De natuur is volmaakt (330)

Over ikjes, een rode bikini en een mus op een balkon

In de Katwijkse duinen met vijf zingende nachtegalen. Een babbelzieke buurtgenote met een stille man en een hond. Een gevaccineerde dakloze met een pleister van een week oud. Geschiedenisles op 4 havo. Aristoteles die werd geboren, werkte en stierf. En twee jongetjes op een trapveldje in de Amsterdamse Baarsjes. Allemaal scenes uit ikjesland van vorige week. Ikjesland, je kent het wel, het land dat elke dag wordt gevuld met anekdotes van NRC-lezers. Hier vinden we er wat van.

“’t Zal wel weer een ringtone geweest zijn.”

De Schrijvende Rechter (DSR)

Het was Hans Ulrich die over die nachtegalen in Katwijk schreef. Het waren er vijf en dat was al voldoende voor zijn eindconclusie: ” .. de Natuur is volmaakt.” Een gekunsteld inelkaar geprutst wangedrocht, zo noemde Lummel het verhaaltje. En De Schrijvende Rechter (DSR) betwijfelde of het wel vijf echte nachtegalen geweest zijn, want die vogeltjes hoor je alleen “vanuit het dichte struikgewas. ’t Zal wel weer een ringtone geweest zijn.”

Een nieuwe afspraak maken voor een volgend zoemuurtje © bleek intussen nog moeilijk, vanwege drukte en vakanties en zo. Maar host Lummel houdt de vinger aan de pols en er zal er best nog eentje komen.

Chantal Visser – samen met Gerry Berghoef in de clip “Haal Je Bikini Uit het Vet””

Zelve was ik best een beetje druk met de nieuwe zomerhit van Gerry Holland/Berghoef. Die heet “Haal Je Bikini Uit Het Vet”. Nou, dan weet je het wel. De opnames van de videoclip veroorzaakte een volksoploop op het keurige strand van Zandvoort. Het moet gezegd: er liep wel een hele mooie babe met een knalrood bikini’tje door het beeld te paraderen: Chantal Visser heet ze.

Op dit blog hoop ik deze week de première op Youtube en Spotify en zo te delen. Een voorproefje van een klassieker die in de song een beetje voorkomt, qua eerbetoon en knipoog, werd door Ad Hok geplaatst:

Boudewijn Otten had een babbelzieke buurtgenote. Haar man ging bij haar weg. Toen de buurtgenote gevraagd werd “Wat nu?” zei ze opgewekt: „Nu gaat hij proberen nog iets van zijn leven te maken.”

Ilona meldde dat de man van de ZKV – Zeer Korte Verhalen – overleden is. Zij luisterde elke zondagochtend naar zijn zelf voorgedragen verhaaltjes op NPO4. “Dat waren de betere “ikjes”, zij het dan van wat meer woorden, maar ach. Het waren dan ook geen ikjes.” Wij wensen Peter Cornelis Müller, want die is het, een vredig rusten. Helaas kwamen er geen voorbeelden door van zijn verhaaltjes.

Te koop bij de betere boekhandels in Belgie en ook op bol.com/nl

De Schrijvende Rechter vertelde intussen dat hij thuis afwisselend “Bobbi Beer gaat naar de dierentuin” en “Bobbi Beer is ziek” voorleest. Het gehoor is “buitengewoon streng wat betreft de gebruikte woordkeus, intonatie en het commentaar bij de plaatjes. Voorbij gaan aan de krokodil zonder een hoogst bezorgde blik te werpen, is niet toegestaan. En dat de opgeknapte zieke uiteindelijk TWEE broodjes worst eet, is iets wat junior jr. al bij de eerste bladzijde ter sprake brengt, opdat we niet hoeven te vrezen.”

“… bovendien druipt de meewarigheid ervan af”

Pawi

Marcel Slockers is huisarts en straatdokter en meldde dat hij aan een dakloze vroeg of deze al gevaccineerd was. De man tilde zijn “wat vervuilde T-shirt omhoog” en liet een pleister zien “van tenminste een week oud”. Ja, dat doen ze, die daklozen. “Slecht geschreven, bovendien druipt de meewarigheid ervan af”, vond Pawi. DSR vond het jammer dat “Arts en Zeiljacht” kennelijk geen hoekje voor dit soort verhaaltjes heeft.

Frank Joop geeft geschiedenisles aan 4 havo, “een pittig stel”. Het blijkt dat ze niet allemaal zijn boeken lezen, noch zijn Powerpoints en aantekeningen nodig hebben om dikke voldoendes te scoren. Ze kijken Youtubefilmpjes van andere docenten.

En toen hadden we ook nog die twee jongetjes van een jaar of acht. De een staat voor een etalageraam, de ander staat klaar om een bal naar hem te schieten. Of ze een beetje oppassen met de ruit, waarschuwde Frank van Vree, van wie die ruit kennelijk was. „Maar mijnheer”, zegt de jongen die voor de etalageruit staat vol vuur, „ik ben écht een hele goeie keeper!”

Het boek is een wappiezooitje van filosofie, taalwetenschap, geschiedenis en plantkunde

Lummel

Intussen wil het nog niet echt vlotten met het nieuwe feuilleton van Lummel over de Notre-Dame en het boek over de wederopbouw dat daarover geschreven is. “Gilles Clément is een wappie. Een plantenwappie. Hij gaat tegen alles tekeer wat met een G begint. GPS, de G van 5G, la guerre. Ik zou er nog een G aan toevoegen, die van Gilles Clément. Het boek is een wappiezooitje van filosofie, taalwetenschap, geschiedenis en plantkunde (…) Ik had aangekondigd om het boek in een ruk uit te lezen. Dat was ijdele hoop. Ik blijk bij tien pagina’s wappiedenken aan mijn grens te zitten.”

Toch was Pawi al dik tevreden met de mini-recensie. “Waanzinnig idee om de hele Notre Dame te laten overwoekeren, want dat zal er wel van komen. Overal klimop, slangetjes, vleermuizen, steenmarters, kikkers en op den duur ook de vale gier. Prachtidee.”

Bedenk eens een mooie kop mensen, foto (c) 2021 Lummel

Het experiment met het ultranieuwe format van het bedenken van onderschriften bij foto’s werd voortgezet. In een tweede aflevering van “Bedenk eens eens een mooie kop, mensen” plaatste ik een fotootje van een Franse mus op een Frans balkon, ingezonden door Lummel. Benieuwd wie daar de leukste kop bij gaat bedenken.

Wil jij net als Lummel, DSR en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je plezier hebben met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor de jaarlijkse bijeenkomst van de auteurs en reageerders van deze site? Een keer meedoen aan het nieuwe interactieve Van Vuren Gezellige Reageerders Zoemuurtje ©? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan verstopt op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren, aangenaam!

Reacties zijn welkom via het reactieveld, het contactformulier of een email naar bas@basvanvuren.org

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. 

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de header image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik was op het strand en fotografeerde de zon, de zee, het zand en – heel discreet – wat mensen. Verder niks bijzonders. Dat ze maar een fijne dag gehad mogen hebben deze fijne mensen. Op het Zandvoortse strand ging het er hot aan toe, zoals het verhaal hierboven al aangaf: een babe in een rode bikini! Als dat maar goed afgelopen is. We gaan het zien in de videoclip die van de week uitkomt. Misschien zie ik volgende week weer iets anders. 
Foto: “Mensen op het strand” © 2021 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

95 gedachten over “De natuur is volmaakt (330)”

 1. Bacteriën

  Zomerse dag aan de kade van de Amsterdamse Amstel.

  Meisje 1: „Al die zwemmende mensen, ik spring er echt niet in hoor, zo vies met al die bacteriën.”

  Er arriveert een aantal druipende jongens waarop meisje 1 opspringt en hen allemaal twee kussen geeft.

  Meisje 2: „Nou Juul, qua bacteriën kan jij nu net zo goed die Amstel in.”

  Coen Douma

 2. Die tattoeage geeft zeker van verre het idee dat het die mevrouw allemaal maar over de broek groeit. Gerrie trekt er het ervaringsdeskundige gezicht bij van een glazenwasser die geen nee zegt tegen een bakkie koffie. Of een loodgieter die wel iets weet op de dure rekening.

  En APD hield zeker de handycam vast?

  Qua Ik-je: ik dacht dat alleen de oude koningin Juul heette. Voor de rest zelden zo’n nikserige amoebe van clou gelezen

 3. Het warme weer doet je goed, zomaar een flinke intro in elkaar zetten. 😀
  Chantal-in-bikini heeft er zin in, ze doet me met weemoed terug denken aan de tijd dat ik er ook zo bijliep, misschien wat minder wulps maar ik had dan ook dat buikprentje niet. En ik was ’n beetje magerder. En niet zo blond en knap ook al niet.

 4. Ik ben zelf ook geen voorstander van tatoeages, piercings, permanentjes, siliconen en andere verminkingen, maar goed, ieder mag met zijn lichaam doen wat hij of zij wil wat mij betreft.

 5. DSR kan tekenen voor vrijwel alle originele uitdrukkingen specifiek voor dit margeblog, inclusief de gnuifmannetjes in al hun modaliteiten.

 6. ‘ ieder mag met zijn lichaam doen wat hij of zij wil wat mij betreft’

  Een open deur van jewelste. Is er een zinnig mens die nog het tegendeel beweert (afgezien van de tamelijk binaire formulering misschien -milde glimlachicoon-, als je correct wil zijn, dan moet je het goed doen.)

 7. Enfin, APD’s extracurriculaire activiteiten leveren weer het nodige op.

  Zie nu deze foto van een jonge Gerrie Berghoef:

  In de jaren tachtig noemden ze zo’n jongen misschien wel een ‘spetter’, al richtte men zich daar behalve Danny de Munk niet op volkszangers.

  Het matje, de houthakkersblouse, witte sokken in lichtbruine moccasins c.q. bordeelsluipers… zelf bedenk je zoiets toch niet, maar bijzonder is het wel op een maandagachternamiddag.

  ‘Ieder mag zich uitdossen zoals hij, zij of hen wil’ zegt DSR altijd dan maar weer. Maar monkelen mag van god, zeker als je zelf op die leeftijd een mintgroen pak naar de kerk aan moest.

 8. Jaja, schattig jongetje toch? Hij heeft nog met de ouwe Hazes op een en hetzelfde podium gestaan. En het is nog altijd een schatje, onze Gerry.

 9. Is de rattenplaag in Amsterdam al voorbij? En mag je iedereen daar weer kussen op de wangen?
  Ik las bij de buren dat Ad Hok vroeger ook graag met zijn vriendjes in de Amstel zwom. En daar van alles zag voorbij drijven. Niet alleen zijn vrienden, neem ik aan.
  Ik zou het net als Juul houden bij kijken. Zelf ging ik dat soort water liever op met een bootje. Nog steeds eigenlijk, andere sloot/rivier, zelfde gevaren.

 10. Ja bah zeg, open water, waar je tot je nek weg zakt in de blubber …. En je na afloop vol met eendenvlooien zit, laat staan die meerval die in je broekje hapt, net als jij over hem heen schoolslagt. Doe mij maar een lekker chloorzwembad!

 11. ‘In de jaren tachtig noemden ze IN DE TINA zo’n jongen misschien…’ ….ldb

 12. Tina was het enige blad dat zich met al dan niet muzikale ‘spetters’ bezighield. Gerry zal toch wel niet in de Hitkrant hebben gestaan?

 13. Zeven

  De ochtend is nog stil als de man voor me op het terras begint over zijn favoriete schrijver, die in het harnas gestorven is. De vrouw naast hem kapt hem af. Ook háár lievelingsauteur heeft de geest gegeven – De Zeven Zussen, verklaart ze. De man haalt zijn schouders op. „Zeven zussen?”, zegt-ie, en hij schudt zijn hoofd. „Ik moet er niet aan denken. Ik heb er maar één, en daar heb ik m’n handen vol aan.”

  Ardy Stegeman

 14. Man-man-man, komen een dominee, een imam en een rabijn bij de dokter om te vragen of ie kippepootjes heeft, ofzo.

  Inmiddels is het standaard-recept voor een geplaatst Ik-je: 1 bekend dode, 1 banale mop. Op papier kwakken, niet op laten drogen. Insturen. Maar wie is nu die andere, ‘in het harnas gestorven’ schrijver?

 15. Extreem flauw mopje, die zeven zussen. En dan nog wel ten koste van maar liefst twee bekende overledenen in één ikje, zonder ook maar iets aan hun nagedachtenis toe te voegen. De weg kwijt.

 16. In de boekenweek ben ik op bezoek geweest in Zutphen t/m Nijmegen. Ik las voor in een boekhandel. Na afloop kwam er een oude man op me af die verklaarde dat ik niet bestond. Ik vroeg hem wie ik dan was. Dat kon hij me niet vertellen, dat was zijn zaak niet. Ik vroeg hem wat zijn zaak dan was, maar daar had hij geen antwoord op. Ik vertelde hem dat er in de Middellandse Zee (de zee van Homerus) een rotspunt naar mij vernoemd is, Cape Snijders.

  Met dit citaat eindigde de column van 12 juni over AL Snijders. Door Tommy Wieringa.
  Mooier dan het ikje.

 17. Dat het om vrouw Riley ging, was duidelijk, maar over de in het harnas gestorven schrijver waar de man het over had, tasten we in het duister. Het zou toch niet weer over Snijders gaan?

  Het fragment van Pawi nodigt niet tot lezen uit. Als Ik-je zou het gekraakt zijn.

 18. Het citaat is inderdaad van Snijders. Het laatste stukje van zijn hand, direct hierna viel hij voorover met zijn hoofd op het toetsenbord. Ik vind het een goed en achteraf gezien ook heel toepasselijk verhaal.

 19. Het boek van de zeven zusters is ooit in de NRC besproken. De boekbesprekert was uitgedaagd om ook eens populaire boeken te bespreken. Hij gaf geen ballen.

 20. Iemand gaf me het boek , met een royaal gebaar.
  Na het te hebben gelezen gaf ik het door ivia een minibiebje.

 21. Kapper

  Blij en met een goed gevoel kom ik bij de kapper vandaan. Als je haar maar goed zit! Ik ga even tanken in hetzelfde dorp waar ik naar de kapper ga. De mevrouw bij de pomp geeft aan dat ze er al tien jaar zit maar mij nog nooit gezien heeft. Dat kan kloppen, zeg ik. Maar ik moest toch naar de kapper hier dus meteen maar even getankt. Ik reken af en wanneer ik wegloop, roept ze me nog na: „Veel plezier bij de kapper.”

  Anja van Rotterdam

 22. Nou vooruit dan maar weer, de mailbox stroomt over. Hieronder de wereldpremiere van de tekst van Zomerhit 2021, Haal Je Bikini Uit Het Vet. Tekst Bas van Vuren, muziek Kees Tel, ook wel de Lennon & McCartney van de Lage Landen genoemd.

  Hé hallo zeg mooie meid
  Stap eens in en ga met me mee
  Want nu het weer weer beter wordt
  Neem ik jou met me mee naar de zee

  Het wordt romantisch op het strand
  Ik zie ons liggen hand in hand
  En onze namen schrijf ik in het warme zand

  refrein:
  Haal je bikini uit het vet, ik in m’n zwembroek dat wordt pret
  Want wij gaan samen naar een plekkie waar de zon schijnt
  Haal je bikini uit het vet, ik in m’n zwembroek dat wordt pret
  Ga met me mee, dan gaan wij samen happy zijn

  We gaan naar Zandvoort aan de zee
  En de broodjes en worstjes gaan mee
  Je kleedt je uit dat kan nu weer
  En dan leg jij je handdoekje neer

  Je schouders wrijf ik zachtjes in
  Wat ben je toch een lekker ding
  En van je borsten krijgt m’n hele lichaam zin

  Dus best wel een vrolijk liedje, toch? Met een ondeugend olijk knipoogzinnetje zo hier en daar, maar ja, dat kan ik niet laten. Al zou ik het komende volks- of koningslied moeten schrijven, er zullen altijd rare dingetjes in komen, gek mannetje dat ik me d’r eentje van jullie ben.

  Het wachten is nu op de link naar YouTube en Spotify. En dan kan het feest beginnen. Ole!

 23. Nou, het wachten was niet voor niets. Daar kunnen Lennon en McCartney een puntje aan zuigen (puntje intended).

 24. Gadvrejasses! DSR krijgt plaatsvervangende schaamte van. Kan me niet voorstellen dat het er met muziek beter op wordt.

  Softporno op tralala-muziek, wie zit daar nou op te wachten?
  (Voorspellinkje: niet bijster veel mensenm als de YouTube-kijkcijfers -comments disabled uiteraard- van eerdere samenwerkingen een indicatie zijn).

  Vrij naar Jan, Jans en de kinderen gaat DSR maar eens om regen bidden.

 25. Softporno! 🤣 Vanwege het woord “borsten”? “Ja tante Julia ik word helaas al ouder ‘k speel piano als u wilt maar haal uw ahum van mijn schouder.” Ook al zo’n smerig liedje!

 26. Maar om nu eens iets aardigs te zeggen, want daar moet je toch eigenlijk mee beginnen: die LP-hoes ziet er mooi en stijlvol uit!

  Maar is het naar het leven getekend? De hoesdame is ragfijn gebouwd, de clipdame daarentegen tamelijk kloek. Hopelijk komen er geen klachten over.

  En Chantal is een prachtige naam. Het IKEA- wandmeubel op mijn studentenkamertje heette ook zo! En laat DSR u verzekeren dat zijn Chantal meer inhoud had, maar tegelijk minder plaats innam dan menig vrouwmens. Hoe kan het, he? Just sayin’.

 27. Niet vanwege dat woord in het bijzonder, maar vanwege het kleffe sfeertje.

  De terugkeer van de Tiroler film, zoals ze in de jaren negentig nog op RTL+ werden uitgezonden. Benny Hill maar dan zonder grappig te zijn.

 28. Nou moe, klef sfeertje, het is maar wat voor melodietje er in je eigen hoofd gaat spelen als je deze vrolijke tekst leest. Dan heb je een klef hoofd! Maar we wachten nog even op de muziek. Dan hoor je het vanzelf. Elegant, gracieus gelijk de dame in bikini in zee. Inderdaad, Chantal heeft daarvoor uren model moeten staan bij de tekenaar. Ze viel bijna van haar graat.

 29. Steak

  Ik sta bij de slagerij in een Zeeuws kustplaatsje en vraag de slager of hij een ‘flat iron steak’ heeft voor de barbecue. Hij vraagt me hoe dat in het Nederlands heet. Die vraag verrast me en ik moet het antwoord schuldig blijven. Zoekend op z’n mobieltje zegt hij dat het een sukade is. Dat komt me bekend voor. Hij heeft het helaas niet en ik bestel een bavette. Bij het afrekenen zegt de slager belerend dat „we die flat iron steak in het Nederlands gewoon een house-steak noemen”.

  Dirk Lauwers

 30. Ik sta bij de slagerij in een Floridiaans kustplaatsje en vraag de slager of hij ‘sukadelappen’ heeft. Hij vraagt me hoe dat in het Engels heet. Die vraag verrast me en ik moet het antwoord schuldig blijven. Zoekend op z’n mobieltje zegt hij dat het een flat iron steak is. Dat komt me bekend voor. Hij heeft het helaas niet en ik bestel een bavette. Bij het afrekenen zegt de slager belerend dat „ze die sukadelappen in het Engels gewoon ‘little threads meat’ noemen”.

 31. Ik heb ook gegoogled welk stukkie vlees dat is. Ik zag de franse en de nederlandse vertaling. Dat vlees gebruik ik om heeeeel lang te laten pruttelen. En niet om snel te grillen. Ik las ook op het web dat sommige koks het stukkie wel snel even grillen.
  Maar zo lang ik het nog niet geprobeerd heb, ben ik het met Ad eens, dit is draadjesvlees.
  Een bavette is trouwens heerlijk met sjalotten die je met wat azijn blust, en lekker peper uit de molen. En een lekkere rooie Bourgogne erbij.

 32. Ik heb ooit in Parijs per ongeluk een bavette gegeten, althans het eerste hapje, en het toen subiet terug naar de keuken gestuurd. Man, wat een smaak. Alsof een stuk vlees een paar maanden ergens in een kelder heeft gehangen. Daar ging het ook om, vertelde de ober trots. Dat was vlak voordat ik hem met een hoek terug in die kelder mepte.

 33. Dan onglette, kraai in het Nederlands, met sjalotjes….hmm

 34. De overbuurvrouw kwam op verjaardagsvisite en had haast om haar cadeautje aan de chaperon te overhandigen. Het was een steak van het wagyu rund, gekoeld en in vetvrij papier gewikkeld. Een van haar zoons fokte dat type rund. De koeien dronken bier, luisterden naar klassieke muziek en werden dagelijks gemasseerd. Bij leven dan.

 35. Basisdiploma’s

  „Juf, ik…ben…iets.…later.” De online les is begonnen en al fietsend logt een leerling in. Het is nog niet zo lang geleden dat de leerlingen van basis-4 de lessen Nederlands online volgden. Ze waren er. Allemaal en altijd. Soms met een broertje op schoot of met haperende wifi en soms luisterde de hele familie mee. Ze hebben zich aangepast en ongelofelijk hard gewerkt. Nederland, ons land is weer een klas vol basisdiploma’s rijker en ik ben ongelofelijk trots.

  Josje Melis

 36. Mevrouw, waar liggen de bitterballen?

  (Voor de expats misschien een raadsel waar ik het over heb, maar dit lijkt sprekend op een spotje van Appie Heijn)

 37. Met NLZiet kun je tegenwoordig over de hele wereld ongecompliceerd en haarscherp alle Nederlandse zenders, NPO en commercieel, landelijk en regionaal, live en terugkijken. Het gedoe met schoteltjes en kastjes is definitief voorbij. Lekker wel.

 38. Ik kijk via NPO als je een vpn gebruikt kan jealles volgen. Met Nederlands commentaar ( wat een zak die Snoeks) en de Nederlandse reclame. Waar liggen de bitterballen?

 39. Haha, nou snap ik ‘m ook, Ilona. Dankzij lummel. Hoewel bedoeld voor Ad Hok heb ik ook gekeken.Goeie!

 40. Dank, lummel! Nu ben ik weer helemaal bij.
  Hiero liggen de bitter balls overigens in hetzelfde vak als de small threads meat.

 41. Ik ga dit weekend kroketten maken. Dat gepraat over bitterballen doet me watertanden. Vleeskroketten en garnalenkroketten.

 42. Ja, dan kun je een blokje kaas ook wel bitterkaasje noemen. Of een chipje “bierschijf”. Rare mensen die mensen van vroeger.

 43. Het was wat

  Zondagochtend in de rustieke tuin van de zorgvilla. Met de 80-plussers geniet ik van het fijne weer, de koffie en elkaar. Het bezoekhuisje staat er nog en herinnert aan een periode van leven met ingehouden adem. Mijn voormalige buurvrouw en thans bewoonster vraagt waarom ik – jongste van het gezelschap en nog niet gevaccineerd – als enige toch zo’n mieters mondkapje draag. „Vanwege corona.”

  „O ja, nu je het zegt. Ik was dat alweer helemaal vergeten. Dat was wel wat toch?”

  Els van Oosten

 44. Puzzle deze ook maar eens uit als je met het ikje klaar bent:”Mijn voormalige buurvrouw en thans bewoonster”. Waarom denkt de schrijfster dat dit relevante informatie is?

 45. Vergeetachtigheid heeft ook wel wat.

  Een enkele passage in dit ikje is een struikelblok voor verder lezen, maar het is gelukt.

 46. Het bezoekhuisje staat er nog en herinnert aan een periode van leven met ingehouden adem.

  Dat moet wel een héél kort periodetje zijn geweest

 47. ‘Mieters!’ DSR herluistert momenteel Het Bureau van Voskuil en het gemieter vliegt je om de oren.

 48. Ik ben op reis. Nu op een terras met een glaasje Weiss.
  Het is bovendien een ikjesloze dag.

 49. Wanneer horen we nu eindelijk APD’s bikinivetlied?! Het staat aangekondigd, maar lau loene.

  Weet je dat ik daar nou nog meer naar uitkijk als naar Onze Jongens van Oranje?

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: