De trollen kwamen weer eens langs (112)

Vorige week kwamen de trollen weer eens langs op het blog. Het was een paar maanden rustig gebleven, maar daar waren ze weer. Zuur doen, beledigen, jennen, links naar vulgaire websites plaatsen, (vermeende) persoonsgegevens van reageerders op de site proberen te zetten. Het was er allemaal weer.  En niemand die ze kwaad had gedaan.

… hoe zo’n trol na het typen van zijn reactie zijn vinger in zijn kont steekt, eraan ruikt en dan verheerlijkt aflikt …

Ik stel me weleens voor hoe zo’n trol na het typen van zijn reactie zijn vinger in zijn kont steekt, hem terugtrekt, eraan ruikt en dan verheerlijkt aflikt. “Lekker, niemand weet dat ik dit doe” kakelt hij en surft dan weer verder naar de volgende website. Klikt dan weer op zijn dagelijkse portie “geschoren kutjes” video’s. Sneert mee op geenstijl. Reageert onder een schuilnaam weer eens op een haatsite tegen asielzoekers of tegen de PvdA. Als hij zijn goedkope meninkje tegen alles wat geslaagder, mooier en rijker is dan hijzelf, maar kwijt kan.

En hopla, daar gaat die vinger weer tot aan de knokkel in de eigen anus.

En hopla, daar gaat die vinger weer tot aan de knokkel in de eigen anus. Kijk hem ruiken. Zie hem likken. En morgenochtend met een strak gezicht in de trein of op het werk zitten. Misschien wel keurig in pak. Maar met een tablet of smartphone waar niemand op mag kijken.

We zitten door het internet allemaal te dicht op elkaar. Vroeger wist je welke buurten, welke schoolpleinen, welke kroegen je moest mijden, en dat gold voor beide kanten. Nu kom je elkaar overal tegen en je moet noodgedwongen nog met elkaar in discussie ook. Hoewel je dat helemaal niet wilt. Je probeert het wel, maar je merkt dat juist redelijkheid, juist nuance, juist begrip allemaal worden afgestraft. Als zwakheid gezien. Een ongelijke strijd. En de zielepoot surft in alle anonimiteit weer verder, of hij nu aan het langste of het kortste eind getrokken heeft. Altijd. En als hij zich dan weer eens genoeg verveelt, dan duikt hij weer op. Uitgekakt in de fysieke wereld. Mislukt in baan of relatie. Diep ongelukkig met wat hij bereikt heeft in het leven. Geen warmte om hem heen. Haat of op z’n best onverschilligheid. Dan maar het internet op, daar waar ze “bang” voor hem zijn. Macht!

Degene die terugpraat, de aangevallene die oproept tot een beetje normaal doen, die om een beetje redelijkheid vraagt, die uitlegt wat hij doet en wat hij denkt, die wordt nog een graadje harder aangevallen, zelfs door de omstanders. Die wordt belachelijk gemaakt, die is een hypocriet, een “moraalridder” die vast zelf de katjes in het donker knijpt. Of op z’n best is hij verhit en “onprofessioneel“: hij zou erboven moeten staan, sereen zijn, niet reageren, maar negeren, zich niet laten kennen.

Ik wil me nou juist wèl laten kennen! Ik wil wèl gewoon kunnen zeggen wat me niet bevalt.

Weet je? Ik wil me nou juist wèl laten kennen! Ik wil wèl gewoon kunnen zeggen wat me niet bevalt. Maar op hetzelfde moment ruimte laten voor de ander, zelfs al zegt en doet die dingen die ik zelf afkeur. Maar dat kan dus niet. Als je iets afkeurt, dan wordt verondersteld dat je het wil verbieden. Geen grijs, nee, da’s te ingewikkeld. Het moet of zwart of wit zijn, voor of tegen.  Lekker meeschelden, het beledigen nog een graadje kwetsender maken, of je gore kop houden. Geen bruggen bouwen. Da’s de norm heden ten dage.

… degene die alles bij het oude willen houden zijn nou juist de aanhangers van engrechts.

Een Trump, een Wilders, ze voelen deze omslag in het maatschappelijke discours haarfijn aan en stoken de vuren op.  We moeten “onze vrouwen en dochters” beschermen tegen Mexicanen, tegen asielzoekers, zelfs de Paus moet zijn kop houden, “hij zal wel anders piepen als IS voor de poorten van het Vaticaan staat”. Dit laatste is een citaat van een anonieme gek op een website? Nee, van de presidentskandidaat van het grootste land ter wereld. Na die uitspraak scoorde hij er weer tientallen procenten voorstemmers bij.  En wat had de Paus gedaan om dit te verdienen? Hij riep op tot medemenselijkheid. Een ouwe zak, nietwaar? Gaat niet met zijn tijd mee. De wereld verandert. Wat u zegt, Maar weet u, degene die alles bij het oude willen houden zijn nou juist de aanhangers van engrechts. De grenzen moeten immers weer dicht? De gulden moet immers weer terug?

160222plakat-525px-250px-de

En daarom, niet alleen door IS, hangt er tegenwoordig zo’n grauwsluimer over de wereld. Je voelt dat de zaak ons uit de handen aan het glippen is. Agressie en platheid hebben de overhand gekregen, in de werkelijke wereld en dus ook op het internet. Kijk wat een Asscher naar zijn hoofd krijgt! Reactie van bekende Nederlanders in een TV-debat: ja, dat krijgen wij ook allemaal over ons heen, tot aan doodsbedreigingen aan toe. En schouderophalend gaan we maar door. “Ik hoor nog wel eens om me heen: wat ben je links geworden. Dat is een verkeerde aanname. Ik zei dit soort dingen al in de jaren zeventig. Toen was daar niets radicaal aan. Het is de samenleving die zo rechts is geworden, zo verschrikkelijk rechts,” zegt Jan Terlouw dit weekend in een mooi interview met de Volkskrant.

160222praxisIntussen gebeurden er vorige week ook nog heel leuke dingen op de wereld – ik ben even vergeten welke – en op de site. Er werden ikjes besproken, er werden plaatjes, koppen, video’s, websites, grafschriften en museatips gedeeld. Normaliter zou er daarover op deze plaats een gezellige keuvelende terugblik staan, met wat hoogtepunten, wat plaatjes, wat citaten, er zouden wat lepeltjes worden uitgereikt, maar – jullie raden het al – de zin om zo’n terugblik te schrijven ontbreekt.

En omdat dit niet mijn werk is, maar een liefhebberij (ook over die kwalificatie werd vorige week gehoond, hoe kan iemand iets gewoon voor zijn plezier doen, daar moet iets acherzitten), kan ik gewoon hier en nu besluiten om de boel de boel te laten. En zo erg is dat nou ook weer niet. De trollen zullen hun vinger er niet minder diep voor in de kont steken. Die komen sowieso wel aan hun gerief. En al die wegkijkende omstanders die lopen op een gegeven moment ook wel door. Hier is dus vandaag niks te zien. Hatsekidee.

Maar wil jij deze week gezellig en opbouwend of op z’n minst niet afbrekend en beledigend meedoen? Ga dan wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, de krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Of stuur zelf een ikje in. Of scrol hier naar beneden en zeg iets. Mag nog altijd met een fantasie-emailadres. Voor je het weet, kan een citaat van jou ooit eens ergens worden aangehaald als een hoogtepunt.

Alle afleveringen van deze historische rubriek waarin de hoogtepunten van de afgelopen weken werden behandeld zijn elders op dit blog te raadplegen. A. Dapie

Reacties zijn welkom op apie@apiedapie.com. Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan s.v.p. elders buurten en doe dat nou echt eens een keer. Ik vraag dit niet voor niks.

Featured image (helemaal hierboven) is van Мартин Тасев, die dit portret van Heer Morgenwater (flatterend, in werkelijkheid is hij een stuk lelijker) geheel belangeloos ter beschikking stelde via unsplash.com. 

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

269 gedachten over “De trollen kwamen weer eens langs (112)”

 1. Heel mooi, maar wel graag enige informatie over de misstanden, Apie. Namen, misdragingen en data. Ken dat?

 2. Test- nul-acht-
  In de concertzaal
  Season’s Greetings

  Het idee dat je naar ’n muziek-uitvoering gaat om naar muziek te luisteren is grappig. Ik maakte het onlangs mee, dat met betrekking tot het on-line gaan van ’n museum, ’n reactant [gemodereerd wegens stalking]

  Er zijn er die stellen dat je naar ’n muziek-uitvoering kunt gaan om te luisteren. Dat zou zo maar kunnen.
  Er zijn video’s op you tube waarbij oog-contact tussen optredenden minstens zo aardig is.
  De lijn van het “ikje” is de verwarring, wat doet ze er?
  Neem moeder/vader mee, heeft ze een uitje?
  prentje, plaatje….

  Geeft meer de associatie met muziek maken aan.

  Test
  We proberen de bijdragen op te leuken, het kan toch niet zijn , dat je jaren lang stelt: Goed “ikje”, of…..het “ikje” is………
  Tuurlijk, ik heb wel ’n idee, maar daar wil ik zelf in groeien.
  Er gebeuren zo veel aardige dingen, creatie en uitvoering liggen in spagaat, ’n beetje.

  Ga je nu doen?
  Terug m’n hok in.

  Moooiie dag verder.

  Deze week bijna geen tijd gehad kort bezoekje aan Drasties te brengen.
  Ik verheug me er op. Vandaag, morgen…….met lukken.

 3. Ben je jarig, Luvienna? Gefeliciteerd dan. En hoe dan ook een prettige dag. Er valt iets te vieren. Heel mooi.

 4. @Plopje, Ad Visser zei dat je iemand die Apiedapie heet “niet serieus kan nemen”! Nou moe! Keibeledigend, ik ben mezelf niet meer, het grijpt me aan, nog steeds. Kun je iemand die zich Ad Visser noemt dan wel serieus nemen? Nou dan!

 5. Ben je inderdaad jarig, lieve Luvienna? Zo ja, gefeliciteerd. Maak er een aangename dag van. En zo nee, toch proficiat. Waar dan ook mee.

 6. Plopje doet een Desi’tje 🙂 Ik weet echt niet wat je bedoelt. Citaat plus link naar volledige radioprogramma (met precies tijdstipaanduiding) is verstrekt.

 7. Verdere felicitaties, loftuitingen, feestdichten en andere eerbetonen aan het jarige Jetje graag op de speciale verjaardagsdraad. Felicitaties alhier zullen worden [gemodereerd], jaja, het is keihard dat nieuwe moderatiebeleid. We pikken niks meer!

 8. Ik heb het allemaal gehoord, Apie. Maar laat maar, ik wil het nu niet eens meer weten. 1 dreigement is voor mij al te veel. Ik bezit een zwak karakter.

 9. Nou moe, Mark heeft geljk, dat Twitter is keileuk. Heb vanmorgen al drie (3) vind-ik-leuks verzameld, van Mens & Gevoelens, van VV Brown (zwijmelicoontje) en van iemand die ik niet ken. Bijna net zo leuk als de duimpjes (soms mis ik ze wel, moet ik toegeven, ze kunnen nu eigenlijk terug nu die zeloten opge[gemodereerd] zijn. Wat vinden jullie?

  Image and video hosting by TinyPic

 10. Eindelijk de zeloot eruit gegooid, bedankt Apie! Jij hebt natuurlijk veel meer informatie dan wij, maar ik kon hem altijd herkennen aan de woordjes “Uh DSR” en “uh Apie”. Hieronder een paar voorbeelden. Het eerste is nog van drasties, waar hij DSR het leven zuur maakte.

  @ uh, DSR, ben je vast wel wel me eens: reageerders die slordig schrijven, die denken ook slordig. Dus WTF is: basisbrip en gebrukte? En, inderdaad, rancuneuze vetes was ook een erg goeie. Tip: leer ‘ns helder denken en puntig formuleren vrindje. Succes!
  By Succes is een keuze on 09/11/2011 – 17:26

  Henk
  april 28, 2014 om 16:17
  Uh, Dsr maakt een draai van 180. Is dat in euro’s, meters of in graden? En dan: ‘Als je, zoals DSR, zoveel bedraagt’ moet dat niet zijn: bijdraagt? En Dsr schrijft over lui die gaat. Het is echter lui die gaan. Geeft niet. Het is maandag. Niet zo opwinden, ff chillen Dsr.

  De Zeloot
  februari 16, 2015 om 16:12
  Waar zouden we zijn zonder de zeloot? Dan had apiedapie nikls om zich over op te winden, dan had dsr niks te riposteren, dan had letterzetter op zijn beurt weer niks om over te lachen en dan had apiedapie niemand om zijn aanmoedigingsicoontje-vanwege-de titel te verstrekken. Maar uh apie, te veel eer, perrongeluk is al een sleetse woordgrap. Ik heb er slechts het stof van af geblazen.
  Groet, de zeloot, ook namens Henk en Perrongeluk, Marijo etc.

 11. Test
  Kan ik even?
  Compliments?
  Ja, van de week ontvangen. Lange Voorhout. Omdat de sneeuwklokjes bloeien? Ja. Oh.
  Compliments of the Season

  Als ’n swingende waterstroom moet de site zijn

  Ok. dus geen links naar controversiele kunstnaars? Precies.
  Klimt? Zou ik niet doen.
  Maar ’n verwijzing naar ’n introductie van J Bosch kan weer wel. OK.

  Goed “ikje” zonder commentaar verder..da’s wel heel erg 2015?

  Eens.
  Kuifje?
  Kan niet. Hergé is controversieel.
  Oh, OK.
  Zeg ik ga Drasties voorbereiden.


 12. App’je

  Een tante van een vriendin is overleden, dik in de negentig geworden.
  Ik besluit er toch maar een app’je aan te besteden en ben, als dyslect, blij dat de woorden die je moet typen als het ware vanzelf verschijnen. Super die techniek van tegenwoordig.
  Het berichtje is in een vloek en een zucht gemaakt en verstuurd.
  Het antwoord kwam zo niet sneller: „Zeker on-GECONTROLEERD.”

  Gerard van Dorth

 13. Wie ‘m snapt, mag het zeggen.
  Ik ga een weekje rollebollen in de sneeuw en vertrouw het plaatsen van het ikje met een gerust hart toe aan Pontius.

 14. Omdat jij het bent, Mopperkont. Ik denk dat het zo zit: Gerard heeft een app gestuurd met de tekst “gecontroleerd” terwijl hij “gecondoleerd” had willen typen.

  Heel flauw ikje.

  Fijne tijd in de sneeuw! Hopelijk stromen de reacties op je feuilleton deel een ondertussen binnen.

 15. *Apie 00:38
  Dat ze “apiedapie” een rare naam vinden is ze niet kwalijk te nemen, en het voordeel is, dat ze je bij een volgende tweet direct herkennen.

  Ik snap niet goed waarom jouw mening terzijde werd geschoven als niet ter zake doende. Maar ik herkende wel je stijl van omgaan met misstanden, althans, zoals je die nastreeft.

  Nog bedankt voor het modereren trouwens.

 16. Prima verhaal Gerard. Helemaal 2016.
  Geen controverse, alles prima verteld. Je verbazing, deel ik. Is invoelbaar.
  Terecht ingestuurd. Leuk hoor. Blijf insturen.

  Voorlopig Gustav Klimt, W.F. Hermans, Nooit meer slapen, het boek, Hergé Castermans in voorbereiding. Spanningsvelden, diverse fricties, van waaruit de werken tot stand kwamen. Het lijkt dat Klimt ’n duidelijke deling ervoer., de Kuise , de erotische. Beiden in 1 vrouw neergezet. Buitengewoon interessant. Hermans en Castermans De blauwe Lotus, liggen iets poltieker., Neen niet voor hier.
  Zeker weten.
  Tiny pic werkt niet. Geen rustige rimpelloze vijver. Morgen misschien?
  Neen, niet voor hier.
  Elders met foto-illustraties.

  Hier eerder ’n kabbelend beekje.

 17. zaterdag 27 februari 2016

  Sporten

  Na een intensieve les spinning loop ik tevreden over mijn prestatie en met een kreeftrood hoofd de sportclub uit. Bijna thuis aangekomen hoor ik geroep achter me. Ik draai me om en kijk in het bezorgde gezicht van een wat oudere dame die zich zichtbaar gehaast heeft om me in te halen. „Mevrouw… bent u erg verdrietig…, kan ik ergens mee helpen?”

  Ik bedank haar voor haar bezorgdheid en na een korte geruststelling ga ik met een glimlach mijn huis binnen. Het leven is mooi na een uurtje sporten.

  Roxanne Vernimmen

 18. Wel dom om dan niet te zeggen: “nou, het zou heel fijn zijn als u even komt stofzuigen en wat strijken”.

 19. Test, intern gebruik
  Feeling good:
  Helemaal 2016
  – Voor jezelf vaststellen, dat het leven mooi is.
  – Blij zijn met André Rieu in De Doelen
  – Blij zijn dat je de Max Havelaar niet hoeft te lezen vanwege weerbarstige inhoud.
  – De blog manager bedanken dat hij fragmenten, aspecten van ’n kunstenaar en zijn werk, modereert.
  – Je niet verschuilen, maar melden wie je bent., waar je voor staat.
  – de kolom van Georgina Verbaan, de vrouw die zo heerlijk fricties in eigen levenssfeer bespreekt,/ bespreekbaar maakt. Aanader, Groeipotentie..
  – Zullen we naar Blijdorp?
  – de Apiedapie vijver is rimpel vrij: Iedeereen blij, zo hoort het.

  Helemaal 2015
  – Wat ’n flauw “ikje”, De laatste zin……ik snap ‘m niet…..
  – Het “ging verder”……

  ..

 20. Test
  ………Er was grote tevredenheid onder hen…Zij waren gelukkig………
  Anderen, innoveren, vernieuwen, gaan voor het Onbekende…Zij niet,zij genieten van het pretentieloos “zijn”.

 21. @Plopje, ja, maar Roxanne weet vast net als ik pas later wat je ad rem had moeten zeggen.

 22. Dat heet Verlichting, Anders. Vraag het eens na bij je in de buurt. Maar bij sommigen komt het natuurlijk nooit * putdiepe zuchticoontje *

 23. @Luvienna 9:23
  Je bent uiteraard niet de enige. Hoe vaak ikzelf niet achteraf pas de juiste woorden vind. Bah. Het is weinigen gegeven op het goede moment de beste reactie uit de mond te krijgen. Troost je daarmee. Hoe ergerlijk & slecht voor de nachtrust het soms ook is.

 24. Voor Apiedapie
  U herinnert zich het “ikje” stairways to heaven’?
  Het concept is wereldwijd aanvaard als goed bruikbaar.
  ’n Roemeense FB friend , schildert, combineert.
  Zeer veel is oogstrelend mooi, ’n enkele keer wat minder.
  Vandaag plaatst ze onder het motto Stairways etc. oa de ze foto:

  Dan zie ik de tekst. ooops, die prent kan hier wel?

  Voor Koos Truf

  Bekend met FB?
  Jerry Steyger, Jazz in the City
  daar reageer ik. anders paulson. Aanklikken, zie onder foto’s van veel wat. Omdat ik voor 98% buitenlanders ken, doet het wat VVV – achtig aan. Het zij zo.
  Ja, zitten ook ’n paar vogels bij!

 25. Op internet circuleert ’n illegale copie van “Nooit meer Slapen” W.F. Hermans. Auteur van te veel om hier op te noemen. Velen trapte hij op hun ziel. Hij schreef het alles op. Niet tot ieders vreugde….

  Ook op het net ’n repetitie van André Rieu in De Doelen
  – ’n Familie bijeenkomst moeder & vader samen 25 jaar gehuwd in dierentuin Blijdorp. Beelden behoeven meer aandacht dan gedacht.
  – Georgina Verbaan, in tweestrijd of ze haar column over “Uitjes in het zuur”, of “Hengelen bij mijn buurman “, zal hebben, ze doet de voice over. Maakt haar “rising star” helemaal waar.

  Ik heb de Max Havelaar, u weet het controtroversieel werk van Douwes Dekker over corruptie in Indonesie bijnna klaar.
  Ook Casterman Kuifje, corruptie in China met politieke rel, bijn a klaar.
  Haagse Harry heeftt ’n standbeeld inn Den Haag.
  Als ik tijd heb plaats ik die.

  Mooie zondag, de hockey competitie dames start, na winterstop, met tegelijk ’n topper Amsterdam- Kampong.

  Mooie dag.

 26. Test
  Categorie: Zeer controversieel,corruptie, misstanden
  Vorm: Boek
  Ongeschikt voor onderwijs in verband met vertelde verhaal? Werkelijkheid? Fictie.?Optie: Het is alles niet waar.
  Hier dus alleen de kaft.

 27. Breaking news van een belendend blog: Heer Rozenwater is bevriend geraakt – via Facebook – met de tachtigjarige moeder van een reageerder alhier (ongeverifieerd). We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen, en hopen dat het paar nog voor de zomer op fietsvakantie naar een Canarisch eiland gaat.

 28. Ik twijfelde of ik het blog zou laten staan. Je hebt de beslissing voor mij genomen. Bedankt,

 29. @bookmark, ah, ik heb hem nu pas door, zucht, alles wordt weer eens een keer geschrapt, je bent Koning Boekverbranden hoor. Maar het mag uiteraard, het hoort te worden gerespecteerd en het zal worden gerespecteerd. Het is als met roken, sommigen kunnen het niet een beetje. Het is of de hele dag doorhijsen, pakje of twee, of helemaal niet. Gewoon drie sigaretjes per dag … kunnen ze niet.

  Voor het nageslacht kopieer ik de hartverscheurende laatste woorden van een blogger in wanhoop (met een stevig deja-vu gevoel): “Wat is er aan de hand? Te veel dingen lopen door elkaar heen. Ik heb er geen plezier meer in. En daar was het mij om begonnen. Even een weekje nadenken maar ik denk dat ik er finaal mee kap. WordPress, Facebook en Twitter. Gewoon weer internetloos door het leven. Geen gedachten over wat mensen zullen denken,Gewoon weer genieten van de bloemen en de bijtjes. En blikvoer.” Bron: alhier (of misschien ook al wel weer weg)

 30. @Koos Ja, niet alles in het leven is even makkelijk te begrijpen. Ik hoop wel dat na deze week waarin de “Trol” en alles dat daarbij hoort centraal heeft gestaan er vanaf morgen weer een tikkie normaal wordt gedaan.

  Laat de reageerders reageren, en de blogbaas modereren en laten we elk in zijn of haar waarde laten, zoveel mogelijk. Doe het als in het fysieke leven: kijk een andere kant op, zap naar een andere zender, sla een bladzijde om, haal een schouder op, als je iets ziet dat je niet bevalt. Iets dat op zich geen werkelijk gevaar voor jou of iemand anders is, maar hooguit een tijdelijk ergernisje. Tipje, advies, zie maar.

  Slechts in Nederland zie je het fenomeen van de automobilisten die elkaar willen opvoeden. Als een auto te lang naar de zin van de achterligger op de linkerbaan rijdt, dan zie je heel regelmatig dat de inhaler na het inhalen vervolgens overdreven met zijn rechterknipperlicht laat zien hoe het wel moet. Met gebarentaal. Soms wel kilometers lang. Dan denk ik: wat maakt het uit, zelfs al zou je die voor jou onbekende automobilist kunnen opvoeden, er zijn er nog tienduizenden en jij komt hem vermoedelijk nooit meer tegen.

  In elk ander land dat ik ken is men hooguit even geergerd maar scheurt na het inhalen van de kneus gewoon door.

 31. Precies, Apie: laten we, als reageerders, elk in zijn of haar waarde laten. En dat is nou net waar het in het commentaar van Trolley/Morgenwater @14:15 ten aanzien van Mark volledig aan ontbreekt. Hij kent Mark niet, Mark heeft hem nooit wat aangedaan en desondanks sabelt hij Mark op een zinloze kwaadaardige manier neer. Zie de 4e alinea.
  En dat alles onder het motto: de knuppel in het hoenderhok gooien, de zaak eens lekker opschudden…Zulke figuren ben je als blogbaas toch liever kwijt dan rijk?

 32. Indra, geen misverstand over hoe ik over trollen denk, zie ook het artikel hierboven. Maar de zich hier “Morgenwater” noemende reageerder heeft het in zijn reactie over de kwaliteit van de blogs van Mark, niet over zijn persoon.

  Iedereen heeft hier het recht om stukken van anderen goed of slecht te vinden. Heel goed en heel slecht. Afgrijselijk goed en erbarmelijk slecht. We hadden ooit iemand die zelfs kwantitatief Eindoordelen over stukjes gaf, en de toelichting loog er vaak niet om (“huisvrouwengezemel”).

  Helaas kan reageerder “Morgenwater” het vaak niet laten om persoonsgerichte kwalificaties over anderen te debiteren, misschien om de aandacht te trekken, dat is vermoedelijk onzekerheid over de kwaliteit en interessantheid van zijn eigen schrijfsels. In ieder geval het kenmerk van een naar aandacht hunkerende geest. Iemand waar in het dagelijkse leven niet (meer) geluisterd wordt. Uitgepoept. Uitgekotst. Etcetera, don’t get me started again … 😀 Huppakee: [gemodereerd]

  Die persoonsgerichte aanvallen en de vulgaire scheldpartijen, die worden genadeloos weggehaald als ze m.i. te ver gaan. Overigens laat ik zo af en toe wat gescheld staan, dan doe ik het om iedereen te laten zien wat een min mannetje het is. Soms is laten staan beter dan schrappen. Maar dat laatste is wel balanceren, en ik doe het niet iedere dag goed. Ben ook maar een mens en kan geen uren aan zorgvuldig wikken en wegen en second opinion besteden. Daarom graag op de site of via de mail laten weten als ik ergens iets kwetsends over het hoofd heb gezien.

  Gelukkig hebben we in laatste instantie altijd de Integriteitscommissie nog (de voorzitter is op dit moment aan het skien heb ik van de secretaris gehoord, voor de verandering eens een keer met zijn vrouw, de wonderen zijn de wereld nog niet uit).

 33. Als er nou íemand is, die zich een dergelijk commentaar wél aantrekt, dan is dat Mark wel, ook al is dat misschien (deze keer) niet op zijn persoon gericht.

  Nogmaals, wat voegt deze man toe? Nada. Ik kan zijn humorloze commentaar naar mij toe over uierhouders etc. van me laten afglijden en rangschik het onder een beginnend decorumverlies, maar niet iedereen heeft van die kouwe kleren.

  Je hebt genoeg reageerders en je hebt deze man bepaald niet nodig om je blog gaande te houden.

  Sorry, maar ik moet helaas weg. Straks de nachtdienst in.

 34. Mark weet hoezeer ik hem waardeer, Indra. Ook in het nieuwe intro van morgenmiddag zal ik de loftrompet weer van hem steken. Veel sterkte vannacht. Ik ben elke morgen weer nieuwsgierig wat de nachtploeg achterlaat * huivericoontje *

 35. maandag 29 februari 2016

  Gemeente
  Een kastanjeboom dreigt het leven te laten en bij een stevige storm het huis van de buren te verwoesten. Een kapvergunning loopt in Nijmegen via het digitaal loket, na twee avonden dolen op internet ben ik het zat en besluit ik te bellen. Ik doe mijn beklag over het digitaal loket bij een begripvolle jonge vrouw. De man die me zou kunnen helpen kan ze helaas niet bereiken. Als ik haar vraag hoe ik de gemeente duidelijk kan maken dat deze wijze van automatiseren me doet terugverlangen naar veertig jaar geleden, maakt ze me duidelijk dat ik dat toch echt via het digitale loket moet doen.

  Jan Derksen

 36. Alweer een ikje over bomen kappen, het is er zeker de tijd voor. Veertig jaar geleden was dat ding nog een sprietje, toen had je eraan moeten denken, Jan.

 37. Voor Indra, ja iedere reactant in z’n waarde laten? Tot je dienst, maar als iemand iets goeds over W.F. Hermans over het voetlicht tilt, ja Hermans, die in ander werk hele volksstammen beledigde, die..zo zo veel kwaad heeft gedaan, in ander werk, moet je dat toch meteen gemeld worden?
  Dat kan je toch niet laten passeren?

  We willen verder. Innoveren, scheppen, maken.
  Op de Go-Lijst staat andré Rieu, in De doelen. Zakdoek mee.

  Of liever luisteren naar Leonatd Bernstein, icoon? Met Kiri te Kanawa.

  Moet ik naar digitaal wat?
  Waar blijft de tijd dat we elkaar schreven?

 38. Kiri te Kanawa is geweldig. Dank je, Anders. Hoe lang is dit geleden? 30 jaar of zo?

 39. Zo dan, hier is geen woord Spaans bij, nu ik het nogeens met de kennis van nu overlees. Ik sta er nog altijd voor de volle 100% achter.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: