Wegens vakantie tot 15 augustus gesloten (130)

Photo (c) 2016 A. Dapie Vakantie in de supermarkt
Photo (c) 2016 A. Dapie Vakantie in de supermarkt

Ik ga er een paar weken tussenuit. Lekker even de boel de boel laten. Heerlijk. Geen telefoontjes om mijn hoofd. Emails komen bij bosjes maar ik zie ze niet. Tweets en mentions, het zal me een zorg zijn. Op Facebook hoef ik niet naar vakantiefoto’s van mijn vrienden te kijken en zij niet naar die van mij. Het blog hang ik even in de wilgen, stevig opgeknoopt, reacties kijk ik niet naar, zeloten erger ik me niet aan. Aanradertje mensen. Tot over een paar weken. En make no mistake, dan gaan we er weer met volle kracht tegenaan, er is keiveel nieuws en zelfs GROOT NIEUWS in aantocht. 

Photo: (c) 2016 Pawi & Chaperon, Zwarte Smaragdgroene Zee
Photo: (c) Pawi & Chaperon, Zwarte Smaragdgroene Zee

Qua vakantie ben ik niet de enige. Pawi reist nog altijd met chaperon en al rond rond de Zwarte Zee, ze stuurde ons een fraaie prent en beloofde mooie reisverhalen na ommekomst.  Mopperkont heeft twee weken met de fiets en een tentje rondgezworven langs de Loire en taalde niet naar internet of ikjesbesprekingen. Na thuiskomst vertrok hij naar Canterbury, “wederom voor mooie fietstochten en de dagelijkse even-song.” Ja, als je het breed hebt dan moet je het breed laten hangen. Kunstrubriekbeheerder Heer Rozenwater is ook druk bezig met vakantieplannen en zoekt een vervanger voor een weekje.

Nog een paar dagen en dan ga ik met ijsberen zwemmen.

Bookmarkmijnboek gaat, zo vermoed ik, niet zelf, maar sloeg wel de spijker op zijn kop over de mijne. “Wanneer ga je op vakantie Apie, daar waar er geen internet is?” vroeg hij om meteen zelf het antwoord te geven: “De Noordpool schat ik, niet zonder jaloezie, in.” Ik heb inderdaad een tweeweekse all-in strandvakantie geboekt bij Eskimo Playa. Nog een paar dagen en dan ga ik met ijsberen zwemmen. De meerderheid van onze community laat zich nergens op voor staan en gaat op vakantie zonder bericht of – en dat mag ook – reageert gewoon vanaf het vakantie-adres door, zoals ik als blogbeheerder aan hullies IP-adres kan zien. Mooi hoor, ik zou er een prachtig wereldkaartje met vlaggetjes van kunnen maken, maar doe het niet, de privacyrichtlijnen van dit blog indachtig.

De Blogtrommel
De Blogtrommel

De goeie mensen van de Blogtrommel zijn er ook tussenuit geknepen, maar lieten een lijstje achter van aanbevolen blogs voor in de vakantie.  “Ben jij zo iemand die gelukkig wordt wanneer je blogs kan wegstoppen in een niche? Bespaar je dan de moeite, want dit blog is niks voor jou. Wil je graag spelenderwijs op de hoogte blijven van ’s lands toestand, dan is dit jouw adres. Een dosis relativeringsvermogen en een behoorlijk gevoel voor de taal van Vondel strekt tot aanbeveling.” schreven ze over dit blog hier.  Bron: Inspirerende blogs voor de zomertijd. Ook jullie een fijne vakantie!

160801meeuwenVoorzichtig op het strand alsjeblieft, na de waarschuwing op dit blog, besteedde ook de independent aandacht aan de toenemende agressie van de meeuwen. “Je suis un goeland”, zei Bertie empathisch, maar toch.

Op Radio 4 klonk een tijdje terug trouwens een voor saxofoon-kwartet bewerkt strijkkwartet van Schubert, waarop  René Poppen tegen zijn vrouw zei: „Hé, wat een mooi arrangement is dit.” Nadat hij zijn zoontje van 13 had uitgelegd wat een arrangement is, repliceerde die: “Maar papa, dat heet geen arrangement, maar een remix!” De trouwe lezer weet het al, dit was de clou van een ikje, die lezersdingetjes van de NRC, waarvan dit blog, als het niet met vakantie is, verslag doet.

160801PikachuOok Ellen Houwen-Hartong van Ark stuurde er eentje in: “Woest aantrekkelijk, met mijn nieuwe zonnehoed en hippe zonnebril op, zit ik vanmiddag aan de oever van de Zijl. Er komt een boot met jongeren voorbij. Enthousiast wordt er naar me gewezen en de hele bemanning schatert: „Pikachu! Pikachu!” Daar gaat mijn ego.”

Een ikje uit eigen kweek kwam van Bertie: “In de kassarij stonden we achter een ouderpaar waarvan zoontje het hoogste woord had, er kwam commentaar op alle boodschappen. En tenslotte riep hij ‘Van deze wijn lust ons’ mam makkelijk twee flessen.’”

hondaEn David Gribnau liep ergens in Amsterdam of in de tuin van een psychiatrische inrichting. “Wat loop je er toch altijd parmantig bij”, zei een wildvreemde dame terwijl hij haar passeerde (…) „Ik heb het niet tegen u”, zei zij later, „ik heb het tegen uw hond.” 

haanaHet ikje was aanleiding voor een belangrijke lezerspeiling: hond, haan of “ik ben vegetarier”. Verrassende tussenstand (maandagmiddag 1 augustus 15h30): 72.22% kiest voor de haan, de hond krijgt slechts 11.11% van de stemmen. En een schamele 5.56% van onze lezers bekent zich tot het vegetarisme. Stemmen kan nog tot het einde van dit jaar.

komkommera
Marina Noordegraaf, komkommertijd, cucumber time. More Marina: http://www.flickr.com/photos/verbeeldingskr8/

De peiling werd om onbekende reden aangegrepen voor een discussie over Zomergasten (v/h een prachtprogramma van de VPRO), Israël, Palestijnen en moslims. Ik deed er aan mee, ging er vol in, maar werd er uiteindelijk een beetje moe van. Het leverde wel een mooi tv-fragment op dat ik al een tijdje kwijt was:

Net voor het verstrijken van het ultimatum van Heer Rozenwater werd de langverwachte Tuinenspecial gepubliceerd, een prachtige bijdrage met zonnige plaatjes van de tuinen, bloeiende bloemen en rijpende tomaten van de reageerders van de Apiedapie Community.

 “Mijn enthousiasme is, net zoals de bloemen van vorig jaar, geheel verwelkt.”

Onmiddellijk na verschijning brak er al reuring uit, zoals Ilona die diepteleurgesteld constateerde dat haar tuintje onderbelicht bleef, en maar door bleef chagrijnen ook nadat het foutje ruimschoots was goedgemaakt. “Mijn enthousiasme is, net zoals de bloemen van vorig jaar, geheel verwelkt. Gelukkig tieren ze nu weliger dan toen. Ik hou ze lekker voor me.”

De allermooiste tuinenfoto van de hele special - Ilona
De allermooiste tuinenfoto van de hele special – Ilona

Ja, soms leef je ergens heel lang na toe, dan publiceer je het met een dikke *verkneukel icoon* en dan vallen de reacties je rauw op je dak. Heb je weleens. Maar ik blijf gek op tuinen, vooral die avontuurlijke waarin je kunt dwalen en naar vogels kijken. Met hoekjes erin, oude bomen, een autowrak waar planten uitgroeien. Dat pakt niemand me af.  Ad Hok: “En uitgerekend nu ben ik niet thuis om snel een paar fotootjes te maken. Ik ben trouwens in Nederland. Midden in een hittegolf. Heb ik weer.”

De tuin van Michelle Obama is zoals bekend heel bijzonder, maar wie had gedacht dat ze er zo’n leuke rondleiding kon geven:

Ik maak me in ieder geval na de vakantie al weer op voor de volgende special, de Armenspecial, linker- of rechterarmen van mijn lezers zijn welkom, publicatie ergens in september, kan ook oktober worden.

Wil jij deze week ook actief gaan meedoen met al deze dingetjes? Ga dan wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, de krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Stuur zelf een ikje in. Of scrol hier naar beneden en zeg iets. Dat mag en kan hier nog altijd met een fantasie-emailadres. En voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden.  De afleveringen van deze historische rubriek waarin alle hoogtepunten van alle afgelopen weken worden behandeld zijn elders op dit blog te raadplegen.A. Dapie

Reacties zijn welkom op apie@apiedapie.com. Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan s.v.p. elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven) is geschoten door A. Dapie zelve ergens in een supermarkt in een vakantieland. Gelukkig dat je dan je BlackBerry altijd paraat weet. Photo (c) 2016 A. Dapie

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

41 gedachten over “Wegens vakantie tot 15 augustus gesloten (130)”

 1. Geniet ervan, Apie! Tot over een paar weken. Ben zelf overigens weer thuis. Ach, ik heb altijd vakantie.

 2. Fijne vakantie, Apie. Kom maar weer even tot rust na al die bloeddrukopjagende zaken als Aboeboe op televisie bij Zomergasten en beheerrechtenvragende kunstheren.

  Met de meeuwen valt het ook wel mee; kijk maar, geen meeuw te bekennen op mijn laatste strandtocht.

  Hoewel de meeuwen, of andere vis-, schaal- en schelpdierenliefhebbende vogels zich hier zo te zien wel hebben uitgeleefd op de mesheften:

 3. Dank je, Luvienna. Dit is natuurlijk juist angstaanjagend, geen meeuwen bij jou op het strand, dat kan alleen maar betekenen dat ze op weg naar mij zijn huiver icoon

 4. Vlak voordat ik de deur uitga, zal alhier de commentaarfunctie disabled worden, schrik daar dus niet van, het is tijdelijk en het is wegens de vakantie. Na ommekomst komt alles weer meer dan goed. ❤

 5. Dan moet je wel even een seintje geven als alles weer back to normal is, anders zitten we met de kerstwensen nog te wachten op ‘sein veilig’.

 6. Hoe kom je erbij, Heer Rozenwater? Er is helemaal niets “tegengehouden” en je reactie op de andere draad staat er keurig op. Evenals mijn antwoord.

  Overigens, de link naar je blog staat zelfs permanent in de linkerkantlijn. Net als die van Luvienna en andere A.Dapie Community giganten.

  Oh, nog niet gemerkt? Tja, te druk bezig met jezelf misschien. Daar is niks mis mee trouwens en heel gezond, voor zover je het niet overdrijft. En proberen niet overal spoken te zien.

 7. @Luvienna, reageren zal ergens in de week van 15 augustus al weer mogelijk zijn. Wordt in ieder geval op Twitter, Facebook en OBA dan ruim aangekondigd. En verder gaat dat dan razendsnel van mond tot mond.

 8. Na dit puike intro een heel fijne vakantie gewenst met veel ontspanning en natuurlijk ook het nodige onmisbare vleugje spanning!

 9. Nee, het is echt niet waar, Heer Rozenwater, het zal aan je computer liggen. Er is maar een reactie “tegengehouden” vandaag, dat was die van Luvienna, duurde 9 minuutjes, reden: drie links (hetgeen een signaal kan zijn voor SPAM en zo’n reactie wordt dan volautomatisch even in een filtertje gelegd). Van tegenhouden is geen sprake. En nogmaals, die van jou is nog geen minuut “tegengehouden”, kan ik zien, het is niet anders. Je bent een tikkie paranoia aan het worden en, zoals gezegd, aan vakantie toe.

 10. Nou moe, wat aardig!

  Congratulations on getting 1,000 total likes on Apie is open.

  (en die duizendste was Bertie ❤ )

 11. Nog gauw een mooie intro geplaatst, ijverig hoor.
  Wat een rust zal het zijn, de vakantie. Voor jou bedoel ik. Neem het ervan, doen wij ook.
  En tot ziens!

 12. Ahhh, ik zie pas dat ik het duizendste likie gaf. Wat goed!!
  Dank voor het tellen Apie, zelf had ik er geen idee van.

 13. Met excuus voor de vertraagde plaatsing.:

  maandag 1 augustus 2016

  STILTE’S

  Terug met de boot van Texel naar het vasteland zit ik, op het dek, na te genieten van een heerlijk dagje. Naast mij nemen een dame en heer plaats, wat onwennig. Voor mij een duidelijk geval van eerste uitstapje samen. Zij vertelt wat over haar zuster die problemen had op haar werk. Hij zwijgt, ontbreekt soms met „ja, ja”.
  „Ik heb een hobby ”, zegt hij plots, „ik verzamel gedroogde vogelpootjes.” Nu vervalt zij in stilte. Rondom de boot vliegen op dat moment veel meeuwen. „Daar vliegt heel wat voor je verzameling”, antwoordt zij alsnog.

  Toen verviel hij in stilte.

  Jan Bouman

 14. Ook dat ja. En dat is er vermoedelijk door de eindredakteur boven gezet, een professional. Enfin, next!

  Lekkernij

  Op onze rondtocht door Zuid-Europa verzamelen we de lokale lekkernijen. Voor mij zijn dat de Amaretti-bitterkoekjes uit Toscane, voor mijn kinderen de opgerolde wafeltjes uit Frankrijk die zij ‘sigaretjes’ noemen. Op een lokaal terras krijg ik geschrokken blikken van een Nederlandse familie als ik tegen mijn 9-jarige dochter zeg: „Als jij de Amaretto voor mij overlaat, mag jij zo een paar sigaretjes.”

  Walter Holtslag

 15. Juist. Next dus. o_O

  Voor hen die mij bezorgd schreven, neen, de vakantie is niet uitgesteld, ik ben druk aan het pakken. Morgen is het zover.

 16. Ja, beste, somswel lieve Apie, ik vond het al te veel van het goede, te veel vertrouwen in het beste van de slechtste mensen. Dus geen commentaar de komende twee weken. We gaan het redden. Ik zal op het einde nog even een soort van ikje plaatsen, ik verwacht negativiteit maar mayb not. No mijn therapie van SOLK die normaal al uitputtend is maar deze keer waren er zoveel afvallers dat er maar twee deelnemers waren waaronder dus ik. En dus was je neus of teen of rechterbeen drukken niet mogelijk. Man, vrouw, man, vrouw, etc, ik was kapot. En toch ging ik naar een sportzaak aan het begin van de Overtoom voor het kopen van een matje, niet voor Yoga, die zijn te dun, maar coor echte oefeningen, mag ik nog even verder gaan?

 17. Nou, nog geen moderatie dus ik denk dat het kan. Bij de Etos bij bij in mijn buurt was er een afprijsactie waar je, als je daar gevoelig voor bent, een erectie van zou krijgen: hele dure after shaves en parfums van tussen de 88 en 57 naar 19 en 10. Das een korting om mee thuis te komen, niet waar? Maar in dit filiaal waren de kortingen aardig maar lang niet zo indrukwekkend. Van 88 naar 57, ja daar wordt ik niet warm van. Nu ben ik geen advocaat (echt niet) en toch heb ik mijn advocatenstem opgezet en gezegd dat ze het andere filiaal moesten Bellen en als daar nog steeds de kortingen waren zoals ik ze had gezien ze hier ook zo zouden moeten gelden. Lijkt mij volkomen kul maar ik kende de dame van weer een ander filiaal en ze belde voor mij en kwam met een glimlach terug. Ik had geen pinpas bij mij maar wel een kleine zestig euro en dus kocht ik drie dames parfums en drie after shaves. Zoveel geur heb ik nog nooit gekocht. Mijn vriendin wilde ze gelijk op Marktplaats zetten wat mijn hart brak en gelukkig zag ze dit op tijd.

  Apie, een leuke, gezonde en bovenal these days een veilige vakantie gewenst, iedereen eigenlijk. Je haf goed gegokt, wij gaan niet op vakantie, daarvoor hebben we (vandaag op de kop af vijf maanden) nog niet lang niet gerookt. En toch voelen we ons tiptop.

 18. Ik zou ze ook op Marktplaats zetten, boekie. Of desnoods van elk 1 houden en winst maken op de rest. Of zit er een luchtje aan?

 19. Het klinkt als een contradictie maar zou ik als ik mijn auto correct uit doe minder (haast) spelfouten maken? Of is het toch wat anders? Vroeger was het niet zo erg. Het maakt je down, dat kan ik vertellen. Nu, nu moet ik naar de fietsenboer en daarna naar de huisartsboerin. Op dinsdag hebben zo ’s avonds praktijk. Een heel moderne innovatie voor zo een, ik zal mij maar inhouden, praktijk. Toedeledokie, Mark

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: