Timmerark neemt juiste afslag (215)

Malle dingen, ikjes en stukjes, telkens weer en nog altijd

Sinterklaas is voorbij en hopla, als bij toverslag, zijn ook alle blokkeerders die bezorgd zijn om het behoud van de Nederlandse cultuur verdwenen. Maar een paar volhouders trokken gele hesjes aan – die eigenlijk bedoeld zijn voor het beschermen van gestrande automobilisten op de vluchtstrook – en ze improviseerden later wel waar ze nu weer tegen waren. Tegen belastingen, tegen de regering en voor hogere lonen. Jammer voor ze dat de Tegenpartij niet meer bestaat.

Zoals Mopperkont ons vorige week liet zien werd de roetveegpiet al in de vorige eeuw geintroduceerd, een pukkelige jongeman, nog maar net in toom gehouden door een hyperventilerende Sint.

Wij konden ons hier gelukkig bezig houden met de kleine dingen die het doen, met de oergezellige gezelligheid die ons elke dag weer verwarmt, en dat komt door het lezen, beoordelen en afbranden van ikjes.

“Maartje Wildehaan terug”

Zoals dat verhaaltje van Maartje Wildeman met haar “Adrihaan”, een papakip die kwijt leek maar weer terugkwam. “Maartje Wildehaan terug”, vatte Mopperkont het ikje, want dat was het, kernachtig samen.

Ik heb het zelf ook meegemaakt. Onze haan was vaak weg, tot leedwezen en wantrouwen van onze kippen. Als hij weer terugkwam, kraaide hij zich de longen uit zijn lijf en betrad de dames met dubbele energie. Hij heette Napoleon. Zoals de hamster van Ilona “Willem van Hamsterdam” heette. En de hond van Bertie heette naar haar echtgenoot P., omdat ze dan regelmatig kon roepen “P., heb je alweer in de kamer gepiest?”

Timmerark vond een dode muis zonder naam. En Pawi had vroeger een hamster zonder naam zaliger. Het beestje had niks te doen, behalve in de tredmolen lopen. En niks te eten omdat het Pawigezinnetje de schilletjes in zijn bakje aanzag voor “nog genoeg te eten”.

181210pollTimmer

De peiling of de reageerders van deze site de voormalig sterauteur Timmerark terug wilden viel naar verwachting keipositief uit. Een ruime meerderheid (67%) zei volmondig “ja”. Kleine minderheden wisten niet wie of het was, of stelden beperkende voorwaarden aan diens terugkeer, zoals niet teveel video’s plaatsen.

Zelf voegde ik er nog aan toe dat het op prijs zou worden gesteld als de heer T. zijn politieke wereldbeelden en complottheorieen een tikkie voor zichzelf zou willen houden, c.q. ze bij de buren te deponeren, daar waar ze van sneren en afkatten houden.

Timmerark nam gelukkig de juiste afslag en verklaarde de uitslag “helemaal fijn, leuk, echt leuk en lief” te vinden. Wij ook!

Verder zag Evelijn Robbemond een damesverbandikje geplaatst waarvan wij liever “verschoond hadden willen blijven” (Mopperkont).

En toen was de week alweer om. Ja, soms gaat het wat sneller dan anders.

Wil jij net als onze Mopperkont en de andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Met iets leuks? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden uit het verre buitenland die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Stuur zelf een ikje in. Of scrol hier naar beneden en zeg iets. Dat mag en kan met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume als je dat wilt. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, het hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg alle afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren
Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, maar ook via de email van mijn voorganger apie@apiedapie.com of direkt bij mij zelf: bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan gewoon hier onze eigen dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen week. Nou, jullie zien het wel. Ik was een tijdje terug weer eens een keertje in Berlijn. Ik kwam daar niet alleen lelijke kunst tegen, maar ook mooie graffiti. Zoals deze op een muur. Pawi diende een verzoekje dienaangaande in. Ik weet nog dat ik toen dacht: waarom hangt het een in de galerie en staan er sektdrinkende miezemuizertjes voor te delibereren wat of de kunstenaar ermee heeft bedoeld en welk een fraaie expressie erin zit, en staat het andere op een kale muur in weer en wind, met alleen een paar duiven en joggers die er onverschillig langsvliegen en een enkele blogbeheerder die er met zijn mobieltje een foto van schiet? Best wel een lange gedachte. Maar we zullen het antwoord op de vraag nooit weten. Geniet ervan. ’t Is keimooi. Ze zijn steengoed. Die muurstukjes.

Foto: “Kunst op de muur” © 2018 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

84 gedachten over “Timmerark neemt juiste afslag (215)”

 1. Wat een verrassing, dit intro! Mooie foto ook.
  Hopelijk blijft Timmerark niet te lang dralen met zijn bijdragen.

 2. Opsaaien

  Ik lees aan mijn vrouw een stukje voor uit de krant. Het gaat over stress. Mensen moeten meer rust inbouwen, saaie dingen doen. Je leven ‘opsaaien’ is beter dan het ‘opleuken’, zo leert de krant. Mijn jongste dochter, die allang het huis uit is, maar even is komen binnenvallen, wist dat allang. „Daarom kom ik bij jullie thuis!”

  Kees Veth

 3. Zit een hoop waarheid in, Kees. Opsaaien. Onthaasten. Daarom kijk ik naar Boer zoekt vrouw, Heel Holland bakt, Beste zangers, First dates en Vroege Vogels.

 4. Zekers, DSR, dat stond al in het intro. “Wij konden ons hier gelukkig bezig houden met de kleine dingen die het doen, met de oergezellige gezelligheid die ons elke dag weer verwarmt, en dat komt door het lezen, beoordelen en afbranden van ikjes.” Gek mannetje dat je me d’r eentje van ons bent 😀

 5. Leuk ikje, het plaagstootje van de even binnenvallende dochter wordt meteen nieuws op de achterpagina van de NRC, die bijna iedereen het eerst leest.

 6. Naar aanleiding van de goedertieren reactie van DSR, die in het belendende blog opriep om ook hier eens te reageren, in de veronderstelling dat het hier rustiger is dan daar, heb ik het nog eens gegoogeld: goedertieren.

  Mooi woord. Ook voor scrabble. Heb ik nooit gebruikt bij het spel, wel vaak gelezen. Maar wat betekent het eigenlijk? En waar komt het vandaan?
  Hier een uitleg van INL:

  GOEDERTIEREN

  Woordsoort: bnw., bw.
  Modern lemma: goedertieren
  — GOEDERTIER —, bnw. en bijw.: -tierener (-tierder), -tierenst (-tierst). Mnd. gudertere. Oorspronkelijk eene bijvoeglijke bepaling bij znw., die alleen praedicatief kon gebezigd worden, t.w. de koppeling van Goed, bnw. (zie GOED, 1ste art., I, III, 2) en tier (tiere), znw., aard, soort, beide in den 2den nv. enkelv.: goeder tiere (n), of, met afkapping van den buigingsuitgang van het znw.: goeder tier, van goeden aard, van goede soort. Reeds in ’t Mnl. werd deze koppeling als een bnw. opgevat en voortaan ook attributief gebezigd; toen werden ook trapp. v. vergel. mogelijk. Verg. voor de bet. van het znw. tier: het ww. Tieren, aarden; voor de vorming van het bnw. goedertieren: mnl. argher-, aller-, enigher-, quader-, meniger-, putertiere; voor vorming en beteekenis tevens: goederhande (zie ald.); voor de beteekenis alleen: goedaardig (zie ald.). plant. [1573] verklaart het door: goedhertich, bening, debonnaire, mitis, benignus, pius, humanus, clemens.
  +I. Bnw.
  +↪II. Bijw. (van wijze); verg. de bet. I, 1, b). Op goedgunstige, welwillende wijze; genadiglijk, barmhartiglijk.
  Afl. Goedertierenheid, goedertierig, ongoedertieren, (zie die woorden).
  — Verder Goedertierenis, barmhartigheid (”Hem ging groot getuighenis naa, van genaade, goedertierenis, weêrzin in ’t bekryghen der Onroomsche Fransoizen”, hooft, N.H. 684 [1642]; zie ook hooft, N.H. 853 [1642] en hooft, N.H. 957 [c. 1645])
  goedertierlijk, bijw. van wijze: barmhartiglijk, lankmoediglijk (”Niet met gewelt van wapenen, maer met sachtigheyt … de volckeren … goedertierlick te handelen”, Statenb., 3 Makk. 3, 10 [ed. 1688]; ”Luiden, gefoolt van onverdraaghlyk juk; goedertierlyk te hooren”, hooft, N.H. 971 [c. 1645]).
  Samenst. Overgoedertieren (zie ald.).
  © 2007 INL. Artikel gepubliceerd in 1891.

 7. Het belendende blog wordt vooral volgeschreven door de blogbeheerder en wat trouwe fans. Wat zeg ik? Volgeplakt. Fotootjes van het internet pikken en daar dan een grappig bedoelde kop bij verzinnen. Jaren 2015 vermaak. Kom mensen, verzin eens iets nieuws zou ik bijna zeggen. Maar ieder zijn heug en ik meen aan de schrijfstijl en grapjes enkele reageerders van hier te herkennen, onder fantasienamen omdat ze zich kennelijk een tikkie schamen. Hoeft niet lieverds. We eten allemaal weleens een zak chips of een vette kroket. Het kan niet altijd aangenaam en op niveau zijn.

 8. Dat is koren op de molen, Bas. Je was nou net lekker bezig met gezelligheidkentgeentijd. Deze uitgelokte reactie had van mij achterwege mogen blijven. Fantasienamen hanteert iedereen, zowel op dit als op het belendende blog. Bas van Vuren is daarop geen uitzondering, veronderstel ik.

  Goedertierenheid, als ik daar nog even bij mag blijven dwalen, het goedgunstige, genadiglijke, barmhartiglijke, krijgt een cynisch toontje door de bijdrage van DSR. Toch knap, waar of niet?

 9. Over kroketten gesproken: die garnalenkroketten in Zierikzee, in de Zeeuwse Hemel, die moet je eens proeven, als je daar toevallig toch bent. Geweldig. Geen Joel Broeckaert te bekennen, die gaat uit eten voor 480 euro per twee personen en kraakt het restaurant af omdat ze er onvriendelijk zijn (te gestresst allemaal, zowel de bediening als de gasten). Nee, dan die kroketjes met garnituur (vers brood met wat citroenolie, verse mayonaise, heerlijke salade): uit de kunst, drankje erbij, koffie na, voor 27 euro per twee personen…en iedereen is vriendelijk.

 10. Dat klinkt zeker goed. Als expat heb ik de overdreven zucht naar kroketten en bitterballen ontwikkeld die er blijkbaar bij hoort. Ik weet zeker dat als ik in Nederland was blijven wonen ik ze zelden tot nooit zou eten. Nu vaak al op Schiphol bij aankomst en weer bij vertrek. Zierikzee is me te ver uit de buurt.

 11. En voor als zekerheid, Bas van Vuren reageert niet op dat andere blog, niet onder wat voor fantasienaam dan ook en hij leest er ook niet mee. Alleen als er hier of in een email naar verwezen wordt neem ik er een kijkje. Zoals hedenochtend. Dooie bloedeloze boel, vind ik het daar. Mag ik vinden en ik ga over tot de aangename orde van de dag.

 12. Nou, hier is e laatste drie maand ook niks veranderd. APD raakt nog steeds een beetje van de leg als ie wordt onderbroken -milde glimlachicoon-. Mag.

  Ajuus dan maar weer hoor – en we horen hiernaast wel weer van APD onder zijn welbekende nom de plum, al doen we allemaal gewoon alsof we van niks weten-grinikend knipoogje-icoon-

 13. Onderbroken? Waarin? APD reageert hiernaast niet, laat ik het nog maar eens zeggen. Als iemand me daar nadoet dan wens ik hem veel plezier. Zal wel uit Ermelo komen. Een sneuneusje.

 14. Bouwvakker

  Mijn zusje komt zaterdagavond geagiteerd thuis.

  „Er zat een hele gefrustreerde bouwvakker in mijn coupé. Hij filmde zichzelf steeds met zijn mobiel. Blijkbaar maakte hij een livefilmpje, of zoiets, midden in de trein. Hij was de hele tijd heel boos aan het praten en had kritiek op alles en iedereen!”

  Na haar tot rust te hebben gemaand begin ik toch ook wel een beetje nieuwsgierig te worden.

  „Hoe wist je eigenlijk dat het een bouwvakker was?”, vraag ik haar.

  Waarop mijn zusje antwoordt:

  „O gewoon, hij had zo’n geel hesje aan.”

  Luc van Hout

 15. Ja dat krijg je er van. Bouwvakkers worden nu gedemoniseerd. Kunnen over een tijd niet eens meer vrouwen nafluiten, wat ik je brom. En weer een stukje Nederlandse cultuur naar zijn mallemoer.

 16. Ik sat twee weken geleden in een taxi van het vliegveld van Bordeaux naar Preignac. Vlak voor het aankomen werd de weg door twee gele hesjes versperd. Godverdomme dacht ik. Maar ze waarschuwden de chauffeur dat er olie op het wegdek van de volgende bocht lag

 17. Ik zou er pas van hebben opgekeken als er een halve bouwvakker in de trein had gezeten.

 18. Hahaha! Lummel met zijn nieuwe ikje, mopperkont met zijn zorgvuldig lezen! 😆 2x

  Ik heb twee gele hesjes op een geheime bergplaats. Die ik toevallig elke keer weer ontdek als ik het achterportier van de auto open. Meestal voor een vracht groene of kleurloze lege flessen (water- en wijn-), die naar de glasbak moeten, soms voor restafval zoals Nespresso cups en een enkele keer babyluiers, zelden voor oude multicolor kleren, die dragen we namelijk helemaal heel en schoon tot het echt uit de mode raakt. Of totdat het onherstelbaar kapot gaat.
  Doorzichtig plastic mogen we weer dumpen in de gewone container, samen met uitgeknepen blauwe melkpakken. Groen gaat ook weer apart in een bak, hoewel het in deze tijd vooral bruin is, roodbruin soms, of geel. Mooie blaadjes, waar je verder niks mee kan.

 19. Oh, en dan vergat ik nog de blauwe bak, waarin je alle papieren en kartonnetjes gescheiden aanlevert.
  Kleurrijk Nederland.

 20. Het is prachtig! Nu nog proberen om plastic helegaar overbodig te maken, in plaats van het te maken en dan weer in te zamelen. Niks mis met boterhamzakjes van papier, om maar eens wat te noemen, dat hoeft allemaal niet van plastic te zijn.

 21. De vlieger

  In een volle voetbalkantine klinkt ‘De vlieger’ van André Hazes. Een man zegt geëmotioneerd dat hij het een geweldig mooi nummer vindt. Het mooiste nummer ooit.

  Dan zingt hij mee: „Ik heb hier een brief van mijn moeder.”

  André de Waard

 22. Van Songteksten.net, voor het geval jullie hem ook niet snapten:

  Andre Hazes – De Vlieger

  Mn zoon was gisteren jarig, hij werd acht jaar oud mn schat
  Hij vroeg aan mij een vlieger, en die heeft hij ook gehad
  Naar zn bal, zn fiets, zn treinen, nee daar keek hij niet naar om
  Want z
  n vlieger was hem alles, alleen wist ik niet waarom

  En toen op zekere morgen, zei hij;vader ga je mee;
  De wind die is nu gunstig, dus ik neem mn vlieger mee
  In z
  n ene hand een vlieger, in de andere een brief
  Ik kon hem niet begrijpen, maar toen zei mn zoontje lief
  Ik heb hier een brief voor m
  n moeder
  Die hoog in de hemel is
  Deze brief bind ik vast aan mn vlieger
  Tot zij hem ontvangt, zij die ik mis
  En als zij dan leest hoeveel ik van haar hou
  Dat ik niet kan wennen aan die andere vrouw
  Ik heb hier een brief voor m
  n moeder
  Die hoog in de hemel is

  Ik heb hier een brief voor mn moeder
  Die hoog, hoog in de hemel is
  Deze brief bind ik vast aan m
  n vlieger
  Tot zij hem ontvangt, zij, zij die ik mis

  Ik heb hier een brief voor mn moeder
  Die hoog in de hemel is
  Deze brief bind ik vast aan m
  n vlieger
  Tot zij hem ontvangt, zij die ik mis
  En als zij dan leest hoeveel ik van haar hou
  Dat ik niet kan wennen aan die andere vrouw
  Ik heb hier een brief voor m`n moeder
  Die hoog in de hemel is

 23. Grinnik, ik snapte hem meteen, maar ja, ik ben dan ook een Hazesfan. Dit is geen normaal foutje van deze meneer, maar een koeienfout, het hele nummer is kennelijk aan hem voorbijgegaan. Maar goed, als het hem toch ontroert dan is dat meegenomen. De fans van Hazes zijn niet allemaal even geletterd, en dragen bij tijd en wijle wellicht ook nog gele hesjes.

 24. Dank aan pawi voor de uitleg. Ik had hier anders echt helemaal niets van begrepen.
  Als expat is het Hazes fenomeen totaal aan mij voorbij gegaan. Ik voel het niet als een groot gemis.

 25. Dit is inderdaad een heel mooi levenslied.
  Mijn moeder zong het voor ons, kinderen, nog vóór André Hazes senior zijn debuut maakte als volkszanger.
  ‘k Heb het altijd maar laten zitten maar het is dus geen compositie van deze man, zoals iedereen beweert.
  Google ik op dit lied, kom ik op Wikipedia uit op Nico Haak als tekstschrijver.
  Geeft verder niks. Heb bovendien wel wat anders te doen.
  Ik hou van Amsterdamse smartlappen!
  Ik hou van dit lied. (Maar dat komt vast door mijn moeder)

 26. Ik kan het niet laten ….

  Maar wat een tijd. Lekker TV kunnen kijken zonder telkens toch even het mobieltje in de gaten te houden, zonder alles te googelen, zonder tijdens het kijken te moeten twitteren naar andere wildvreemde kijkers in het land, zonder grappige vondstjes te bedenken met hashtagjes die dan viral moeten gaan. Niks ervan. Je was lekker in je eigen gezinnetje thuis. Buiten donker. Binnen de schemerlampen aan, en misschien wel de grote lamp boven de tafel. De kachel stond in een oranje gloed te glanzen. De kat lag er lui voor en schroeide zijn vacht. Zelf zat je met de haartjes nat, met een bord patat op de knieen en als je geluk had een frikandel, op de bank, met volle aandacht naar de TV te kijken. Want zo vaak kwam het niet voor dat er iets leuks was. Terwijl moeder zat te lezen, broertjes en zusjes kibbelend over de grond kropen, en vader aan zijn eerste jonge jenever dacht.

 27. Goh, Bas, mazzelkont! Jullie hadden TV en patat? Een paar kruimige gekookte eigenheimers kreeg ik op mijn bordje, en na het eten vijf minuten naar Paulus de Boskabouter op de radio luisteren, dat was het wel zo’n beetje.
  (Kom er maar in, Lummel).

 28. Rijm

  Kinderen in de kleuterklas moeten in deze periode heel snel de switch maken van Sinterklaas naar Kerst. Dat gaat niet altijd vlekkeloos. Vanochtend luisterde ik mee naar een verhaal over Kerst, op rijm. De juf leest voor: „Het kerstspel kan beginnen, Jozef en Maria komen op hun ezeltje naar bin…” „SPANJE”, roept een kind enthousiast.

  Tineke Drewes

 29. Paulus de Boskabouter. Het kon niet op bij jullie. En een bord? Ik moest met mijn vader vechten om een lepel waterige snert. Verhalen? Die verzon ik zelf.

 30. Misschien wat herders, een discussie over nieuwe geboorte technieken zoals reageerbuis, draagvrouwen of heilige geesten. Ik zie ook migrantenpolitiek aspecten.

 31. Het verhaal had vandaag heel anders verlopen. De wijze. Hebbeneen reisverbod van Trump. De Italianen houden iedereen tegen, de Turkenen Russen bombarderen dat gebied. En in Frankrijk wordt zwangerschap door een heikige geest verboden.

 32. Wie likte ook alweer de boterhammen met reuzel af, die zijn oom in zijn jaszak had verstopt, om de boterhammen daarna weer in de jaszak terug te doen? Wie dronk het water waarin een worst had geweld?

  Gelukkig haalt mopperkont ons weer terug naar het nu. Helemaal mee eens. Het moet niet gekker worden.

 33. Eigenlijk begrijp ik er sinds de laatste vijf a zes – zeven reacties totaal niets meer van.
  Van het betoog alhier dus, de duidelijkheid in de discussie ontgaat mij jammer genoeg.
  Mea Culpa natuurlijk.

 34. Misschien waren het bij nader inzien wat surrealistische oplossingen of iets dergelijks.
  Vraagteken blijft .

 35. Surrealisrisch of iets dergelijks! Dat is de spijker op de kop, Klare taal. Ik kan er ook geen touw aan vastknopen. Het meandert maar door hier.

  Morgenochtend weer backtonormal, een nieuw ikje voor een nieuwe dag.

 36. Sjouwen

  Ik zit in mijn vaste, iets te hippe koffietentje m’n ochtendkrantje te lezen. Naast me aan de stamtafel praten twee jongens over collega’s in de filmwereld. Kennelijk doen ze iets in de productie. De ene, te jong voor zijn snor, voert het hoogste woord. Wie helpt goed met het sjouwen van de apparatuur? Wie bezorgt de beste opdrachten? Wiens catering is het coolst? Dan gaat het over die wat oudere collega. Ze gaat al heel wat jaartjes mee, en sjouwt wel wat minder, maar: „Ze krijgt wel veel meer gedaan door haar natuurlijke overgewicht.”

  Niels Nijborg

 37. Te jong voor zijn snor …😂 Verder inderdaad gewoon een simpel woordgrapje verpakt in een groter verhaal. Daar zijn ikjes niet voor bedoeld.

 38. Het ikje probeert een beetje de sfeer van oude jongens krentenbrood te scheppen.
  Zie mij toch eens lekker hip doen in mijn vaste tentje aan de stamtafel, brrr.

 39. Yogales

  Yogadocent Kars is van zijn matje opgestaan om kennis te maken met een man van een jaar of vijfenveertig die voor een proefles is gekomen. Kars loopt terug naar zijn mat aan de andere kant van de zaal en is nieuwsgierig naar hoe Rob op zijn les terecht is gekomen.

  „Wie heeft je hierheen gestuurd?”

  „Mijn moeder.”

  Gegniffel om ons heen. De yogavorm van Kars trekt veel nieuwe leerlingen met fysieke klachten.

  „Waar heb je last van?”

  Rob lijkt de vraag niet goed verstaan te hebben.

  „Mijn moeder.”

  Paul Meijer

 40. Als ik naar het fronttoe ga moet ik denken aan mijn moeder
  Dan word ik zo vechtlustig als de pest want wat was dat kreng een loeder.

 41. Deze yogadocent is een beunhaas. Intake doe je privé, en niet terugwandelend voor de hele klas. “Je moeder!’ had een betere reactie geweest, gevolgd door het geluid van een dichtslaande deur.

 42. Kan die Paul Meijer
  (ik zou bijna Te schrijven maar dat is flauw)
  niet iets uit zijn eigen leven beschrijven in plaats van mijn eerste Yogales belachelijk TE maken! Of mijn moeder, het loeder ja.

 43. Nee, het is niet druk, ik vertrek morgen weer even naar zonniger oorden.
  Ik wens alle liefhebbers gezellige feestdagen met veel ‘spekjes’ enzo.

 44. PS, Gisteren zag ik dominee Gremdaat, als vrouw nog in een zeer gezellige reclamespot, ik weet niet meer waarover het ging, maar heel geestig nog steeds.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: