NIEUW: VAN VUREN ZOEMUURTJES ©

Lees hier over het keileuke nieuwe initiatief

Voor reageerders van de site Bas van Vuren wordt in de loop van 2021 een nieuwe live interactiemogelijkheid in het leven geroepen: ze gaan zoomen, zoemen of zomen (spreek uit zoemen). Omdat de sessies een uur duren, soms korter, soms langer, worden ze in de volksmond nu al liefkozend met “zoemuurtjes” © aangeduid. Keileuk. Maar er komt geen steen aan te pas. Wel cement. En heel veel liefde.

Komt nader tot elkaar in deze rare rare wereld van vandaag
Photo by Pixabay on Pexels.com

Gemodereerd door een professionele gespreksleider uit Frankrijk, Lummel, worden de reageerders – op aanvraag – in de gelegenheid gesteld om live met elkander te praten, te kletsen, te borrelen, te chatten, te knipogen en, als het later wordt, te zingen, te jammeren of lallen. Over van alles en nog wat, als het maar aangenaam is en over de ikjes en intro’s of het leven gaat.

Zoemsoftware is professioneel en uitgetest

De zoemuurtjes © zijn niet openbaar en gegarandeerd niet stiekum te hacken. Trollen worden actief en passief geweerd. Hoe dat kan? De toegang wordt alleen verleend door middel van het op aanvraag toezenden van de toegangscodes. En de Zoemsoftware is professioneel en uitgetest. Akismet kijkt ook hier mee.

Let op: anders dan in de chatrooms uit het verre verleden wordt in de zoemuurtjes © gewerkt met echte stemmen, echte beelden, echte mensen, te zien vanachter hun echte computertjes, tabletjes of boven hun telefoontjes. Een juiste camera-opstelling wordt geadviseerd, of even de neusharen bijpunten. Let ook op de achtergrond. We zien graag rare boeken, verwaarloosde planten, wegduikende huisgenoten en geeuwende huisdieren. Maar … en zo zijn we dan ook wel weer … wie een masker of bivakmuts op wil, of zelfs helegaar geen camera aan, die mag dat.

Reageerders houden elkaar vast en drogen elkaar niet af
Photo by Jennifer Polanco on Pexels.com

De sessies zijn toegankelijk met elk device, of het nou een keidure smartphone is, een Apple, een Nokiaatje uit de jaren dertig, maakt allemaal niet uit, je kunt meedoen. En zo niet, dan pech gehad. Had je maar een Samsung Galaxy S21 moeten kopen.

De zoemuurtjes © verlopen in beginsel spontaan. Op aangeven van de host en moderator gaan we kletsen, maar er wordt wel een subtiel agendaatje afgewerkt van vaste agendapunten die besproken moeten worden. Hoe het met jullie gaat. Hoe het met ons gaat. En inhoudelijke onderwerpen als De Toekomst Van Het Ikje, De Buren & Wat er Allemaal Mis Aan Hen Is, Wat Zet Ik Op: Bivakmuts Of Mondkapje? En wat er verder ter tafel komt. Notulen en recordings moeten we het nog even over hebben. Misschien wel. Maar misschien ook weer niet.

DSR mag ook meedoen.
Photo by Serinus on Pexels.com

Een fieldlab ook wel testkees genoemd wordt nog voor de zomer doorgevoerd en uitvoerig gereviewd en geevalueerd. Dus: wat vinden jullie ervan? Wie doet er mee? Wie heeft er belangstelling? Wie heeft er ideeen? En hoe krijg je die twee puntjes op die derde e?

Leuk allemaal? Op- en aanmerkingen, suggesties, overpeinzingen … laat het ons weten.

Photo by Mabel Amber on Pexels.com

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

54 gedachten over “NIEUW: VAN VUREN ZOEMUURTJES ©”

 1. DSR is niet ongenegen.

  Liever zou hij zijn FanclubHoogToogdagen in den vleze houden, maar dit een redelijk alternatief.

  Let wel: na zo’ n ontmoeting, al is het virtueel, is alles anders. ‘Met wie men zoomt, noemt men geen Lul’, luidt het spreekwoord.

  Mag Heer Rozenwater ook komen?

 2. Ik heb er al zin in. Ik zie heel erg veel mogelijkheden om iets moderns, grappigs en cultureel met zijn allen te maken. Daar waar het internet ooit voor bedoeld was. We hebben geen facebook, twitter of tiktok nodig.

 3. Ik doe mee! Of zoals ze hiero zeggen: count me in!
  Ik ga nog even nadenken of er bepaalde regels nodig zijn. Een borreltje erbij lijkt me erg stimulerend (alhoewel dat voor mij een beetje aan de vroege kant zou kunnen zijn, maar dat offer breng ik graag).

 4. We zouden ook een ´oude gast van weleer’ kunnen uitnodigen. Per sessie 1 oude gast. Warhoofd, Mopperkont, Keesie of zoiemand.

  Ik gatrouwens op veelbetekenende glimlachjes oefenen.

 5. Iedereen is natuurlijk welkom. Maar Heer Rozenwater zou ik graag willen bewaren tot ergens in de volgende winter. Ik zou hem graag nog wat langer lul willen kunnen noemen.

 6. Praktische dingen die we nog moeten regelen is het vinden van een geschikt tijdstip. Door de week of in het weekend. Ochtend, middag of avond. Ochtend zal wat Ad betreft moeilijk zijn. Uurtje of acht ’s avonds komt misschien beter uit.

  Aanmelding kan via het contactformulier of een mailtje naar bas@basvanvuren.org Het enige dat je hoeft te delen is je emailadres, bestaand of nieuw te kiezen, daarop krijg je dan van Lummel een link. Die link aanklikken en hopla je bent binnen. Verdere persoonsgegevens worden niet verzameld.

  En zoals ook tegen Bertie gezegd op het andere draadje: je kunt bij het inloggen beslissen of je je camera aanzet of niet, of je je microfoon aanzet of niet en of je eventueel niks aanzet maar meekijkt of via de geschreven chatfunctie een beetje mee gaat zitten tikken. Het is een testkees, alles mag en alles kan en we doen het met z’n allen.

 7. Heb je liever dat DSR nu al toezegt, voor de wervende werking, of moet hij nog even wachten om de kopschuwen niet af te schrikken?

 8. Breaking: de eerste bevestigingen stromen per email binnen, de eerste toegangscodes zullen binnenkort worden verstuurd. Woensdag 31 maart 20:00 uur it is. Zegt het voort.

 9. Update: tot hedenmorgen 11:00 uur heb ik 4 aanmeldingen ontvangen. Het quorum is dus wel bereikt en het gaat door … maar met nog een paar reageerders wordt het nog gezelliger.

  Bedenk: het is een fieldlab, hoe meer mensen er aan meedoen hoe meer we er van kunnen leren. Vaccinatie of testen bovendien niet verplicht.

 10. dat wordt een prima fieldlab, bro. Ik wacht nog wat meer adressen af. Ik zal ze begin van volgende week als een link naar de individuele adressen sturen. Ik ga eerst nog wat tests doen met familie om helemaal klaar te zijn voor ons fieldlab.
  Ik heb er zin in.

 11. Vandaag gaan we testen in de familie. Me schoonzoon speelt dsr, mijn dochter Ilona en mijn vrouw speelt pawi. Ik speel natuurlijk Bas van Vuren en Ad Hok op mijn telefoon.
  Maandag stuur ik de links naar de ingeschrevenen. U kunt dus maandagochtend 9 uur nog uw adres naar Bas sturen.

 12. Het klinkt allemaal heel leuk maar ik zie mij nog niet met mijn corona kapsel liggend op de chaise longue in mijn boudoir deelnemen aan een openbare sessie van deze tot nu toe digitale conversatie.

 13. De testen zijn goed verlopen. Zelfs lola heeft een rol gepeeld. Zoom heeft de verandering van het uur niet goed behandeld. IK moet dus opletten bij jullie links en vooral met die van Ad. Hoeveel verschil is er vandaag tussen europa en florida? Zes uur volgens mij. Hebbik dat goed?

 14. ’t Is niet openbaar hoor, Klare Taal, alleen aangemelde reageerders die we kennen. Bovendien: het mag ook zonder camera en zelfs zonder geluid. Maar geen morele druk. Het is een test. Voor wie wil …

 15. Jazeker, lummel, sinds vandaag is het verschil weer 6 uur. Overigens heb ik gezoomd met mensen in verschillende delen van de wereld, en dat leek geen problemen op te leveren.

 16. ik had gisteren een zoomuurtje gepland voor vandaag. Leek goed gisteren, was fout vandaag. Dus ik test.

 17. Hoe zoom gebruiken? Het handigste is als je eerst het programma (gratis) downloadt. Volg de instructies, dat is niet moeilijk. Woensdag volg je de link. Volg weer de instructies . De vergaderzaal is de ID. Om verder te komen doe je het wachtwoord. Je raakt dan in de wachtkamer en laat ik je hoogst persoonlijk binnen. Ik zal voor jullie gemak al om half acht aanwezig zijn. Tot morgen.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: