Heb je een sekondje, even aankruisen graag

 

Featured image: Marina Noordegraaf, komkommertijd, cucumber time. More Marina: http://www.flickr.com/photos/verbeeldingskr8/

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

78 gedachten over “Heb je een sekondje, even aankruisen graag”

 1. Dank je, Luvienna, ja, het zou de mijne kunnen zijn, maar nee, dat zou opscheppen zijn. Dus ik heb een professionele foto van Flickr gehaald, met bronvermelding. Misschien wel leuk om aan alle reageerders te vragen of ze een foto van hun arm (linker of rechter) opsturen of plaatsen? Ik ga die dan selecteren, clusteren en ergens in september opnemen in een Armenspecial. Ik hoop dat Ilona ook meedoet.

 2. Haan staat bovenaan, ook wat vegetariers hier, maar wat een ongelooflijk lage score (0%!) voor de hond! Het arme beestje, doet hij daar nou parmantig voor? Kom op, hondenliefhebbers, laat van je horen!

 3. Parmantige hondjes, daar loop ik niet warm voor hoor. Voor een haan ook niet en over de de eigenaren praat ik niet eens.

  Een arm opsturen, hoe had je dat gedacht? Zo mooi bruin, donzig en komkommerig zijn de mijne niet.

 4. Da’s jammer, HeRoWa, jouw gebruinde arm was een mooie aftrap geweest. 😦

  Maar fijn dat je er weer bent, met bruin en tent en was en al.

 5. Dat ziet er op zich leuk uit, HeRoWa, maar mijn en alle katten kennende, liggen ze vooral op je toetsenbord of muis of boek of krant of iPad om aandacht te krijgen. De kat van het plaatje is vast met heel veel heel duur lekkers omgekocht om anderhalve seconde voor de foto op de uitzwaaier te blijven liggen en is daarna met een nuffige neus in de lucht weggestapt. 🙂

 6. Het is een bekend feit dat katten nooit in iets gaan liggen of ergens op gaan zitten dat speciaal voor hen gekocht of gemaakt is. Voorbeeld: de kartonnen doos, ze springen erin, hoe groot of klein ook. Koop vervolgens een poepduur dingetje dat daarop lijkt, en ze keuren het geen blik waardig. Idem dito als je op de geliefde doos “kat” schrijft, met zwierige viltstift, of er een dekentje in legt, een klein deurtje in knipt, nee, dan gaat meneer of mevrouw wel elders heen, met de staart boos opgeheven. Nee Roos, dat ding gaat niet werken, het lijkt me wel lekker voor mijn eigen moede voeten, of, hopla, een biertje en een schaaltje augurkjes.

 7. Katten, zalige beesten. Parmantigheid hebben zij niet nodig, ik ben dan ook zeer trots een leeuw te zijn 😀
  De foto vind ik prachtig maar inderdaad, ze hebben hun eigen aparte mening.
  Een hond parmantig? De kleine keffertjes misschien?

  ps, Dag Heer Rozenwater. Goed uitgerust, meteen weer aan de slag. Dapper!

 8. Wat mij altijd heeft verbaasd dat de komkommertijd in deze zomer valt terwijl het de volgende zomer pruimentijd is . Met oogsten kan dit niet te maken hebben en toch haalt de komkommertijd de pruimentijd altijd in. Aangezien ik in de pruimentijd geboren ben gaan mijn armen er steeds jeugdiger uitzien en krijg ik blosjes.

 9. @Bertie Wil je 10.000 euro, een goddelijk lichaam en een zoen van de juffrouw (of meester)?

  Hé, wat jammer nou! 😉

 10. @Bertie 08:16 Ai, een hart zo hard als diamant… 😮

  En geen drilboor heeft daar toegang toe gekregen?

 11. Ik gun, wens en hoop voor iedereen een leuk weekeind, juist ook voor de paus. Morgen gaat het gevecht met de lieve mensen van de helpdesk van de KPN gewoon weer door aangezien mijn partner in crime naar de President Brandstraat gaat om voor twintig euro blond te kopen, dat geeft mij, gezien haar richtingsgevoel, een uur of vier om zaken te vercomputeren. Ik denk niet dat ik heel snel heel rijk word dus na deze IPad wordt het weer een Android tablet. Twee systemen in een huis is voor mijn kleine brein te veel gedoe. Al is de Apple het mooist, de waarheid moet gezegd. Doet er hier iemand zondag mee met de boycot van Zomergasten? Zeloten? Of niet? Ik heb tegenwoordig niet zo snel meer een mening, is ook wel eens leuk.

 12. Dank je, bookmarkmijnboek, da’s fijn voor de hond.

  En ja, naar Zomergasten ga ik niet kijken. Oproepen om VPRO lidmaatschappen op te zeggen vind ik belachelijk, alles in Nederland wordt tegenwoordig zo hysterisch. Die man moet zeker niet in Zomergasten, hij mag wel in de krant, want dat is journalistiek, beide kanten horen etc. ,maar Zomergasten is per definitie een cultureel programma waarmee je een gast de gelegenheid geeft zijn menselijke kanten te laten zien. Dat is bij dit mannetje nergens voor nodig. Heel dom van de VPRO, de VPRO onwaardig, maar goed, zeg dit een paar keer op twitter en in ingezonden brieven en kijk dan gewoon niet. Maar nee, er moet een volksgericht ontstaan, er moet pek en veren komen. Zucht.

 13. Ik kijk altijd Zomergasten en nu ook. Ben wel nieuwsgierig wat Aboe-hoe-heet-ie te melden heeft. Daarbij vind ik het dapper van de VPRO dat ze hun nek durven uit te steken om ook een keer een controversiële figuur aan het woord te laten. En ik lees nergens dat Zomergasten bedoeld is om de menselijke kant van de gast te laten zien.

 14. Luvienna, ik heb dat ook nergens gelezen. Na enig zoeken vond ik allenig dit: “De zomerklassieker van de VPRO sinds 1988, gebaseerd op een even eenvoudig als vernieuwend idee: inspirerende mensen te vragen een avond lang fragmenten van hun keuze te laten toelichten. Een ode aan het beeld, in een drie uur durende marathonzitting, waarmee kijkers tevens een reclamevrije zondagavond krijgen voorgeschoteld. ‘Slow television’ als vast baken in een continu veranderend medialandschap.”.

  Mijn eigen interpretatie (vooral gebaseerd op meer dan twintig jaar kijken) is dat het programma cultureel is. Het beeld, de fragmenten, de opgeroepen sfeer, het samen mooie dingen kijken op een langzaam reflectief tempo, daar gaat het om. En ja, daarmee laat het programma ook een mens zien, een inspirerend mens door middel van zijn keuzes en toelichtingen.

  Het programma zoals ik dat ken heeft niet zoals Brandpunt, DWDD, Pauw, Jinek, BNN, POWned de bedoeling om nieuws te maken, een verschijnsel, een meneer of een mevrouw te laten zien. Dan is het toch geen slow television meer? Eens even heel iets anders?

  Als je de toelichting van de betreffende VPRO-geitebreier op je in laat dringen, dan zakt je broek (of rok naar keuze) mijlenver af.

  Ik citeer: “Hij heeft interessante ideeën over stad en samenleving, rijk visueel geheugen en is vlotte prater.”

  Da’s hypocriet rechtpraten wat krom is. Zomergasten gaat niet over stad en samenleving, en er zijn duizenden mensen met een rijk visueel geheugen en een vlot babbeltje.

  Zeg dan gewoon eerlijk dat je voor de kijkcijfers gaat, omdat je ook als VPRO helaas de adem van die belachelijke zendercoordinator in je nek voelt. Dan ben je eerlijk, dan ben je integer, dan ben je VPRO. Nu ben je heel ver van het paadje geraakt. Maar even goede vrienden, hopen dat de omroep hiervan leert. Zo niet dan zal het snel bergafwaarts gaan, dan gaat de gigaloyale harde kern (verouderend dat wel, het is niet anders, da’s over de hele tv-linie zo) afhaken en houden ze nul komma nul over.

 15. Apie, ik ben geneigd het met je eens te zijn maar toch wringt er iets wanneer het niet werd uitgezonden vanwege de protesten. Dat deugt ook niet.
  Vergelijkbaar met college tour.
  Beetje dubbeldenken dus. Eerst zien hoe hij tegemoet getreden wordt.

 16. Ik zeg niet dat het niet moet worden uitgezonden.

  Ik zeg dat ik het een slechte keuze vind, slecht gemotiveerd, dat ik niet ga kijken en ga over tot de orde van de dag.

 17. Ik ga zeker kijken, ondanks mijn aversie tegen AJJ, ben benieuwd hoe de presentator Thomas Erdbrink deze klus zal klaren.

  Hij wordt in elk geval geroemd als schrijver in de Standaard, de Belgische evenknie van de NRC, zoals de voormalige hoofdredacteur Peter VanderMeersch hem bejubelt.

 18. Gute Nacht APD, helemaal mee eens, enge man, totaal de weg kwijt.

 19. Lekker slapen, Klare taal en morgen weer gezond op. Misschien komen er ooit nog weleens ikjes in de Standaard. Dan wordt het oppassen.

 20. Zoals gebruikelijk in het Israel/Palestina-debat gaan woordvoerders van beide kanten er veel te stevig in (ik werd gisteren op twitter door een onbekende uitgemaakt voor “fascist”, en de onbekende deelde ook nog mede dat hij hoopte dat ik onder de trein zou komen, alleen maar omdat ik had gezegd dat ik niet naar Zomergasten wilde kijken).

  Nu is het dus zo dat als je bezwaar hebt tegen a.j.j., dan kom je “uit Joodse hoek”, en als je er geen bezwaar tegen hebt dan ben je een terroristenvriendje.

  Nuance mensen, probeer eens op een normale manier met elkaar te praten en van mening te verschillen, is helegaar niet erg. Maar ik praat tegen dovemansoren.

 21. Het is absurt Apie, je hebt helemaal gelijk. Het heeft mijn vege lijf op het Volkskrant Blog een beetje gered, dat ik gel tegen Wilders was en voor het bestaan van de staat Israel. Velen konden dit niet bevatten, je was voor of tegen, geen stukje grijs gebied. Niet voor de meeste kabinetten van de laatste tijd, trouwens, maar ik ben geen burger van dat land dus heb geen stemrecht en dus eigenlijk ook niet echt veel meningrecht. Of beter, in dit geval Israel is het vaak slimmer niet te veel mening te uiten,

  Voor de VS is dat wat anders. Eigenlijk vind ik wel eens dat iedereen zou moeten stemmen in de USA, worldwide. Hun keuzes bepalen vaak ons leven, kijk maar naar Bush en God hopelijk niet naar Trump. Wie weet valt ie mee. Achteraf, maar ja, dat is achteraf, werden Nixon en zelfs Reagan gerehabiliteerd. Toch kan ik mij niet voorstellen dat Trump een goede president zou worden, wat jij?

 22. Vader Abraham schijnt inderdaad niet te deugen. Hangt me iets vreselijks van hem bij, maar ik ben kwijt wat het was. 😦

  Verder zou ik graag het videofragment opzoeken waarin een groep cabaretiers – satirisch bedoeld uiteraard – zingt over ‘de moslims’, dat ze er niet bang voor zijn, het geheel in een Giethoorncontext, compleet met marcherende drumband. Ja ik weet, dit is vaag, maar wie weet, weet iemand wat ik bedoel.

 23. Vader Abraham blijkt naast het lied over de Arabieren – waarvoor hij moest onderduiken – ook een duet met Pim Fortuyn te hebben gezongen, getiteld “Wimmetje gaat Pimmetje komt”. say no more icoontje

  Waarschuwing: speel deze video niet af. Doe het niet.

 24. Dacht ik ook KT, maar volgens Wiki is hij 81 jaar. Kan dus in principe nog keilang mee. Ben benieuwd hoe lang zijn baard inmiddels is.

 25. Nou ik gok erop dat hij het niet nog eens 81 jaar zat volhouden. Zet ik mijn hele Marianne Webet collectie op,in.

 26. Nou zonder vooroordelen zet ik me aan Zomergasten en na twee minuten gaat het over voetbal ( ongelooflijk) dus onmiddellijk afgezet wegens geen niveau en onbegrijpelijk koeterwaals.

 27. Grinnik. Ik doe lekker andere dingen. Maar die goal van Van Basten had ik nog weleens willen zien.

 28. “AJJ is zeer bevlogen” zwijmelde Heer Rozenwater net voordat hij van zijn voetstukje viel. Ik zal maar geen voorbeelden van beroemde engerds uit de geschiedenis aanhalen die ook “zeer bevlogen” waren.

 29. Kijk, dit stukje kijkt er wel door heen:

  http://www.volkskrant.nl/televisie/abou-jahjah-wil-gevaarlijk-lijken-maar-is-het-niet~a4349407/

  “Islamofobie is antisemitisme 2.0”, heeft de man kennelijk heel welbespraakt gezegd. Ga er maar aan staan teiltje icoon

  Ik heb ook nog vernomen dat AJJ heel welbespraakt zei dat het doden van onschuldige mensen in een toeristenrestaurant – en zelfs het de kop afhakken van deze en gene – in feite heldhaftiger is dan mensen onzichtbaar vanuit een drone te beschieten, want dan kijk je als beul je slachtoffer tenminste in het gezicht, je hebt een relatie met je slachtoffer … Alsof je die twee dingen kunt en mag vergelijken. Militaire operaties die helaas ook collateral damage hebben, maar altijd gericht zijn op het uitschakelen van mensen die willens en wetens met terroristische activiteiten bezig zijn, vergelijken met het doden van individueel volkomen onschuldige mensen die een pilsje pakken op een terrasje, een winkelcentrum, voetbalwedstrijd of popconcert bezoeken, een mis opdragen in een kerkje op het platteland.

  Bekijk het interview nog maar heel vaak, en bewonder vooral de bevlogenheid, de welbespraaktheid, de keuze van Jacques Brel en Marco van Basten … en laat je dus maar lekker gigamegakolossaal in het pak naaien.

 30. Ik vond het een goede uitzending, Thomas Erdbrink een goede interviewer en Aboeboe een interessante gast. Ik was het lang niet met alles van hem eens maar met sommige dingen die hij zei zeker wel.

 31. De vraag was niet of het een onderhoudende, goede uitzending zou worden, de vraag was of je de man via zo’n cultureel programma een platform zou moeten geven, een platform waarmee hij zijn kansen om salonfahig over te komen gratis zou kunnen vergroten en dus zijn aanhang te vergroten. Die doelstelling – meer begrip en sympathie voor de man – is blijkens de reacties meer dan geslaagd. De VPRO zal er wel trots op zijn.

  Gelukkig is het opzetje van de kijkcijfers – normaliter vanwege reuring vooraf keihoog – niet geslaagd. Ik lees zojuist dat het programma qua kijkers slecht heeft gescoord met slechts de helft, oh heerlijke ironie, van het aantal kijkers naar Ahmed Aboutaleb.

  In your face VPRO zeggen we dan, maar we blijven lid, we blijven kijken, want het blijft de meest interessante omroep van Nedelrand, en we gaan over tot de orde van de dag, wetende dat Israel-Palestinadiscussies op het internet megasnel uit de klauwen lopen. Moeten we niet hebben op dit vrolijke, gevoelige en mensenlievende blog.

 32. Vergeet niet te stemmen op de hond, de haan of de andere opties, de stembussen zijn nog open en er kan ook meerdere malen per inzender worden gestemd. Kom mensen, laat zien dat je de democratie een warm hart toedraagt. We willen het weten: hond, haan of ben je vegetarier?

 33. Dan heb je kennelijk onder een steen gezeten vorige week, Heer Rozenwater. De hele discussie, in bladen, TV, op twitter, ging om de vraag of je zo’n iemand, vanwege zijn achtergrond en denkbeelden, wel een platform mocht geven. Het ging absoluut niet om de vraag of het een onderhoudende goede uitzending zou worden. Daarvoor stap je niet naar de rechter (hetgeen ik trouwens ook een volslagen overdreven actie vond). Enfin, de reden voor de lage kijkcijfers was natuurlijk dat er voetbal was op het andere net 😀

  VK en AVV graag en opschieten! En met een beetje mooie apie-coefficient graag.

 34. Dank je, Heer Rozenwater, de wekelijkse intro ook al?? Daar heb ik het hele onderwerp niet eens genoemd. En hier: geen woord Spaans bij, ik leg rustig mijn zienswijze uit, tja, die is anders dan de jouwe, dat heb je weleens.

  Jij ook een prettige vakantie en bedankt voor de minieme geste. Ik hoop dat je ook nog even op haan of hond gaat stemmen, dat kan elke dag, nog tot het einde van het jaar. Die hond heeft het zo nodig, verder geen stemadvies natuurlijk. Volg je hart. ❤

 35. En ook hier kan weer gestemd worden, mensen. De haan staat nog altijd fier bovenaan, om begrijpelijke redenen, maar de vegetarier en hond rukken op. Stemmen kan nog tot het einde van het jaar. Dagelijks als je wilt, zonder kunstgrepen.

 36. Stemmen kan nog tot en met 31 december, eenmaal per dag per IP-adres en per cookie. Is democratie ook voor jou belangrijk? Laat het zien!

 37. Huh? En een tijdje geleden zag je geen sterretjes meer. De poll staat er bij mij gewoon op hoor verontrust icoontje

 38. De zondagsluiting is prachtig door alle reageerders gerespecteerd. Hulde. Het is nu maandag. Mooie dag. Nieuw intro komt er om 13:00 uur op, vol met fraaie dingen. En een hoop video’s.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: