitter was ik wel zeer vaak met hem in contact, zij het dat hij daar een iets andere naam heeft. Vandaar dus. Afijn, een haas is geen konijn #isgewoonzo

  Het wordt ontiegelijk onoverzichtelijk nu. Het Pollbureau heeft besloten om de stemming nu tot en met 26 decemberte laten plaatsvinden, dit om ook de laatstingevoegden nog een eerlijke kans op de top 10 te geven. Zegt het voort, of je het er nu eens mee bent of niet (ik niet eigenlijk, maar dat moet ik niet zeggen).

  Elke dag kun je stemmen, op 1-3 reageerders per keer. Vandaag nog, en dan ook nog morgen, overmorgen en overovermorgen. Daarna zal de definitieve uitslag huiver icoontje worden bekendgemaakt.

 37. @Heer Rozenwater, nou moe, dat ziet er niet uit die schaduwverkiezing. Wel leuk dat ik bij jou op Afzender mag stemmen, meteen gedaan. Waarom sta je er zelf niet bij, bescheiden kipje van me?

 38. @Apie, je bent een kritisch manneke maar ík kan prima tegen kritiek, dus ik heb al een ander behangetje gekozen.

  Waarom sta je er zelf niet bij, bescheiden kipje van me?
  Begin je een beetje kippig te worden? Ik sta er wel degelijk bij.

  Die Harremanz komt er bij mijn poll niet in. Ik weet dat jij ongelooflijk begint te slijmen met iedereen die hier een ruftje achterlaat maar daar doe ik niet aan mee.

 39. Oh, nu zie ik je wel, zal wel aan mij gelegen hebben, het zag er zo spuuglelijk uit met die plaatjes met verschillende afmetingen, sommige scherp sommige vaag, sommige links- en andere weer rechtsuitgelijnd of helemaal niet, dat ik niet al te lang heb verwijld. Om het goed te maken heb ik zojuist op je gestemd, en ook op Bertje en JdW. Omdat het Kerst is.

 40. Wat is dat nu, lieve Apie. Je zou toch op mij stemmen? Mannen! Altijd van alles roepen als ze denken je daarmee in bed te kunnen krijgen. Maar boter bij den vis? Ho maar. geen hartjen

 41. Update, wij krijgen zojuist door dat de peiling dit jaar zonder zeloten en zonder sjoemeleraars (m/v) lijkt te verlopen. Er zijn volgens de deskundigen geen onverklaarbare uitbijters. Top drie, top vijf, het ligt allemaal redelijk in de lijn der verwachtingen, gebaseerd op langjarige analyses. Maar prijs de dag niet voor het avond is. Oh, het is al avond! Heb ik weer.

 42. Ja, ja. Ook weer typisch mannengedrag: de zaakjes omdraaien en proberen de schuld en schuldgevoelens op de ander te schuiven. Ik weet niet hoe dom die vriendin van jou precies is (al zegt het vriendinschap wel genoeg), maar ze had ook al kunnen lezen dat je op mij zou gaan stemmen. Voor gekke gerritjes moet je bij de buren zijn. Zeg ik dan altijd maar.

 43. Mijn vorige ik, die heel anders ergerde dan ik nu reageer zou eigenlijk ook mee moeten mogen doen.

 44. Wat van de hele poll een aanfluiting maakt, is dat het zo gaan om de Reageerder van het Jaar, terwijl slechts de reageerders van de afgelopen maand worden vermeld.

  De winnaar krijgt dus hooguit een doornenkroon.

 45. Kom kom, rechtertje, de druiven zijn zuur, je schamele vijfde plaats (die nog een plaats of tien te hoog is) laat zien dat het er dit jaar wel eerlijk aan is toegegaan. Die bokaal van vorig jaar, dat weet je ook wel, daar zit een luchtje aan. Maar is je gegund. Een we-hel beha-gen. Een wel!be! hagen! Een welbehagen. Een wel be-haaaa-aaaa-eh-gen.

 46. @letter 20:56
  Er valt niet veel te dooien momenteel. Maar Take Five is hartverwarmend.

 47. Trek het je niet aan, Apie. Het ligt niet aan jou. Maar ik denk toch dat deze wereld niks voor mij is. Het gaat mij allemaal veel te snel en ik begrijp nergens iets van. Dank voor je gastvrijheid en jou & iedereen een mooi Kerstmis en veel voorspoed, gezondheid, bekentenissen en € gewenst in 2016 t/m 2100. Daarna kom ik wel weer eens kijken. veel hartjes

 48. Ach, wat treurig. Moeten we Abisagje zo lang missen. Nou dan in the meantime maar een stukkie van Chet Baker.
   

 49. @Letter
  Prachtig! Maar worden we er vrolijk van? Neen. Maar Abisagje zou het passend bij deze wereld hebben gevonden. Troosten we ons.

 50. @APD
  Daar waar DSR je al had gefeliciteerd met je inkopoverwinning, pers jij jij er nog even een farizeeisch grafdansje uit. Typisch. -grinikicoon-.

  DSR’s score is overigens heel behoorlijk voor een ex-reageerder, en zijn overwinning van vorig jaar, een oeuvreprijs nota bene, bij acclamatie toegekend door het Volk na weken aan de leiding te hebbe gestaan tijdens de verkiezingen, wordt onmogelijk overtroffen door dit needy ego-fixje van een poll ter ere van een intens onzekere blogbaas -milde glimlachicoon-

 51. Vergeet niet opnieuw uw stem uit te brengen mensen. Het is buitengemeen spannend. Letterzetter rukt gestaag op, nu al op de derde plaats, laat Luvienna nipt achter zich en hijgt Heer Rozenwater in de reet.

  Slechts Riverside Blues is nog geheel zonder punten, alle anderen hebben hun trooststemmen inmiddels binnen.

  Stemmen kan nog tot en met morgen middernacht!

  Klik op “Results” voor de actuele stand.

 52. De schaduw reageerder van het jaar verkiezing laat een enigszins ander beeld zien.
  http://goo.gl/Akk9um

  Indra en Plopje staan fier bovenaan. Letterzetter doet het in beide verkiezingen erg goed.

  Bij de schaduwverkiezing kun je maar eenmaal stemmen. Er zijn pogingen gedaan meerdere malen te stemmen maar die zijn door het systeem prima afgevangen.

 53. Ja apart, die uitslag, lijkt een beetje op die van vorig jaar toen hij gehackt was. Met name de hoge plaats van lummel valt opnieuw op 😀

 54. Jij uiteraard ook een hele fijne kerst toegewenst!

  Mijn poll staat op: Block multiple votes: Heavy. Block by IP address wordt door Pollmaker afgeraden, waarschijnlijk omdat er dan binnen één huisgezin maar éénmaal gestemd kan worden. Is nu ook geactiveerd.

 55. De mijne staat op block IP en block cooky. Al dagen. Jaja, we kunnen streng zijn op A. Dapie, als het moet. Vorig jaar was het een zootje, nu verloopt het allemaal eerlijk.
  Maar na een dag wordt de IP en cooky blokkade opgeheven en kan iedereen weer een keertje voten. Lief ben ik toch! ❤

 56. Ik ben snoeihard, je mag bij mij één keer stemmen en daar moet je het mee doen. Tot nog toe is er maar één keer vanaf hetzelfde IP-adres gestemd en dat is nu dus ook onmogelijk gemaakt..

  Afzender heeft zich aangesloten bij de kopgroep (Indra + Plopje). Verrassend!

 57. Kijk eens aan, het wordt buitengemeen spannend mensen. Heer Rozenwater leidt, Letterzetter en blogbaas dezes delen de tweede plaats, en Luvienna troont op de vierde. Nog 25 uur en 37 minuten te gaan. Stemt allen meerdere malen (een keer per dag).

 58. Apie, ik probeerde zojuist voor de (dacht ik) laatste keer te stemmen, maar kreeg het bericht dat ik al gestemd had. Was het gisteren de laatste keer dan? Jammer voor jou, want ik had je nog een zetje willen geven. 😉

 59. Nee hoor, kan vandaag nog, maar het mag eens per 24 uur. Begin van de avond nogeens proberen 🙂 Zelve heb ik zojuist Heer Rozenwater en twee andere reageerders een laatste zetje gegeven, wat een lieverd ben ik toch.

 60. Zo, voor de vierde keer gestemd en alle stemmen zo eerlijk mogelijk verdeeld. Niet op mezelf gestemd. En ook niet op dat hartje, dat niet weet aan wie het toebehoort. Maar wel een keer op RSB, die voor de Kerstdagen is gevlucht, naar het zich laat aanzien.

  Een kleine rekensom leert dat ik zo mijn stemmen heb verdeeld over twaalf reageerders, en dat is niet genoeg om op iedereen te hebben gestemd. Toch heb ik dat in mijn idee wel gedaan. Hebben we vijf kansen gehad misschien? Heb ik vijftien keer gestemd?

  Wat een spanning!

 61. Kunnen we, ik in dit geval, nog een idee voor een leuke en serieuze rubriek aandragen? Voor de eerste week van januari? Een terugblik op 2015? Wat hield je bezig, viel op of viel af? En dan geen navelstaarderij maar een blik op de wereld waar ook de eigen buurt niet hoeft te ontbreken? Met een jury om het leukste of belangrijkste item te beoordelen? Ik wil wel tot de jury toetreden, samen misschien met Luv, HR, PLO, Let, lum, pa, Klare, In, Mk, Li, en RSB om maar een paar zijpaden in te gaan…en Bertje natuurlijk. Kunnen we Apiedapie eens ontzien, tenzij hij, wat mij betreft ook ok, mee wil doen en zelfs wil voorzitteren?

  Wedden dat ik binnen vijf minuten spijt heb van deze post? Ik zet er een fles port van 25 jaar op in. Ik verlies wanneer vijf mensen dit een leuk idee vinden en dan is dit mijn bijdrage voor het prijzenpakket, naast een aantal VVD bonnen die we allemaal misschien nog in bezit hebben. Kunnen we mooi een stichting voor oprichten. De APDCrediteuren.

  We eisen onze duizend euro. Daar spring ik zelf maar in op de fout die ik nu spot. BVD bonnen…haha, ik bedoel natuurlijk V&D bonnen. Blame it on THE booze.

 62. @Mark 15:36
  Prima idee, nu afwachten wat er van over is als de alkohol uit je bloed is verdwenen.

 63. Potverdikkie. Kan ik niet meer op Abisag stemmen? Nou ja, dat verdient ze ook niet.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: